[]

araba sorusu volüm 93

31 yaşındayım, büyük araç gibi bi takıntım yok.
bütçem 700 bin civarında diyelim.
mevcut aracım a3 sportback 1.5 tfsi, 65 bin km'de.
tamamen rüzgara uymak için araç değiştirmeyi düşünüyorum.

1. seçenek: a3 cabrio 1.5 tfsi, 2019 model, 20 bin km'de
2. seçenek: a4 sedan 1.4 tfsi, 2017 model, 60 bin km'de
3. seçenek: a3 sedan 1.5 tfsi, 2021 model, 5-10 bin km'de

siz olsanız tercihiniz ne olurdu? Bütçeniz bu olsa, bunlar dışında hangi araçlara bakardınız?

 
Kendi aracımda problem yoksa değiştirmezdim. İkinci el sürprizlerle dolu. ama illa değiştireceksem 2021 A3.

Bütçem bu olsa bakacağım tek marka Mercedes.
  • himmet dayi  (25.11.21 18:52:16) 
mevcut aracında memnun olmadığın - yeni araçta seni ekstra mutlu edecek fark-beklenti nedir sorusu önemli.

1- kapalı otoparkın, her daim gözünün ününde olacak bir alanın yoksa cabrio araç dert.
ve ne olursa olsun su sızıyor bişey oluyor.

2- her durudma araç 60binde ve nerdeyse 5 yaşında. 700K verip direksiyonda izler, düğmelerde aşınmalar vs görmek rahatsız edici olurdu.

3- almayı kafaya koyduysam bunu alırdım. km düşük sorun çıkarma olasılığı az.
  • orpheus  (25.11.21 19:11:13) 
seçenekler arasında en mantıklısı gibi görünse de, a3 sedan bana fiyatına ve sınıfına göre biraz fazla dar gelmişti ya, bilmiyorum siz binip kullanıp tecrübe ettiniz mi. gerçi benim tecrübe ettiğim nispeten daha eski bir modeldi, fakat ne kadar değişmiş olabilir bilemiyorum.
öyle dev gibi bir adam da değilim yani, boyum 1,80 civarı, kilolu da değilim zayıf bile denebilir. bana bile dar geldiyse bu araba gerçekten dar herhalde diye düşündüm.

  • gkhncnzdgn  (25.11.21 20:28:51) 
piyasa bu kadar dalgalı, ve ortada pek gerçek satıcı yokken nakitinizi başka türlü değerlendirmek daha akılcı olurdu.


  • kaptankedi  (25.11.21 20:44:57) 
teşekkürler cevaplar için.
- kapalı otoparkım var, cabrio bir heves midir yoksa cidden aşık edecek bir fonksiyon mu onu merak ediyorum açıkçası yaş da geçmeden deneyimlemek istemiyot değilim.
- bu paraya mercedes a serisi oluyor ancak a almak istemiyorum. c serisi, cla'dan itibaren fiyatlar çok yükseliyor maalesef, temiz bir araç bulmak çok zor.
- a3 sedan boyutu benim için yeterli aslında 3'ünde de boyut sıkıntım olacağını sanmyorum
- nakit param 0, arabamı satıp üstüne kredi çekeceğim. nakit param olsa farklı değerlendiririm tabii :)
  • roket adam  (25.11.21 21:10:32) 
Ayni yastayiz. 2015 model a3 sportback 1.6tdi sahibiydim, 65000 km de sattim. Bende benzer araclari dusunuyordum, marka algisindan kurtulup 508 gt line aldim. Hic pisman degilim, kafamda kalan tek soru isareti servisdi. Dun bakimini yaptirirken ondan gayet memmun ayrildim.


  • deadscream  (25.11.21 21:41:19) 
a3 sedan sahibiyim, sportback'e göre çok fark edecek bir güzelliği yada özelliği yok. İçi S Line olmadıkça koltukları da aynı.

Cabrio araçların en büyük problemi ses ve ısı yalıtımı. Audi'deki o güzel müzik zevkini cabrio araç vermez. Ancak yazlık yerde 2-3 defa üzerini açarsın. İstanbul'da malum işlek caddelerdeki ışıklar dilenci, çiçekçi dolu. Yazın akşamları güzel olur ama yazın gündüzleri zaten güneş altında kullanılmaz.
  • Northern Mariner  (25.11.21 21:49:40) 
Istambul'daysaniz cabrio kesinlikle hayir. bunun disindakiler de degistirmek icin bir sebep bulamadim acikcasi illa sartsa 2021 a3 ama sedan da çok yasli isi geliyor bana. iclerinde en guzeli elinizdeki model.

cabrio icin heveskiyseniz kiralamanizi oneririm eger varsa.klasik arabacilarda vardir
  • ala09  (25.11.21 22:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.