[]

telefona yeni ekran taktırmak

merhaba. note4 telefonum düştü ve ışığı yanmasına rağmen ekrana hiç görüntü gelmiyor. bir tamirciye gittim, orijinal olmayan ekranın 850 tl olduğunu söyledi. bu fiyat hem çok geldi, hem de orijinal olmayan ekran da ilerde sorunlara sebep olur mu diye düşündüm. bu konulardan anlayanlara sormak istiyorum: siz olsanız yeni ekran taktırır mıydınız, yoksa 850 tl'ye 2. el bir note 4-5 mi alırdınız?




 
benim kedim note5'imi düşürmüştü. orijinal olmayandan taktırmıştım. hiçbir problem yaşamamıştım sonrasında.

yaptırdığım yer de, istanbul'da söğütlüçeşme'den boğaya doğru giderken soldaki dükkanlardan bir tanesiydi. o zaman 700 küsür verdiğimi hatırlıyorum ama çok da emin konuşmayayım.

note 4 için bu fiyat çok gibi geldi bana. üç beş yerden fiyat alın dilerseniz.

belki ali expressten falan bir yerlerden kendiniz daha ucuza bulup getirtirsiniz ve sadece taktırırsınız diye düşündüm.

yeni aldığım telefon sebebiyle o telefonu çok çok uzun seneler kullanmadığım için sonrasında ne kadar daha dayandı bilmiyorum.
  • la traviata  (25.11.21 17:12:08 ~ 17:14:54) 
Telefon modeli eski olsa da amoled ekranlar maliyetli, geçen sene 500e değiştirirdin şimdi 850 olması normal

Bir de samsung servis yedek parça fiyatlarını internete koyuyor orda kaç demişler

Aldığın ikinci el telefonun da ekranının orjinal olduğunu bilemezsin, ekranda sorun varsa yan sanayi takıp satarlar
  • freebird5406_2  (25.11.21 17:16:03) 
ekranı kırık note4 sahibi olarak bu konuyu epey araştırdım. amoled ekranlar ciddi pahalı en ekonomik çözüm aliexpress üzerinden yanık-gölgeli ekran getirtmek (200tl). garantiden değişen ekranlar bunlar ve kullanımda çok az fark edilir gölgeleri var.

bu arada muhtemelen tamircinin de sana takmayı teklif ettiği ekran bu 200 liralık gölgeli ekranlardan. şu an note 4 gibi eski bir telefon için 800-900 harcanmaz.
  • orpheus  (25.11.21 17:27:44 ~ 17:29:49) 
Telefon piyasasını bilmiyorum Türkiye'de değilim ve artık telefon tamir etmiyorum. Hobi olarak yaptığım bir aktiviteydi. Orijinal ekran olmadığında da gayet iyi çalışabilir ekran ancak renk doğruluğu biraz farklı olabiliyor hassas bir göz farkedebilir. Ayrıca dokunmatik hissiyatında bazen bazı problemler olabiliyor. Hiçbirisi telefonu kullanmaya engel değil ancak orijinal yeni telefon gibi "crisp" olmuyor.


  • bana kedicik derdi  (25.11.21 18:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.