Giriş
(1)

tv deki sesi 5.1 aktarmak

xvid
arkadaşlar bende samsung 40c6000 serisi televizyon var ve ben bu televizyona harici hdd mi bağlayıp .mkv formatlı filmleri izleyebiliyorum, yarın 5.1 ses sistemi alıyorum, yukarıda anlattığım şekilde izlediğim filmin sesini 5.1 e aktarabilir miyim ? aktarabilirsem nasıl aktarabilirim ?
arkadaşlar bende samsung 40c6000 serisi televizyon var ve ben bu televizyona harici hdd mi bağlayıp .mkv formatlı filmleri izleyebiliyorum, yarın 5.1 ses sistemi alıyorum, yukarıda anlattığım şekilde izlediğim filmin sesini 5.1 e aktarabilir miyim ? aktarabilirsem nasıl aktarabilirim ?
0
xvid
(09.12.11)
coaxial veya optical çıkış vardır televizyonun arkasında. hangisinden varsa o şekil girişi olan ses sistemi alırsanız tek kabloyla aktarırsınız.
0
kibritsuyu
(13.12.11)
(4)

Kargoyu teslim alma proseduru

orqan
Merhabalar,Size bir kargo geldiginde bunu teslim alma proseduru asagidakilerden hangisidir:1- once teslim alir, acarsiniz. sorun varsa tutanak tutturup iade edersiniz.2- once acip kontrol edip sonra teslim alirsiniz. sorun varsa teslim almadan tutanak tutturursunuz.
Merhabalar,

Size bir kargo geldiginde bunu teslim alma proseduru asagidakilerden hangisidir:

1- once teslim alir, acarsiniz. sorun varsa tutanak tutturup iade edersiniz.
2- once acip kontrol edip sonra teslim alirsiniz. sorun varsa teslim almadan tutanak tutturursunuz.
0
orqan
(09.12.11)
2
0
trueway
(09.12.11)
önce teslim alırsan, tuttuğun tutanak elinde kalır. Tuttuğunla kalırsın yani :=)
O yüzden imza atmadan önce tutanak tutturman lazım ki geri gönderebilesin.
0
eccocan
(09.12.11)
genelde kargocular açılmasını beklememek için ısrar ediyorlar. başları mı yanıyor nedir, kargoyu teslim eder etmez kaçıyorlar. geçenlerde teknosa'dan dijital fotoğraf çerçevesi sipariş etmiştim, ups ile geldi, kapıda bekletmek istedim adamı kaçtı gitti... öncelikle kontrol etmeniz gerek kargo görevlisi lütfedip beklerse.
0
tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz
(09.12.11)
bu arada istediğiniz kadar kargocunun yanında açıp tutanak tutturun, bu tutanak sadece ürünün kargo sırasında başına gelen bir şeyle ilgili olabilir.

1. ürün yanlış ise, sıfır olması gerekirken kullanılmış ise, rengi istediğinizden değilse, eksikse vs. kargocu bununla ilgili tutanak tutmaz. "bana ne ulan" der. hakikaten de "ona ne"dir.

2. diyelim ki tuttu. bu tutanakla hepsiburada.com'a falan yukarıdaki maddedeki sebeplerden hak iddia edemezsiniz. hepsiburada demez mi ki "bana ne ulan gariban kargocu elemanın tuttuğu tutanaktan, noter midir, bilirkişi midir ki bu adam"?

velhasıl, kargocuya sadece ürününüz hasarlı ise tutanak tutturursunuz, o da "hasar kargo sırasında meydana gelmiştir" diye iddia edebilmek için. ha kargocu kanıtlar hasarı kendisinin yapmadığını, o zaman o tutanakla hepsibilmemne.com'a gider "kırık ürün yollamışsın birader" dersiniz.
0
kibritsuyu
(09.12.11)
(2)

sözlük kafa izni alınca duyuru girişini etkiliyor mu

spankenstein
ekşisözlük moderasyonuna uyuz oluyorum ve artık kullanmayı düşünmüyorum. Açıkçası Ekşi Duyuruyu sözlükten daha keyifli buluyorum. Kafa izni alırsam duyuruya sözlük yazarı gibi girebiliyor muyum?mümnkün değilse, entryleri tek seferde silmenin bir yolu var mı?merci bien
ekşisözlük moderasyonuna uyuz oluyorum ve artık kullanmayı düşünmüyorum. Açıkçası Ekşi Duyuruyu sözlükten daha keyifli buluyorum. Kafa izni alırsam duyuruya sözlük yazarı gibi girebiliyor muyum?

mümnkün değilse, entryleri tek seferde silmenin bir yolu var mı?

merci bien
0
spankenstein
(09.12.11)
bir ay sonra duyguların aynı kalmayabilir. kenarda dursun silme entrylerini bence. yazma da istemiyorsan. entrylerini silip gidersen "tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok" olacak bir işe yaramayacak ona göre...
0
istanbul beyefendisi
(09.12.11)
sözlük hesabınıza login olamayacağınız için [es] hesabınızla kullanamıyorsunuz. internet kullanıcısı [i] hesabı alıp onunla girebilirsiniz. ama tabi o zaman sadece [es]'lerin görebileceği duyuruları göremezsiniz.
0
kibritsuyu
(09.12.11)
(9)

Neden herkes geçmişi özlediğini belirtir?

azeroth
Kimse sorarsan eski zamanların daha iyi olduğunu anlatır. 70de doğan 70lerin,80de doğan 80lerin,90da doğan 90ların çok iyi olduğunu, şu anda insanların ve hayatın çok dandik olduğunu söyler.Bu konunun sosyal veya psikolojik bir açıklaması var mı?Herhalde kaybedilen zaman bir daha dönmeyeceği için in
Kimse sorarsan eski zamanların daha iyi olduğunu anlatır. 70de doğan 70lerin,80de doğan 80lerin,90da doğan 90ların çok iyi olduğunu, şu anda insanların ve hayatın çok dandik olduğunu söyler.

Bu konunun sosyal veya psikolojik bir açıklaması var mı?

Herhalde kaybedilen zaman bir daha dönmeyeceği için insan aklında daha değerli hale geliyor. Bilincin ve aklın aradaki kötü anıları silip iyi anılara odaklanarak sadece onları hatırlatması da bu tespite bal kaymak sürüyor olmalı.

Aklın kendini koruma mekanizması hepimizi nostalji seven varlıklar haline mi getiriyor ne?
0
azeroth
(09.12.11)
gittikçe ortamın, insanların daha kötü olması ile alakalı olabilir mi?
yada insanların artık birbirine tahammülü olmaması ve iletişimin daha yaban olması.
bence sebep bu.
0
Pukay2
(09.12.11)
E insan küçüklüğünde öğrendiği, küçükken sevdiği şeyleri. Müziğin ne demek olduğunu öğrendiği şarkıları, annesini tanımaya başladığı zamanlardaki giydiği kıyafetleri, babasıyla beraber yaptığı dönemin moda olaylarını, arkadaşlarıyla yaptığı o zamanın genel davranışları olan şeyleri ne bileyim izleyerek büyüdüğü çizgi filmleri, dizileri... Küçüklüğünde kendisine gösterilen ilgiyi ve özeni özlemesi doğal olsa gerek. Kaldı ki alıştığı her şey değişmiş ayrıca bu değişen şeylerle birlikte hoşuna gitmeyen bir sürü sorumluluğu oluşmuşken..
0
mentuhotep
(09.12.11)
çok net bir cevap vereceğim: çocukluk özlemi.

çocukken insan büyüdüğünde başına gelen kadar sıkıntısı yoktur. istisnaları hariç, her çocuğun çocukluğu, büyüklüğüne göre daha güzeldir. geçim derdi yoktur, iş güç yoktur, hastalık, dert, tasa yoktur. bu dertler annenin babanın üstündedir. çocuk için varsa yoksa oyun vardır, eğlence vardır. en büyük derdi sıkıntısı yazılısıdır, sözlüsüdür. büyüdüğünde hissettiği sıkıntıların yanında fasa fisodur. o yüzden herkes çocukluğundaki dertsiz tasasız günlerin özlemini çeker.
0
kibritsuyu
(09.12.11)
O yaşlarda mutluluk hormonları daha fazla salgılanıyor. Çocukluğun savaş, felaket içinde geçse bile yine seversin; çünkü sebepsiz yere çok mutlusundur.
0
saruwatari
(09.12.11)
sağlamdır, olduğu gibi orada durmaktadır,hepimiz orada güvendeyiz, ölmemiş, ayakta kamışız, sıfır risk istediğiniz gibi anlatırsınız oysa gelecek öyle mi?
şekiller sadece şekilden ibaretler...
0
rn
(09.12.11)
herkes demiyelim, hayatımın hiç bir noktasında geçmişe özlem duymadım. ha, geçmişte bulunduğum yere özlem duydum fakat bu gelecekte oralarda olmayacağım anlamına gelmez.

günden mutlu olmayan ya muhafazakar olur (geçmişe tutunur) ya da devrim yapar hayatında. ilk yol her zaman daha kolaydır.

ben sevmiyorum geçmişi. kız arkadaşım gereksiz yere boşluklara daldığında ondan nefret ediyorum, sevmiyorum işte.

aklın yarattığı o güzel geçmiş ilüzyonu beni tatmin etmiyor. gelecek, gelecek, gelecek. tek yön orası.
0
kuja
(09.12.11)
aslında çok temel bir dürtüden kaynaklanıyor: yok olma korkusu. İnsan içgüdüsel olarak muhafazakar bir varlıktır, değişimi istemez. Kendi varlığını sürdürebilmek için buna karşı koymaya çalışır.

Yazının yaygınlaşmaya başladığı dönemde bir çok filozof buna karşı çıkıyor mesela. Zamanında Yukarı Mısır kıralı Tamus şöyle demiş: "Bu yazı yazma sanatını kullananların artması durumunda, yazının insanın hafızasını arttırma yerine azaltma olasılığı vardır. Yazı insanın hafızasını tembelleştirir, onu unutkan yapar. Eğer insanlar hatırlamak için yazıya güvenirlerse, kendi iç kaynakları yerine dış kaynakları kullanacaklardır. Yazı hafızayı geliştirmez, koleksiyonları geliştirir."

Bugün biz aynı şeyleri internet için, bilgisayarlar için, akıllı cep telefonları için söylüyoruz. Mesela artık kimse kimsenin telefon numarasını hatırlamıyor, daha 15 yıl önce hepimizin bildiği onlarca telefon numarası olurdu. Ancak telefon numarası akılda tutmak ne bizi daha zeki bir insan yapıyor, ne de bugün aptallaştık...

Düşünme biçimlerimiz değişiyor, dolayısıyla hafızamız da biçim değiştiriyor. Artık "bilmek"ten öte, "bilgiye nasıl ulaşacağını, onu nasıl kullanabileceğini, yönetebileceğini bilmek" önemli hale geldi. Bunların en güzel örnekleri de google gibi bir sitenin dünyanın en önemli kaynaklarından birisi olması. Google'ın bildiği şey aslında sıfır, o sadece var olan bilgi'yi düzenliyor, senin ulaşmanı sağlıyor...

Neyse, insanın geçmişe özlem duyma sebebi de temelde bu değişimlere direnme arzusundan kaynaklanıyor. 20 yaşındayken 6 yaşımızdaki halimizi, 30 yaşındayken 20 yaşımızı, 50'li yaşlarda daha geniş bir dönem olarak "gençliğimizi" falan özlüyoruz. Ölüm / kaybolma korkusu böyle tezahür ediyor.
0
gereksiz insan
(09.12.11)
Insan beyni kendini korumak icin gecmise dair kotu anilari bastirma egilimine sahiptir. Dolayisiyla gecmise dair hatirlanan guzel seyler genelde kotu seylerden daha fazladir. Bu sebeple gecmis ozleniyor.
0
crown
(09.12.11)
(5)

file shredder

entrapmen
bilgisayarini satacak bir arkadas dosyalari oylece silince kaybolacak saniyormus bi de diyor ki shift del yaptim eheh...isin kotusu bazi onemli yazismalari, sozlesmeleri vs var bu bilgisayarda. normalde eraser tarzi programlarla dosyayi silince "en azindan" erisimi guclestirebiliyor ve cogu dosyaya
bilgisayarini satacak bir arkadas dosyalari oylece silince kaybolacak saniyormus bi de diyor ki shift del yaptim eheh...
isin kotusu bazi onemli yazismalari, sozlesmeleri vs var bu bilgisayarda. normalde eraser tarzi programlarla dosyayi silince "en azindan" erisimi guclestirebiliyor ve cogu dosyaya erisimi engelleyebiliyoruz ama bu adam direkt sildiginden "boslugu doldur, parcala, algoritmanin gozunu aglat" tarzi yaklasimlar benim bildigim programlarla hicbir ise yaramiyor.

nedir yani illa tum hdd'yi mi silecegiz dosyalari sildi bu herif diye yoksa recovery yapip (ne sacma istir bu) arkasindan tekrar mi silecegiz dosyalari?
yahu alti ustu dosyalarin silinmesinden sonra bos kalan kisimlari allak bullak edecek bir sey istiyorum. (file shredder ise yaramiyor, sdelete ile bu bahsettigim seyi yapamadim, dban ve eraser'da bu ozellik yok) tekrar windows kurmak istemiyorum, pls, tsk.
0
entrapmen
(09.12.11)
harddisk ağzına kadar dolacak şekilde film müzik vs atıp sonra onları silsen, hatta sonra bi kere daha aynı işlem. yani boş gözüken ama aslında boş olmayan yerdeki bütün izlerin üstünü başka şeyle kapatıp silsen, son kalan şey müzik film falan olur herhalde.
0
kibritsuyu
(09.12.11)
ccleaner in wipe free space diye bir ozelligi var. ise yarar mi acep?

www.piriform.com
0
alan shearer
(09.12.11)
crostata
(09.12.11)
ccleaner + 1
0
inheritance
(09.12.11)
ccleaner uzerinden guttman metoduyla sorunsuz halloluyor gibi.
o ana kadar bir de su yontemi denedim o da ise yariyor; (kaynak: www.windows-commandline.com)

komut satirindan
"echo “buyuk txt dosyasi budur iste” > asxxx1.txt
for /L %i in (1,1,24) do type asxxx1.txt >> asxxx1.txt"

seklinde 1 gblik (24 rakamii artirmak dosya boyutunu katliyor, ha keza icerigi degistirmek de degistirir boyutu) dosyalar olusturdum ve bunlari eraser isimli programla sildim. bunu birkac kez tekrarlayinca r-studio ve birkac recovery programiyla kontrol ettim onceki dosyalar gorunmez oldu.

file shredder isimli programa da kafam girsin.
0
🌸entrapmen
(09.12.11)
(4)

absinth, absent, absinthe apsenth, absinfdsjknkl

kibritsuyu
şu pelin otundan yapılıp %70 alkol içeren çek içkisi mi neyse onun adı nedir lan, egzoz, eksos, ekzoz, ekzos gibi bir fenomen midir herkes başka isimle satıyor? yoksa bi tane orijinali var da ötekiler çakma mıdır nedir bu işin aslı?
şu pelin otundan yapılıp %70 alkol içeren çek içkisi mi neyse onun adı nedir lan, egzoz, eksos, ekzoz, ekzos gibi bir fenomen midir herkes başka isimle satıyor? yoksa bi tane orijinali var da ötekiler çakma mıdır nedir bu işin aslı?
0
kibritsuyu
(09.12.11)
(bkz: #9290136)
şu entryde söylediği gibi galiba.
0
baldur
(09.12.11)
absinthe

bitmiş bi şişesi var ondan baktım (:
0
astaroth
(09.12.11)
hangi dilde söylendigine bagli

absinth : ing
absinthe : fr
0
yarey
(09.12.11)
orijinal şişede ne yazdığını merak etmekteyim aslen. ona bakarsanız bizim hapşuuu yazdığımız şeyi alamanlar atschiii diye yazıyorlar.
0
🌸kibritsuyu
(10.12.11)
(8)

Zeytin küflenir mi?

deliberte
Söz konusu zeytin buzdolabının peynir meynir kısmında saklama kabında duruyor. Üzerinde beyaz gibi lekeler var diplere doğru, yıkasam geçer mi? Ne şimdi onlar?
Söz konusu zeytin buzdolabının peynir meynir kısmında saklama kabında duruyor. Üzerinde beyaz gibi lekeler var diplere doğru, yıkasam geçer mi? Ne şimdi onlar?
0
deliberte
(09.12.11)
üzerindeki yağ dolapta donmuş olabilir
0
bambalak
(09.12.11)
uzun süre kaldıysa küftür o. zeytin küflenir. yemeyin!
0
wetu
(09.12.11)
küflenir çok küflendirdim ordan biliyorum:)
0
ayhsegul
(09.12.11)
bişey olmaz. temizlenip yenebilir. o şekilde çok zeytini temizleyip yedik.
0
sutlu nescafe
(09.12.11)
küflenir, küflenmesi bi bakıma iyidir organik olduğunu gösterir, gerçi yiyemedikten sonra ne anlamı var. kap içinde zeytinyağı da var mı, öyleyse donmuş zeytinyağının bıraktığı pütürcükler beyazlıklar da olabilir bu dediğiniz
0
al andalus
(09.12.11)
küflenir de bu mevsimde zeytinde görülen o vıcık vıcık beyaz şeyler donmuş zeytinyağından başka bir şey değildir.

çıkarın dışarı, biraz oda sıcaklığında kalsın, çözünsün. hala duruyorsa küftür. yok eriyip yağa dönüştüyse ve zeytin cillop gibi kaldıysa yiyin gönül rahatlığıyla.
0
kibritsuyu
(09.12.11)
beyazlık donmuş yağda olabilir, ama ufak topcuklar halinde ise o beyazlıklar muhtemelen küftür. direk at gitsin.
bir de bu zeytinin organikliğini göstermez, şöyle ki zeyin ezmesinin zeytine nazaran küftelenme hızı daha fazladır. bu daha falza katkı maddesi içermesinden kaynaklanır.
0
cahit tomruk
(09.12.11)
sıcak suyla yıkayın süzün yiyin
0
yuto
(09.12.11)
(3)

milyon tane yabancı film var .Bu kadar türkçe dublajı kim yapıyo?

laptop
neredeyse her filmi türkçe dublajlı halinde görebiliyoruz.kim dublajlıyo bu kadar filmi acaba
neredeyse her filmi türkçe dublajlı halinde görebiliyoruz.kim dublajlıyo bu kadar filmi acaba
0
laptop
(07.12.11)
bir o kadar da dublaj sanatçısı, dublaj stüdyosu var?
0
kibritsuyu
(07.12.11)
genelde konservatuar öğrencilerine yaptırıyolar diye biliyorum, ucuz olsun diye. o yüzden de dublajlı filmler hem çeviri bakımından hem de seslendirme bakımından pek başarılı olmuyor.
0
ruhibirbanyo
(07.12.11)
trt sağolsun dünyanın en iyi dublaj sanatçıları türkiyededir. bazen orjinalinden bile iyidirler. (bkz: bruce willis )(bkz: alev sezer )
0
ground
(07.12.11)
(10)

Yumurta akı tozu

felina
Hammadeler.com diye bir siteden buldum ama kilosu 46 lira. Yuhunuz!Başka nerde bulurum bu mereti?
Hammadeler.com diye bir siteden buldum ama kilosu 46 lira. Yuhunuz!
Başka nerde bulurum bu mereti?
0
felina
(07.12.11)
çok az kullanıldığını duymuştum.
0
ben smyrna
(07.12.11)
merakımı bağışla ama ne işe yarıyor ki bu madde?
0
megalomaniac
(07.12.11)
protein tüketimi için kullanmayi düsünüyosan whey kullanabilirsin
0
berginyonbaenre
(07.12.11)
royal icing yapacağım.royal icing nedir derseniz google görsellere bakınız pls.
0
🌸felina
(07.12.11)
sağol bilgilendirmen için, umarım ucuza bulabilirsin :)
0
megalomaniac
(07.12.11)
Sanırım bulamayacağım.
whey içeriğinde ne var? sadece yumurta akı ise onu kullanabilirim sanırım.
0
🌸felina
(07.12.11)
iyi de ne kadar alacan ki? 100 gram yetmez mi mesela? bi dünya toz eder. bence çok pahalı değil fiyatı.
0
chainreaction
(07.12.11)
whey, özelde vücut geliştirme sporuyla ilgilenenler için beslenmeye ek olarak protein takviyesidir. yani protein tozudur. peynir altı suyundan imal edilir. shaker yardımıyla meyve suyu ya da süte karıştırılıp içilir.

royal iching ise pasta gibi birşey, google imageden baktığım kadarıyla. yani protein tozu, yiyeceklerin içinde, ısı vesaire gibi etkenlerle ne hale gelir bilemiyorum. neticede az da olsa kimyasal işleme de uğramıştır üretim aşamasında. her ne kadar tamamen doğal dense de inandırıcı değil.

ayrıca whey yumurta akından daha pahalı birşey. ekmek yoksa pasta yiyin gibi olmuş, whey önerisi.

son olarak, bir kilo mu almak zorundasınız canım!
0
kmtetrfn
(07.12.11)
şeker hamuru ile olmaz mı bu dediğiniz?
0
kibritsuyu
(07.12.11)
Whey işime yaramıyormuş evet.
Evet 1 kilo almak zorunda değilim canım! Ama maalesef 1 kilodan daha az satan bir yer bulamadım! Bİlen varsa söylesin bir zahmet :)

Kibritsuyu, şeker hamuru bambaşka bir şey.
0
🌸felina
(08.12.11)
(2)

gider pusulası

mgh
bir yere freelance iş yaptım ve gider pusulası kesmek için benden nüfus kimliği fotokopisi istediler. ama ben bunu vermek istemiyorum. daha önce tc kimlik no'su verdiğim olmuştu ama. sizce bu nüfus kağıdı fotokopisi gerçekten gerekli mi? tc kimlik no veresim var sadece.
bir yere freelance iş yaptım ve gider pusulası kesmek için benden nüfus kimliği fotokopisi istediler. ama ben bunu vermek istemiyorum. daha önce tc kimlik no'su verdiğim olmuştu ama. sizce bu nüfus kağıdı fotokopisi gerçekten gerekli mi? tc kimlik no veresim var sadece.
0
mgh
(06.12.11)
adamların sizin adınıza vergiyi devlete ödeyebilmeleri için adınız soyadınız ve tc kimlik numaranıza ihtiyacı var. tc kimlik numarası yeterlidir ama zannedersem emin olmak istiyorlar. sorunuza cevap: tc kimlik numarası yeterlidir bu iş için.
0
kibritsuyu
(06.12.11)
kurumsal yerler alıyor. sahte isimlere g.p. kesilip şirket söğüşlenmesin diye.
0
ben smyrna
(06.12.11)
(5)

ne kahvesiydi o? sütlü gibi olan?

bitter cikolata
bir türk kahvesi vardı ya, sanki içinde krema varmış gibi olan. adı neydi?
bir türk kahvesi vardı ya, sanki içinde krema varmış gibi olan. adı neydi?
0
bitter cikolata
(06.12.11)
menengic kahvesi mi?
0
nawres
(06.12.11)
buldum buldum dibek kahvesiydi. allahım bu aşerme bitsin artık.
0
🌸bitter cikolata
(06.12.11)
dibek kahvesi diye normal türk kahvesi de verebilirler (ulus heykel'deki mişmiş kuruyemiş'te mesela dibek kahvesi diyorlar ama bildiğin türk kahvesi o). anladım ben hangi kahveyi istediğini.

kızılay, tuna caddesi ile bayındır sokağın köşesinde hayrağ usta diye bir kebapçı vardı. hala duruyor mu bilmiyorum. orada yemek üstü ikram ediyorlar. satıyorlar da.
0
kibritsuyu
(06.12.11)
hayrağ usta'daki de gerçek dibek değil,adam kendisi söyledi, süt tozu katıyoruz diye :)
en güzelini tavacı recep'te içmiştim. canım çekti şimdi.
0
🌸bitter cikolata
(06.12.11)
söğütözü S'lo'da yapıyorlar da kuru olarak satıyorlar da. tavsiye edilir.
0
crimson king
(06.12.11)
(10)

yemek ne yapsam?

aysenazz
iyi yemek yapabilen biri değilim ama arkadaşlarımı davet edicem. çok güzel bi sofra olsun istiyorum. sizce neler olmalı sofrada hem lezzetli hem de çok aşırı zor olmayan neler yapılabilir?
iyi yemek yapabilen biri değilim ama arkadaşlarımı davet edicem. çok güzel bi sofra olsun istiyorum. sizce neler olmalı sofrada hem lezzetli hem de çok aşırı zor olmayan neler yapılabilir?
0
aysenazz
(06.12.11)
zeytinyağlı pırasa hem lezzetli hem de yapımı kolay bir yemektir.
0
eteria
(06.12.11)
bana pırasa yapsan bir daha size gelmem bile.
tavuk sote hem ekonomik hem lezzetli hem de kolay olması sebebiyle favoridir her zaman.
kolay olmasın diyosan yap bi içli köftede herkesin ağzı açık kalsın.
0
etna
(06.12.11)
tavuk pirzola alıp knorr'undu sanırım, mangal keyfi çeşnisiyle fırında pişirebilirsin. çok kolay paketin içinden çıkan torbaya koyuyorsun tavukları, üstüne çeşni, 45-50 dakikada mis gibi tavuklar. yanına da pilav oh mis.
0
anestezik
(06.12.11)
şinitzel de kızartabilirsin kolaydır.
0
jangbogo
(06.12.11)
yukarıdakilerin yanında kocaman bir yeşil salata. çeşit olsun diyorsanız bir de patates salatası.
0
kibritsuyu
(06.12.11)
tavuk veya et kızartma +1
domates soslu bir makarna her yemekte gider ve hızlı hazırlandığından iyi olur.
0
homo sapiens gotgobekus
(06.12.11)
internette makarna ve çorba tariflerini arat. eminim güzel bişiler bulursun. güzel ve kolay bişiler. bir salata mantıklı olur. onun içinde düzinelerce tarif var. tatlı konusunu dışarıdan halledebileceğin gibi sütün içine iki üç şeyi ölçüsüyle koyup sadece karıştırarak pişirip dolaba atabileceğin şeyler var. ya da hazır puding gibi şeylerden alıp pişir. sunumu için google görsellerden fikir al. bir de tavuk ya da kırmızı et gibi bir şeyi azıcık sıvıyağ baharat doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsakla ovup ızgaraya atıp pişirirsin. koca bir yemek olur çıkar. sofrayı da biraz çiçekli böcekli süslü hazırladınmı iş biter.
0
kedili madam
(06.12.11)
birkaç tane kabak ve patlıcanı minik minik doğra. onları biraz sıvı yağ, bir tane domates rendesi ve bir yemek kaşığı domates salçasıyla tencerede pişir.
diğer yandan makarnayı haşla. sebzeler pişince makarnanın üzerine sos olarak ekle. harika oluyor.
0
japhone
(06.12.11)
büyük marketlerde italyan makarnaları mevcut bolognese vs gibi. yanına barilla'nın pratik makarna soslarından alıp çok lezzetli ve uğraşılmış gibi bir hale getirebilirsin şu tarife bakarak mesela: mutfaksirlari.com yada biraz daha uğraşır ve kremalı mantar sosuna elim yatkın diyorsan mutfaksirlari.com tortellini ile uğraş.(şahsi tercihim spaghetti bolognese yalniz.) yanına şerit dilimlenmiş ızgara yapılmış tavuk biftek ile şu tarife bakarak bir salata yapabilirsin; www.ebruliyemekler.com

bunun yanına yine yapımı çok basit olan ve aldığın tavuğun bir parçası ile bir miktar cevizli yoğurtlu salata www.devletsah.com
ve mayonezli havuç salata ile çok basit uğraşlarla çok uğraşılmış gibi gözüken güzel bir sofra kurabilirsin.

yemeğin üzerine damla sakızlı türk kahvesi yapıp, çifte kavrulmuş lokum ile servis yaparsan tatlı işinden de yırtar x2 gönülleri fethedersin.
0
sormaya geldim
(06.12.11)
bim'e git, orada böyle hazır köfteler falan var. al olanlardan iki paket, kızart. bide pilav yap, yanınada bi salata yaparsan tamamdır bu iş;) hatta benide çağırdın mı off dadından yenmez..
0
blackmail
(06.12.11)
(10)

hepsiburada.com kargo cinliği 2

29ekim2011
uzun karışık içinden çıkılmaz sorunlardan bahsetmiyorum, dünyanın en basit işlemi:iki ürün aldım. rakamları yuvarlak veriyorum:1) ücreti 30 lira, kargosu ücretsiz.2) ücreti 30 lira, kargosu 10 lira.eder 70 lira.Hepsiburada.com 2. ürünü tedarik EDEMEDİ. ilk ürünü yolladı. tedarik edemeyince, paramı v
uzun karışık içinden çıkılmaz sorunlardan bahsetmiyorum, dünyanın en basit işlemi:

iki ürün aldım. rakamları yuvarlak veriyorum:

1) ücreti 30 lira, kargosu ücretsiz.

2) ücreti 30 lira, kargosu 10 lira.

eder 70 lira.

Hepsiburada.com 2. ürünü tedarik EDEMEDİ. ilk ürünü yolladı. tedarik edemeyince, paramı vermek istemedi.

akıl mantık zeka gereği, 40lira vermesi lazımken "kargo bedeli hizmet bedelidir iade edilemez" diye sadece 30lira vereceğini söyledi.

kendilerine yazdım, tedarik edemedikleri ürün için, taşınmayan şey için neden kargo parası veriyorum dedim ama tavırları yine aynı idi.

Şikayetvar.com'a taşıdım. orda da tavırları aynı.

şimdi, dünyanın en basit blog - web sitesini kurup bunu yazıp linkini de milyon vere vermek istiyorum.

konu benim 3-5 milyon liram değil kimbilir kaç kişinin parası gitti böyle. Ve yine benim 5-6 liram zayi oldu, allahtan kargosu çok tutan bir şey değildi...

soru:

1. hangi blog sitesini tavsiye edersiniz? nerde hesap açıyım sizce?

2. tüketici mahkesine gitsem mi?
0
29ekim2011
(06.12.11)
bu kadar düsük meblag icin ugrasmaniz,telefon parasi harcamaniz sacma olur.

hatta mahkemeye gitseniz ugrasmaniz bosa gider.

en güzeli burada ,eksisözlükte yaptiklarini fotograflariyla yayinlamaniz.

yapacaginiz kötü reklam daha etkili olur.

ben kullanmadim siteyi ama ,türkiyede kullancak olsam hizlial filan kullanirim.alternatifleriyle yazin bence.
0
serabetan
(06.12.11)
zaten konu parası değil. bunun farkındayım. mahkemeye dilekçe vermek için gitsem, minibüs parası kargodan fazla tutar.

eksisozluk hesabımı kapadım. bunları duzgunce bir yere yazıp linkini vericem işte.
0
🌸29ekim2011
(06.12.11)
sikayetvar.com, şansınızı deneyin gerçi bu firmalar direk böyle poliçemiz diyor site de şikayeti çözüldü olarak işaretliyor ama belki..
0
yuto
(06.12.11)
ya bu nasıl mantık anlamıyorum. mahkemeye gitseniz niye boşa gitsin? 2003 yılında 4.950.000 lira (o zamanlar altı sıfır atılmamıştı, 4,95 lira yani) damga vergisini vergi dairesi ödediğimiz halde, elimizde makbuz olduğu halde, bak ödedik bu da makbuzu diye ödeme emrine itiraz ettiğimiz halde inanmayıp tekrar istedi. 20 lira masraf edip vergi mahkemesine dava açtım. kazandım. hatta dava sonuçlanmadan önce vergi dairesinden aradılar "pardon düzelttik davaya gerek kalmadı" falan diye, yok dedim, kendiniz kaşındınız, zamanında düzeltecektiniz. hem mahkeme kaararıyla düzelttirdim, hem masrafımı da geri aldım. şimdi o memur ağlasın.

burada mesele 10 lira değil. prensip meselesi. bu adamlar sizden 70 lira para çekip 30 liralık ürünü de yolladılarsa , daha 40 lira alacağınız vardır ve bu ilk ürünün faturasında kargo masrafı bulunmamasından ve sizden çekilen paradan açıkça bellidir. alacağınız bellidir. bir avukata gidin. mis gibi davanızı açın, %100 kazanırsınız, bütün masrafınızı ve avukat parasını alırsınız, üstüne emsal teşkil ederse benzer durumdaki herkes de parasını alır. hepsiburada'yı anca öyle ağlatırsınız. kötü reklamla falan olacak iş değil bu.
0
kibritsuyu
(06.12.11)
Yukarıdaki hiçbir cevap gibi düşünmüyorum. Yarın ilk işiniz tüketici Kaymakamlığınıza bağlı Tüketici Mahkemesi'ne gitmek olmalıdır. Burada pek bir şey harcamıyorsunuz zaten ve büyük ihtimalle orada hak verilip geri ödenecek size para. İsterseniz 2 sene bekleyin ama bekleyin.

Sosyal medya bizim deneyimlerimizi paylaştığımız bir yer olduğunuza göre, Facebook, Twitter ve/veya başka hesaplarda bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın tabii ki.

Edit: Yukarıdaki hiçbir cevap derken ben baktığımda kibritsuyu'nun cevabı yoktu, aynı anda yazmışız :) Onun yazdıklarına da katıksız katılıyorum.
0
Rochefort
(06.12.11)
zaten uğraşılmaya değmez dedikçe bu gibi kurumlar bildiklerini okuyor hala. imkanınız varsa sonuna kadar hakkınızı arayın.
0
clones
(06.12.11)
uğraşıcam zaten. hatta blog mlog hikaye kendi sitemde yayınlıcam en iyisi.

tekrar söylüyorum, uzun içinden çıkılmaz tüketicinin anlamsız kaprise girdiği şeyler vardır, bu öyle falan da değil çok açık net ve basit. adam bal gibi yatıyor paramın üstüne.

ve hepsiburada.com zaten ürünleri tedarik edememesi ile meşhur bir firma. hatta sırf hepsinitedarikedemedik.com olsa yeridir.

demek ki yollamadıkları ürünlerinin kargolarını hep böyle iç ediyorlar.
0
🌸29ekim2011
(06.12.11)
hakem heyetine basvur ayrıca kredi kartıyla aldıysan bence bankaya da basvur durumu anlat ürün ve hizmeti alamadım paramı eksik verdiler de. sonucta hizmet bedeli de olsa o hizmeti sana vermedi. web subelerinde bu tur şikayetler için bir bolum oluyor genelde.
0
drip nick i zaten kullanilmakta
(06.12.11)
sikayetvar.com'a yazmanızı öneririm. genelde ciddiye alıyor firmalar.
0
sustain
(06.12.11)
@sustain:

şikayet.com'a yazdığımı belirtmiştim tekrar belirteyim:

şikayet.com'a yazdım.

ordada da tavırları aynı.
0
🌸29ekim2011
(06.12.11)
(4)

az önce biri vardi hesaplari boyuna silindi

keseci
en son söyle bi soru sormustu"100 liraya faturasiyla aldigim gs formasini faturasiyla beraber 80 liraya satmak istiyorum, bi kac gündür bu ilani veriyorum ve hesabim direk siliniyor" falan filanben de cevap verdim"la bilmedigin bi kural vardir, du bakalim"adamin sanirim o son hesabi silinmis yine.se
en son söyle bi soru sormustu

"100 liraya faturasiyla aldigim gs formasini faturasiyla beraber 80 liraya satmak istiyorum, bi kac gündür bu ilani veriyorum ve hesabim direk siliniyor" falan filan


ben de cevap verdim

"la bilmedigin bi kural vardir, du bakalim"


adamin sanirim o son hesabi silinmis yine.


sebebi ne bu olayin ?
0
keseci
(06.12.11)
admin fenerli bence:)
0
diaspora
(06.12.11)
o arkadaştan ben de alıyorum forma. neyse konu bir duyuruyu günde 20 kere açması. 2-3 kere açtı, sonra modlar haliyle silince inada bindirdi devamlı açmaya başladı, açarken modlara hakaret etmeye başladı v.s v.s
0
xenophobe
(06.12.11)
o arkadaş çok agresif valla. ben mesaj attım formalar için, bi dövmediği kaldı.
0
tantunisultansüleyman
(06.12.11)
mod olarak cevap vereyim.

1. ilk silinme nedeni silip silip sürekli açması
2. sonradan silinme nedeni aynı duyuruyu açıp bir de üstüne küfür etmesi. kullanıcı uçunca yeni kullanıcı alıp hırsla ana avrat sövmeye devam etmesi.

not olarak da ekleyeyim. kurallara aykırı duyuru açıp silinince lütfen kafanızdan sebep uydurmayın. duyuruda sinirlendiğiniz adama küfür edip silinince "siz de bu adamları koruyorsunuz", "siz de teröristsiniz" falan demeyin. silmemizin nedeni adamları koruduğumuz için değil, küfür ettiğiniz içindir.

galatasaray ile ilgili duyuruyu 70 kere tekrar tekrar açıp silinince "orspuçocuu fenerli admin" demeyin. silinmesinin nedeni tekrar tekrar açmanızdır. fenerli olmamız veya olmamamız değil.

kuralları gözünüzle ve beyninizle okursanız niye silindiğini anlayabilirsiniz.

duyurunuzun üste alınması için tercih etmeniz gereken yol da üste alınmış duyuruları ispiyonlayıp ispiyon gerekçesine "benim duyurumu da üste alır mısınız" yazmak değildir. mesaj atabilirsiniz. birimiz görmemişsek birimiz görürüz. yine de almıyorsak demek ki üste almaya değer bir duyuru değildir. şahsen ben parasıyla özel ders verme ilanını üste almaya değer görmüyorum.
0
kibritsuyu
(06.12.11)
(1)

yazıcıdan arkalı önlü çıktı almak. v2

eternal_soul
öğlen sorumun cevabını aldım, fakat sayfaları yazdırırken tek sayfaları - çift sayfaları nasıl belirterek yazdıracağız? pdf dosyasından çıktı almak istiyorum. print bölümünün özelliklerinde bir şey göremedim.http://www.eksiduyuru.com/index.php?m=d&id=337067
öğlen sorumun cevabını aldım, fakat sayfaları yazdırırken tek sayfaları - çift sayfaları nasıl belirterek yazdıracağız?

pdf dosyasından çıktı almak istiyorum. print bölümünün özelliklerinde bir şey göremedim.

www.eksiduyuru.com
0
eternal_soul
(06.12.11)
adobe reader türkçe'ye göre anlatayım.

yazdır ekranında "yazdırma aralığı" var. "tümü", "geçerli sayfa", "geçerli aralık" falan var. en altında da alt küme: "aralıktaki tüm sayfalar" yazıyor. onu "sadece tek sayfalar" ve "sadece çift sayfalar" diyerek yazdıracaksınız.

i.imgur.com
0
kibritsuyu
(06.12.11)
(6)

a'nın şapkası

terp
inceltme işareti tam olarak ne zaman kalkmıştı? 80'lerin sonu muydu?
inceltme işareti tam olarak ne zaman kalkmıştı? 80'lerin sonu muydu?
0
terp
(05.12.11)
yok yahu kalktı, 80'lerin sonuydu galiba...
allahalla...
0
🌸terp
(05.12.11)
90'ların ortası olabilir. 80 sonunda ilkokuldaydım ve kullanıyorduk. Lisedeki hocam söylemişti kalktığını. Ama emin değilim belki daha evveldir.
0
african rain
(05.12.11)
yazılışları aynı olup karışıklığa neden olacak kelimeler için kalkmadı. "kağıt" yazarken, "kamil" yazarken kullanmıyoruz ama kar (doğa olayı), kâr (kazanç) veya hala (babanın kız kardeşi), hâlâ (devam etmekte olan) gibi kelimelerde kullanılıyor.
0
kibritsuyu
(05.12.11)
türk dil kurumu yazım kılavuzuna bakın lütfen. geçen ben de baktım hala duruyorlardı ;)
0
ozdek
(05.12.11)
bir ara tamamen kalktı. (saçma olarak)

sonrasında hala ile hâlâ arasındaki veya
kar ile kâr arasındaki kullanım sıkıntılarından mütevellit tekrar kondu...
0
istanbul beyefendisi
(05.12.11)
önümde bütün bu dil meselelerini, 1980 darbesi sonrasındaki tutarsızlıkları vb. tartışan ve gerekçeleriyle açıklayan en güvenilir kılavuz ana yazım kılavuzu'ndan aktarıyorum. (dana dana dannnnn!)

şimdi, düzeltme imi (inceltme imi/işareti değil. çünkü tek kullanımı inceltme amaçlı değil.) hiçbir zaman için tamamen kalkmadı. kalkan şey varsa l harfinden sonra gelen u ve a seslerinin ince veya uzun okunduğu durumlarla yine a ve u harflerinin tek başlarına olarak uzun okunduğu durumlardır. buna karşın k sesinden sonra gelen ince a ve ince u için düzeltme imi hiçbir zaman kalkmadı. k'den sonra gelmediği halde uzun veya ince okunan a'lar ve u'larla l'den sonra gelen ince veya uzun a-u'ların kalkmasının sebebiyse 1- bunları imlada göstermenin gereksiz oluşu 2-çok büyük bir kafa karışıklığına ve dahası imla içinde tutarsızlıklara, çelişkilere sebep olması.

en büyük örnekse laik sözcüğünün yazılışı. siz l'den sonra gelen hem uzun a'lara hem de ince a'lara aynı imi koyunca millet bu sefer lağyik diye okumaya başladı. zaten gerek de yoktu. dünyanın her yerinde sözcükler kulakla öğrenilir. imla dediğimiz şey fonetik transkripsiyon değildir.

öte yandan k harfinden sonra gelen ve ince okunan (uzun değil, ince!) a ve u sesleri üzerindeki düzeltme imi hâlâ mevcut. aynı zamanda aynı yazılıp okunuşları farklı olan sözcüklerde de düzeltme imi kullanılıyor. hala, hâlâ; kar, kâr gibi. bunlar hiçbir zaman kalkmadı. tabii bu arada kibritsuyu'nun dediğinin aksine kâğıt da kullanılıyor.

bu düzeltme imi kalktı meselesi benim anımsadığım kadarıyla basının şişirmesiydi. l'den sonra gelen seslerde gayet yerinde bir biçimde kalkınca millet topyekûn kalktı sandı. aynı mesele "bundan gayrı modern matematik öğretilecekmiş okullarda" muhabbeti için de geçerli.

şu andaki uygulamada da dediğim şekilde kullanılmakta. ama tdk'nın birçok tutarsızlıkları var. tdk dikkate alınmıyor artık. yani dikkate alınmıyor dediğim tdk 1980'den sonraki tdk'dır. zaten 1980 öncesi tdk'ya gerçek tdk der çoğu kişi. çok çelişkili uygulamaları var. bunların bir kısmını zaman zaman duyuruda soruldukça yazıyorum. dileyenler ayrıntıları öğrenmek için ana yazım kılavuzu'na bakabilir. ha, niçin reklamını yapıyorum bunun, babamın oğlu olduğu için mi; hayır. ana yazım kılavuzu bugün en güvenilir kılavuz. tdk kapatılmadan önceki son başkanı olan ömer asım aksoy başkanlığındaki bir kurulca hazırlanmış. tdk'nın uygulamalarındaki çelişkileri, tutarısızlıkları açıklıyor giriş kısmında. bunların neden yanlış olduğunu açıklıyor. piyasada da yayınevlerinde editörler ve redaktörlerce, akademide, reklamcılıkta vb. bu kılavuz kullanılıyor. bir imla manyağı ve ayrıca ömrü yazı-çiziyle geçen birisi olarak ben de bunu kullanıyorum ve bunu tavsiye ediyorum. çok farklı bir yere çıktı bu yanıtın sonu, kusura bakmayın. kaptırdım yazdım.
0
microfiction
(05.12.11)
(1)

AGİ ödemesi yapmayan kolej?

la traviata
Asgari gecim indirimini her okul ogretmenleri icin maasi disinda yatirmak zorundadir degil mi? Bildigim kadariyla eskiden fis topluyordu insanlar, simdi buna gerek kalmadi.Bir okul, biz odemiyoruz bunu deme hakkina sahip midir?not:* is gorusmesinde agi maasin icindedir diye bir sey konusulmamistir.*
Asgari gecim indirimini her okul ogretmenleri icin maasi disinda yatirmak zorundadir degil mi? Bildigim kadariyla eskiden fis topluyordu insanlar, simdi buna gerek kalmadi.

Bir okul, biz odemiyoruz bunu deme hakkina sahip midir?

not:
* is gorusmesinde agi maasin icindedir diye bir sey konusulmamistir.
* yazili sozlesmede agi ile ilgili bir madde yoktur.

Firma cebinden vermiyor bunu degil mi? Devletin bu parayi okula gonderiyor olmasi gerek?
0
la traviata
(05.12.11)
hayır firma cebinden vermez. devlet öder o parayı. yani firma devlete personelin vergisini ödemekle yükümlüdür. firma personele ödediği agi'yi devlete ödeyeceği personelin vergisinden düşer. yani agi'yi firma değil, devlet karşılar. firma ödemesi gereken rakamdan elbet düşüyordur. sözleşmede anlaşılan maaş tutarına dahildir gibi bir madde yoksa ayrıca ödemesi gerekir. muhasebeden bir bordro isteyin. detayına bakın.
0
kibritsuyu
(05.12.11)
(3)

size de tanidik geldi mi

keseci
http://www.quickmeme.com/meme/35e4kv/
0
keseci
(05.12.11)
osman değil mi o?
0
onyetele
(05.12.11)
ee.. hayır?
0
hikaye mesture
(05.12.11)
aynı tip ekşibition'da vardı iki gün önce. üzerindeki yazılar farklı ve türkçe idi. oradan tanıdık geliyor.
0
kibritsuyu
(05.12.11)
(2)

ankara'daki sahaflar

pegi
ben bir iki tane biliyorum, tunalı'da ama. merak ettiğim kızılay ve civarındaki sahaflar?
ben bir iki tane biliyorum, tunalı'da ama. merak ettiğim kızılay ve civarındaki sahaflar?
0
pegi
(04.12.11)
kızılay'da kitapçılar çarşısı var, karanfil sokakta metro girişine yakın.
zafer çarşısı var (tam yerini hatırlamıyorum) bir de zafer'in yakınında adilhan (ya da atlıhan, öyle bir şey) çarşısı vardı.
0
kobuzchu kiz
(04.12.11)
kızılay'da olgunlar sokak var.
0
kibritsuyu
(04.12.11)
(2)

kombi

gorgusuz
peteklerin içindeki su sürekli azalıyor. gösterge olması gereken değerin baya altında. peteklere su ekliyoruz ama iki üç gün sonra tekrar azalıyor. çözümü nedir? ne kadara patlar tamiri?
peteklerin içindeki su sürekli azalıyor. gösterge olması gereken değerin baya altında. peteklere su ekliyoruz ama iki üç gün sonra tekrar azalıyor. çözümü nedir? ne kadara patlar tamiri?
0
gorgusuz
(04.12.11)
şayet peteklerden akıntı yoksa (tesisatta kaçak var mı bir kontrol edin önce)
hava yaptığı için bu sorunu yaşıyorsunuz. su yerine hava ile dolu peteklere ne kadar su gönderseniz de tahliyeden atar onu.
tüm peteklerin havasını almayı deneyin (yüksek sıcaklıkta) sonra bir tamirci arayın
0
angelofdeath
(04.12.11)
tesisatta bir kaçak olmadığından eminseniz kombinin genleşme tankının havası azalmıştır. servis çağırın. bisiklet pompasıyla hava basıyorlar. eğer tankta da bir hava kaçağı falan yoksa çok kolaylıkla ve ucuza halledilir.
0
kibritsuyu
(04.12.11)
(1)

Sigorta

nonrecyclable
Selam arkadaşlar,Sigorta ile ilgili bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.2003 yılından beri sigortalı çalışanım. Geçtiğimiz 6 ay boyunca çalışmadığım için sigortalı değildim. Şimdi yeni bir şirkete işe başladım ama şirket türkiye'de organizasyonu olmayan yabancı bi
Selam arkadaşlar,

Sigorta ile ilgili bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

2003 yılından beri sigortalı çalışanım. Geçtiğimiz 6 ay boyunca çalışmadığım için sigortalı değildim. Şimdi yeni bir şirkete işe başladım ama şirket türkiye'de organizasyonu olmayan yabancı bir firma olduğu için bazı şeyleri yamuk yumuk yapıyor. sigortamı başlattıları mı acaba diye merak ediyorum. nasıl öğrenebilirim?

not: e-devletteki hizmet dökümü sanırım aylık olarak hazırlandığı için oradan göremiyorum.

Teşekkürler!
0
nonrecyclable
(03.12.11)
orada gözükene kadar görebilme şansınız yok maalesef. en geç işe başladığınız ayı takip eden ayın 23'ünden sonra görmeniz lazım. göremiyorsanız o ay sigorta girişiniz yapılmamıştır.
0
kibritsuyu
(03.12.11)
(4)

sizce bu si....min neti niye kasıyo

ceymısın
evde tivibuda var aşağıda kesinlikle tivibu ev takılmıyor,ancak kapatsam bile tivibuyu yinede gugılı yüklerken bile bekliyo,dnsler google dns,nedir sizce sıkıntı türk telekomun bir cilvesimidir yoksaayrıcaa torrentten bişe indirirken canavar gibi çekiye sn 800 kb felan
evde tivibuda var aşağıda kesinlikle tivibu ev takılmıyor,ancak kapatsam bile tivibuyu yinede gugılı yüklerken bile bekliyo,dnsler google dns,nedir sizce sıkıntı türk telekomun bir cilvesimidir yoksa

ayrıcaa torrentten bişe indirirken canavar gibi çekiye sn 800 kb felan
0
ceymısın
(03.12.11)
1- modemi kapatıp tekrar aç (uzun süre açık kaldı ise yapıyor arada)
2- 444 0 375 i ara, biraz sert çıkış, hallederler.
0
fakyoras
(03.12.11)
modemi açıp kapamak faydasız valla
0
🌸ceymısın
(03.12.11)
ttnetin söyleyeceklerini ben söyleyim

ışıklar yanıyor mu?
yanıp sönen ışıklar var mı?
arıza kaydınızı bırakın sizi arayalım.
0
altini ser incisi ker
(03.12.11)
ttnet'i telefonla aramayın twitter'dan yazın sorununuzu, hemen dönüyorlar. üstelik de bilgili personel dönüyor. bilgisiz call center çalışanları değil.
0
kibritsuyu
(03.12.11)
(2)

duyuru görüntüleme

in vino veritas
selam, sabah sabah aklıma şu takıldı: diyelim bir kişi duyuruyu her zaman açık görünümde kullanıyor. bu o sayfadaki duyuruların tamamının görüntülenmesini her sayfaya girişte otomatik olarak +1 yapar mı? yoksa hiç hesaba katılmıyor mu? ikisi de olsa da olmasa da saçma oluyor, tam emin olamadım, nedi
selam, sabah sabah aklıma şu takıldı: diyelim bir kişi duyuruyu her zaman açık görünümde kullanıyor. bu o sayfadaki duyuruların tamamının görüntülenmesini her sayfaya girişte otomatik olarak +1 yapar mı? yoksa hiç hesaba katılmıyor mu? ikisi de olsa da olmasa da saçma oluyor, tam emin olamadım, nedir?
0
in vino veritas
(03.12.11)
coder'ları en doğru cevabı verecektir tabii ama benim bildiğim kadarıyla açtığınız duyuru +1. açık görünüm'e tıklayıp hepsini açınca hepsine birden +1.
0
kibritsuyu
(03.12.11)
bu daha önce de sorulmuştu, ve evet, hepsine +1 ekliyor. basit bir mantıkla hepsini tek tek değil de, bir seferde açıyorsun.
0
hollowlife
(03.12.11)
(9)

mastürbasyon sorusu

wessago
bir işe başlamadan önce 31 çekmek mi daha iyi yoksa ödül sistemi gibi sonunda mı 31 daha iyi? konuyu açalımev ödevi proje yazı bunlara başlamadan önce bir 31 çekiyorum rahatladıktan sonra aha şimdi başlarım. tamamiyle odaklanmamı sağlıyor. aklıma başka birşey gelmiyor. ama şimdi diğer ödül sistemi 3
bir işe başlamadan önce 31 çekmek mi daha iyi yoksa ödül sistemi gibi sonunda mı 31 daha iyi? konuyu açalım

ev ödevi proje yazı bunlara başlamadan önce bir 31 çekiyorum rahatladıktan sonra aha şimdi başlarım. tamamiyle odaklanmamı sağlıyor. aklıma başka birşey gelmiyor.

ama şimdi diğer ödül sistemi 31 i düşünüyorum da. bu daha iyi bir motivasyon ve güdü olabilir. şu iş bir bitsin 31 çekicem diye. ayrıca belki 31 den sonra vücud daha bir hımbıllaşıp işe yaramaz hale geliyor olabilir sonuçta.

şimdi batıda olsak sevgilimle ne zaman sevişeyim diye açardım ama doğunun en batısı, batının en doğusu ülkem bir garip türkiyede yaşıyoruz. benim gerçeğim bu.
0
wessago
(03.12.11)
Ivan petroviç pavlov gibi klasik koşullanma deneyi mi yapıyorsun.
0
drip nick i zaten kullanilmakta
(03.12.11)
lan bunun vaktimi olur, canin ister cekersin iste.

osbir ceken ellerine saglik.
0
keseci
(03.12.11)
tabi ki başlamadan önce. eğer masturbasyonumu yapmazsam kitap okuyamıyorum, bi şey izleyemiyorum, konsantre olamıyorum yani. o yüzden bence kesinlikle aradan çıkarmak lazım.
0
travmatika
(03.12.11)
öncesi daha iyidir.
her açıdan kapılar buraya çıkar.
0
delikan76
(03.12.11)
bence sonrası daha iyi. yalnız adam için mastürbasyon; tembellik, pişmanlık, aciziyet gibi şeyler getirir. sen önce işini yap sonra mastürbasyonunu. ilk önce diğerini yaparsan pişmanlığın, üzüntün daha da artar.
0
kocayusuf
(03.12.11)
Besmele mi kardeşim bu, bir işe başlamadan girişiyon. Günde kaç iş yapıyon onu söyle sen, ona göre cevap vereceğim.

Sayıyı abartanlarda (işin çoksa) içine kapanıklık, hayattan zevk alamama gibi problemler çıkar ortaya. Arada da iş üstündeyken yap.
0
andrey bolkonski
(03.12.11)
eğer inançlı isen başlamadan önce çekme, işi cenabet yapma. işi bitir, çek abdestini al.

bunlara inanmıyorsan kendini nasıl rahat ediyorsan öyle çek. işi yaparken sürekli bayrak direği gibi gezeceksen, aklın orada olacaksa öncesinde çek rahatla.
0
kibritsuyu
(03.12.11)
olum hayat bunun üstünemi kurulu en iyisi haftada 1 kere yapmak zaten bu soğuk havalarda fazla gusul alıp hasta olucan :) babanın karnende hepsi 5 olursa sana psp3 alıcam dediğini düşün onun için işi yaptıktan sonra yaparsın.

kibritsuyu
+1
+king
0
zlatan
(03.12.11)
Yapma etme güzel kardeşim, bu yaptığın iş dünyasında seni zor duruma sokar.

-Wessago bir iş var yapar mısın?
+Bi lavaboya gidip geleyim, neden olmasın
0
andrey bolkonski
(03.12.11)
(2)

dream tv de gördüğüm klip

dırrıırm
slow bi şarkıydı adam apartmanın tepesinden aşağıya bakıyordu aşağıdaki insanlar birleşip değişik şekiller oluşturuyordu çok güzel bi şarkıydı hatırlayabildiklerim bunlar
slow bi şarkıydı adam apartmanın tepesinden aşağıya bakıyordu aşağıdaki insanlar birleşip değişik şekiller oluşturuyordu çok güzel bi şarkıydı hatırlayabildiklerim bunlar
0
dırrıırm
(02.12.11)
kibritsuyu
(02.12.11)
kibritsuyu haklı.

hatta buyrun, amme hizmeti olsun: www.youtube.com
0
moroff
(02.12.11)
(11)

sözlükten uçma

invicta
selam moderatör kardeşleraynı nickle 3-4 senedir emek verdiğim sözlükten bi kaç saat önce uçurulduğumu öğrendim, zaten çaylaktım kaç gündür, bu nasıl oldu. moderasyon tarihçeme göre daha önce de çaylak olmuştum son çaylaklığımdan bu yana ise iki çöp bkz bi adette "cem yılmaz için "antimilitaristlerl
selam moderatör kardeşler

aynı nickle 3-4 senedir emek verdiğim sözlükten
bi kaç saat önce uçurulduğumu öğrendim, zaten çaylaktım kaç gündür, bu nasıl oldu. moderasyon tarihçeme göre daha önce de çaylak olmuştum son çaylaklığımdan bu yana ise iki çöp bkz bi adette "cem yılmaz için "antimilitaristlerle taşak geçen komedyen" dediğim için gg olduğu söylenip, sorduğumda cevap dahi vermeyen bir moderatör sayesinde silinen bir entrym vardı. uçma mevzusunu açıklayabilecek bir moderatör varsa sevinirim.
0
invicta
(02.12.11)
Eger caylakliktan onceki hatalariniza devam ettiyseniz ucmaniz normal. Oyle sonsuz bir hata yapip caylak olma, caylakliktan cikma, sonra gene ayni hatalari yapip caylak olma, gene caylakliktan cikma dongusu yok.

Tarihcenizin tamamini kopyalayip yapistirirsaniz daha dogru yorumlar yapilabilir.
0
crown
(02.12.11)
moderasyon tarihçeniz şöyle:

15.12.2010 00:30:00 [not] özensiz: starbucks'da türk kahvesi içen mal
27.01.2011 17:21:00 [not] format: (#21839702)
21.04.2011 02:30:00 [not] aramadan başlık: uyurken sütyenini çıkarmayan kız varken sütyenini çıkarmadan uyuyan kız/ #23132804
03.05.2011 01:15:00 [not] bfik: #23009547
21.06.2011 19:52:00 [not] çöp entry: (#24159648)
07.07.2011 16:23:00 [not] çöp (bkz: #24405303)
22.08.2011 15:00:00 [not] özensiz başlık: entry'i çocuk kelimesiyle bitirmek/#25056374
25.08.2011 00:46:00 [not] çöp entry: #25090618
25.08.2011 00:46:00 [çaylak edildi] tarihçe
19.09.2011 14:44:00 [not] gge: #25092160
27.09.2011 11:32:00 [not] geç şimdilik: çaylaklık entry sayısını 10-12 aralığına çekmeli.
05.10.2011 11:50:00 [çaylaklıktan çıkarıldı] onay arabiriminden
30.10.2011 23:32:00 [not] format: #24729430
02.11.2011 22:20:00 [not] çöp entry: #24964730
02.11.2011 22:22:00 [not] çöp entry: #24433014
02.11.2011 22:22:00 [not] çöp entry: #24285017
02.11.2011 23:16:00 [not] çöp entry: #24124121
02.11.2011 23:17:00 [çaylak edildi] tarihçe.
02.11.2011 23:17:00 [not] çöp entry: #24117605
02.11.2011 23:18:00 [not] çöp entry: #24100493
20.11.2011 15:53:00 [not] gge: #20956837

tarihçe yukarıdaki gibi. bir arkadaş son çaylaklığım için çöp entrylerimi bulma konusunda bayağı uğraşmış ard arda pek çok entryimi ispiyonlamış görüldüğü gibi. son gg de de ben gg olacak birşey göremediğimi iletmeme rağmen cevap dahi alamadım. sonra da birden uçmuşuz, anlamadım gerçekten.
0
🌸invicta
(02.12.11)
Israrli cop entry profili, bir de caylaklik entry'leriniz uygun gorulmemisse normal ucmaniz. Hatta caylak edilmeden direkt de ucabilirmissiniz bana kalirsa ama bir sans daha verilmis.
0
crown
(02.12.11)
peki bu çöp bkzları art niyetli bir şekilde aynı saat içinde art arda ispiyonlamak legal mi peki. herkesin yüzlerce bkz entrysi yok mu herkes birine kafayı takıp bütün çöp bkzlarını art arda ispiyonlayıp kendisinin sözlükten uçurulmasını sağlayabilir mi. çünkü bunları ard arda ispiyonlayıp moderasyon tarihçesinde görülmesi başka, belli aralıklarla ispiyonlanıp tek tük görülmesi başka.
0
🌸invicta
(02.12.11)
çöp entry ispiyonlanmaz ve silinmez. moderatör görür ve not alır. demek ki bir moderatörün dikkatini çektiniz, o da sizi incelemeye aldı.
0
kibritsuyu
(02.12.11)
ben bir şeye takıldım uyurken sütyenini yada ne biliyim kazağını çıkarabilen var mı ilk başlık tümden hatalı ordaki..

sütyenini çıkarmadan uyuyan kız yada çoraplarını çıkarmadan uyuyan adam cümlesi bence daha edebi sözlükte bayağı kirli anlaşılan !

dip not : amacım kimseyi korumak yada konu hortlatmak değil sadece parantez açtım
0
benvaryaben1
(02.12.11)
@kibritsuyu çöp entryler moderatörlere mesaj yoluyla ispiyonlanır, onlar da silmez ama tarihçeye not düşerler, defalarca ben de moderatörlere özellikle jokullmagic'e ilettim bu bkzları. ama kimsenin özellikle tarayıp sözlükten uçsun diye bkzlarını ispiyonlamadım. denk geldikçe kimin olduğuna bakmadan yaptım. ama burda bir saat içinde farklı tarihlerde farklı başlıklarda girilmiş 6 tane çöp bkz ım ard arda işlem görmüş yani sözlükten uçmam için özellikle uğraşılmış yani bir art niyet var demek istiyorum.
0
🌸invicta
(02.12.11)
iddia ettiğiniz art niyet durumu sizin çöp entry girdiğiniz gerçeğini değiştirmiyor. yani bu entry'leri tespit edenleri suçlamak doğru bir yol değil. eğer uzun vadede böyle bir profil çizmeseydiniz şu an bunu konuşuyor olmazdık.
0
neutralife
(02.12.11)
sadece sözlükte yıllardır kullanılan klişe bkz ları kullandığımdan dolayı sözlükten uçurulmak ağır bir ceza, böyle bir profil çizmemi sizlere düşündürten olay ise ispiyonlayan arkadaşın hepsini art arda sıralaması,o zaman gammaz aktivitesini kötüye kullanıp bunu hemen her yazara yapıp uçurabilirsiniz demek istiyorum. 3000'e yakın entrym de elbette bkz olacaktır,o klişe bkz ları vermeyen yazar mı var hepimiz veriyoruz ama seninkini çok ispiyonlamışlar diyerek sözlükten uçurulmak bana haksız geliyor sadece.
0
🌸invicta
(02.12.11)
çaylaklık entry'leriniz sorunlu bulunduğu için uçurulmuşsunuz. eğer çöp entry sebepli olsa çaylak bile olmazdınız.
0
neutralife
(02.12.11)
ulan benim böyle orhun yazıtları stayla tarihçem olsa entri girmeye korkar 6 aylığına kafa izni alırdım. her uçanın da bahanesi var ya, ne güzel ekşi sözlük kardeşim.
0
mistreated
(02.12.11)
(4)

sinemada film öncesi reklam

inannas jofn
merhaba sayın tarantinolar. bu sinemalarda filmlerden önce gösterilen reklamların formatı nedir? yani nasıl işler bu reklamların yapımı? örneğin bi swf yapıp avi'ye çevrilir falan mı? araştırmaya çalıştım ancak evrensel dünyada bu soru üzerine pek bir bilgi bulamadım.
merhaba sayın tarantinolar.

bu sinemalarda filmlerden önce gösterilen reklamların formatı nedir? yani nasıl işler bu reklamların yapımı? örneğin bi swf yapıp avi'ye çevrilir falan mı? araştırmaya çalıştım ancak evrensel dünyada bu soru üzerine pek bir bilgi bulamadım.
0
inannas jofn
(02.12.11)
formatı 35mm filmdir onların.
0
kibritsuyu
(02.12.11)
istediğiniz her dijital videoyu 35 mm'ye falan aktarmak mümkün. ancak bir çok sinemada (cinebonuslar falan-yaklaşık 150 salon) doğrudan dijital medyayı projeksiyon ile perdeye yansıtabiliyor artık. fakat tv kalitesinde tv kamerası ile çekilmiş bir videoyu 35 mm'e aktarınca görüntü oldukça "kumlu" olacaktır. yani çözünürlük meselesi. sorunuzun amacı nedir? sinema için reklam mı hazırlayacaksınız? belki yönlendirebiliriz bi şekilde.
0
ben smyrna
(02.12.11)
evet sinema için reklam hazırlama aşamasındayım. yani en azından öyle bir teklif geldi ve ben daha önce böyle bi işe hiç kalkışmadığım için henüz kabul etmedim. yani amacım normal bir movie maker tarzı bir program ya da flash ile yaptıgım bir animasyon filmini bir şekilde o sinema salonunda göstermek. daha kolay bi yolu varsa onu denemek? sinemanın teknolojisini tam olarak su an bilmiyorum ama cinebonus ve afm ile aşık atıyor şehirde.

teşekkürler bu arada :)
0
🌸inannas jofn
(02.12.11)
tavsiyem 1920 x 1080 çözünürlükte hazırlaman
0
thewishcaster
(02.12.11)
(3)

iskenderdeki pide

mileyboard
ne super bir pidedir o?ustundeki donerden cok alttaki o pideyi seviyorum ben ya. evde nasil hazirlanabilir bir fikri olan var mi?
ne super bir pidedir o?

ustundeki donerden cok alttaki o pideyi seviyorum ben ya. evde nasil hazirlanabilir bir fikri olan var mi?
0
mileyboard
(01.12.11)
Ben de hiç sevmem onu. Evde hazırlanırmı bilmiyorum ama tırnak pide olarak geçiyor.
0
skywalkeremre
(02.12.11)
karbonhidrat ve yagın muthis bulusması.. yami yami ..
0
efendilik dizboyu
(02.12.11)
önce fırında kurutulur o pide. ondan öyle güzel oluyor. yoksa bildiğin her kebabın yanındaki pidenin aynısı.

fırında kurutulur ki üstüne sıcak sosu, tereyağını yiyince yavşayıp hamur olmasın, sadece biraz yumuşasın. tabi hem fırında kızarmış, hem de salçayı yağı emmiş pide mis gibi oluyor.
0
kibritsuyu
(02.12.11)
(7)

Niye yol iaşe bedelim 10.85 kuruş?

sormaya geldim
oturduğum yer itibariyle devletin toplu taşıma araçları ile tramvay vasıtasıyla vapura binip haydarpaşa'da indikten sonra trenle tuzla'ya gitmem gerekiyor. bu da 2x1.75 +1x 2.0 x 2 den tam 11 lira yapar. Hangi matematiğe göre 10.85 kuruş aldım? 15 kuruşum nerde?
oturduğum yer itibariyle devletin toplu taşıma araçları ile tramvay vasıtasıyla vapura binip haydarpaşa'da indikten sonra trenle tuzla'ya gitmem gerekiyor. bu da 2x1.75 +1x 2.0 x 2 den tam 11 lira yapar. Hangi matematiğe göre 10.85 kuruş aldım? 15 kuruşum nerde?
0
sormaya geldim
(01.12.11)
senin askerlik bitmez
0
reeper redeemer
(01.12.11)
Ben askerlik dolayısıyla işten mecburen çıkmış bir vatandaş olarak hiçbir geliri olmayan kimseyim. Sınava gidip gelmem için verilen para yol masrafımı karşılamadığından gidemiyorum. ne olacak şimdi?
0
🌸sormaya geldim
(01.12.11)
işten askerlik için çıktın da 15 kuruşluk birikimin yok mu?
0
helmet
(01.12.11)
vardı, olan paramı da devletin üniversitelerinin harçlarına, sağlık hizmetlerine ve vergilerine ödedim.
0
🌸sormaya geldim
(01.12.11)
hiç ama hiç paran olmadığını belirtirsen askerlik şubesinde zaten yardımcı olurlar o zaman, 15 kuruş sonuçta.
ama tabi bence de 12-13 lira olmalıymış masrafı rahat karşılaması açısından.
0
helmet
(01.12.11)
Bana da yaklaşık o kadar bir meblağ verdiler bakırköy'den çorlu'ya gidiş için. Ama ben o verdikleri paraya gidiş - geliş yapılırmı bilemiyorum. Zaten doğrudan karşılamak için değil destek olmak için veriliyor o miktar ama eksik vermemeleri gereki 1 kuruş dahi olsa. Askeriye buna çok dikkat ediyor.
0
skywalkeremre
(01.12.11)
en sonda niye ikiyle çarptın ki. adam sana evden çıkıp sınava gelmen için para ödemiş. geri eve döndürme parasını niye versin? o kendi işinin bittiği yere kadar bakar.

askere gidişin de normalde askeriye tarafından karşılanır. 5,50 liradan artan 5,35 lira ile numarasız vagonda birliğine kadar gidebilirsin. ama terhis olduğunda evine askeriye döndürmez. orası sana ait.
0
kibritsuyu
(02.12.11)
(4)

dell notebook

removebeforeflight
oyun oynamayı düşünüyorum lcd tv ye bağlayıp 1394tl kdv dahil. var mı gideri??DELL INSPIRON N5110 i5-2430M 4GB 320GB 15.6" VGA 1GB DOS ürün Özellikleri Ürün Kodu 5110B43F43 Renk Diamond Black Switch Cover Aile INSPIRON İşlemci Cinsi Intel Core i5-2430M Processor (3M Cache, 2.40 GHz) Ön Bellek 3MB Be
oyun oynamayı düşünüyorum lcd tv ye bağlayıp 1394tl kdv dahil. var mı gideri??DELL INSPIRON N5110 i5-2430M 4GB 320GB 15.6" VGA 1GB DOS
ürün Özellikleri
Ürün Kodu 5110B43F43
Renk Diamond Black Switch Cover
Aile INSPIRON
İşlemci Cinsi Intel Core i5-2430M Processor (3M Cache, 2.40 GHz)
Ön Bellek 3MB
Bellek 4096MB (1x 4096MB) 1333MHz DDR3 Dual Channel
Maksimum Bellek ( MB) 8 GB DDR3
Bellek Slot Sayısı 2
Sabit Disk 320GB SATA 5400RPM
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 525M 1GB
Ekran Boyutu 15.6''
Ekran Tipi WLED
Ekran Çözünürlüğü 1366 X 768
Optik Sürücü 8x DVD+/-RW
Ses Kartı var
İşletim Sistemi FREE DOS
Faks Modem yok
Network Kartı Ethernet LAN (10/100)
Kamera Integrated 1.0 MP Widescreen HD (1280 X 720)
I/O Port 2 USB 3.0, 1 USB 2.0, 1 USB 2.0 with e-SATA & Power Share, HDMI v1.4 Port, Vga Port, RJ45, AC Adaptor, 1 line-out,1 mic-in
Bluetooth var
Wireless Intel Centrino Wireless-N 1030 (1x2 b/g/n+ Bluetooth combo card)
Ağırlık (kg) 2.65 kg
Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 Yıl yerinde Garanti
Pil Tipi - Ömrü 6 Hücreli
Web Adresi www.dell.com
Klavye Q Türkçe
Mouse TOUCH PAD
0
removebeforeflight
(01.12.11)
laptoplar oyun için pek de iyi seçim değillerdir, hele gt 525 ekran kartıyla yeni çıkan oyunları oynayamazsın.

gt540m var bende, battlefield falan işte anca oynuyorum. Soğutma sorunu oluyor, 90 dereceye çıkıyor ekran kartı ve sapıtıyor bir süre sonra
0
bonjurkes
(01.12.11)
oyun için asla laptop alma. bana dua edeceksin ilerde.
0
rosencruz
(01.12.11)
amaç sırf oyun oynamaksa ve o kadar da bütçe varsa niye playstation falan almıyorsunuz ki? ben de tavsiye etmiyorum, denedim keyif alamadım.
0
kibritsuyu
(01.12.11)
"oyun pc'de oynanır"cı detected. ps3 al, xbox 360 al rahat et arkadaş.
0
petrol kalemi
(01.12.11)
(4)

sol bacağım

huysuzrumi
genellikle gece yattığımda oluyordu fakat şu anda da olmaya başladığı için dayanamayıp soracağım. ayak parmaklarımdan başlayıp kasığıma kadar bir çekilme hissediyorum yani ağrı değil acı yok falan sadece çekilme şeklinde fakat beni huzursuz etmeye yetiyor. bazı geceler uykuya dalmakta güçlük çektiği
genellikle gece yattığımda oluyordu fakat şu anda da olmaya başladığı için dayanamayıp soracağım. ayak parmaklarımdan başlayıp kasığıma kadar bir çekilme hissediyorum yani ağrı değil acı yok falan sadece çekilme şeklinde fakat beni huzursuz etmeye yetiyor. bazı geceler uykuya dalmakta güçlük çektiğim oluyor. doktora gitmem gerekir mi? bir de tarif konusunda hiç iyi değilim buna benzer şeyler yaşayanınız oldu mu? çok mu kuruntuluyum?
0
huysuzrumi
(01.12.11)
acilen nöroloji uzamanına görün..
0
zeynelali
(01.12.11)
kan tahlili yaptırıp demirinizi ölçtürün. demir eksikliğiniz olabilir. demir hapı kullanırsanız düzelebilir.
0
kibritsuyu
(01.12.11)
aynısını yaşadım, bilirim çok pis bir huzursuzluk verir. doktora gittiğimde bana mineral vermiş (sanırım demirdi ama emin değilim), belimi zorlamamam gerektiğini söylemişti.

açıkçası nasıl geçtiğinden emin değilim ama gün içinde uzun süreler oturuyordum, sonra düzenli yürüyüşe başladım ve uzun süre sonra geçti.

eğer sorun belde ve sinirlerdeyse yüzmek, özellikle sırt üstü yüzmek çok iyi gelir. (doktor öyle söylemişti.)
0
in memory of botvinnik
(01.12.11)
(git: 333140) olmasın?
0
zawisza
(01.12.11)
(10)

ayılmak için?

ceoz
dünden kalma şahsımı insan formuna sokmam için önereceğiniz ilaç gibi ya da onun türevi bi'şey var mıdır,damarlarımda hala alkol mevcut sanırım,yapılan şey onla etkileşime de girmezse mutlu olurum,boşu boşuna bok yoluna gitmeyelim,iyi günler.
dünden kalma şahsımı insan formuna sokmam için önereceğiniz ilaç gibi ya da onun türevi bi'şey var mıdır,damarlarımda hala alkol mevcut sanırım,yapılan şey onla etkileşime de girmezse mutlu olurum,boşu boşuna bok yoluna gitmeyelim,iyi günler.
0
ceoz
(01.12.11)
mucize bir formül bilmiyorum ama bol su faydalıdır.
0
Chit
(01.12.11)
(bkz: alka seltzer)
0
jack in the box
(01.12.11)
bi tane bloody mary
0
jack n brooks
(01.12.11)
soda iç soğuk soğuk, iki tane. soğuğa yakın da bir duş al.
0
dessy
(01.12.11)
bir bardağa az limon sıkıp biraz da tuz atın. üstüne soğuk soda döküp için. biraz toparlar. onun harici su tüketin bol bol.
0
okseotu
(01.12.11)
aç durma. iştahın yoksa da hafif bir şeyler ye ve bol su iç. miden bulanırsa çekinme, kus rahatla.
0
kibritsuyu
(01.12.11)
+1 kibritsuyu
0
zlatan
(01.12.11)
soğuk bir banyo ardından da erkenden yatıp uyumak. çünkü bu durumun zaman dışında bir tedavisi yok.
0
tururo
(01.12.11)
2-3 aspirin, bol su, biraz da maden suyu.
0
trakyali gulyabani
(01.12.11)
ne yap et mutlaka kaka yap, sonra ilik bi dus al ve bol su ic.
0
keseci
(01.12.11)
(7)

Keyfe keder boyatılmıştır

enedwaith
Merhabalar,Pek çok araba ilanında kazası yoktur sağ sol şurası burası keyfe keder boyatılmıştır falan deniyor.Çok merak ediyorum insan arabasını keyfe keder neden boyatır? Boyacılık hobisi varsa evdeki duvarlar falan var bi badanaya bakar. Hadi arabanın renginden sıkılsa da komple boyatsa neyse anla
Merhabalar,

Pek çok araba ilanında kazası yoktur sağ sol şurası burası keyfe keder boyatılmıştır falan deniyor.

Çok merak ediyorum insan arabasını keyfe keder neden boyatır? Boyacılık hobisi varsa evdeki duvarlar falan var bi badanaya bakar. Hadi arabanın renginden sıkılsa da komple boyatsa neyse anlarım da keyfe keder parça boya neden yapılır?
0
enedwaith
(01.12.11)
O keyfi için, vuruklar-çizikler motivasyon olmuştur. Almadan önce kaportacıya götür, ellesin bi sağını solunu arabanın; tüm geçmişini sayar sana.
0
andrey bolkonski
(01.12.11)
Aracın yan kısımlarında bir takım taş izleri vs. olmuştur. Ama bu çokta önemli olmamasına rağmen kişi bu ufak tefek noktaları kaybetmek için kaput ve kapıları boyarsa keyfi nedenlerle boyamış olur. Yani kazadan dolayı boyamamıştır. Araçlarda herhangi bir veya birden fazla parçanın boyalı olması aracın değerini düşürür. Keyfi nedenlerle boyamak ile kaza sebebiyle aracı boyamak arasında bu anlamda fark vardır.
0
diaspora
(01.12.11)
"boydan boya sürttüm, komple boyayla anca düzeldi" dese alır mısın o arabayı?

ha model eskidir, mesela 92 modeldir, artık dura dura kullana kullana boya solmuştur, o yüzden boyatmıştır belki ama ona da keyfekeder yazmaz herhalde, "eskidi soldu, o yüzden boyattım" yazar. kimse de 92 model arabanın solduğu için boyanmasını yadırgamaz. ama hiçbir akıllı insan evladı 2007 model arabasını, hele ki renk değişikliği falan da yoksa keyfekeder boyatmaz.

ufak tefek çizikleri kapatmak için sırf kapyu kaputu boyatıp yarısı yeni boya yarısı eski boya olmasın diye komple boyatan da bunu niye açıkça yazmaz? yani bir arabada ufak tefek çizik olması çok büyük problem değildir ki.
0
kibritsuyu
(01.12.11)
% 99 u yalan. bazı tipler aracındaki ufak çizikler , taş gelmesi vs sebebiyl boyattıkları oluyor ama genelde orjinalliği bozulmasın diye öylece bırakıyorlar. ya da otoking de kısmi boya yaptırılabiliyor. ben keyfe keder boyattım denilen bir minibüsüm 9 adet kazası bir de suya battığını öğrendim tramerden. tampon, marşbiyel ve yan kapı çıta altı boya ise sadece doğrudur diyebilirim ama mesela kaportayı kimse keyfe keder boyatmaz.
0
ground
(01.12.11)
Araç beyazdır, renginden sıkılıp gerçekten keyfe keder boyatan var.
0
dis fircasi
(01.12.11)
arabanin boyasina badanasina cok fazla takilmamani tavsiye ederim.. her arabanin vuruktan cizikten dolayi boyasi oluyor. ozellikle istanbulda boyasiz arac hayal gibi..senin dikkat edecegin arabani sasi yada sase ve motor parcalarini etkileyecek bir kaza yapmis olmamasi.,adam rezil gibi vuruk cizik icinde gezene kadar icine sinsin diye boyatmistir..ayrica bu boyayla orjinalligin gitmesi hadisesi galericilerin fiyat kirmak icin yaptigi bir bok yeme, biniciye bi zarari yok..servisinde makineye sokun..
0
bluewhale
(01.12.11)
Bir insan genelde arabasını keyfe keder boyatmaz. Özellikle de binbir çeşit renk değişimi için kullanılan folyolar çıkmışken. Boya hem folyoya kıyasla daha pahalıya gelir, hem de ikinci elde aracın değerini düşürür.

Taş ya da çizik izleri için profesyonel rötuş takımları ve cilalar mevcut. Bence bir insan arabasını boyatana kadar onlardan alıp kullanabilir.

Boyatan adam da bence fotoğrafını çekip koymalı ki, bir şekilde alıcının içi rahat olsun. Arabanın şasisi düzgündür, yürüyeni iyidir ama arkadan yemiştir belki ya da önden kamyonun altına girmiştir, nereden bilebilirsiniz ?
0
pozzecco
(01.12.11)
(4)

entry ispiyonlamak

5481736
merhaba, diyelim ki bir entryi ispiyonladım, sahibi 1 saat sonra legal haline düzenledi entryi. moderatörler düzenlenmiş halini görüyorlar değil mi? öyleyse bu haksızlık değil mi onun hatası nedeniyle ben hatalı ispiyon yapmış oluyorum.
merhaba, diyelim ki bir entryi ispiyonladım, sahibi 1 saat sonra legal haline düzenledi entryi. moderatörler düzenlenmiş halini görüyorlar değil mi? öyleyse bu haksızlık değil mi onun hatası nedeniyle ben hatalı ispiyon yapmış oluyorum.
0
5481736
(01.12.11)
sorun yok raad ol.
0
arnatuile
(01.12.11)
bence daha sonrada bu adam 1 saat önce düzeltmiş diye ispiyonla.. böylece ispiyonda son noktaya varmış olursun
0
Angelismeee
(01.12.11)
mesaj geliyor.

entry siz ispiyonlandıktan sonra düzeltildi, istatistiklerinize zeval gelmedi

diye.
0
29ekim2011
(01.12.11)
"... başlığındaki ... no'lu entry'yi 'tanım, tanım devamı, örnek, alıntı ya da bkz değil' diye ispiyonladınız ama bu entry legal bulundu. aksini düşünüyorsanız durumu moderatörle teati ediniz. (bkz: #10452781) (not: entry siz ispiyonladıktan sonra editlendiğinden bunu hatalı ispiyon saymıyoruz) (otomatik mesaj teknolojik olaylar)"
0
kibritsuyu
(01.12.11)
(9)

duvara çivi çakıcam, sıvanın dökülmemesi için ne yapmalıyım?

gijilti
matkap yok, direk çakıcam.temiz çakmanın mutlak yolu vardır.
matkap yok, direk çakıcam.

temiz çakmanın mutlak yolu vardır.
0
gijilti
(01.12.11)
band yapıştır.
0
drkiraz
(01.12.11)
vida da kullanabilirsiniz.çapa tarafındaysan bende var matkap.ödünç verebilirim
0
arafa
(01.12.11)
@arafa teşekkürler,
diyarbakır.dayım. ama kargoyla gönderirsen, işim bittikten sonra geri kargolarım :)
0
🌸gijilti
(01.12.11)
matkap olsa daha temiz olurdu. madem matkap yok önce yıldız tornavida gibi sivri uçlu bir şeyle gücünün yettiği kadar duvarda minik bir oyuk aç ondan sonra çak çiviyi.
0
lazpalle
(01.12.11)
en güzeli şeffaf seloteyp bant yapıştırıp onun üstüne çakmak, sonra da bandı dikkatlice sökmek.
0
kibritsuyu
(01.12.11)
+@kibritsuyu, eğer önüne bantı gizleyebilecek bişy asacaksan hiç sökme bence. eğer duvar çatlamışsa kopan parçalar bantla gelir eline, aynıya gelir. bırak kalsın bant.
0
arnatuile
(01.12.11)
çiviyi duvara tam düz değil de, hafif açılı çakınca sıva dökülmez derdi babam.
0
inheritance
(01.12.11)
sıvayı geçecek kadar bir tornavida veya kontrol kalemi ile del, sonra çak. ben yaptım oldu.
0
ground
(01.12.11)
beton çivisi (veya en azından sağlam bi çivi) olduğundan emin ol. sarı olurlar genelde. ağır bişi asacaksan da illa ki dübel gerekir.
0
kediebesi
(01.12.11)
(2)

Internet tv ile smart tv aynı şey mi?

kerem75
birde tv den nasıl internete giriliyo klavye tıklama vs nasıl oluyor?
birde tv den nasıl internete giriliyo klavye tıklama vs nasıl oluyor?
0
kerem75
(30.11.11)
ip tv dir adı. tvde ethernet girişi var ordan giriyor internete.
0
pipbull
(30.11.11)
aynı şey mi bilmiyorum ama şöyle bir fark olabilir,

bazılarında önceden tanımlı siteler var. işte facebook, twitter, youtube falan. sadece onlara tıklayıp onlara giriyorsun. bazılarında ise bildiğin browser var. adresi yazıp istediğin siteye giriyorsun. (bir smart tv olan samsung 40d6500 televizyonumda browser var mesela. ayrıca wireless. ethernetten modeme bağlamadan da wireless olarak bağlanabiliyor). adres girme işe ise kumandadaki sayı tuşlarını cep telefonunda mesaj yazarken kullanmak gibi. ok işaretleriyle de ekrandaki oku hareket ettirip tıklayabiliyorsun.

usb'den klavye mouse gibi teknolojileri de vardır belki bilmiyorum. browser'dan internete girmek eziyet. hazır kayıtlı siteler kumandayla kontrolü kolay olarak tasarlanmış. o yüzden onlar nispeten kolay.
0
kibritsuyu
(30.11.11)
(8)

trt sizce hain mi !

benvaryaben1
arkadaşlar en önemli maçları neden hd de yayınlarlar anlamam hemde şifreli ille internetten mi seyredeceğiz. 14 tane kanalı var bu kurumun neden gidip hd den yayınlıyor nextle hiremco ile ortaklar mı sizce ?
arkadaşlar en önemli maçları neden hd de yayınlarlar anlamam hemde şifreli ille internetten mi seyredeceğiz. 14 tane kanalı var bu kurumun neden gidip hd den yayınlıyor nextle hiremco ile ortaklar mı sizce ?
0
benvaryaben1
(29.11.11)
hain? nası yani ?
0
saiko
(29.11.11)
yav kaç kişinin evinde HD uydu var daha neden voleybol şamp. ligi maçlarını hd den variyor ki
0
🌸benvaryaben1
(29.11.11)
bence hain
0
cnonefb
(29.11.11)
iç mihrak bence
0
mistreated
(29.11.11)
hep amerikanın oyunları bunlar
0
cnonefb
(30.11.11)
doğru soylüyorsun herkese uydu aldırıp para harcatacaklar sonra sayısal abone hattı üzerinden ip tv ye gececekler hep para harcasın insanlar ki birikim yapamasın hain capitalistler :)
0
🌸benvaryaben1
(30.11.11)
hd yayın konusnda bi katakulli var zaten. digiturk yada dsmart harici pek hd anal ımkanı yok.
0
bryan fury
(30.11.11)
trt spor da vermiyor mu aynı anda?

edit: evet trt spor, eski adıyla trt 3 de veriyor maçları aynı anda. boşa panik yapıyorsunuz.
0
kibritsuyu
(30.11.11)
(5)

hindistan cevizi suyu neden hep ekşi ve tatsız

funkyfun
aklınıza gelebilecek her mağazadan alıp denedim nerden aldıysam sonuç hep aynı daha da almam artık hawaiiyi falan görürsem belki yine denerim.
aklınıza gelebilecek her mağazadan alıp denedim nerden aldıysam sonuç hep aynı daha da almam artık hawaiiyi falan görürsem belki yine denerim.
0
funkyfun
(29.11.11)
hep öyleydi fakat sen çizgifilmlerde içerlerken onun tatlı bişey olduğunu düşündün aklında öyle yer etti, deneyince hayal kırıklığı
0
freebird5406_2
(29.11.11)
hindistan cevizi tatsız tutsuz bir meyve. suyu da açıkçası bok gibi.

hazır gıdada dayıyolar şekeri, vanilyayı. güzel geliyo tabi tadı. ama çiğ halde pek öyle tüketilecek bi meyve değil.
0
sir gawain
(29.11.11)
çünkü hindistan cevizi suyu ekşi ve tatsız bir aromaya sahip. yani bu "limonun suyu niye ekşi, taze aldım üstelik" demek gibi bir şey olmuş.
0
kibritsuyu
(29.11.11)
sevmiyorsun demek ki alma olsun bitsin işte
0
comeon
(29.11.11)
suyunu boşver de tr dışındaysan hindistan cevizi yağı al ve ye muhteşem bişi
kızartmalarda filan da kullanabilirsin.
0
joepiscopo
(29.11.11)
(8)

Survival çanta...

kadim kishi
Yine arkadaşla konuşurken bir survival pack de neler olabileceğini tartıştık. Bir de sizden fikir istiyorum. Süre ve para sınırı olmadığını farz ederek, post-apokaliptik döneme hazır bir çanta yapsanız ne koyardınız içine? Yalnız bu bir çanta; iki kavanoz nutella bir şişe uludağ limonata diyene ağır
Yine arkadaşla konuşurken bir survival pack de neler olabileceğini tartıştık. Bir de sizden fikir istiyorum.

Süre ve para sınırı olmadığını farz ederek, post-apokaliptik döneme hazır bir çanta yapsanız ne koyardınız içine?

Yalnız bu bir çanta; iki kavanoz nutella bir şişe uludağ limonata diyene ağır konuşurum; aynı şekilde bi rail-gun yeter hocu diyenin de ağzına vururum. Evet! :)))
0
kadim kishi
(29.11.11)
çok amaçlı bi victorinox çakı. uzun süre dayanan bolca pil, radyo, ilk yardım kiti, güzel bir fener, kibrit, casio protrek saat (ısıyı, yüksekliği ve yönü bilebilmek için), hazır ve çabuk bayatlamayan gıdalar, eldiven, bot, güneş gözlüğü, sağlam gore tex bi mont, termal içlik, sağlam dağcı ipi 3-5 metre, uydu telefonu.
0
rentts
(29.11.11)
tabii ki hakem düdüğü ve parlak turuncu giyisiler veya bayraklar.

www.amazon.com

bu radyo pil gerektirmiyo, kurma kolunu kuruyon yani enerjiyi mekanik olarak sen üretiyon ve dinliyon.
0
compadrito
(29.11.11)
uyku tulumu yada termal çadır
konserve yiyecek
gprs
antibiyotik ve dezenfektan
survive edecek olan kadınsa hjyenik ped ve çikolata :)
0
halanne
(29.11.11)
su.
0
kibritsuyu
(29.11.11)
bi top sicim (keten bazlı sert ip, uçurtmalarda fln kullanılan) ve isim+tel+kan grubu fln yazan asker künyesi gibi bişi
0
jimicik
(29.11.11)
aynayi unutmayin. sinyal icin gerekli. ates yakmak icin de kullanabilirsiniz. kamuflaj icin de.

disaridayken uygun havada su kaynatabilmek icin termoslar var, alti yarim acik. cali cirpiyi koyup atesi dipten yakip ustteki suyu isitabiliosunuz. o termoslardan koyardim bi tane. en azindan temiz su olur kaynatinca.

isvicre cakisi elzem.
ilk yardim kiti de.

pile ihtiyac duymayan bir fener ve radyo. telsiz de eklenebilir listeye, bulacaginiz muhtemel survivor'larla ekip olusturursaniz haberlesmek icin.

pusula.


su gecirmez bir canta/poset gibi birsey. dalmaniz gerekirse bari onemli seyler kuru kalsin.

halat kesinlikle lazim.

olta/cengel. balik tutmak gerekebilir.

bi tane kulp. handle dediklerinden. herhangi bir kabi tencere gibi kullanmak icin.

eger mumkunse bir de elektrikci banti ve paket banti. genis olanlardan.
0
yandim sevket
(29.11.11)
benim fotoğraf çantasının altında bulunanları sayayım :)
9 volt 310 mA güneş paneli
6 volt 1.3 mA kuru akü
çok amaçlı pense çakı,
saat, pusula, 20 metre statik ip, 10 metre saç lastiği, aluminyum bant, misina
10 metre kare şemsiye kumaşı.
1 paket jumbo boy çöp torması.
0
thebug
(29.11.11)
post apokaliptik deyince benim aklıma bunlar geldi;
t3.gstatic.com
www.thecrossbowstore.com
www.gunblast.com
static.howstuffworks.com
blog.goingprepared.com ( ateş yakma kiti oluyor )
uncrate.com
www.gerbergear.com
0
toshiro
(29.11.11)
(4)

kuduz asisi

co2s2
bir arkadasi arnavutluk'a gondermistik, geri geldiginde kopek isirdi. kuduz asisi olmaya basladi, ilk iki asisini oldu.sonra arnavutluk'a geri gonderdik arkadasi, arnavutluk'ta kuduz asisi oldugunu dusunuyorduk ama ne yazik ki arnavutluk'ta kuduz asisi yokmus.sizce turkiye'den arnavutluk'a kargoyla
bir arkadasi arnavutluk'a gondermistik, geri geldiginde kopek isirdi. kuduz asisi olmaya basladi, ilk iki asisini oldu.

sonra arnavutluk'a geri gonderdik arkadasi, arnavutluk'ta kuduz asisi oldugunu dusunuyorduk ama ne yazik ki arnavutluk'ta kuduz asisi yokmus.

sizce turkiye'den arnavutluk'a kargoyla kuduz asisi gonderebilir miyiz?

bozulur mu?
0
co2s2
(29.11.11)
yanlış hatırlamıyorsam veya teknolojisi değişmediyse soğuk zincirin bozulmaması gereken bir aşıydı. eczacı buzdolabından çıkarıp buz aküsüyle veriyordu, öyle gidiyorduk iğneci amcaya. yani beynelmilel biraz zor.
0
kibritsuyu
(29.11.11)
Kuduz aşısı soğuk zincirle taşınır. Buradan göndermeniz mümkün değil. Bi de bildiğim kadarı ile eczanelerde satılmıyor. Yapıldıktan sonra tkip ediyorlar çünkü. Hatta arkadaşınız Türk ise yakın zamanda TRT radyolarında eksik aşıları için anons bile yapılır.
0
ben smyrna
(29.11.11)
2001 veya 2002 yılıydı. yer bodrum. eczanede satılıyordu. ama takip edildiği doğru. üçüncü aşıdan sonrasını (15. günde olmam gereken dördüncüyü) olmadım, dalaştığım hayvan 10 gün sonunda hala yaşadığı ve kudurmadığı için. jandarma geldi kapıya. durumu açıkladık, gittiler.
0
kibritsuyu
(29.11.11)
kuduz aşısı artık özel olarak satılmıyor. sadece belirli hastanelerde kontrollü bir şekilde aşı olabiliyorsunuz.
0
gregory
(29.11.11)
(4)

Fn tuşu

cmr_sa
sevgili ekşiler,şimdi ben fizy den sarkı dınlerken sesını kısmam gerektıgınde sarkının klavyeden yanı(Fn tusuyla beraber klavyedekı ses kısma tusuna basıyodum su mavı olanlardan.) ozaman ne guzel kısıyodum acıyodum kapıyodum.ama;sımdı olmuyo Fn tusu baska ıslevde kullanılıyo ama muzıgın sesını fln k
sevgili ekşiler,

şimdi ben fizy den sarkı dınlerken sesını kısmam gerektıgınde sarkının klavyeden yanı(Fn tusuyla beraber klavyedekı ses kısma tusuna basıyodum su mavı olanlardan.) ozaman ne guzel kısıyodum acıyodum kapıyodum.
ama;
sımdı olmuyo Fn tusu baska ıslevde kullanılıyo ama muzıgın sesını fln kısmıyo sorun ne? nasıl duzeltırım?

Tesekkurler..
0
cmr_sa
(29.11.11)
sanırım fn tuşunun birincil fonksiyonunu değiştirdiniz. fn tuşuna basmadan sadece f8'e (artık ses kısma fonksiyonu hangisindeyse) bastığınızda sesi kısıyor olabilir. denetim masasından onun ayarları vardı sanırım. ben de ugraşmıştım bir ara.
0
teletabi
(29.11.11)
fn'ye basmadan ses kısma tuşuna basmayı bir deneyin bakalım.

windows mobility center'dan ayarlanıyor bu hadise.
0
kibritsuyu
(29.11.11)
@kibritsuyu oyle denedıgımde ınternet sayfası buyuyo kuculuyo boyle degısık bişiler oluyo.yanı olmuyor

bide benım kısma tusu f11
0
🌸cmr_sa
(29.11.11)
f11 browser'ı tam ekran yapma tuşudur. fn'siz basınca kendi görevini yapıyor demek ki onunla alakası yok.

fn tuşu da başka işlerde çalıştığına göre bununla ilgili driver'ı bulup baştan yüklemeyi deneyebilirsiniz.
0
kibritsuyu
(29.11.11)
(2)

sosyopat, psikopat farki

Labyrinthe
selamlar,aklima takilmisken sorayim istedim. bu arada elbette ki sozlukte yazilanlari okudum. sosyopat ile psikopat arasindaki farklar nelerdir? kime sosyopat, kime psikopat denir? behzat c. izleyenler icin bir soru daha, ornegin, bu aziz baskomiser bir sosyopat mi, yoksa bir psikopat mi?
selamlar,

aklima takilmisken sorayim istedim. bu arada elbette ki sozlukte yazilanlari okudum. sosyopat ile psikopat arasindaki farklar nelerdir? kime sosyopat, kime psikopat denir?

behzat c. izleyenler icin bir soru daha, ornegin, bu aziz baskomiser bir sosyopat mi, yoksa bir psikopat mi?
0
Labyrinthe
(28.11.11)
aziz başkomiser psikopat, şule'yi kaçıran dallama sosyopat bence.
0
kibritsuyu
(28.11.11)
Dexter sosyopat mesela.
Karşı tarafa acı verse bile karşı tarafın ne hissettiğini bilmez, empati kuramaz.

Psikopat ise karşı tarafın ne hissettiğini, ne kadar acı çektiğini bilir, bildiği halde yapar bunu.
Albert Fish örneğin, psikopat bana göre.
0
can emre
(28.11.11)
(3)

Burun ameliyatıyla ilgili.

tormentorius
Selam.iki buçuk ay önce burun ameliyatı oldum. İki tarafa da müdahale edildi. sağ taraftan kemik, sol taraftan ise et alındı. Ameliyat başarılı geçmiş falandır filandır. Ama gel gelelim iki burnumdan birden asla nefes alamıyorum. Sağ taraftan alırsam sol tıkalı, soldan alırsam sağ.. Yani, her birind
Selam.

iki buçuk ay önce burun ameliyatı oldum. İki tarafa da müdahale edildi. sağ taraftan kemik, sol taraftan ise et alındı. Ameliyat başarılı geçmiş falandır filandır. Ama gel gelelim iki burnumdan birden asla nefes alamıyorum. Sağ taraftan alırsam sol tıkalı, soldan alırsam sağ.. Yani, her birinden teker teker nefes alabiliyor olmam, iki tarafın da açıldığını gösteriyor diye düşünüyorum. Ama ne bileyim, neden iki taraftan nefes alamadığımı merak ediyorum ve iki taraftan da nefes almak istiyorum açıkçası.

Görüşlerinizi bekliyorum,
Teşekkürler.
0
tormentorius
(26.11.11)
13 yaşında burun kanaması nedeniyle gittiğim doktor damarı yakıp "%30 deviasyon var, yüz gelişimin tamamlansın, burnun tam şeklini alsın, 18 yaşından sonra amliyat olman lazım dedi. 18 yaşından sonra tekrar gittim başka doktora, o da "evet %30 eğrilik var ama nefes almanda problem yoksa ameliyata gerek yok şimdilik" dedi.

niye anlattım? çünkü ben de böyleyim. denize girip iki burnuma da fazlasıyla tuzlu su kaçırıp temizlediğim durumlar haricinde teki hep tıkalı olur. yani tam tıkalı değil de hafif bi hava geçişi var gibi. ben de bunu %30 deviasyona bağlardım. ameliyat olsam herhalde geçecek, ikisi de açılacak derdim. o kadar alıştım ki bu duruma, rahatsız etmiyor senelerdir. acaba normali mi bu? şöyle bi şişe serum fizyolojik alın eczaneden. burnun içine bol bol sıkıp çekip sümkürün taa genize, sinüslere kadar bomboş edin. ikisi de açılıyorsa mesele yoktur bence.
0
kibritsuyu
(26.11.11)
2 taraftan nefes alamazsın zaten. burun doğası gereği tek delikten nefes alır kimi zaman sağ kimi zaman sol delik yani. zamanında burun ameliyatı olmuş biri olarak bunu biliyorum. önemli olan burnundan aldığın nefes yeterlimi.
0
zzrex
(26.11.11)
İlk aylar doğaldır, sen kontrollerini aksatma, verilen deniz suyu ve damlaları duzenli kullan gittikçe şikayetin gecicektir.
0
Geceler
(27.11.11)
(4)

yedek subay seçme yerleştirme sınavı (II)

kun zamorano
selamlar,1-2-3 aralıkta yapılacak olan sınava yumurta vaziyette mi gitmek gerekiyor, saçlı-sakallı gidersek ağzımızı kırdırtma riskimiz var mı?cengiz dayım ve ragıp amcam gibi "riske girme ha 10 gün önce kesmişsin,ha 10 gün sonra" şeklinde cevap vermezseniz beni tarifsiz sevindirirsiniz.
selamlar,

1-2-3 aralıkta yapılacak olan sınava yumurta vaziyette mi gitmek gerekiyor, saçlı-sakallı gidersek ağzımızı kırdırtma riskimiz var mı?

cengiz dayım ve ragıp amcam gibi "riske girme ha 10 gün önce kesmişsin,ha 10 gün sonra" şeklinde cevap vermezseniz beni tarifsiz sevindirirsiniz.
0
kun zamorano
(26.11.11)
Ağız kırdırma değil ama bir elde uyduruk traş bıçağı, diğer elde bir şişe suyla araba aynası önünde traş olmak zorunda kalabilirsiniz. Yerine göre kalmayabilirsiniz de :)
0
sourlemonade
(26.11.11)
bunların tam birebir yazılı kuralı yoktur arkadaşlar. ha belki de vardır ama yazılı kuralı olsa bile bunları uygulayanlar insan olduğu sürece cengiz dayı gibi tavsiyeler vermekten öte gidemeyiz. oradaki komutanın ruh haline göre değişebilir şeyler bunlar. bu işin kanununda kitabında "askerler saç uzatamaz sakal bırakamaz"dan öte bir şey yazmaz. siz de o saatten sonra asker olduğunuza göre saçı sakalı kesmeniz gerekir. ama bu kuralı da uygulayacak olan sonuçta bir insandır. o o gün görevli komutan gıcık biri değildir "la sktiret 10 gün daha saçlı sakallı takılsın garipler" diyebilecek biridir belki. buna denk gelirseniz sorun olmaz. ama kanunu harfiyen uygulayan gıcığın tekine denk gelirseniz kapının önünde pet şişe su ve permatikle sabunsuz falan traş olabilirsiniz.
0
kibritsuyu
(26.11.11)
daha önce de yazmıştım. arkadaşım sen 30 kasım itibariyle resmi olarak askersin zaten. traş olup git, kafan rahat olsun. gereksiz yere niye strese giresin ki? hem aynaya baktığında alışmak için önünde belli bir süre de olur, çevrendekiler de alışır bu haline. ol traşını, hiç muhattap olma sınav günü ordaki subayıyla, astsubayıyla. bunları geçtim, uzman çavuş, normal asker bile bıdı bıdı yapabiliyor. yüz göz olmana değmez kıl tüy için. kesip öyle git. küpe müpe varsa çıkar.
0
bilmemkacincinick
(26.11.11)
ben girdiğimde hiç bir sıkıntı olmamıştı ama askerlikle ilgili genel geçer hiç bi şey yok zaten. her şey yerine göre, adamına göre değişir. o yüzden bence kestir saçı, sakalı kafan rahat olsun...
0
mavromanika
(26.11.11)
(12)

rakı ile ton balığı gider mi?

estruda
ya da rahatsız etmeyecek, uyumlu bir şeyler söyler misiniz.
ya da rahatsız etmeyecek, uyumlu bir şeyler söyler misiniz.
0
estruda
(25.11.11)
biraz da damak tadına bağlı ama bence gider. gayet güzel gider hatta. abartıyorum, rakıyla her türlü balık gider.

uyumlu bir şeyler? ton balığı ile uyumlu içki mi, rakıyla uyumlu meze mi?
0
kibritsuyu
(25.11.11)
rakı - süzme yoğurt
0
cnzdmr
(25.11.11)
rakı ile uyumlu meze, yani ton balığı yağlı ya, mideyi bozmaması açısından.
0
🌸estruda
(25.11.11)
Ben geçen gün rakının yanına yaptım çokda güzel oldu.Hatta levrek vardı ana balık olarak ton balığını yardımcı balık olarak hazırladım hiç sırıtmadı.
0
skywalkeremre
(25.11.11)
ağır oluyor ya, hamsi gibi böyle hafif şeyler daha iyi olur bence.. haydari, beyaz peynir, meyve falan iyi oluyor yanında. bi de şalgamla on numara oluyor..
0
toshiro
(25.11.11)
en kolayından: kuruyemiş, peynir, söğüş domates salatalık, salam.
0
kibritsuyu
(25.11.11)
balık olcaksa ton balığı yerine dardanelin sardalya konservesi var daha bi giderli ton balığına göre
0
jack n brooks
(25.11.11)
Rakı ile zaten yağlı bir sey yemen gerekli. Peynir, yoğurt, z.yagli vb.
0
drip nick i zaten kullanilmakta
(25.11.11)
rakıyı çay bardağında içiyor, ton balığını da çay kaşığıyla götürüyorsan ve öğrenciysen/öğrenci kafasındaysan gayet de gidiyor.
0
1njected
(25.11.11)
elma,mandalin,peynir, çiğ köfte.
0
repins
(25.11.11)
gayet iyi gidiyor. ben seviyorum en azından. ton balığının yanına da hazır haşlanmış mısır tanelerinden serpiştiriyorum. her sofrada ilk biten meze oluyor.
0
cro magnon
(25.11.11)
gider. hatta marul + mısır + mayonez (az tabi) + sıvı yağ + ton balığı. bizim bugünlerdeki favorimiz.
0
liriamer
(25.11.11)
(10)

bu duyuruda karnımı doyuruyoruz

kedili madam
evet şaka değil bu. günlerdir ağrısından geberdiğim gastritim yavaş yavaş geçiyor. hala ilaç falan alıyorum ve öle çok da normal bir mide gibi değil midem. şu an iş yerindeyim. 1,5 saat içinde çıkıcam ve sonrasında dışarıda olacağım bir süre. kısacası akşam yemeği için mantıklı bir şeyler yemem imka
evet şaka değil bu. günlerdir ağrısından geberdiğim gastritim yavaş yavaş geçiyor. hala ilaç falan alıyorum ve öle çok da normal bir mide gibi değil midem. şu an iş yerindeyim. 1,5 saat içinde çıkıcam ve sonrasında dışarıda olacağım bir süre. kısacası akşam yemeği için mantıklı bir şeyler yemem imkansız olacak. ayrıca günlerdir midemin ağrısından püskevitle besleniyorum. bir tek dün akşam sevgilinin elceğiziyle yaptığı çorbayı içebildim. iş yerim gayet merkezde bir nokta. kısacası her tür yer var yakınımda. ofisteki olanaklar tost makinesi ve kettle ile sınırlı. hazır çorbalar ve bir çok hazır yemeğin mideme dokunduğunu da hesaba katarak

ne yiyeyim lan şimdi ben?
0
kedili madam
(25.11.11)
salata ye hem hafif hem havalı :)
0
cnzdmr
(25.11.11)
çiğ sebze ve meyve de dokunuyo ne yazık ki :(
0
🌸kedili madam
(25.11.11)
ızgara et? kebapçı varsa tavuk veya kuzu şiş? iyi pişmiş.

tam anlayamadım. normal şeyler yiyemiyorsunuz, çorba tarzı ama farklı bir şeyler mi olmalı? hazır yemek, pizza, hamburger vs. olmayacak. doğru mu?
0
kibritsuyu
(25.11.11)
Yağsız, beyaz peynirli, kepek ekmeği ile yapılmış tost.
Bu arada, bu tür dönemlerde Kudret Narı Macunu kullanıyorum, bana iyi geliyor. Ama ilaç alıyorsan, aktar malzemelerine ihtiyacın olmayabilir.
0
eteria
(25.11.11)
çiğ sebze meyve, kızartmalar, ağır ve yağlı yiyecekler, mayalı gıdalar, bol kimyasal katkılı gıdalar yiyemediklerim arasında. geriye de bişi kalmıyo. hanımeller ve burçak beni daha ne kadar idare edicek bilemedim.
0
🌸kedili madam
(25.11.11)
yine çorba yenebilir, ızgara sebze tabakları oluyor, diyet yemekler başlığı altında olan şeyler genelde yağsız ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle oluyor. gastritim azdığında ben oralardan yiyorum..
0
kompos
(25.11.11)
aktarlık versiyonu geçtim artık ilaca mecbur kaldım. iyileşmeye de başladı hatta neyse ki ama artık bişi yiyememekten gözüm döndü.
mesela canım kokoreç falan çekiyor ama nerdeeeeee :(
komşufırın var hemen karşımızda. ordan bişiler alıp yesem?
0
🌸kedili madam
(25.11.11)
aynı dertten uzun süre mustarip olan biri olaraktan diyom ki;
yakınlarda varsa kumpir en iyi yemek şu an senin için sanırsam. ama öyle mısırdı, sosisti, turşuydu, ketçaptı koydurmayacan tabii ki...
afiyet olsun, geçmiş de olsun.
0
olivia
(25.11.11)
mesela tavuk göğüs ızgara yanına hoşaf az yağlı hafif lapa pilav.
0
kediebesi
(25.11.11)
bende de vardı gastrit, et falan değil abi, karbonhidrata abanıcam bikaç gün. sindirimi kolay şeyler, git kumpir ye mesela, patates yemeği ye, mercimek çorbası falan iç.
0
meriadoc
(25.11.11)
(3)

Behsat ç Hayalet flashback

yatagants
Tam anlayamadım bu terzi hayaletinin nesi yoksa alakası yokmu açıklarsanız sevinirim.
Tam anlayamadım bu terzi hayaletinin nesi yoksa alakası yokmu açıklarsanız sevinirim.
0
yatagants
(25.11.11)
babası. oradaki küçük çocuk da kendisi.
0
eter
(25.11.11)
ölen terziden bahsediyorsunuz sanırım. O ölen terzi hayaletin babası değildi yav, çocukluk anılarını hatırlıyordu sanki o adam üzerinden?
0
alkolik imam
(25.11.11)
flashback'teki küçük çocuk hayalet, büyük adam da terzi olan babası.

gerçek hayatta öldürülen terzi hayalet'in bir şeyi değil. eski model bir terzi. hayalet o olaydaki eski terzi imgelerinden (dikişle yapılmış isim baş harfleri falan) babasını, çocukluğunu falan hatırladı.
0
kibritsuyu
(25.11.11)
(7)

tüylü kazandibi

ruhibirbanyo
yaa şu dia'da birbuçuk liraya satılan kazandibinden aldım da üzerinde kıl gibi şeyler var. internette araştırdım, bikaç forumda da buldum aynı muhabbeti. yapılışından mı kaynaklı yoksa adamlar ciddi ciddi taşaklarını traş mı etmişler tatlının üzerinde?
yaa şu dia'da birbuçuk liraya satılan kazandibinden aldım da üzerinde kıl gibi şeyler var. internette araştırdım, bikaç forumda da buldum aynı muhabbeti. yapılışından mı kaynaklı yoksa adamlar ciddi ciddi taşaklarını traş mı etmişler tatlının üzerinde?
0
ruhibirbanyo
(25.11.11)
modeli öyle onun
0
bonjurkes
(25.11.11)
eğer içinde gerçek tavuk olan tavukgöğsü kazandibisiyse tavuğun etindeki lifler kazandibi haline gelip hafiften tütsülendiyse belki öle gözükebilir ama bu çok iyimser bir bakış oldu sanki.
0
kedili madam
(25.11.11)
tavuk göğsü onlar. hani bildiğin tavuğun göğüs eti. onun didik didik didik edilmiş hali. kazandibini oluşturan muhallebi kısmızı ondan yapılıyor. aynı tatlının üstü kısartılmamış haline de tavuk göğsü deniyor hatta.
0
kibritsuyu
(25.11.11)
şekerdir onlar.yanınca öyle görünür.
0
otebostan
(25.11.11)
onlar kızarmış tavuk göğsü lifleri.
0
sir gawain
(25.11.11)
kazandibi tatlısında tavuk göğsü olmaz. muhallebi tepsiye dökülüp altının kızarması sağlanır. ya da az bir miktar muhallebi alınıp bazen şeker ve unda eklenerek ( daha kızarık olsun diye) yakılır ve üstüne muhallebi eklenir. unu biraz fazla kaçırdılarsa ondan olmuştur.
0
Phoebe
(25.11.11)
küflenmiş olmasın o ?
0
orpheus
(25.11.11)
(7)

sigorta sorusu vol 101

bonjurkes
Çalıştığım yerdeki muhasebeciyle konuştum, sigortayı müşavir yapıyor dedi bu böyle mi?İkinci olarak, bu adamlar benim sigortamı yatırmamışlarsa ki muhtemelen öyle birşey oldu, ben muhasebeci aracılığıyla bunların tepelerine çöktürtüp geriye dönük sigortamı yatırttırabilir miyim? Cezası falan varmış
Çalıştığım yerdeki muhasebeciyle konuştum, sigortayı müşavir yapıyor dedi bu böyle mi?

İkinci olarak, bu adamlar benim sigortamı yatırmamışlarsa ki muhtemelen öyle birşey oldu, ben muhasebeci aracılığıyla bunların tepelerine çöktürtüp geriye dönük sigortamı yatırttırabilir miyim? Cezası falan varmış geriye dönük işlemenin ama 6 eylülde iş başı yaptım, adamlar cezasını ödeyerek 2 ay geriye işlem yapabilirler mi şu anda?
0
bonjurkes
(25.11.11)
muhasebeci(şirketin mali müşaviri) yapabilir sigorta girişini
tc kimlik no ve kimlik fotokopisi yeterlidir.
bir şekilde orada 2 aydır çalıştığını ispatlayabileceksen muhasebeciye gerek kalmadan tepelerine binersin.
o 2 ayı öderler.
iş müfettişlerinin bir baskını yeterli olur.
şirkete ceza keserler yanılmıyorsam asgari ücretin on katı ceza alır sigortasız çalışan her kişi için.
ben böyle hatırlıyom iş ve sosyal güvenlik hukukundan.
0
seyduna6687
(25.11.11)
geriye dönük yaparlarsa hem giriş cezası var hem de 9-10 da aylık bildirgeden ceza yerler
0
kamyonsans
(25.11.11)
sigorta giriş, çıkış ve aylık bildirge gönderme işlemleri bir şifre ile internetten yapılır. o şifreyi kim almışsa, ya da daha doğrusu o şifre kimin elindeyse o yapar. belli bir kuralı yok. patronun elindeyse o bile yapar yani. hiçbir sıfatı olmayan sıradan insan kaynakları elemanı bile yapar. demek ki sizde dışarıdan mali müşavir var ve şifre de onda. o görev edinmiş, o yapıyor.

geriye dönük işe giriş yapmanın da, geriye dönük sigorta bildirmenin de cezası var. yapabilirler ama yapmak istemezler.
0
kibritsuyu
(25.11.11)
cezaları da yazayım.

işçi girişini zamanında bildirmemek: 1 asgari ücret
işçi girişinin zamanında yapılmadığını ssk tespit ederse 2 asgari ücret

giriş yapmak ile aylık prim bildirmek ayır şeyler.

aylık prim bildirgesine seni de eklediklerinde: 1/8 asgari ücret.
eksik verildiği ssk tarafından tespit edilirse: 2 asgari ücret

artı tabii ki gecikme zamlarıyla birlikte sana ait primler. ve yaralanıyorlarsa yararlandıkları ssk teşviklerinin geriye dönük ve ssk tespit etmişse önümüzdeki bir yıl boyunca iptali.
0
kibritsuyu
(25.11.11)
cevaplar için teşekkür ederim, muhasebeciye hafiften söyledim benim sigorta yalan olmasın, geriye dönük olursa cezası var gibisinden ama biliyorum falan dedi.

Şimdi şirketi şikayet de edemem, şirkette çalışıyorum zaten. Muhasebeciyle aram iyi, o da suçu müşavire atarsa o zaman baskıyla halletirecem bu işi
0
🌸bonjurkes
(25.11.11)
bu arada, bu iş mali müşavirin sorumluluğunda değildir. kendimden biliyorum. yani giriş yapılıp yapılmamasına, yapılacağı zamana mali müşavir karar vermez. patron arar der ki şu adamı şu tarihte giriş yap, o da yapar. kendi inisiyatifi yoktur yani. öyle olması lazım. anca yapmayı unutmuştur falan, öyle olabilir. yoksa kendiliğinden " dur bu adamın girişini yapmayayım" diyemez.

şikayet etmek değil de, muhasebeciden önce patrona, müdüra falan kim ilgileniyorsa ona söyle. "unuttunuz mu yav benim sigortayı" falan de şaka yollu, papaz olmadan. "müşavir hede hödö" demesinler. o adam da emir kulu, yap derlerse yapar.
0
kibritsuyu
(25.11.11)
valla müdür bu işlerle uğraşamayacak kadar yoğun biri, muhtemelen muhasebecinin sorumluluğunda, daha önceden sorduğumda, gözükmesi 2 ayı bulabilir dedi turkiye.gov.tr de

2 ay fazlasıyla doldu ve ben muhasebeciye durumu söyledim o da bana müşavire söyledim senin sigorta giriş belgeni gönderecek falan dedi bugüne hazır olacaktı ama daha birşey göndermemiş. Bunlar ya yediği haltın farkında oyalıyorlar, ya da gerçekten birilerinin ihmali var.

Muhasebeci ve işyerinde diğer çalışanlarla aram iyi, yani ses yükseltmek falan ortamı gerer, işte şaka yollu söylüyorum şimdilik ama, 2.5 aylık sigortamın üzerine de yatırtmam yani
0
🌸bonjurkes
(25.11.11)
(11)

fatura keserken bir hata yaptım

baldur
arkadaşlar bir kalemin bedeli 1000 tl diyelim, ben bunu kdvli olarak yazdım 1180 olarak yani. hani satır satır kalemler yazılıyor ya o yere?en alt ise toplam 1000, kdv yüzde 180, yekün 1180 olarak yazdım.şimdi bu büyük bir sorun mu? önemli olan yekünde yazan yer mi? faturayı iptal edip, yeni fatura
arkadaşlar bir kalemin bedeli 1000 tl diyelim, ben bunu kdvli olarak yazdım 1180 olarak yani. hani satır satır kalemler yazılıyor ya o yere?
en alt ise toplam 1000, kdv yüzde 180, yekün 1180 olarak yazdım.
şimdi bu büyük bir sorun mu? önemli olan yekünde yazan yer mi? faturayı iptal edip, yeni fatura mı keseyim??? arkadaşlar yardım edin, 1000 tl örnek verdim gerçek meblağ daha büyük, göte gelmim:)
0
baldur
(23.11.11)
üzerinde oynama yapıp imza ve kaşe yapsan olma mı?
0
lengerius
(23.11.11)
yazıcıdan bastırdım, tükenmez kalemle düzeltsem olur mu? tipeks falan mı kullansam yoksa yuvarlama falan mı yapsam?
0
🌸baldur
(23.11.11)
Tipex kullanma. Hatalı kalemin üzerine tek çizgi ve altına doğru fiyatı yaz. Düzeltmenin yanına "Tarafımızdan düzeltilmiştir" yazıp kaşa-imza yap.
0
mytonn
(23.11.11)
yekünü doğru yazmışsınız sorun nerede anlayamaadım. kdv'yi ayrı yazmanız doğru. yekün yazan yer önemlidir.
0
datlu
(23.11.11)
@mytonn,
hatalı olan sadece kalem tutarı, adında falan sorun yok, sadece tutarının üzerini çizeyim değil mi? kaşe ve imza yapmıştım zaten, düzeltmeden sonra o kısma da mı yapayım ayrıyetten?
0
🌸baldur
(23.11.11)
ve kesinlikle düzeltme yapma. rakamlarla oynamadan faturaya çaprazlamasına 2 çizgi çizip iptal yaz. muhasebecine de durumu bildir.
0
datlu
(23.11.11)
@datlu, orası tamam doğru da yukarıda ürünün kendi bedelini değil kdvli bedelini yazdım. ürün 1180, aşağıda toplam 1000 tuhaf gözüküyor.
0
🌸baldur
(23.11.11)
üstteki kısım çok önemli değil (yani önemli de öyle kalem kalem stok tutan, giren çıkan bir bir takip edilen durumlarda önemli). onu işleyen alt tarafa bakacak (yukarıdaki durumda önem kazanır aman ha dikkat). ama üst tarafa bakarsa kafası karışır. bu ne la hangisi doğru ne biçim kesmiş cahil falan der. o yüzden üstünü tek çizgiyle çiz, altına doğrusunu elle yaz, parafla. ha yaz boz olmasın diyorsan faturayı komple iptal et (sağ alttan sol üste boydan boya çaprazlama iki paralel çizgi çizip çizgilerin arasına iptal yaz ve bütün nüshaları birbirine zımbala), yenisini kes.
0
kibritsuyu
(23.11.11)
Yukarıda 1180 yazdığınız yere tek çizgi çekip altına 1000 yazın. Zaten aşağıda matrah kısmına 1000 yazmışsınız, sorun yok. %18 KDV kısmı da 180, doğru. Fatura toplamı da 1180, doğru. Faturayı boşuna iptal etmeyin. Kaşe ve imza yaptıysanız tekrar yapmanıza gerek yok. "Tarafımızdan düzeltilmiştir" ibaresi de eklersiniz sorunsuz bir fatura olur.
0
mytonn
(23.11.11)
1180'nin üzerini çiz 1000 yaz bir de yanına paraf at tamamdır.
0
clones
(23.11.11)
maliye tipex istemıyor, okunacak sekilde ustunu cızıp yanına dogrusunu yazıp kase paraf ıstıyor. fatura iptaline gerek yok.
0
bryan fury
(24.11.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.