[]

acemiden araba kullanma soruları ? volume 2

1- dik bir yokuşta önümüzdeki araba durdu diyelim ve önümüzdeki araç ilerlemiyor ? ne yapmamız gerekir ?

2- el freni çekili iken vites değiştirilir mi ?

3- yokuş aşağı 50 km ile inerken frenlerin tutmaması üzerine el frenini çekersek araba takla mı atar ?

 
1) vitesi boşa al, el frenini çek, keyfine bak.
2) kalkış esnasında olduğunu varsayıyorum, evet değiştirilir bir şey olmaz.
3) tecrübem yok, hep tırsmışımdır hareket halindeki aracın el frenini çekmeye :) ama takla atmaz ondan eminim. vitesi küçülterek motor frenini kullanmayı deneyebilirsiniz.
  • deliverance  (18.12.11 23:37:09 ~ 23:37:59) 
1. sen de dur, yoksa arkadan çarparsın.
2. değiştirilir. birbiriyle hiç alakası olmayan iki sistem.
3. o hızda hayır, ama zaart diye çekersen, direksiyonu da kontrol edemezsen götünü kaydırabilir. hızlıyken o göt kaydırma hadisesi arabanın dengesini bozar, takla da atarsın.
  • kibritsuyu  (18.12.11 23:37:56) 
1- debriyaj artı fren yapacaksın anlık bir duurmsa yoksa önceden de denildiği gibi vites boşa el freni

2- değiştirilir

3- birden çekme direksiyon hakimiyetini de yitirme
  • metehan01  (18.12.11 23:47:31) 
1) yokuş aşagı mı gidiyorsun yokuş yukarı mı :)?
2) değiştirilir
3) el freninin insanları korkutmasının altında yatan sebep arka lastikleri hemen kilitlediğinin düşünülmesidir halbuki iyi derecelendirilmiş bir el freni belli bir noktaya kadar normal fren gibi çalışır ve sadece arka tekerlekleri sıkıştırır yani bisikletteki ön fren etkisini yaratıp arabanın arka tekerlerinin yerden kesilmesine sebep olmaz ama önceki yorumda dediği gibi tam çekip te arabanın arkadan kaymasına sebebiyet verirsen nihayetinde toplayamayıp takla ile sonuçlandırabilirsin. el hassasiyeti oluşması gerekir ve bunun sonucunda el freni ile arabanızı güvenli şekilde durdurabilirsiniz. araba ile ilgili temel sürüş yeteneklerini oturttuktan sonra bilen biri eşliğinde arabanızın ( kendi kullanacagınız araba olması önemli) el freni tepkilerini öğrenip uygulamanız gerektiğinde sizi hayatta tutan etkenlerden olacaktır.
  • okumayi sevmeyen okur  (18.12.11 23:50:54 ~ 23:54:12) 
ilk iki soruya cevap verilmiş, ben 3 e cevap veriym:
takla atma olayını kim nasıl uydurdu bilmiyorum ama bir kaç kere daha duydum bunu. araç eğer direksiyon hakimiyeti kaybedeilmediyse takla atmaz. kaldı ki 30-40 km hızlarda el frenini çek direksiyonu da kır araç poposunu kaydırır. çok çok lastik "yakar"sın. ama acemiyken el freniyle oynamanı tavsiye etmem.

  • oz otto  (19.12.11 00:45:48) 
1) Kornaya bas,selektör yak
2) Değiştirilir tabi ama gitmek için el frenini indirmeyi unutursan sonuçları hiç hoş olmaz.
3) Dik bir yokuşta 50km/H arabanın daha fazla tepki vermesine yol açar. Takla atmazsın ama arabanın götü atar. Toparlayamazsan spin atarsın ya da sağa sola vurabilirsin. Kısacası aracı öncelikle iyi tanıyor olmanız gerekir ve direksiyon hakimiyetini mutlak surette sağlamanız gerekir. Manuel arabalarda motor freni dedikleri bir sistem var öyle bir durumda onuda uygulayabilirsiniz.
  • skywalkeremre  (19.12.11 01:38:57) 
3- yol düzse çekilir yoksa kontrol kaybedilir


  • yuto  (19.12.11 02:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.