Giriş
(9)

Sözlükteki domuz muhabbeti nerden çıktı?

ermanen
domuz.
domuz.
0
ermanen
(31.05.11)
eğlence.
0
ben smyrna
(31.05.11)
tamam da nerden patlak verdi.
0
🌸ermanen
(31.05.11)
ben de sordum bu soruyu az önce, baktım burada da sorulmuş..
0
koskoca devletin adi osmanli lan
(31.05.11)
domuz değil de donuz diye bir menü eklendi. istemediğiniz yazarları donuz listesine kaydederek onunla ilgili hiç bir şey görmüyorsunuz.herhalde buradan çıkmıştır.
0
ground
(31.05.11)
@ground;

"domuz değil de donuz diye bir menü eklendi."

bir seneyi geçti neredeyse eksi++ ortaya çıkalı, ilgisi olsa da çıkış noktası bu olamaz. yeni değil bir kere.
0
demcan
(31.05.11)
tekrar ediyorum. eğlence. bir kaynağı mı olması lazım :)
0
ben smyrna
(31.05.11)
dün sabah saatlerinde "kendi bokunu yiyen bir hayvanı yemek" şeklinde bir başlık açılmıştı. tohumları orada atıldı.
0
deckard
(31.05.11)
benden, girdiğim entry haftanın en kötülenenlerine girince büyük ses getirmiş.
0
saiko
(31.05.11)
"donuz" diye menü nereye eklendi? sözlükte öyle bir şey olması imkansız bence. (eksi++ sözlükten bağımsız bir şey sonuçta)
0
sotw
(31.05.11)
(2)

5n1k 30.05.2011 tarihli -yani bugünkü- yayın

gyroscope
Bu yayını izlemek istiyordum ama kaçırdım. Nasıl izleyebilirim? İndirebileceğim ya da direkt online izleyebileceğim bir site var mı?Teşekkür ederim.not: yıldız.tv'de yok maalesef.
Bu yayını izlemek istiyordum ama kaçırdım. Nasıl izleyebilirim? İndirebileceğim ya da direkt online izleyebileceğim bir site var mı?

Teşekkür ederim.

not: yıldız.tv'de yok maalesef.
0
gyroscope
(30.05.11)
sp-qs
(30.05.11)
acil değilse bir kaç gün içinde www.cnnturk.com adresinden izlersiniz. bugün 26.5 yayını var. demek ki 3-4 gün geriden geliyor.
0
ben smyrna
(30.05.11)
(2)

outlook express dosyaları nasıl açılır?

sanal uyku
elimde hasar görüp görmediğini bilmediğim 350 mb boyutunda .dbx dosyası var. oe-mail recovery ile bunları açtım ama maillerdeki ekler açılmıyor. .eml formatına dönüştürdü ama yine aynı sorun var. neyse işte ekleri de dahil olmak üzere nasıl açacağım bunları?
elimde hasar görüp görmediğini bilmediğim 350 mb boyutunda .dbx dosyası var. oe-mail recovery ile bunları açtım ama maillerdeki ekler açılmıyor. .eml formatına dönüştürdü ama yine aynı sorun var. neyse işte ekleri de dahil olmak üzere nasıl açacağım bunları?
0
sanal uyku
(30.05.11)
oe ile bir uyduruk hesap açın. kullanıcı falan. sonra onun klasörüne gidip oradaki uyduruk ve boş dbx'leri silip sizin dbxi oraya koyun. oeyi açın.
0
ben smyrna
(30.05.11)
oe yok ki bilgisayarda
0
🌸sanal uyku
(31.05.11)
(2)

ÇOK ACİL & ÇOK KISA: Java işi (BÖRGIR hediyeli)

roket adam
selam gençler,bu gece halletmek üzere çok acil ve çok kısa bir java işimiz var. Regain diye açık kaynak güzel bir arama motorucağızı var, bu moturun advanced search kısmını biraz modifiye etmek istiyorum. Fakat java bilgim yok. Bilgli ellerde 20 dakika sürmeyecek bu işlem için TAMI TAMINA BİR WHOPPE
selam gençler,
bu gece halletmek üzere çok acil ve çok kısa bir java işimiz var. Regain diye açık kaynak güzel bir arama motorucağızı var, bu moturun advanced search kısmını biraz modifiye etmek istiyorum. Fakat java bilgim yok. Bilgli ellerde 20 dakika sürmeyecek bu işlem için TAMI TAMINA BİR WHOPPER MENÜ EVET YANLIŞ DUYMADINIZ TAM BİR WHOPPER MENÜ'YÜ ortaya koyuyorum. Ayrıca önümüzdek 5 dakika İÇİNDE ARARSANIZ KARGO BEDAVA. EVET.

Özel mesaj atabilirsiniz. Yalnız dediğim gibi bu gece 1'e kadar bitmiş olması lazım. Teşekkürler.

*Kampanyamız yemeksepeti'nin servis alanlarıyla sınırlıdır.
**Hata çıkmaması lazım, zaten altı üstü birkaç form elemanı eklenecek, onda da hata çıkmasın yani vaktimizi harcamayalım pls.
0
roket adam
(30.05.11)
süpersin. herkes bk'i protesto ederken hediye olarak whopper menü en güzeli.
0
ben smyrna
(30.05.11)
whopper olmak zorunda değil. farklı bir şey de olabilir. sevabına da olabilir.
0
🌸roket adam
(30.05.11)
(8)

"öeeh" e basıyor musunuz?

xenophobe
sahi ya, başlık gördüm sol frame'de şimdi dikkatimi çekti. 4 senedir falan kayıtlıyım, kimbilir kaç tane entry oylamışımdır ama toplasan 10 kere "öeeh" e basmamışımdır. Siz kullanıyor musunuz oy verirken? Ben ya + ya - veriyorum.
sahi ya, başlık gördüm sol frame'de şimdi dikkatimi çekti. 4 senedir falan kayıtlıyım, kimbilir kaç tane entry oylamışımdır ama toplasan 10 kere "öeeh" e basmamışımdır. Siz kullanıyor musunuz oy verirken? Ben ya + ya - veriyorum.
0
xenophobe
(30.05.11)
öeeh işte bazen.
0
ben smyrna
(30.05.11)
beğendiğim entrylerin beğenmediğim kısımları varsa öeh diyorum :)
çok beğendiysem + veriyorum
beğenmediysem hiçbişi vermiyorum, onların amacı zaten eksi almak, koyim onlara. altı üstü şurada hem gırgır yapıyoruz hem de farklı bişeyler öğreniyoruz.
fazla gereksiz bilgi oldu bu cevapta. ( cevapta mı? cevapda mı?)
0
cool pich
(30.05.11)
ben kullanıyorum, mesela bazen iyi giderken dağıtıyor, bazen sonda iyi bir şey söylüyor. kullanıyorum kısaca.
0
dampire
(30.05.11)
kullanmaktayım.
0
late viper
(30.05.11)
troller için ideal bir buton bence. prim yaptırmamış oluyorum gibi.
0
insan opusen hayvandir
(30.05.11)
evet basıyorum ben. + mı yapsam - mi yapsam karar veremediğimde ama boş da geçmek istemediğimde dur basayım diyorum.
0
girl in a coma
(30.05.11)
bi kere yanlışlıkla basmıştım. allahtan beta'da yok.
0
bruges
(30.05.11)
Giderek daha fazla kullanıyorum. Bazı entrilerde -her zaman değil- konuya yaklaşmış ama tam olarak söylenmesi gerekeni "işte bu" dedirtecek şekilde söylememişse böyle oyluyorum.
0
firez
(30.05.11)
(13)

yeter mi 1200TL maaş ?

lewoxl
yeter mi ya ? 500 - 550 kira . . İstanbul
yeter mi ya ? 500 - 550 kira . . İstanbul
0
lewoxl
(30.05.11)
Kaç kişiye? Yol masrafı var mı?
0
vexations
(30.05.11)
yol bana giriyo
sadece kendim ve ben
ev düzülü müzülü

EDIT : daha doğrusu yaşanır mı bu paraya ? haftada bir dışarı çıksam içsem eğlensem ben ve sevdicek falan . . . yoksa hiç çıkmasam mı ? kendimle oynarım
0
🌸lewoxl
(30.05.11)
1 kişiye yeter.
0
sefapezevengi
(30.05.11)
istersen seni asgari ücretle çalışan mutsuz çoğunluğun yanına alalım. burası türkiye maalesef.
0
ben smyrna
(30.05.11)
yeter ama öyle haftada bir dışarı çıkıp içmeye eğlenmeye gelmez.
0
Leucothea
(30.05.11)
istanbul'da "bulunmak" için yeter, istanbul'da "yaşamak" için yetmez.
0
falandankorkmamfilandankorktugumkadar
(30.05.11)
yeter ama değmez.
0
de jure
(30.05.11)
dayalı döşeliyse eğer bende isterim aynından.
bence yeter..her ay 50-100 de iddaa falan oyna 200-300 de ordan gelir onunlada eğlenceni halledersin.bence yeter.
0
withoutea
(30.05.11)
"istanbul'da "bulunmak" için yeter, istanbul'da "yaşamak" için yetmez." ben bunu sayıklarım bikaç gün
0
🌸lewoxl
(30.05.11)
500-550 kira
100-150 faturalar (ortalama)
300-400 yeme içme
100 yol
geri kalan her şey için mastercard.
0
hevipeyra
(30.05.11)
maaselef:(
0
reykjavikur
(30.05.11)
yaşamak için yetmez, bulunmak için yeter muhteşem bir tespit.
0
roket adam
(30.05.11)
kirana ortak olacak birini bulursan yeter..
0
nitratex
(01.06.11)
(2)

Banka Hesabı Kapatma

ole
vadesiz bir kartım var(akbank).kapattırmak istiyorum. aldığım şubeye mi gitmem gerek yoksa herhangi bir akbank şubesinden kapattırabilir miyim?teşekkürler.
vadesiz bir kartım var(akbank).kapattırmak istiyorum. aldığım şubeye mi gitmem gerek yoksa herhangi bir akbank şubesinden kapattırabilir miyim?

teşekkürler.
0
ole
(30.05.11)
sanırım telefon ile oluyor akbankta.
0
ben smyrna
(30.05.11)
hesabım vardı vadesiz, yatırım hesabı açtırdım bugün.

ama hep vadesiz hesabımı hem o yatırım hesabını kapatmak istiyorum.
0
🌸ole
(30.05.11)
(4)

uçak - bagaj sorusu

elmalili hamdi yazar
sırt çantamda 2 şişe şarap var, bavulumda ise 1 şişe mastika ve 1 şişe erik rakısı var. sorun çıkarırlar mı bunlara? şişelerin hepsi cam, bunları yanıma mı alsam komple?pegasus bu arada. iç hatlar.
sırt çantamda 2 şişe şarap var, bavulumda ise 1 şişe mastika ve 1 şişe erik rakısı var. sorun çıkarırlar mı bunlara? şişelerin hepsi cam, bunları yanıma mı alsam komple?

pegasus bu arada. iç hatlar.
0
elmalili hamdi yazar
(30.05.11)
hepsini bagaja. yanınıza alamazsınız o kadar sıvı. iç hat olsa da. başka sorun olmaz.
0
ben smyrna
(30.05.11)
bildiğim kadarı ile onları yanına almana uçak güvenliği açısından izin verilmiyor. Kırılmaları halinde öldürücü nitelikte suç aleti olabilecekleri için bagajında uçağa verebilirsin. kırılmamaları için sağlam sarıp sarmalaman gerekir. Şişe olarak adette bir sıkıntı olmaz yurt içi uçuşu yapıyorsun gümrük derdi çıkmayacaktır.
0
erty
(30.05.11)
iç hatlar uçuyorsan bir şey olmaması lazım. rahatlıkla taşıyabilirsin.
0
trocero
(30.05.11)
dış hatlardaki sıvı sınırlandırması iç hatlarda da var normal koşullarda ama kontrolü daha az. alırsanız riskli olur; aldırmayabilirler, ses çıkarmayabilirler de, şansa kalmış biraz.
0
pyro clustic flow
(30.05.11)
(2)

mikrodalga defr özelliği

kerhaneci keke
10 küsür senelik gaggenau marka mikrodalga fırın var elimde. üzerinde defr, 25, 50 ve 100 seçenekleri ile zaman ayarlama butonu var. şimdi elimdeki dondurulmuş ürünleri atıyorum içine, 1.5 dakikada defr ediyorum ama çözünmüyor. ne yapmak lazım?birde pilav ve et gibi ürünleri kaç dakika, hangi ayarda
10 küsür senelik gaggenau marka mikrodalga fırın var elimde. üzerinde defr, 25, 50 ve 100 seçenekleri ile zaman ayarlama butonu var. şimdi elimdeki dondurulmuş ürünleri atıyorum içine, 1.5 dakikada defr ediyorum ama çözünmüyor. ne yapmak lazım?

birde pilav ve et gibi ürünleri kaç dakika, hangi ayarda açıp ısıtmak lazım?
0
kerhaneci keke
(30.05.11)
deneye deneye bulursunuz. ben tavuk vs. için 5 dakika çözdürme ayarında tutuyorum. yemekler için de yüksek ayarda 3-4 dakika falan yetiyor.
0
inheritance
(30.05.11)
1,5 dakikada çözülmez. 500 gram kıyma yaklaşık 12-14 dakikada çözülür. 200 gram kıyma 4 dakika. kıyılmamış tavuk göğüs 500 gramı 10 dakikadan fazla sürer.
bir tabak pilav 1.5-2 dakikada tam güç ile ısınabilir (cihazın 1200 watt olduğunu varsaydım)
0
ben smyrna
(30.05.11)
(8)

panpalar bana polo yaka tişört lazım

deeperdown
lacoste biraz tuzlu kaçıyor, kiğılı da fiyatlar nedir bilmiyorum ama bugün içinde 2 3 tane almam lazım. zira işyerinde giyicem.nerelere gideyim napayım?
lacoste biraz tuzlu kaçıyor, kiğılı da fiyatlar nedir bilmiyorum ama bugün içinde 2 3 tane almam lazım. zira işyerinde giyicem.

nerelere gideyim napayım?
0
deeperdown
(30.05.11)
lcw'de güzel olanları var.
0
insan opusen hayvandir
(30.05.11)
boyner'e gidin.
0
nesilsiz
(30.05.11)
boyner 49 tl
0
semson
(30.05.11)
polo assn, koton, tiberland.... ykm, ender
0
neysene
(30.05.11)
mudo kesinlikle mudo.gap de olur. ama mudo
0
mirac
(30.05.11)
c&a'de 12 tl mi ne idi. 325bin renk var hem
0
ben smyrna
(30.05.11)
blast.
0
raycharles
(30.05.11)
panpa lcwden alıyım falan deme git maviye 30 liraya çok kaliteli polo yakalı tshirtler bulabilrisin. lcwdekilerin hemen rengi atıyo kalıbı falan bozuluyo. lcwdekiler 5-10 lira daha ucuz ama ciddten değmez
0
hoikam
(30.05.11)
(3)

amniyosentez ve kürtaj

bitter cikolata
Aklıma takıldı. İkili test ve üçlü test sonrasında risk görülürse amniyosentez yapılır dendi de amniyosentez sonrasında yüksek risk durumunda kürtaj yapılabiliyor mu? Yoksa yasal süre geçti mi deniyor?
Aklıma takıldı. İkili test ve üçlü test sonrasında risk görülürse amniyosentez yapılır dendi de amniyosentez sonrasında yüksek risk durumunda kürtaj yapılabiliyor mu? Yoksa yasal süre geçti mi deniyor?
0
bitter cikolata
(30.05.11)
O durumlarda kürtajın resmi sınırı biraz da ileri gidip 5 aya geliyor. Down annesi 4. ayda aldırabiliyor mesela.
0
jesterdvine
(30.05.11)
yapılıyor.
0
ben smyrna
(30.05.11)
tabi ki yapılabiliyor, yoksa amniyosentez'i niye yapsınlar.

ama belli bi haftadan sonra bazı doktorlar etik gerekçelerle yapmazlar. ama mutlaka bi yapan bulunur.

zaten ben asla kürtaj olmam diyen kişilere amnyiosentez yapılmaz. çünkü amniyosentezin de riski var.
0
aksasu
(30.05.11)
(3)

harici hdd alıcam ama...

falandankorkmamfilandankorktugumkadar
wd 1 tb harici hdd alıcam fakat üzerine ölü sinek düşse bozuluyor gibi yorumlar okuyorum. aşağı-yukarı her gün sırt çantasında notebook ve bileşenleri ile taşınıp, yarım saat yürüyüşe maruz kalacak. kılıf-mılıf korur mu? pamuklara sarsak sarmalasak, kolonya döksek, peçete tutsak?
wd 1 tb harici hdd alıcam fakat üzerine ölü sinek düşse bozuluyor gibi yorumlar okuyorum. aşağı-yukarı her gün sırt çantasında notebook ve bileşenleri ile taşınıp, yarım saat yürüyüşe maruz kalacak. kılıf-mılıf korur mu? pamuklara sarsak sarmalasak, kolonya döksek, peçete tutsak?
0
falandankorkmamfilandankorktugumkadar
(30.05.11)
şu var ki gezdirilecek bir harici diski o kadar büyük almak saçma. paylaşılacak şeyler bu kadar çok mu :) bende 500 var (ve emin olun video ile çok uğraştığımdan dolması çok kolay) ama halen 60 gb boş. sadece müzik ve başka yerlerde de yedeği olan fotolar falan var. bir de çeşitli program installları. disk şans işidir. kedilerim 1 haftada 10 kere düşürdü. bişey olmadı. sırt çantamda da kılıfsız gezer sürekli. ama belli olmaz şimdi düz dururken bozulabilir.

2 çeşit hard disk vardır. bozuk olanlar ve henüz bozulmamış olanlar.

küçük kapasite alın. bozulursa daha az ağlayın. hem de başka yere yedekleme şansınız olsun.
0
ben smyrna
(30.05.11)
benimki bi' kere 1,5 metreden falan düştü, üstüne bi' ara başka şeye sinirlenip yumruk vurdum, hırsımı ondan aldım. hala takır takır çalışıyor mazlum. sakınılan göze çöp batar. rahat kullanıcı her zaman kazanır.
0
dungangadunganga
(30.05.11)
noel baba gibiyim bu ara, herkes bir şeyler alıp gidiyor bilgisayarımdan. 32 gb toshiba flash alıcaktım fakat aradaki fiyat farkı çok değil, bari almışken 1tb alayım, şişireyim de şişireyim diyorum. kediler hdd'lerle oynamayı seviyorlarsa hemen vazgeçeyim zaten, 55 ekranı düşürüp, düşürdüğünü bile fark etmeyen iki tane 7 kiloluk canavarım var.

bilemedim. biraz daha düşüneyim, teşekkürler.
0
🌸falandankorkmamfilandankorktugumkadar
(30.05.11)
(3)

outlook problemi

otopsicocugu
Selamlar,Şimdi outlook'ta yüklü bir dosya gönderimi yapmaya kalkışmış bir arkadaşım var. Bu giden kutusundan da bir türlü gönderilmiş öğelere düşmüyor 82 mb olmasından sebep. sağa tıklayarak sil seçeneğini denedim lakin bir sonuç vermedi...nasıl yapalım da bu öğeyi silelim? iptal edelim?
Selamlar,

Şimdi outlook'ta yüklü bir dosya gönderimi yapmaya kalkışmış bir arkadaşım var. Bu giden kutusundan da bir türlü gönderilmiş öğelere düşmüyor 82 mb olmasından sebep. sağa tıklayarak sil seçeneğini denedim lakin bir sonuç vermedi...

nasıl yapalım da bu öğeyi silelim? iptal edelim?
0
otopsicocugu
(30.05.11)
ayarlardan otomatik gönder seçeneğini iptal edin. (sadece gönder al yapınca gitsin) sonra kapatıp açın (gerekirse pcyi de kapatıp açın) sonra silebilirsiniz.
0
ben smyrna
(30.05.11)
muhtemelen gönder al aktif, cancel etsin ve tekrar silmeyi denesin..
0
Her Yer Kara
(30.05.11)
sanırım soru çözüldü...
0
🌸otopsicocugu
(30.05.11)
(6)

Bir çeşit bkz

gather ye rosebuds while ye may
(bkz: #9832589) bu entry'deki "pirates of the caribbean at worlds end" yazan yerdeki bkz'ı nasıl yapıyoruz?
(bkz: #9832589) bu entry'deki "pirates of the caribbean at worlds end" yazan yerdeki bkz'ı nasıl yapıyoruz?
0
gather ye rosebuds while ye may
(30.05.11)
` işaretinin arasına alıyorsun ya normalde gizli bakınızı.
burada o işaretten sonra : koyup boşluk bırakmayı dene.

aşağıda tamamlanmmamış bir örnek var.

`: deneme
0
elsanin mecnunu
(30.05.11)
o zaman benim bahsettiğim şey bug gibi bir şey olabilir. az önce açtığımda yıldızın yerinde, yıldızın üstüne gelindiğinde yazan yazı bkz şeklindeydi. şimdi yıldız görünüyo.
0
🌸gather ye rosebuds while ye may
(30.05.11)
ha o bende de oluyor bazen. bug değil. o sayfanın yüklenmesi ile ilgili. ayrıntı için css başlığına bir göz atın. sorun ondan oluyor sanırım. (sorunu açıklamıyor da sorunun kaynağı o) ilk gördüğümden eksi ++'dan oldu sanmıştım. değilmiş. aslında daha pratik oluyor. bilmeyenler için yıldız içindeki bkz ne ise farklı bir font ile (biraz daha küçük ve bold) normal metin gibi görünüyor. değişik bişi.
0
ben smyrna
(30.05.11)
entry editlenmiş. o arada belki de yazan insan değiştirmiştir yazdığını.
hmm o başlık içinde arayınca oluyor aslında normalde öyle bişey yok. olursa da sayfayı yenilemeyle filan geçer.
0
tepedeki psychedelic adam
(30.05.11)
yok yok editlemeden değil. bende oluyor zaman zaman.
0
ben smyrna
(30.05.11)
başlık içinde arattığınız kelime akıllı bkz içinde geçiyorsa akıllı bkz yılsdız şeklinde değil de içeriği açık şekilde görünüyor. o yüzden öyle görmüş olabilirsiniz. o başlık içinde "worlds" kelimesini aratın mesela.
0
kibritsuyu
(30.05.11)
(3)

Apple Cinema Display Pc'ye nasıl bağlanır?

unspokenlies reloaded
Merhaba Panpalar?Şimdi elimizde 2 adet Apple Cinema Display var. Bunlar mini display port üzerinden çalışıyorlar. Windows bilgisayarda ise sadece dvi ve hdmi portları mevcut? Kısaca mini display portu dvi ya da hdmi'a çeviren bir aparat var mı? Nasıl bağlanır bu ekranlar pc'ye?
Merhaba Panpalar?

Şimdi elimizde 2 adet Apple Cinema Display var. Bunlar mini display port üzerinden çalışıyorlar. Windows bilgisayarda ise sadece dvi ve hdmi portları mevcut? Kısaca mini display portu dvi ya da hdmi'a çeviren bir aparat var mı? Nasıl bağlanır bu ekranlar pc'ye?
0
unspokenlies reloaded
(30.05.11)
burada varsa:
store.apple.com

türkiye'de de bulursunuz. (apple'dan anlamam. araştırmanız dileği ile)
0
ben smyrna
(30.05.11)
portnoi
(30.05.11)
araştırdım, buldum ama buradakiler gibi bir şey değil aradığım.

misal;
www.atlona.com

ya da
estore.circuitassembly.com
0
🌸unspokenlies reloaded
(30.05.11)
(4)

harddisk silme

MBrain
Harddiskimi satıcam ancak içindeki herşeyi silmek istiyorum, geri getirilemesin yani. Biçimlendir kısmından hızlı biçimlendiri kaldırıp bi sürücüde deneyeyim dedim çok uzun sürüyor, daha hızlı bi yöntem arıyorum?
Harddiskimi satıcam ancak içindeki herşeyi silmek istiyorum, geri getirilemesin yani. Biçimlendir kısmından hızlı biçimlendiri kaldırıp bi sürücüde deneyeyim dedim çok uzun sürüyor, daha hızlı bi yöntem arıyorum?
0
MBrain
(30.05.11)
daha hızlısı yok hızlı biçimlendir'i kaldırsanız da formatlama işe yaramaz. ccleaner veya benim favorim "eraser" www.heidi.ie kullanmanız. burada 2 veya 7 pass yaparsanız 320 gb disk ortalama 2-3 saatte biter. daha kısa hiç bir işlem temizlemez. ha en basitinden bir kaç tane bluray rip'i diske koyun. sonra onları disk dolana kadar olduğu yerde kopyalayın. sonra hızlı format atın. tamamdır. bu da işe yarar. ama süre hemen hemen aynı olur sanırım.
0
ben smyrna
(30.05.11)
diskten sildiğin hiçbişey fiziksel olarak silinemez. profesyonel yöntemlerle geri getirilebilir.
0
necipnba
(30.05.11)
diskten sildiğin şeyler üzerine özel yöntemlerle bir şeyler yazılarak tamamen silinebilir. profesyonel yöntemlerle bile geri GETİRİLEMEZ. ancak silme yönteminiz önemlidir.
0
ben smyrna
(30.05.11)
low level format senin işini görür.
0
oblitus
(30.05.11)
(4)

Para transferi

€xpolerer
aşağıdaki diğer soruyu görünce benim de aklıma geldi.bir ev aldık diyelim, malumunuz ev alırken tapuda genelde evin alış fiyatı olduğundan düşük gösterilir.tapuda gösterdiğimiz kadarını evi satana bankadan havale-eft yaptık. Kalanını da yine bankadan talimatla şahıs elden çekti.(benim yerime, benim
aşağıdaki diğer soruyu görünce benim de aklıma geldi.

bir ev aldık diyelim, malumunuz ev alırken tapuda genelde evin alış fiyatı olduğundan düşük gösterilir.

tapuda gösterdiğimiz kadarını evi satana bankadan havale-eft yaptık.
Kalanını da yine bankadan talimatla şahıs elden çekti.(benim yerime, benim dilekçemle vezneden elden teslim aldı).

transfer edilen para ve elden çekilen toplamda 100bin'i geçiyor.
tek başlarına 100.000'i geçmiyor

bu durumda sorun olur mu acep?

yarın bir gün derler mi, "nereye gitti aga, bu kadar para?"
0
€xpolerer
(30.05.11)
hayır. birincisini belgeli olarak yapmışsınız, tapu kaydı - > banka.
ikincisinde siz elden çekmiş görünüyorsunuz. Kendi hesabınızdan kendiniz çektiğiniz için bir şey denilemez. (tabii bankanızda ikinci işlemde ali veli çekti ibaresi olmadığını farz ediyorum.)
0
kadim kishi
(30.05.11)
dekontta

TAL.İST.
PARAYI ÇEKEN : XXX kisisi

yazıyor
edit XXX kişisi satışı yapanın ortağı gibi birşey,
0
🌸€xpolerer
(30.05.11)
o kadar belgeye rağmen nereye gitti derlerse (burası türkiye) aha gardaş işte tapu işte satış belgesi işe alım belgesi diyerek belgelersiniz. çok para transferinde önemli olan belgesiz işlem yapmamaktır.
0
ben smyrna
(30.05.11)
ben o kadar parayı hesabıma yatırıken nerdeydiniz dersin
0
intihar etsem de kendime gelsem
(30.05.11)
(2)

kıymetlimiss e sigorta yaptırmak?

zenc
arkadaşlar;fotoğraf makinama ve telefonuma sigorta yaptırmak istiyorum. işte çalınma, kırılma, suya düşme vb. bir yeri aradım sadece o aletlere yapılmıyor konut sigortasına dahil edilebiliyor diyor.siz daha iyi bilirsiniz bence. yapılıyor mu dediğim şey? evetse nerede ve nasıl?
arkadaşlar;

fotoğraf makinama ve telefonuma sigorta yaptırmak istiyorum. işte çalınma, kırılma, suya düşme vb. bir yeri aradım sadece o aletlere yapılmıyor konut sigortasına dahil edilebiliyor diyor.

siz daha iyi bilirsiniz bence. yapılıyor mu dediğim şey? evetse nerede ve nasıl?
0
zenc
(30.05.11)
yapiliyor. elektronik cihaz sigortasi yaptiracaksiniz. ancak mobil cihazlarin hasar frekansi cok yuksek oldugundan pek cok sirket yapmaya yanasmaz / yapmaz. teknosa gibi yerlerde cep kasko gibi isimlerle satilan urunler var. onlar isinizi gorebilir.

bir de bu sigortalarda muafiyet miktari yuksektir. genellikle total zararlarda ise yararlar. yani 1000 tl lik cihaza 200-25 tl muafiyet koyarlar. bu rakamin altindaki hasarlarda faydalanamazsiniz, 300 tl hasar olursa da 300 - muafiyet tutarı kadar hasar alirsiniz. total hasarlarda muafiyet uygulanmaz.

konut poliçesine eklenmesi durumunda sadece konut içerisinde meydana gele nhasarlar karsilanir.
0
mat couthon
(30.05.11)
telefona sonradan sigorta yapmazlar. evde iken çalınmalarda eğer poliçeye yazılı ise veya poliçede karşı bir madde yoksa belli limitler içinde öderler. (mat bahsetmiş)

ancak özellikle foto mak (ve özellikle dslr veya eski model değerli bir slr ise) sokakta kullanım veya taşıma sırasında çalınması için özel bir sigorta yapmalısınız. buna teknokask olmaz. muafiyetin yüksek olması dışında primleri de yüksek olur bilginiz olsun.

teknokask (değişmedi ise) sadece satın alırken alınaibliyor. sonradan alamıyorsunuz.
0
ben smyrna
(30.05.11)
(2)

Bir programi (ETA) eski PC'den yeni PC' ye tasimak, ama nasil?

arnatuile
Sirketin onmuhasebe kayitlarinin tutuldugu pc iyice eskiyince yeni pc alindi. Eski pc'de ETA muhasebe programinin 6. Bilmemkusurlu versiyonu var. Simdi bu programin kokkleri nereye kadar uzaniyor, nerelerde dosyalari, database'i, backuplari var, nerden ogrenebiliriz. Sadece program files klasorundek
Sirketin onmuhasebe kayitlarinin tutuldugu pc iyice eskiyince yeni pc alindi. Eski pc'de ETA muhasebe programinin 6. Bilmemkusurlu versiyonu var. Simdi bu programin kokkleri nereye kadar uzaniyor, nerelerde dosyalari, database'i, backuplari var, nerden ogrenebiliriz. Sadece program files klasorundeki eta klasorunu alip yeni pcye atsak calisir mi. Calissa bile database'i vesairesi yaninda gelir mi?

Sirkete (eta) soramiyoruz, cunku lisans kayiplarda.
0
arnatuile
(30.05.11)
lisansın elinizde olması şart değil bence. sonuçta faturalı olarak aldıysanız onlar kayıtlarda sizi bulur. en fazla vergi levhası falan fakslarsınız. açıkçası burada eta servis desteği veren yoksa o bilgileri sağlam olarak "kesin şu klasör" diyecek kimse yoktur. diyene de güvenmeyin. o tür yazılımlar pc içinde çok yere dağılır. yok ayarlar, yok veri tabanı, yok "user"lar. en sağlamı eta. ikna edip bilgiyi onlardan alın. sonra ağlamayın.

ha basit olarak şunu deneyebilirsiniz. şu an bir kayıt yapıp eski pcde, sonra eta'nın kendi yedekleme ve taşıma uygulaması varsa onu kullanırsınız. sonra yeni pcde yaptığınız o son kaydı araştırırsınız. buluyorsanız sorun yok. ancak bunun için normal kurulum yapmanız gerek. bu durumda da lisans için yine "eta" ayrıca bir çok yazılım o dediğiniz şekilde taşıma ile yeni pcde çalışmaz. çünkü donanım değişiyor.
0
ben smyrna
(30.05.11)
Deneme yanilma yontemiyle gidecez yani simdilik. Llisans alindiginda tek firmaymis. Sonra bolunmusler. Lisansin sahibi olan firma digeri. Yani teknik olarak lisanssiziz biz :)
0
🌸arnatuile
(30.05.11)
(18)

para transferi (nerden buldun bu parayı)

seyduna6687
selamlar iyi haftalar duyurunun güzel insanlarıhemen soruyu patlatalım:üzerine kayıtlı herhangi bir ev arsa araba gibi bir şeyi olmayanve anadoluda bir köyde yaşayan adamın banka hesabına, türkiyede bir holdingin hesabından(yurtiçi) 1 milyon euro para aktarılsa.bu bir sorun yaratırmı yani maliyenin
selamlar iyi haftalar duyurunun güzel insanları
hemen soruyu patlatalım:
üzerine kayıtlı herhangi bir ev arsa araba gibi bir şeyi olmayan
ve anadoluda bir köyde yaşayan adamın banka hesabına, türkiyede bir holdingin hesabından(yurtiçi) 1 milyon euro para aktarılsa.
bu bir sorun yaratırmı yani maliyenin falan gözüne batarmı ne bileyim işte siz anladınız.
sonuçta birdenbire 1 milyon euro para hesabına geçiyor adamın.
ve adam bu parayla bazı işlere girecek.
böyle olursa şöyle olur gibisinden bildiğiniz bir konu varsa,
ve anlatıp beni aydınlatırsanız sevinirim.
saygılar
0
seyduna6687
(30.05.11)
Yüksek miktardaki para transferleri maliyeye bildiriliyor ve eğer geçerli bir gerekçe gösteremezsen ceza kesiliyor vergi kaçırmaktan. Normalde bile 1 lirayı sağ cebinden alıp sol cebine koyarken maliyeye bildirmek zorundasın zaten.
0
ataturkiye
(30.05.11)
kesinlikle para dikkat çeker. emin değilim ama sanırım 10.000 tl üstü tüm rakamlar için bir bildirim vs oluyor veya bunlar takibe alınıyor. ha bu parayı o holding bir şey karşılığı vermiş ise ve bunun belgesi varsa o başka. ayrıca bazı işler derken? temiz iş değilse zaten anında başı yanar.
0
ben smyrna
(30.05.11)
eğer bir kılıfı yoksa feci dikkat çeker. bir şekil şemal uydurulsa bile 1 milyon avro hiç az para değil. Genel müdüre kadar dikilirler ayağa. Ayrıca BDDK bile bir şekilde lan? der. Neticede onların bankalar üstünde sıkı denetimleri var.
0
jesterdvine
(30.05.11)
hesaplar arası virmanda sıkıntı holding tarafında olur. yoksa amcayı kimse takip etmez. diyelim ki bu eft yapıldı. kimse de farketmedi. İlk incelemede holdingin para hareketinden bu işi görürler. Arkasından amca da yanar holding de yanar. Yani sessiz sedasız yapsanız bile ileride gene iki tarafa da dert/sıkıntı/ceza olarak geri döner. :)))
0
kadim kishi
(30.05.11)
100.000 TL üstü paralar takibe takılır.
0
dampire
(30.05.11)
ilk aramı alacağım zaman bankadan kredi çekmiştim, ihtiyaç kredisi... tamamıyla 24.000 tl havale yaptım başka bankadan
sordular bu para nereden geldi diye..
0
Her Yer Kara
(30.05.11)
öncelikle para ile bazı işler derken yani adam iş kuracak pis işler değil.
zaten bu adamın sicili falan temiz yani pis iş adamı değil.
al pis iş yap desende yapmam abi para kalsın diyecek bir adam.
holdingle bir iş yapmayacak.
holding buna parayı tık verecek.
holdinge sen bu parayı neden verdin?
ya da adama sen bu parayı neden aldın sana neden verdiler?
gibi sorular sorulurmu ?
bunların bir yaşanmış örneği varmı?
bir kanun veya herhangi bir yazılı dayanak var mı?
teşekkürler.
not:holding cemaatin ve en baba devlet ihalelerini alıyor la hani onlara kıyak yapmaz mı maliye :)
0
🌸seyduna6687
(30.05.11)
Yapmaz. Versat ve intikal vergisi diye bir şey var. Karşılıksız para veremezsin. Karşılığı var dersen o zaman da o karşılığın vergisi isterler. Ortağın parası desen, kar dağıtımı sayarlar; şirketin parası desen yasal faiz üzerinden para satıldığını düşünür idare, o zaman da para satımı yetkiniz olmadığından dert olur v.s. v.s.... Bir müfettişin raporu yeter. :) cemaat falan da sökmez o büyüklükteki işlerde. :)
0
kadim kishi
(30.05.11)
bence olay "pis iş" üzerinden değil daha çok vergiklendirme kısmından dolayı patlar ama holding bu emmiyi diyelim kendisiyle bir seferlik bir danışmanlık işi yapmış gibi gösterse bu paranın gelir vergisi cartı curtu ödense kimse ardını sormaz. maliye para transferine değil, transferin nedensizleşip vergilendirilmemesine kıl.
0
cinna monster
(30.05.11)
karşılıksız para verememek ne demek yahu parayı nakit versin madem kimse bilmesin istiyor
0
ssyumusakg
(30.05.11)
nakit alsa sorun olur mu peki?
bir yol gösterin o zaman hacılar hafızlar.
0
🌸seyduna6687
(30.05.11)
bende merak ettim bir şey. holding diyelim parayı elden verdi. Emmi sonra aldı parayı gitti yatırdı işe. Gelip sorarlar mı emmiye ''Bu paranın suyu nerden geliyor diye? Adam arkadaşım borç verdi dese nolucak :)) hesap mı sorucaklar?
0
wax simulacra
(30.05.11)
Nakit verilebilir de , 1m Euro nakit verebiliteniz varsa olur. :)
Bankadan çekip, elden verecem desen bu sefer de muhasebe açısından bankadan çekilmiş o para kara delik gibi olur mizanda, bilançoda. Para çekilmesine uygun bir kılıf bulunursa neden olmasın. :)
0
kadim kishi
(30.05.11)
oncelikler (bkz: masak)

holding elden de verse o parayi defter-i kebirde o büyüklükte bir çıkışın karşılığını ne olarak yazacaklar?

bu gibi durumlarda vergi kaçırmanın / sorun yaşamamanın en mümkün yolu vakıf üzerinden aktarımdır. mat couthon vakfı kurar holding patronu, hissesinden 1 mio avroyu alır. sonra anadoluda bir köyde yaşayan bir adamı kalkındırma projesine aktarir. amerikada vakıflar vergi mevzuatinda cok bosluk buluyorlar. bill gates in mal varliginin % 97 sini vakfa bagislamasi falan...
0
mat couthon
(30.05.11)
@wax simulacra. evet sorarlar. 20.000 TL üzeri para yatırmalarında kimlik tespiti yapılıyor ayrıntılı olarak. banka şüphelenirse bildirmek zorunda zaten masak'a..
0
eleventh american esme has met
(30.05.11)
olmaz öyle şey. belki ben parayı çatır çatır ateşe verip yakmak için kazanıyorum
0
ssyumusakg
(30.05.11)
parayı çatır çatır yakamazsınız. Türk parasını koruma kanunun var. :)))))
0
kadim kishi
(30.05.11)
o kanunu yerler
0
ssyumusakg
(03.06.11)
(5)

milletvekili VS belediyecilik

p shadow
siyasetten az anlayan biriyim kabul, zaten o yüzden soracağım.. şimdi malum milletvekili şu bu için oylama yapacağız.. peki partilerin belediyecilik ile oy toplama merasimi -diğer pek çok konuda pisliğin içinde değillermiş gibi bu da- halkı kandırmaktan ibaret değil midir? hani bunu daha legal göste
siyasetten az anlayan biriyim kabul, zaten o yüzden soracağım..
şimdi malum milletvekili şu bu için oylama yapacağız.. peki partilerin belediyecilik ile oy toplama merasimi -diğer pek çok konuda pisliğin içinde değillermiş gibi bu da- halkı kandırmaktan ibaret değil midir? hani bunu daha legal gösteren bir tarafı var mıdır?
sözlükte bu konuyla ilgili açılmış bir başlık var mıdır?
0
p shadow
(30.05.11)
Siyasetin kökü yalandır şadov kardeş, hoş geldin :)
0
jesterdvine
(30.05.11)
sözlüğü bilmiyorum ama tabiki kandırmaktan ibaret söylemleri olan partiler var, mesela reklamlarda görmüştüm dsp'ydi galiba, genel başkan çıkmış beyaz arka fonla üniversite ve lise için sınavı kaldırcaz diyodu.
0
trajikomix
(30.05.11)
siyaset havaya dumanla yazı yazmaktır zaten,
bu öyle bir dumandır ki seçimden sonra yel eser alır götürür
vatandaş havaya bakmaya devam eder.
mesela bir partinin reklamı vardı adını hatırlayamadım şimdi
reklamda anlatılana göre türkiyede hızlı tren varmış
hayaldi gerçek oldu diyordureklamın sonunda.
ya biz gerçekleri göremiyoruz yada siyasiler bizi kendi hayal aleminde yaşatmaya çalışıyor.
0
seyduna6687
(30.05.11)
belediyeleri geçtim. bi şekilde işin içindeler ne de olsa. ama baksanıza adam parti bürosu açılışı için bile tören yapmış.
akpli adam, açılışlara kendini hazırlıyor şimdiden..
şuna bir göz atın.
başbakanın van'da açılışını yaptığı 365 tesis

bu işin özü b*k.... neyse..
www.facebook.com

338 tane de foto koymuş. başka işi yoktu milletin onlara bakacak.
0
ben smyrna
(30.05.11)
verdiğin örneğin daha beter bir yönü var onu görmemişin daha. mesela, ankara'nın çılgın projesi diye bir projenin reklamını yapıyor akp şimdi genel seçimler için. melih gökçek'e sormamışlardır bile projeyi. bu senin belirttiğin yönü. daha acı olan yönü, isteseler yaparlar/yaptırırlar. mealen, YEREL SEÇİMLERİN ÇOK BİR MANASI YOK, partilerin bir miktar bölüşmesi dışında.
0
cro magnon
(30.05.11)
(2)

Hepsiburada Ve Yurtiçi Kargo Kaosu

tonights the night
Selamlar arkadaşlar. Hepsiburada'dan aldığım ürün hepsiburada'nın ürünü biraz geç tedarik etmesi sebebiyle bulunduğum yerleşim yerinin yurtiçi kargo şubesine cumartesi günü vardı. Adres olarak da şirketimi gösterdiğim, şirketim de cumartesi çalışmadığından dolayı ürün dağıtıma çıkmadı. Bu yüzden ben
Selamlar arkadaşlar.
Hepsiburada'dan aldığım ürün hepsiburada'nın ürünü biraz geç tedarik etmesi sebebiyle bulunduğum yerleşim yerinin yurtiçi kargo şubesine cumartesi günü vardı. Adres olarak da şirketimi gösterdiğim, şirketim de cumartesi çalışmadığından dolayı ürün dağıtıma çıkmadı. Bu yüzden ben de kargo şubesini arayıp ürünümü almaya geleceğimi söyledim. Bunun üzerine kargo şubesindeki yetkili bayan d-market (hepsiburada) ile yaptıkları anlaşma gereği ürünün mutlaka belirtilen adreste teslim elden teslim edilmesi gerektiğini, kargo şubesinde teslimat yapamadıklarını bildirdi. Dolayısıyla hiçbir şekilde ürünümü kargo şubesinden teslim alamayacağımı söylediler.

Bu bana bir müşteri olarak çağ ötesi ve parasını verdiğim bir ürüne el koymaktan öte geçmeyen bir uygulama olarak gözüktü.

Neyse kafam takıldı ben de hepsiburada'nın satış sözleşmesine bir göz atayım dedim ve teslimatla ilgili şu madde var;

3.4- Teslimat Şekli ve Adresi :
Teslimat kargo şirketi aracılığı ile Alıcının yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir. Teslim anında alıcının adresinde bulunmaması durumunda dahi SATICI edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, alıcının ürünü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun SATICI'ya geri iade edilmesinden dolayı da oluşan giderler de ALICI'ya aittir.


"Teslimat kargo şirketi aracılığı ile Alıcının yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir." cümlesi bana uyguladıkları eylemin dayanağı olarak gözüküyor. Ancak benim durumumdan da anlaşılacağı üzere ürününün teslim alamayan kullanıcının alehine bir durumdan bahsediyoruz. Hatta maddi veya manevi kayıplara yol açabilecek bir durum bu.

Sormak istediğim ise bu durum yasal zeminde midir? Parası ödenmiş olan bir ürünü sahibine teslim etmemek ne kadar doğrudur? Böyle bir durumda maddi veya manavi olarak kaybımız olsa bunu hak etmek yasal hakkımız mıdır?

İlginiz için teşekkürler.
0
tonights the night
(30.05.11)
ben başka bir soruda şunu yazmıştım. ürün teslimi sırasında biliyorsunuz sağlam teslim almanız gerek. bunu kargo ofisinde yapmak evde kapıda yapmaktan daha zor (öyle gerçekten) siz kargonuza hemen ulaşmak için kargoya gidip oradan özensiz şekilde teslim aldığınızda (evdeki kadar rahat açıp saçıp inceleyemezsiniz kargoda emin olun) sonradan hasar ile karşılaştığınızda bundan dmarket sorumlu olacaktır kargo değil. burada yapmak istedikleri kargodan doğan hasarları %100 kargo şirketine fatura edebilmek. siz şubede teslim aldığınızda sonradan karşınıza çıkacak bir hasarı kargo kabul etmeyecek, dmarket ödemek zorunda kalacak. ben olsam ben de kendimi korumak için benzer bir şeyi uygulardım. sonuçta ticaret yapıyorlar. 1-2 kalem de değil gönderdikleri. siz bir adet (mesela) kitap almışsınızdır. kırılmaz. ama cam eşya da satıyorlar. çay makinesi vs. bunu eve gidip kırık gördüğünüzde doğrudan dmarket ödemek zorunda. kargonun hatasını neden dmarket çeksin (hepsiburadayı seversiniz sevmezsiniz. o başka)
parası ödenmiş bir ürünü sahibine teslim etmemek durumu değil bu. sonuçta sizin işyerinize gelmişler (veya çalışmadığınızı bildiklerinden (mesela banka ise) gelmemişler) bu sizin hatanız. sık sık konuşulan geldik evde bulamadık kapınıza not bıraktık şeklinde bir durum olsa bahsettiğiniz kayıptan söz edilebilir. siz yeni bir şeye ulaşamadığınız için heyecanlısınız. ancak sonuçta adamlar sadece 1 adet kargo ürünü taşımıyor. bir günde onlarca kargo dağıtıyor. hepsine "özel işlem" yaparlarsa kendi işleri aksar. yani işyerinde yoksunuz nereye getirelim, eviniz nerede diye bir uygulama da söz konusu olamaz. bence olmamalı da zaten. ha bunun için ekstra ücret alınırsa o başka (mesela ücretli kargo forward gibi)
eğer dediğiniz teslim etmemeleri durumu hafta içi olsaydı o zaman haklı olabilirdiniz. (sağlam dayanaklar ve deliller ile) ancak bu şartlarda bence kesinlikle haklı değilsiniz. haklı olduğnuz kısım 5 gün işte 2 gün evde olduğunuz için iş adresinizi vermiş olmanız. ama buna da yapacak bir şey yok.
son olarak alış veriş ederek hb.nın şartlarını, kargo şirketini y.içi seçerek y.içinin taşıma şartlarını kabul etmiş sayılırsınız. yani dediğim gibi sağlam dayanağınız yoksa dava açsanız bile bir kazancınız olamaz. y.içi'nin taşıma sözleşmesine de bir gözatın. nerede varsa artık.
0
ben smyrna
(30.05.11)
yasal.
siz o siteden ürün alınca o satı sözleşmesini kabul etmiş sayılırsınız.
yurtiç kargoda o sözleşmeye dayanarak size şubeden teslim yapmaz.
ayrıca şunu da belirteyim ki yurtiçi kargo veya herhangi bir kargo şirketi,
bir kargoyu elinde tutmaya hevesli değildir sizin şubeden almanız onların işine de gelir. bunu yapmadıklarına göre demek ki onlarıda bağlayan hepsiburada şirketi.
0
seyduna6687
(30.05.11)
(4)

Şifreli blog/günlük

benlik bu kadar
Şöyle blog yada günlük tarzı, içine fotoğrafları, videoları koyabilecegim, bana kotayi dert etme diyebilecek, sadece benim sevgilimin ve yakın arkadaşımin girebileceği (yani şifreli) ücretsiz servis verebilen bir site var mi?
Şöyle blog yada günlük tarzı, içine fotoğrafları, videoları koyabilecegim, bana kotayi dert etme diyebilecek, sadece benim sevgilimin ve yakın arkadaşımin girebileceği (yani şifreli) ücretsiz servis verebilen bir site var mi?
0
benlik bu kadar
(30.05.11)
flickr kotalı (tabi ne kadar doldurabilirsiniz bunu bilemem) ancak tumblr iyidir.
0
puro
(30.05.11)
istediğiniz wordpress veya blogspot'a istediğiniz yazıya şifre, davet vs koyabiliyorsunuz. flickr'da da fotoğrafları private veya friends/family yaparak belli kişilerle paylaşabilirsiniz. ancak flickr free'de 200 foto sınırı var.
0
ben smyrna
(30.05.11)
blogspot işte ya uzatmaya ne gerek var. blogu görmesini istediğiniz kişilere davetiye gönderirsiniz, başkaları da göremez. mis.
0
kivanc1
(30.05.11)
tumblr a şifre koyamadım panpalar? alelen ortada herşey. ayarlarda da bulamadım?
0
🌸benlik bu kadar
(30.05.11)
(4)

vatan bilgisayar pc toplayinca kurulum yapiyor mu?

mini mini bir nick konmustu
baslikta sordugum gibi, bir adet sistem topladim vatandan. acaba bu sistemi monte edip gonderiyorlar mi? sitelerinde bu konuya dair bilgi bulamadim. iletisim kisminda da bu konuyla ilgili soru basligi yoktu. son umudum sizlersiniz.
baslikta sordugum gibi, bir adet sistem topladim vatandan. acaba bu sistemi monte edip gonderiyorlar mi?

sitelerinde bu konuya dair bilgi bulamadim. iletisim kisminda da bu konuyla ilgili soru basligi yoktu. son umudum sizlersiniz.
0
mini mini bir nick konmustu
(30.05.11)
evet yapıyor ama magazadan almanız gerek sanırım.
0
rurouni
(30.05.11)
inventus veya nova'dan toplamanızı öneririm. Vatan'a göre fiyatları daha uygun ve özellikle inventus'un müşteri hizmetleri çok daha iyidir.
0
MaraudeR
(30.05.11)
inventus çok çok iyi.
0
ben smyrna
(30.05.11)
vatanda bugun %25 indirim varmis da, ondan faydalanmak icin ordan alayim demistim ama netten sipariste kurulum yapmiyolarsa o is yatti :)

oneriler icin de sagolun. donuste inventustan yaparim madem.
0
🌸mini mini bir nick konmustu
(30.05.11)
(5)

teamviewer

sanal uyku
ya bunu id gir şifre gir olarak gayet güzel kullanıyorum da, benim sorum daha farklı.üye oldum kullanıcı adı aldım, karşıdan görünen isim aldım. bilgisayarı ve teamviewer'ı sürekli açık tutuyorum. başka yere gittiğimde id girmeden, sabit bir kullanıcı adı veya id'yle falan bağlanamıyor muyum?
ya bunu id gir şifre gir olarak gayet güzel kullanıyorum da, benim sorum daha farklı.
üye oldum kullanıcı adı aldım, karşıdan görünen isim aldım. bilgisayarı ve teamviewer'ı sürekli açık tutuyorum. başka yere gittiğimde id girmeden, sabit bir kullanıcı adı veya id'yle falan bağlanamıyor muyum?
0
sanal uyku
(30.05.11)
hocam o dediğin işe yarayan farklı programlar var. pc anywhere diye bişey kullanmıştım o amaçla her işimi görmüştü.
0
atesikus
(30.05.11)
teamviewer'dan hesap açın, o zaman contact list çıkıyor. evdeki pc'yi listeye eklersiniz, hemen çift tıkla girersiniz listeden.
0
xenophobe
(30.05.11)
logmein vardı bir ara.
0
fatalstorm
(30.05.11)
logmein o konuda daha pratik. üstelik yazılım kullanmadan. browser üstünden (yani gittiğiniz yerde team yoksa daha pratik oluyor)
yaklaşık 3 yıldır eşimin ve benim pcde yüklü logmein. tavsiye ederim. tabi team kötü demiyorum. sadece logmein browser üstünden olduğundan daha pratik. bi de team'i daha çok açıp destek vermek için kullanıyorum. kendi pcme logmein.
0
ben smyrna
(30.05.11)
timvivırda web üzerinden kullanılabiliroyr

bir hesap oluşturun
login.teamviewer.com
kullanabilirsiniz.
0
kisa
(30.05.11)
(5)

Turkcell Faturasız

alfred james
Turkcell faturasız hattıma yaklaşık 1 yıldır herhangi bir kontor yüklemesi yapmadım. Doğal olarak kapandı. Şimdi bu hattı tekrar açtırmak istiyorum. Arkadaşlarım olmaz falan dedi. Olur mu, olmaz mı? Aynı numarayı kullanabilir miyim?
Turkcell faturasız hattıma yaklaşık 1 yıldır herhangi bir kontor yüklemesi yapmadım. Doğal olarak kapandı. Şimdi bu hattı tekrar açtırmak istiyorum. Arkadaşlarım olmaz falan dedi. Olur mu, olmaz mı? Aynı numarayı kullanabilir miyim?
0
alfred james
(29.05.11)
(bkz: 4440532)
0
bellbane
(29.05.11)
genelde olmuyor. numara başkasına gidebiliyor.23
0
ben smyrna
(29.05.11)
1 sene boyunca alabilmeniz için saklı tutuyor olmaları gerek, değiştirmedilerse kuralı.
0
biraz huzur
(29.05.11)
alamıyon hacı. 5.5 ay askerliğim süresince hiç yüklemediğim için 11 yıllık hattımı kapatmışlardı, hem de 1 günlük farkla. çok aradım çok kişiye sordum ama olmadı.
0
copy paste
(30.05.11)
mesaj attım bakarsın. buraya da yazayım. turkcell'e mesaj attım. verdiğim bilginin geçerliliği üzerine. gelen mesaj şöyle:

"Faturalı ve ön ödemeli hatlarda hattın iptalinin üzerinden 1 yıl geçmemiş veya içinde ise hat geri verilir."

iptalinden itibaren 1 yıl diyor. alabiliyor olmanız gerek.
0
biraz huzur
(08.06.11)
(4)

el bileği ağrısı

galadnikov
1.5 hafta önce sırtımda bir ağrı başladı dirseğe vuran, nadiren (2-3 günde bir, 10-20 saniyeliğine) karıncalanma yaptığı da oluyodu. neyse serviste uyuyakalmışım bi gün, uyandığımda bileğime de vurmuştu. sırt geçti bilek ağrısı devam ediyor, kapı falan açamıyorum. nereye gidilir? ortopedi, fizik ted
1.5 hafta önce sırtımda bir ağrı başladı dirseğe vuran, nadiren (2-3 günde bir, 10-20 saniyeliğine) karıncalanma yaptığı da oluyodu. neyse serviste uyuyakalmışım bi gün, uyandığımda bileğime de vurmuştu. sırt geçti bilek ağrısı devam ediyor, kapı falan açamıyorum.

nereye gidilir? ortopedi, fizik tedavi, beyin cerrahı (yaşasın obsesyon)?
0
galadnikov
(29.05.11)
sanırım ortopedi. karpal tünel sendromu mu acaba. sırt geçti bilek duruyorsa birbirinden bağımsız sanki.
0
ben smyrna
(29.05.11)
sol kolsa kalp kesin !
0
borzoi
(29.05.11)
karpal tünelden ben de şüphelendim de hep ilk üç parmakta uyuşmadan bahsediyorlar, bende yok o. bir de sol el, solak değilim ben. sağda oluyormuş genelde.

bağlantısını da şöyle düşündüm: serviste ağrıdan öyle iki büklüm uyumuştum ki elimi ters bir şekilde tutmuş olabilirim. 1 haftaya geçerdi gerçi ondan olsa.
0
🌸galadnikov
(29.05.11)
ftr uzmanına (fiziksel tıp ve rehabilitasyon) git, onlar zaten gerekirse seni ortopedi veya beyin cerrahisine yönlendirir, ki bence onlara gerek kalmadan işi çözerler. hayır ftr'ci değilim. evet.
0
ombisome
(29.05.11)
(2)

High Voltage Sticker

the lunatic
ekteki gibi 3" ile 5" arasında sticker'ı nerden bulurumda alırım sevgili duyurucular? göreniniz bileniniz yardımcı olursa sevinirim.
ekteki gibi 3" ile 5" arasında sticker'ı nerden bulurumda alırım sevgili duyurucular? göreniniz bileniniz yardımcı olursa sevinirim.
0
the lunatic
(29.05.11)
Office - 1 - Superstore
0
ucan sincap
(29.05.11)
praktiker koçtaş ve benzer mağazalar. ayrıca çarşı pazardaki büyük hırdavatçılar. inşaat malzemesi satanlar.
0
ben smyrna
(29.05.11)
(1)

tos ve gg?

ronaldo17
soru 1 : bu tos denilen şey nasıl çalışıyor? tosbaga.org'a girdik. mozilla windows dedik ee sonra?soru 2: sözlükte diego lugano'ya orospu çocuğu yazmak gg mi? öyleyse neden?tşk
soru 1 : bu tos denilen şey nasıl çalışıyor? tosbaga.org'a girdik. mozilla windows dedik ee sonra?

soru 2: sözlükte diego lugano'ya orospu çocuğu yazmak gg mi? öyleyse neden?

tşk
0
ronaldo17
(28.05.11)
lugano dediğiniz kişi türkiyede ise evet.

i.imgur.com
burayı açın. oraya;
Adres: tosbaga.org
Port: 8080
yazın tamamdır. (http proxy yazan yer)
0
ben smyrna
(28.05.11)
(10)

sildiğim şeyi geri getrmem lazım!

girl in a coma
az önce shift+delete ile bir şeyi sildim. silmez olaydım. bulmam lazım onu geri, napabilirim :S
az önce shift+delete ile bir şeyi sildim. silmez olaydım. bulmam lazım onu geri, napabilirim :S
0
girl in a coma
(28.05.11)
sistem geri yüklemesi yapabilirsin.
0
panina manina
(28.05.11)
(bkz: easy recovery)
0
slowly gencolez
(28.05.11)
(bkz: recuva)
0
fatih baker
(28.05.11)
recover my files isimli program benim aynı gün içerisinde kaza eseri sildiğim 30 resmimi sorunsuz bi şekilde geri getirmişti.
0
madyb
(28.05.11)
easy recovery +1
0
loveinaflipbook
(28.05.11)
recuva +1
0
hjarteblod
(28.05.11)
encase

sistem geri yüklemesi dokümanlarda işe yaramaz.
0
ben smyrna
(28.05.11)
arkadaşlar olmadı yaa, karakterler karmakarışık halde geri yüklendi ühüh :( html sayfasıydı :/
0
🌸girl in a coma
(28.05.11)
encodingi ile oynamayı dene. bir de nasıl karışık oldu karakterler? belki koduyla alakalı bir değişiklik yapmak gereklidir?
0
loveinaflipbook
(28.05.11)
ya web günlüğüydü sildğim şey. hani html şeklinde olanların çalışması için bir dosya oluyordu ya web günlükleri klasörünün içinde. bana o lazım. bir buldurun yahu :/ upload edebilecek var mı?
0
🌸girl in a coma
(28.05.11)
(2)

yırtık Türk Bayrağı asmak suç teşkil eder mi?

loveinaflipbook
selamlar, bir kurumun önündeki gönderde çekili bir Türk Bayrağı var ama belli ki çok eski, yıpranmış ve bazı yerlerinde yırtıklar var. bu bir suç mudur? (para yırtmanın suç olması gibi düşününce mantıklı geliyor aslında). kuruma bildirmemiz durumunda ilgilenen olmazsa başka nereye bildirmek gerekir?
selamlar,

bir kurumun önündeki gönderde çekili bir Türk Bayrağı var ama belli ki çok eski, yıpranmış ve bazı yerlerinde yırtıklar var. bu bir suç mudur? (para yırtmanın suç olması gibi düşününce mantıklı geliyor aslında). kuruma bildirmemiz durumunda ilgilenen olmazsa başka nereye bildirmek gerekir?

teşekkürler şimdiden.
0
loveinaflipbook
(28.05.11)
polis.
0
ben smyrna
(28.05.11)
türklüğe hakaret diye bir suç maddesi var bizim ceza kanununda büyük ihtimal oraya girer bu.
0
insan opusen hayvandir
(28.05.11)
(4)

kedi yavrusu edinmek için soru acilllllllllllllll!!!!!

miown
merhaba, izmir'de oturuyorum, bursa'dan 2 aylık yavru kedi en güvenli yolla nasıl getirtilir, uçak demeyin, havaalanı uzakmış :(
merhaba, izmir'de oturuyorum, bursa'dan 2 aylık yavru kedi en güvenli yolla nasıl getirtilir, uçak demeyin, havaalanı uzakmış :(
0
miown
(28.05.11)
otobüs firmalarına da soruyorum ama pek umutlu değilim, bakalım galiba trenle biyol bulucaz.
0
🌸miown
(28.05.11)
izmir basmane'den trenle bandırma'ya gidebilirsiniz ama bandırma'dan bursa'ya nasıl gidilir bilen biri yardımcı olur belki...
0
siyah renkli kupa kizi
(28.05.11)
kendi arabasıyla giden bi tanıdık bulunup kedi kafesiyle taşınabilir.direk bursa olmasa da istanbul'dan izmir'e giden birilerini falan bulabilirsin belki.
0
sebnamy
(28.05.11)
ben smyrna
(28.05.11)
(13)

DSLR makine ile sinema filmi cekmek

perkele
olur mu boyle sey? olmazsa neden olmaz? DSLR makineler ile kisa film, klip, video fln cekiliyor biliyorum ama hic uzun metraj sinema filmi cekildigine rastlamadim. Cekilmis bir ornek var mi bildiginiz? Soz gelimi EOS7D ya da Mark II ile sinema filmi yapacak kadar kaliteli goruntu elde edilebilir mi?
olur mu boyle sey? olmazsa neden olmaz? DSLR makineler ile kisa film, klip, video fln cekiliyor biliyorum ama hic uzun metraj sinema filmi cekildigine rastlamadim. Cekilmis bir ornek var mi bildiginiz? Soz gelimi EOS7D ya da Mark II ile sinema filmi yapacak kadar kaliteli goruntu elde edilebilir mi? Bu goruntuler filme nasil aktarilir, maliyeti nedir?
0
perkele
(28.05.11)
house un 6. sezon finalini cektiler benim bildigim. bi de behzat c yi oyle cekiyolardi baslarda hala oyle mi bilmiyorum.
Tabi bu uzun metraj film sorunuza cevap olmadi ama bunlar da bir takim ornekler.
0
bipolar
(28.05.11)
(bkz: #20893613) dizi çekiliyor, film de çekiliyor diye hatırlıyorum da, hangi filmdi neydi hatırlayamadım =)
0
kobuzchu kiz
(28.05.11)
kaybedenler kulübü çekildi
0
zararsızsoy
(28.05.11)
kaybedenler kulubu ile ilgili simdi kisa bir arastirma yaptim. timelapse lerin ve bazi bolumlerin dslr ile yapildigi soyleniyor. timelapse icin dslr kullaniminda bir sikinti yok cunku mesela canon'larda cok yuksek kalitede foto cekebiliyorsun zaten ama video ile o kaliteyi yakalamak mumkun degil. acaba tum filmin dslr ile cekildigi bir ornek var midir?
0
🌸perkele
(28.05.11)
en yakın örnek, house md'de canon eos 5d kullanılıyor bazı sahnelerde. sinema filmi çekilmiyor çünkü 1080p, eşşek kadar sinema ekranı için çok düşük bir çözünürlük.
0
fortisvita
(28.05.11)
peki filmlerde kullanilan digital kayit yapan kameralarin cozunurlugu ne kadar oluyor genelde?
0
🌸perkele
(28.05.11)
sinema filmi örneği ben de bilmiyorum ama 1080p cozunurluk hayvan gibi perde icin kucuk demek sacma olur. herkes filmlerini 35mm ile cekmiyor dijital kamera ile cekiyolar, red harici onlarda da cozunurlukler 1080p den daha büyük değil.

tam bunları yazarken hatırladım, sessiz ev isimli uruguay yapımı korku filmi var.


www.filimadami.com

ve ben festivalde kocaman perde de izledim gayet güzeldi. o 1080p monitor ekranından cok daha buyuk olabiliyo goruntu bozulmadan.

filmadamı inandırıcı gelmediyse;
www.imdb.com
0
rurouni
(28.05.11)
house: goo.gl
goo.gl

film kameraları ile ilgili:
www.youtube.com

Social Network filmi 4k yani 4096 yatay pixel çözünürlüğü ile çekilmiş.
ARRIRAW'da ham film 2880×2160 çekilmiş. sıkıştırılmamış ve 5.6 Gb/s bitrate ile kaydedilmiş. (fikir vermesi açısından, bluray 40 mb/s) 1 dakikalık ham film 42 gb yer tutuyormuş.
0
ben smyrna
(28.05.11)
(bkz: behzat ç.)
0
mesopotamian
(28.05.11)
bugün imax dediğimiz bir olay var, 70mm film kullanmakta. yani 35mm'yi kat kat aşan bir çözünürlükte (35mm dijitale aktarıldığındamax 24 milyon piksel değerinde diye biliyorum) dolayısıyla film çekmek için 1080p gayet düşük bir çözünürlüktür. 1080p kamerayla da çekilir mi, çekilir tabi. herkesin 100 milyon doları yok .
0
fortisvita
(28.05.11)
olay farklı yerlere gitmiş soruyu soran özellikle film sormuş, dizi cevapları verilmiş imax denmiş. tv den 1080p yayın yapmak bile mümkün değil. orda sorun yok zaten.

imax ise bambaşka imax ta olay çözünürlük değil sadece, evet daha yüksek cozunurluk var belki ama olay o değil. 70mm cok eskiden beri olan bir format fakat kullanabilirligi acısında sorun oldugu icn tercih edilmiyo. yeni bir şeymiş gibi yazılmış.

1962 yapımı lawrence of arabia filmi 70mm kamera ile cekilmiş mesela.
0
rurouni
(29.05.11)
cekilmis filmler var halihazirda.

behzat c dslrla cekiliyo ayrica.
0
zlatan1937
(29.05.11)
zlatan isim verir misin hangi filmler var?
0
🌸perkele
(30.05.11)
(4)

superonline vs ttnet

bipolar
halihazirda kullandigim ttnet bu aralar bi iyi sanki. hiz olarak falan memnunum, kesilip gelmeme problemi de bayaadir olmadi. (su 8 mbps sinirsiz paket bendeki, bilmemkac gb indirmeden sonra hizi dusuyomus diyolar ama ya o kadar indirmiyorum ya da dusmuyo)simdi bir de super online fiber internet gel
halihazirda kullandigim ttnet bu aralar bi iyi sanki. hiz olarak falan memnunum, kesilip gelmeme problemi de bayaadir olmadi. (su 8 mbps sinirsiz paket bendeki, bilmemkac gb indirmeden sonra hizi dusuyomus diyolar ama ya o kadar indirmiyorum ya da dusmuyo)
simdi bir de super online fiber internet geldi oturdugum yere. kampanyalar falan yapmislar ilk 3 ay 10tl verin, ayni fiyata 10mbps internet falan diyolar.
simdi ben uzun yillar sonrasinda daha yeni yeni ttnetten memnunken bu superonline a gecsem pisman olur muyum? kesilmeler falan olur mu? hiz farkeder mi cok fazla? musteri hizmetleri iyi mi? illa ki gec cok tavsiye ederim diyen var mi?
0
bipolar
(28.05.11)
hız farkeder,bağlantı hiç kopmaz çünkü telefon altyapısını kullanmıyorlar,müşteri hizmetleri iyi.kesin geç,20 megabit sınırsız tarifesi çok uygun

edit:kelime hatası
0
Aslan Yürekli
(28.05.11)
Adana'da yaşıyorum yaklasık 7 yıldır ttnet abonesiydim,heray 440375'i aramışlığım vardır hat problemi için,7 ay önce superonline 10mbit'e sınırsıza geçtim sadece 1 kere gece 2 saatliğine kesildi..Müşteri hizmetlerini 2 kere aradım ttnet'ten cayma bedelini superonline faturamdan düşmesi için o kdr..Anlayacağın benim için sorunsuz internet servis sağlayıcı = Superonline :)
0
reign
(28.05.11)
"bağlantı hiç kopmaz çünkü telefon altyapısını kullanıyorlar" demiş aslan ama kullanmıyorlar diyecekti sanırım.

bu arada tabii ki geç. fiberoptik varken adsl'i ne yapacaksın.
0
ben smyrna
(28.05.11)
2,5 senedir superonline kullanıyorum (tellcom idi ilk zamanlar), daha bir kez bile müşteri hizmetlerini arama ihtiyacı duymadım. Hatta ttnet aynı tarifeyi 54,90 yapmış olmasına rağmen superonline hala 49,90 kesiyor faturayı...
0
winstoncash
(28.05.11)
(3)

eski 5+1 i yeni led e bağlama

arselife
usb ve hdmi çıkışı bulunmayan 5+1 imi nasıl tv ye bağlayabilirim?(git: http://www.hizliupload.com/img/61559956935175559090.jpg)
usb ve hdmi çıkışı bulunmayan 5+1 imi nasıl tv ye bağlayabilirim?
(git: www.hizliupload.com )
0
arselife
(28.05.11)
bi de 5+1'in girişlerini görebilir miyiz? dijital giriş varsa dijital koaksiyel kablo ile tv'deki digital audio out yazan yerden bağlayabilirsiniz. yoksa da biraz tuzlu fiyatlara dijital analog çeviriciler var, tv'deki o çıkıştan çıkan kabloyu cihaza takıyorsunuz, cihazdan 5+1'e girecek şekilde birkaç kablo çıkıyor.
0
kibritsuyu
(28.05.11)
dijital analog çevirici alacağınıza yeni 5+1 alın. bu arada 5+1'i tvye değil 5+1 bir yayın yapan neyse (mesela dvd veya pc) bağlayın. sorunsuz kullanın. tv yayınları zaten 2 kanal, 5 değil. yani 5+1 bağlamanızın anlamı yok. dvd izleyecekseniz de o zaman zaten dvdye bağlasanız da olur. son olarak illa tvye bağlayayım 2+1 kullanırım diyorsanız kulaklık çıkışını da kullanabilirsiniz. laptoplarda yaptıkları gibi.
0
ben smyrna
(28.05.11)
pc bağlıyacağım.teşekkürler.
0
🌸arselife
(31.05.11)
(2)

Fotoşok yapıyorum da...

lol
Akp'nin haziran seçimleri için olan afişleri lazım. Aradım pek bir şey bulamadım. "hedef 2023" kısmı olsa da olur. bi bulun, buldurun be canlarım.
Akp'nin haziran seçimleri için olan afişleri lazım. Aradım pek bir şey bulamadım. "hedef 2023" kısmı olsa da olur. bi bulun, buldurun be canlarım.
0
lol
(27.05.11)
0
ben smyrna
(27.05.11)
şu da olabilir.

www.akicraatlar.com

*duyuru için şu siteye de girdim ya,bişey demiyorum.
0
p a t r i o t
(27.05.11)
(4)

ps3 ve tüplü televizyon

deju
ps3 ü tüplü televizyona takıyorum siyah beyaz-görüntü geliyor.halbuki televizyon hem pal hemde ntsc destekliyor.bunun çözümünü bilen varmı.kablo olarak hem rgb kablo hemde scart dönüştürücü kullandım olmadı.kafayı yiyecem.başına böyle bişey gelen varmı?kabloyu teknosadan aldım.bozuk olabilir mi?http
ps3 ü tüplü televizyona takıyorum siyah beyaz-görüntü geliyor.halbuki televizyon hem pal hemde ntsc destekliyor.bunun çözümünü bilen varmı.kablo olarak hem rgb kablo hemde scart dönüştürücü kullandım olmadı.kafayı yiyecem.başına böyle bişey gelen varmı?

kabloyu teknosadan aldım.bozuk olabilir mi?
img.teknosa.com
0
deju
(27.05.11)
bildiğim kadarı ile component bağlantı tüplü tvlerde pek olmuyor. ben hiç rastlamadım. componentta her üç kabloya da bağlamazsanız renk olmaz. gösterdiğiniz kablodaki diğer iki ise sanırım ses. size ps3> kompozit kablo lazım. (sarı olan) onu da isterseniz scart'a bağlarsınız. bu arada ps3 hakkında bilgim olmadığı için eksik bilgi vermiş olabilirim. ancak burada önemli nokta kompozit ile komponent bağlantı farkı. size kompozit lazım. sizde komponent var.
0
ben smyrna
(27.05.11)
bundan bulup satın alırsanız işinizi görür.
www.tvcables.co.uk

dikkat! bundan değil
pan.fotovista.com
0
somekindofdevil
(27.05.11)
@somekindofdevil

dedigin şey ps3 kutusunun içinden çıkıyor.onuda denedim görüntü değişmedi.
0
🌸deju
(27.05.11)
ps 3 ü daha önceden hdmi ile bağladıysanız onun arkasından tüplü tv ye bağlayınca sorun çıkıyor. kullanma kitapçığında reset atarak açma var. o şekilde açıp bir de içinden çıkan kendi kablosuyla bağlamayı deneyin.
0
sirt kasiyici
(27.05.11)
(7)

bu insanların amacı nedir?

karlmarx
merhabalar, facebookta dolaşırken bir grup arkadaşımın sürekli kendilerini yemek yerken çektikleri fotoğraflarını yayınladıklarını görüyorum, yemekten önceki dopdolu çeşit çeşit yemeklerin olduğu masanın fotoğraflarını yayınlıyorlar. ardından boş tabakları çekiyorlar. bu öğlen yemeğimiz, bu akşam di
merhabalar, facebookta dolaşırken bir grup arkadaşımın sürekli kendilerini yemek yerken çektikleri fotoğraflarını yayınladıklarını görüyorum, yemekten önceki dopdolu çeşit çeşit yemeklerin olduğu masanın fotoğraflarını yayınlıyorlar. ardından boş tabakları çekiyorlar. bu öğlen yemeğimiz, bu akşam diyorlar. dinner taym diye deskırepşın yazıyorlar. bunların amacı ne olabilir acaba çok merak ediyorum. birde bir kaç kişide gördüm mc donaldsta kola içerken ellerinde karton bardak gözümüze sokarcasına fotoğraf çekiliyorlar ve yayınlıyorlar. kahve içtikleri kahvecinin markası fotoğrafta baş köşede. bunları yapan arkadaşlarımın ekonomik seviyesi ise zengininden varoşuna kadar çeşitli olması beni düşündürüyor. bunlar hangi dürtülerle bu kendi reklamını yapma olayına girişiyorlar sizce. sadece ben mi iğreniyorum bu durumdan, cidden içim kalkıyor. sırf bu yüzden selam vermediğim insanlar biriktiriyorum.
0
karlmarx
(27.05.11)
herkesin arkadaş çevresinde var işte bunlardan. gösteriş sadece, başka bir olayı yok. böyle arkadaş elersen bir bakmışsın 2-3 kişi kalmış çevrende.

bu arada duyuru-nick uyumu.
0
xenophobe
(27.05.11)
ermanen
(27.05.11)
bu dediğini çokca yapan biriyim yani yemekten önce sonra bolca resim çekinirim grupça, hatta genelde yemeğin sonunda en şişmanın önünde toplanır yemek artıkları ama bunları çektikten sonra face e koymam hiç, fotoğraf arşivimde kaybolup gider sonra bakınca ne günlerdi be derim, demekki bazıları bunu paylaşmayı seçmiş. tercih farkıdır yadırgamamak lazım.
0
trajikomix
(27.05.11)
o degil de karlmarx olmussun facebook ta takiliyorsun, yakisiyor mu ?
0
nicke
(27.05.11)
kapitalizm. cebimdeki son para ile starbucks'a geldim ama fotoğraftan bu anlaşılmıyor. o zaman eğlenelim! masa üstünde ayfon ama kontör yok annemi bile arayamıyorum. eve de belediye otobüsü ile döneceğim.

ben öyle fotoğraf görünce bunu anlıyorum. zaten öyle fotoğraflara da uzun uzun bakmıyorum. zaten facebookum da yok. onun bunun hesabına girip dolaşıyorum sadece zaman zaman (haberli olarak)
0
ben smyrna
(27.05.11)
facebook o kadar salak bir yer ki... sırf cıvıklık, gösteriş, abazanlık.

bu da özeti

www.youtube.com

türkçesini de yazayım:

-anlamıyorum bu havaları.bir yağmur yağıyor bir yanıyoruz. ağustosta'yız yahu!
-bunun hiçbir önemi yok. işe takılıp kaldık her gece, ne fark der ki.

+hadi millet, gelin. facebook fotoğrafları zamanı...

*eğlence gırgır şamata*

-hafıza kartı doldu. gidip upload edeyim. süper bir yaz geçiriyormuş gibi görüneceğiz!
0
sen git ben geliyorum
(27.05.11)
(bkz: sonradan gurmeler) diye bir grup var, ama bu bahsettiğiniz onlar değil sanırım. Onlar keşfedilmemişi arıyor, mcdonald's da işleri olmaz bence.
0
baterist
(27.05.11)
(7)

cnbc e stand up

kelimeyounu
demin cnbc-e de traffic filmi başlamadan önce siyahi bi elemanın stand up'ını koydular. ortasında denk geldim, sonunda da bişi yazmadı. kim olduğunu bilen var mı ya yardı lavuk beni?
demin cnbc-e de traffic filmi başlamadan önce siyahi bi elemanın stand up'ını koydular. ortasında denk geldim, sonunda da bişi yazmadı. kim olduğunu bilen var mı ya yardı lavuk beni?
0
kelimeyounu
(26.05.11)
anlatıklarından örnek verirseniz belki tanırız. vakit doldurmak için bazı uzun gösterilerden "parça" koyuyorlar.
0
ben smyrna
(26.05.11)
usta ince bıyıklı, süper sempatik bi herifti zaten. rap müzikten, zenci kültüründen falan bahsetti işte. az bi kısmını gördüm zaten.
0
🌸kelimeyounu
(26.05.11)
kings of comedy'i aratın büyük ihtimal oradaki elemanlardan biridir eğer direkt oradan alıntı bir fragman değilse bile.
0
cinna monster
(26.05.11)
ince biyikli diyorsan dave chappelle diye attim:

www.google.com.tr
0
blackworld
(27.05.11)
dave chappel oalbilir gibi geliyor bana da Killin.Them.Softly. güzel bir stand up oysa eğer.
0
nekodunlangafana
(27.05.11)
yok babuşlar bu dave chapel de iyimiş de bu değildi.
0
🌸kelimeyounu
(27.05.11)
atıyorum tamamen chris rock olabilir mi?
0
broccoli must die
(27.05.11)
(2)

piratebay'de bi sıkıntı mı var?

les
ne oldu bu site de mi kapatıldı acep? tşk...
ne oldu bu site de mi kapatıldı acep? tşk...
0
les
(26.05.11)
gayet açık. ama dns değiştirin. bildiğim kadarı ile yasaklı bi site.
0
ben smyrna
(26.05.11)
ha bi de piratebay zırt pırt kendi kendine açılıp kapanır. öyle bi ana denk gelmiş de olabilirsiniz.
0
ben smyrna
(26.05.11)
(3)

split klima

turangue
30-35 metrekare arası bir salon için kaç btu bir klima önerirsiniz? evin başka bir yerinde de klima mevcut değil oraları da az da olsa soğutsa iyi olur diye düşünülüyor.
30-35 metrekare arası bir salon için kaç btu bir klima önerirsiniz? evin başka bir yerinde de klima mevcut değil oraları da az da olsa soğutsa iyi olur diye düşünülüyor.
0
turangue
(26.05.11)
Bedava keşif yapan şirketler var onlar size ne tavsiye ederse 2 kademe üstünü alın pişman olmazsınız
0
delimuhtar
(26.05.11)
şirkete gerek yok. tüm markalar bedava keşif yapıyorlar. (arçelik vestel vs dahil) verdikleri keşif nedeni ile ürünlerini almak zorunda da değilsiniz.
0
ben smyrna
(26.05.11)
Sadece metrekare hesabıyla klima tercihi yapılmaz. Klima kullanılacak yerin / odanın metrekare büyüklüğünden çok hacminin dikkate alınması daha iyi olur. Bunun yanında başka kriterler de dikkate alınır. Örneğin:
- Pencere ve camların büyüklüğü, yapıldıkları malzeme ve güneş alıp almama durumu
- Odadanın ve odadaki ısı kaynaklarının durumu (televizyon gibi elektronik eşyalar, kaç insan yaşayacak, oda ile mutfak - banyo arasındaki mesafe ne kadar)
- Odanın kapısının durumu (kapanabilen bir kapısı var mı yokmu)
bu listeyi uzatmak mümkün. Herhangi bir markanının yetkili servisini çağırıp ücretsiz keşif yaptırmak en iyi çözümdür. Muhtemelen benim bahsettiklerime, keşife gelen yetkili servis de bakmayacaktır ama gene de keşif sırasında bunların akılda bulunmasında fayda vardır.
0
eteria
(26.05.11)
(3)

ms word ve ms powerpoint soruları

baba yorgun
ilk olarak word sorumu soruyorum...başka bir word dosyasındaki yazıları, mevcut word dosyama copy/paste ile aktardığımda tüm yazı stilleri boyutları değişiyor. tek tek yazmam zaman alıcı olduğu için basit bir yöntemi var mıdır?power point soruma gelirsek..otomatik olarak sununun devam etmesini istiy
ilk olarak word sorumu soruyorum...

başka bir word dosyasındaki yazıları, mevcut word dosyama copy/paste ile aktardığımda tüm yazı stilleri boyutları değişiyor. tek tek yazmam zaman alıcı olduğu için basit bir yöntemi var mıdır?

power point soruma gelirsek..

otomatik olarak sununun devam etmesini istiyorum ama 100 sayfa varken 27. sayfada sunu bitti diyor. bunu 100. sayfaya kadar uzatabilirim?
0
baba yorgun
(26.05.11)
Word: Yapıştırdıktan sonra tümünü seç sonrada yukardan istediğin yazı tipini ve boyutunu seç enter yap tamadır.
0
pposeidon_1
(26.05.11)
Word : bir kelimeyi veya bir satırı istediğin biçimde ayarla, kursörle ayarladığın kısmı seç, yukarıda fırça sembolü göreceksin ona tıkla, ve diğer uygulamak istediğin kalan yazıyı komple seç ve bırak.işlem tamamdır.
0
alkolsuz icecek
(26.05.11)
a dosyasından kopyala deyin.
b dosyasına yapıştır derken "özel yapıştır" seçeneğini seçin ve düz metin seçeneğini seçin. yapıştırdığınız yazı b dosyasının formatı ile yapışacak.

ppt sorununuz ise şu olabilir. 27inci sayfada slayt sonu türü bir simge item vs koymuş olabilirsiniz yanlışlıkla (geçişlerde falan) onu bir araştırın. özel bişey değilse atın bir yere bakalım. ancak zipleyin. pptler güzel sıkışıyor.
0
ben smyrna
(26.05.11)
(2)

vcf dosyası toplu kaydetme

fikrettin cirriklibatir
merhaba elimde yüzlerce vcf dosyası var. bunların hepsini birden outlook'uma eklemenin yolu nedir?teşekkürler.
merhaba
elimde yüzlerce vcf dosyası var. bunların hepsini birden outlook'uma eklemenin yolu nedir?
teşekkürler.
0
fikrettin cirriklibatir
(26.05.11)
ben smyrna
(26.05.11)
sözlük yazarı olarak önce sözlüğe bakmamanıza kızıyorum. ben de bir çok uygulama deneyip sonuçta verdiğim entry ile çözmüştüm sorunu.
0
ben smyrna
(26.05.11)
(5)

premium otel

borzoi
bu premium otel dedikleri şey bi klasmanmıdır 5 yıldız gibi? kıstas nedir neye göre paye verilir. örnek vermek gerekirse rixos premium bodrum mesela
bu premium otel dedikleri şey bi klasmanmıdır 5 yıldız gibi? kıstas nedir neye göre paye verilir. örnek vermek gerekirse rixos premium bodrum mesela
0
borzoi
(26.05.11)
bunun resmi işlemini bilmiyorum ama ben rixos premium belek'te kaldım.
normal 5 yıldızlı otellerde de kaldım.
en başta hizmet,ortam ve malzeme farkı var.
birde bazı özel villalarda fiyat farkı var,sanırım o premium yapıyor,gecesi o zaman 3500 dolardı.
0
password
(26.05.11)
@password, rixos premium belek dediğin türkiyenin ilk 7 yıldızlı oteli.
0
cumingsoon
(26.05.11)
premium dedikleri kendi koydukları bir sınıf. rixos belek premium 7 yıldız falan ise bile ki turizm bakanlığında böyle bir birim (!) yok, hiç de öyle bir otel değil. zaten yanlış bilmiyorsam başka bir otelin satın alınıp rixos olarak yenilenmesi ile bu ismi aldı.
hizmet ortam malzeme farkı derken:
rixos belek'te kaldığım odanın duşu akıtıyordu. tuvalet kapısı kapanmıyordu (banyo değil) tv bildiğin 51 ekran lcd idi. (küçük yani) minibar ve tüm yiyecek ve içeceğin ücretsiz olması "premium" yapıyorsa "yemişim" o premium'u. zaten bir çok tesiste "herşey dahil" güneyde. ben şirket olarak gittim kaldım. şunu belirteyim, turizm eğitimim var ve abd'de de çalıştım. o yüzden o otelin premium sıfatı alacak özel bir yanı yok. bildiğin büyük ve düzgün bir otel. 5 yıldız?, evet. ama fazlası değil. villa'lar falan 7 yıldız almaya yetiyorsa swiss göcek bu konuda daha iyi ve orası da 7 yıldız (!) almayı hak edecek bir yer. (villaların arasından su kanalı geçiyor ve tekne ile villana gidiyorsun. daha ne olsun yahu!)
0
ben smyrna
(26.05.11)
premium belekte kaldım. birtek yemekler iyi gerisi hikaye. gecen ay dalaman hiltonda kaldım. odaları basar premium beleke.
0
lord henry
(26.05.11)
premium diye bir sınıflandırma yoktur prosedürlere göre. elegance, premium v.s. kendi ekledikleri ifadeler. hatta türkiye pazarında böyle 7 yıldız falan dedikleri otellerin bir kısmı yabancı kataloglarda 4+ geçer.
0
Phoebe
(26.05.11)
(4)

320 gb external hdd format

turangue
arkadaşlar dün başladım format atmaya, bugün hala bitmemiş durumda ama ilerleme oluyor. quick format seçeneğini seçmedim. alalı 2 yıl olmuştu ve ilk defa format atıyorum. exfat formatına çeviriyorum ve 128 kb allocation unit size ile atıyorum formatı. nedir yanlış olan? normal midir bu kadar uzun sü
arkadaşlar dün başladım format atmaya, bugün hala bitmemiş durumda ama ilerleme oluyor. quick format seçeneğini seçmedim. alalı 2 yıl olmuştu ve ilk defa format atıyorum. exfat formatına çeviriyorum ve 128 kb allocation unit size ile atıyorum formatı. nedir yanlış olan? normal midir bu kadar uzun sürmesi? ya da ne yapmalı acaba?
0
turangue
(25.05.11)
normal değil sanırım. geçenlerde 1 tb lik external hddyi ntfsden exfata çevirdim, 10 saniye sürmedi. diskin içi bomboştu, etkisi olur mu bilmiyorum ama belirtmekte fayda var.
0
inheritance
(25.05.11)
normal değil.
0
ben smyrna
(25.05.11)
ne yapayım peki? boştu benim harddisk de. yani bi 7-8 gb veri vardı. ne yapmamı önerirsiniz?
0
🌸turangue
(25.05.11)
iptal edip tekrar başlattım, önce ntfs sonra fat olarak formatladım gayet hızlı halloldu.
0
🌸turangue
(25.05.11)
(8)

Cok Terliyorum

fundamental
asiri terliyorum. bunun nedeni nedir bilemiyorum ama cevremde kimse benim kadar terlemiyor. sizce nedendir?
asiri terliyorum. bunun nedeni nedir bilemiyorum ama cevremde kimse benim kadar terlemiyor.

sizce nedendir?
0
fundamental
(25.05.11)
tiroid hormonlarının çok çalışması ile alakalı idi sanırım..
gidip bi kan testi yaptırabilirsin.
0
omonia
(25.05.11)
abi terleyen insansın. bünyen, salgı bezlerin bu yani.

ben de öyleyim ne yazık ki. hele yazın, duşa girerken de çıkarken de aşağı yukarı aynı ıslaklıkta oluyorum. beter bişey.
0
jangara
(25.05.11)
Tiroid bezlerinde sorun olabilir, ter bezlerinde sorun olabilir, psikolojik bile olabilir, her şey olabilir yani. Bir şekilde tahliller yapılmadan "şudur" demek mümkün değil.
0
ataturkiye
(25.05.11)
terlemek iyidir.
0
terp
(25.05.11)
terp'e katılıyorum. terlemeyle birlikte vücuttan bazı toksinler de atılır diye biliyorum.
0
quasiromantic
(25.05.11)
bi çok nedeni olabilir bende öyleyim ama doktora gitsende bi şey olmaz işe yaramaz çaresi yok yani en başta ben giderdim bi tanıdığımız gitmişti çünkü hiç bişey olmadı :D ama şimdi bi sprey kullanıyo 50 tl ye almış koltukaltı 0 kesmiş teri para olsa bende alcam.zararlıydı bilmem ne diyenlere takma zararı fln yok.zararı var diyenlerde kola sigara fln da içmesinler ;)
0
semson
(25.05.11)
doktora gidip bir baktır evvela. nedeni hakkında kimse birşey sçyleyemez fiziksel olduğu kadar psikolojik de olabilir. geçici bir takım çözümler var ancak en iyisi terlemeyle barışık olmak.
0
african rain
(25.05.11)
kan tahlili yaptırın. söylendiği tiroid konuları önemli. onda bişey yoksa bende olduğu gibi wbc (white blood cell) yoğun ise o da sorun oluyor. topuklarda çabuk karıncalanma, uyuşma, çabuk yorulma, sıcak ve ter. bunlar da wbc yoğunluğunun sonuçları. kan verince geçiyor. asğlık sorununuz yoksa erkek iseniz 1 yılda 4 kez, kadın iseniz 1 yılda 3 kez kan vermeniz hem sizin için sağlıklı hem başkaları için iyi bir şey.
0
ben smyrna
(25.05.11)
(3)

Torrent download hizi hakkinda

fundamental
arkadas oz isimli guzide diziyi torrentten indirmeye calisiyorum ama indirme hizi cok yavas. 400 tane kaynak olmasina ragmen 50lerde 40larda indiriyor. baglantimda herhangi bir sorun yok cunku baska bi film indirmeyi denedim 650kpbs ile indirdi. buna nasul bi cozum bulabilirim
arkadas oz isimli guzide diziyi torrentten indirmeye calisiyorum ama indirme hizi cok yavas. 400 tane kaynak olmasina ragmen 50lerde 40larda indiriyor. baglantimda herhangi bir sorun yok cunku baska bi film indirmeyi denedim 650kpbs ile indirdi. buna nasul bi cozum bulabilirim
0
fundamental
(25.05.11)
public bi yerden indriyosun 400 kaynak dedigine gore yalan onlar gercek kaynak değil. private trackerda olsa 2-3 kaynak yeter.

özet 400 tane kaynak yalan hiçbiri bi şey gondermiyo aradan 3-5 kişi belki
0
rurouni
(25.05.11)
link verir misiniz? bu arada port açık mı diye klasik soruyu da sorayım.
0
ben smyrna
(25.05.11)
belki indirdiğimiz torrentte sorun olabilir. ben de oz indiriyorum şu an. diğer bütün torrentlerim oldukça hızlı normal akarken. yüzde 50 lere kadar normal gelen ve ilk sezonu oldukça hızlı inmiş olan oz'un 2. sezonu bir türlü inmiyor. 4-5 kb arasında dolaşıyor. çok üzülüyorum bu duruma.
0
simultane eksi oy veren ibne
(25.05.11)
(5)

Flash, Swf, Exe Arasında Sıkışıp Kaldım Bir Yardım Eder misiniz?

magmageme
Elimde bi dosya var ben bunu şirketime interaktif bir cd hazırlamak için buldum hemen indirdim flash ile hazırlanmış ve tam benlik fakat sorun şu resimlerde goruldugu gibi soyada main den yürüyo herşey ve bunu cd ortamında her koşulda açılması için Exe. yapmam lazım ama flash a import edince hata ve
Elimde bi dosya var ben bunu şirketime interaktif bir cd hazırlamak için buldum hemen indirdim flash ile hazırlanmış ve tam benlik fakat sorun şu resimlerde goruldugu gibi soyada main den yürüyo herşey ve bunu cd ortamında her koşulda açılması için Exe. yapmam lazım ama flash a import edince hata veriyor ordan exe çıkışı alamıyorum.Tek tek dosyaların içine girdiğim zaman ordaki swf lerden import işlemiyle çıkış alabiliyorum. Anlatımda sıkıntı olabilir kusura bakmayın yarına da yetişmesi lazım bn bu dosyayı komple nasıl exe yapıp cd ye atabilirim.Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

gorkemor et cimail dat kom buraya bi bakıyım diye mail atın hemen dosyayı atabilirim incelemeniz için.

Sağolun Varolun Türk Gençliği...
0
magmageme
(25.05.11)
O şekilde olmuyor diye biliyorum. Bence html içine gömüp autorun.inf hazırla ve cd takılır takılmaz html açılsın, flash çalışsın.
0
ataturkiye
(25.05.11)
resimler görünmüyor. durumu da anlamadım pek. ama ata doğru demiş. autorun ile exe başlatırsan sorun olmaz.
0
ben smyrna
(25.05.11)
ataturkiye sana dosyaları yollasam bakarmısın?
0
🌸magmageme
(25.05.11)
Baksam ne yapabilirim ki? :)
0
ataturkiye
(25.05.11)
Bi türlü beceremedim bu konuda iyi olan biri bi el atsa iyi olur hiç değilse şunu şle yap bunu böyle yap der. biri yardım etsin lütfen fazla vaktimde yok.
0
🌸magmageme
(25.05.11)
(5)

tatak geçmek gg mi?

ben yapmadim miki yapti
harf oyunlu cin entry gibisinden gg den kaçmak için bir yol mudur?
harf oyunlu cin entry gibisinden gg den kaçmak için bir yol mudur?
0
ben yapmadim miki yapti
(25.05.11)
hayır. gg'dir. "ben yapmadim miki yapti" ipnanın tekidir. görüldüğü üzere etkisi ve anlamı aynı.
0
ben smyrna
(25.05.11)
peki "ben yapmadim miki yapti müneccim böreği yemiş gibi konuşmaktadır" desek? hani ibneye hipna dersek ne dediğimiz belli de, dediğimiz şey gayet usturuplu olsa? "başbakan yiyemeyeceği böreği tabağına alıyor" falan desek?
0
kibritsuyu
(25.05.11)
kibritsuyu: başbakan örneği güzelmiş :)
0
the bourgeois
(25.05.11)
peki maytap geçmek? gerçi onun da anlamı aynı ama?
0
🌸ben yapmadim miki yapti
(25.05.11)
maytap geçmek = dalga geçmek

bunda sorun yok.

Müneccim böreğinde de sorun yok sanırım. Sorun var diyeni anasının rahmine kadar kovarlar.
0
becerenberk
(25.05.11)
(2)

Media Player Cihazları

tr2
Pek muhteşem yöre halkı;Bir süredir şu media player cihazlara bakıyorum. Artık alayım bir tanede kurtulayım bilgisayarda izlemekten diye düşünmekteyim. Ama bu hususta engin bilgilerinize danışmak istediğim bir konu var. Bu media playerlardan, direkt siteden online izleme imkanı sunan var mı?Mesela y
Pek muhteşem yöre halkı;

Bir süredir şu media player cihazlara bakıyorum. Artık alayım bir tanede kurtulayım bilgisayarda izlemekten diye düşünmekteyim. Ama bu hususta engin bilgilerinize danışmak istediğim bir konu var. Bu media playerlardan, direkt siteden online izleme imkanı sunan var mı?
Mesela yabancidiziizle.com dan diziyi indirmeden online izleme imkanı sunan bir media player biliyormusunuz?

Bilseniz ne de güzel olur.
0
tr2
(25.05.11)
apple tv yapıyor o işi
0
necipnba
(25.05.11)
çok ayrıntısını bilmesem de henüz bu şekilde bir media player yok. onun için bir browser gerekiyor çünkü. bi de yeni browser içeren tvler var biliyorsunuz.belki onlar yapıyordur. bu dediğinizin en az 3-5 yılı var bence. ancak asus desktop eee pc alıp sorunsuz bunu yapabilirsiniz. event.asus.com
0
ben smyrna
(25.05.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.