[]

Cruise turları ile birkaç soru

Nisan ayında bir haftalık balayına tura gitcez gemiyle İtalya, Hırvatistan ve Yunanistana.
sorum şu

1-Gemide yurtdışına çıktığımızda iletişim olayı nasıl oluyor ? Yani türkiye ile nasıl haberleşebilirim? Cep Telefonumuzu kullanabiliir miyiz ? (avea)
2-Gemide internet ücretsiz midir ? Yanımızda Laptop götürsek sorun yaratırlar mı ?
3-İtalya ve Yunanistana vize alcakmışız. Kişi başı 125 euro istiyorlar. Biz kendimiz bunları çıkartabilir miyiz ?

 
1) gunduzleri illaki bir limanda olacak gemi, siz de limanin bulundugu sehirde iletisim imkanlarini kullanabilirsiniz. Ayrica gemi rotasi uzerinde bir cok yerde cep telefonlari kullanilabilir durumdadir.
2) Bence ucretsiz degildir ve laptop goturmeye kimse bisey demez, esiniz belki der ama onu bilemem
3) 1 tane shengen alsaniz yeter ilk giris yaptiginiz ulkeden. siz de alabilirsiniz ve fiyatlari yaklasik sizin odeyeceginiz kadar bence birini bulmusken sizin yerinize yapacak ugrasmayin derim.
  • thefin  (07.02.11 21:28:49) 
Öncelikle hayırlı olsun!
1) Yurtdısına çıkmadan önce ''Roaming'' yapıyorsunuz!
2) Cruise turlarında wireless hizmeti Ücretsiz bazı turlarda saat ücreti ödüyorsunuz!(resepsiyondan şifre alıyorsunuz veya ücretsiz olan gemilerde, şifre koruması olmuyor)
3) Multiple Shengen vizesi almanız gerekiyor. ( italya veya Yunanistan konsoloslugunu tercih etmelısınız)
  • voyager  (07.02.11 21:34:16 ~ 21:35:31) 
yani kendimiz vize çıkartmaya kalktığımızda bireysel olarak bu kadar tutar mı ? 260 Tl alıyor tur şirketi


  • cehcho  (07.02.11 21:37:40 ~ 21:38:12) 
hırvatistan, schengen bölgesine dahil değil. oraya ayrıca çıkartmak gerekir.

seyahat acentaları herzaman vize için komisyon alırlar. ben uğraşırım vaktim var, param cebimde kalsın derseniz, siz de çıkarabilirsiniz. ama evrak işi uğraştırır.
  • halanne  (07.02.11 21:38:08) 
Peki vodafonea hat alsak yanımıza daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü uluslarası alanda birçok bölgede olması daha avantajlı olur di mi ?


  • cehcho  (07.02.11 21:43:01) 
1. bira haftalığına ve balayına gidiyorsunuz ve telefon kullanmak için yanıp tutuşuyorsunuz. evliliğinizi şimdiden yeniden gözden geçirin derim.
2. elbette ücretsiz değil. gsm şebekesi üzerinden mobil internet bile ücretli iken, uydu üzerinden tabii ki ücretli. büyük gemilerde (çalıştım oradan biliyorum) size verilen ID kartı her türlü ücreti de ödemenize yarıyor. gemide internet cafe varsa orada swipe card readerdan geçirip kullandığınız sürenin sonunda şu kadar charge edildiniz yazar. fiyatlar da zaten asılıdır bi yerlerde. odadan kendi pcniz kullanacaksanız (yine diyorum ki şu evliliği bi gözden geçirin veya düzeltiyorum, işinizi bir gözden geçirin!) muhtemeln oda no ile bağlantılı bir şifre sistemi vardır. bu tür şeyler odalarda veya tvlerin info kanalında ayrıntılı anlatılır.
3. bilmiyorum.
  • ben smyrna  (08.02.11 06:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.