Giriş
(3)

Hediye tesbih nerden alınır

housedaki topal doktor
Dedeme yeni yıl hediyesi tesbih alacağım ama nerde satılır, hangisi makbuldür en ufak bir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum
Dedeme yeni yıl hediyesi tesbih alacağım ama nerde satılır, hangisi makbuldür en ufak bir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum
0
housedaki topal doktor
(25.12.24)
yasadigin sehirde google maps'te tespih diye aratirsan bu isi profesyonel yapan yerleri bulursun diye dusunuyorum. onlara gidip sorsan sana anlatirlar.

bence cekimi en guzel tespihler ahsap olanlar. daha yagli gibi olduklari icin kolay cekiliyorlar. ama bunlarin da goruntusu cazip olmuyor.

dogal kehribar cok oneriliyor normalde ama bence o kadar iyi bir tespih malzemesi degil. hem guzel kaymiyor hem de kolay kiriliyor. eski bakalitlerden yapilanlar daha iyi kayiyor dogal malzeme olmamasina ragmen.

benim bulabildigim en iyi malzeme kibris hurma cekirdegi diye geciyor. hem deseni, hem cekimi guzel.
0
antikadimag
(26.12.24)
Tesbihçi baba gibi internet siteleri var. Sıkma kehribarlar güzeldir. Arpa kesimleri beğenir bence deden.
0
antihero
(26.12.24)
fatih, çarşamba'da ismailağa'nın orada çok kaliteli tesbihçiler var.
0
damba
(10.09.25)
(4)

Multivitamin kullanmak yerine neler yapılabilir sizce?

Zetnikov
vıtamınım eksık vs takıntılı oldugumdan dolayı haftanın sadece 3 gunu 1-2 gun ara vererek multivitamin kullanıyordum fakat fıyatları tavan olmus kullanmaktan vazgeçtim.normal beslenerek tum vıtamınlerımı nasıl alabılırımhangı yolu ızlemelıyımsunu sunu, su gun ve su hafta yemelısın vs tarzında bı fık
vıtamınım eksık vs takıntılı oldugumdan dolayı haftanın sadece 3 gunu 1-2 gun ara vererek multivitamin kullanıyordum fakat fıyatları tavan olmus kullanmaktan vazgeçtim.

normal beslenerek tum vıtamınlerımı nasıl alabılırım
hangı yolu ızlemelıyım

sunu sunu, su gun ve su hafta yemelısın vs tarzında bı fıkır verebılır mısınız

nasıl beslenmem gerek bılmıyorum aklımdada bı fıkır yok

tum vıtamınlerı almanın ımkanı yokmu yoksa
0
Zetnikov
(25.12.24)
Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek, Fast food yerine ev yemeği yemek.
0
Amaranta ursula
(25.12.24)
Düşündüğünüz kadar zor olmasa gerek, ben öyle harikulade beslenen biri olmamama rağmen hiç vitamin eksikliğim çıkmadı, d vitamini hariç. D vitaminim düşük.

Beş ana kategori var. Protein içeriği yüksek besinler (et, tavuk, balık vb.) Meyve ve sebzeler, süt ürünleri, karbonhirat kaynakları (tahıllar vs.) ve yağlar.

Hafta boyunca bunların hepsinden yemeniz gerekiyor, sonra hayatınıza bakıyorsunuz.
0
akhenaten
(25.12.24)
Bol miktarda kırmızı et, sebze, salata, sarımsak, limon.

Sebzelerde ve salata malzemesinde mümkün olduğunca renk çeşitliliği.

Salata mutlaka zeytinyağlı olmalı. Çünkü bazı vitaminler yağ eşliğinde çözünür.

Süt, yumurta ve çeşitli peynir

Kışın her fırsatta, yazın günde yarım saat güneş

Günde 4-5 tane ve her gün değişik kuruyemiş
0
Mirket
(25.12.24)
imkanı yok zira meyveler sebzeler de tam beslenemiyor olduğu için değerleri düşük.

www.trendyol.com

mumiyo alabilirsin. bir araştırmanı öneririm.
0
mathilda.may
(26.12.24)
(5)

E-book reader tavsiyesi?

coder85
Arkadaşlar f/p ürünü bir e-book reader arıyorum. Boyut olarak çok büyük olmasın. Kullandığınız tavsiye edebileceğiniz pahalı olmayan bir model önerir misiniz?
Arkadaşlar f/p ürünü bir e-book reader arıyorum. Boyut olarak çok büyük olmasın. Kullandığınız tavsiye edebileceğiniz pahalı olmayan bir model önerir misiniz?
0
coder85
(25.12.24)
Kindle veya kobo. Koboların bir yıl içinde şarj sorunu olabiliyor. Bence kindle paperwhite.
İlla e book reader demiyorsan ipad veya android tablet
0
wd40
(25.12.24)
Ben Kobo diyorum. 2017 yılında aldığım modeli hala taş gibi. Yakın zamanda Kobo libra colour modeline geçeceğim, sanırım o sizin için uygun bir tercih değil ama minimal modelleri de gayet güzel. Kindle, Türkiye'de mantıklı bir tercih değil bence.

Yurtdışında yasayan birinden isteme ihtimaliniz varsa Tolino da güzel bir tercih. Gerçi Kobo ve Tolino'nun modelleri birbirine çok benziyor. Sadece Tolino daha uygun fiyatlı.

Edit:bu arada PDF konusunda adivar haklı. Ben o yüzden libra modeline geçeceğim. O modelde sorun olmuyor.
0
fraise
(25.12.24)
onyx boox'a bakın. diğerleri pdfde sıkıntı hepsi.
0
adivar
(25.12.24)
2012'de aldığım Kindle touch'ı hala kullanıyorum :)

İlk 10 sene şarjı 1 ay gidiyordu ama son senelerde pil biraz zayıfladi 10-15 gün gidiyor.

Pili ölürse muhtemelen yeni almam pilini degistiririm o kadar seviyorum aleti.

Pdf'ler genelde A4 boyut esas alınarak düzenlendiği için evet a5 boyutlu okuyucularla nispeten daha rahat okunuyor (bizimkiler a6 boyutu) ama akademik vs mesleğiniz yoksa o fiyat farkını vermeye değmez; ayrıca yeni düzenlenen pek çok pdf a6 ekranlarına oturacak şekilde oluyor, büyük kaçanlari da ekranı yarı yarıya bölüp büyüterek okuyabilirsiniz.
0
makbur
(26.12.24)
Kobo, Kindle, Onyx kullandım. En son 1 yıldır Pocketbook kullanıyorum hepsine tek atar.
0
pianeta
(26.12.24)
(18)

Elinde silah dövmesi olan biri hakkında ne düşünürsünüz?

seni tanıdığım güne lanet olsun
Benim şahsen garip bulduğum bir seçim ama internette araştırınca vücuduna bundan yaptıranın çok olduğunu gördüm. Siz tedirgin edici mi bulurdunuz ya da kişinin tekinsiz biri olduğunu mu düşünürsünüz? Belki sadece beğenmiş yaptırmış, karakteri hakkında hiçbir fikir vermez dersiniz. Dövmenin daha net
Benim şahsen garip bulduğum bir seçim ama internette araştırınca vücuduna bundan yaptıranın çok olduğunu gördüm.

Siz tedirgin edici mi bulurdunuz ya da kişinin tekinsiz biri olduğunu mu düşünürsünüz?

Belki sadece beğenmiş yaptırmış, karakteri hakkında hiçbir fikir vermez dersiniz.

Dövmenin daha net göründüğü foto bulamadım. Bu kişi bir nörolog.

ibb.co

ibb.co

Edit: Bir kullanıcı doğrusunu yazınca başlığı biraz değiştirdim. :)

Fotoğraftaki kişi sevgilim ya da birlikte olmayı düşündüğüm biri değil. Sadece sorduğum soruya cevap verirseniz sevinirim. Saçma çıkarımlara ihtiyaç yok.
0
seni tanıdığım güne lanet olsun
(25.12.24)
Dragunov svd, ak47 değil.

Çok üzerinde durmam. Bir fikir vermez bana. Misal "aşkım" yazsaydi ya da "anam" o zaman farklı olabilirdi.
0
logisticsmanager
(25.12.24)
Serseri it kopuk, partnerini dövmeye hazır biri izlenimi verir. Eline koluna aptalca resimler çizdiren düşüncesiz biri derim. Darp raporu nasıl alırım diye yeni duyuru bekliyoruz.
0
Shepard
(25.12.24)
doğrusu hiç bu tarz dövmesi olan bir doktor görmemiştim. bana keko işi geldi. doktor da olsan zihniyet olarak keko olabiliyorsun sonuçta.
0
duygusalatasi
(25.12.24)
Aynı çevrede bile bulunmak istemem.
0
rock n roll
(25.12.24)
Bana da malca geldi
0
grimavi
(25.12.24)
Hafiften önyargı oluşur ama çok bilmeden konuşmamak der tanımaya çalışırım.
0
put it in your appropriate place
(25.12.24)
Günlerce randevu peşinde koşup randevu alabildiğim doktorda böyle bir dövme olduğunu öğrensem, randevumu iptal ederdim. Net.
0
Mirket
(25.12.24)
Mirket +1
0
respect
(25.12.24)
keko, olgunlaşmamış.
0
orpheus
(25.12.24)
Benim kafamda canlanan üç imaj var.

1- Apaçi.

2- Prezentabl coco boy, tercihen yazı yazma becerileri zayıf.

3- Kısa parliament abi.

Fotoğraftan aldığım izlenim nargileci kısa parliament abiyi çağrıştırdı. Alınmak yok. Swh.
0
akhenaten
(25.12.24)
Şiddet eğilimi olan biri diye düşünürüm
0
wd40
(25.12.24)
"Siz tedirgin edici mi bulurdunuz ya da kişinin tekinsiz biri olduğunu mu düşünürsünüz?"

Evet ve evet. Dahası, bu kişi, hakkında tam da böyle düşünmemizi istiyor ki el gibi dövmenin en çok görüleceği bölgelerden birine bunu yaptırmış.
0
visnebahcesi
(25.12.24)
Elinde yüzünde boğazında kafa derisinde dövme bulunan insanlar genel olarak rahatsız edici benim için, yani silah olması önemli değil silah değil de genel olarak kabul görebilecek herhangi bir motif de sıkıntı benim için.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(25.12.24)
Hiç iyi düşünmem. Hatta eli kolu komple boydan boya dövme ile kapatma işi de hoşuma gitmiyor. minimal dövme severim ama.
0
kullanicadi
(25.12.24)
Keko ve rahatsız edici. @Mirket'in aksine o kadar beklediğim hastane randevum için gerekli işlemleri yapar sonra e-Nabız'dan puan bile vermeden hayatımdan silerim.
0
nawar
(26.12.24)
Bana ilginç gelir, istemeden söylediklerine karşı önyargılı olurum ama diğer doktorlar gibi tatmin edici şeyler söylerse bu da böyle bir kafaymış der geçerim. Kendi özel hayatı çok farklı olup profesyonel hayatta gayet iyi olabilir.
0
jazzabel
(26.12.24)
el ve boyun dövmeleri hiç güven vermiyor
0
9kuyruklukedi
(26.12.24)
ben erkek oldugum halde muhabbeti kisa keser uzaklasirim. bu dovmeyi yaptiran biriyle paylasacak pek bir seyim olmadigina eminim.
0
bohr atom modeli
(26.12.24)
(11)

Eğlenmeyi ne derece önemsiyorsunuz?

sekizdokuzon
Günlük hayatınızda gülüp eğlenmeye, keyfe, kahkahaya ne kadar önem verirsiniz? Gülmeden bitirdiğiniz bir gün sizi rahatsız eder mi? Eğlenmek için yaptığınız basit ama etkili şeyler nelerdir?Teşekkürler.
Günlük hayatınızda gülüp eğlenmeye, keyfe, kahkahaya ne kadar önem verirsiniz? Gülmeden bitirdiğiniz bir gün sizi rahatsız eder mi? Eğlenmek için yaptığınız basit ama etkili şeyler nelerdir?

Teşekkürler.
0
sekizdokuzon
(25.12.24)
Gülüp, eğlenmek için motivasyonum yok :(
0
rock n roll
(25.12.24)
evet. çok önemli. eğlenceli, uyumlu ve komik arkadaşlarımla buluşurum, ararım. gülmeden geçen bir gün boşuna geçmiş demek bana göre. modumu değiştirmek için mutlaka bir şeyler yaparım.
0
gabe h coud
(25.12.24)
Her şeyde gülebilecek güzel bir taraf bulabilmek yeterli oluyor
0
Shepard
(25.12.24)
reddit, instagram shorts vs her yer mizah dolu zaten. kullaniyorum ben de :)
kendi kendime konusup espri yaptigim ve güldügüm de oluyor allah affetsin. eglenmeden yana sikinti yok :)

mizahla egleniyorum.
0
sonsuz
(25.12.24)
Çok önemsiyorum, gülmeden bitirdiğim günler çoğunlukta elbette. Eğlendiğim zamanların özel olması güzel, o açıdan her gün vur patlasın çal oynasın geçmiyor elbette. Öyle olunca eğlenemiyorum zaten, aşırı sosyallik de bunaltıcı.

Ama çok önemsiyorum. Kendi zevkleri olmayan, her şeye keriz silkeleme aracı gözüyle bakan, her ilginç şeye ip var diyen, her moral düzeltici şeye ne gerek var ki hiç anlamıyorum diye yaklaşan biriyle asla olamazdım :D
0
akhenaten
(25.12.24)
son aylarda daha depresif olduğum eskisi kadar önemsemiyorum ya da aklıma gelmiyor. motivasyonum yok benim de.
0
duygusalatasi
(25.12.24)
önemsemiyorum ama sağlıklı bir hayat ve hatta çalışma hayatı için keyif verici aktiviteler şart. aksi halde burnout kaçınılmaz oluyor.
0
orpheus
(25.12.24)
Yapı olarak gülmeden konuşamayan biriyim, evimin dışındaysam ve gereksiz çok gülüyorsam kesinlikle gerilmişimdir, huzursuzumdur ama normal gülüyorsam, güleç bir haldeysem o benim normalimdir işte. İnsanlarla konuşurken gülümseyebiliyor hatta geyik yapabiliyor, ufak ufak şakalaşabiliyor olmayı çok severim. Bunları yapamadığım ortamda gerilirim.

Kalabalık da beni gerer mesela, yüksek ses de gerer. Onun için düğünlere gitmem. Ama mecbur kalmış gitmişsem çok gülerim ki rahatsızlığım belli olmasın. Bilinçsiz, içgüdüsel bir hareket.

Gülmeden yaşam olmaz bence. Olmamalı. Gülünmeyen yerde ruh hastalığı vardır bence.
0
muhayyer divan
(26.12.24)
Ek: eğlenmek konusunu tam anlayamıyorum. Biri dedi ki "birlikte çok güzel eğleniyoruz" bunu anlayamıyorum mesela. O konu çok karışık. Kaotik hatta.
0
muhayyer divan
(26.12.24)
@muhayyer divan

Gülünmeyen yerde ruh hastalığı yok aslında. Bu kadar acının yaşandığı bir dünyada gülmek, eğlenmek insanın içinden gelmiyor. Ben de çok gülen ve güler yüzlü birisiyim. Hatta çok eğlenceli olduğum da söylenir ama artık o kadar değilim. Çünkü yaşanan kötü şeyleri görüyorum.

Kadına karşı şiddet, çocuğa karşı şiddet, hayvana karşı şiddet, insanların her şeye karşı tahammülsüzleşmesi, bencillik ve daha sayılabilecek o kadar çok olumsuzluk var ki. Farkındalığın yüksekse mutlu olma şansın yok zaten ya da görmemeyi tercih edip yok sayacaksın o zaman mutlu olursun.
0
rock n roll
(26.12.24)
@rock n roll

Ben de eskisi kadar gülemiyorum ve komiklik şaka vs eskisi kadar komik gelmiyor evet. Her şeyin farkındayım, pek çok insanın hiç fark etmediği, normal sandığı, titizlenince beni sorunlu olmakla itham ettiği şeyler bile hayatımda kocaman birer farkındalık ve yük. Ama gülemezsem bir noktadan sonra açıkça hastalanıyorum, bildiğin bedenen hastalanıyorum ve ruh hastalığına ramak kalabiliyor. Gülmek benim için bir dengelenme aracı sanırım, bir sensör gibi. Hani bir kahkaha bir kilo pirzolaya denktir derler ya, o bence doğru.

Yaşama sevincimizi söndürdüler, haklısın.
0
muhayyer divan
(27.12.24)
(6)

bir insan ancak o kadar hasta olabilirdi

gabe h coud
kıç donduran soğuk yerlerdeki yurt dışı tatilim biter bitmez eve döndüm. kapıdan eve girdim. girer girmez hasta oldum. aman allah'ım bir insan ancak bu kadar hasta olabilirdi. soğuk aldım sanırım.covid zamanı bile böyle bir hastalık yaşamadım. başım çatlıyor. inanılmaz bir ağrı. ateşim var. tir tir
kıç donduran soğuk yerlerdeki yurt dışı tatilim biter bitmez eve döndüm. kapıdan eve girdim. girer girmez hasta oldum. aman allah'ım bir insan ancak bu kadar hasta olabilirdi. soğuk aldım sanırım.

covid zamanı bile böyle bir hastalık yaşamadım. başım çatlıyor. inanılmaz bir ağrı. ateşim var. tir tir titriyorum. bu saate kadar da dışarıda işim vardı, yemedim içmedim.

şimdi tekrar eve gelir gelmez kazaklar giydim, sıcak bir tylol hot çaktım. parol aldım. ilikli kelle paça çorbası içtim. yarın öğlen önemli bir iş görüşmem var. o zamana kadar beni ayakta tutacak neler almalıyım? tantum verde ile gargara da yapacağaım şimdi ve yatmadan önce.
0
gabe h coud
(25.12.24)
geçmiş olsun. kombiyi kökle, kalın yorganla yatıp sabaha kadar terlet kendini. Sabah da ılık duş.
0
buenosdias
(25.12.24)
Kombiyi kökle. Yatağın başucuna 3 takım iç çamaşırı, bir tane en kalınından mont koy. Sekiz kat örtünüp yat. Sırılsıklam terleyince yataktan çıkmadan çamaşır değiştir. Çamaşır değiştirirken sakın üşüme. Çişe giderken montu giy. 3 takım çamaşırı değiştirmeden uyuma. Uyursan üstünü açar ve üşürsün ve daha kötü olursun. 3 kat çamaşırı değiştirince hayatı normale çevir, öyle uyu. Yine de çişe kalkarsan montunu giy.

Günler sonra bir ek yapayım:
Ateşin varsa kombiyi normal yak ve 8 kat değil, normal örtün. Isıyı daha fazla yükseltmenin alemi yok. Geri kalanı aynı. Zaten terlersin.
0
Mirket
(25.12.24)
yukardakiler +1
bir de terleyip üzerinizi değiştirmeden önce ılık duş almanızı öneririm. o ter üzerimde kalınca beni iyileştirmiyor. ılık duş aldıktan sonra üst değiştirmek her zaman daha kolay hastalığı atlatmamı sağlıyor. geçmiş olsun.
0
dedim ben sana
(25.12.24)
Çok geçmiş olsun.

Ben de dinlenme + duş + bol sıvı tüketimi diyorum.
0
chicha_v2
(25.12.24)
geçen ayın 20'sinde benzer bir durum yaşadım ki hiç hasta olmam. kırgınlık gibi başlayıp gece terlemeleri-titremeleri feci yorgunluk ile devam etti, geçer gibi oluyor geri geliyordu meret. eğer aynı şey ise bu bir corona varyantı olabilir. hastalıktan daha yeni kurtuldum 15 gün sürdü bu ateşlenmeler.

ne yapabilirsin: D vitamini seviyeni yükselt, çinko pikolinat günde 15 mg, C vitamini günde 1000 mg. kelle paça, beyran gerçekten iyi geliyor. geçti gibi geldiğinde bile bu tedaviye 1 hafta daha devam.

tylol hot, paracetamol falan hepsi semptomatik tedavi. yani iyileştirdiği birşey yok. ateşi düşürerek kendini iyi hissetmeni sağlıyor.
0
orpheus
(25.12.24)
muhtemelen sabaha geçer ama görüşmeye maskesiz gitme.
0
nolmus yani
(25.12.24)
(6)

ANKARA KADIN DOĞUM DOKTOR ÖNERİSİ

lugano nun portlek gozleri
Herkese merhaba, detaylı ultrasonda sol yumurtalığımda 29 mm kist olduğu anlaşıldı. Doktor dermoid kist olabileceğini 1 ay sonra küculme veya kaybolma olmazsa ameliyat olma ihtimalim olduğunu söyledi. Başka doktora da görünmek istiyorum. Acaba Ankara'da devlet veya özel fark etmeksizin önerebileceği
Herkese merhaba, detaylı ultrasonda sol yumurtalığımda 29 mm kist olduğu anlaşıldı. Doktor dermoid kist olabileceğini 1 ay sonra küculme veya kaybolma olmazsa ameliyat olma ihtimalim olduğunu söyledi. Başka doktora da görünmek istiyorum. Acaba Ankara'da devlet veya özel fark etmeksizin önerebileceğiniz kadın doğum doktoru var mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.
0
lugano nun portlek gozleri
(25.12.24)
Şadıman Kıykac hocadan biz çok memnun kalmıştık, eşimin doğumunu da kendisi yaptı.
0
mirty
(25.12.24)
Medicanada Emre Günakan var ben de ona ameliyat oldum çok bilgili bir hoca.

Yalnız bir yanlışlık olmasın 29mm çok çok küçük niye ameliyat dediler ki? Ben 20cm kist ameliyatı oldum sonra 6 cm tekrar çıktı kimse 6 cm olanı bile önemsemedi küçük diye.
0
Gradient_tabanlı_mor
(26.12.24)
Dermoid kist olduğu için dediler. Geçme ihtimali yokmuş anladığım kadarıyla. Internette de bahsettiğiniz gibi yazdığı için başka doktora da görünmek istiyorum.
0
🌸lugano nun portlek gozleri
(26.12.24)
Memorial'da Kudret Erkenekli de epey sevilen bir hocadır.
0
aslanim giralicam
(26.12.24)
Liv hospital Gökçen erdoğan

Polat dursun
www.instagram.com
0
strawberry first
(28.12.24)
Polat Dursun kalitedir.
0
iiiiiiiiiiii
(05.01.25)
(1)

After effect otomatik altyazı eklenti

perfectlysplendid
Ücretsiz var mı bildiğiniz ?After effect dışında bir yerde değil, direkt içinde olmasını istiyorum yazılarda oynama yapacağım Mac platform
Ücretsiz var mı bildiğiniz ?

After effect dışında bir yerde değil, direkt içinde olmasını istiyorum yazılarda oynama yapacağım
Mac platform
0
perfectlysplendid
(25.12.24)
30 dakika yetiyorsa 12 dolara getsubs alabilirsiniz.

Ucretsizlerle kaybettiginiz vakte degmez.
0
brkylmz
(25.12.24)
(2)

Bayraklı süs eşyası ya da tablo

but that was just a dream
Herkese merhaba,Yakın zamanda bir kızımız oldu. Yurtdışında yaşıyoruz, kızımızın imaj dünyasında Türkiye’nin de yer edinebilmesi için eve bayrak içeren bir süs eşyası ya da tablo koymak niyetimiz var. Şu an Türkiye’deyiz, bu konuda bir öneriye ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.
Herkese merhaba,

Yakın zamanda bir kızımız oldu. Yurtdışında yaşıyoruz, kızımızın imaj dünyasında Türkiye’nin de yer edinebilmesi için eve bayrak içeren bir süs eşyası ya da tablo koymak niyetimiz var. Şu an Türkiye’deyiz, bu konuda bir öneriye ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.
0
but that was just a dream
(25.12.24)
hayırlı olsun. analı babalı büyüsün ve vatana hayrı olsun inş.

doğrudan bayrak içeren bir tablo olabilir.

bize milli savunma dersinde Türk bayrağı giyilmez, biblo vs olmaz vb diye öğretmişlerdi. o yüzden o tür kıyafetler bana doğru gelmiyor.
türkiye haritasını da eklerdim odasına, bayrağı başka yere zira kırmızı ya neme lazım çocuk öfkeli olmasın renkten.
o yüzden bayrağın boyutunu ona göre değerlendirmenizi tavsiye ederim.
0
mathilda.may
(25.12.24)
Bebeğin oda kapısına sticker

www.temu.com
0
Mirket
(25.12.24)
(4)

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar

benaslindayohum
Bambu halı deniliyormuşBir ay önceden kurumuş çay lekesi
Bambu halı deniliyormuş
Bir ay önceden kurumuş çay lekesi
0
benaslindayohum
(25.12.24)
Islak mendil ile çıkarmayı başarmıştım bir keresinde
0
primetime
(25.12.24)
Bulaşık makinesi parlatıcısı
0
mikahakkinen
(26.12.24)
Sok magazasinsan bu ueunu aldik 45tl bizim halidan cikti istersen bi dene

www.sokmarket.com.tr
0
Zetnikov
(26.12.24)
Güçlü leke çıkarıcılar bambu halılarda renk açılmalarına sebep olabiliyor, bu yüzden leke çıkarıcıyı kullanmadan önce dikkatli olmalısın. Benim önerim halıyı aldığınız yere sormanız onlar muhakkak bu tür sorunlarla daha önceden karşılaşmıştır.

Sadece lekeli olan yeri temizlediğinizde o bölgenin dokusunda deforme meydana geliyor ve leke çıksa dahi rahatsız edici bir görüntü kalabiliyor. Bu durumda da halının tamamının profesyonel yıkamacılar tarafından yıkanması gerekiyor. son olarak eko halının halı bakımı sayfasına göz atabilirsin.

www.ekohali.com
0
alpergoker
(26.12.24)

Whatsapp ve Instagram Çökmesi

Tam1Hi0n3
haftasonundan beri whatsapp ve instagram uygulamalarında sıkıntı yaşıyorum. gün içerisinde iki uygulama da ara ara çöküyor, telefonu kapatıp açınca düzeliyor. internetimde bir sıkıntı da yok, diğer uygulamalar gayet düzgün çalışırken dediğim gibi ara ara instagramı açtığımda siyah ekranda kalıyor, w
haftasonundan beri whatsapp ve instagram uygulamalarında sıkıntı yaşıyorum. gün içerisinde iki uygulama da ara ara çöküyor, telefonu kapatıp açınca düzeliyor. internetimde bir sıkıntı da yok, diğer uygulamalar gayet düzgün çalışırken dediğim gibi ara ara instagramı açtığımda siyah ekranda kalıyor, whatsappta ise herhangi bir mesaj alıp veremiyorum. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu acaba?

ilginç bir şekilde haftasonu izmirim uygulamasını yükledikten sonra bu sorunlar başladı. uygulamayı silsem de bir değişiklik olmadı. çözüm önerilerinizi bekliyorum.
0
Tam1Hi0n3
(25.12.24)
(3)

Yapay zeka

cemallamec
Elimde pdf şeklinde bir kitap var ve kitaptan 20 soruluk çoktan seçmeli soru oluşturmasını istiyorum. ChatGPT ücretli yapıyor da ücretsiz yaptırabileceğim bir yapay zeka var mı?
Elimde pdf şeklinde bir kitap var ve kitaptan 20 soruluk çoktan seçmeli soru oluşturmasını istiyorum. ChatGPT ücretli yapıyor da ücretsiz yaptırabileceğim bir yapay zeka var mı?
0
cemallamec
(25.12.24)
Chatgpt ücretsiz versiyonda da yapmıyor muydu? Claude’ye de yaptırabilirsiniz ücretsiz olarak. Yalnız kitap çok sayfaysa aynı yerden sordurabiliyor. Her bölümden şu kadar soru hazırla diye detaylı prompt girin. Götten çok sıkıyor ai’lar ayrıca kontrol edin iyice
0
avatar is back
(25.12.24)
Notebooklm buldum. Oluşturdu. Teşekkür ederim
0
🌸cemallamec
(25.12.24)
Pdf'deki metin Ingilizce ise yapar çok kolay,paraliya luzum yok.

Ama Türkçe için ayni seyi diyemicem.
0
feastofthedamned
(25.12.24)
(5)

ev sahibini gürültü konusunda uyarma

estimated time left
merhaba. üst katta ev sahibi oturuyor ve küçük çocukları var. çocuktur deyip gürültüyü çoğu zaman pas geçiyorum ama artık sabrım kalmadı. evi neredeyse başımıza yıkıyorlar gün boyunca. kaç kere de uyardık. ne yapmalı? nasıl bir dil kullanmalı?
merhaba. üst katta ev sahibi oturuyor ve küçük çocukları var. çocuktur deyip gürültüyü çoğu zaman pas geçiyorum ama artık sabrım kalmadı. evi neredeyse başımıza yıkıyorlar gün boyunca. kaç kere de uyardık. ne yapmalı? nasıl bir dil kullanmalı?
0
estimated time left
(25.12.24)
benzer bi durumda ben kapısına dayanıp altınızda insan yaşıyor farkında mısınız? zira defalarca uyarmamıza rağmen farkındaymış gibi davranmıyorsunuz demiştim. işe yaramıştı.
0
rentts
(25.12.24)
Polis
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(25.12.24)
Ben bunla çok uğraştım. KAtil olmak üzereyken Türkiye'den ayrıldım. Polisin yaptığı tek şey uyarmak.
0
Kahvedesu
(25.12.24)
Valla biz de çok çektik bundan, katil olacakken taşındık. Sizin bir de ev sahibiymiş. Nasıl olsa en sahibinizim istediğimi yaparım der. Eğer yeni taşınmadıysanız taşının.
0
nothing in my way
(25.12.24)
Taşınmaktan başka her türlü yol sizi sinir hastası edecek.
0
mirty
(25.12.24)
(9)

saçın yumuşak olması için ürün önerisi?

elorelia
kurutulmuş ejderha otu yağı gibi içinde 35 tane ürün olanlardan değil de evde bulunabilecek malzemelerden maske de olur veya al kardeşim, ürün bu dediğiniz bir link de olur. https://www.arifogluonline.com/products/arifoglu-sac-bakim-yagi-100-ml-detoks-etkili?variant=49540616192288&country=TR&currenc
kurutulmuş ejderha otu yağı gibi içinde 35 tane ürün olanlardan değil de evde bulunabilecek malzemelerden maske de olur veya al kardeşim, ürün bu dediğiniz bir link de olur.

www.arifogluonline.com
şunun gibi mesela, sık, yarım saat sonra yıka diyor. böyle basit bir ürün arıyorum. kullanan bunun hakkında da yorum yapabilir.

saçlarım boyalı, ince telli gibi ama sürekli ısıl işlem görüyor, dökülme çok.

saç boyadıktan sonra bir hafta filan böyle yumuşacık oluyor. hep öyle kalsın istiyorum.

teşekkürler.
0
elorelia
(25.12.24)
www.trendyol.com

bunu kullanıyorum çok memnunum. yalnız yarım saat yetmez buna, pazar günü 4 saat beklettim mesela. en az 1-2 saat bekletmek lazım.
0
matilda
(25.12.24)
hc markasının şampuanını 5-6 senedir kullanırım ama complex bence aşırı overrated, çok yağlandırıyor ve saçı ağırlaştırıyor. hindistan cevizi yağı kullanıyorum, çok yumuşak olsun dersen elidorun 1 dakikalık duşta olan kremi aşırı iş görür ama aşırı kimyasal içerikli.
0
eja
(25.12.24)
Hc care kullandım gayet iyi. Ama onu diplerde kullanmak zor geldi la Rachel i keşfettikten sonra. Çünkü la Rachel in damlalığı var. Damlalığı diplere sokup sıkıyorum yağı, öyle daha iyi uygulanıyor.

ty.gl

Şu da çok güzel dönüşümlü kullanıyorum.

ty.gl
0
kullanicadi
(25.12.24)
kuru maya ile saç maskesi.

küçük bir reçel kasesindeki ılık suya bir çay kaşığı kuru maya 15dk bekletildikten sonra saça sürülüyor. alerji testi yapın tabi önceden bilek içine.

ilk defa yapanlar 5dk.
sürekli yapanlar artık 12 saat falan bekletebiliyorlar ama üstünün örtülü olması gerek. ben saçıma yüzme bonesini ters takıyorum. içi pütürlü olduğu için ters.
sonra banyo. saç sağlıklı bir şekilde uzuyor, besleniyor ve yumuşuyor. bir de saç taramak çok önemli. kafa derisine masaj yapmak da saçı yumuşatır.
hatta 15dk saçınızı yukarıya doğru çekiştirin diye tavsiye ediyorlar.
0
mathilda.may
(25.12.24)
senin ilacın bu: www.trendyol.com

duştan sonra saçlarının kuru kısımlarına nemliyken sür ve emmesini bekle. durulamıyorsun, komple kuruduktan sonra bebek saçı gibi oluyor :) kerastase falan zamanında bu işlere çok para dökmüş bir manyak olarak kullandığım en iyi ürün budur.
0
theseachange
(25.12.24)
Hc care ve morfose'un keratin sac serumu...
0
sey mi dostum
(25.12.24)
Ben bunu kullanıyorum 2 senedir efsane www.carrefoursa.com
0
seindfeld
(26.12.24)
Şu üründen aldığım tadı hiçbir şeyden alamadım: www.hepsiburada.com
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(26.12.24)
ben 10+ senedir HASK ürünleri kullaniyorum. Sac bakim kremi ve sac yagi. Cok memnunum.
0
alice in potatoland
(26.12.24)
(1)

Wp konuşması yedekleme

adwokat
Merhaba. Bir kişiyle yaptığım yaklaşık 2 senelik konuşma kaydı var. Telefon değiştirince ya da başka bir sebeple bu yazışmalar silinirse ayvayı yerim. İnanılmaz önemli bilgiler ihtiva ediyor.Telefonun hafızası full. İcloud’a yedeklemiyor. Zaten benim istediğim sacece tek bir kişiyle olan konuşmalar.
Merhaba. Bir kişiyle yaptığım yaklaşık 2 senelik konuşma kaydı var. Telefon değiştirince ya da başka bir sebeple bu yazışmalar silinirse ayvayı yerim. İnanılmaz önemli bilgiler ihtiva ediyor.

Telefonun hafızası full. İcloud’a yedeklemiyor.
Zaten benim istediğim sacece tek bir kişiyle olan konuşmalar.

Bu mümkün mü?

İphone 11
İos 15.5
0
adwokat
(25.12.24)
wp içinde konuşmayı dışa aktarma var. txt dosyasına aktarılabiliyor.
0
erty_ksk
(25.12.24)
(1)

Sabiha Gökçen’de aktarma

hassou
Barselona-Sabiha-Ankara uçuşum vardı. Sabiha-Ankara uçuş saatini pegasus geri çekti. Şu an sabihaya inişle kalkış arasında 40 dakika var. Yetişebilir miyim? Aktarmalı yolcuları pasaport kontrolünde öncelik sağlanıyormuş, çocuklu yolcuya öncelik sağlamıyormuş gibi şeyler duydum ama emin olamıyorum.
Barselona-Sabiha-Ankara uçuşum vardı. Sabiha-Ankara uçuş saatini pegasus geri çekti. Şu an sabihaya inişle kalkış arasında 40 dakika var. Yetişebilir miyim? Aktarmalı yolcuları pasaport kontrolünde öncelik sağlanıyormuş, çocuklu yolcuya öncelik sağlamıyormuş gibi şeyler duydum ama emin olamıyorum.
0
hassou
(25.12.24)
bir kere kopenhag-istanbul-ankara uçuşum vardı pegasusla, aralardan bir yerlerden geçirip hızlıca yetiştirmişlerdi bizi.

yine de pegasus'u arayıp sorun isterseniz. aktarmalı uçuş olduğundan her türlü onlar ayarlamak zorundalar.
0
aguen
(25.12.24)
(2)

Selanik Mülkiye Rüştiyesi ve Selanik Askeri Rüştiyesi şimdi nerede

kizil sakalli sari
Merhaba,Bir Selanik gezisinde görmek için Atatürk'ün Selanik'te okuduğu okulları arıyoruz.Mahalle Mektebi'ni bulamadık. (ama zaten bulunmaz diye düşünmüştük) Şemsi Efendi Mektebi'ni bulduk, Google Maps'te şu an 51st Elementary School diye geçiyor.Selanik Mülkiye Rüştiyesi ile Selanik Askeri Rüştiyes
Merhaba,

Bir Selanik gezisinde görmek için Atatürk'ün Selanik'te okuduğu okulları arıyoruz.

Mahalle Mektebi'ni bulamadık. (ama zaten bulunmaz diye düşünmüştük)
Şemsi Efendi Mektebi'ni bulduk, Google Maps'te şu an 51st Elementary School diye geçiyor.
Selanik Mülkiye Rüştiyesi ile Selanik Askeri Rüştiyesi'ni de bulamıyoruz. Acaba bilen var mıdır?

Atatürk Ansiklopedisi diye bir gov.tr uzantılı sitede Selanik Askeri Rüştiyesi diye Manastır Askeri İdadisi'nin resmini koymuşlar, onun olmadığını biliyoruz. Askeri Rüştiye için Mithat Paşa Caddesi'nde diyor, onun da Agios Dimitriou caddesi olduğunu gördük; ancak o da oldukça uzun bir cadde, pek yardımcı olmuyor.
0
kizil sakalli sari
(25.12.24)
Bu okulların çoğu yıkıldı. Selanik'te büyük çaplı bir kentsel dönüşüm yaptılar. Özellikle de Türk mahallelerindeki evleri, Türk izlerini yok etmek için yıktılar. Atatürk'ün olduğu mahalle bir Türk Mahallesi'ydi. Şimdi Atatürk'ün evinin 200 metre ötesinde bile Yunan mezarlığı var. Biz uzun süredir buradaydık izlenimi vermek için.

Velhasıl, okulları pek görebilmeniz mümkün değildir. Duranlardan birine gitseniz de zaten sizi içeri almazlar veya size düzgün bir şey göstermezler.

En önemlisi bunlardan Manastır Askeri İdadi'sidir. O da Makedonya'da zaten. Atatürk Evi'ni görüp gelin diyeceğim ama ev de tadilata alındı sanırım, büyük olasılıkla kapalıdır.
0
sinematematikci
(06.01.25)
guzel bir arastirma. bence yunanistan turk konsolosluguna ulasmaya calisin. bilirse onlar bilir. hatta selanik'te bahsettiginiz caddede ataturk evinin yaninda binasi tam olarak. oralardaysa kesin bilir onlar.
0
antikadimag
(06.01.25)
(3)

wp grubunda etiketlemek

gilbeys
wp grubunda birini etiketleyince @adı çıkıyor ya bu şekilde mesaj yazınca karşıdaki kişi bizim onu kaydettiğimiz isimle mi görmüş oluyor? çünkü ben kaydettiğim isimle görüyorum.Aklımda deli sorular
wp grubunda birini etiketleyince @adı çıkıyor ya bu şekilde mesaj yazınca karşıdaki kişi bizim onu kaydettiğimiz isimle mi görmüş oluyor? çünkü ben kaydettiğim isimle görüyorum.

Aklımda deli sorular
0
gilbeys
(25.12.24)
hayır herkes kaydettiği şekilde görür. Eğer karşı taraflar bu kişiyi kaydetmediyse @505 456 45 45 gibi numara veya etiketlenen kişinin whatsapptaki seçtiği ismi şeklinde görülür.
0
Sumashi
(25.12.24)
Kendi kendine seçtiği isimle etiketlenebiliyor zaten sadece diye biliyorum.
0
moonie
(25.12.24)
Ben seni etiketlersem @gilbeys diye cikiyor senin ekranda. Wp ayarlarinda bak kendine ne yazmissin. Bisey yazmamissan numaran çıkiyodu galiba
0
duster
(25.12.24)
(3)

Ek mtv nin haberim olmadan ödenmesi

gilbeys
Çok sinirliyim dostlar,Ek MTV’yi ödemek istemiyordum, ödemedim de. Ama bir trafik cezasına itiraz edip kabul aldım. Bu arkadaşlar, iadesini beklediğim trafik cezasını faiziyle birlikte alıp MTV’ye ödemişler.O zaman biz neden bir şeylere karşı gelmeye çalışıyoruz ki? Alın hesaplarımızı, istediğinizi
Çok sinirliyim dostlar,

Ek MTV’yi ödemek istemiyordum, ödemedim de. Ama bir trafik cezasına itiraz edip kabul aldım. Bu arkadaşlar, iadesini beklediğim trafik cezasını faiziyle birlikte alıp MTV’ye ödemişler.

O zaman biz neden bir şeylere karşı gelmeye çalışıyoruz ki? Alın hesaplarımızı, istediğinizi çekin!

Böyle bir şey olabilir mi?
0
gilbeys
(25.12.24)
Neyse abi, sen de 2025 MTV 1. taksitini ödeme ona say.
0
malheiros
(25.12.24)
ödemeseydin farklı bir şekilde icra yolu ile gene alırlardı. yani eğer itiraz etmek istiyorsan önce ödeyip sonra (kabul olmayacak ama) hukuk yolu ile itiraz davası açman gerekiyor.
0
orpheus
(25.12.24)
abi benimkini "e-haciz" adı altında oğlanın bayram harçlıklarını, kumbarasından çıkanları yatırdığım, arada üstüne kendim de eklediğim dolar hesabındaki dolarları bozup almışlar. bildiğin 12 yaşındaki çocuğun bayram harçlıklarını türk lirasına çevirip haczetmişler.

devlet borçlu kalmanı istemiyor. seve seve ödemezsen hesaplarına haciz koyup, bloke koyup alıyor.
0
kibritsuyu
(25.12.24)
(16)

kaldırımda yürürken karşıdan gelen kimsenin yol vermemesi

yazar yazmaz yazan yazar
sizin de başınıza geliyor mu? erkek-kadın, genç-yaşlı hiç kimse asla azıcık yana çekileyim, omuzum çarpmasın falan yani umrunda değil. yol veren kişi daima ben oluyorum. biraz inat yapıp ben de çekilmesem kenara bu yüzden muhtemelen her gün kavga ederim yani birileriyle.dün mesela çocuklu bir kadın
sizin de başınıza geliyor mu? erkek-kadın, genç-yaşlı hiç kimse asla azıcık yana çekileyim, omuzum çarpmasın falan yani umrunda değil. yol veren kişi daima ben oluyorum. biraz inat yapıp ben de çekilmesem kenara bu yüzden muhtemelen her gün kavga ederim yani birileriyle.

dün mesela çocuklu bir kadın geliyordu karşıdan her zamanki gibi ben kenara çekilerek geçmeye çalıştım. kadın çocukla yan yana hiç istifini bozmadan geçti. benim henüz taksitlerini ödediğim şişme montum giysi kumbarasına takılıp yırtıldı.

ben de dümdüz yürüsem ve omuzlaşsak bu sefer "önüne baksana öküz" olacak. sanki kendisi zerre kadar kenara çekilmiş gibi.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(25.12.24)
millet dert kupu. yolda yururken aklindan bir suru sey geciyor. yol verme falan kimse dusunmuyor.
0
buenosdias
(25.12.24)
ben dertsiz tasasız harikulade bir insan mıyım ne alaka?
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(25.12.24)
Bu dünya sen, ben ve bizim gibi hassas kalpliler için bir cehennem gerçekten.
0
Pass this on
(25.12.24)
Bunun için buraya gün yüzü görmemiş küfürler yazabilirim ama ne desek gg. artık millete omuz atıyorum. Aklıma başka çözüm gelmiyor
0
gilbeys
(25.12.24)
Tam da az önce halkımızın ne kadar görgüsüz olduğunu düşünüyordum ben de.

Asansörde 6-7 kişiyiz, kapının tam önündeki de benim. Kapı açılınca mantık olarak ilk önce benim inmem gerekiyor, değil mi? En arkadakiler beni izdiham var da koşuyor gibi ite kaka en önce kendileri inmeye çalışıyor. Bunu defalarca yaşadım.

Metrodan birileri inerken binmeye çalışırlar, yürüyen merdivende solda dururlar. Mağazada koridorda beklerler, benim geçmeye çalıştığımı gördükleri halde yol vermezler. Otobüslerde de aynısını sık yaşıyorum.

Çözümüm şu, bağırarak "Pardooon, geçebilir miyim bir zahmet?" diyorum. Hala tam çekilmeyen olursa da çarpa çarpa geçiyorum, bazen söyleniyorum yüksek sesle.

Bunlar genelde hemcinslerim tabii ki. Mağarasından hala çıkamamış erkeklerle çoğunlukla hiç muhatap olmamayı ve kendi zora sokmamayı tercih ediyorum, bunların en ufak inatlaşmada başvuracağı tek yol şiddet malum.
0
moonie
(25.12.24)
Ortadoguda siradan bir gün
0
essoist
(25.12.24)
Yıllardır söylerim. Bizim ülkede insanlar yürümeyi bilmiyorlar. Cahillikten dolayı bencillikten kırılır vaziyetteyiz, tek küflü meyve bütün kasayı bozar hesabı bu tarz şeylere dikkat eden insanlar da alemin salağı ben miyim diye takmamaya başladı.

Kaldırımda, meydanda yürümek. Toplu taşıma sırası, binme/inme faslı vs çok örneği var.
0
hedep
(25.12.24)
duyuru acmissin ben de empati yapman icin olasi sebebini soyledim. ha sen kendini super insan, harika vatandas, medeniyet savascisi falan gibi gorup diger insanlari okuz, mal, ayi diye yargilayarak ofkeni kusmak istediysen daha cok isyan edersin.
0
buenosdias
(25.12.24)
kadının 'neden hep ben çekiliyorum, biraz da karşıdan gelen çekilsin' dediği güne denk gelmişsindir belki.
0
elorelia
(25.12.24)
ben yarım çekiliyorum. bir insan eni değil de yarım sağa gidiyorum, onların da görüp benzer efor gösterip kendi sağlarına geçmesini bekliyorum.

beklemezlerse de sorun değil boyum 193 omuzlarım geniş.
0
aguen
(25.12.24)
bunu bilhassa çiftler yapıyor ve "karşımdaki gelen tek, o kenara çekilsin ya da kaldırımdan aşağı insin" kafasında oluyorlar genelde. ama ben hiçbir suretle aşağı inmiyor, kenara çekilmiyor, onların ayrılmasını bekliyorum.

ama karşımdaki tek kişiyse ekseriyetle yol veren ben oluyorum. ama gözlerinde ve yürüyüşünde kabadayılık olanlara sonucu ne olursa olsun yol vermiyorum.
0
m e b
(25.12.24)
ben de genelde çekiliyorum, aynı şeyi düşünüyorum sizinle.

bazen dar yerde çöp konteynırı falan oluyor, yol veriyorum birilerine teşekkür ediyorlar seviniyorum. bazen kaba davranıyorum birileri yol veriyor. özür dilercesine teşekkür ediyorum. böyle anlar da yok değil.

ama genelde kaldırımda karşılaşınca kenara çekilen ben oluyorum. kabalıktan mı yoksa farkındalıksızlık mı emin olamıyorum. çünkü bazen yol vermiyorum ve sürtüşüyoruz.

en sinir olduğum şey çiftlerde oluyor.
ben kız arkadaşımla yanyana gidiyorum, karşında da çift geliyor. biz ayrılıp tek sıra oluyoruz diğer çifte yer vermek için, onlar hiç istifini bozmuyor.

lan siz iki saniye ayrılmayasanız diye biz papaz oluyoruz evde.
siz de ayrılın tek sıra olun, biz de öyle olalım. kimse kavga etmesin.
0
biseysorcaktim
(25.12.24)
Malesef benim de sürekli başıma geliyor. Sorun seninle ilgili değil.

Kapristen kaynaklanann bir şey, "ben yol verirsem küçük olurum, "eşit ya da büyük olmalıyım" kaprisi var birçok insanda.
0
hayirsiz
(25.12.24)
Bunu ciddi ciddi deneyerek anlamaya çalıştım ben de.

Karşıdan gelene yol vereceğim iki adım kala belli oluyorsa dümdüz hiç yokmuşum gibi geliyorlar.

Son ana kadar dümdüz gidersem çarpışmamak için yol veriyorlar.

Trafikte de böyle değil mi zaten
0
nop
(26.12.24)
Medeniyet görmemiş kişilerin magandalığı bu olay. Erkek olduğumdan dolayı olası bir tartışmaya 5-0 geriden başlayacağım için kadınlar ile hiç muhatap olmuyorum. Erkeklerde de yine çoğunlukla yol veriyorum. Uğraşamam kimseyle. Bazen de önüne bakmıyorsa tam, bakıyorsa yarım dönerek yol veriyorum. İki tane s****ndirik red pill videosu izleyip mağara adamı olunca alfa olduğunu sanan ya da hayattaki tek varlığı birine fiziksel şiddet uygulayarak kanıtlamaya çalışanlar var çünkü. 1.70 falan olsam aradıkları o olduğu için muhtemelen döverler ama ben yapınca dönüp bakıp "psaeaaah" gibi o küfür ile allaha isyan arası sesi çıkarıp devam ediyorlar genelde. Tabii ben arkama bile dönmeden yürümüş oluyorum.

Onu da yapmamak lazım aslında, millet manyak ama huzuru kaçsın. Alfa hayalleri suya düşsün. Şu alfa muhabbetini çıkaran köylüye de... Neyse. Bizim ülkede zaten efendi olanı ezik, öküz olanı haklı sanma eğilimi var. Üstüne bir de bu zırva ve keko rap akımı ile iyice yitik olma çıktı.

Daha bunun asansörü, metrosu, metrobüsü, market kasası, trafikte araya kaynak yapması ve emniyet şeridi kullanması falan var. Ses çıkarmadıkça da devam ediyorlar.
0
nawar
(26.12.24)
Bir de onun pitbull köpekli versiyonları falan oluyor. Hayvan hırlayarak üzerine doğru geliyor falan. O bir şey değil
0
wd40
(26.12.24)
(5)

Araba önerisi

thewhitewolf
Günde 100 km işe git gel için kullanılacak. Genelde 2 kişi kullanacağız ama ilerde çocuk olursa diye b hatchback düşünmüyorum. Az yakan, 2020 ve daha yeni ve olabildiğince düşük km araba bakıyorum. 0 da olabilir ikinci el de olabilir. Önerilerinizi bekliyorum.
Günde 100 km işe git gel için kullanılacak. Genelde 2 kişi kullanacağız ama ilerde çocuk olursa diye b hatchback düşünmüyorum. Az yakan, 2020 ve daha yeni ve olabildiğince düşük km araba bakıyorum. 0 da olabilir ikinci el de olabilir. Önerilerinizi bekliyorum.
0
thewhitewolf
(25.12.24)
ilerde çocuk olacak, b hatchback düşünmüyorum

Kendini yavaş yavaş egea sedan ya da corolla sedana alıştırmaya başla temiz megane da olur
0
grimavi
(25.12.24)
Volvo s90 t8 tabiki de. 100 km’de yakıt sarfiyatı 2 litrenin bile altında. Konforuna diyecek bir şey yok müthiş, çocuk olursa da geniş ferah araç zaten.
0
avatar is back
(25.12.24)
Bütçeniz belirleyici olacaktır fakat uygun fiyatlı ve geniş araç alacak olsam egea cross wagon düşünürdüm.

marka olarak citroen/pejo grubunu tavsiye etmiyorum.
0
durbidakka
(25.12.24)
skoda scala kullanıyorum. uzun yol yakıt 5lt civarında. güvenlik puanları yüksek. 470lt bagajı var. çocuklu aile için öneririm.
0
brakgn
(25.12.24)
En önemli etken bütçe.ilerde çocuk olur diyorsan suv bakmalısın o da c suv olsun. Çünkü çocuk olunca masraflar artıyor ve araba almak zorlaşıyor.
0
mikahakkinen
(26.12.24)
(1)

boston dynamics spot kiralamak

duyurukullanıcısı
fuarlarda reklam için bu arkadaşı kiralayabileceğim bir yer var mı? üzerinden qr kod ile fuarı turlasın istiyorum.
fuarlarda reklam için bu arkadaşı kiralayabileceğim bir yer var mı? üzerinden qr kod ile fuarı turlasın istiyorum.
0
duyurukullanıcısı
(25.12.24)
Eger bulamazsaniz alternatif olarak akinsoft yapiyor bu isi. E tabi robotlari biraz basit ama daha ulasilabilir ve ekonomiktir.
0
brkylmz
(26.12.24)
(25)

milletin ölüp bittiği ama sizin beğenmediğiniz şeylerden örnekler

ala09
beyoglundaki sakarya tatlıcısı... allah aşkına arkadaslar bi insan bu tatlıyı neden över? severim ayva tatlısını ama içinde ceviz bile yok şerbetli bi meyve ve kaymak ve internette kötü yorum yok. öyle bir doyurdu ki ertesi gün hala acıkmadım tıkandım adeta hafif falan değil yani. bir diğeri dürümza
beyoglundaki sakarya tatlıcısı... allah aşkına arkadaslar bi insan bu tatlıyı neden över? severim ayva tatlısını ama içinde ceviz bile yok şerbetli bi meyve ve kaymak ve internette kötü yorum yok. öyle bir doyurdu ki ertesi gün hala acıkmadım tıkandım adeta hafif falan değil yani. bir diğeri dürümzade. bildiğin kasap KÖFTE gibi bi adana. salatası çok iyi ama adanası normal/iyi anthony bourdaini getirecek bi olayı yok(tamam ona gelmedi de gitti sonucta)("biz anthonynin intiharına inanmıorz"). yedikten sonra mızmızlanmak istemedim ortam bozmamak için, övülmeseydi yine bi şey demezdim övülünce sinirleniyorum.......daha önce de cool lime, bubble tea gibi NAZO çakması içeceklerin övülmesine şok oluyordum

sizde neler var?
0
ala09
(25.12.24)
oranin ayva tatlisini cok seviyorum. ama herkes sevecek diye bisey yok.

basima bir is gelmeyecekse asure diyorum. tam varos tatlisi:D
0
buenosdias
(25.12.24)
Cool lime konusunda seninle aynı fikirdeyim. Çok baskın nane tadı var ve aşırı şekerli. Bunlar için tekrar bir ayarlama yapsalar belki iyi olurdu.

Buraya da sormuştum cool lime için güzel mi diye. Denedim, çok merak etmiştim ama bu sebeple içemedim. Baskın tatları sevmiyorum. Kereviz bile yiyemiyorum çok ağır ve baskın bir tadı var. İçine girdiği her malzemenin tadını bastırıyor. Konuyu kerevize getirmeyi nasıl başardım onu da bilmiyorum :))
0
rock n roll
(25.12.24)
Aşure +1
0
sacrilegious
(25.12.24)
Kesinlikle serpme kahvaltı (bir iki yeri hariç tutabilirim İstanbul için)
Diken diken oluyorum birisi teklif ettiğinde. Önüme özenli bir eggs benedict, croque monsieur, acai bowl vs gelmedikçe doğranmış domates salatalık, peynir, zeytin, reçel görmek istemem dışarda kahvaltı yaparken. Zaten artık mecbur kaldığımda en kötü sadece menemen, omlet falan yiyip kalkıyorum.

Bir de pişi. Ne var bu pişide ya tek sevmeyen benim heralde. İnsanın midesine oturan yağlı bir hamur.
0
kullanicadi
(25.12.24)
dubai cikolatasi
chicken wings
kfc
0
sonsuz
(25.12.24)
Midye dolma. Olmasaydı da olurduk diye düşünüyorum.
0
fildirfildir
(25.12.24)
sezen aksu, ay çekirdeği, siyah çay, dubai, aşure +1
0
bartholomew87
(25.12.24)
PROFİTEROL demek istiyorum. tabi ki hakkını vererek yapan mekanlar var (bomonti deki batard 'dınki gayet iyiydi) ama böyle adı 'x profiterolcüsü' tadında olan onbinlerce yorum, 5 yıldız, hakkında ultra güzel şeklinde öneriler yapılan mekanların profiterolleri gerçekten fecaat. zaten bunu örtmek için galiba; süt tozlu, nişasta dolgulu hamur topunu %80i glikoz şurubu olan çikolata sosun içine gömüp veriyorlar
0
lüzumsuz adam
(25.12.24)
Sezen Aksu
Yeşilçam filmleri ve dönemin popüler figürleri (türkan şoray vs)
Apple ürünleri
Mercedes G serisi arabalar


Boş zamanlarımda kafayı takacak yeni konsept arayan biri olarak ilk aklıma gelenler bunlar ama kesin başka unuttuğum şeyler vardır.

Yemekle ilgili olarak;

Tencere yemekleri. Biraz fakirlikten çıkmış gibi ya. Sebzeleri de bakliyatı da eti de daha iyi pişirme yöntemleri var. Çoğu tencere yemeğini pek sevmem.

Aşure net. Geçen sene komşuyu geri döndürmüşlüğüm var ben gerçekten sevmiyorum israf olacak başkasına verin diye :d

Deniz ürünlerini çok seven biri olarak midye dolma da pek benlik değil. Yiyene laf etmem de daha iyi bira yancıları falan var bilemiyorum.

Islak hamburger. Bi kere yedim, yani denk gelsem yerim çok kötü değil ama böyle bi ıslak olsa da gömsem demem herhalde.

Aşşşırı çikolatalı tatlılar. San Sebastian istiyosun (ki çok severim yanık tatlıları) üzerine bir dünya çikolata döküyor. Bi ara da böyle değişik tatlıcılar türemişti tuhaf isimli çikolata bulamacı tatlılar satıyolardı. Çikolata severim de Fildişi Sahilli bir işçinin günlük mahsulünü bi kerede tüketmek istemiyorum lol
0
nundu
(25.12.24)
Zincir kahvecilerde satılan, 35000 çeşit krema, şurup, tatlandiriciyla yapılan kahveler. Ben düz americano ya da filtre kahve içerim her yerde. Bir yudum alsam boğazım yanıyor diğer kahvemsi içeceklerden.

Çay. En son 3-4 ay önce bir bardak içtim sanırım. Bitki çaylarından bahsetmiyorum.

Yeniköy'de Emek Manticisi var, bütün arkadaşlarım mantilarina bayılır. Zaten bayağı da popüler bir yer. Bana gore fazla haşlanmış mantidan ibaret tabakları. Hiç sevmiyorum.


Yiyecek içecek dışında da ilk aklıma gelen şey Ugg oldu. Popülerliğini asla anlamıyorum.
0
fraise
(25.12.24)
- 3. dalga kahveciler
- çoğu dönerci
0
orpheus
(25.12.24)
kahve, çay, alkol
antep'teki İmam Çağdaş

(antoni'nin intihar ettiğine ben de inanmıyorum)

sezen aksu+1
levent kırca, kemal sunal ve o dönemlerde subliminal şekilde beynimize ahlaksızlığı sokan türk filmleri ve "program"ları

türlü yemeği (aka patlıcan nasıl katledilir yemeği)

sevdiklerimizi de sorcan mı? ben söyliyim arada patlıcan reçeli mmmmmm
0
mathilda.may
(25.12.24)
Hatay soslu döner
Maydanoz döner
Dubai çikolatası
Breaking bad
Patso
Kadında crop görmek
Büyük meme
0
alimcgraw
(25.12.24)
instagram'da story atmak. saatlerce reels izlemek. hayatını burada yaşamak.
bamya, pırasa, karnabahar, midye dolma, lahana sarma, döner, iceberg marul, coleslaw salata, türk kahvesi, bulgur, adana, kuzu ızgara.
ağzı bozuk kızlar. keko rapçiler ve fanları.
0
gabe h coud
(25.12.24)
Gezmek ve Angelina Jolie (hem simdiki hem daha genc hali)
0
chickentown
(25.12.24)
Bence dünyanın en çok abartılan gıdası Oreo. Resmen din haline gelmişti bi ara, nasıl bir reklam yürüttülerse :D

Sevmiyor değilim, ama abartıldığını bence kabul etmeliyiz.

Gerçekten beğenmediğim bir şeye örnekse crocs. Çünkü çok çirkin. Ayağım rahat edebilir ama kafam hiç rahat etmiyor :D
0
akhenaten
(25.12.24)
Uzun tırnak, story.
0
Kahvedesu
(25.12.24)
Dar slim fit pantolon.
0
wd40
(25.12.24)
volkan demirel. adam sırf depremde ağladı diye millet abarttı da abarttı. zamanında gazeteciyi evinden aldırmakla tehdit etti. sahada yaptıklarını söylemeye bile gerek yok. sokak hayvanlarına bile laf söyledi lan herif:) depremde o kadar insan seferber oldu, bunun kadar konuşulmadı. nasıl bir algı anlamak güç.
0
nothing in my way
(25.12.24)
Ortaoyunuyla başlayan, günümüze kadar gelen, Türk tiyatro sinema tarihindeki aptal ama aynı zamanda şeytana külahını da ters giydiren komik tiplemelerin tamamı, Pişekar'ın Kavuklusu, Cilalı İbo, Turist Ömer, Kemal Sunal vs.

Cehaletin parlatılmasının yapı taşları
0
Mirket
(25.12.24)
"minik dokunuşlar" isimli estetik müdahalelerden rahatsız oluyorum.

Mesela bir psikoterapist arıyorum İnstagram'da, tam fikirleri aklıma yatıyor akıllı buluyorum falan, bir de bakıyorum ki deli gibi müdahalesi, plastik maske gibi bir yüz. Tuvale kalın kalın atılmış fırça darbeleriyle sabitlenmiş yağlı boyadan ibaret gibi duran bir makyaj. Doğallıktan uzaklaşmak çok ama çok rahatsızlık veriyor bana.

Kaskatı değilim, öyle durumlar gördüm ki o burun kesinlikle düzeltilmesi gereken bir burun gerçekten ama onun kadar yamuk olmayan burunlar, hiç de yokmuş gibi durmayan kaşlar, kendine mahsus bir şekli ve karakteristik bir görüntüsü olan o dudaklar, yüzün kendine ait yapısı... Bunlarla bu kadar oynanması çok rahatsız ediyor. Karşımda sürekli olarak rahatsızlık huzursuzluk hissi yaşayan biri varmış gibi hissediyorum ben de huzursuz oluyorum.
0
muhayyer divan
(26.12.24)
- tulumba tatlısı, güllaç, bilmemkaçı bir arada, şekerli kremalı kahveler, rakı, jack daniel's, serpme kahvaltı, mc donald's/burger king/kfc/pizza hut/pizza lazza, yemekte sunum şovu yapan yerler
- keko rap, arabesk, eller havaya pop, ahmet kaya, sezen aksu, ibrahim tatlıses
- elden ring, dragon age the veilguard,
- breaking bad, güç yüzükleri, güncel Türk dizileri
- ugg, şort etek, tayt
- ghostlama, manifest etme, datee çıkma vb. çakma ifadeler ile mezuna kalmak, görüldü atmak vb. A -1 Türkçe kelimeler
- bmw
- dudak dolgusu, çene ve elmacık kemiği belirginleştirme ameliyatları, yüze enjekte edilince mimiksiz bırakan diğer tüm zımbırtılar, insanda olduğu için pençe diyemediğimiz tırnaklar


Her maddeye beşer tane daha ekleyebilirim sanırım.
0
nawar
(26.12.24)
asure'ye katiliyorum. hic sevmedim, hic anlamadim. tatliya nohut koyulur mu arkadasim?

tesla. cybertruck gibi ucubeler. araba olarak inanilmaz kalitesiz ama bu woke tayfayi zamaninda iyi tokatladi elon. sattigi arabanin her yeri dokuluyor ama konsola koca dokunmatik ekrani koyunca millet kendini bir sey sandi. butun woke arkadaslarim agliyor simdi teslalari ellerinde kaldi satamiyorlar da. elon'dan da nefret ediyorlar.

super lig. millet hala izliyor inanilir gibi degil. kavga falan ediyorlar. hakemler bunlari dogruyormus falan. 18 yasindan beri izlemiyorum deli gibi futbol oynamama ve izlememe ragmen.

instagram. tamamen bos adam isi.
0
antikadimag
(26.12.24)
@nawar'ın entry'yi görünce aklıma geldi.

GTA serisi. Hatta RDR'yi de ekleyebilirim. Rockstar oyunları hiç ilgimi çekmiyor. GTA 6 çıkacak hype'ı tüm dünyada var. Benim hiç ilgim yok. Çocukken Vice City ve San Andreas oynadım da GTA 5'i anca bu sene alıp deneyeyim dedim 1 saat dolmadan sıkıldım. RDR 2'de de benzeri olmuştu

Bi de Souls oyunları, Elden Ring ve tüm soulslike oyunlar. Hiç oynamadım ama atmosferi ve boss savaşları hiç ilgimi çekmiyor. Zor oyun da sevmem pek.
0
nundu
(26.12.24)
-dubai çikolatası (çikolatalı saman gibi ama çok yoğun ve bayıyor)
-moda'daki meşhur dondurmacı (herhalde blendırdan geçirilmiş buza renklendirici sürsek aynı tatsızlığı alırız)
-helvacı ali (helvayı zaten sevmem ama resmen çamur/macun kıvamında ürünleri)
-mcd- bk hambugerleri (saman gibi tatsız ve ufacık, içi bomboş)
-"meşhur x'çi" tarafından satılan herhangi bir ürün
-kadınlardaki uzun, iğrenç tırnaklar
-kadınların kirpiyi model almış gibi kestirip biçtirdikleri burunları
-kemal sunal
-behzat ç ve gerçek hayatla senaryoyu karıştırmış avaneleri
-crop
-rock/metal
-futbol
-kadıköy
-starbucks

şimdilik bir çırpıda aklıma gelen şeyler bunlar.
0
m e b
(26.12.24)

O mu bu mu efekti nereden bulabilirim?

kiriko
Arkadaşlar sosyal medyada efektler var fakat ben kendim hazırlamak istiyorum.Son günlerde sıkça karşımıza çıkıyor 2 şıkkı bir soru ve kafanızı sallayarak tercihinizi belirtiyorsunuz.Var mı böyle bir program?
Arkadaşlar sosyal medyada efektler var fakat ben kendim hazırlamak istiyorum.Son günlerde sıkça karşımıza çıkıyor 2 şıkkı bir soru ve kafanızı sallayarak tercihinizi belirtiyorsunuz.Var mı böyle bir program?
0
kiriko
(25.12.24)
(1)

Son yıllarda beğendiğiniz iletişim satış eğitimi oldu mu?

damladamla
Şirketinizin yaptırdığı? Ve ismi neydi eğitmenin?Piyasa hep kariyerli ama kötü eğitmenler ile dolu gibi
Şirketinizin yaptırdığı? Ve ismi neydi eğitmenin?
Piyasa hep kariyerli ama kötü eğitmenler ile dolu gibi
0
damladamla
(25.12.24)
bi dünya satış eğitimine katıldım marketing sales falan bir tane aklı başında insan dinleyemedim.

en mantıklısı kadınsa çocuktan erkekse futboldan gir diyordu
0
duyurukullanıcısı
(25.12.24)
(6)

Dışarda çıktı/fotokopi işini nasıl hallediyorsunuz?

gilbeys
Dün mahkeme kararını almam gerekiyordu. Çıktı almak için kime gitsem mail at diyor. Donuma kadar yazan belgeyi sana niye mail atayım ben ya?Bu iş yurtdışında da böyle mi yapılıyor. Bu işin oluru nedir?Dışarda çıktı almak fobim oldu valla
Dün mahkeme kararını almam gerekiyordu. Çıktı almak için kime gitsem mail at diyor. Donuma kadar yazan belgeyi sana niye mail atayım ben ya?

Bu iş yurtdışında da böyle mi yapılıyor. Bu işin oluru nedir?

Dışarda çıktı almak fobim oldu valla
0
gilbeys
(25.12.24)
Whatsapp'tan kendime atıp tarayıcıdan whatsapp web açıp işim bitince oturumu kapatıyor, dosyayı siliyor/sildiriyorum.
0
chicha_v2
(25.12.24)
madem veri hassasiyetin var evine bi yazici alacaksin. zira donuna kadar yazan dijital bir belgenin kagit haline gelmesi icin zaten adamin bilgisayarina girmesi gerekiyor. adam istese tum bilgilerini mailsiz de kopyalayabilir.
0
buenosdias
(25.12.24)
o büyük yazıcıların zaten hafızası var.

en iyisi eve bir lazer printer almak
0
brkylmz
(25.12.24)
büyük kırtasiye/ozalitçilerde senin kullanabileceğin bilgisayarlar oluyor. Flash'ını takıyorsun veya internetten bi şekilde açıyorsun(bu da risk, şifre girdiğin bişey yapmaman lazım keylogger olabilir).

ama orada başkasının müdahalesi olmuyor, sen yazdırıp flashı çıkarırsın biter. Dosyayı bilgisayara kopyalasan bile silersin. Ama adama veriyorsan genelde masaüstüne bi taşıyorlar, sonra siliyorlardır ama güvenemezsin işte.

**yapabileceğin en rahat şeyi söyleyeyim:
1. google drive vb. yere yükle. (linki "bağlantıya sahip olan herkes görebilir" şeklinde paylaşıma aç)
2. sonra o linki kısalt. dar.vin şu iş görür mesela.
3. orada browserdan buna gir veya adam girsin. Browser üzerinden yazdırılsın.
sonra google drivedan paylaşımı kapatırsın veya dosyayı silersin direkt.
0
nhk ni youkosu
(25.12.24)
USB Flash disk ?

Ben yakın zamanda her hafta bir PDF çıktısı alıyordum kırtasiyeden.
0
feastofthedamned
(25.12.24)
USB bellek de çözüm değil. Fotokopici isterse çıktı alırken makinedeki kayıt tuşuna basar ve belgeyi kaydeder. Üniversitelerin etrafındaki fotokopiciler bu şekilde iyi ders notlarını kaydeder ve ardından satarlar.

Gizlilik önemliyse kendi yazıcınızdan çıktı almak zorundasınız.
0
10551037
(25.12.24)
(1)

açık etkinliğe kaç kişi katıldı nasıl öğrenebilirim?

OgutucuRecep
mesela yenikapı'da bir etkinlik olacak buraya binlerce insan katılıyor. kaç kişi katıldığı en doğru nasıl hesaplanır?xray cihazları var burada giren kişi sayısını öğrenebiliriz ama aynı kişi birden fazla girip çıktığı için net tekil bir sayıya ulaşamayız.bu konuda net bir şekilde en doğru rakamı ver
mesela yenikapı'da bir etkinlik olacak buraya binlerce insan katılıyor. kaç kişi katıldığı en doğru nasıl hesaplanır?

xray cihazları var burada giren kişi sayısını öğrenebiliriz ama aynı kişi birden fazla girip çıktığı için net tekil bir sayıya ulaşamayız.

bu konuda net bir şekilde en doğru rakamı veren sistem nedir bildiniz var mı?
0
OgutucuRecep
(25.12.24)
bildigim 3 yontem var.

1. turnike sistemi
2. face recognition
3. jacob metodu: toplam alani ufak m2'lere bolup dusen kisi sayisini carparak bulmak
0
buenosdias
(25.12.24)
(7)

ekşi sözlük yazarları ne istiyor? (asgari ücret)

m e b
günaydın.senelerdir ekşi sözlük okurum, aktif olarak da yaklaşık 10 senedir yazarım vs.ama şu asgari ücret konusunda tam olarak ne istediklerini bir türlü anlamadım. konu ücrete gelen zammın az ya da çok oluşu değil, kolektif bir bilinçle hacıyatmaz gibi aynı konuda bir uçtan bir uca farklı tavır se
günaydın.

senelerdir ekşi sözlük okurum, aktif olarak da yaklaşık 10 senedir yazarım vs.
ama şu asgari ücret konusunda tam olarak ne istediklerini bir türlü anlamadım. konu ücrete gelen zammın az ya da çok oluşu değil, kolektif bir bilinçle hacıyatmaz gibi aynı konuda bir uçtan bir uca farklı tavır sergilemeleri.

her zam öncesi "asgari ücrete gelecek her fahiş zam, reel piyasada fiyatların anlamsız ve kat kat artması demektir, vatandaşa da işverene de çeşitli dolaylı yollardan zarar vermektedir, önemli olan alım gücünü güçlü kılmak" gibi entry'ler havada uçuşuyor ve beğeniliyor. ki bana kalsa ben de aynısını düşünüyorum hele esnaflarımızın açgözlülüğünü göz önünde bulundurunca.

her zam sonrası ise yine kolektif bir şekilde "vatandaşa bu zam mı hak görüldü? hiçbir şeye yaramayacak, millet açlıktan kırılacak" deniyor.

aynısı eyt konusunda da oldu.

siyasi bağlamda eleştiri yapmak tabii ki mantıklı, yönetimin beceriksizliğinin etkileri vs. ama bahsetmek istediğim şey doğrudan zam meselesinde verilen tepkiler ve bu tepkilerin daima iki uç örnek oluşu. neyi kaçırıyorum ya ben bu yazarlar konusunda?
0
m e b
(25.12.24)
asgari ucret bahane. 22 yillik isyan, guvensizlik, tepkinin disavurumu bu. sadece eksisozlukte yok bu memnuniyetsizlik. sokakta, sosyal medyada cogu kisi ayni durumda. bi de ulke gundemini ilgilendiren, ulke ekonomisi hakkinda fikir veren birsey oldugu icin surekli elestri odaginda bir konu. asgari ucret 300.000'de olsa 3.000'de olsa elestirilir cunku buna bagli cok fazla degisken var(enflasyon, memur-emekli maaslari, vergiler vs..)
0
buenosdias
(25.12.24)
Asgari ücret almıyorum, etrafımda pek alan da yok ama beni de rahatsız ediyor mesela bu ikilem.

Şu fiyat skalasında, şu kiralarla 22 bin liraya kimse geçinemez. Herkesin evi yok, mağaradan, kuyudan bozma yerlere binlerce lira kira veriyor insanlar mecburiyetten. Karı koca çalışsalar bile geçinemezler, çocuk varsa geçmiş olsun zaten.

Bir yandan da yüzde elli zam yapsalar yine geçinemeyeceklerdi ama enflasyon sarmalının da bir yerde sonlanması için bazı fedakarlıklar şart. Normal şartlar altında bunu sadece düşük ve orta gelirlinin sırtına yüklemeyip devlet ve zenginin de bazı bedeller ödemesi karşılığında daha acısız hale getirebilirdik ama halk bu adamların kendini umursamadığını, her seferinde kullanıp attığını bile bile seçti ve bu seçimin bedelini ağır ödüyor.
0
chicha_v2
(25.12.24)
Öncelikle nasıl tek bir ağızdan aynı cevabı beklediğinizi ben anlayamadım. Ekşisözlük her kültürden, milletten ve kesimden oluşan bir platform dolayısıyla herkesin bilgisi karşıdakinin anlayabildiği kadardır.

Herkesi aynı anda mutlu edebileceğin bir formül dünya üzerinde yok.
0
gilbeys
(25.12.24)
sorun asgari ücretin meblagası değil asgari ücretli işlerin çok oluşu(%10-20 fazlasını verip asgari ücret diil muamelesini de katarak) 9,7 milyon işçi asgari ücretin yüzde 20 fazlası ve altında bir ücretle çalışıyor. Kadın işçilerin yüzde 59,2'si asgari ücretin yüzde 20 fazlası ve altında bir ücretle çalışıyor. 9,5 milyona yakın özel sektör işçisi asgari ücretin yüzde 20 fazlası ve altında ücretlerle çalışıyor.

ekonomisi dengeli bi ülke olsaydık zamma gerek olmayacaktı oran yükselmesi enflasyonun hem arttıgını hem artacağını gösteriyor. yani kağıt üzerinde oranın çok olması kötü haber, e düşük versen millet aç kaldı zaten o da ayrı olay. 20bine kim nerede yaşar
0
ala09
(25.12.24)
genel olarak sikintili bir topluluk. daha soruyu bile anlamamislar. ben o tarz basliklari direkt geciyorum. cok okumamak lazim.
0
badcode
(25.12.24)
@tiredofwaiting: "ekşi sözlük homojen bir yapı değil ki" mi?
0
🌸m e b
(25.12.24)
Tepki asgari ücretin kendisine değil. A.K partisi ülkeyi öyle bir duruma düşürdü ki iş ve çalışma ahlakı diye bir şey de kalmadı ve asgari ücret "fix" ücrete dönüştü. Ayrıca ekonominin içinden geçildiği için her şey asgari ücrete göre belirleniyor ve alım gücü diye bir şey de kalmıyor.

Ülkede çalışanların 47%'si asgari ücretle geçiniyormuş düşün.
0
feastofthedamned
(25.12.24)

Fender bas gitar kılıfı , FB405

sibertenik
Fender softcase, etiketli, kullanılmamış kılıf. 1200 tl.
Fender softcase, etiketli, kullanılmamış kılıf. 1200 tl.
0
sibertenik
(25.12.24)
(13)

Sevmediğim İş Arkadaşına Hediye

auroraaurora
Mütekabiliyet ilkesi kapsamında almış bulundum. O kozmetik ürün almış; ben başka yerden yürüyeyim dedim. Şu üzerine isim yazılan Oscar heykelciklerinden aldım. Üzerine X'in süper kahramanı yazdırdım. Sorun şu ki; kadından hiç hazzetmiyorum. Ama hediye alınca hemen yelkenleri suya indirdim. :D Şimdi
Mütekabiliyet ilkesi kapsamında almış bulundum. O kozmetik ürün almış; ben başka yerden yürüyeyim dedim. Şu üzerine isim yazılan Oscar heykelciklerinden aldım. Üzerine X'in süper kahramanı yazdırdım. Sorun şu ki; kadından hiç hazzetmiyorum. Ama hediye alınca hemen yelkenleri suya indirdim. :D Şimdi hediyeyi verip vermemek konusunda kararsızım. Düz, nötr bir şeyler mi baksam?
0
auroraaurora
(25.12.24)
Çok kötü bir hediye almışsın zaten :) mum al, kozmetik al bundan daha iyi
0
grimavi
(25.12.24)
dalga geçer gibi olmuş hediyen. ayıp.
0
elorelia
(25.12.24)
Nesini beğenmediniz yahu :) Ben tam tersi fazla özenilmiş bir hediye gibi algılanmasından endişelenmiştim.
0
🌸auroraaurora
(25.12.24)
bence yanlis dusunuyorsun; hediyen dogru. cunku tam da haz etmedigin kisiye alinacak samimiyetsizlikte bisey almissin. bunun bi tik ustu, isminin yazili oldugu superkahraman pelerini falandir.
0
buenosdias
(25.12.24)
eksiden bi milyoncu tarzı yerlerde satılan bir şeyden bahsediyoruz. birbirinize manevi hisler beslemediğinize göre alıp evinde sergilemeyecek, bi köşeye atacak. faydasız ve saçma. kaliteli bi biblo filan olsa bari. kadından hazzetmiyor olman on kötü bir hediye alman için sebep değil.
0
elorelia
(25.12.24)
Üzerine kadının ve departmanının adını yazdırdım. :/ Kinayeli algılanmasını anlarım da bir dünya para verip aldığım şeyin bayağı olduğunun düşünülmesi üzer doğrusu.
0
🌸auroraaurora
(25.12.24)
bana da hiç sevmediğim bir arkadaş hediye verdi bu sene :D ben de karşılığında samimiyetsizce bir yılbaşı çorabı alıp verdim. böyle bişi ok bence :)
0
theseachange
(25.12.24)
hocam oscar heykelciğini düşmanına vermez insan alsfalshgasf

2000lerin başında falan bitti onun dönemi. (yılın annesi, yılın eltisi falan yazardı millet)

sen de bi kozmetik ürün al geç bence.
0
brkylmz
(25.12.24)
Sanırım 15 sene önce dedeme almıştık o zaman popülerdi sen hesap et. Kupa ya da çorap alsaydın daha iyiydi. Katia'da güzel yılbaşı çorapları var kutulu falan 4 lü 5 li.
0
kullanicadi
(25.12.24)
hocam afedersin ama çok güldüm ya :( gerçekten birine alınabilecek en dandik hediyeyi almışsın. Yılbaşı çorabı ya da yılbaşı temalı bi mug al geç. Hem işe yarar hem de kullandıkça seni hatırlayacağı için belki sana karşı pozitif his besler. Biri bana Oscar heykelciği alsa içimden baya dalga geçerdim. Bi de şimdi hediye geldiği için odasında görünür yere koyması gerekecek ama başka görenler komik bulacak falan iyice zor durumda bırakırsın yani
0
nundu
(25.12.24)
Bana boyle bir sey gelse, annemden dahi olsa saniyesinde cope giderdi sanirim yaaa hahaja. Cok kotu bir hediye ya. Mum filan alin.
0
kassiopeia
(25.12.24)
bu biraz saldırgan ve işlevsiz bir hediye olmuş olabilir mi?
ben çöpe atardım böyle bir şey gelse. ikea çerçeve bile daha iyidir.

kozmetikle fişekleyin siz de.
seviyorsa dikenli olmayan sukulent aranjman olabilir.
0
mathilda.may
(25.12.24)
Kesinlikle verme. Mum, ilginç düz not defteri olabilir
0
kaset
(25.12.24)

Cinsel yaşam ve ruh sağlığı araştırması için katılımcı arıyorum

tas parcalari
Sevgili modlar, duyurum bir süre üstte kalırsa çok sevinirim.kadın katılımcılara yönelik, doktora tezi kapsamında bir araştırma yürütüyoruz. bu çalışmanın amacı, cinsel işlevler ile bilişsel şemalar arasındaki ilişkiyi incelemek.anketin tamamlanması yaklaşık 25 dakika sürüyor. yani normalden biraz u
Sevgili modlar, duyurum bir süre üstte kalırsa çok sevinirim.


kadın katılımcılara yönelik, doktora tezi kapsamında bir araştırma yürütüyoruz. bu çalışmanın amacı, cinsel işlevler ile bilişsel şemalar arasındaki ilişkiyi incelemek.

anketin tamamlanması yaklaşık 25 dakika sürüyor. yani normalden biraz uzun. ama bu alanda bir araştırma yapmanın literatüre, klinik psikoloji alanına epey katkı sağlayacağını umuyoruz.


araştırmanın linki: tr.surveymonkey.com


desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim!
0
tas parcalari
(25.12.24)
(3)

Vergiden düşme ne demek?

antheros
Mesela şahıs şirketi sahibi bir insan şirketi için iki ürün aldı.İki ürün de 100 TL diyelim. Birinin KDV'si %8, ikincisinin %20 olsun. Vergiden düşerse 28 TL mi (8 TL + 20 TL) daha az ödemiş gibi olacak?Ya da 10000 TL kazandı, 2000 TL başka giderlerİ olsun. 200 TL de bu harcama göz önünde tutulup
Mesela şahıs şirketi sahibi bir insan şirketi için iki ürün aldı.
İki ürün de 100 TL diyelim. Birinin KDV'si %8, ikincisinin %20 olsun. Vergiden düşerse 28 TL mi (8 TL + 20 TL) daha az ödemiş gibi olacak?

Ya da 10000 TL kazandı, 2000 TL başka giderlerİ olsun. 200 TL de bu harcama göz önünde tutulup 10000 TL - 2000 TL - 200 TL yani 7800 TL üzerinden mi vergisi hesaplanacak?

Öğrenmek istediğim şey ürünlerin KDV oranının vergiden düşme olayına bir etkisi olup olmadığı.
0
antheros
(25.12.24)
Bu kadar komplike hesaplara gerek yok. Yıl sonu geldiğinde 100bin satış yaptın %20 KDV ile diyelim. 20k devlete borcun var. Bu 20k’yi yaptığın giderleri belgelendirerek KDV’lerinden mahsuplaşabilirsin.

Denetimlerde bu giderlerin senin yaptığın satışlarla ilgili olmadığını tespit edilirse ceza yersin.
0
Mcfly
(25.12.24)
Daha az ödeme yok hocam. Bir kere ödeme var. Sen 100 TL + 8 TL KDV olarak bir ürün aldın diyelim. 8 tl'sini ödemiş oldun. Sen bunu ödediğin için artıya geçtin. Dolayısıyla sen bir fatura kestiğinde gelecek KDV borcundan 8 tl düşecek.

Aldığınız ürünü tekrar satacaksanız KDV oranının bir etkisi yok. Çünkü aynı oranda alıp aynı oranda satacaksınız.
10000 TL kazanırken ne kadar kdv'li fatura kesti, 2000 giderin ne kadar kdv'si vardı o önemli.

Örnek olarak; Toplam 10.000 + 2000 KDV fatura kesti diyelim. 2000 TL + 400 TL KDV'li de gideri var.

2000-400 TL 1600'lük KDV borcu çıkacak. 10000 - 2000 de gelir olarak görünüp vergilendirilecek.
0
nickini vermek istemeyen uye
(25.12.24)
@nickini vermek istemeyen üye de belirtmiş ama ben de vurgulamak istedim: KDV ve gelir/kurumlar vergisi 2 ayrı şey.

KDV için her ay yaptığın satışlardan tahsil ettiğin KDV tutarı ve yaptığın giderlere ödediğin KDV tutarı tahsil ettiklerin + ödediklerin - olacak şekilde toplanır. Bu durumda bu 2 kalem giderden 8+20=28 liralık kdv eksi yazılacak. Yani KDV'ye düşürücü etki edecek.

Ayrıca gelir/kurumlar vergisi var. Bu da KDV hariç gelirlerden-giderler düşülerek bulunan vergi öncesi net kar üzerinden hesaplanıyor. Tabi ki amortisman, dönemselleştirme, kanunen kabul edilmeyen giderler, vergi istisnaları şu bu gibi ayrıntılar var ama buradaki örnek için önemli değil. Burada dediğiniz gibi 7800 üzerinden vergilendirilecek. Dolayısıyla bu 2 gider vergi matrahına 200 liralık bir düşürücü etki yapacak. Vergi oranı %25 olursa, kabaca 50 liralık bir vergiden düşme sözkonusu oluyor diyebiliriz.

Totalde de 50+28=78 liralık "vergiden düşme" oluyor takribi.
0
perferil
(25.12.24)
(4)

yurt dışından telefon alma

violetsky
arkadaşım 27 aralık’ta abd’den telefon alacak ve imei numarasını bana gönderecek. ben de 2024 bitmeden e-devlet üzerinden kayıt yaptıracağım. sonrasından ocak ayında arkadaşım telefonu türkiye’ye getirecek. benim de kendisinin de pasaporta telefon kaydetme hakkımız var.bu senaryoda sıkıntı var mı? k
arkadaşım 27 aralık’ta abd’den telefon alacak ve imei numarasını bana gönderecek. ben de 2024 bitmeden e-devlet üzerinden kayıt yaptıracağım. sonrasından ocak ayında arkadaşım telefonu türkiye’ye getirecek. benim de kendisinin de pasaporta telefon kaydetme hakkımız var.

bu senaryoda sıkıntı var mı? kurallar o kadar sık değişti ki takip edemedim. imei kaydında telefonun ülkeye giriş yapmış olması vs gerekmiyor değil mi?
0
violetsky
(25.12.24)
Sıkıntı görünmüyor, cihaz yurt dışındayken de kaydedersiniz.

Fakat Türkiye’den alınca da hemen hemen aynı fiyata geliyor artık. ABD’den alınanlarda fiziki sim de yok, garantisi de kısa. Bir de malum 3 takvim yılı kilitli olacak. Ben Türkiye’den alırdım ama siz bilirsiniz.
0
orient blue
(25.12.24)
imei kaydı yaptırılırken son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkmış ve türkiye'ye giriş yapmış olmanız gerekli.

imei kayıt aşamasında ülkeye giriş tarihini sistem otomatik çekiyor.
0
durbidakka
(25.12.24)
bir diger konu da bu kuraldaki amac: baskasi icin telefon getirmenin onune gecmek. soyle bir riski de var; tamam son 1 yilda yurtdisina cikmissin, imei kayit hakkin da var; ama amerika'ya gitmemissin.
0
buenosdias
(25.12.24)
Kullanacağınız hat da kaydı yaptığınız kişi adına olmalı
0
sacrilegious
(25.12.24)
(2)

atv haber'in şeffaf zemin katlı binası

tabudeviren
haber bitiminde zoom out ile gösteriliyordu.neresiydi ora? bilen varsa harita link atabilir mi?
haber bitiminde zoom out ile gösteriliyordu.
neresiydi ora? bilen varsa harita link atabilir mi?
0
tabudeviren
(25.12.24)
tam noktasını hatırlamıyorum ama çocukken barbaros bulvarında önünden geçmiştim. google amcaya sorunca şöyle bir adres çıkıyor: Barbaros Bulvarı, Cam Han, No:153, Beşiktaş
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(25.12.24)
şu anda o bina Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak kullanılıyor, o şekilde aratırsanız bulabilirsiniz.
0
chaos moleculaire
(25.12.24)
(2)

Isias otel davasından çıkan karar

beetlejuice
Bilinçli taksir. Çürük binalarla bizi öldürmeye devam.Deprem kuşağında imar affından faydalanacağın kaçak katlar çık, kolonlarını kes lobini büyüt, asansör ekle... sonra ay hiç beklemezdim binam sağlamdı, zaten onlar soğuktan öldü de. Bütün suçluların cebe indirdiği paralar da yanlarına kar kalsın.A
Bilinçli taksir. Çürük binalarla bizi öldürmeye devam.

Deprem kuşağında imar affından faydalanacağın kaçak katlar çık, kolonlarını kes lobini büyüt, asansör ekle... sonra ay hiç beklemezdim binam sağlamdı, zaten onlar soğuktan öldü de. Bütün suçluların cebe indirdiği paralar da yanlarına kar kalsın.

Anlaması gerçekten çok güç, nasıl oluyor da ikna olunuyor insanlar göçük altından çocuğunu kurtarmaya çalışırken, para kasasını arayan ve kaçarken havalimanında enselenen adamın bu sonuca ihtimal vermediğine?
0
beetlejuice
(25.12.24)
Ödül gibi bir ceza.

Yalniz şunu da hatırlayalım, binlerce insan göçük altindayken bölgeye gelen ilk vinçler (Hatay'di sanirim) bankaların kasaları içindi.

İleride insanların üzerine uzun uzun yazıp çizecegi bir distopyada yaşıyoruz şu anda.

Ve bu öyle büyük öyle organize bir kötülük ki hani sadece akp vs diye aciklanabilecek kadar basit değil.

Kökleri çok derinde ve cok da ortada..
0
makbur
(25.12.24)
140journos da "olası kast" adında belgesele konu olmuştu. kıbrıslı anne babalar olası kasttan ceza alması için uğraştılar ama olmadı.
0
ground
(25.12.24)
(3)

asgari ücretli çalışan maliyet

melodi
sigortada asgari ücret veya bi tık üstü gösterilen bir çalışanın işverene maliyeti ortalama ne kadardır? bir de bu maliyeti başka bir şekilde gösterip düşme şansları var mıdır?
sigortada asgari ücret veya bi tık üstü gösterilen bir çalışanın işverene maliyeti ortalama ne kadardır? bir de bu maliyeti başka bir şekilde gösterip düşme şansları var mıdır?
0
melodi
(25.12.24)
net veya brut rakami girerek gorebilirsiniz :
www.verginet.net
0
cirkinkizyokturazvotkavardir
(25.12.24)
sgk zamanında ödenirse 8.516,54 tl
geç ödenirse 9.816,77
0
ground
(25.12.24)
unalub
(25.12.24)
(7)

asgari ücret, alım gücü, alamayış gücü

avatar is back
https://pbs.twimg.com/media/Gflb8dMXUAEQXEZ?format=jpg&name=mediumdolar bazlı açıklanma tarihlerine göre rekor asgari ücret geldi bu akşam. herkes ise mahvolmuş durumda. 800-900$ beklentileri havada uçuşuyordu. bu neden böyle? insanlar dalga mı geçiyorlar?ayrıca eu ile kıyaslıyorum, ocakta ek ders a
pbs.twimg.com

dolar bazlı açıklanma tarihlerine göre rekor asgari ücret geldi bu akşam. herkes ise mahvolmuş durumda. 800-900$ beklentileri havada uçuşuyordu. bu neden böyle? insanlar dalga mı geçiyorlar?

ayrıca eu ile kıyaslıyorum, ocakta ek ders alan örtmen, mesaili polis molis maaşı vs 2k$ falan, neredeyse eu seviyesinde maaşlar var. ama adamlar 6 öroya 200 gr et döner yerken biz o kadarını anca 13 öroya yiyoruz. korkunç da bir pahalılık var.

cidden genel olarak sorun nerede anlamakta zorlanıyorum. gelir adaletsizliği mi? esnafın üçkağıdı mı ne bu sorun
0
avatar is back
(25.12.24)
Devletin doviz kurunu baskilamasi sebebiyle TL'nin cok fazla degerli olmasi.
0
sertac akin
(25.12.24)
sorun asgarimiz avrupanın yarısı bile değilken çoğu şeyin avrupadan pahalı olması.
yani alım gücümüz yok. bu maaşı avrupada alsak marketten ve restoranlardan daha çok şey alabilirdik. ya da kıyafet vs.
0
jelly bear
(25.12.24)
Siz yenisiniz galiba
0
narod
(25.12.24)
dolar bazında da türkiye çok pahalı bir ülke oldu artık. o yüzden 600 küsür dolar yetersiz artık. ayrıca dolar enflasyonu da var.
0
archmeister8
(25.12.24)
O eski 600 dolardan eser yok simdi, bu konuda arkadaslara katiliyorum ancak son zamanlarda ortaya cikan Turkiye Avrupa'dan pahali algisi tamamen yanlis. Zaten olay market alisverisinde degil, orada da Turkiye daha ucuz genelde ama asil olay vergiler, harclar vs gibi seylerden patliyor.

Esnafin karliligi artmis olabilir tabii ama malum masraflar da yuksek, istanbul'da bir restoranin cirosu yuksektir ama kirasi, personel masrafi falan epey sikinti, yoksa ipini koparan esnaf/aile lokantasi acardi.

Bu arada butun bu yazdiklarimdan ve diger arkadaslarin yazdiklarindan sonra, sorun nerede hic birimiz bilmiyoruz anladigim kadariyla :)
0
mbond
(25.12.24)
gecen gün putin'in halka acik toplantisi vardi. konu savastan, ambargo vs den dolayi ekonominin kötü gidisi sebebiyle "dayanilmaz seviyeye gelen" enflasyon. kac diye baktim 9% imis.
neredeyse 3 yildir fiilen savasta, cesitli ambargoalara tabii bir ülkenin finansallari bile bizden iyi.

tl'nin cok degerli olmasi sebebiyle ihracat da daraliyor.

esnafin karliliginin arttigini sanmiyorum. onlar da eti senin gibi pahali aliyorlardir. esnafin kazandigi nokta elinde bozulmayacak ürünü bekletip daha sonra pahalidan satmak olabilir ama yemekte o olmaz diye düsünüyorum ya da az olur.
0
sonsuz
(25.12.24)
onu bunu bilmiyorum da bundan yaklaşık 6 yıl evvel karadenizin bir şehrinde anneme ev kiraladık. o zaman bir kira parası olan emlakçı komisyonunu 100 euro olarak verdiğimizi hatırlıyorum. aradan yıllar geçti geçen ay tekrar zam yaptık ve şuan kira güncel kur ile 270 euro ve bundan da ev sahibi çok hoşnut değil. bu arada hiçbir zaman yüzde 25 filan zam yapmadık hatta bu sene ile son 2 senedir yüzde 100 den fazla zam yapmış olacağız.

annem 6 yıl önce asgari ücretten fazla emekli aylığı alıyordu. şimdi ise asgari ücretten az emekli aylığı alıyor.

benim de anlamadığım nokta sizin ile aynı 6 yıllık euro enflasyonu katsak bile 100 den 270 e çıkmıyor. sözde temel ücretler döviz karşısında artıyor ama temel harcamalırımız döviz bazından daha fazla artıyor. garip bir ülkeyiz.
0
belkider
(25.12.24)
(4)

MHRS randevumu iptal etti: Böyle bir şey olabilir mi?

santimantal
Muayeneden aylar sonra MR çektirdim ve doktora raporu göstermek için randevu aldım. Bir gün önce bana şöyle bir mesaj geldi: "Daha önce muayene olduğunuz için ve başka kişilerin yararlanabilmesi için randevunuz iptal edilmiştir."Ben şok!Sonuç göstermek için randevu gerekmiyormuş gibi yani... Şimdi b
Muayeneden aylar sonra MR çektirdim ve doktora raporu göstermek için randevu aldım. Bir gün önce bana şöyle bir mesaj geldi: "Daha önce muayene olduğunuz için ve başka kişilerin yararlanabilmesi için randevunuz iptal edilmiştir."

Ben şok!

Sonuç göstermek için randevu gerekmiyormuş gibi yani... Şimdi ben gidip randevusuz bir şekilde sonuç gösterecek olsam bakacak mı doktor?
0
santimantal
(24.12.24)
evet bakar doktor.
0
jelly bear
(25.12.24)
İptal etmesi ilginç ama doktorlar test sonuçlarını göstermek için tekrar gittiğinizde randevu almadan bakıyor, kapının önündeki kalabalığın yarısını sonuçlarını göstermek için gelenler zaten.
0
lamborcini
(25.12.24)
normalde 15 gün içinde kontrol için yeni randevu almaya gerek yoktur. aylar sonrası için alınan randevunun iptal olması ilginç olmuş.
doktor sekreterine gidip mr sonucu göstereceğinizi söylerseniz size kontrol muayenesi açacaktır.
0
my fault
(25.12.24)
Defalarca oldu
0
primetime
(25.12.24)
(6)

uzun zamandir calismayan klima

fevzi123
selamlar,odamdaki klimayi yillardir sadece yazin kullaniyorum.yillar sonra ilk defa kis modunda, odayi isitmak icin kullandim ama isitmiyor ki.dumduz ne soguk ne sicak hava ufluyor.bu normal mi? bir sure beklersem isitmaya baslayacak mi? ekstra bir bakim vs mi gerekiyor yoksa?tesekkurler.
selamlar,

odamdaki klimayi yillardir sadece yazin kullaniyorum.

yillar sonra ilk defa kis modunda, odayi isitmak icin kullandim ama isitmiyor ki.
dumduz ne soguk ne sicak hava ufluyor.
bu normal mi? bir sure beklersem isitmaya baslayacak mi? ekstra bir bakim vs mi gerekiyor yoksa?

tesekkurler.
0
fevzi123
(24.12.24)
kumandada tüm ayarlar doğruysa eski klimalarda ısıtmaya başlaması/sıcak hava vermesi 4-5 dakikayı bulabiliyor. bence biraz bekleyin. soğuktayken sıcağa alıp bekliyorsanız kapatıp açın, bir süre sonra sıcak üflemeye başlayacaktır.
0
MtKrt
(24.12.24)
Inverterli klima. Değilse dışarısı 4 derece altındayken Isıtmaz
0
kisa
(25.12.24)
@kisa onu nasil anlayacagim ki acaba?
0
🌸fevzi123
(25.12.24)
Marka modeli internetten aratarak olabilir. Üzerinde yazabilir
0
kisa
(25.12.24)
Gazı bitmiş olabilir
0
sacrilegious
(25.12.24)
uzun süre kullanılmazsa gazı azalır.
0
ground
(25.12.24)
(2)

Word'de iki ve daha fazla sütun arasındaki çizginin rengini değiştirmek?

santimantal
"Araya çizgi koy" diye bir özellik var.Çizginin rengi siyah oluyor.O çizginin rengini değiştirmek olası mı?Evetse nasıl?
"Araya çizgi koy" diye bir özellik var.
Çizginin rengi siyah oluyor.
O çizginin rengini değiştirmek olası mı?
Evetse nasıl?
0
santimantal
(24.12.24)
microsoft'un dedigine gore mumkun degil.
answers.microsoft.com

workaround olarak aklima gelen: bi ust paragrafi customize edip ona istediginiz renkte bottom border verebilirsiniz.
0
buenosdias
(24.12.24)
Şekil ekle kullanarak iiincecik bir dikdörtgen çizseniz, onu renklendirip sütunlar arasındaki çizginin üstüne yerleştirseniz çözülebilir?
0
kobuzchu kiz
(25.12.24)
(2)

Playstation store hediye kartı nerede bulabilirim?

clerk chisel
Merhabalar,Ankara’dayım, fiziksel hediye kartı almak istiyorum. Nerede bulabilirim?
Merhabalar,

Ankara’dayım, fiziksel hediye kartı almak istiyorum. Nerede bulabilirim?
0
clerk chisel
(24.12.24)
Öyle bir "card" yok, dijital olarak alabileceğin gift card var sadece veya direkt oyunu satın alıp, göndermek istediğin kişinin mailine tanımlıyorsun.
0
feastofthedamned
(25.12.24)
Ps yi bilmiyorum ama ben genelde ilginc hediye kartlari goruyorum d&r magazalarinda
0
Zetnikov
(25.12.24)
(2)

yurt dışı çıkış harç pulu

tepedeki psychedelic adam
harç artık tamamen dijital ortamda olacakmış ve yazılanlara göre fiziksel pullar 12.01.2025'e kadar geçerli olacakmış. benim elimde pul var ve o zamana kadar yurt dışına çıkmayacağım. iade edebiliyor muyum ya da ne yapacağım bu pulla, bilgisi olan var mı?https://www.flypgs.com/basin-odasi/duyurular/
harç artık tamamen dijital ortamda olacakmış ve yazılanlara göre fiziksel pullar 12.01.2025'e kadar geçerli olacakmış. benim elimde pul var ve o zamana kadar yurt dışına çıkmayacağım. iade edebiliyor muyum ya da ne yapacağım bu pulla, bilgisi olan var mı?

www.flypgs.com
0
tepedeki psychedelic adam
(24.12.24)
sen iade edemiyorsun ama yurtdışına çıkmak isteyen birine satabilir veya bedelsiz verebilirsin.
0
etna
(24.12.24)
iade ediliyormuş bu arada. ben iade edip parasını geri aldım.
sabiha gökçen giden katında konuyla ilgili küçük bir ofis var, oradan yapılabiliyor. ne zamana kadar yapılabildiğini bilmiyorum.
0
🌸tepedeki psychedelic adam
(09.01.25)
(16)

Kibirden kurtulmak

Gradient_tabanlı_mor
Bence kibirli bir insanım ve sık sık kibrime yenildiğimi farkediyorum. Kendime hatırlatıyorum yapmamam gerektiğini ama kişiliğim böyle galiba. Bir gün ilahi adalet tarafından kibirlendiğim şeylerle imtihan edilmeden nasıl kurtulurum? Meditasyon veya önereceğiniz bir kitap filan.
Bence kibirli bir insanım ve sık sık kibrime yenildiğimi farkediyorum. Kendime hatırlatıyorum yapmamam gerektiğini ama kişiliğim böyle galiba. Bir gün ilahi adalet tarafından kibirlendiğim şeylerle imtihan edilmeden nasıl kurtulurum? Meditasyon veya önereceğiniz bir kitap filan.
0
Gradient_tabanlı_mor
(24.12.24)
Ne yapıyorsun mesela?
0
rock n roll
(24.12.24)
küçümsüyorum insanları.
0
🌸Gradient_tabanlı_mor
(24.12.24)
Hocam senin bi duyurun vardı sanki, ofiste 3 kadınız diğer ikisi benim kadar bilmiyolar yapamıyolar vs diye

Böyle bir tarzın var, hani bildiğimi paylaşayım onlar da yapsın gibi değil de sıyrılayım yükseleyim gibi bireyci ve kariyerist bir düşünme şekli

insanların farklılıklarını çeşitliliklerini arkaplanlarının hikayelerinin seninle aynı olmadığını kabul et diyecem ama
0
grimavi
(24.12.24)
Valla dünya üzerinde yaşayan bilmem kaç milyar insandan sadece biriyiz. Hiç birimiz aslında hiç önemli değiliz, gerçekten bu böyle.
0
rock n roll
(24.12.24)
Bence empati eksikliğiniz var. Bu kibrinizin, kendinizi üstün görme arzunuzun temelinde bu yatıyor. Çocukluk travmalarının da kişiyi ezerek yükselmeye sevk ettiği örnekler çok. Geçmişinizi irdelemeniz de faydalı olur.
0
seni tanıdığım güne lanet olsun
(24.12.24)
@grimavi yok tam aksine her bildiğimi paylaşıp insanlara yardımcı olup öğretirim ki herkes benim mükemmel birisi olduğumu öğrensin diye. yani bilgimi de saklayamıyorum bu mantıkla :)
0
🌸Gradient_tabanlı_mor
(24.12.24)
Valla meditasyon falan boş iş. Kitap ise kişiye göre değişir diyeyim de başıma bir şey gelmesin. Çözüm ise başkalarının eksikliği, zayıflığı varsa senin de eksikliğin ve zayıflığın olduğunu kabullenmen. Hata yaptıkça oha ben de insanmışım lan, aaa olm geçen Ahmet'i ezdim içimde şu hareketinden dolayı ben de Ahmetmişim meğer diye diye bence törpülersin.
0
Shepard
(24.12.24)
kurtulamazsin. bu senin karakterin. iyi kalpli, guleryuzlu, vicdanli biri olmak gibi birsey. ha kotu bisi oldugu icin bi gun travmatik bir olay yasayip boyunun olcusunu alirsin ve az torpulersin ama tamamen kurtulman cok zor.

not: bu konu ozelinde degil; ama meditasyon'a bos is diyen birini asla ciddiye alma.
0
buenosdias
(24.12.24)
@buenosdias reiz +100
geçen bağımlilik duyurusundaki tespitleri de çok isabetli idi.
burada da katiliyorum.
0
WithWorth
(24.12.24)
Kibir, hased yalan riya vs bunları kontrol altına alınabilir.
Tamamen kurtulmak öyle mümkün değil.
Herşey zıddıyla bilinir diye bir kaide var sonuçta.
Tavsiyem nefsine ağır gelebilecek ama gerçekte güzel olan şeyleri yapman.
Yolda gördüğün çöpü al, sevmediğin biri de olsa hatalı olduğunu anladığın an git özür dile, fakire bir şey vermek istediğinde daha fazla vermeye çalış, başın yere Barak yürü vs.
Ama asıl niyetin bu konuda önemli.

Babadan anneye geçen bir sıvıdan yaratıldık öldüğümüzde de çürüyoruz.
İşte bu aradaki hayatı kibirlenerek geçirmenin mantıksızlığını iyi anlamak lazım.
Benim hayattan anladığım, kibirli olanların tam aksine küçük şeylerle zarara uğramaları veya küçük düşmelerinşn de mümkün olmasıdır.

Meditasyon evet boş bir iş.
0
diyecevaplandı
(24.12.24)
Insan değişime açık bir varlık. Kurtulamazsın gibi bir durum yok bence. En azından şu anda farkındalık olmuş. Meditasyon işe yarar mı bilmem.
0
pembediken
(25.12.24)
bu her birimizin yaşadığı çoğumuzun ise farkına varmadığı bir hastalık. neyseki sizde farkındalık gelişmiş, bu farkındalığı olumlamak ve kendinizi gözlemlemeye devam etmek gerekir diye düşünüyorum.

ayrıca, bu durumun çözümü için çok fazla sayıda insan, dönüp dolaşıp nefis tezkiyesi-terbiyesi yöntemleri ile yakınlaşıyor. en azından bende öyle oldu. şükür ki olmuş.

inanç durumundan bağımsız, mesnevi okumanızı tavsiye ederim. hayatın nasıl yaşanacağına-yaşanması gerektiğine dair daha temiz bir kaynak görmediğimi söyleyebilirim. inanç durumundan bağımsızdan kastım, dini bakışla alakalı. Mevlana'nın argümanlarının islam temelli olduğu bir gerçek ancak bu gerçek bir yana, islamı daraltmaktan ziyade insanın içine doğru genişletmesi gibi düşünülebilir.

nefis terbiyesinin ve dolayısıyla kibirden kurtulmanın aşamaları mevcut, bir sonrakine doğru gitmeye başladıkça hayat çok daha yaşanılası ve hafif bir yer haline geliyor. en azından benim tecrübem buna çıkıyor, selametle
0
kel aynak kusu
(25.12.24)
bizim dergaha gel, 1 yıl sadece düz odun toplaman gerekiyor. testi geçersen kurtulabilirsin.
Allah yar ve yardımcın olsun.
0
rhan
(25.12.24)
Çözüm arıyor olmanız, farkındalığınız güzel bir şey.
NKB'ye evrilmemiş.
Çevreniz için çok rahatsız edici olmalı.
Psikiyatrik destek işe yarayabilir.
0
Mirket
(25.12.24)
öncelikle tebrikler.
bunun farkına varmış olmak ve kurtulmak istemek muhteşem bir adım.

gnostik gruplarda ego nasıl öldürülür çalışmaları var. egonun öldürülmesi mümkün değil ama orada denmek istenen kibrin öldürülmesi. gnostik lügatta böyle geçiyor.

bir grup var türkiye'de. bununla ilgili pratikleri aktarıyor ve her hafta derste uygulatıyorlar.

samael aun weor (bu adamın yazdıklarına bayılıyorum)
kitapları için tr.aeon13.org

bu sitenin instagram sayfasından derslere katılmak için bilgi alabilirsin. ben epey takıldım o derslerde.
www.instagram.com
0
mathilda.may
(25.12.24)
maneviyat isleri gunluk hayatinizla ilgili sinavlariniz mutlaka karsiniza cikiyordur. kendi kendinize cozemiyorsunuz belli ki, empati beceriniz nasil ? saglam meditasyon veya mindfulness islerini tavsiye ederim.
0
evimin paspasi
(25.12.24)
(3)

Selenyum tavsiyesi

HellKeePer
merhaba, marka olarak memnun kaldığınız selenyum takviyesi var mıdır?
merhaba, marka olarak memnun kaldığınız selenyum takviyesi var mıdır?
0
HellKeePer
(24.12.24)
Tavsiye değil ama Brezilya cevizi?
0
renegade
(25.12.24)
assos Selenium QuatroTablet içeriğinde krom çinko ve bakır da var.
sadece selenyum istiyorsan venaturada mevcut.
0
orpheus
(25.12.24)
Kanser tedavisi falan görüp buna bagli agir bir selenyum eksikligi yoksa günde iki adet brezilya fistigi yemek kafi. Günlük ihtiyacin %200'ünü karsilar.
0
alice in potatoland
(25.12.24)
(1)

Muhtemelen mide kaynaklı sağ göğüs ağrısının riski var mı?

santimantal
Antibiyotik tedavisi ile helikobakter pyloriden kurtuldum.Midemle ilgili sadece geğirme sorunu devam ediyordu.Onun için de Pinades diye bir ilaç verdi doktor.Stresin geçince geğirme de tam biter, dedi.Yedi sekiz ay sonra birden sağ göğsüm ağrımaya başladı. Kaburgalarıma darbe yemiş gibi bir ezilme a
Antibiyotik tedavisi ile helikobakter pyloriden kurtuldum.
Midemle ilgili sadece geğirme sorunu devam ediyordu.
Onun için de Pinades diye bir ilaç verdi doktor.
Stresin geçince geğirme de tam biter, dedi.

Yedi sekiz ay sonra birden sağ göğsüm ağrımaya başladı. Kaburgalarıma darbe yemiş gibi bir ezilme ağrısına benziyor. Yere doğru eğilince ağrıyor göğsüm. Midemde de hazımsızlık, ekşime, aşırı geğirme, yanma, ağrı falan oldu göğüs ağrısıyla birlikte.

Bir haftalık öfke ve gerginlikten sonra yaşadım bunları. Bir kişinin sözlü saldırısına uğramıştım ve kendimi savunsam da bedelini tam ödetemedim ve içimde kaldı.

Gastritim mi tekrar etti?
Helikobakter pylori mi kaptım tekrar?
Sadece stres ve gerginlikten geçici bir gastrit mi yaşadım?

Neden bu kadar göğsüme vurdu bu ağrı? Daha önce çok daha büyük sıkıntılar yaşamıştım midemle ilgili ama göğsümü etkilememişti.

Bununla ilgili doktora gitmeli miyim?
0
santimantal
(24.12.24)
Hocam doktor değilim ama kendi yaşadığım tecrübeden hareketle bir tahminim var: Safra kesenizde bir problem olma ihtimali yüksek. Safra kesesi taşı muhtemelen.

Stresli günlerde ağrısı artıyor.
0
tss
(25.12.24)
(2)

avustralya vizesi

in vino veritas
son zamanlarda turistik vize icin basvuran ve basvurusu sonuclanan var midir? surec ne kadar hizli ilerliyor, oradaki yakinimizdan davet mektubu alarak basvurmak mi mantikli yoksa hic ondan bahsetmeden cakma bir turistik seyahat planiyla mi basvurmaliyiz? randevu vs. nasil oluyor ve sengen gibi ret
son zamanlarda turistik vize icin basvuran ve basvurusu sonuclanan var midir? surec ne kadar hizli ilerliyor, oradaki yakinimizdan davet mektubu alarak basvurmak mi mantikli yoksa hic ondan bahsetmeden cakma bir turistik seyahat planiyla mi basvurmaliyiz? randevu vs. nasil oluyor ve sengen gibi ret durumlari sık ve keyfi mi oluyor? seyahat acentalari araciligiyla basvurulabiliyor mu yoksa bireysel olarak mi basvuruluyor? tum tavsiyelerinize acigiz, tesekkurler.
0
in vino veritas
(24.12.24)
Kesinlikle "hiç ondan bahsetmeden çakma bir turistik seyahat planiyla basvurmaliyiz".
0
feastofthedamned
(25.12.24)
Son dönemlerde ret inanılmaz arttı. Telegram gruplar takip edebilirsiniz.
0
cakmayazar
(25.12.24)
(3)

"Bak geliyorum!" cümlesindeki "bak" hangi ögedir?

santimantal
Bu kelimenin türü nedir bir de?
Bu kelimenin türü nedir bir de?
0
santimantal
(24.12.24)
emir kipiyle cekilmis fiil ve yüklem.
bak, geliyorum!
0
sonsuz
(24.12.24)
Bak: yüklem / sen: gizli özne
Geliyorum: yüklem / ben: gizli özne
Bak, geliyorum: sıralı cümle. Hatta bağımsız sıralı cümle
0
cemallamec
(24.12.24)
Kelimenin türünü yazmayı unutmuşum. Her iki kelime de fiildir.
0
cemallamec
(24.12.24)
(4)

İstanbulkartımı kaybettim, bakiyesini aktarabilir miyim?

moonie
Henüz kayıp olarak bildirmedim, öyle olunca sistem kartı direkt kapatıyor. Herhangi bir hareket de olmamış kartta, uygulamada görüyorum. Yeni kart çıkartırken eski kartın bakiyesini ona aktarabilir miyim? Bunu yaptırabilen var mı? 153 ve bizzat kayıp eşyadaki yetkililer direkt kayıp olarak bildirip
Henüz kayıp olarak bildirmedim, öyle olunca sistem kartı direkt kapatıyor. Herhangi bir hareket de olmamış kartta, uygulamada görüyorum.

Yeni kart çıkartırken eski kartın bakiyesini ona aktarabilir miyim? Bunu yaptırabilen var mı?

153 ve bizzat kayıp eşyadaki yetkililer direkt kayıp olarak bildirip kartı tamamen kapattıralım dedi ve sorumu pek yanıtlamadı. Yeni kart çıkartabileceğim Beyaz Masa şubesine gideceğim yarın ama yine de bugünden sormak istedim.
0
moonie
(24.12.24)
Bildiğim kadarıyla bakiye aktarımları Gayrettepe ve Karaköy’deki merkezlerde yapılıyor. Geç olmadan gidin yardımcı olurlar memurlar gayet ilgililer.
0
mutekebbir
(24.12.24)
Muhtemelen yaparlar.
Zamaninda buna benzer karmaşıklıkta bir işlemim olmuştu. Karaköy akbil merkezi mi neydi kolayca halletmişlerdi.
0
WithWorth
(24.12.24)
kart basılan tüm merkezlerde aktarma yapılmıyor. kadıköyde de otobüs peronlarının oradaki yerde yapılıyor.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(25.12.24)
ben yakın zamanda kaybedip yeni kart çıkardım, kartı çıkardığım yerde değil de 153'ü arayıp aktarım yaptırdım. Hatta yükleme talimatım vardı yüklenmemiş, onu da aktardı.
0
turk kizi
(25.12.24)
(7)

Araba anahtarını denize düşürdüm :(

Bir ben var benden şurada
Anahtarı ne yazık ki denize düşürmek sureti ile kaybettim, yedek anahtar var ama tek anahtar olması haliyle tedirgin ediyor, bunun yenisini nasıl çıkarırız maliyeti ne olur acaba? Birkaç foruma baktım tüm kilit sistemini değiştiriyorlar falan diyorlar ama birinin denizden benim anahtarı çıkarıp arab
Anahtarı ne yazık ki denize düşürmek sureti ile kaybettim, yedek anahtar var ama tek anahtar olması haliyle tedirgin ediyor, bunun yenisini nasıl çıkarırız maliyeti ne olur acaba? Birkaç foruma baktım tüm kilit sistemini değiştiriyorlar falan diyorlar ama birinin denizden benim anahtarı çıkarıp arabayı bulup götürebileceğini sanmıyorum, yine de bu işlem uygulanıyor mu nasıl yaparız?
0
Bir ben var benden şurada
(24.12.24)
Kaskonuz var mı? Kaskonuz anahtarı karşılıyor olabilir. Benimki karşılıyor. Diğer sorular için anahtarcıya ya da servise gidin :D tüm kilit sisteminin değişeceğini falan asla sanmıyorum
0
glamdr1ng
(24.12.24)
yedek varsa iyi para verilen anahtarcılar çipten kopyalama yapıyorlar, babam bi 10 sene önce yaptırmıştı toyota corollaya
0
eja
(24.12.24)
kilit sistemini değiştirmeye gerek yok. orijinal istiyorsan yetkili serviste çıkarırlar. kaskon bir kısmını karşılar hatta. ama tramere işliyor gerçi gözükür anahtar kaybolması diye.

çakma istiyorsan da yapanlar var.
0
jelly bear
(24.12.24)
Sıpsıfır araba değilse klonluyorlar gayet güzel. Bir kaç opsiyon sunuyorlar geçen sene 2 bin liraya renault yaptırdım ben. Adam yan sanayi de var orijinal de var dedi. Orijinalin orijinalliğine pek ihtimal vermeden yaptırdım.

Orijinal anahtar ile karşılaştırdım ayırt edemem, çalışmasında da bi sıkıntı yok.
0
hedep
(24.12.24)
Tüm kilit sistemi değiştirmeye gerek yok. Önce servise danışın, kasko birazını karşılıyor.
0
mikahakkinen
(24.12.24)
Yetkili serviste yaptırmanın artısı,onlar orjinal servis yazılımı ile immobilizer beyninden kaybettiğiniz anahtarı silip yeni anahtarı kodluyorlar.Yani o anahtar denizden çıkıp, çalışsa bile arabayı çalıştırmıyor.
0
arenas
(25.12.24)
yetkili serviste diğer anahtarı sildirin. çok basit bir işlem.
0
ground
(25.12.24)
(6)

Bu ne sembolü?

kobuzchu kiz
Yavaş ilerleyen trafikte önümüzdeki arabanın fotoğrafını çektim ama ne olduğu anlaşılacak kadar net sanırım. Çok feci meraklandık ailecek, bu bir ne sembolü?https://imgur.com/a/GM5OA1J
Yavaş ilerleyen trafikte önümüzdeki arabanın fotoğrafını çektim ama ne olduğu anlaşılacak kadar net sanırım. Çok feci meraklandık ailecek, bu bir ne sembolü?

imgur.com
0
kobuzchu kiz
(24.12.24)
onemoremile
(24.12.24)
Sözde bütün dinler birleştirilmiş.
Dinlerarası diyalog temasının işlendiği bir simgeyi andırıyor.
0
diyecevaplandı
(24.12.24)
İnsan arka camı bu kadar kapatacak bir şeyi neden yapıştırır. Türklükle kafayı bozmuş bozkurt bir abi.
0
mikahakkinen
(24.12.24)
@mikahakkinen biz de aynı yorumla beraber aynı çıkarıma vardık. Ama yine de belki o üstteki kısmın çok sembolik çok gizli çok acayip anlamları vardır belki, bi bakalım dedik :)
0
🌸kobuzchu kiz
(24.12.24)
Tuğun üstünde bulunan yuvarlak içine çizgiler Kırgızistan bayrağında da bulunan, yurt çadırının kubbesindeki tasarımı gösteriyor.(Tam hatırlamıyorum, ama çizgilerin anlamları vardı.) Bu tuğun üstüne iki tane bozkurt dikilmiş. Altta hilal ve en altta da pençe var. Tasarım olarak kam (şaman) davuluna benzetilmeye çalışılmış gibi ama olmamış. (Atatürk ve Atsız düşünce bakımından şaman davuluna girecek kişiler değiller. Şaman davulu üzerindeki simgeler, kişilerin ve ideolojilerin üstündedir.) Nihayetinde ortaya çorba gibi bir tasarım çıkmış. Ne deveye benziyor ne kuşa benziyor.
0
emirleblebikemir
(25.12.24)
arkada şu çalsa iyi olur
barış manço nazar eyle
0
mathilda.may
(25.12.24)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.