(4) 

taşınmayan kiracı

in vino veritas #1579122 
alışılagelenden farklı bir kiracı sorusuyla karşınızdayım :)

sorum evden çıkmayan değil eve taşınmayan kiracı hakkında. annem ocak ayında evini kiraya vermişti kiracı o zaman evi görmeye kendi başına gelmiş evi tutmuş aidat vs. ne gerekiyorsa ödemiş. anneme de sömestrde taşınacağız demiş. sömestr geldi geçti eve hala taşınan yok, aidatları (ki merkezi sistem olduğundan aidat da yüksek) kirayı aksatmadan yatırıyormuş ve herhangi bir sorun da yok. ev boş hala taşınan da olmamış, annem o apartmandaki komşularıyla görüşüyor hala onlar da sürekli soruyormuş senin kiracı taşınmadı diye. adam yakınlardaki bir devlet hastanesinde sağlık çalışanıymış başka da bilgi yok hakkında.

annem de endişe halinde başıma bir iş çıkarmasın kim oturmadığı eve aylarca kira öder yarın bir gün başıma iş gelmesin diye. ben de olmaz öyle şey diyorum da burası türkiye malum hiç çalışmadığımız yerden gelebiliyor sorular. bu konuda başımızı ağrıtacak bir şey yaşar mıyız yarın bir gün? evini kiraya veren kişinin kiracının ne yaptığı hakkında herhangi bir sorumluluğu olmuyor değil mi? öte yandan adamın kiraladığı yer sonuçta bize ne ister taşınır ister yıllarca taşınmaz kendi bileceği iş bence ama bilemiyorum yine de. yapmamız gereken bir şey ya da olası bir saçmalığa karşı kendimizi garantilemek adına alabileceğimiz bir önlem var mıdır?
(6) 

you are my oldest friend cümlesi

in vino veritas #1577781 
"sen benim en eski arkadaşımsın."
"sen benim en yaşlı arkadaşımsın."

hangisi? niye?
(13) 

ucaklarda telefonu ucak moduna almak

in vino veritas #1575237 
hic dikkat etmemistim kimse kapatmiyormus (ucak moduna da almiyormus tabii ki) ya ucaklarda telefonlarini. aklima takildi sonra, bi zamanlar otobuslerde de yasakti artik degil, acaba ucaklarda kapatmak/ucak moduna almak da aslinda gereksiz de yine de ucak moduna alin veya kapatin mi deniyor? kapanmazsa/ucak moduna alinmazsa ne olur, bu sebepten kaza yasanmis bir ucus var mi gecmiste? zaten ucak havadayken telefon herhangi bir sinyal alamayacak otomatik kapanmis gibi olmuyor mu? gercekten riskli bir durumsa da kanla yazilmis havacilik kurallari bu kadar kritik bir konuyu insanlarin keyfine nasil birakabilmis? kafamda deli sorular.

bonus soru 1: siz kapatiyor/ucak moduna aliyor musunuz telefonlarinizi?
bonus soru 2: kapatmayanlari/ucak moduna almayanlari uyariyor musunuz?
(1) 

bursa'dan gemlik'e gidiş

in vino veritas #1574676 
toplu taşımayla nasıl mümkün? şehir merkezinden direkt gemlik'e giden araçlar var mı, varsa nereden kalkıyorlar?
(7) 

balik bize bir sey anlatmaya mi calisiyor?

in vino veritas #1574274 
bir arkadasimiz hediye olarak beta almis bize bir tane, ki hayvan onceki hayatinda kedi kopekmis gibi davraniyor :) bizi gordugunde hareketleniyor cama yaklasip kuyruk sallamalar, yuzeye cikip goz goze bakmalar filan :) kendi halinde dururken odaya biri girer girmez hareketleniyor gidip o kisinin oldugu yone yanasip cok hareketli davraniyor filan hic boyle bir balik gormedik kisacasi. ama bugun icime bir suphe dustu hayvan bize bir sey mi anlatmak istiyor acaba diye (lassie izlemis efsanevi kusak beni anlayacaktir). ne bileyim bir dertten muzdarip de onu mu anlayalim diye iletisim kurma cabasinda acaba gibi. sacma mi bu dusunce? daha once beta bakmis birinin fikrini almayi cok isterim.
(1) 

şengen aldiginiz ulkeden giris yapmamak

in vino veritas #1566550 
bir sonraki vize basvurunuzda olumsuz etki yapiyor bilindigi gibi ama ne tur bir etki mesela? yani ret mi veriyorlar direkt? kisa sureli ya da tek girislik vize mi veriyorlar? yoksa bir sonraki yurt disi girisinde mi sorun cikariyorlar nedir?

almanyadan aldigim 6 aylik multi vizeyle polonyaya gittim sadece birkac gun kullanabildim, bir daha da imkan olmadi. almanyaya gitme niyetindeydim ama gidemedim. olasi senaryolar nedir, tecrubeleriniz nelerdir? daha once cok vize aldim ama hep kendi ulkesinde kullanmistim ilk defa boyle oldu. devami icin ne beklemeliyim? yakin zamanda yine basvurum olacak (almanyadan olup olmayacagini simdilik bilemiyorum bir ihtimal cek de olabilir)
(1) 

mantik bulmaca dergileri

in vino veritas #1565560 
eskiden bulmaca dergilerinde ve gazetelerde olan bir bulmaca vardi. matris seklinde tablolar ve 8-10 ipucundan olusurdu. genelde isim - yas - meslek - hobi gibi seyleri dogru sekilde bulmaya calisirdik. anlatabildim mi emin degilim ama artik arada markete gittigimde bulmaca dergilerini inceledigimde hic goremiyorum onlardan. goren duyan varsa buldurabilir mi? telefonda istemiyorum basili bir seye yazarak cozmek istiyorum.
(3) 

uzaktan çalışanlar dışarıda wc işini nasıl çözüyorsunuz?

in vino veritas #1565538 
bir cafe'ye gittik bütün gün çalışmaya diyelim, wc'ye gittiğinizde tüm eşyaları toplayıp götürüp işinizi halledip geri dönüp tekrar yerleşmek mantıklı değil ama eşyaları bırakıp gitmek de mantıklı değil, siz nasıl yapıyorsunuz?
(7) 

sicak suyun gec akmasi

in vino veritas #1564611 
kombiyle isinan bir ev var ve musluklara sicak suyun ulasmasi belki 7-8 dkyi buluyor. bu surede akan su israf olmasa bu sureyi kisaltabilsek istiyoruz, ne yapmaliyiz?
(4) 

mutfak şefi

in vino veritas #1563978 
bu ara annem bunlara heveslenmis. kitchen aid, smeg gibi modellere baktik ama cok pahali. onun yaninda karacada filan neredeyse 4te biri fiyatina ayni urun var (yine bunlar gibi dokum govdeli). ben arcelik'teki modeli de gordum fena da durmuyor urun. kitchen aid'de olup daha ucuz fiyatli markalarda olmayan fazladan bir baslik veya ozellik de goremedim. bu durumda karaca olmasa bile (elektroniklerde pek guvenmiyorum) en azindan arcelik alip gecmek mantikli olur mu? marka veya baska konuda kullananlardan deneyim ve tavsiye alabilir miyim? tesekkurler.
(5) 

sehir degistirme ve ikametgah belgesi

in vino veritas #1563966 
tasinacagimiz sehirdeki adresimiz belli ve prosedursel bazi islemlerimiz sebebiyle ikametimizi tasinmadan daha erken o adrese tasimamiz gerekiyor. halihazirda o evde kiraci var ama ay sonu civari evden ayrilacak. bu durumda biz adresimizi oraya nasil tasiyabiliriz? o sehre gitmeden yapmanin bir imkani olabilir mi? kiraciyla iletisim halindeyiz bu konuda herhangi bir yardim istesek kirmaz bizi.

ttb 2'ye gore bu islemlerin tutari ne oluyordur?

in vino veritas #1562732 
istanbul icin soruyorum.

ibb.co
(5) 

tarihi gecmis pasaporttaki gecerli abd vizesi

in vino veritas #1562326 
evlenmeden onceki pasaportumda evlenmeden onceki soyismime duzenlenmis gecerli bir abd vizem var. bu vizeyi kullanmak icin uygulamam gereken prosedur nedir? boyle bir sey yasayan oldu mu? ne yapmak gerekiyor?
(2) 

yurt disindan para gonderimi

in vino veritas #1561754 
yurt disindan yabanci bir bankadan turk bankasina gonderilecek bir odemeyi alabilmekte kisitlar oluyor mu? duz iban numarasi mi veriliyor farkli bir isleme gerek oluyor mu? cuzi bir miktar olsa da bir yerlere bir aciklama bildirmek gerekiyor mu? buyuk ihtimal gerekmiyordur ama garanti olsun isteniyor.
(1) 

sisli kolan hastanesi

in vino veritas #1561417 
itu ayazaga kampusun oradan toplu tasimayla okmeydani (sisli) kolan hastanesine en kolay ve hizli nasil gideriz?
(4) 

tchibo kahveleri

in vino veritas #1561052 
bu arkadas sanirim koleksiyon urunu ve surekli satista olmuyormus. peki tekrar hic mi gelmez yoksa ara ara tchibo yeniden piyasaya suruyor mu bu ozel urunleri?

www.tchibo.com.tr

bonus soru: bu kahveyi internette aradim ama bulamadim, yoktur kesin biyerlerde dimi?
(6) 

elektrikli dis fircasi

in vino veritas #1561016 
piyasasi 300 tl ile 25 bin tl arasi degisiyor inanilmaz genis bir skala. tavsiyeniz olursa alirim. ayrica hangi ozellik olmazsa olmaz bu urunde? neye dikkat etmeliyiz alirken?
(1) 

robot supurge piyasasi

in vino veritas #1560442 
en son xiaomi 1500 tl civariyken bakmayi birakmistim. simdi bi bakayim dedim bin tane marka/model cikmis. merdivensiz parkesiz ve cocuklu bir ev icin tavsiyeniz hangisi olur? asiri ucuza kacma niyetim yok almisken iyisi olsun istiyorum ama bin tane yorum okuyup video izleyesim yok. alayim geceyim istiyorum, ne onerirsiniz? roborock iyi diyorlar ama philips de yapmis ve philips'in oldugu bir ortamda digerlerine bakasim gelmiyor, pozitif ayrimcilik yapiyorum philipse :)
(1) 

ankastre secerken

in vino veritas #1558599 
nelere dikkat ettiniz? tavsiyelerinizi alirim. f/p acisindan alinabilir markalar hangileridir?
(10) 

kahve makineleri

in vino veritas #1557737 
muthis bir kahve kulturum olmamakla birlikte degisik aromalar buldugumda denemeyi seviyorum. duz filtre kahve de icsem de sut kopuguyle filan olmasini cogunlukla tercih ediyorum. bir suredir gozum kahve makinelerinde, her konuda oldugu gibi philips'in makineleri dikkatimi cekiyor. ornegin su linkteki arkadas "asiri paraya kiy gel beni al" diyor :)

amzn.eu

ama gercekte buna ihtiyacim var mi emin degilim. daha dusuk modelleri de var yorumlara bakinca muhtemelen ayni islevlere sahipler ama bunun birkac ekstra ciciligi var bu parayi etmesine sebep olan.

ozetle, bunu, bunun alt modellerini veya farkli model kahve makinelerini kullanan var mi? tavsiye eder misiniz? neye dikkat etmeli? son olarak kahve ve sut harici ek bir gideri oluyor mu bu cihazlarin? atiyorum 100 seferde bir filtre degisimi vs. vs.?
(1) 

az önceki akp reklami

in vino veritas #1557496 
kibariyenin sarki soyledigi bir akp reklami gordum az once, erkek vokal husnu arkan'a cok benziyordu hem ses hem gorunus olarak. o muydu acaba emin olamadim? goren duyan oldu mu? o muydu ya?
(1) 

ayni yil icinde birden fazla sirketten maas almak

in vino veritas #1556427 
calistigim sirket ben basladiktan 1 ay sonra ticari unvaninda degisiklik yapti oyle olunca 2 farkli sirketten maas almisim gibi bir durum olustu.

bu durumlarda calisanin vergi dairesine beyanname vermesi gerekiyor gibi bir bilgi donuyordu ortalikta. ne yapmak gerekiyor bu durumda? yapmam gereken bir bildirim veya verilecek bir beyanname vs. var midir? yarin bir gun basima is acmasin. daha onceden benzer durumda vergo borclari cikardi devlet yine boyle bir seyle ugrasmak istemem.
(4) 

akp reklam ve banner'lari

in vino veritas #1556328 
genelde hosuma gitmeyen reklamlari filan hep kosesindeki "x"dan kapatip bir daha gosterme secenegini isaretlerim ama akp reklamlarinda o x isareti cikmiyor, her girdigim sitede ilgili sahsin yuzunu gormek zorunda miyim? nasil engelleyebiliyoruz? bir de bu "x" isaretini koymamak bir secenek mi bu tur reklamlar icin? oyleyse nasil sadece akp yapiyor bunu? her reklam veren reklamlarim engellenemesin diye secemez mi istese, neden yapmiyorlar?
(5) 

secim sonrasi

in vino veritas #1554425 
olur da her sey degisirse, birileri biz aslinda yanlis oldugunun farkindaydik vs.
gibi inkar etme savasina girecek mi sizce? cevabiniz evetse ilk cozulmeyi nereden bekliyorsunuz?
(1) 

adayda uzlasilmamis miydi?

in vino veritas #1551351 
en son 6 partinin genel baskaninin da uzlasarak imzaladiklari bir kagit paylasilmisti madem uzlasmamislar neden imzalasmislar? ben hicbir sey anlamadim :/
(8) 

resmi aday

in vino veritas #1551336 
kilişdar'i mi acikladilar resmi olarak? 6 martta duyurucaz diye paylasim gormustum resmi bir aciklama yapildi mi? herkes kilisdar oldu diye yazmis twitter'da anlamadim dogru mu degil mi, kurcalayamadim da. en son ne oldu simdi?
(6) 

bulunuk istanbul kart

in vino veritas #1550854 
uzerinde sahibine yonelik bir bilgi yok, sadece kart numarasi var. bu numaradan sahibine ulastirilmasi mumkun oluyor mu bi sekilde yoksa kirip atayim mi? kimsenin eline gecmesin icinde para varsa baskasi kullanamasin en azindan. belki sahibinin uygulamasi vardir oradan kullanir.
(2) 

istanbul havaalani metrosu

in vino veritas #1549197 
nereden basliyor ve nereye kadar birakiyor simdi son haliyle? tam bitmedi diye okudum ama nereye kadarmis bilmiyorum.
(8) 

uyurken diş sıkmaya botoks çözümü

in vino veritas #1549021 
bunu deneyen oldu mu? hemen fayda ediyor mu? botoks veya dis plagi kullanmadan sadece ruh halini duzelterek bu dertten kurtulmak mumkun mu? bir de botoksun bir yan etkisi oluyor mu? fiyati ortalama ne duzeylerde ve ne sıklıkta tekrarlanmasi gerekiyor? tekrarlanmadigi zaman diş sıkma durumu kaldigi yerden devam mi ediyor?
(2) 

avusturya'da yasayanlar

in vino veritas #1548781 
yillar yillar once viyana'da bir cafeden bar seklinde bi cikolata almistim. degisik aromalar halinde satiliyordu yaklasik 10 cm uzunlugunda bir cikolata. en onemli ozelligi, sicak sutle karistirinca eriyip muthis lezzetli bir sicak cikolataya donusuyordu. yillardir ariyorum bunu (gercekten belki 10 yildir). ama o zamandan beri ne viyana'ya gittim ne de benzerini herhangi bir yerde gordum.

bu arkadasi bilen var mi? piyasada ara ara goruyorum ama benim aradigim degil (ve piayadakilerin aromalari gercekten cok kisitli). neydi bu hatirlayan var mi? hala bulmak mumkun mudur sizce?

not: bu arada o aldigim cafenin kendi urunu de olabilir ama gayet paketli ambalajli bir seydi. cafenin ismini hatirlamam mumkun degil maalesef :(
(10) 

is degisikligi ve linkedin

in vino veritas #1548683 
yeni bir ise basladiginizda linkedin hesabinizi hemen guncelliyor musunuz? yoksa bir sure bekliyor musunuz? raconu nasildir bu islerin?
(2) 

et beni kopmasi

in vino veritas #1547830 
2 yil once boyumda durup dururken cikan bi et beni vardi. gecen gun istemsizce kasirken biraz ayrilmis derimden azicik kanamisti. dun de kolyeme takilmis ufak bi aci hissedince dokundum elimde kaldi. biraz kanadi yikayinca kanama da durdu. simdi minicik bi iz kalmis yara bile yok tamamen kapanmis. sivilce lekesi gibi minicik bir iz var.

basima bir is gelir mi? benlerle oynamak sıkıntılı diye biliyorum ama kendiliginden koptu gitti. yine de bisi olur mu? kanser mi olucam simdi durup duruken? :)
(3) 

covid alisverisi

in vino veritas #1547084 
diyelim evde yalnizdik covid oldugumuzu ogrenmeden. 3 gun yalniz kaldik ve sonra ev arkadasimiz geldi haliyle bizden covid bulasti ona da. biz ondan 3-4 gun once negatife donduk ve o hala hastayken bize tekrar covid bulastirma sansi var mi? eskiden 6 ay bagisiklik suresi var deniyordu ama sonra 1 hafta sonra yeniden covid oldum filan diyenler cikmaya basladi. son durum ne? negatife dondukten 3 gun sonra yine pozitif olabiliyor muyuz?
(6) 

bupa acibadem sigorta

in vino veritas #1546774 
acibadem sigorta artik bupa mi oldu yoksa bu ikisi ayri firmalar mi? bupa acibadem nasil bir sirket? sozlukteki basliginda cok gommusler ama sozlukte her seyi gomdukleri icin objektif bilgi olarak degerlendiremiyorum. kullanan ve memnun olan var mi?
(2) 

ben icin nereye gidiliyor?

in vino veritas #1546551 
cildiyeye gidildiginde bir birim adi soylemisti ama unuttum. yuzde hemen gozun altinda bulunan ve kontrol edilmesi gerektigini dusundugunuz et beni icin nereye gidilmesi gerekir?
(8) 

kahve termosu

in vino veritas #1545971 
stanley artik cok ucuk fiyatlara ulastigindan konu disi biraktim onu oncelikle belirteyim.

hala mantikli fiyatlarda bas-ic imkani veren kapakli ve dokulme/sizma yapmayan ve mumkunse bulasik makinesinde yikanabilen termos var mi? oneriniz olursa memnun olurum. tesekkurler.
(20) 

araba kullanirken saga cok yanasmak

in vino veritas #1545790 
daha cok acemiyim 2 gundur trafigin sakin oldugu bir alanda yavas yavas direksiyon calismalari yapiyorum. hemen her seyi mantiga oturttum gibi ama sag tarafa cok yaklasiyorum istemsiz. milimetrik farkla kurtardim aynami defalarca mesela ve isin kotusu farkinda bile degilim saga yaklastigimin. kaldirima filan ciktim birkac kez hatta (kaldirim alcakti cok zorlamadim yoksa). surucu koltugu solda oldugu icin kendimi ortalayamiyorum seritte. dogru yerde oldugumu nasil anlayabilirim? neye gore seridimdeyim ya da degilim belirleyebilirim surerken?

bi de aklim almiyor araba kullanmak gercekten zor ve konsantrasyon isteyen bir sey ama herkes nasil catir catir kullaniyor bu mereti? bunca yil kactim kullanmaktan ama artik mecburum bu isi cozmem lazim. tavsiyeleriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

ortodontist tavsiyesi

in vino veritas #1545028 
istanbul'da mumkunse avrupa yakasinda onerebileceginiz ortodontist var midir?
(3) 

ayni anda iki ozel saglik sigortasi yapilabiliyor mu?

in vino veritas #1543956 
diyelim ki bir kisinin allianz'dan ozel saglik sigortasi var ve bir sebepten acibadem'den de tamamlayici saglik sigortasi yapiliyor. ikisi ayni anda gecerli ve kullanilabilir oluyor mudur yoksa acibadem yapildiginda allianz iptal mi oluyor, nasil oluyor?
(4) 

100k ile yatirim

in vino veritas #1543773 
uzun sure bu paraya ihtiyaci olmayacak kisi duzenli temettu veren ve dusuk riskli olan hangi kagitlari almali? surekli al sat yapmayacak o yuzden minik minik de olsa duzenli temettu vermesi onemli.
(9) 

su aleti nereden bulabiliriz?

in vino veritas #1542515 
yaptiracak olsak 1 tane yaptirabilir miyiz? 20x20 sanirim ebati.
(2) 

sgk dokumu

in vino veritas #1541787 
ise baslarken hala istenen bir evrak mi? ibrazi zorunlu mu oluyor? daha az bilgi iceren bir dokuman var mi bunun alternatifi olabilecek?
(4) 

kis mevsiminde cocukla hafta sonu aktivitesi

in vino veritas #1541736 
sehir istanbul, cocuk 2 yasinda. napsak bu cocugu evde bunalmasa hafta sonlari? besiktas taraflarindayiz. siz nasil vakit gecirtiyorsunuz cocuklara ozellikle bu yas grubu icin? tavsiyelerinize acigim.
(3) 

edirne gezisi (cumartesi pazar)

in vino veritas #1540841 
kendi aracimizla edirne'ye gitsek ufak capli bir sehir gezisi yapsak diyoruz bu hafta sonu icin. 2 yetiskin 1 de 2 yasinda bebek olacagiz. tum konaklama, yeme icme gezme tavsiyelerinize acigiz.
(5) 

burun ameliyati olup memnun kalanlar

in vino veritas #1540621 
yillardir alerjiler, burun ici kemik egriligi, burun ici etlerinin sismesi ve sinuzit kombosuyla bu ameliyata direndim. ama son 2 yildir neredeyse hic koku alamadim (covid gecirmedim en basindan beri), alerjilerim en ust seviyede, ilac kullanamiyorum o yuzden ilacla mudahale de edemedigimden aldi basini gitti bu sorunlar.

bir yandan da ameliyat olup bir iki sene icinde sorunlari nukseden, "ameliyat oncesine gore hicbir farki kalmadi ameliyat oldugumla kaldim" diyen de cok duyuyorum. ben bu konu icin hangi doktora gitsem ameliyat ve etlerin alinmasini oneriyor ama gunumuzde doktorlarin cogu alacagi paraya bakiyor o yuzden cesaret de edemiyorum guvenmeye. kisacasi kararsizim, "kemik egiriligi ictenmis bir estetik mudahale olmayacak o yuzden iyilesme surecin cok daha hizli ve kolay olacak" demisti bir doktor. girmisken varsa sinuzit onu da toplayacaklarmis, bunlari dusununce cok cazip geliyor yillardir hayat kalitem yerlerde, artik neredeyse disardan goruyorum burun ici etlerimi -_- "bu ameliyati olduktan sonra hayat kalitem artti iyi ki yaptirdim" diyen var mi? tecrubelerinizi paylasabilir misiniz?
(6) 

döküm tavada omlet/krep

in vino veritas #1540323 
yapilir mi? cok yapisir gibi geliyor ama bilmiyorum hic denemedim. dikkat edilmesi gereken seyler var midir, varsa nedir?
(1) 

bu mobbing sayilir mi?

in vino veritas #1540315 
diyelim bi sirkette standart uygulama olarak evlenen veya dogum yapan personele bir seferlik ikramiye veriliyor ama evlenen bir kisiye verilmemis kendisinden once ve sonra evlenen veya dogum yapan kisilere verildigi halde. bu kisiye baska zamanlarda da benzer sekillerde ayrimciliklar yapilmis o yuzden kasitli oldugu dusunuluyor. mobbing davasina delil olusturur mu bu durum merak ettik.
(3) 

cizilmeyen teflon/biogranit

in vino veritas #1539794 
bunlar gercekten cizilmiyor mu? metal kullanmiyoruz normalde ama bulasik makinesinde yikadikca bi sure sonra soyulmaya basliyor en pahali markalarin teflonlari bile. cizilmeyen teflonlar pahali ama en azindan icimiz rahat uzun yillar kullanabiliyorsak bi kere alayim kafam rahat kullanayim dedim. kullanan, memnun kalan var mi, neye dikkat etmek lazim bakarken? marka/model onerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum, tesekkurler.
(9) 

bulasik makinesinde catal bicak

in vino veritas #1539213 
yikarken sivri kisimlari uste gelecek sekilde mi yerlestiriyorsunuz yoksa asagi bakacak sekilde mi? yoksa dikkat etmiyor musunuz bu konuya?
(4) 

e-ticaret iade kargo konusu

in vino veritas #1539212 
1 ekim'den sonra iade edilen urunlerin kargo ucretini aliciya kitleyeceklerdi ama bunu hayata geciren gormedim, basladilar mi bunu yapmaya? son durum nedir?
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık