(2) 

besiktastan ataturk ahl'ye

in vino veritas #1337153 
hafta ici sabah 8de ahl'de olmak icin besiktastan ozel aracla kacta yola cikmali?
(4) 

ido bursa iskelesinde

in vino veritas #1336617 
bukart satiliyor mu? yani kart olarak, yuklemeyi sormuyorum.
(2) 

kuvvetli bagisiklik sistemi

in vino veritas #1336399 
buna sahip oldugumuzu (ya da olmadigimizi nasil anlariz?) yani kolay kolay hasta olmuyorum, yuzumde gozumde ucuk cikmiyor filansa bagisikligim kuvvetlidir diyebilir miyim?

bagisiklik seviyesini olcmek icin medikal bir test yok sanirim (var mi?). varsa kim nerede yapar?
(5) 

sabiha cevresinde otopark hizmetleri

in vino veritas #1330291 
sabiha'nin kendi otoparkina birakmak 1.5 gun icin yaklasik 100 lira olarak cikti hesaplayicida ama bu anlamsiz bi fiyat gibi geldi bana. cevresine baktigimda pek cok otopark hizmeti oldugunu gordum gunlugu 9 10 lira. sabiha'ya da ucretsiz servisleri varmis filan.

siz kullandiniz mi daha once bunlardan, ya da sabiha'nin banka anlasmali kampanyalari filan olur mu otopark icin? sanki bu isi maksimum 35-40 liraya cozebilirmisiz gibi geliyor bana bosuna 100 lira vermeyelim.
(15) 

hic black mirror izlememis birine

in vino veritas #1329989 
ilk hangi bolumu izletirdiniz?
(3) 

defacto fiyatlari

in vino veritas #1329730 
bu marka ilk ciktiginda kaliyeli seyleri(!) ucuza satiyoruz diye cikmamis miydi? hani kalitesiz seyleri fahis fiyatlara aliyorsunuz artik bizden ucuza kaliteyi alin filan? fiyat karsilastirmasi yapinca ima ettikleri kalitesiz/pahali markalardan (mango, mavi vs.) fiyat anlaminda hicbir farki kalmamis hatta bazi urunler daha da pahali geldi bana. yaniliyor muyum yoksa cidden fiyatlari cok mu artti son zamanlarda? ilk ciktiginda 1-2 tisort almisimdir en fazla ama avmde bakinirken dikkatimi cekti fiyatlari.

zaten cevahir'deki c&a'nin yerine kurulmuslar, ayrica uyuz oldum. neyse.
(7) 

yarin aksam icin planiniz ne?

in vino veritas #1329627 
sb.
(7) 

amerika ucak bileti

in vino veritas #1329407 
daha 8-9 ay var gidilecek tarihe, takibe basladim. aktarmasiz istedigim icin sadece thy opsiyonu var saniyorum. gidilecek sehir onemli degil, en ucuz nereyi denk getirirsek oraya gidicez ama biletler ucuk durumda su an. eylul ayina 2 kisi gidis gelis 7500 tl cikiyor thy'de. daha ucuz denk getirmenin bi yolu var midir? thy amerika icin kampanya yapar mi? kaca duserse daha dusmez deyip almali? bisuru soru oldu, tavsiyeniz ve herhangi birine cevabiniz varsa lutfen esirgemeyin.

tesekkurler
(1) 

black mirror yeni bolum

in vino veritas #1329089 
turkiye netflix'te de var mi?
(7) 

protein sutu/yogurdu

in vino veritas #1328666 
piyasaya bu aralar bir suru cikti bu urunlerden. zararli bir sey mi bu acaba? yani steroid alip alip balona donusen badicilerin kullandigi yapay seyler gibi bi his uyandiriyor bende ama acaba gercekten oyle midir? daha dogal bi muadili var midir? yoksa tamamen atiyorum 200 mlinde 10 gr protein olan sut icin konusuyorum, o kadar proteini almak icin normalde 2 lt sut icmen lazimken kucuk hacimde daha cok protein sagliyor baska bi durumu veya zarari yok gibi bisi midir?

yarin bigun ucuncu kolumuz filan cikar mi kullansak?
(2) 

carolina herrera 212 vip

in vino veritas #1327735 
kullanan bir kadina sevebilecegi benzer baska parfum onerir misiniz? olymipa var mesela onu da begenmis.
(3) 

bursa ozluce'ye yakin otel tavsiyesi

in vino veritas #1327625 
1 kisi 1 gece (yarin) kalacak. sadece uyumaya gidilecek, kahvalti veya yemek dahil olmasin, fiyati uygun olsun. nerede kalsin bu arkadas?
(1) 

yildiz dijiturk binasinin onunden osmanbey metroya en hizli

in vino veritas #1327464 
nasil ulasirim su an? taksi trafige takilir mi bi 15-20 dkda orada olmam lazim.
(5) 

tavada yagsiz tavuk gogsu

in vino veritas #1327033 
simdi yapsam yarin oglene kadar buzdolabinda dursa basina bisey gelir mi? soguk olarak yenecek tekrar isitmayacagim yerken.
(4) 

gurcistan gezilecek yerler ve tum diger seyler

in vino veritas #1326625 
hazir hala vize zorlugu cikarmiyorlarken nisan-mayis gibi gurcistan'a gidelim dedik. henuz arastirmaya baslamadim ama sanirim 1-2ser gun batum ve tiflis icin yeterli. ben hafta sonlari da dahil 8-9 gunluk bir gezi dusunuyorum ve turistik yerlerin yaninda turistik olmayan, cok bilinmeyen guzel yerlerini de gezmek istiyorum. nereleri tavsiye edersiniz? nerede kac gun gecirelim? insanlari biraz kaba ve problemli olabiliyor diye kalmis aklimda, nereden bilmem. gasp veya hirsizlik durumlariyla karsilasir miyiz? bu durumlar turkiye'ye gore ne seviyede? tehlikeli olabiliyor gibi kalmis aklimda, emin de degilim ama. biz de avrupa'da degiliz sonucta istanbul'dan gidiyoruz :) yine de nelere dikkat edelim? sanki ekonomik olarak turkiye seviyelerindeydi gibi hatirliyorum ama bu yil ekonomimiz coh eyi oldugundan pahalanmis midir? sehirler arasi seyahat edebilmek icin araba kiralamak nasil olur? alfabeleri bile bambaska, dil sorunu yasar miyiz ki? ingilizce veya turkce bilme oranlari nasildir? nisan-mayis diye dusundum ama daha guzel bir donemi olur mu ki?

ay yine ne cok uzattim cok da daginik oldu ama kisacasi aklinizdaki tum tavsiyeleri (yeme-icme, konaklama, maddi durum, seyahat, vs. vs.) verebilirsiniz, cok memnun olurum. cok tesekkurler.
(10) 

neseli guzel film

in vino veritas #1326407 
aglatmasin cok eglenceli olsun, illa cok mesaj kaygisi olmasi sart degil yeter ki iyi hissettirsin. asagida kafamdakine yakin favorilerim listesini ekledim. tek onemli sey, torrentla ugrasamam, netflix yok. internetten izleyebilecegim ve turkce altyazili bir film olmali. hic sanmiyorum ama digiturk'un portalinden varsa onerebileceginiz film o da olur. bir de tercihen uzak veya ortadogu sinemasindan olmasin.

Wristcutters: A love story
The Fall
Interstate 60
Ruby sparks
Please don't kill me
The royal tenenbaums
Moonrise kingdom
Pleasantville
Grand hotel budapest
Stranger than fiction
Science of sleep
Whatever works

not: les choristes ve les émotifs anonymes isimli iki film buldum yalniz film konusu okumamak gibi bir takintim oldugu icin bilemiyorum nasillardir. bunlar hakkinda da yorum yapabilirsiniz.
(2) 

zeytinyagli yemekler

in vino veritas #1325608 
yapi olarak zeytinyaginin belli bir sicakliga isitilmasi toksik olabiliyor. peki yemekleri nasil yapicaz? bu zamana kadar bildigimiz her sey yanlis miydi yani? dogrusu ne peki?
(8) 

ofis ablasina hediye

in vino veritas #1325500 
ofiste cay, temizlik vs. gibi islere bakan sevdigim bir abla var, bu aralar maddi karisikliklar yuzunden cani biraz sıkkın. yakin zamanda da dogum gunu olacak. soyle minik ama sevindirici bi hediye almak istiyorum. pahali olmasi sart degil yuz guldursun yeter. ama aklima pek bir sey de gelmedi. belki basortusu filan olabilir dedim ama piyasasi konusunda hicbir fikrim olmadigindan gidip sacma bisi almak istemedim. ille de basortusu olmak zorunda da degil, ne tavsiye edersiniz? akliniza geleni paylasabilirsiniz.
(6) 

el isitmali eldiven

in vino veritas #1325002 
kisin motorda kullanmak icin el isitmali bir eldiven ariyorum. linkteki gibi bir urun buldum ama acaba kullanan, memnun olan ya da ben bunu kullaniyorum cok memnunum diye oneri verecek olan var midir? tesekkurler.

urun.gittigidiyor.com
(2) 

abd vizesi

in vino veritas #1324736 
4 -5 yil once alinmis 10 yillik gecerli abd vizesi ile daha once hic giris yapmadan abd'ye girmek istedigimizde sorun yasar miyiz? konaklama rezervasyonlari gidis donus ucak bileti vs. olacak. neye dikkat etmeliyiz? cift gidecek birindeki vizede daha once giris cikis var, digerinde yok.
(7) 

duyuruda mesaj isigi yaniyor ama mesaj gelmiyor

in vino veritas #1324608 
bu neden oluyor? mesajima cevap geldi ama mesaj linkine tikladigimda sadece benim yazdigim gorunuyor gelen cevabi goremiyorum. arkadasa yeni bir mesajla bana onceki mesajini kopyalamasini istedim ama yine gelmiyor mesaj. mobilden de masaustu siteden de baktim ama durum ayni ikisinde de. neden oluyor bu, nasil cozulur?
(10) 

doktor ve gizlilik

in vino veritas #1324348 
doktora gitmek icin izin aldim. isyerinde muhatap olmadigim tipler ustlerine vazife olmayan her seye mudahil olmaya bayildiklarindan soracaklar kesin neyin var niye gittin doktora diye (dedikodu malzemesi lazim). doktora gittigimi biliyorlar ama gecistirmelik bir sebep soylemek istiyorum. hem ustunde konusmalarina bahane vermeyecek kadar basit hem de bir ogleden onceyi kaplayabilecek kadar uzun surecek ne diyebilirim? suregelen bi sinuzit rahatsizligim var onunla ilgili de olabilir ama bulamadim. ne tavsiye edersiniz?

sebebim kanser tetkiki bu arada. bilmelerini istemiyorum.
(2) 

samsung galaxy watch

in vino veritas #1323838 
bu ara akilli saatlere heves ettim, galaxy watch'u da epey inceledim hosuma gitti. ama piyasadan cok haberim yok, alinir mi emin olamiyorum. tavsiyeleriniz nelerdir? en ucuz 1899'a satiliyor. "bu parayi verip ... markayi alirsin daha mantikli" diyebileceginiz bir marka var mi? varsa hangisi? neden?
(1) 

yeni alinan elektronikler

in vino veritas #1322653 
eskiden yeni cep telefonu filan aldigimizda ilk 24 saat kullanmadan sarjda birakiyorduk filan ya, teknoloji degismemis miydi? neden hala kullanmadan ilk 24 saat sarjda tutun diye uyari var kitapciklarinda? birakmazsak gercekten orta-uzun vadede pil omrunu azaltir miyiz?
(1) 

urunlerin black friday satis fiyatlari

in vino veritas #1322313 
bunu gosteren bir site veya uygulama var midir ki?
(4) 

aöf sinavina gidis

in vino veritas #1322114 
diger sinavlar gibi akbil, bozuk para, anahtar filan sikinti cikariyor mu sinava girerken? yoksa tek sorun cep telefonu mu?
(5) 

amerika'dan alinan urunun voltaji

in vino veritas #1322054 
bizimkine uymuyor ya, bu ucuna takilacak basit bir donusturucuyle cozulebilecek bir sey midir yoksa fafkli bir cihaza mi gerek var?
(2) 

efsane cuma ya da adi her neyse

in vino veritas #1321969 
hepsiburada'da indirim basladi mi yoksa 12den sonra mi baslayacak? haftalardir fiyatini takip ettigim urunlerin hicbirinde indirim yok. daha indirim yapilir mi yoksa son hali bu mudur artik? ona gore amazon'a gecicem.
(2) 

sous vide

in vino veritas #1321622 
salmonella, e. coli filan gibi durumlara sebebiyet vermesi yuzunden cok riskli hatta ölümcül diyenler de var ben 1 gun pisiriyorum eti sorun yasamadim diyenler de. alsak kullansak basimiza bir is gelir mi? neye dikkat etmeli?
(7) 

amazon.com'dan alisveris

in vino veritas #1321523 
75 usd'lik bir elektronik alisverisi yapmak istiyorum. bu kesin gumruge takilir da vergi cikarir mi bana? bir yolu var mi olmamasi icin? ilk defa amazon.com'dan alisveris yapicam cok heyecanliyim da :))

gumruge takilmamasi icin ne yapmaliyim?
(4) 

avokado fidelerini kisin muhafaza etmek

in vino veritas #1321415 
1 ve 2 yaslarinda birkac avokado fidemiz var, bahcede kendi saksilarinda duruyorlar. ilk defa bu kis disarda kalacaklar onceden evdelerdi. bahcede kucuk saksi cicekleri icin korunakli bir yer yaptik (isitici yok, sadece kar, yagmur ruzgardan etkilenmesinler ve nispeten sicak bir yerde dursunlar diye) bu fideleri de oraya koymali mi yoksa kar kis yasasa daha mi saglam, dayanikli olur? tecrubesi ve bilgisi olanlar yardim etse super olur.

yer istanbul bu arada. tesekkurler.
(4) 

f/p orani en yuksek turk kahvesi makinesi

in vino veritas #1321360 
hangisidir? hazir gunleri gelmisken alalim bari bi tane.
(8) 

antibiyotiksiz gecmeyen sinuzit

in vino veritas #1319913 
bu sene mart ayi gibi bu sinuzit illeti bela oldu basima, iyilesmedi gitti kalici mi oldu bilmiyorum ama oncelikle belirteyim, 3 farkli doktora gittim. 10 yildir antibiyotik kullanmayan bir insan olarak 2 kutu antibiyotik bitirdim. ilk antibiyotik kutusuna basladiktan sonra 1-2 gun icinde gecti gayet burun tikanmasi, akinti vs. sonrasinda alerji ataklari vs derken yeniden basladi. 2. defa yine doktor tavsiyesiyle kullandim antibiyotigi, yine nerdeyse 2. gun kesildi butun burun tikanikligi ve akinti. antibiyotigi bitireli yaklasik 10 gun oluyor, son 3-4 gundur yine burun tikanikligi basladi, yuzum agriyor :( bu sonsuza kadar boyle mi olacak gecmiyor bu lanet olasica hastalik? boyle bir sey yasayan var mi? nasil cozdunuz? sinus rinse olmadan 3 saat geciremiyorum resmen :(
(7) 

eglenceli kitaplar

in vino veritas #1319893 
yormayacak, mumkunse mizahi bir dili olan eglenceli, turkce kitaplar onerebilir misiniz? chicklit kitaplar olabilir ama anlatimi guzel olsun ve hikayesi sıkıcı olmasin. ornegin yakut kirmizi, safir mavi, zumrut yesil kitaplarinin serisini sevmis bir kisi okuyacak bu kitaplari. tesekkurler.
(11) 

kurutma makinesi

in vino veritas #1319064 
çamaşırları kurutmak için maalesef guzel bir alanim yok, acaba diyorum kurutma makinesi alsam guzel olmaz mi. evin icinde camasir kurutmayi sevmiyorum ama biraz arastirinca kurutma makinelerinin de camasirlari cok cabuk yiprattigini filan okudum. kullaniyor musunuz, memnun musunuz? alternatif onerilerine de acigim.
(9) 

okuma ritüelleriniz var mı?

in vino veritas #1318996 
"serin sonbahar akşamları yağmur damlalarının teneke damları dövmesinin sesini yanan şöminede çıtırdayan at kestanesi kabuklarının sesi bastırdığı vakitlerde tütsülenmiş parşömen kağıtlarının kokusu da odayı sarmadan kitap okuyamam"

gibi ritüellerden bahsetmiyorum tabii, ama kendinizce yaptığınız ve bundan hoşlandığınız kitap okuma alışkanlıklarınız var mı? varsa nedir?
(15) 

iş yerinde fiziken bulunmak

in vino veritas #1318722 
diyelim ofiste bulunmanızı zorunlu olarak gerektirmeyen bir işiniz var (ama yine de her gün ofise gidiyorsunuz). bir gün işi teknik olarak fiziksel etmenler sebebiyle yapamayacağınız bir durum oluşuyor (belirsiz süreliğine sistemsel bir arıza yaşanıyor diyelim) o anda ofiste veya baska herhangi bir yer bomboş oturacaksınız. sistemin gun içinde gelmesi olası ama gelmeyebilir de. bu durumda bilgisayarınızı alıp eve gitmek için yöneticiden izin istemeniz (sistem düzeldiğinde evden işe devam edebilmek için) yöneticinize niye batar (yönetici de aynı sebepten ofisten ayrılmış)? buz gibi ofiste bomboş oturmanın mantıklı açıklaması nedir? yöneticim açısından farklı bir bakış açısıyla bakmaya çalışıyorum, yine de dünyanın en saçma şeyi gibi geliyor, bi de size sorayım dedim.
(5) 

garage sale

in vino veritas #1318677 
amerikali degiliz ki evimizin arka bahcesinde kullanmadigimiz esyalari yayalim, satilsin hepsi. hos zaten evimizin arka bahcesi de yok ya neyse. sonuc itibariyla artik giymedigim (hatta daha once hic giymediklerim bile var) ayakkabi, pantolon, elbise, canta vs. dolu evde. ikinci el alisveris uygulamalarina koydum fotograflarini ama insanlarin gorup dokunarak begenebilecekleri, almaya karar verecekleri ortami birkac fotograf ve sinirli iletisimle olusturmak cok mumkun degil. duzenli ve surekli bir satis dusuncem olmadigi icin ikinci el pazarlarinda tezgah ayarlamak filan da pek mantikli degil. ne yapsam da bu gayet guzel esyalari 2. el alicilariyla fiziki olarak bulustursam?
(3) 

devlet tiyatrolari bilet

in vino veritas #1318123 
profesyonel icin bilet almayi dusunuyorum, genelde biletleri hep internetten aliyorum ama gordugum kadariyla profesyonel oyunu icin internet satisi acilana kadar giselerden biletler aliniyor, internet satisi acilinca biletler bitmis oluyor. daha once hic giseden almadigimdan bilmiyorum, ozellikle boyle yogun talep goren oyunlarda bilet giselerinin onunde de erken saatten sira oluyor mu? 9:45 gibi giseye gitsem gisenin onunde 200 metre kuyruk mu bulurum yoksa halleder miyim o zamana kadar? napsam bilemedim. bu profesyonelin olayi ne ya ne zaman satisa ciksa aninda tukeniyör? -_-
(4) 

black friday

in vino veritas #1316751 
bunu bekleyen var mi? bu sene de gecen seneki gibi buyuk indirim olur mu yoksa yok "cumamizi karalamak istiyirliiirrr!!!!111!" yok "bunlar gavur adetleriiii!!!111!! dinsiz bunlaaaa!!!!!" safsatalari sebebiyle olmaz mi? fikriniz nedir?
(1) 

feysbuk'ta arkadas onerisi

in vino veritas #1316695 
sagda solda su kisiyi taniyor olabilirsin ibarelerinden bahsetmiyorum. bildirim olarak arada bir "yeni bir arkadas onerin var: xy kisiyi arkadas olarak ekle" diye bildirim geliyor. bu niye geliyor?
(2) 

amazon.com.tr'den yapilan alisverislerde

in vino veritas #1315821 
saticinin amazon veya herhangi bir beyazesya saticisi olmasi arasinda onemli bir fark var mi? beyazesya saticisinin fiyati amazon'un fiyatindan daha dusuk, bir sorun yasar miyim alsam?
(6) 

kiracisi olunan eve sigorta yaptirmak

in vino veritas #1315100 
siz yaptiriyor musunuz? kiracinin boyle bir yumkumlulugu var mi? evi su bassa ya da eve bir zarar gelse (kiracinin hatasindan kaynaklanmayan) kiracinin sorumlulugu nedir? sigorta yapilacaksa en azindan masrafi ev sahibiyle ortaklasa ustlenmek daha dogru olmaz mi? basima boyle bi is gelmedi ama merak ettim. sizde durum nasil ilerliyor?
(1) 

turkcell ulasilma mesaji

in vino veritas #1314888 
zaten severek kullanmadigim turkcell is telefonu hattima telefonum kapaliyken arayanlar mesaji geldikten sonra ulasamayanlara da ulasilabilir oldugum mesaji gidiyor. gitmesini istemedigim icin sirketteki yetkiliye sordum ama oyle bir secenegin olmadigini soyledi. ama basindan mi savdi gercekten olmuyor mu bilemedim. var mi bi yontemi? bana ulasamayanlara ulasilabilir oldugum icin mesaj gitmesin istiyorum, cok sey mi istiyorum? ulasilmak istesem telefonum acik olur zaten ya cok sacma degil mi?
(10) 

cocukluk esyalari

in vino veritas #1314694 
birkac kiyafet, ufak tefek birkac oyuncak, süt dişleri, ogrencilikten kalma belgeler, karneler, öss vs. gibi sinav evraklari, yaklasik 72 ekran tuplu televizyon boyutunda bir kutu kadar esyam var. atamiyorum kiyip, ama bunca yil saklamisim bundan sonra da sonsuza kadar sakliycam gibi gorunuyor ne yapacagimi bilemedigim icin. evde bu kadar buyuk bir koliyi koyabilecek bos yerim de yok, depo, bodrum, ardiye gibi bisey de yok. sizinkileri sakliyor musunuz? nerede? dert oldu gercekten..
(12) 

elektrikli supurge

in vino veritas #1313578 
ne alalim bunu ya valla iskenceye donustu bu secim isi. her kafadan bir ses cikiyor. evde halihazirda temizlige gelen ablalarin bayila bayila kullandigi arcelik marka su hazneli bi supurge mevcut kullanimi ve ozellikle temizligi zor olmasi sebebiyle ben neredeyse hic kullan(a)miyorum onu. istiyorum ki pratik bi supurge olsun, mumkunse dikey supurge olsun. son derece alerjik bi insan olmam sebebiyle tozla beni hasir nesir etmesin, haftada bir kere kullanicam o da yetsin. paraya kiyip dyson'a 3bin lira verme noktasindayim ama iyi mi bilmiyorum. kimi ölümüne övüyor dyson'i kimi de gömüyor bu kadar paraya degmez diye.

electrolux'un ergorapido serisinde uv isinli baslikli bi modeli var. kullanan var mi nasildir iyi midir?

not: alt tarafi bi supurge sorucam destan yazdim, napayim ben de boyleyim.
(5) 

hangi internet saglayici?

in vino veritas #1310764 
oncelikle bolgemizde fiber altyapi yok, bu nedenle adsl kullanmaya devam edecegiz mecbur. ekim ayinda sozlesmem bitecek bu nedenle bir kampanya bulup gecmek istiyorum. su siralar en cazip adsl kampanyasi hangisidir? halihazirda 65 tl oduyorum aylik superonline icin. daha uygun bisi var midir? ise yarayacaksa digiturk kullanicisiyim ayni zamanda.
(5) 

aöf ders çalışmak

in vino veritas #1308924 
dersleri nasıl çalışıyorsunuz? sınavlara nasıl giriliyor? bu sene kitap da vermiyorlarmış, normalde kitap veriliyormuş ama kitapları ayrı alabiliyormuşuz gerek var mı? bir adet öğrencilik heveslisi anne sorusudur, konuyla ilgili hiçbir fikrim yok. ne yapalım? kitap yerine bize verilen internet sitelerinde bir bilgi bulamadık nereden ulaşacağız? son olarak öğrenci kartı başvuru sonrasında verilecekmiş onu ne zaman alacağız?

teşekkürler.
(8) 

şarbon salgını

in vino veritas #1306249 
son durum nedir? izmir'de istanbul'da vs. de cikti deniyordu en son. et yiyor musunuz disarda? ne yapiyorsunuz veya? basiniza bir sey gelmeyecegine nasil emin olabiliyorsunuz bir de? son olarak ne zamana kadar bir onlem almaliyiz?
(5) 

istanbul'dan izmir'e gidis

in vino veritas #1306024 
son benzin zamlarindan sonra köprü mü, körfezi dolanmak mı yoksa topcular eskihisar arasini feribotla gecmek mi daha ekonomik oluyor? yolcu sayisi (feribot icin) onemliyse 3 kisiyiz.

mobil görünümden çık