(6) 

isyerinde ne dinliyorsunuz

in vino veritas #1248899 
genelde youtubedan bir sey aciyorum o kendi kendine benzer gonderilerden calip duruyor ama sıkıldım artik farkli seyler dinlemek istiyorum. yalniz her seferinde kendim sarki acmayayim siradan calsin istiyorum. daha oncesinde de karnaval radyoda 90lar turkce pop kanalini dinliyordum ama aylarca ust uste dinleyince hep ayni seyler de sıkmaya basladi. not: spotify uyeligim yok.
(8) 

kilicdaroglu'nun belgeleri

in vino veritas #1243258 
bi ise yarayacak mi? tayyip yine kandirildim diyecek mi? sizce yakin donem icin herhangi bir denge degisir mi?
(3) 

brita su filtresi

in vino veritas #1242438 
m.n11.com

boyle bisi var, kullananiniz var mi? memnun kaldiniz mi? alalim mi?
(3) 

boy uzamasi

in vino veritas #1242304 
bugun uzun zaman sonra ailemin yanina geldim, annemle yan yana durdugumuzda boyu kisalmis gibi geldi, aynisi ona da gelmis olacak ki senin boyun mu uzadi dedi o da :) sunu soylemeliyim ki ergenlik donemini geride birakali yillaar oldu. sadece yaklasik 2 aydir jillian michaels ile shred ve ripped programlarini yapiyorum. onlarin mi etkisi oldu acaba? ay olabilir mi oyle bisey lutfen olsun cunkuuu :)
(5) 

sirkeciye gidis

in vino veritas #1242030 
bugun en gec 17.50'de besiktastan sirkeci'ye gitmek istiyorum. isten izin isteyip erken cikacagim icin cok erken gidemiyorum. kacta cikip hangi guzergahi izlesem stressiz yetisirim? deniz guzergahi bir opsiyon ama bir tek 17.15'te var o saate yetisebilecegim. ona yetismem icin de 16.50 gibi isten cikmam lazim, en kotu oyle yapicam ama karadan gidecek olaam trafigi kestiremiyorum. ay ne uzun yazdim, ama anladiniz siz derdimi bence. evet nedir?
(4) 

yilbasinda ankara

in vino veritas #1241646 
oyle cilgin partili vs. filan bir yer degil de guzelce yemek yiyecegimiz ciyak ciyak muzik calmayan (canli/cansiz) bir ortam bulabilir miyiz ki? he bi de ucuk bi hesap odemesek iyi olur.
(3) 

organik gida satan websiteleri

in vino veritas #1241464 
bir zamanlar tazedirekt.com varmis pek meshur, sonra migros satin almis, simdi okudugum yorumlarla ilk yorumlar arasinda ucurum var, cok bozmus galiba. peki bu tarz alisveris yapilabilecek hangi siteleri tavsiye edersiniz? bugun instagram'da tazemeyvem.com diye bir sitenin reklamini gordum, fiyat ve gorunum olarak beni yakaladi ama siparis vermeden bi ufak arastirayim dedim. siz kullaniyorsaniz hangi siteyi kullaniyorsunuz, neden?
(9) 

ayla filmi

in vino veritas #1239130 
spoiler vermeyin pls. gitmek istiyoruz buna ama nasildir bilemedim. prensip olarak filmler hakkinda konu vs okumadan izliyorum, gidelim mi sevdiniz mi?
(1) 

avrupa yakasi kahvaltici

in vino veritas #1239023 
bomontiada ve besiktas kahvalticilarindan biraz sıkıldık. hisardakiler de dandiklesti iyice gibi geliyor. cihangir'le de pek isimiz yok, kahvalticilarini sevmiyoruz. nereye gitsek? yakin zamanda gidip sevdiginiz, f/p olarak iyi olan nereler var? besiktas'tan motorla gidilecek ama cok uzaklarda da olmasa iyi olur.
(2) 

sanal karta para yatirmak

in vino veritas #1238936 
sanal kart numarasina para yatirilabiliyor mu? sonrasinda yatan arti bakiyeyi asil karta aktarabiliyor muyuz?
(4) 

hareketli fotograf saklama

in vino veritas #1238422 
girizgah: dun sormustum ama hic cevap gelmedi, duyuru gibi bi yerde bu soru hakkinda kimsenin fikri olmayacagina inanmam mumkun degil, bu nedenle yuksek musadenizle soruyu tekrarlamak istedim. flood gibi bir niyetim yok ama durum biraz acil, hafizaya ihtiyac var zira ama anilarimi da saklayabilmek istiyorum, bu nedenle tekrar sormak zorunda kaldim, kusura bakmayiniz.

soru: selam genşler. teknolojinin nimeti olan hareketli fotograflarimi bilgisayara atinca duz fotograf olarak sakliyor, telefondaki haliyle istersem fotograf olarak goruntuleyebilecegim, canim istedigi zaman da "du bakiym sunun hareketli haline" diyip o halini goruntuleyebilecegim bir sekilde saklamanin bir yolu var mi? kimi fotograflarin hareketli halleri cok daha eglenceli ve hatirali oluyor. bilgisayara o sekilde aktaramadigim icin 64 gb hafizaya bile yerim dar sıkıntısı cekiyorum yok mu bi cozumu? onemliyse telefon samsung galaxy 7.
(10) 

aralikta hollanda

in vino veritas #1234439 
5 geceligine gidecegiz. birkac sorum var;

1- rotterdam'a gunubirlik gidelim diyoruz az mi gelir?
2- amsterdam'da konaklama yerimiz var ama 1 gece amsterdam'a yakin baska bir yerde (sehir) kalalim diyoruz, ben volendam'i buldum hem yakin hem nispeten ekonomik konaklama olarak, volendam'da kalinir mi? bu durumda yaklasik 1,5 gun volendam, 1 gun rotterdam, kalan 2,5 gun de amsterdam oluyor. bu plan iyi mi?

amsterdam'a daha once gunubirlik gitmistim cok ayrintisiyla gezemedim (her acidan) bu sefer sure yeter mi? (yanimizda orada yasayan insanlar olacak, kaybolma yer arama derdi olmayacak)

son olarak adi gecen veya gecmeyip de onereceginiz tum sehirler icin gezme gorme yeme icme vs onerilerinize de talibim, tesekkur ederim.
(5) 

yurt disiyla ingilizce yazismalar

in vino veritas #1231892 
adres turkce mi yazilir ingilizce mi? 21st street mi 21. cadde mi yazicaz adrese? mesela? ben turkce olmali diye dusunuyorum, sonucta adam mektupla donmek istese ve adrese 21st street yazsa bizim postacilar anlayamayabilir gibi bi mantik yuruttum, emin olamadim. dogrusu ne?
(1) 

sterimar kullananlar veya alerjisi olanlar

in vino veritas #1230733 
son birkac aydir alerjilerim iyice zivanadan cikti. tum gunu hapsirarak ve dolayisiyla bitkin dusmus ve sinuslerim sizlar halde geciriyorum. clearinese kullaniyordum iyi de geliyordu ama artik etkisini goremiyorum onun bile. surekli sinuslerimde bir sizlama ve kasinti sonrasinda hapsiriyorum ve nefes aldikca devam ediyor bu. burnumdan nefes almiyim desem nereye kadar ve agzim kuruyor bi de. napacagimi sasirdim artik. sterimar diye bir burun spreyi reklami gordum. bunu kullanan var mi, ise yariyor mu? ya da napayim ben artik gercekten yildim.

doktora gittim bu arada, senin kaninda alerjik reaktörü goremedim diyor bana. birkac yil once alerjen testi yaptirdigimda bir suru seye alerjim cikmisti halbuki, nasil goremedi anlayamadigimdan tavsiye ettigi tedavi yontemini de uygulayasim gelmiyor. numaradan hapsiriyor olamam tum gun herhalde ve zaten verdigi haplar beni kulce gibi uyutuyor, kullanmak istemiyorum.
(14) 

sevincten aglamak

in vino veritas #1230557 
ben dusunuyorum su ahir omrumde hic sevincten aglamamisim. sevincten agladiniz mi hic, sebebi neydi ki? gercekten sevincten aglanabiliyor mu ki?

edit: ahah soruyu tekrar okudum da cok acikli yazmisim :) yani mutlu oldugum zaman cok da aglatmadi hic gibilerinden sormak istemistim, ben de acilarin kadini gibi yazmisim, oyle degil tabi :) merak benimkisi.
(3) 

ev hediyesi

in vino veritas #1230175 
cok da samimi olmadigim bi arkadasim evlendi yakin zamanda. yarin evlerine gidecegim ilk defa. ev hediyesi bulamadim bi turlu. akliniza gelenleri saysaniz ya. not: borcam espirisi yapildi.
(5) 

spor icin mat

in vino veritas #1228722 
alicam ama derya deniz masallah. 7 tl olani da var 200 olani da. neye gore secmeliyim? internetten alacagim icin oyle elleyerek secemiyorum maalesef. siz ne kullaniyorsunuz? onemliyse fitness pilates yoga yapilacak.
(6) 

sorum evde spor yapanlara

in vino veritas #1228537 
spor salonu uyeligim bitecek yakinda. artik evde spor isine yonelmek istiyorum (salona gitmeye usenmeye basladim birkac yildir hep gidince). tabi evde yuruyus bandi bisiklet vs gibi aletler yok. dumbell ve pilates topu olayini cozebilirim ama onlar mevcut.

evde spor yapanlar fitness vs oncesi isinma isini nasil cozuyor merak ettim. normalde salondayken agirlik calismaya gecmeden once 20-30 dk yuruyus/bisiklet yapardim. evde napicam? bir suru hareket videolari var ama isinmayi napiyoruz? 20-30 dk ip atlamak filan gibi seyler dusundum de bi de size sorayim dedim.

edit= derdim kilo vermek yag yakmak, kas yapma cabam yok.
(4) 

kedili ev ve alerji

in vino veritas #1224355 
kediye alerjim var, sevsem ellerimi yikasam bile gozume eskaza degdigim anda gozlerim kasinmaya, burnum akmaya basliyor. kucagima alsam biraz maruz kalsam vucudumda kocaman (5-6 cm capinda) sinek isirigi gibi kasintili kabarik kizarikliklar olusuyor. ama sunu da belirtmeliyim ev kedisi degil bu bahsettiklerim hep sokakta sevdiklerim. ev kedisi sevmisligim yok daha once.

simdi sorum su, 2-3 gece kalmali gidecegim evde 2 tane kedi besleniyor. daha once kedi beslenen bir evde kalmamistim. ev kedisinin alerjiye etkisi farkli olabilir mi? asili vs.li oluyorlar sonucta. benim polen vs. icin kullandigim alerji haplarim ve burun spreyim var, o eve gitmeden onlari kullanmaya mi baslasam? yoksa herhangi bir alerjik reaksiyon olursa sonrasinda mi baslasam? benzer durumda olanlar napiyor?

cok da seviyorum kedileri aksi gibi, alerjisi olan insanlarin hicbiri evlerinde hayvan beslemiyor olamaz sanki ya? bi cozumu vardir illa ki. var midir?
(6) 

the wire ile ilgili (spoiler yok)

in vino veritas #1223403 
buyuk tavsiye ile baslamaya karar verdim 1. bolumu bitti az once. pek sarmadi bu dizi beni, irkciliktan bagimsiz zencilerle cok icli disli dizileri cok sevemiyorum zaten. acaba hep boyle mi gidecek yoksa bikac bolum sonra guzellesiyor mu? daha tazecik bitirdim breaking bad'i, onun ustune cok duz geldi the wire bana.
(2) 

ipsala ne durumda

in vino veritas #1219707 
sta'nin asagidaki duyurusuna gore kapikule fenaymis. ipsala ne durumda bilen var mi? carsamba sabah 9-10 gibi ipsala'da oluruz muhtemelen. sinirdaki kuyruk bitmis olur mu? herkes gitmedi mi ya, o zamana kadar hala kimse kalir mi o kadar kuyruk yapacak? motor var bi de, kenardan kenardan kacmak mumkun olur mu yokaa o sira ille de cekilecek mi?
(3) 

bordo pasaportlu devlet memuru

in vino veritas #1219381 
yurt disina cikista bordo pasaportlu devlet memuru icin ek bir belge isteniyor mu? onemliyse, kara sinirindan yunan'a gecilecek.
(4) 

telefon ekrani temizlemece

in vino veritas #1218822 
zaten hafif bi hijyen takintim vardi simdi iyice delirdim. spor salonunda dumbellara, salondaki bisiklete binerken filan tutundugum nabiz sensorlu tutacaklara vs. her seye haliyle bi sekilde dokunuyorum. baska insanlara degmekten, tanimadigim insanlara temastan igrenme gibi huylarim vardi zaten, simdi baskalarinin terleyip terleyip ayni yerleri tuttugunu dusundukce dakka basi el yikayasim geliyor ama kendimi dizginliyorum. yine de salondayken telefona dokundukca o yerlerin pisini mikrobunu telefonuma dolayisiyla evime ve vucuduma tasiyorum gibi geliyor. kilifi sabunla guzelce yikiyorum ama ekrana napsam bilemedim. antibaklar zarar verir mi emin olamiyorum. siz napiyorsunuz?
(11) 

better call saul?

in vino veritas #1218605 
breaking bad'i birkac dakika once bitirdim (magara soguktu evet). spin off'u varmis, better call saul, izlenir mi? ben onu hep komedi dizisi saniyordum sanirim degil? ally mcbeal hastasi biri olarak mahkemeli avukatli dizilere asinayim fakat komikli degilse sarmaz gibi geliyor. baslayayim mi buna? breaking bad ile ayni mindfuck durumlari var midir yoksa basli basina farkli bir dizi mi?
(1) 

trafik sikayeti takibi

in vino veritas #1217917 
155 uzerinden yaptigimiz tehlikeli arac kullanimi sikayetini takip etmenin bir yolu var midir?
(2) 

posta kutusu

in vino veritas #1217538 
linkteki gorseldeki gibi bir posta kutusuna diyelim ki gondermek istedigimiz bi kartpostali attik (tabii ki pulunu yapistirarak). diyelim ki yurtdisinda bir adrese gidecek bu gonderi. yurt disinda cok kullandim bunlardan ama onlarin uzerinde saat kacta postanin alinacagi yaziyordu bunda oyle bi ibare goremedim.

1- sag salim gider mi yoksa basina bi is gelir mi?
2- kac gunde gelip alirlar? nerdeyse 1 senedir burdayim bi kere birinin gelip actigina rastlamadim bu kutuyu. hos gun icinde calisiyorum o zaman geliyorlarsa bilemedim.
3- baska bi ucret odemeden gonderebilirim diye tahmin ediyorum ama sorun olur mu?
4- siz boyle bi kutuyu kullanarak turkiye'de posta gonderdiniz mi, sag salim gitti mi gonderiniz?

i.hizliresim.com
(5) 

stok yumusamasi

in vino veritas #1215997 
stoğumuz, stoğa gibi kullanimlar yanlis olarak belirtiliyor word'un turkce kilavuzunda. yumusamiyor sondaki k harfi eyvallah da, stokun, stoka seklinde de kullaninca bi garip gelmiyor mu kulaga? gercekten yumusatmadan mi kullanilmali? neden?
(4) 

meth kristali

in vino veritas #1215509 
breaking bad'e sardim bu ara (magara serindi tavsiye ederim) her neyse, kristal buyuklugu cok onemliymis anladigim kadariyla da, bu mereti zaten toz haline getirip cekiyorlarsa kristal buyuklugunun onemi ne tam olarak anlamadim o kismini. uyusturucuyla filan isim olmaz da izlerken aklima takildi.
(2) 

sengen basvurusuna sonraki seyahati de eklemek

in vino veritas #1215318 
yunanistana sengen basvuru yapicaz bu hafta. yalniz aralik ayinda (ucak biletleri alinmis) bir de hollanda seyahatimiz olacak. basvurumuzu yaparken o seyahati de kapsayacak uzunlukta vize verilmesi icin ayri bir dilekce mi yazmaliyiz? sadece ucak biletlerini koysak yeterli olur mu? (zaten 6 aylik vize verse o seyahati de kapsamis oluyor ama garantiye almak istiyoruz. nasil yapmali? bir de sengen basvuru formunda seyahat suresi kismina bunu nasil belitmeli acaba?
(2) 

motosiklet icin comfort pad

in vino veritas #1214084 
biraz bakindik ama fiyatlar 500-800 arasi hep. bu isi daha ucuza cozmenin bi yolu var midir? uzun yol icin siz ne kullaniyorsunuz, ne derece memnunsunuz? marka: ducati monster
(2) 

sakiz adasi'ni bilenler

in vino veritas #1212789 
daha onceki kalisimda merkezde kalmistim hic aracla isim olmamisti dolayisiyla. merkez disidaki koylere gitmedim bilmiyorum ama merkezde aksam da belli bi saate kadar canliik vardi, civar koylerden birinde kalsak oyle bi canliligi da mi bulamayiz acaba diye dusundum bi size sorayim dedim. kendi motorlarimiz olacak ama tavernaydi uzoydu sirtakiydi vs vs derken dönüş yolu korkuttu beni acikcasi. adada trafigin kötü, yollarin virajli oldugunu hatirliyorum. sonuc itibariyle merkezde mi kalalim? karfas ve adanin duneyine dogru olan sahil koylerinden birini mi secelim?
(2) 

yunanistan'dan şengen

in vino veritas #1211208 
kosmos randevuyu ayin 16sina veriyor, seyahatimiz 30unda baslayacak. vize yetisir mi? ilk defa kosmostan basvurulacak hiz durumunu bilemiyorum.

edit: yoksa kasmayip vize aracisiyla mi basvuralim?
(4) 

atina 2 gece 3 gun

in vino veritas #1207092 
konaklamak istiyoruz ama nerde kalmali emin olamadim. omonia meydani mi tam sehir merkezi oluyor yoksa acropolis tarafi mi? kalmak icin hangisi daha iyi olur tasita cok ihtiyac duymayacak sekilde?

motorumuz da olacak, yoksa atinayi gunubirlik gezip pire, alimos, palaio faliro gibi merkeze uzak deniz kenari taraflarinda mi konaklamali?

atina icin onerilerde de bulunmadan gecmeyin tabi :) nerde ne yiyelim nereleri gezelim vs.. 2 gece 3 gun yeterli olur diye dusundum umarim zaman konusunda pintilik etmemisimdir.
(4) 

dizi takibi

in vino veritas #1206100 
izledigimiz dizilerin yeni sezonlarinin baslayacagi tarihleri takip edebilecegimiz bi internet sitesi var mi?
(1) 

motorla yunanistan

in vino veritas #1205237 
soru 1 - motorun girisi icin prosedur nasil? cok dertli bir is mi?
soru 2 - yunan adalarina motorla gidis icin bir kisitlama var mi? (tabii ki feribotla gecisi kastediyorum)
soru 3 - (eger deniz sinirindan motorlu gecis icin bir kisit yoksa) deniz siniri mi kara siniri mi daha sorunsuz olur burokratik acidan
soru 4 - son olarak eylul basi gibi yunanistan'da nereyi tavsiye edersiniz (deniz gunes ve turistik gezi icin)

kalis suresi yaklasik 10 gun

istediginiz sorudan baslayabilir ve istediginiz soruyu cevaplayabilirsiniz. simdiden tesekkurler :)
(3) 

black mirror 3 sezonmus ya?!

in vino veritas #1196700 
nasilsa daha 4 var diye bi gazla bitirdim 3. sezonu meger 4 daha cekiliyormus :( ne izliycem ben allahini seven uzerime dizi atsin!
(4) 

krakow'da 3 ay kalinacak yer

in vino veritas #1196216 
biraz airbnb filan bakindik ama pek dise dokunur bisi bulamadik. 1 kisi kalacak sehir merkezinde olsa tabi daha iyi olur. butce aylik 2000 zloty. onerisi olan varsa super olurdu. haziran ortasindan eylul ortasina kadar kalinacak.
(2) 

gunubirlik istanbul cevresi gidilecek yerler

in vino veritas #1196002 
biraz arastirdim ama sormadan da gecemedim. istanbul'a arabayla en cok 1,5-2 saat mesafede, gunubirlik gidilebilecek yerlerden onerileriniz nelerdir? yarin gidilecek, trekking tarzi bir seyi cok istemiyoruz ama olacaksa da cok yorucu bir parkur olmasin mumkunse grupta oruclu insanlar olacak. gol kenari olur, selale olur, yayla olur, cok bilinmeyen dogal guzelliklerden nereler var mesela?
(3) 

camasirlarin guzel kokmamasi

in vino veritas #1192347 
ne kadar ugrassam da, deterjani ve yumusaticiyi da boca etsem camasirlar guzel kokmuyor yikaninca. yani kotu de kokmuyor. kokmuyor esasinda. istiyorum ki bi koku kalsin ustlerinde. nevresimler pijamalar havlular mis gibi koksun, niye olmuyor? nasil olur? siz nasil yapiyorsunuz?
(4) 

ne diyor?

in vino veritas #1192095 
soru fotoda
(5) 

erasmus staji ve vize

in vino veritas #1186466 
erasmus staji icin yesil pasaporta vize almaya gerek var mi? 3 ay kalinacak, onemliyse ulke polonya. konsolosluga sorduk gerekmez demisler ama sanki sorun cikarabilirler gibi hissediyorum emin olmak istiyorum tecrube eden oldu mu?
(2) 

yurt disi ve euro hesabimiz

in vino veritas #1186180 
ortaokul kompozisyonu basligimdan sonra soruma geleyim; turkiye bankalarindaki euro hesabimizdan yurt disinda euro para birimini kullanan bi ulkenin bankamatiginden komisyonsuz kesintisiz para cekebilir miyiz?
(2) 

bu aralar ab sinir kapisi

in vino veritas #1185107 
girilecek ulkenin sinir kapisinda pasaport kontrolu sirasinda eskisinden farkli bi muameleye maruz kaliyor musunuz?
otep rezervasyon ciktisi, cesitli belge ibrazi vs isteyen oldu mu?

herhangi bir sorun yasadiniz mi? bi de hangi ulke oldugunu belirtebilirseniz super olur.

edit: tc vatandaslari icin soruyorum
(3) 

bilgisayar koltugu secmece

in vino veritas #1183817 
surekli bilgisayar basinda oturarak calisan bir insan var elimizde. ve bu duyuruda bu kisinin evde calisirken kullanacagi bir koltuk seciyoruz.

kriterler:
- kesinlikle rahat olacak ama uyku getirici rahatlik degil calismayi destekleyici rahatlik
- mumkunse temizlenebilir kumastan (cok ucuk pahali olmazsa deriden) olacak
- mumkunse kolay tasinabilir olacak, tekerlekli olmasi sart degil ama kaldirmak isteyince 3 kisi gerektirmeyecek
- mumkunse eve teslimat yapan bir yerden alinabilecek
- piyasasi konusumda hicbir fikrim yok ama bimilyar da olmasin yani

kullandiginiz ve memnun oldugunuz ornekler cok makbule gecer, ozellikle kullanici (veya yakini) tavsiyesi istiyorum.

sagolun varolum efenim
(6) 

survivor?

in vino veritas #1182997 
kanallari gecerken gordum tv8 sanki paralel evrenden yayin yapiyor, survivor filan?

sonra aklima geldi oradaki insanlar oy kullandi mi? programi takip etmiyorum o konuya deginildiyse bilgim yok bilgilendirebilir misiniz pls?
(2) 

yeni baslayan dizilerden

in vino veritas #1182863 
neler var takip ettiginiz? kriterler:

- mumkunse 20 dklik dizilerden olsun
- mumkunse komedi veya benzeri bisey olsun (bu madde cok onemli degil eger konusu surukleyiciyse)
- mumkunse 1. sezonunda ve en az 4 5 yillik olacagina dair umut vaadetsin
(4) 

referandum sonrasi piyasalar

in vino veritas #1182717 
dolar/altin/euroda ne gibi degisiklikler bekliyorsunuz? tl dibe mi cakilacak?
(1) 

kaleme yazi yazdirma

in vino veritas #1182659 
bir dolma kalem var uzerine basharflerimi kazitmak istiyorum. nerede yaptirabilirim bir de fiyat ne olur tahmini?

yer: besiktas ve civari (kadikoy dahil)
(5) 

italya turu

in vino veritas #1182185 
6 tam gun ve 1 yarim gun var.
1. gun sabah erkenden napoli-pompei
2. gun sabah erkenden floransa'da kisa bi tur sonrasi vaktin durumuna bagli olarak pisaya ugrayip oradan cinque terre boglesine gecis. aksam cinque terre'de kalinacak
3. ve 4. gunler cinque terre'de aylaklik, araya ufak bi portofino sıkıştırabiliriz
4. gunun aksami romaya gecis ve devami hep roma

seklinde bir plan yaptim. cinque terre ve pompei haric digerlerine ilk gidisim degil, cok turistik yerlerine gitmek degil sehirde aylaklik ve keyif yapmak icin gidiyorum.

pompei'ye ayiracagim sure az mi ve cinque terre icin 2 gun 3 gece cok mu?

vaktin elverdigi olcude belirttigim rota yakinlarinda kalan tavsiye edebileceginiz bolgeler, gezilip gorulesi yerler varsa belirtmekten cekinmeyin.

yeme icme mekan vs tavsiyelerinizi de alayim tabii ki.

grazie mille fratelli :)
(3) 

bu ne yapragi

in vino veritas #1178944 
menekselerin dibinde cikti kendi kendine. yabaniye benzemiyor ne ki bu?

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

mobil görünümden çık