images.bienseramik.com.tr

bu fotograftakine benzeyen, cilasiz, beton dokulu yer fayanslarinin uzerinde beyaz beyaz alci lekeleri kaldi insaat sonrasinda. bu lekelere ne yapsak fayda etmedi. camasir suyuyla sildik, kazidik bana misin demiyor duruyorlar oyle beyaz beyaz lekeler halinde. var midir bi yontemi, ne yapmali? yuzey rengine zarar vermeden bunu cikaracak bi cozucu gelmiyor aklima.


 

www.hepsiburada.com

Şunu deneyebilirsiniz. Bariz lekeleri çıkartır, fakat derzlerdeki ve seramiğin üzerindeki alçı yüzünden oluşan beyazlaşmayı gidermez.

Aynısı benim yaptırdığım yerde başıma geldi. Linkteki ürünü ve 2 tane daha değişik ürünü kullandım, biraz düzeldi ama istediğim gibi olmadı.

Boyadan önce seramiklerin üzerini branda ile kaplamak gerekli. Boya için zımpara yaptıklarında çıkan tozdan oluyor o pislik...

malheiros

Sanırım seramiğinizin dokusuna işlemiş o lekeler. Yani yüzeye yapışmış değil, gözeneklerin içine girdiği için çıkmıyor.

Siz istediğiniz kadar ovalayın silin, gözeneklerin içine ulaşamıyorsunuz. Eğer sadece alçı ise alçı suya dayanıksızdır, sürekli ıslak tutarak çözülmesi sağlanabilir.

Alçı değil de boya yada derz dolgu ise daha da zor işiniz, yakından bir büyüteç ile bakın. Dediğim gözenek olayını anlarsınız.

John Bloor
1

mobil görünümden çık