(1) 

akordeon calmak

in vino veritas #1381284 
belli bi yastan sonra baslanir mi boyle bir enstrumana? cocuklugumdan beri hayalimdi ama hep bi engel cikti olmadi. 30dan sonra baslasam olur mu ki diye dusunuyorum bir suredir. yani sonucta konser filan vermiycem kendi kendimi arada eglesem bile yeter ama ilerleyebilirsem de mutlu olurum tabii.

ve cok talep goren bir enstruman da degil haliyle kursunu filan da hic duymadim. acaba nasil baslanmali? fikirlerinizi ve varsa tecrubelerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum. besiktas civari kursu mursu var midir ki bunun?

iyi aksamlar
(5) 

biletix bilet teslimat ucreti?

in vino veritas #1380775 
uzun zamandir ilk defa biletix'ten bir etkinlik bileti alayim dedim. bilet basina 11 lira almasi yetmiyormus gibi bir de bana mail olarak gonderecegi pdf seklindeki bilet icin de 3,5 lira bilet ucreti aliyor. kafayi mi yemis bunlar? madem bilet ucreti alacaksin hizmet bedeli ne? madem hizmet bedeli alacaksin bilet ucreti ne? cok sacma degil mi bu?
(6) 

narkoz oncesi aclik

in vino veritas #1380371 
narkoz oncesi 6 saat yemek yenmiyor, su bile icilmiyormus. neden yapiliyor bu acaba? yemek yense, su icilse ne gibi olumsuz bir etki yapiyor? acken vucut uyusturucuya daha kolay teslim oluyor gibi bisey mi?
(8) 

bağışıklık yükseltmece

in vino veritas #1380093 
mümkün oldukça sağlıklı beslenmeye, düzenli bir hayat yaşamaya, aktif kalmaya çalışıyorum. günde minimum 2 maksimum 4 lt su içiyorum. yeşil çay, kefir, sebze, protein beslenme rutinimden eksik olmuyor. bunun yanında kelle paça, işkembe, ciğer vs. de ayda ortalama 2 kez filan yiyorum mutlaka. her gun düzenli ve aynı saatlerde yemek yemeye dikkat ediyorum. uykum yeterli değil muhtemelen ama en azından düzenli. hafta içleri yaklaşık 6,5 - 7 saat kadar uyuyorum, bu süreyi 8 saate çıkarmaya çalışıyorum pek başarılı olamasam da. haftada 2 gün pilates 2 gün hızlı tempoda yaklaşık 5 km yürüyorum. işe de yürüyorum oradan da günlük min. 2,5 km yürüyüş var. geçen ay yapılan check up'ta tüm testlerim optimum değerlerde çıktı, kıskanılacak kadar iyiymiş sonuçlarım doktorun dediğine göre. fazla kilom yok, yağ oranım normal.

ama bir şeyleri yanlış ya da eksik yapıyor olmalıyım ki bağışıklığımı yükseltemiyorum. sadece bağışıklığı yüksek tutarak atlatabileceğim bir virüs var vücudumda ve yok olmak yerine etkisini daha da artırdığını gözlemledi doktor.

neyi yanlış ya da eksik yapıyor olabilirim? ne yapmalı ya da yapmamalıyım, sizin de fikirlerinizi almak istedim. şimdiden çok teşekkürler.
(5) 

ev salcasi saklama kosullari

in vino veritas #1377097 
marketten alinan salcalar hemen bozuluyor ama ev salcasi 1 sene gecse bile bozulmadan duruyor buzdolabinda. bu nedenle koca kavanozlarda aliyorum ama onu da buzdolabinda saklamak zor oluyor cok yer kapladigi icin.

bozulur mu bilemedigimden disarda (dolap icinde) birakip da bozulup bozulmadigini deneme riskine giremedim. siz nasil sakliyorsunuz? bozulmuyorsa dolapta tutucam buzdolabina sigdirmaya ugrasamiycam.
(5) 

ev hediyesi

in vino veritas #1376467 
arkadaslarinizin evine (evli cift) yemege davet edildiniz (evli cift olarak). evlerine ilk kez gitmiyorsunuz ama ilk kez yalniz cift olarak 4 kisi olunacak. onumuzdeki hafta da evlilik yildonumleri, yemekte icmeye sarap goturecegiz ama onun disinda hediye goturmeli mi? goturmek icin hoş hediye alternatifleri de onerebilir misiniz?
(1) 

acibadem taksim

in vino veritas #1375692 
otoparki var mi bu hastanenin acaba?
(10) 

her konudan parca parca bilgi sahibi olmak vs. bir konuda her seyi bilmek

in vino veritas #1375458 
hangisini tercih edersiniz, sizce hangisi daha degerli? neden?
(10) 

beypazarı gezisi

in vino veritas #1375019 
yapacak çok bir şey yokmuş gibi geldi ufak bir google turu sonrası ama yine de fikir almak istedim sizlerden. ne yapsak ve nereye gitsek beypazarı'nda? kahvaltı yapıp gidilecek dolayısıyla öğle yemeği için mekan tavsiyesi olur, gezilip görülecek yerler olur, önerin bakalim.
(4) 

bayram tatili icin istanbul'u kara yoluyla terk edecekler

in vino veritas #1373771 
hangi gun ve hangi saatte yola cikmayi planliyorsunuz? bolu istikametine gidecegiz ama trafik adapazari'na kadar berbat oluyor bayram yogunlugunda. o kisacik yolu 5-6 saatte gittigimi bilirim. ne zaman yola ciksak karar veremedik o yuzden. ne yapmak mantikli olur bekleyip cumartesi mi cikmali? herkes bekler de cumartesi cikarsa cuma degil cumartesi trafik olur gibi geliyor kararsiz kaldim.
(2) 

el bilegi agrisi

in vino veritas #1373648 
isim geregi surekli laptopla ve mouse ile calisiyorum. bileklerim yaklasik 2 haftadir agriyor ama gittikce agri artmaya basladi. mumkun oldugunca duz bir formda tutmaya calisiyorum bilegimi ama yine de yeterli gelmiyor artik sanirim. ozellikle mouse kullanmadigim taraf agriyor, mouse kullandigim elimin bilegini masaya dayamamaya ve yastikli mouse pad kullanmaya ozen gosteriyorum ama diger elim icin ne yapabilecegimi bilemedim.

kroniklesmeden bir onlem alabileceksem yapmak istiyorum, ne yapmak daha faydali olacaktir?
(1) 

besiktas minoa

in vino veritas #1372809 
nasil bir yer, kahvaltisi iyiymis diye duydum ama hic gitmedim, merak ettik gidilir mi? fiyatlari ne alemde bir de? ya da besiktas'ta kahvalticilar sokagi disinda nerede kahvalti yapiyorsunuz?

guzel bir pazar diliyorum.
(1) 

evlilik sonrasi soyadi degisimi

in vino veritas #1372781 
ve resmi prosedur nasil su an? mesela faturalar benim eski ismime kayitli ama soyadim artik farkli, bir sey yapmaya gerek var mi? ya da bankalara soyadimi degistirmem gerekir mi? hesaplarimda hala eski soyadim yaziyor ama kimligimde artik soyadim farkli. yine de mobil bankacilikta telefon bankaciliginda vs. sorun yasamadim. sizin sorun yasadiginiz bir durum oldu mu? tavsiyeleriniz var midir?

tesekkurler.
(4) 

ab aciklamalari ve suriyeliler

in vino veritas #1367409 
sozlukte bu baslikta millet yardirmis biz de sinir kapilarini acariz suriyelileri avrupaya salariz vs vs. benim kacirdigim nokta neresi tam anlamadim
standart beyaz yaka calisanlar dosyalarca evrak vs. toplayip beeelki vize alabilirken bu insanlar nasil turkiyeden avrupaya gidecek ki? multeciyim diyince avrupa iceri gec kardes mi diyecek? nesi bizim icin koz oluyor tam anlamadim. sehzade bilale anlatir gibi anlatin pilis.
(3) 

baharattan cikan silikajel

in vino veritas #1366617 
daha once ayakkabi canta vs.nin icinde gordugumuz silikajel paketi baharatin icinden cikti. bir gida maddesinin icine konduguna gore gidaya uygundur diye dusunuyorum ama daha once hic gormemistim bunu. bu saglikli mi? aldigimiz baharatlari nemlenmesin diye bu sekilde saklayabilir miyiz yoksa paketi baharat kutusunun icinden cikarmak mi lazimdir?
(13) 

esinizle ailenizin evinde kalmak

in vino veritas #1366578 
soru sacma olabilir bilemiyorum, yine de sorayim. evlilere sorum; esinizle ailenizin evine yatiya gittiginizde yanyana mi uyuyorsunuz yoksa ayri yerlerde mi? ilk kez yatiya gidecegiz nasil yapsak bilemedik.
(4) 

bayramda osmangazi koprusu

in vino veritas #1365987 
uzun tatillerde bildiginiz gibi istanbuldan tum turkiyeye kara yoluyla kavimler gocu yasaniyor, fakat osmangazi koprusunun fiyatlari malum, bu trafik kopruye de yansiyor mu? durumu nasil oluyor tecrube eden oldu mu? yoksa trafige takilmamak icin herkes orayi tercih edip daha da mi yogunlastiriyor?

bi de bayramin hafta sonuyla birlesip birlesmeyecegi ne zaman belli olur ki?
(4) 

cuma aksami istanbul havaalanina ulasim

in vino veritas #1359244 
malum kutlu tatil haftasi basliyor cuma gunu. gece 2deki ucaga besiktas'tan kendi aracimizla ulasmak icin kacta yola cikmaliyiz acaba? trafigin nasil olacagini ongoremiyorum. mantikli olan nedir sizce? bi de havalaninin buyuklugu malum, dis hatlar icin 3 saat onceden orada olsak yeterli olur mu ki?
(14) 

zayiflayinca cevreden gelen sacma sapan yorumlar

in vino veritas #1357975 
cok zayifladin kilo al birazlar, yok vay efendim yuzun coktuler, yok hasta misinlar. niye bunlar? kilo alinca da sen cok kilo aldin biraz dikkat et vs. vs.ler basliyor. samimi olmadigim insanlar bunlar, is hayatindaki iletisime mecbur oldugum kisiler yani. onemsemiyorum yorumlarini ama inatla konusuyorlar. amaclari ne bunlarin? insanlar neden kendilerine fikirleri sorulmayan konular hakkinda fikir beyan etmeye bu kadar meraklilar?
(1) 

medikal/kozmetik urun ve gida barkodu tarayan uygulama

in vino veritas #1357673 
arkadasim yuka diye bir uygulama bulmus iphone icin. kremlerin filan barkodlarini okutuyor ve uygulama iceriginin iyi olup olmadigini gosteriyor. sadece krem diil tabi kozmetik urunler ve hatta gida urunlerinin bazilari icin de sonuc veriyor. ne var ki sadece fransizca ve sadece iphone icin. bunun benzeri android uygulamasi olmamasi ihtimali bana cok sacma geldi ama biraz arastirdigimda tam olarak o uygulama gibi bisi bulamadim. acaba ben mi bulamadim diye size bi sorayim dedim. var midir bunun gibi bildiginiz uygulama? birkac tanesini indirip denedim ama pek verim alamadim (barkodu okuttugunda cogu seyi bulamadi filan). bulabilsek cok guzel olmaz miydi? bence olurdu :)

edit: benim aradigim uygulama asil kozmetik ve medikal urunler icin, gida sadece olsa iyi olur kategorisinde. gida dedektifini inceledim ama benim aradigimla hemen hemen hic ilgisi yokmus.
(2) 

sabiha'dan kalkan havataş euro kabul ediyor mu?

in vino veritas #1356164 
yoksa tl mi olmali mutlaka?
(4) 

akilli telefon

in vino veritas #1355552 
istiyorum tek amacim hotspot olarak kullanilabilmesi ve sarj suresinin cok uzun olmasi tek kriterim. hotspot olarak kullanmadigim zamanlarda sadece telefon konusmasi yapmak icin kullanicam. 2. el de olur ama sarj suresi yeterli olmayabilir o zaman da diye dusunuyorum, emin diilim. ha bi de android olmali tabii ki.
(1) 

bu leke nasil cikar?

in vino veritas #1355420 
eksiup.com

tavada pizza dilimi isitirken oldu, fotograf kendini anlatiyor zaten :)

sirkeli suyla kaynattim olmadi, plastik fircayla fircaladim olmadi, bulasik makinasi zaten hic ise yaramadi. bu halde kullanilirsa kanserojen olur gibi geliyor bana o yuzden cikarmaya calisiyorum lekeyi ama beceremedim. ne yapsam, tavsiyesi olan var mi?
(1) 

secim oncesi evlilik islemleri

in vino veritas #1354939 
secim tarihinde kimligimi henuz degistirmemis olmakla birlikte resmi olarak evli olmus olucam, sonucta soyadim degisiyor kimlikte henuz degismemis olsa da. bu durumda oy kullanmamda bi engel cikar mi? oncesinde yapmam gereken bi islem var mi? kimligi degistirmedigim surece (yani secmen listesiyle kimlik tutarli oldugu surece) herhangi bir sey yapmadan normal sekilde oy kullanabilir miyim ki? bu bilgiyi en dogru sekilde nereden alabilirim?
(4) 

pilates reformer

in vino veritas #1353532 
12 seanslik 1500 lira uygun mudur sizce? piyasadan epey uzagim kestiremiyorum fiyatin uygunlugunu? onemliyse yer besiktas.
(3) 

kol dugmesi

in vino veritas #1353073 
piyasaya cok uzagim, hediye olarak almak istiyorum esim olacak beyefendiye. o da normalde kullanmiyor ama onemli gunlerde ileride kullanir hem de coluk cocuga hatira birakir filan gibi dusuncelerle boyle bisi alayim dedim. diger secenegim de köstekli saatti mesela ama onu eledim. icimdeki nine zaman zaman beni ele geciriyor evet :)

yalniz bunu alirken neye dikkat etmeli bilemedim. mesela alyansla ayni renk olmasi guzel bir ayrinti midir yoksa alakasiz mi ikisi? ismi ve soyisminin bas harflerini yazdirsam şık olur mu mesela? beymen'de cok cesit buldum ama kullanmadigim ve hic daha once kol dugmesine dikkat etmedigim icin fikir bile yurutemiyorum. onemliyse mimar bir kimseye alinacak.

anlayacaginiz uzre kafam karisik, bi yardim edin genşler!
(6) 

tohum ekilmeden ne kadar sure saklanabilir?

in vino veritas #1352950 
evet sb.
(4) 

kasa kiralamak

in vino veritas #1352528 
icin hangi bankayi tercih etmeliyiz, neden? tecrubeleriniz varsa paylasabilirsiniz de, iyi olur. tesekkurler.
(5) 

maltepe evlendirme dairesi

in vino veritas #1352113 
google'a yazinca kucukyali evlendirme d. cikiyor. bu ikisi ayni yer mi? bir de uskudar'dan trenle gitmeyi planliyorum hangi durakta inmem en mantikli olur?

ek: miting alanindan cok uzakta mi? cikinca mitinge de ugramak istesek yetisir miyiz acaba nikah 2 bucukta.
(1) 

son itiraz sonucu ne oldu?

in vino veritas #1352014 
ysk hala karar mi verecek? mazbatayi vermelerinin sonrasinda secim iptali kararini kabul edecekler komplo teorisi vardi, noldu o mevzu?
(4) 

gelin saci ve makyaji

in vino veritas #1351703 
normalde makyaj yapan biri degilim hatta birkac ay once tamamen biraktim makyaj yapmayi diyebilirim. sadece ozel gunlerde hafif bir makyaj yapiyorum. saclarim da kisa sayilir, omuzlarimin 1 parmak ustunde toplamaya kalktigimda alt kisimlar hala toplanmiyor mesela.

evet bu ön bilgiden sonra sorularima geciyorum, uzun bir duvak takmayacagim daha cok kafes/kep/vualet olarak adlandirilan tipte bir duvak dusunuyorum. bununla birlikte nasil bir sac dusunmeliyim bilemiyorum. gelin basi denilen ucubik olusumdan mumkun oldugunca uzak nasil bir sac yaptirmaliyim?

ikinci sorum da su, dedigim gibi fazla makyaj yapan biri olmadim hic yani 33 yasindayim hayatimda hic fondotenim olmadi oyle soyliyim. nasil bi makyaj yaptirmaliyim bilmiyorum. hafif dursun bagirmasin ama guzel gorunsun, sacla kiyafetle butunlesebilsin istiyorum. misal kuaforde makyaj yaptirmaya emin olamiyorum cunku korkunc makyaj yapanlari var biliyorum ve herhangi bir kuaforle sac kestirmek disinda isim olmadigi icin iyidir/kotudur ayrimi da yapamiyorum. ayrica sac-duvak-makyaj uclusu yapildiginda nasil duracak kestiremiyorum. kafamda net bi figur olmadigindan hic fikir de yurutemiyorum :( butce cok kisitli degil, istedigim gibi olacaksa maddiyattan kacinmayacagim.

fikir, oneri, tecrube... hepsine acigim. cok tesekkurler.
(12) 

ikea kıvık koltuk

in vino veritas #1351036 
bu modelin kullanani cokmus anladigim kadariyla. sozlukteki basliginda da baktim entrylere. kullanip mekanik sorun yasayan cok az sanki ama kiliflarin eskime, solma ve tuylenmesi konusunda cok sikayet var. bir kisim insan da tas gibi hicbisey olmadi diyor. cok kararsiz kaldim acikcasi. piyasada iyi bilinen markalardaki koltuklarin tipini pek begenmedik, mobilyaciya yaptirsak hem sonucu bilmiyoruz hem de kalitesi supheli bir de piyasanin bile ustu fiyatlar veriyorlar. kullaniyorsaniz yorumlarinizi yazarsaniz cok mutlu olucam.

tesekkurler
(1) 

aşılar ve koruyuculukları (birkac sorulu)

in vino veritas #1350337 
cocukluk asilarinin tam oldugunu varsaydigimiz bi durumda bu asilardan hangilerinin yetiskinlik doneminde tekrarlanmasina ihtiyac vardir acaba? ornegin cocuk felci asilarimiz tam diyelim koruyuculugunun devam ettiginden emin olabilir miyiz?

bir de asilarimizin tam olup olmadigini sorgulayabildigimiz bir yer var midir? tek kaynak annemiz mi yoksa? onemliyse yaş 33
(2) 

kadin spor sandaleti

in vino veritas #1350172 
biraz bakindim ama anlamsiz fiyatlar var. piyasa hakkinda cok fikrim olmadigindan kararsiz kaldim. yazin tatillerde ya da piknik vs. icin giyilebilecek uzun sure yurumeye elverisli ve suya dayanikli bir sandalet ariyorum ama ne alsam bilemedim. teva diye bir marka gordum 280-300 lira filan diyor mantikli gelmedi bana fiyati ama sandalet aleminin ferrarisi gibi biseydir belki bilmiyorum. decathlon'da, dockers'ta filan daha ucuz yollu (120-140 lira civari) sandaletler de var ama iki kez giyip parcalanacaksa oburu daha mantikli tabi. bilmiyorun ki ne almali? tavsiyeniz var midir?
(2) 

duvak meselesi

in vino veritas #1345932 
piyasadaki duvaklara bakiyorum metrelerce uzayan cesitler var, dirsek hizasinda ve onun biraz daha uzunlari var vs. ama ben bir tek yuzu kapatacak file tarzi bir sey istiyorum ornegin şöyle:

eksiup.com

ya da şöyle:

eksiup.com

bu tarz seyleri nereden bulabilirim? gelinlikciler uzun duvaklarla dolu :(
(3) 

sanal kartla yapilan odemede kart ibrazi

in vino veritas #1344975 
internet uzerinden bir odeme yapacagim. normalde tum internet uzerinden yaptigim odemeleri sanal kartla yaparim. bu kez odeme yapacagim yer oraya gittigimde odeme yaptigim karti ibraz etmemi istiyor. bu karta bagli asil kartimi gostermem yeterli olur mu? sonucta aslinda o kartin hesabindan yapilan bir odeme fakat odeme yapilan kartin numarasi ile fiziki kartin uzerindeki numaralar haliyle farkli. bu durumda asil kartla odeme yapmak disinda bir alternatif var midir? ne yapmali?
(2) 

istanbul'da dermatolog

in vino veritas #1344019 
kaziklamayan, kendisini tatile goturen mumessilin markasinda israr etmeyen, gerekmeyen mudahaleye kalkismayacak iyice bi dermatolog ariyoruz. herhangi bir problem veya rahatsizlik yok gozle gorulen, sadece yasla gelen yan etkiler konusunda danisilacak, fikir alinacak.
(1) 

cinden gelen posta ve telefon ötv'leri

in vino veritas #1343536 
damat enson cinden gelen postalara kafayi takmisti ek vergi koyulacak muhabbeti cikti. noldu o is? cinden gelen postaya ek vergi kondu mu? ayni sekilde telefon ötv'si de %50 olacakti o oldu mu? aydinlatin pls.
(8) 

dugun yapmayanlara soru

in vino veritas #1342336 
sadece nikah yaptiginiz dugunsuz bir organizasyon sonrasi insanlarda bi "ee baska bisey yok mu, 15 dk icin mi geldik?" dusuncesi oldu mu? olduysa ne yaptiniz? baska sehirlerden sadece nikah icin gelen oldu mu? onlari nasil agirladiniz? akrabalarin hepsi turkiye'nin muhtelif sehirlerinde dagilmisken sadece nikah yapiyoruz baska bir organizasyon olmayacak dediginizde insanlarin tepkisi ne oldu? ne yapacagimizi bilemiyoruz su anda, bi destek oluversin lutfen.
(4) 

kendinizi simartmak icin

in vino veritas #1341168 
ne yapiyorsunuz? ozellikle kadinlara soruyorum. cilt bakimi, masaj, spa, alisveris?

bonus soru: avrupa yakasinda sevdiginiz cilt bakimi yapilacak uygun fiyatli ve guvenilir bi guzellik salonu var midir?
(10) 

yazmak ama ne?

in vino veritas #1340945 
yazi yazmayi cok seviyorum. ama oyle gunluk, deneme, blog gibi degil. defter ve kalemle yazi yazma eylemini diyorum. kirtasiye delisi oldugum icin evde bolca guzel defterler, kalemler var ama bilgisayarlar ve akilli telefonlar hayatimiza girdiginden beri bunlar eskisi gibi kullanilamiyor malum. blog/gunluk degil de yazi yazmaya olanak verecek baska neler olabilir mesela? siz neleri deftere yaziyorsunuz?
(6) 

sorum eve temizlik icin birini alanlara

in vino veritas #1340723 
temizleyecek kisi gelmeden evi biraz da olsa temizliyor musunuz? ya da hicbir sey yapmiyor musunuz? temizlik yapmak (kabasini almak bile olsa) isin mantigina ters ama oldugu gibi birakmak da ne bileyim ayipmis gibi geliyor. siz napiyorsunuz?
(3) 

1 porsiyon kiymali sebze yemeginde

in vino veritas #1339765 
ortalama kac gram et bulunur?
(1) 

aöf kayit yenileme odeme sorunu

in vino veritas #1339488 
derslerim otomatik yuklenmis gorunuyor sadece harci odeyip ogrenciligimi aktiflestirmem gerekiyor fakat sabahtan beri ne yaparsam yapayim odemeyi kabul etmiyor sistem. 2 farkli (master, visa) sanal kartla, 1 adet nornal kredi kartiyla, cep telefonundan, bilgisayardan, chrome'dan, explorer'dan turlu turlu denedim. kart bilgilerini girip odeme tusuna basiyorum, cikan ekran gecici sifre gonderim yontemini soruyor, onu da sectigimde (ki cep anahtar ve sms gibi iki farkli yontem denedim) bana gelen gecici sifreyi giriyorum bir sure bekliyor ve ekteki ekran cikiyor. bankayi aradim kartlarinizda herhangi bir cekim talebi bile gorunmuyor sizden veya bankadan kaynakli bir sorun yok odeme yapmaya calistiginiz yerle alakali sanirim diyor. aöfyi aradim yogunluk sebebiyle olabilir daha sonra yeniden deneyin diyor. benimle birlikte deneyen arkadasimda sorun cikmadi. farkli banka onunki. bende sadece isbankasi karti var, banka degistirip deneyemiyorum bu yuzden.

bu sorunu yasayan oldu mu? nasil cozdunuz?

eksiup.com
(4) 

kredi borcu yapilandirma

in vino veritas #1339449 
bir arkadasim var 6 yil kalan kredi borcunu yapilandirarak 3 yila dusurmeyi planliyordu. bankaya gittiginde kefilin imzasi olmadan yapamayiz demisler. kefille ise gorusmuyor artik ve ulasabilecegi biri de degil (belli sebeplerden). bu durumda asla yapilandirma yapamaz mi yani sacma degil mi biraz? kefili degistirmek istemis ama onu da kabul etmemis banka. bir yolu yok mudur kefili karistirmadan yapilandirma yapmanin? kefilin basina bisey gelse ya da ne bileyim baska bir ulkeye filan yerlesse hicbir sekilde borc yapilandirilamayacak mi yani? bir yontemi yok mudur ki?
(14) 

yaklasik 11 saatlik ucus icin

in vino veritas #1339298 
thy direkt ucus mu qatar aktarmali mi tercih etmeli? hic qatar'la ucmadim kiyaslayamiyorum. hangisini neden tercih etmeli? fiyat aktarmali ve aktarmasiz arasinda toplam yaklasik 3bin lira fark ediyor.
(4) 

balayi icin 2 haftaniz olsa

in vino veritas #1339218 
uzakdoguyu mu (bangkok, phuket, tayland) yoksa (ozellikle bati) amerikayi mi tercih ederdiniz? neden? butce her sey dahil kisibasi yaklasik 15bin tl. tarih eylul. abd icin vize mevcut.
(13) 

nişanda kurdele kesmek

in vino veritas #1338748 
arastirdim bulamadim. yuzuklerin kurdelesini kesmek sanki bagli iki insani ayirmak gibi degil mi? adetin illa ki bi cikis noktasi vardir dedim ama bulamadim google'da. bekaret vs. oldugunu sanmiyorum cunku sonucta adete gore nisandan sonra bekaretle alakali bisey olmuyor :) nedir peki, bilen ya da fikri olan?
(5) 

pazar gunu eminonu

in vino veritas #1338443 
nisan dugun ceyiz dukkanlari yarin acik olur mu ki?
(3) 

ev yapimi guvenilir elma sirkesi

in vino veritas #1337326 
kendim yapicam ama en hizli sekilde kullanilabilir hale gelmesi yine 4-5 ay olacak. o sure icinde kullanmak icin nerden alsam sirkeyi? besiktas ve civari icin ariyorum.

mobil görünümden çık