(2) 

ataturk havaalani otopark ve bekleme

in vino veritas #1306022 
havaalanindan bir yolcu almamiz gerekiyor, otopark icin ucretsiz bi suresi yoktu diye hatirliyorum ama 1 saate kadar filan ne kadar ucret oderiz tahmini? havaalani girisinden once yol kenarinda bekleyip yolcu inince gidip alsak oluyor mu? sabiha'da oluyordu da patlamalar sonrasinda degisen prosedur oldu mu?
(7) 

cunda adasi'nda ne yapilir

in vino veritas #1305580 
seytan sofrasina gidicez kesin orasi. bunun disinda ne yapalim? 2 gece konaklama ile toplam 1,5 gunumuz var. arabamiz var.
(6) 

nusret'e gitmek isteyen yabanci arkadas

in vino veritas #1304387 
turkiye'ye gelecek yabanci bir arkadasim var, illa diyor ki salt bae'in lokantaya yemege gidelim salt bae'yi şov yaparken gorelim. ben gitmedim hic nusret'e, sanirim asil mekani etiler'de. peki orada oluyor mu gittigimizde? yoksa kizi bos bos goturup bi de kaziklanmayalim onca para verip. var mi bilen eden? vesileyle zafer bayramimiz kutlu olsun.
(5) 

yunan adasi icin schengen basvurusu (3 soru)

in vino veritas #1302911 
ilk soru: kapida alabildigimizi biliyorum ama o kadar para verdikten sonra 1 haftadan fazla sureli bir vizem olsa daha iyi olur diye dusundum. acaba normal vize basvurusu gibi basvursam ve 1 gecelik midilli otel rezervasyonu ve feribot biletimi gostersem vize alabilir miyim? yoksa kapida vize al mi derler? ya da 1 haftalik filan vereceklerse hic kasmiyim kapida basvurayim.

ikinci soru: son basvurdugumuzda 3 gunde cikmisti yunan vizesi, pazartesi/sali filan basvursam ayin 7sine kadar vize cikmis olur dimi? daha once hic yunan vizesi almadim ama 3 kez yunanistan girisim var baska vizelerle.

son soru: son zamanlarda vize alan olduysa ne surelik vize aldi acaba? bende onceden 8-10 schengen vizesi ve gecerli amerika vizesi var su an.
(3) 

ortodoks kiliselerine ozel oturma yerleri

in vino veritas #1302743 
goo.gl su gorseldeki sandalyelerden bahsediyorum. bu sandalyelerin ozellikle bu sekilde yapildigini duydugumu hatirliyorum fakat nedenini hatirlayamadim. sanki ozellikle oturus seklinin rahatsiz olmasi icin ugrasiliyordu ama neden? bilen varsa cok makbule gececek cevabi.
(4) 

gunubirlik midilli

in vino veritas #1301949 
midilli adasinda gunubirlik gezsek vakit yeter mi? sabah 10 aksam 6 arasi olacak sekilde vakit gecirmeyi planliyoruz neler yapalim? zaman cok mu az? 1 gece daha eklemeli mi?
(3) 

istanbul'da girmelik deniz

in vino veritas #1301757 
boyle yazinca tuhaf oldu ama bayram tatilinde deniz icin istanbul'da nereyi tercih etsek ve neden? tesekkurler.
(3) 

bayramda istanbul

in vino veritas #1298664 
tahminimce bombos olacaktir, butun tatilde istanbul'da kalmak gibi bir planimiz var. arac var istedigimiz yere gidebiliriz istanbul ici veya yakin cevresi. tam 9 gun bos, haliyle epey gezebiliriz gibi duruyor. nerelere gitsek ne yapsak?
(1) 

burada ne diyor?

in vino veritas #1298425 
idrar testi sonucunda ne gorulmus problemi neymis anlamadim bir sey. ilac kullanimi vs. demisler ama tahlili yapilan kisi 1 aydir herhangi bir ilac kullanmamis. herhangi bir rahatsizligi, saglik sorunu da yokmus.
(2) 

ucak bagajinda prosecco - sampanya

in vino veritas #1297126 
tasinir mi? sanki patlar diye cekiniyorum gider mi ucakta?
(3) 

tursuz kuzey isiklari

in vino veritas #1296047 
herkese iyi haftalar. hayatimda hic tur organizasyonuyla bir geziye katilmadim. kuzey isiklari gezisi yapmak istiyorum fakat turla gitmek mi daha mantikli yoksa kendim ayarlasam daha mi mantikli kararsiz kaldim. bazi turlara bakiyorum konaklama ve ucak bileti fiyatina tur yapiyorlar. siz gittiniz mi, gittiyseniz nasil? bir de galiba zaten tamamen sans isi kesin kuzey isiklari gorulecek diye bi sart da yok galiba. bazen ust uste her gece cikabiliyormus bazense hic gorulemiyormus. nasil yapsak daha ekonomik ve rahat olur? tahminen 4 kisi (2 cift) veya 5 kisi (2 cift + 1 tek) olacagiz. normalde bu sayida insanla araba kiralayip gezeriz ama karda vs.de nasil olur bilemedigimden onu da hesaplayamadim.
(7) 

isparta'da bir gece

in vino veritas #1295180 
isparta adliyesi'ne cok yakin bir yerde kalacagiz. hic gitmedim daha once isparta'ya ama haritadan anladigim kadariyla sehir merkezinde kalacagiz gorunuyor. bir gece bos vaktimiz var, cumartesi gecesi nereye gidilir, ne yapilir?
(13) 

havadan gelen parayi tatille ezmek

in vino veritas #1293961 
diyelim havadan bi para geldi ve yurt disinda tatille ezmek istiyorsunuz. 2 cift - 4 kisi yaklasik 1-2 haftaligina nereye giderdiniz, nasil harcardiniz? para yaklasik 100bin tl.
(6) 

kefir mayasi

in vino veritas #1293895 
mayadan kefir yapiyorum evde bi suredir. bi arkadasimdan aldigimda minicik 3 parca halindeydi, gittikce buyuyor ve cogaliyor. bu durum hayatindan memnun oldugunu gosterir dimi? memnun olmasa cogalmazdi diye dumduz bi mantik kurdum ama bir bakteriyle empati yapamadigimdan emin de olamiyorum :) yanlis bisi yapmiyorumdur ve mutlu mesut yasamasi sebebiyle cogaliyordur dimi? urettigim kefirin saglikli bir sey olduguna inanmak istiyorum genşler.
(6) 

yalniz yasarken evlenenler

in vino veritas #1293598 
bekar evinizde kullandiginiz esyalarinizi yenilediniz mi? sifirdan esya mi aldiniz?
(1) 

yuzucu sirt basic atlet

in vino veritas #1293578 
merhaba, cok aradim bulamiyorum, eskiden hemen hemen tum markalarin basiclerinde vardi bunlardan rengarenk, simdi resmen benetton ve mudo disinda hicbirinde yok. olanlar da siyah, beyaz ya da ten rengi (ic camasiri direkt). var midir bulabilecegim, yakin zamanda gordunuz mu bir yerlerde? tabi 100 lira olmasin, alt tarafi atlet cunku.

www.trendyol.com

www.trendyol.com
(2) 

uber kodu

in vino veritas #1288564 
durup dururken yaklasik 10 gunde bir (hatta bazen daha sık periyotta) uber kodunuz: (4 haneli bir sayi) diye sms geliyor. telefonumda uber yuklu ve telefon numaram tanimli ama hic yolculuk icin kullanmadim ve hic boyle kod talebim olmadi. durup dururken bu mesajlar niye geliyor? indirim kodu filan galiba (ne kadar indirim yapacagi da yazmiyor gerci ama). normal mi bu mesajlar, size de geliyor mu? bazen +44lü numaradan bazen +90 bir tane de routee diye bir isimle gelmis. ne ki bunlar?
(1) 

yalova altinova - istanbul

in vino veritas #1288388 
en kolay nasil gidilir? arac yok, topcular feribotla eskihisar'a gecmek en kolay midir? istanbul'da besiktas'a gidicem. yalova'dan osmangazi koprusu'nden gecen istanbul otobusu bulamiyorum yok mudur? ido'yla pendik'e gecsem dedim ama pendik'ten besiktas'a gitmek eziyet olur gibi geldi. nasil yapmali? yarin gun icinde gidicem bi de tabii bayram donusu ve malum kisinin malum yerdeki mitingini hesaba katinca gozum korktu.
(9) 

suleyman soyludan mesaj almak

in vino veritas #1288108 
istemiyorum. zaten nerden buldugunu bilmedigim numarami nasil silebilirim malum veritabanindan? engelleme linki, mesaj numarasi da yok meretin. bi bulduruverin beya.

bu vesileyle hepinize iyi bayramlar diliyorum.
(6) 

dogal kefir mayasi

in vino veritas #1285385 
nereden buluruz? sanirim bir yerlerde satilmasindanda esten dosttan bulunuyormus. kime sorsam bilmiyor. nerden buluruz besiktas civarinda?
(6) 

amh testi

in vino veritas #1284550 
bir arkadasima bu test icin acibadem 300 tl fiyat vermis acaba piyasada daha uygun fiyata yaptirabilecegi bir yer var midir? ortalama ne kadardir bu testin fiyati. arastirdik ama devlet hastanelerinde yapilip yapilmadigini anlamadik. nerden ogrenebiliriz hangi hastanede yapildigini?
(5) 

magnum cekilisi

in vino veritas #1284510 
ben bildim bileli magnum araba cekilisi yapiyor fakat hic kazananini duymadim. gercekten oluyor mu bu cekilis hic kazanan tanidiginiz var mi? aklima takildi cunku ucuz degil verdikleri arabalar. derdime yurumek isteyebilirsiniz haklisiniz ama aklima takildi :)
(3) 

gunubirlik yunan adasi

in vino veritas #1283077 
turkiye'ye yakin olan adalardan (kos, midilli, meis, sakiz, samos, vs..) gunubirlik vakit gecirmek icin yapacak sey bakimindan en fazla secenegi olan yunan adasi hangisidir sizce? denize girmek oncelikli tercih degil. gezecek gorecek yer bakimindan hangi adaya gunubirlik gitsek daha dolu vakit gecirebiliriz?

ek soru: kapidan alinan vize ne kadar gecerli oluyor bi de? gunubirlik vize ile eger veriliyorsa 2-3 gunluk gecerli vizenin fiyati ayni mi?
(6) 

istanbul'da turist gormek

in vino veritas #1282699 
yaklasik 3-4 yildir araplar disinda istiklal vs. gibi istanbul'un turistik bolgelerinde turist gormuyordum. bu sene bahar basindan beri gozlemime gore fazlasiyla artis var. gordugum 2 kisiden biri turist gibi sanki. durumlar sakinlesti diye mi boyle yoksa bana mi oyle geliyor? sizce de cogaldi mi turistler?
(1) 

onceki secimlerde akp propagandalari

in vino veritas #1282338 
onceki secimlerde umudum olmadigi icin sozlukten twitter'dan filan cok takip etmedim ama bu secimlerde akpliler ekstra suskun ekstra kayiplar gibi geliyor. yani mukayese edemiyorum gecmisle ama sanki bu kadar sessiz olmuyordu troller. sozlukte bile oyle cilginca savunan dogru durust yok sanki. mesela bugunku miting basligina bakiyorum trolleri birak dogru durust akp yanlisi entry bile yok onca entry icinde. onceden de boyle miydi yoksa bi umut sarsin mi icimizi? sarmali bence cunku yani.
(2) 

muharrem ince'nin yurt disindaki intibasi

in vino veritas #1281866 
avrupa/amerika basininda bahsi geciyor mu? ne gorusler var hakkinda? ayni sekilde meral aksener'i de merak ediyorum. hic denk geldiniz mi?
(2) 

onumuzdeki birkac yil icinde turkiye'nin durumu

in vino veritas #1281603 
dibe dogru batiyoruz doviz altin almis yurumus. ulke kriz batakliginda dibi gormus, sacma sapan haberler donuyor her gun. tv'den haber takip eden kitle usul usul uyuyor "ehonomimiz coh eyi"lerle. peki sona gelince ne olacak? birkac yil icinde basimiza ne gelir? doviz hesaplarina el konacak geyikleri her yerde. siz ne ongoruyorsunuz?

korku var mi? umut var mi? halinden memnun olan var mi?
(5) 

sirkette ust yonetimin surekli yazim yanlisi yapmasi

in vino veritas #1280715 
patronlar, ust yoneticiler sanki ozellikle yapiyor gibi 2 kelimeden birini mutlaka hatali yaziyorlar (abartmiyorum). yani harflerin yeri degisik (mrehbaa) veya harf(ler) hatali (merhava). ilk baslarda yogunluktandir diyordum da 2 kelimelik mailin bazen bir kelimesini bazen ikisini birden hatali yazmalari garip geliyor artik. iki saniye don kelimeyi duzelt ya da otomatik duzeltici kullan ne bileyim yani. yazismalarda (ozellikle is hayatinda) bu tarz hatalarin yapiliyor ve onemsenmiyor olmasi bana o kisinin karsisindakileri umursamayan, kendini ustun goren biri oldugunu dusunduruyor. kaldi ki sadece astlarla da degil, musterilerle de bu sekilde yazismalari. cok onemsedigimden degil de merak ediyorum sizin sirketlerde de boyle oluyor mu, cok sacma degil mi ya?
(1) 

istanbul'da ev salcasi

in vino veritas #1279897 
normalde urfa'dan getirtiyordum salcayi ama 5-6 ay getirtemeyecegim. istanbul'dan almam lazim. kesinlikle ev yapimi kurutulmus domates salcasi bulabilecegim bir yer bilen var midir? biraz zor ama olsun bi sorayim dedim.
(1) 

magazada hirsizlik

in vino veritas #1279636 
hirsizlik yapan kisi baska birinin ihbariyla yakalandi diyelim. cezasi ne olur? yaklasik 200 - 300 liralik bir seyler calmis mesela.
(4) 

dugun yeri

in vino veritas #1279039 
diyelim ki erkegin ve kizin ailesi iki farkli sehirlerde yasiyor. iki tarafin da aile dostlari da bu sehirlerde yasiyor fakat iki tarafin da akrabalari bu ikisinden farkli sehirlerde yasiyor. gelin ve damat birbirleriyle ayni fakat diger dordunden farkli bir sehirde yasiyor ve onlarin arkadaslari da buyuk olcude gelin ve damatla ayni sehirde yasiyor. boyle yazinca cok karisik ama dusununce degil, ortada 5 farkli sehir var ozet olarak ve cok yakin degil aralari. tahminimce benzer durumda olan cok kisi vardir. neyse, bu durumda dugun hangi sehirde yapiliyor/yapilmali? tek dugun olacagi ongoruluyor.
(3) 

yuz kremini surmeden once denemek

in vino veritas #1278210 
yuzdeki rosasea icin bir krem onerisi aldik ama zaten problemli bir cilde sadece oneri uzerine krem surmeye de cekiniyoruz. zaten bebek bakim kremi tarzi eczanede satilan hassas ciltler icin bir krem ama yine de emin olamadik. acaba bilek veya kol icine surup denesek yuze yapacagi etkiyi anlayabilir miyiz? yuzde yapacagi olumsuz bi etkiyi kol icine, bilege de yapar mi?
(6) 

aliexpress gonderileri

in vino veritas #1277657 
daha onceki ulasan siparisimde trackinge baktigimda gonderi durumunda hala departed country of origin yaziyorken paketim bana ulasmisti, herhangi bir bildirim almamistim paket gelmeden. simdi 10 dolarlik bir siparisim icin custom cleared diye bildirim aldim. paket bana gumruklu filan mi gelecek? gumruge takilmis olsa custom cleared demezdi gibi geliyor ama digeri icin boyle bi bildirim almamistim. gumruge takilsa prosedur nasil oluyor bi de? odemesi nasil yapiliyor? astari yuzunden pahali bi gumruk masrafi cikarsa gonderi geri mi gidiyor ne oluyor?
(23) 

okurken guldugunuz kitaplar

in vino veritas #1275791 
gercekten severek okudugunuz su gibi akan kitaplari soruyorum. yalniz fikra komik oyku (umut sarikaya vs. gibi) degil de gercekten romanin akisinda komiklikler olan insani gulduren neselendiren romanlar ariyorum. yazarin yabanci olmasi tercihimdir, kitap turkce olabilir.
(5) 

aliexpress gonderileri

in vino veritas #1275744 
siparisim ucaga verildi gorunuyor ama uzerinden yaklasik 15 gun gecmis. nasil ucakla 15 gunde gelemedi acaba siparisim, normal mi boyle olmasi? ben gemiyle geliyordur saniyordum ama ucak yaziyor. problem olmus olabilir mi?
(4) 

ilahi komedya

in vino veritas #1274497 
en guzel versiyonu hangi yayinevininkidir acaba? ya da cevirmenine gore mi secmeli?
(6) 

balkan turu

in vino veritas #1271940 
asagidaki gibi bir tur planlamaya karar verdim. sirasiyla

podgorica
budva
kotor
dubrovnik
split
plitvice
zagreb
belgrad
saraybosna
mostar
podgorica

olacak sekilde dusunuyorum. toplam 9 gun, 2 turk 1 ab vatandasi olacak. araba kiralamayi dusunuyoruz. turkler icin schengen olacak. her duraktaki gun sayisina henuz karar veremedim su an cok kabataslak bu.

sorular;

bu rota iyi mi sizce? belirttigim bu yerlerin hicbirine hicbirimiz daha once gitmedik. rotada basimiza gelebilecek olasi problemler var midir? sanki bu ulkeler arasinda bazilarinin siyasal anlasmazliklar sebebiyle sinir gecislerinde sorun cikiyormus gibi duydum, tam ayrintisi nedir acaba? turklere ekstra uyuzluk yapan yer var midir?

ayrica ekle/cikar onerileriniz varsa alayim. bir de nereye ne kadar zaman ayirmali onu da yazarsa bilenler tadindan yenmez.

butce icin de ekleme yapayim; maddi acidan cok kisitimiz yok tabi ama multimilyoner olmadigimiza gore mumkun oldugunca ekonomik alternatiflerden yanayiz.

yazmayi unutmusum tabi, eylul ayi icin dusunuyorum plani.

cok tesekkurler simdiden
(3) 

kartpostal

in vino veritas #1271567 
yurt disinda ne guzel envai cesit kartpostallar var. bizde bakiyorum ya 1970lerden kalma soluk renkli istanbul kartpostallari, ya pamukkale travertenlerinin bembeyaz oldugu donemlerden kalma bir kosesinde dansoz fotografi olan turkiye kartpostallari, ya da gullu dalli, karikaturlu veya ustu yazili hallmark kartlari var. soyle gorunce begendirecek orijinal gorunen guzel kartpostallar bulamiyorum. ezkaza azicik hosuma gidecek bir kart bulsam o da 4 (dört!!!???) tl. yok mu guzel kartpostal satan bir yer? ben cok aradim bulamadim.

bu arada tek onu baskili arkasi bos kartlardan ariyorum, kapakli ici acilanlardan istemiyorum.

bu aralar cok denk geldigim eski turk filmleri afisli kartlar var ama o da beni pek sarmiyor. illa turkiyeyle filan alakali olmasi sart degil, tek kart halinde ve orijinal olmasi yeterli. ne cok yazdim yine yav :s

sehir: istanbul
(2) 

beton fayans uzerindeki alci lekesi

in vino veritas #1269514 
images.bienseramik.com.tr

bu fotograftakine benzeyen, cilasiz, beton dokulu yer fayanslarinin uzerinde beyaz beyaz alci lekeleri kaldi insaat sonrasinda. bu lekelere ne yapsak fayda etmedi. camasir suyuyla sildik, kazidik bana misin demiyor duruyorlar oyle beyaz beyaz lekeler halinde. var midir bi yontemi, ne yapmali? yuzey rengine zarar vermeden bunu cikaracak bi cozucu gelmiyor aklima.
(7) 

esrarengiz olaylar

in vino veritas #1266731 
pek gündüz sorusu değil ama ne zamandır hep düşünüyorum aklıma gelmişken sorayım dedim. özellikle geçmişte olmuş ve hala çözüme kavuşmamış pek çok şey var, bir şeyleri nasıl yaptıklarını hala çözemediğimiz binlerce yıl önceki medeniyetler, piramitler, hala bulunamayan malezya kazasındaki uçağın akıbeti vs vs. büyük ihtimalle ömrümüzün sonuna kadar da ögrenemeyeceğiz gizemlerini. bunların bir gün, yaşam sürecimiz içinde (veya varsa ölümden sonraki yaşamımızda) çözülüp öğrenilebileceğini düşünüyor musunuz? bunları belki de hiçbir zaman bilemeyecek olmak sizi üzüyor mu? ben çok üzülüyorum düşündüğüm zaman mesela.
(2) 

yurt disina satis yapmak

in vino veritas #1264671 
diyelim ki ufak bir urun tasarladik, ornegin küpe, kolye vs. küçük, hafif, kirilmaz, bozulmaz, kargolanmaya müsait bir ürün bu. yurt disina satmak istiyoruz. surec nasil isliyor? parasi gelecek diyelim paypal filan da yok artik, parasi nasil geliyor? faturali urun gondermek zorunda miyiz? fatura kesemiyoruz, sirket degiliz, nasil oluyor da oluyor?
(3) 

mac izlemelik yer

in vino veritas #1264388 
besiktasta bu aksamki besiktas macini izlemelik neresi var (stad bir opsiyon degil)? fiyatlar nasil? dun chops'a sorduk mac ucreti 30 tl dedi ve 1 saat onceden gelmeliymisiz. mac ucreti olmayan yer at pazari gibi olur tahminimce ama piyasaya hakim degilim, 30 lira cok mu sadece mac izlemeye? nereye gidelim? not: 2 erkek 1 kadin 3 kisi olunacak.
(9) 

evde ekmek yapmak

in vino veritas #1264321 
bi suredir arastiriyorum, markette satilan hazir mayalari kimse tavsiye etmiyor ekmek yapmak icin. bir maya yapip onu surekli besleyerek haftada bir ekmek yapilabiliyormus, biraz mesakkatli bi is gibi. evde surekli ekmek yapacak degilim, evcil hayvan gibi surekli maya beslemek de biraz tuhaf geldi, unuturum ben onu sanki. siz yapiyor musunuz evde ekmek? evetse hangi mayayla? surekli maya besleyeniniz var mi? paket maya gercekten sagliksiz midir ki? bisuru soru oldu, biraz cahilim bu konuda. simdiden tesekkurler.
(4) 

soy bilgisi

in vino veritas #1262332 
tabloda anlayamadigim bir konu var, merak ettim cok. diyelim ki buyuk buyuk dedemiz atiyorum sirbistan dogumlu gorunuyor, anne babasinin cocuklarinin vs. hepsinin dogum yeri sirbistan. ama kutuk sivas yaziyor. o kisi orada dogmus belli ki orada yasamis, muhtemelen orada ölmüş. kutugu nasil sivas oluyor ben nereyi anlayamadim acaba?

baska birinde de anne babasinin, esinin ve cocuklarinin hepsinin dogum yeri sivas olan buyuk ninenin dogum yeri sirbistan, o nasil oluyor? anne babasi sivasta dogmus, buyumus, evlenmis, bu kadini gidip sirbistanda dogurup geri sivasa mi getirmis?

bu arada laf sokmaya kalkisacaklar icin ön edit: bunlar benim listemde degil internette paylasilan listelerde gordum merak ettim nasil oluyor diye.
(1) 

gun icinde vakit gecirilebilecek

in vino veritas #1262250 
eglenceli ve mumkunse egitici icerikleri de olan, sık sık (mumkunse gunluk) icerik eklenen internet siteleri, bloglardan siz hangilerini takip ediyorsunuz?
(5) 

besiktas dentistanbul

in vino veritas #1261752 
buraya giden var mi? memnun musunuz? genel muayene ve muhtemel curuk mudahalesi amaciyla gitmek istiyoruz fakat fiyat/performans acisindan nasildir hic bilemedim. oraya giden birini de bulamadim. fiyatlar kazik midir acaba? memnunsaniz doktor da onerseniz tadindan yenmez. aylardir dis doktoru ariyorum bu civarda (besiktas) bulsam birakmiycam.
(2) 

bugune kadar aldiginiz en acimasiz intikam

in vino veritas #1259978 
neydi?
(1) 

lale dikmek

in vino veritas #1253204 
biraz arastirdim ama tam emin olamiyorum. 9-10 tane lale sogani var elimde. nasil bir saksiya dikmeliyim? kisin balkonda durmasi gerekiyormus ve duzenli su (yagmur suyu olabilir) almasi gerekiyormus dogru mu? baharda guzel lalelerim olsun istiyorum nasil baslamali?
(8) 

erkekler dogurabiliyor olsa

in vino veritas #1249717 
kadinlara soru: esinizin dogurmasini ister miydiniz?
erkeklere soru: esiniz yerine dogurmak ister miydiniz? bekar oldugunuz halde dogum yapmayi dusunur muydunuz?
(31) 

hala pinar'i protesto ediyor musunuz?

in vino veritas #1249684 
yoksa "ilk uc gun ben de destekledim"cilerden misiniz?

mobil görünümden çık