(2) 

ilk dozu sinovac olan biri ikinci dozu biontech olabiliyor mu?

in vino veritas #1485263 
sb
(11) 

hukumet (rte+akp bazinda degerlendirildiginde)

in vino veritas #1485174 
gercekten oy kaybediyor mu? cevremde akpli kimse yok gorusleri ne durumda bilmiyorum. sozluge bakilirsa 10 yil onceki secimde de iyice oy kaybediyorlar bu sefer kesin gidiciler deniyordu hala ayni seyler soyleniyor. artik inandirici gelmiyor o yuzden. corona ilk basladiginda sureci iyi yonettiler dusuncesi olan bir grup vardi, onlar var sanirim hala ve asilamalarin herkese acilmasinin etkisiyle bu grup daha da desteklemis oldu savini. peki gercekte durum ne? yapilacak ilk secimde (erken veya degil) gidiciler mi kesin? :)

images.app.goo.gl
(3) 

asilar hakkinda 3 soru

in vino veritas #1484468 
1- emzirdigim icin asi olma konusunda hala kararsizim. ama olur da karar verirsem biontech biter diye de korkuyorum. biontech bitti sputnik var onu vuralim filan derler mi?

2- bi ara sinovac bulunmuyordu simdi isteyen sinovac olabiliyor mu yoksa o da mi bitmis?

3- sinovac en son avrupa seyahatleri icin filan taninmiyordu biontech moderna ya da astra zeneca olmali deniyordu bu degisti mi?

istediginiz sorudan baslayabilir istediklerinize cevap verebilirsiniz :)
(2) 

aliexpress alisverisi hk.

in vino veritas #1484397 
lanet olsun ki bunlardan bir alisveris yapma gafletinde bulundum nisan ayi basinda. sonrasinda gonderici kargomu gondermisti fakat kargo takibinde varis ulkesi fransa gorunuyordu. o zaman burada bunun sacma olup olmadigini, kargomun bana ulasip ulasmayacagini, benzer bir sey yasayan olup olmadigini sordugumda cok bilmis bazi arkadaslar bana magaradan cikmisim muamelesi yapmisti, her neyse. o kargo 16 nisanda fransa'da teslim edildi seklinde gorunuyordu kargo takibi yaptigimda. ve ben de dispute acip turkiye'de yasadigim halde fransa'da teslim edildi gorunen kargomun bana ulasmadigini ve para iadesi istedigimi yazmistim. satici da kargonuz yolda gorunuyor size ulasacaktir seklinde yanitladi bu acik dispute'u. ama satici kendisine attigim ozel mesajlara asla donmuyor. aliexpress bu anlasmazliga bugun dahil olmus ve beni muhtemelen kargo durumu teslim alindi gorundugu icin diger yazdigim hicbir seyi okumadan haksiz bulmus. bana demisler ki eger paketi teslim almadiysaniz 3 gun icinde kargo sirketinden kayip parsel dokumanini alip gonderin. fakat urun kayip filan degil, kargo sirketi La Poste olarak gorunuyor ama sitesi fransizca. ne yapacagim bilemedim, basina benzer bir sey gelen oldu mu? nasil cozdunuz ya da nasil cozmeliyim?
(5) 

kucuk cocukla tatil

in vino veritas #1483297 
6 aylik bir bebe ile nereye gitsek tavsiye ve onerilerinize talibim. kendi aracimizla gitmeyi tercih ediyoruz, onemliyse istanbul'dan gidilecek. daha once 7-8 saatlik bir araba tecrubemiz var kendisiyle, ona dayanarak cesaretlendik cunku bu isin en dertli kismi bana gore araba yolculugu. sehir, belde, otel, pansiyon, aktivite ne onerirseniz kabulumuz. hic deneyimim yok cocuklu tatil konusunda, nereden aramaya baslayacagimi bilemedim.
(3) 

eldeki camasir suyunu arindirmak

in vino veritas #1482583 
sanki ne kadar yikasam da camasir suyu kaliyor elimde gibi hissediyorum. tirnaklarim cok uzun degil hatta kisa sayilir ama minicik olsa bile sanki orada kaliyor cikmiyor gibi geliyor. tirnak fircam olsa oyle yikardim ama o da yok. nasil arinir camasir suyu? bebege dokunmaya korkuyorum temizlik sonrasi.
(4) 

sadece anne sutu veya mama yemis bebek

in vino veritas #1482559 
henuz ek gidaya baslamamis dolayisiyla yiyeceklerin tadini bilmiyor hatta sut/mama disinda bir beslenme alternatifinden bile haberdar degil. bu bebek diyelim lezzetli bir yemegin (tavada pisen pirzola mesela) kokusuyla ilgili ne hisseder acaba? onun yemek oldugunu ve lezzetli oldugunu hic deneyimlememis sonucta ama icgudusel olarak anlar mi? henuz ek gidaya gecmeyen bebegimiz gorerek aliskanlik kazansin diye sofraya oturtuyoruz ama karsisinda yemek yerken vicdansizca geliyor :) uzerinde dusunduk ama net bir yargiya ulasamadik :)
(1) 

google play'de tek seferlik ucreti olan

in vino veritas #1482226 
10 tl'ye kadar guzel bir program ariyorum, biraz tavsiyede bulunabilir misiniz? 10 tl'lik kupon yuklemisler suresi dolacakmis, kullanayim bari bosa gitmesin :)
(2) 

crocs tarzi yumusak plastik terlikler

in vino veritas #1482088 
bu tur terlikler giydikce zamanla genisliyor mu?
(3) 

asm'lerde asagidakilerden hangilerine bakilmaz?

in vino veritas #1481700 
Total Kolesterol
HDL
LDL
Trigiliserit
Ferritin
B12
D Vitamini
Ürik Asit
Üre
İnsülin Açlık
Açlık Kan Şekeri
Homa-IR
HbA1c
Tam Kan Sayımı
T3
T4
TSH

bir de d ve b12 vitaminine bakilmiyor bildigim kadariyla, neden bakilmiyor, bunlarin eksikligi de onemli ve tedbir gerektiriyor sonucta?
(5) 

kurutma makinesinde biriken su

in vino veritas #1480255 
bu suyu oylece lavaboya dokmek israf gibi geliyor temiz su sonucta ama ciceklere bitkilere filan da bi faydasi olmaz gibi geliyor. siz ne yapiyorsunuz?
(7) 

samsung telefonda adim sayar

in vino veritas #1477996 
her gun yaklasik 2 saate yakin yuruyus yapiyorum, telefon aktif suremi 20 dk filan gibi gosteriyor. 10 binden fazla adim attigimi tahmin ediyorum ama telefonda gorunen 400 civari. bebek arabasina astigim cantanin icinde oluyor telefon cogunlukla, ondan mi algilamiyordur yuruyusu? kisin montumun cebimde oldugu zaman sorun yoktu cunku. bel cantasi alsam da ona koysam yine algilar mi?
(4) 

buyuk baliklarin gözü yenir mi?

in vino veritas #1476486 
ornegin levrek?
(2) 

hazir satilan ilik&kemik sulari

in vino veritas #1476330 
kemikleri saatlerce kaynatip yapilan ilik kemik sulari var piyasada. butik dukkanlarin organik urunlerinden bahsediyorum. bunlardan guvenip kullandiklariniz var mi? kullaniyorsaniz ne olcude koyuyorsunuz yemeklere?
(1) 

antiviral temizlik mendilleri&dezenfektanlar

in vino veritas #1475654 
konu hakkinda hic fikrim yok dolayisiyla mantik yurutemedim, antiviral dezenfektanlar ve mendiller coronavirus icin etkili midir? lysol filan var mesela, onu sıkıp atiyorum kapi kollarina, asansor dugmelerine filan bassak bu yolla virus kapma ihtimalini elemis olur muyuz? ya da bu tur yerlere dokunduktan sonra elimize sıksak? virus yeni bi virus ya etkisi olur mu emin olamadim.
(5) 

guzel kati sabun

in vino veritas #1475469 
evde lavaboda kati sabun kullanarak el yikmayi tercih ediyorum. ama marketlerde eskisi gibi cesit cesit ve guzel kokulu el yikamalik kati sabun bulamiyorum. sizin kullanip sevdiginiz markalar varsa paylasabilirseniz memnun olurum.
(8) 

ömerli yaşanası bir yer mi?

in vino veritas #1474983 
yillardir istanbul'un gobeginde (besiktas) oturuyoruz, is yerlerimiz yurume mesafesinde. korona oncesi yaz aksamlari filan sahile yuruyup donme hobimiz vardi (sahi boyle masum zevklerimiz vardi hayatlarimizda dimi? neyse). evimizi cok sevsek de gerek evimizin eskiligi ve olasi deprem senaryolari, gerekse ailemizin yeni uyesine layigiyla bir oda ve yasam alani saglayabilmek amaciyla tasinmaya karar verdik. omerli hakkinda hemen hemen hic fikrimiz olmasa da ufak arastirmalarimiz sonucu istedigimiz yasama uygun olabilecegini dusunduk. fakat her sey her zaman kagit uzerinde gorundugu kadar mukemmel olmayabiliyor. sıkınti yasar miyiz? nasil bir yerdir cocuklu yasam acisindan zorlanir miyiz gibi sorularim var. konuyu bilenlerin yorumlarina cok memnun olacagim, tesekkurler.
(10) 

aliexpress ve hedef ulke

in vino veritas #1474010 
aliexpress'ten bir siparis vermistim gecen hafta, satici urunu kargolamis ama hedef ulke Fransa gorunuyor, verdigi kodla takip ettigimde ise gercekten Le Poste cikiyor tasiyici firma. ama siparisimin aliexpress sayfasinda son adres olarak benim adresim gorunuyor. bu normal bisi mi? cok alisveris yapmisligim var cin sitelerinden ama ilk defa boyle bir durumla karsilastim. satici cok olgisiz cevap vermiyor mesajima, aliexpressin musteri hizmetleri de otomatik cevaplar veriyor, paketiniz kargolanmis diye.
(6) 

gozlukler maskeyle bugulanmasin diye

in vino veritas #1470203 
ne yapiyorsunuz? bi solusyon gordum ama gunes gozlugune de kullanilir mi bilemedim cesaret edip kullanamadim. hem normal hem gunes gozlugu icin de gecerli bi yontem varsa cok makbule gececek.
(2) 

aliexpress ve ulkemizin guzide gumruk sistemi hk.

in vino veritas #1467626 
yurt disi alisverisi konusundan uzagim epeydir, aliexpress'ten elbise almak istiyorum, ayni saticidan 3 adet elbise alicam, toplam fiyat kargo dahil 170 lira gibi bir sey oluyor. anladigim kadariyla ucu tek pakette gonderilecek cunku tek kargo masrafi ekledi sepete. bu arkadaslara acaba ne kadar vergi cikar? minimum 16 lira oluyor anladigim kadariyla ama 3 tane birden olunca tek pakette farkli bir islem uygulanir mi ki?
(9) 

isbankasi yayinlari icin mensup indirimi

in vino veritas #1466780 
uye olurken tc yazinca %40 mensup indiriminden faydalaniyorsunuz kutucugu tiklenebiliyor fakat sepete urun ekleyince normal uyelikteki (hatta uye olmadan devam etme secenegindeki) fiyatla ayni fiyati veriyor acaba bir sey mi kaciriyorum neden yansimiyor olabilir %40 indirim?
(27) 

influencer'lardan etkileniyor musunuz?

in vino veritas #1464576 
takip ettiginiz, guvendiginiz, bir sey oneriyorsa gozum kapali tercih ederim dediginiz influencer(lar) var mi, varsa kimler ve neden guveniyorsunuz? alisveris tercihlerinizde influencer'larda gormus olmanizin ne kadar etkisi oluyor? yas ve cinsiyet belirtebilirseniz super olur.
(2) 

sinuzit kaynakli koku kaybi

in vino veritas #1463716 
ara ara olurdu bu bana ama kisa surerdi maksimum 2 gun kadar. ama yaklasik 10 gundur koku alamiyorum. sinus rinse yapiyorum gunde 1-2 kez, burnum da aciliyor ama koku hissim geri gelmiyor. bazen, nadiren de olsa elimi yikarken sabunun kokusunu alabiliyorum ama devami gelmiyor. doktora, hele kbb'ye sirf bu yuzden gitmek istemiyorum, zaten ilac verse onu da kullanamayacagim. ne yapsam duzelir bu? neredeyse 2 hafta oldu gecer diye bekledim gecmiyor.

not: corona olmadigimdan da eminim

nor2: sinuzit dedim ama alerjim de var genel olarak burun tikanikligi yapar o da. belki ondan da oluyor olabilir emin degilim.
(5) 

kelime sonlarindaki sert sessizlerin yumusamasi ve dincilik

in vino veritas #1463265 
niye bu olay dincilere atfediliyor? olayi ne? bu arkadaslar niye kelime sonlarindaki sert sessizleri ille de yumusatmak istiyorlar? arapcayla ilgili bisi mi acaba diyecegim ama bunlarin hepsi arapca da bilmiyor ki?

ornek: kalb, cevab, sevab vb..
(2) 

belli bir sure acilmayan sim kart

in vino veritas #1462438 
bloke filan olur mu ki? oluyorsa ne kadar sure gecmesi lazim? dogum izni sebebiyle sirket hattimi 1,5 aydir acmiyorum patlamis midir?
(6) 

Xiaomi Mi Box S 4K Android Tv Box

in vino veritas #1459681 
kullanan var mi? tavsiye eder misiniz? f/p acisindan memnun oldugunuz ve bu ise yarayacak muadillerden de onerebilirsiniz.
(1) 

samsung galaxy buds live

in vino veritas #1458456 
kullananlar oneriyor mu acaba? hediye alinacak kisi muzik dinlerken baslari tizleri duyabilmek konusunda hassas. ayni zamanda zoom toplantilari filan yaparken de kulaklik + mikrofon olarak kullanmasi icin aliniyor. ben pek haberdar degilim guncel piyasadan, yeni cikan ne var diye baktim bu buds live'in tipi hosuma gitti. kulak ici bluetooth kulaklik onerisi verirseniz de olur. butce cok iyi kesin deger denilecek bir kulaklik icin 1000-1500 tl'ye kadar cikabiliyor. vermedigim baska ayrinti kaldi mi bilemiyorum. yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
(8) 

dyson pure

in vino veritas #1454434 
bu arkadasi kullanip memnun olan var mi? berbat alerjilerimden biktim artik bunu alsam ise yarar mi? hakkinda biraz yorum okudum ama memnuniyet derecesi cok yuksekmis gibi gelmedi, supurgesi gibi fanboylari yok sanirim. o yuzden bunun varligini ogrenince muadillerini de gorme sansim oldu, fiyatlari yari yariya olanlar da varmis kullandiginiz varsa tavsiye edebilir misiniz? artik nefes alabilmek istiyorum :(
(7) 

ozel hastanelerde covid testi

in vino veritas #1450814 
fiyatlari ne kadar? bir de covid'i kapsayan bir sigortamiz var ama testi keyfi yaptirmak istesek (demek istedigim doktor yonlendirmesiyle degil de diyelim yurt disina cikilacagi icin test gerekiyor) sigorta karsiliyor mu (pek sanmiyorum da sorayim istedim)?
(6) 

camasir kurutma makinesi

in vino veritas #1449393 
arastiriyorum, tek kurutma ya da yikama + kurutma da olur. oneri varsa cok memnun olurum. ayrica yakin zamanda beyaz esya kampanyasi olur mu? kampanya donemleri ne zaman oluyor tahmini? bir de bulasik makinesi alacagim almisken ikisini birden kampanyali alayim.
(3) 

kordon kani saklama

in vino veritas #1447865 
bu kordon kani mucizevi bir iksirmis gibi gosteriliyor ama gercekte de boyle mi? biraz arastiriyorum hep celisik seyler cikiyor, kimisi para tuzagi diyor kimi gercekten yasam iksiri diyor. masraflari da malum, yaptiran, yaptirmayi dusunen ya da bunu gereksiz bulan nedenleriyle ve yetkinlikleriyle belirtebilirse cok makbule gececek. simdiden tesekkur ederim.
(3) 

bir youtuber

in vino veritas #1446317 
2-3 yil kadar once bir youtuber vardi. alttan alttan hukumete laf sokmali, belli konular hakkinda monolog iceren videolar yapiyordu. bazi videolari komikli/kelime oyunlu oluyordu. hep ayni formatta, haber bulteni gibi bir ortamda arka planda da sanirim pencere goruntusu/gece manzarasi vardi. kendisi takim elbise giyiyor ve galiba gozluk (sanki kirmizi kemik gozluktu emin diilim) takiyordu. kadina siddet/kadin cinayetleri hakkinda bir videosu cok paylasilmisti hatta o donem feysbuk ve instagram'da. murat soner'e benzetiyorum ama onun eski videolarinda goremedigim icin o degildi herhalde diyorum. tip ve konusma sekli olarak murat soner/metin uca karisimi biriydi. kimdi bu adam kafayi yicem bi yardim ediverin ya.
(8) 

bu ne bocegidir?

in vino veritas #1443964 
ciceklere konuyor gelip gelip son iki gundur eve de girmeye basladi. koltukta bulent ersoy gibi bi havayla yuruyor tuyleri dikili sekilde. google gorsellerden aramaya calistim ama cikmadi bir sey. unlu bit filan cikiyor ama bu oyle de degil tuyu dikili ve inanilmaz hizli sekilde zipliyor. nedir bu arkadas, zararli midir, nasil kurtuluruz?

hizliresim.com

hizliresim.com
(7) 

istanbul'dan en fazla 1 - 1,5 saat uzakliginda

in vino veritas #1441111 
cok kalabalik olmayan, mumkunse yuruyus alanlari olan ormanlik alan neresi var? bi hava alalim istiyoruz ama dag bayir tirmanamam hamile olmam sebebiyle. tavsiye edebileceginiz biyerler varsa cok makbule gececk.
(4) 

su demlikten kullanan var mi?

in vino veritas #1440479 
bunlardan kullanan var mi, memnun musunuz alinir mi tavsiye eder misiniz? bitki cayi iciyorun sadece onun icin kullanicam

www.krc.com.tr
(4) 

bogaz agrisi sikayeti vs. corona

in vino veritas #1439541 
bogaz agrisi sikayetiyle ve tabii ki corona mi oldum endisesiyle doktora giden birini doktor muayene edip faranjit teshisi koyuyor ama icin rahatlasin bi de akciger filmi cekelim diyor. bu durumda corona yoktur diyebilir miyiz? akciger testinin sonucunda corona cikma ihtimali hala var midir faranjit demisse doktor?
(6) 

sakarya/karasu nasil bir yer?

in vino veritas #1437206 
yazlik almak icin dusunulmus, uygun mudur? guzel villalar varmis ama hicbir fikrimiz yok hakkinda. (sadece zamaninda bir arkadasimin karasu'lu arkadasi bizim orada herkes kacik derdi o kadar fikrim var :) )
(6) 

bulasik makinesi hk.

in vino veritas #1435867 
yakin zamanda bulasik makinesi alaniniz oldu mu acaba? hangi marka ve model sectiniz, neden bu urunu tercih ettiniz, seciminizden memnun musunuz? tavsiyelerinize acigim, piyasa arastirmasi halindeyim.

not: vestel'e cok buyuk bir onyargim var ama urunleri guzel gorunuyor ve haliyle fiyatlari piyasaya gore epey uygun. onyargilari kirip denemeli mi yoksa hic bulasmamali mi?

edit: ahaha yuh bikac soru altta yine bulasik makinesi sorulmus soruyu gormemistim :) neyse her yerden takipteyim.
(15) 

acilmayan telefonu caldirma adabi

in vino veritas #1434703 
ailem ve samimi arkadaslarim disindaki insanlari aradigimda 3 kere caldiktan sonra acilmiyorsa kapatiyorum, o kisinin beni geri aramasini bekliyorum. gormuyorsa duymuyorsa 100 kere de calsa fark etmeyecek gibi geliyor. siz nasil yapiyorsunuz? var mi bunun bi gorgu kurali?
(9) 

7 bin lira ile telefon

in vino veritas #1434582 
7 bin tl butceniz olsa hangi telefonu tercih ederdiniz? neden? kullanacak kisi fotograf cekmeyi seviyor. telefonu internete girmek, whatsapp ve sosyal medya kullanmak, haliyle telefonda konusmak, arada kayitli muziklerini dinlemek (spotify ve turevleri kullanilmiyor) ve fotograf cekmek icin kullanmayi planliyor. oyun oynamiyor, kullanim sirasindaki sarj suresini onemsiyor. iphone sevmiyor daha androidci biri, bugune kadar hep samsung'u severek de kullanmis. en onemli kriterlerinden biri de telefonun buyuk olmamasi. yani telefonun eni maksimum 7 cm olsun istiyor.

var midir boyle bir telefon? onerebilirseniz muthis olur.
(8) 

kayisi ile yapilabilecek tatli

in vino veritas #1434233 
kek pasta turu seyler degil de daha cok meyvenin kendisine yonelik tatli var mi bildiginiz?
(5) 

neden surekli alakasiz yabanci reklamlar cikiyor?

in vino veritas #1433966 
sadece duyuru'da oluyor gerci bu durum. gecenlerde bi ara surekli endonezce reklamlar cikiyordu, sonra ispanyolcalar cikmaya basladi. simdi bi tane almanca gordum. hepsi de benim kullanim seklime yonelik olmayan alakasiz reklamlar. ustelik bu dillerle veya ulkelerle ilgili herhangi bir aramam ya da linklere tiklamam gibi bir durum yok ve vpn filan da kullanmiyorum. neden oluyordur acaba?
(3) 

kurabiye hamuru yerine

in vino veritas #1431476 
www.hepsiburada.com

su arkadas kullanilabilir mi acaba ya? tadi ayni pismemis kurabiye gibi :) deneyen oldu mu hic? denesem direkt parca parca firinda pisirmek yeter mi ki yoksa un, yumurta vs. gibi bir seylerle karistirmali mi?
(7) 

tvdeki sansur

in vino veritas #1431367 
artik su icki sigarayi blurlama isi gercekten sinirimi bozmaya basladi. oldu da mevcut hukumet bir sekilde sonlandiginda sizce bu durum ne zaman degisir? ya da degisir mi? bu uygulamadan memnun olan var midir ki? artik blurlanmasa olay cikaracak bur grup var mi mesela "din elden gidiyeaahh" diye?

pesin edit: evet biliyorum tek derdimiz buymus gibi yazdim da gorunce sinir oldum yine. alakasiz bi yerde blurlanmis, blurlu olmasa hic fark edilmeyecek halbuki. peh!
(2) 

sigortaci yapilan islemlerin ayrintisini gorur mu?

in vino veritas #1429225 
ozel saglik sigortasiyla gittigimiz doktorda yapilan islemleri, sahip olunan rahatsizliklari filan goruntuleyebiliyorlar mi? evetse bu hasta gizliligini ihlal eden bir durum olmuyor mu? hayirsa hangi bilgiye karar gorebiliyorlar sadece gidilen poliklinigi mi mesela?
(9) 

zorunlu olmadan yapilan iyiligin miktari

in vino veritas #1428698 
twitter.com

twitter'da, sozlukte linc etmisler kadini 10 euro da para mi hic birakmasaymis vs vs. diye. kadinin icinden gelmis oyle bir sey yapmis, yapmayabilirdi de kim ne diyebilirdi? bu durumda bile kadinin biraktigi para yuzunden linc edilmesine anlam veremiyorum insanlar neden boyle? sizin fikriniz nedir? ozellikle lincci tayfanin gorus ve mantikli aciklamasini merak ediyorum.
(5) 

fransa'dan gelen baloncuklu zarf

in vino veritas #1427811 
normal zarf ebatinda ama baloncuklu zarf, ustunde maddi degeri yoktur seklinde bir ibare yazildi buyuk ihtimalle. yaklasik 1 ay once duz postayla gonderildi. bu zarf istanbul'a ne zaman ulasir? herhangi bir gumruk ucreti filan cikar mi? icinde ipten yapilan kucuk bilekliklerden var 3 tane galiba. belki bir de kartpostal olabilir. 1 aydir gelmiyor olmasi normal mi? daha once cok daha kisa surelerde ulasiyorlardi ama pandemi surecinde durum degismis olabilir o yuzden kestiremiyorum.
(5) 

uyurken kulak katlanmasi

in vino veritas #1427611 
sacma bir baslik oldu farkindayim :) bunca yildir minicik olan kulaklarim mi buyuyor noluyor anlamadim. son 1 2 haftadir her uyandigimda kulagimin ustune yatmis oluyorum, kulagim katlaniyor herhalde ve uyandiktan sonra bir sure agrimaya devam ediyor. kesinlikle kepce kulak durumum yok hic olmadi bu zamana kadar. boyle biseyi de bu kadar sık hic yasamadim cocukken nadiren olurdu. yalniz onceden lens taktigim icin surekli gozluk takma durumum yoktu ama simdi hemen hemen 3 aydir hic lens takmadim ve kullandigim gozluk de kemik gozluk oldugundan acaba kulagimi disari dogru itip mi kepcelestiriyor diye dusunmeye basladim. tamamen tahmin tabii belki alakasi yoktur bilmiyorum. neden oluyordur bu? nasil cozerim?
(6) 

modem uzerinden bagli diger cihazlara baglanmak

in vino veritas #1427043 
evde ev internetinden isyeri bilgisayarim ve cep telefonum bagli. sirket it'si bilgisayarim uzerinden modeme bagli diger cihazlara ulasabilir mi? ornegin cep telefonum ve ev internetim uzerinden girdigim banka veya sosyal medya sifrelerime ulasabilir mi? yani eminim istenirse mutlaka yapilabiliyordur da zorluk seviyesi nedir? ulan du bakim bunlar neler yapiyolar diyip hop diye yapilabilecek bisey midir yoksa amaaan bisuru is kim ugrasacak bana ne dedirtecek kadar zor mudur? her ihtimale karsi bagli diger cihazlarima ulasilmasini engellemenin bir yolu var midir? 2 ay gecti tabi evden calismaya baslayali da anca bunu dusunmeye firsat bulabildim :)
(2) 

kendi aracimizla sehirler arasi seyahat icin hes kodu gerkemiyor degil mi?

in vino veritas #1426979 
sb.

mobil görünümden çık