(4) 

baska bir ulkeye uzaktan calisma

in vino veritas #1538457 
diyelim amerika'da bir sirkette full-remote calisiyoruz ve turkiye'de yasiyoruz. bu durumda vergi isleri nasil oluyor?
(5) 

pet sisede duran ev sarabi

in vino veritas #1538072 
5-6 aydir buzdolabinda ve kalin bir pet sise icinde bekleyen ev yapimi beyaz saraptan bi hayir beklemeli mi? dokelim mi icmeden?
(2) 

nebulizator vs. alerji / oda nemlendirici vs. alerji

in vino veritas #1537492 
merhaba,
1- nebulizator kullaniyor musunuz? alerji icin alsak bir faydasi olur mu?
2- oda icin hava nemlendirici kullaniyor musunuz? alerji icin alsak bir faydasi olur mu?
(4) 

alerji vs. yatak yastik

in vino veritas #1537448 
neredeyse 5 yildir evde siddetlendigini hissettigim alerjimin bir ihtimal yastik ve yataklardan kaynaklanabilecegini dusundum. ama emin de olamiyorum. sirf bir ihtimal sebebiyle yatak degistirmeyi de mantikli bulmuyorum. ev tozu ve ev akarina alerjim oldugunu biliyorum bu arada ama ev duzenli supuruluyor ve nevresimler sıklıkla degistiriliyor. yatagi degistirmeden yataktan olup olmadigini anlamanin bir yolu var midir? yataktansa yatagi degistirmeden bu durumu cozmenin bir yolu var midir?
(3) 

semsiye onerisi

in vino veritas #1536374 
istanbul'un yagmuruna ruzgarina dayanabilecek mumkunse kuculup cantaya girebilen, acip kapatirlen cok kasmayan, kalitesi fena olmayan ama fiyati milyon dolar olmayan bir semsiye ariyorum. butce 200 tl kadar olabilir. ne onerirsiniz?
(7) 

tavan kidem tazminati tam olarak ne oluyor?

in vino veritas #1535552 
"Kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 lira 40 kuruşa yükseldi." seklinde bir bilgi buldum.

1- bu tam olarak ne demek oluyor? brut maasi bu ucretin uzerindekilerin kidem tazminati da bu tutar uzerinden mi hesaplaniyor anlamina mi geliyor?

2- atiyorum 10 yildir calistigi sirket brut maasi 25 bin olan calisani cikarirken 153.714 lira mi veriyor calisana? bu ucretin ustune baska bir seyler ekleniyor mu yan haklardan yoksa calisanin alacagi tum tazminat bu mu oluyor?

3- eger 153 bin veriyorsa bu calisanin elene gecen net tutar mi oluyor yoksa bunun vergileri filan da dusulunce kalan para mi geciyor calisanin eline?

biraz karisik olmustu maddelendirdim. bu konu cok muallakta cunku, dogrusunu ogrenmek lazim.
(6) 

antalya transfer

in vino veritas #1534714 
gazipasa havaalanindan otele giderken ve geri donerken kullanmak icin bir tranafer arastiriyorum. kullandiginiz, memnun kaldiginiz fiyati nispeten makul olan firmalari onerebilirseniz cok memnun oluruz. simdiden tesekkurler.
(3) 

kalin kilcikli yuzey baligi

in vino veritas #1534689 
buyuk balik olarak kilcigi tek seferde ayiklanabilen icinde minik minik ignemsi kilciklari olmayan deniz yuzey baligi olarak ne var? levrek ve somon disinda onerilerinize talibim, tesekkurler.
(10) 

bu nasil olabiliyor?

in vino veritas #1534240 
www.bolugundem.com

emniyete teslim edilmis, yaptigi delillerle ispatli ustelik cocuklar da sikayetci olmus daha once. buna ragmen neye dayanarak serbest birakiliyor? gercekten bir seyleri yanlis anlamis oldugumu umuyorum alenen hem de cocuga karsi islenen bir suc var ortada ve suclu emniyete goturulup bir cay ikram edilip serbest mi birakiliyor? olayin politik kismini sormuyorum ama adli olarak bu nasil mumkun olabiliyor? bunu da hapse atmiyorlarsa kimi atiyorlar?
(4) 

fuar katilimi icin şengen

in vino veritas #1533810 
bu donemde daha onceden uzun sureli vizesi olanlara bile ret verildigini duyuyoruz surekli. yakin donem tecrubelerini merak ettim. ilk pasaportuna ilk vizesini is yerinin gonderdigi fuar icin alacak kisiye almanya'nin ret verme ihtimali nedir? yakin donemde benzer seyler yasayan var midir? gozlem ve tecrubelerinizi merak ediyorum. tesekkurler.
(4) 

2 yas icin matara

in vino veritas #1533331 
plastiklerden aldim bir tane ama sonra biraz tereddutte kaldim acikcasi acaba celik mi alsaydim diye. kreste ve gunluk kullanim icin ihtiyac var. yas henuz kucuk oldugu icin celik agir gelir diye dusunerek plastik almistim ama yaz sicaginda plastikteki su/icecek hemen isinir, kullanisli olmaz mi bilemedim. plastik de dursun bi de celik mi alayim yoksa plastigi iade edip mi celik alayim? ya da celik kullanisli olmuyor, plastik olan mi kalsin? ucuz da degil meretler, kullanilmayan bir seyi almak niyetinde degilim o yuzden bilemedim, tecrubeli ana babalardan materyal ve marka tavsiyesi bekliyorum :) tesekkur ediyorum simdiden.

covid asilari artik 6 ayda 1 mi olacak?

in vino veritas #1532910 
ilk asidan 1 ay sonra 2. dozu olduk ve sonra 6sar ay arayla 3 ve 4. dozlari olduk
ya, simdi en bastan baslamis gibi 1 ay sonra yeni doz mu olacak yoksa yine 6 ay sonra mi olacak? bununla ilgili bir aciklama oldu mu? biontech icin soruyorum.
(2) 

yerebatan sarnici

in vino veritas #1532529 
gitsek cok sira bekler miyiz? yakin zamanda giden var mi ortalama ne kadar sira bekleniyor?

palo santo

in vino veritas #1531996 
kullanan var mi? piyasada cok fazla sahtesi varmis orijinalini nereden temin ediyorsunuz? bir ara rebul'un varmis ama goremedim satistaki urunlerinin icinde.
(23) 

cok sevdigimiz arkadasimizin katlanamadigimiz cocugu

in vino veritas #1531951 
cok sevdigimiz bir arkadasimiz var. kendisiyle de esiyle de cok iyi anlasiyoruz ailecek. fakat bu arkadaslarin bir cocugu var ki evlerden irak, gercekten cocuk seven bir insan olmama ragmen ben bile tahammul edemiyorum. kendisi 10 yasinda ve asla hicbir sekilde yapma dur gibi seyleri anlamiyor. surekli bir israr ve simariklik halinde, kendi istemedigi hicbir seyi yapmiyor ve yapilmasina da izin vermiyor. yapmaya kalkani da yaptigina pisman ediyor, kendini yerlere atarak agliyor vs. bizim de 20 aylik bir bebegimiz var ve cocuk bizim bebeyle oyuncak bebekmis gibi oynamaya calisiyor, surekli kucagina almalar, minciklamalar, uyudugu zaman sevmek icin uyandirmaya calismalar vs. ve dedigim gibi asla hayirdan anlamiyor cocugu kucagindan dusurecek basina bir is getirecek diye de endise ediyoruz zaman zaman.

bunlari neden anlattigima gelirsek. bu arkadaslarla cocuklari da oldugu zaman zaten bulusmaktan biraz imtina ediyoruz ama arkadaslari cok sevdigimizden cocuga da bir sekilde katlaniyoruz. yine de cocugun da geldigi her bulusmamiz sonrasinda ikimiz de uzerimizden kamyon gecmis gibi oluyoruz :) simdi bu arkadaslar bizimle surekli bir tatil plani yapmak istiyor ama bu zamana kadar hep gecistirdik. artik plan yaparken onlara ayip olacak gibi hissediyoruz, cikamadik isin icinden. ne zaman tatile gitsek neden bize haber vermediniz birlikte giderdik diyorlar ve ust uste birkac kez bunu yasadigimizdan artik tatile gitmeye cekinir olduk :/ nasil bir bahane bulmali bilemiyorum. su an eylul ayina bir planimiz var mesela okullar acildiktan sonraya geliyor tarihlerimiz. simdi soylesek cocugun okulu var diyip gelmezler nasilsa diyoruz ama bir yandan da bir yolunu bulup denk getirip gelirlerse 1 hafta o cocukla gecmez mumkun degil, yilda topu topu 1-2 hafta tatil yapiyoruz onun da koca 1 haftasini bu cocukla gecirmeyi gozumuz yemiyor. ama soylemesek de artik ayip oluyor. bu isin icinden nasil cikmali? siz ne yapardiniz?
(2) 

bir rapor sorusu da benden

in vino veritas #1531587 
haziran ve temmuzda 1er hafta olacak sekilde rapor kullanmistim rahatsizligim sebebiyle. maasimda bir kesinti olmadi bu surecte. ama raporumu edevlette goremiyorum, bu kadar gec mi dusuyor raporlar sisteme, neredeyse 1.5 ay olacak. yoksa bir hata mi vardir, bir seyi duzelttirmem gerekiyor mu?
(11) 

katlanabilir kamp sandalyesi (koctas, decathlon ve digerleri)

in vino veritas #1531497 
migros'ta koctas'ta filan 100 lira civarina goruyorum, decathlon'daki 270 lira. aradaki fiyat farkina deger mi yoksa koctas'takini alip gecsek mi kararsiz kaldim. yani koctas'inki 3 yildan fazlasini cikarirsa mantikli oluyor ama 2. kullanimda elimizde kalirsa diye kararsiz kaliyorum. f/p olarak uzmeyecek guzel katlanabilir kamp sandalyesi onerilerinize de acigim gencler.
(7) 

is yerinden mobbing icin delil toplama (sirket maili ozelinde bilgi)

in vino veritas #1530995 
bazi mailleri olasi bir mobbing davasi icin sakliyorum, bu zamana kadar hep sahsi mailime ilettim bu tarz mailleri. ama diyorum is yeri gizliligi vs. gibi bir sebepten olasi bir dava durumunda is yerinin eline koz vermis olur muyum mailleri disari cikararak? isterlerse bu durum icin karsi dava acabilirler mi? ve bunlar mumkun seylerse bu engele takilmadan mailleri nasil saklamaliyim? her mailin ciktisini mi almam gerekiyor? nasil yapmali, prosedur nedir?

sadece bu sordugum sirket maili-sahsi mail hususunda bilgi istiyorum, tavsiye talebim yoktur, bilginize :)
(4) 

aşı randevuları

in vino veritas #1530877 
daha onceden aksam saatlerine de randevu alinabiliyordu simdi saat 4ten sonra randevu bile acilmiyor her yerde boyle mi? neden saatleri bu kadar kisitladilar acaba bilginiz var mi?
(7) 

2 yas bebesi icin deniz simidi/kolluk

in vino veritas #1530261 
kullanip memnun kaldiginiz neler var? piyasada bir kolluk var fiyati 600 lira. batmiyormus da patlamiyormus da bilmemne. onereni cok ama 600 lirayi bir kolluga gommek bilmiyorum ne kadar mantikli? gercekten onerildigi kadar iyi mi bu urun? daha ucuz yollu ve islevsel halledebilir miyiz? simit vs. bir sey ile?
(11) 

community (dizi)

in vino veritas #1530184 
bu diziye yeni basladim. aslinda boyle tekduze komedilerden hoslanirim ama bu dizi bir turlu akmiyor gibi geldi bana. daha ilk 4 5 bolumunu izledim o yuzden erken yaftalamak da istemiyorum. devam etsem ileride guzellesiyor mu yoksa sonuna kadar boyle devam mi ediyor?

niyetim eglenceli bir seyler izlemek. netflix'te olmasi ve bitmis olmasi disinda pek de bir kriterim yok. varsa onerilerinizi de alirim. simdiden tesekkurler
(9) 

ayipli mal satilmasi ve tuketici mahkemesi

in vino veritas #1529504 
internetten bir akilli bileklik almistik mayis ayinda, urun gelir gelmez denedik ve sarj problemi olmasi sebebiyle cihazi iade etmek istedigimizde satici teknik servise yonlendirdi. teknik servis cihazin arizali oldugunu neredeyse 1 ay sonra teyit etti ve ucret iadesinin yapilmasi icin birkac tane noter onayli evrak talep etmis. zaten istedikleri noter onayli belgeler urunun fiyatindan pahaliya geliyor. saticiyla gorustugumde teknik servisten analiz raporunu kendilerine gondermem durumunda ucret iadesinin yapilacagini iletti fakat teknik servis boyle bir prosedurleri olmadigini, iadeyi kendilerinin yaptigini ve iadenin yapilabilmesi icin gereken evraklarin gonderilmesi gerektigini iletiyor israrla. kisaca bu paranin ustune yattilar bu sekilde.

tuketici mahkemesi bu konuyla ilgilenir mi? nasil bir yol izlemeliyiz? daha once basina boyle bir durum gelen kimse oldu mu? tavsiyelerinize acigiz. tesekkurler.

kan tahlili yorumlama

in vino veritas #1528824 
bu degerlere bakarak bu kiside hipoglisemi var mi denmeli yoksa gayet saglikli diyebilir miyiz?
(4) 

rubi platinum otel

in vino veritas #1528359 
merhaba, bu oteli bilir misiniz? nasil bilirsiniz? tavsiye eder misiniz? bebekli tatile uyar mi?
(5) 

yeniden asi olacak miyiz?

in vino veritas #1528193 
asilar artik grip asisi gibi tekrarlanacak deniyordu en son diye hatirliyorum. son asimin uzerinden 6 aydan fazla zaman gecti mesela ve koruyuculugu bence bitti. yenisini olacak miyiz? en son bilgi ne su anda ve dunyadaki uygulamalar ne yonde?
(12) 

sorum ozel sektordeki beyaz yakaliya - şirketinizde zam planı var mı?

in vino veritas #1527982 
sirketiniz size de ara zam planliyor mu? sozlukteki basliklarda sanki herkes zam yapiyor/yapacak gibi lanse ediliyor daha once de boyle ara zam aldi memurlar (asgari ucreti hatirlayamadim gerci) ilk defa oluyormus gibi bir heyecan herkeste. tum sirketler mi yapmayi planliyor boyle bir ara zam ki bu kadar heyecan var ortamda? yoksa genel sozluk yersiz coskusu mu?
(1) 

booking'den tr ici rezervasyon yapmak

in vino veritas #1527847 
vpn degistirmeden mumkun degil degil mi? nasil rezervasyon yapabilirim ya da?
(5) 

spor yapmadan ketojenik beslenme ve if

in vino veritas #1527740 
birlikte yapilirsa zararli olabilir mi? hareket kabiliyeti 0 yapan kisinin.
(3) 

cocukla rahat edilecek tatil beldesi

in vino veritas #1527144 
hemen bi tatil planim olmamakla beraber biraz genel kultur amacli soruyorum aslinda. 2 yas civarinda bir bebekle sakin guzel bir tatili nerede yapabiliriz? deniz tatili icin soruyorum yaklasik 1 hafta kalmalik. denizin temiz oldugu ve soguk olmadigi, oyle ölü bir kasaba degil de minik de olsa bi carsisi filan da olan bir yerler var aklimda. kalabaliktan kirilmayan, euro dolar fiyatlari vermeyen minnos aile pansiyonlari tercihim olur aslinda. tahminen yaz sonu gibi yapacagimiz bir tatilde nereyi secmeliyiz sizce? yani bu soylediklerimi bulmak bence pek mumkun degil, zamanda soyle bi 20 yil geri gitsek belki buluruz ama yine de bi sorup sansimi denemek istedim.
(3) 

elde yikama deterjani camasir makinesinde kullanilabilir mi?

in vino veritas #1526760 
sb

bulunuk kedi

in vino veritas #1524662 
dun gece saat 12 sularinda ankara abdinpaşa köşk park civarında bulunmuştur. sari bir tasmasi var, ismi yazmiyor. biraz hircin oldugu icin cinsiyeti henuz anlasilamadi :) cok minnos bir arkadas kendisi. sahibi cok uzulmustur kesin. taniyan bilen varsa benimle iletisime gecebilirsiniz. biraz yukarida kalabilirse cok iyi olur. tesekkurler.
(10) 

airbnb ev sahibi

in vino veritas #1524409 
airbnb'de kalirken gittiginiz evin sahibine turkiye'den ufak tefek bir seyler goturuyor musunuz? lokum, pismaniye, vs.
(1) 

miband 6 mi redmi lite 2 mi?

in vino veritas #1523824 
ve neden? sankk miband 6 daha iyi gibi geldi ozellik acisindan ve redmi'nin aradaki farka degecek pek ozelligi yok gibi anladim ama kullananlarin yorumlarini merak ediyorum.

xiaomi akilli saat

in vino veritas #1523267 
uzun ince olanlardan degil de kare veya yuvarlak tasarimli olanlardan bakiyorum. 2bin liraya kadar cikabilirim butce olarak. cok arastiracak zamanim yok ama en dogrusu hangisidir secmem lazim biraz da acil. onerilerinize talibim, ne alsam?

not: kullanacak kisi iphone kullaniyor, uyumlu olmali

kan degerleri tablosunda referans dışı sonuclar

in vino veritas #1523216 
bir devlet hastanesinde tahlil yaptirmistim, sonuclarim cikti ama bazi degerler referans araliginda oldugu halde kirmiziyla isaretlenmis. hadi kendim google'dan bakayim deger araliginin disinda mi gercekten diye anlayayim dedim ama degerlerde birim belirtilmemis ve verilen referans araliklari cogunlukla internettekilerdem farkli o yuzden anlayamiyorum. bu neden boyle olmus olabilir? degerlerim normal mi degil mi? ekran goruntusunu de koydum eke.
(5) 

çerezleri kabul et?

in vino veritas #1523094 
her sitede cikiyor surekli reddediyorum hatta bazilarini reddedemiyorsam siteye girmiyorum filan ama et diyip gecersem nolur merak ediyorum. surekli bi cerez konusuna kafa yormak can sıkıyor internette bir seyler arastirirken. siz napiyorsunuz? telefondan bahsediyorum bu arada. butun ozel verilerimiz telefonlarimizda sonucta. basimiza bi is gelir mi kabul edip gecsek?
(6) 

amazondan yurt disi alisverisi

in vino veritas #1522310 
annem bir alisveris yapmis yurt disi oldugunu fark etmeden. ama sipariste kargo ucreti gorunmuyor. gonderim ve paketleme ucretsiz olarak belirtilmis. yalniz vergi vs. bilgisi de yok. zaten boyle oldugu icin yurt disi satici oldugunu fark etmemis alirken. benim aklima takildi emin olamadim, bildigim kadariyla yapilan alisverislerde tahmini bir gumruk vergisi aliniyor ve daha dusuk bir gumruk ucreti cikarsa iade ediliyor. siparis icin musteri hizmetlerine yazdigimda gumruk ucretini siz urun turkiyeye girdiginde odeyeceksiniz ve masrafi da o zaman ogrenebilirsiniz dedi. ama amazondan yapilan alisverislerde benim bildigim ayrica bir gumruk ucreti odenmiyor. bu degisti mi? gumruk masrafi odeyen oldu mu yakin zamanda? urun aciklamasinda ekteki gibi bir sey yaziyor. bu da benim dusundugumu destekliyor ben anlamadim biz urun geldiginde gumruk odeyecek miyiz odemeyecek miyiz?
(3) 

akilli saatten telefon kamerasini gorebilmek

in vino veritas #1522143 
bu sadwce iwatch'ta mi var? bende galaxy watch vardi epeydir kullanmiyorum ama onda yoktu sanki bu ozellik, sonradan gelmis olabilir mi ya da var mi benim hatirlamadigim boyle bir ozellik?
(4) 

yurt disi harc pulu

in vino veritas #1522136 
elimde 1 tane 50 tl olan puldan vardi acaba hala gecerli mi bunlar? yoksa cop mu oldu?
(2) 

saraybosna'da nerede kalmali?

in vino veritas #1521098 
muhit olarak bascarsi ve oraya yurume mesafesinde olan yerlere mi bakmali? sehir cok yokuslu mu ve bebek arabasiyla yurumeye musait mi? bilenler yardimci olursa cok makbule gececek.
(2) 

direksiyon dersi

in vino veritas #1520342 
sifirdan ogrenmek isteyen biri nereden hoca bulabilir? ehliyet var pratik yok mumkun olan en kisa zamanda ogrenmek isteniyor. hocanin arabasi oluyor mu yoksa ogrencinin arabasiyla mi oluyor bir de? bir de piyasasi nasil bu isin? ders ucretleri ne kadardir ortalama? istanbul icin soruyorum.
(3) 

1.5 yas bebesiyle balkanlar

in vino veritas #1520186 
yillardir karadag'a hevesleniyordum bi niyetle kalkissak mi diyorum simdi. aslinda plan lviv'di ama putin hayallerimize turp sıktı, neyse. anladim ki beklemek hicbir sey icin faydali olmuyor. bebenin son bilet ucreti odemedigi yurt disi seyahatini bari cikaralim aradan :) karadag ve civari 1.5 yas bebesiyle nasil olur, olur mu ki? orada araba kiralayip civar gezmeli bir program dusunuyorum ama henuz incelemeye cok yeni basladim tum tavsiyeleriniz icin minnettar olurum, tesekkurler.
(1) 

kariyer.net ilani

in vino veritas #1519904 
bazi ilanlarda basvururken maas beklentisi sorusu oluyor ya, o soruya verdigimiz cevabi dikkate aliyorlar mi basvurulari incelerken ve gorusmeye cagirirken? bu konudaki deneyimleriniz nasil?
(4) 

gunluk oyun

in vino veritas #1519856 
wordle gibi birkac oyun ariyorum. gunde tek sefer hak verecek her gun yenilenecek. heardle da cikmis sanirim simdi (yani ben yeni gordum) bunlar gibi neler var? ny times gunluk bulmacalari da biliyorum. bunlar disinda bir seyler ariyorum.
(7) 

goz ameliyati olanlar

in vino veritas #1519425 
astigmat ve miyop var (derecelerini bilmiyorum) bu kisi goz ameliyati olmak istiyor ama hala nispeten yeni bir tedavi yontemi oldugu icin bazi cekinceleri var. ote yandan yuz yildir gozluk kullaniyor olmaktan artik cok bikmis. ameliyat olaun mu bu kisi? tavsiye eder misiniz olanlar? ya da kotu bir senaryo yasayan, duyan, goren var midir?
(4) 

2 yas bebesi icin

in vino veritas #1518614 
kres arastiriyorum. nelere dikkat etmeli? tavsiyelerinizi deneyimlerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum.
(3) 

ingiliz kraliyet ailesi

in vino veritas #1517850 
the crown izliyordum da ara ara aklima geliyor bu insanlari kim siz asilsiniz diye gazlamis? en basta yani. kim neye gore secmis bu insanlari, neye gore bu kadar kati kurallar koymuslar?

diziyi cok sevdim bu arada, netflix'te olmak sartiyla benzeri icin oneriniz varsa onu da memnuniyetle alirim.
(11) 

netflix'te komedi dizisi onerisi

in vino veritas #1517663 
netflix'te izlediklerim:
the good place
friends
good girls
brooklyn 99
unbreakable kimmy schmit
workin moms
crazy exgirlfriend
seinfeld
the it crowd
santa clarita diet
friends from collage

ayrica afterlife, lovesick gibi hafif bohem hafif neseli karanlik ingiliz tarzini da oldukca severim. izleyecek bir sey kalmadi artik gibi hissediyorum.

sadece 2 kriterim var, turk dizisi olmasin ve bitmis olsun. bulduruverseniz guzel olur.
(1) 

1 yas bebesi icin org/piyano

in vino veritas #1517070 
muzik aletleriyle erken tanissin istedigimden bir tane uyduruk org almistim oyuncak. ama sanki bekledigimden fazla ilgi gosterdi. oyle olunca biraz daha tesvik amacli daha iyi bir org/piyano almak istiyorum. daha kucuk yasi malum, oyle kuyruklu piyano filan olmaz ama kucuk yas gruplari icin uygun makul bir org/piyano olarak bir oneriniz var midir? nasil tesvik etmeliyiz bu konuda da onerileriniz varsa memnun olurum.
(6) 

bluetooth kulaklik

in vino veritas #1516211 
jabra elite 75t vardi bir tane ama kronik sorunlarindan oturu bozulmasi sebebiyle garanti kapsaminda para iadesi yapilacak. bunun yerine guzel bluetooth kulaklik ariyoruz ama pek bir sey bulamadik. baktiklarimiz: jabra, samsung, apple, bose ve xiaomi. jabra'nin kulakta durusu vs. cok iyiydi apple gibi kulagina dis fircasi takmissin gibi durmuyor ama onun da kendi kronik problemleri var bu nedenle degerlendirme disinda kaliyor. samsung airbuds ozellik/fiyat karsilastirmasinda sinifta kaliyor hem pahali hem ozellikleri klasmaninin cok altinda. xiaomi'yi guvenip alabilecek bir yer bulamiyorum internette bu nedenle cesaret edemiyorum. bose en sevdigim markalardan biri ama haliyle asiri pahali. baska da marka kalmadi :/ siz ne kullaniyorsunuz, ne tavsiye ediyorsunuz?

butce: 2000e kadar zorlayabiliriz.

mobil görünümden çık