(4) 

saclari kazitmak

in vino veritas #1118007 
cogaltir ve guclendirir mi saci gercekten yoksa sehir efsanesi mi? bi zarari olur mu bi de? (kadin icin soruyorum)
(8) 

3 numara sac ne tip yuze yakisir

in vino veritas #1117827 
ya da kimler kesinlikle 3 numara yaptirmamali? (kadin icin soruyorum)
(3) 

cati katina perde

in vino veritas #1117580 
cati katinda oturanlar, perde isini nasil yapiyorsunuz? normal perde olmuyor malum ucgen seklinde acik kaliyor cam, karsida baskasinin penceresi var acik kalmasini istemiyorum. kira oldugu icin ne kadar oturacagim belli olmayan eve duzenekli perde sistemi taktirip o kadar masraf etmek de istemiyorum. siz napiyorsunuz? napsam?
(6) 

denizotobusunde filan gelen bosluk hissi

in vino veritas #1117450 
bu sacma basligimda anlatamadigim seyi soruda anlatmayi umut ettigimi belirttikten sonra soruya geceyim: deniz dalgaliyken filan feribot arada bi sallanir ucuyor gibi, ya boyle insanin karin kaslari filan kasilir. bu his ne? niye oluyor?
(6) 

iphone 5 se'nin olayi ne?

in vino veritas #1115625 
bu aralar goruyorum duyuruda telefon soran herkese iphone se oneriyorlar. ne ozelligi bu kadar onemli yapti bu telefonu? (hic iphone kullanmamis biri olarak meraktan soruyorum. bu ara telefon degistirmeyi dusunuyorum ama sonsuzluktan beri android kullaniyorum)
(4) 

led stringlerle dekorasyon

in vino veritas #1114237 
cati katinda bi yatak odasi var elimizde. burayi asagidaki gibi ledler kullanarak biraz isiklandirmak ve daha canli ve sevimli bir hale getirmek istiyoruz. oncelikle bu linkteki urun yeter mi, oda iki cepheden pencereli ve bu pencerelerin bulundugu yerler cati seklinde yani. bu isiklari nasil kullansak? biraz fikir verseniz super olurdu.

www.dx.com
(3) 

kopenhag 1 hafta

in vino veritas #1109203 
5 gun 1 hafta civari bi gezi planliyorum. nereye gideyim nerde kalayim ne yiyip iceyim? benim oyle gece hayatiyla cok isim olmaz degisik biralarindan ickilerinden icer, meshur yiyeceklerinden yer, alisverisin seyini cikarmadan onemli yerlerini gezer donerim. biliyorum ki cok pahali sehir, bu sartlar altinda kac para ayirmak lazim konaklama+ucaktan bagimsiz?

bi de malmö uzak midir, oraya nasil en kolay ve ucuz fiyata gidilir?

tenks in edvens evribadi
(2) 

bana bilgisayar bulalim mi?

in vino veritas #1107681 
yani office programlari disinda cok bi program kullanacagin yok. bilgisayarda pek oyun da oynamiyorum zaten. daha cok internete girmek ve film izlemek icin kullanirim muhtemelen. tablet de olabilir ama dokunmatik olmayan klavyesi olmasi sart. fiyatta maksimum 2bine kadar cikabilirim. ne alayim? hp, acer ve casper istemiyorum.
(7) 

bephantenol'u yuz ve ozellikle de goz nemlendirici olarak kullanmak

in vino veritas #1106628 
bi sure bunu kullanmam gerekecek gibi aftersun niyetine. bi zarari olur mu cildime? goze kullanmayin yaziyor kutusunda ama teramisin (ay dogru yazilisina kasamadim) gibi goz icine kullanimi kastediyor diye dusundum. var mi kullanan ya da bi fikri olan?
(2) 

mikrofiber makyaj temizleyici bez

in vino veritas #1106576 
bunu kullaniyor musunuz, memnun musunuz? cikariyor sanki makyaji? agir makyaj yapmam ama suya dayanikli rimeli filan cikariyor biraz ovusturunca, cilde zarar verir mi ki?
(2) 

25.07.2016 hala duyurudaki yutub linklerini küçük oktan açamamam

in vino veritas #1103499 
neden düzelmiyor? sorun bende mi sizde de aynı sorun var mı?
(12) 

hatırlayabildiğiniz ilk çocukluk anısı

in vino veritas #1103271 
kaç yaşına ait? ben daha eskileri hayal meyal hatırlasam da en net hatırladığım anım sanırım 2,5-3 yaşıma ait.
(7) 

şu OHAL muhabbeti

in vino veritas #1101864 
arkadaş herkes sürekli ohal ohal deyip duruyor.

- bi gerçeklik payı var mı?
- herkes neye dayanarak bu kadar emin?
- nedir bu konu nereden biliyorlar?
- olursa ne olur?
- olmasını ne engeller?

anlamıyorum bu konulardan, bilal'e anlatır gibi hani..
(2) 

feysbuktaki mesaj istekleri klasörü

in vino veritas #1101832 
buraya düşen mesajlar için görüldü bilgisi gidiyor mu? yoksay ve cevap ver seçenekleri var, yoksay dediğimiz filan görülüyor mu?
(8) 

yeşil pasaportlar

in vino veritas #1101338 
son durum ne? vizeyle ingiltere'ye gitmek isteyen bir yeşil pasaportlu da mı gidemiyor, nedir?
(2) 

kaş'ta yapılacaklar

in vino veritas #1101278 
gidilip gezilecek yerler, yenilip içilecek şeyler, gidip memnun kaldığınız mekanlar vs. vs. işte aklınıza ne geliyorsa önerseniz bi sürü, süper olurdu.

not: araç yok
(7) 

sabah kahvaltısı yerine şu arkadaş

in vino veritas #1101227 
www.elele.com.tr

nasıl olur? çok mu yanlış gelmişim ben?

not: düzenli spor yapan bir kimse için.
(5) 

sozluk coktu mu

in vino veritas #1101138 
sorun bende mi?
(8) 

ortalikta donen bomba ihbarli mesaj

in vino veritas #1100826 
"Fransız KonsolosluğundanYarın İstanbul'da eylem yapılacağı ve 19 farklı noktaya bomba yerleştirildiği ihbar edilmiş-Kartal Metrosu-Kadıköy Meydanı-Üsküdar Marmaray-Mecidiyeköy Meydanı ve Metrobüs-Gaziosmanpaşa Meydanı-Zincirlikuyu Meteobüs-Edirnekapı Metrobüs-Şirinevler Meydanı ve Metrobüs-Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve alt geçit-Maltepe Meydanı-Nişantaşı-Beşiktaş İskelesi-Kadıköy Meydanı ve iskele-Sögütlüçeşme Metrobüs-Levent (Özdilek, Kanyon, Metrocity Avmler)-Eyüp Sultan civarı-Bakırköy Meydanı-Aksaray (Ordu Caddesi)-İstanbul Üniversitesi ve BeyazıtYayabildiğiniz kadar yayın"

inanalim mi simdi buna?
(2) 

kısa vadede gram altın

in vino veritas #1099938 
130u gorur mu? yoksa daha da duser mi?
(4) 

bookingden sanal kartla rezervasyon

in vino veritas #1099443 
diyelim limiti 1 tl olan sanal kartla iptal - iade edilemez bir rezervasyon yaptirdim. odemeyi alamadiklari icin rezervasyon ret mi edilir yoksa nasil oluyor? hesaba bloke mi konur?
(6) 

kaş'ta kalacak yer

in vino veritas #1098828 
limana yakın yerler var bi de limana 4-5 km uzaklıkta yerler var. ben hiç hatırlamıyorum nasıldı oralar. 4-5 km uzaklıktaki yerlerde çok sorun yaşar mıyız acaba? amaç kızkıza tatil, deniz güneş, parti. ağustos başı için kalacak yer önerseniz de olur. teşekkür ederim.
(4) 

emin olmak

in vino veritas #1098006 
"bunu basaracagina eminim."

"bunu basaracagindan eminim."

ikisi de dogru mu bunlarin? hayirsa hangisi niye dogru? anlam olarak kucucuk olsa da bir fark var mi? varsa nedir? evet soracaklarim bu kadar.

tenksinedvens

edit: nuans
(15) 

zaman yolculuklu film

in vino veritas #1097784 
babam tvde denk gelmis. bir lokantanin kapisindan zamanda yolculuk yapilabiliyormus. ismini oyuncularini filan hatirlamiyor. guugilladigimda 11.22.63 cikiyor surekli ama dizi degil filmmis babamin dedigine gore. zaten en az 2 sene olmus izleyeli. biraz bakindim bulamadim bilen eden varsa super olacak.

tesekkur ederim genşler.
(10) 

en mutlu gunum

in vino veritas #1097650 
dediginiz bir gun var mi, an ya da? ben dusunuyorum ama kiyaslayip bir birinci secemiyorum. su gundur diyebiliyor musunuz, nasil diyebiliyorsunuz?

not: gonul isi degil gibi geldi, yanlis olduysa kusura bakmayin mod arkadaslar.
(1) 

hangi bölüm, neden?

in vino veritas #1097365 
(3) 

besiktas civari spor salonu

in vino veritas #1097034 
darphane - sahil araliginda (fulya da olur) var mi tavsiye edebileceginiz nispeten uygun fiyatli bir yer? bir de acibadem sports var sanirim fulya'da orasi nasil giden var mi?
(3) 

meydan savaşları

in vino veritas #1095879 
ya bu adamlar savaşıp birbirlerini öldürüyorlar ya aklıma takıldı karşısındaki adamın kendi tarafından mı yoksa düşman mı olduğunu nasıl anlıyorlar? yani üniformaları filan yok sonuçta. arma filan desen göz gözü görmezken, ortalık kan ve organ parçalarıyla doluyken kim armaya nasıl dikkat eder ki can havliyle? tanıyor desek hadi 100-200 kişiyi tanırsın da 327489238 kişilik birliğin hangisini tanıyacaksın? kafam almadı nasıl oluyor?
(6) 

multineti paraya cevirmek

in vino veritas #1092356 
bunun herhangi bir yolu var mi, komisyonlu, komisyonsuz?
(4) 

dolgu yapılan dişte hassasiyet

in vino veritas #1092016 
cumartesi günü dolgu yapılmış dişte (üst azı dişim) hala hassasiyet olması normal midir? yanlış bişi mi yaptı acaba doktor ya. normal dururken ağrı sızı yok da bir şey çiğnerken hafif bir sızı oluyor biraz üsteler de aynı dişle çiğnemeye devam edersem hassasiyet o anlık kayboluyor ama sonra hemen eski haline dönüp sızlıyor. çiğnemediğim sürece sızlamıyor ama. normal mi bu, geçer mi bekledikçe yoksa tekrar gitmeli miyim dişçiye?
(3) 

takip ettiğiniz eğlenceli DIY blogları

in vino veritas #1091229 
var mı? videolu olsa daha bile güzel olur.
(4) 

her gun cvmi goruntuleyen ik firmasi

in vino veritas #1090046 
kariyer net'te birkac tane cv'm var. biri aktif digerlerinin tamami pasif. son 1 haftadir her gun daha once gorusmeye gittigim bir ik firmasi pasif cv'lerimden birini goruntuluyor israrla. arayan soran da yok, o firmaya ait benimle ilgili olabilecek bir ilan da yok. amaclari ne ola ki, niye her gun israrla pasif cv'mi goruntuluyorlar ve zaten pasif olan bu cv'ye nasil ulasip da goruntuleyebiliyorlar?
(3) 

düdüklü tencere

in vino veritas #1090007 
nasıl patlar, neden patlar? patlarsa ne oluyor mesela evimize ateşler mi salıyor?
(2) 

digiturk portal'den game of thrones izlemek

in vino veritas #1089299 
çok mu sansürlemişler diziyi? yine klasik internetten mi izleyelim biz bunu nabalım? spoiler vermeden yorum rica ediyorum.
(7) 

seri üretime geçen orkide

in vino veritas #1089061 
çiçek açmayı bıraktı yaprak üretiyor arkadaş. o tepede yeni çıkardığını yakın çektim 2. fotoğrafta daha net görülüyor. ben o üst daldakinden çıkana ekstra bir şey yapmalı mıyım? kesip toprağa diksem diyorum ama kesmeye korkuyorum bozulur eder diye. çiçekçiye sordum kes onu at dedi :S :S kesilir mi yahu yeni bitki çıkmış ordan. diğer dallarından da yeni yaprak çıkarıyor. napayım ben buna?
(2) 

değişen pasaportlar ve biz

in vino veritas #1089040 
haftaya tez konusu gibi başlıkla başladım sonum hayır olsun. neyse, malum zamanı belirsiz ama pasaportlar değişecekmiş. peki biz bu değişen pasaportu almak zorunda mıyız, daha 5 yıl geçerli pasaportum var benim, değiştirmesem ne olur? kullanamıyor muyum bunu?
(7) 

diş ipi

in vino veritas #1088843 
kullanıyor musunuz kullanıyorsanız ne sıklıkta kullanıyorsunuz?
(1) 

hafta içi ve cumartesi akşamları için garsonluk

in vino veritas #1088513 
halihazırda bi işim var ama bazen sıkılıyorum, hafta içi bazı akşamlar iş çıkışı (saat 7 gibi mesela) ve cumartesi akşamüstleri garsonluk vb. gibi bişiler yapsam hem az da olsa ek bi gelir olur diyorum. taksim beşiktaş cihangir taraflarına yakınım, gidiş gelişte problemim yok. hafta içi 2-3 akşam ve cumartesi akşamüstlerinde garsonluk yapabileceğim bir yer nasıl bulurum, bulabilir miyim?
(2) 

11 haziran duyurudaki youtube linklerinde sorun yaşamam

in vino veritas #1088459 
eskiden duyurularda verilen youtube linklerinin yanındaki küçük oka tıkladığımda video linkin aşağısında açılır ayrıca youtube açmaya gerek kalmadan o sayfada görürdüm videoyu ve izleyebilirdim. şimdi o oka tıkladığımda aşağıya video boyutu kadar bir boşluk açılıyor ama video gelmiyor, duyuru arkaplanı renginde bir boşlukla öylece bekliyorum. neden oluyor, nasıl düzelir?

tenkyü.
(8) 

otobüsle yunanistan

in vino veritas #1088129 
3 gece 2 gün şeklindeki halkidiki - selanik - thassos turlarına katıldınız mı daha önce? ya da katılan birini tanıyor musunuz? önerir misiniz? fiyatlar 220 - 250 tl civarında ama tur şirketlerini bilmiyorum hiç.

www.gruppal.com

veya

www.tatilbudur.com

veya

www.firsatbufirsat.com

hiç turla yurt dışına gitmedim ama otobüsle gidiş dönüş bilet alsak daha pahalıya geliyor. hiç değilse ordan oraya götürür gezdirirler üstüne otelde kalırız gibi bi mantık kurduk. napalım bu turlardan biriyle gitsek sıkıntı yaşar mıyız? gidip memnun kaldığınız ya da şuna şuna dikkat et diyeceğiniz bir şey var mıdır?
(5) 

sabun sorusu

in vino veritas #1087363 
evde ordan burdan beğenip aldığım, hediye gelen bi ton kalıp sabun varmış. madem sabun var bari kullanayım bitene kadar diye düşündüm. yalnız antibakteriyel sabun kullanan biriyim normalde. acaba kalıp sabunun temizleyiciliği antibakteriyel sabundan daha mı kötüdür?

bi de antibakteriyel sabun kullanmak zararlı diye bişi okuduğumu hatırlıyorum, doğru mu bu?
(18) 

izlendiginizi dusunuyor musunuz?

in vino veritas #1087241 
bi ara cok meshurdu soyunma kabinlerinde filan gizli kamera haberleri. siz bunun yapildigini dusunuyor musunuz? herhangi bir tedbir aliyor musunuz? herkese acik avm tuvaletlerinde filan boyle kameralar olamaz mi mesela? ya da bar tuvaletlerinde (hazir insanlarin kafasi da guzel, fark edilmesi de nispeten zor). aklima boyle seyler geliyor surekli bu tarz ortak kullanim alanlari kullanmak durumunda kaldigimda. paranoyak miyim?
(12) 

bisiklet va. motor

in vino veritas #1086839 
bisiklete binemeyen biri motor kullanabilir mi? motor derken cross yapmiycam yani scooter filan iste. ay olabilir mi boyle bisey lutfen olsun cunku.

edit: biri de çıkıp dememiş ki kardeş va. ne. neyse vs. olacaktı o.
(3) 

yuksek lisans mezunlarinin yesil pasaport hakki

in vino veritas #1086793 
gecen gun boyle bir sey duydum. yani anne babadan gelen hak, memuriyet vs. olmadan, 25 yas ustu bile olsan yuksek lisans mezunu oldugun zaman yesil pasaport hakkin oluyormus. bana cok sacma geldi, asli yoktur dimi bu isin?
(2) 

karamelli çay

in vino veritas #1086489 
romanya'dan gelmişti bayıla bayıla içildi bitti. ee türkiye'de arıyoruz fellik fellik, yok!! liptonun varmış galiba eskiden, piyasadan kaldırılmış. nerden buluruz, bilen eden gören duyan bi bulduruversin beya. çok güzeldi meret :/
(3) 

nasil hikaye yazmaya baslanir?

in vino veritas #1086111 
aklima guzel senaryolar geliyor, ilk basta guzel ayrintilandirabilecegimi de dusunuyorum. fakat az bi ustune kurduktan sonra amaan cok sacma oldu diyip vazgeciyorum. nasil baslamali?
(8) 

hangi is, neden?

in vino veritas #1084342 
bir arkadasim sorusudur. elimizde 2 adet is var, birine a birine b diyecegiz. arkadasimiz a'da calisiyor, b'den is teklifi aldi. + ve - seklinde veriler;

a icin:
+ kurumsal ve epey buyuk bir ulusal firma
+ arkadas burada 5 yilini doldurmak uzere ve 2. terfisini (kidemli uzmanlik) gecen ay aldi (beklediginin ve cogunlukla yapilanin uzerinde bir terfi zammi ile)
+ yeni bir ERP projesine basliyor sirket ve arkadas burada en aktif rol oynayan kisilerden biri olacak, gelecek kariyeri icin ogrenmek ve deneyim kazanmak istedigi bir proje bu ayni zamanda
- bulundugu yerde en fazla yonetici olabilir ama holdinge bagli baska bir kurulusa gecebilirse (dusuk ihtimal) daha ileri gitme sansi var
- gunluk nerdeyse 20 lira yol parasi veriyor, trafige takilmasa da kita degistirmek zorluyor, yol yaklasik 45 dk suruyor ve 3 vesait kullaniyor
+ ortami taniyor herkese nasil is yaptirabilecegini ogrenmis
+ serbest kiyafetle ise gidebiliyor
- bunun yaninda birlikte calistigi insanlari sevmiyor, is de stresli stresten bikmis
+ yemek parasi gunluk 18 lira, yol ucreti yok, maas zamli haliyle brut 5400 tl (net yaklasik 3600 filan oluyor eline gecen yil sonunda daha da dusecek tabi)
+ ozel saglik sigortasi var
- zaman zaman mesai saati sonrasinda veya hafta sonlari evden calismasini gerektiren durumlar olabiliyor
+ 5 yil bittiginden yillik izin 20 gun

b icin:
+ hemen hemen ayni isi yapacak, bilmedigim bir sey olur korkusu yok pek ya kidemli uzman ya da seflik title olarak
+ evine yuruyerek 15 dk, arac kullanmasina gerek olmayacak diye dusunuyor olsa da gidis donus taksi parasi 20 tl'yi gecmez
- kurumsallasmaya baslamis cok daha kucuk bir uretici firma, sektoru disinda bilinirligi yok ama sektorunde pazar lideri
- yukselme konusunda cok bir fikri yok arkadasin, yoneticilige yukselebilir belki
- bilmedigi bir ortam ama anladigi kadariyla sevimli bir ortam var (yine de bilemiyoruz tabi)
- anladigi kadariyla serbest kiyafet olayi yok klasik giyinmek gerekecek
+ yemek parasi gunluk 20 lira, maas hep net yatiyor 4500 lira
- ozel saglik sigortasi yok
+ maasinin 1,5 katini her ay calisan adina bireysel emeklilige yatiriyorlar (arkadas bes kullanmiyor ama bu galiba onemli bisiymis)
+ evden calisma olayi yok
- yillik izin 14 gun
+ mesai saati a'dan 1 saat gec basliyor, yarim saat gec bitiyor. a'ya gore yarim saat az calisiliyor. muhtemelen a'ya gore cok daha az stresli bir is.
+ arkadasin cvsini b sirketi bulup onlar gorusmeye cagirdiklari icin arkadas istedigi baska bir sey olursa yaptirtabilecegini dusunuyor sirket de bunu belirtmis

kalan ozellikler hemen hemen ayni. nereyi sececegini sasirdi arkadas. a'dan bunalmisligin verdigi gazla yanlis bir karar vermek istemiyor. aklima duyuru geldi. yardimci olabilirseniz genc bir insanin kariyerini sekillendirmesine katkida bulunmus olucaz, tesekkurler :)
(4) 

yurt disindan kozmetik gonderisi

in vino veritas #1082258 
diyelim yurt disindan turkiye'ye kozmetik gondermek istedik fakat alisveris degil hediye. kesin gumruge takilir diyebilir miyiz? hediye paketinde olsa da acip bakarlar ve geri gonderirler mi? prosedur nasil isliyor, sıkıntı sadece alisveriste mi yoksa tum gonderiler icin mi gecerli?
(5) 

the big bang theory sezon finali

in vino veritas #1081315 
sezon finali olduğuna inanamadım bittiğinde, çok sezon ortası bi bölüm gibiydi sanki. hiç aksiyonsuz bitirmişler, diziyi gözden çıkardılar gibi hissettim. 10. sezon son mu olacakmış? siz finali beğendiniz mi?
(1) 

brut maas - net maas

in vino veritas #1080848 
maasimiz brut uzerinden yattiginda sgk primlerimiz brut sekliyle yatiriliyor ve elimize gecen maas vergi dilimimize gore degisiyor ya hani, maasimizin net uzerinden yattigi durumda o surec nasil isliyor? yatirilan sgk primi mi artiyor vergi dilimine girdikce?

mobil görünümden çık