evlenmeden onceki pasaportumda evlenmeden onceki soyismime duzenlenmis gecerli bir abd vizem var. bu vizeyi kullanmak icin uygulamam gereken prosedur nedir? boyle bir sey yasayan oldu mu? ne yapmak gerekiyor?




 

Tarihi geçen pasaporttaki vizeniz ve yeni pasaportunuzla sorunsuz girebiliyorsunuz. ANCAK;

ABD devleti, evlilik, boşanma ve mahkeme kararı gibi sebeplerle ismi değişenlerin, "karışıklık olmaması için" vizelerini de yenilemelerinintavsiye etmiş:
travel.state.gov:~:text=Is%20my%20U.S.%20visa%20with,to%20obtain%20a%20new%20passport.

Özetle, yeni vize alacaksınız.aalesef...

yadigar

@yadigar, okudum bunu ama dediginiz gibi sadece tavsiye etmisler bu durumda gecerli vize &eski pasaport ikilisiyle gidip sorun yasamama imkani da var ki zaten normal vizeyle bile sorun yasama ihtimali oldugunu da dusunursek sorun olmama ihtimali yuksek gibi geldi bana. bilmiyorum tabii yorum sadece :) ote yandan 10 yillik vize veriyorlar 10 yil icinde insanlarin medeni durumunun degismesi cok olasi, bunu da hesaba katiyorlardir diye dusunuyorum ama iste kesin bilgi degil hicbiri ben de kararsiz kaldim :/

in vino veritas

iki soyad kullanıyorsan sorun olmama ihtimali daha yüksek,
soyadın komple değiştiyse sorun olması çok olası. (bu durumda vize yeniletmeden şansımı deneyeyim dersen vukuatlı nüfus kağıt örneği alıp yeminli tercümana çevirt, şu tarihte evlendi soyadı bu oldu diye yazıyor orada. Kapıdaki memur onu kabul ederse geçirir, risk almak istemezse geri gönderir:)

nhk ni youkosu

@nhk ni youkosu peki evlilik cuzdani tam bu ise yaramiyor mu aslinda? onu da gotursek yetmez mi ki? hepsi yorum aslinda biliyorum da iste :)

in vino veritas

evlilik cüzdanı Türkçe-Fransızca :) doğru ama orada da eski soyadı vs. yazıyor. E-devletten de alınabilen "Formül B" (uluslararası evlililik belgesi) muhabbeti var ama ben onu İngiltere vize başvurum için ekledim anlamadılar, sonra düz İngilizce'ye çevirisini yaptırıp verdim.

Çünkü o belgede çok fazla dil var vakit ayırmadılar herhalde,
İsim/Prenom/blabla/bişeyler/NAME/başkadilde/bişeyler böyle aynı kelimenin bir sürü dilde karşılığı yazıyor.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık