Giriş
(1)

Notebook Soğutucu arıyorum

sinad
Acer 5740G geniş ekran laptop'ım var. İyi bi notebook soğutucu almak istiyorum Sessiz olsun, iyi soğutsun ve dizime rahatça koyabileyim. 10liralık falan var ama güvenemiyorum iyi mi değil mi diye.
Acer 5740G geniş ekran laptop'ım var. İyi bi notebook soğutucu almak istiyorum Sessiz olsun, iyi soğutsun ve dizime rahatça koyabileyim.
10liralık falan var ama güvenemiyorum iyi mi değil mi diye.
0
sinad
(17.06.10)
dizine koymaya değilde masada kullanacaksan www.bitenekadar.com bunu alabilirsin ama masada kullanacaksan çünkü sogutucu küçük oldugu için laptopun ayaklarına oturmuyor fakat masaya koydugun zaman tam sogutması gereken yeri sogutuyor bende 15inc te kulanıyorum gayet memnunum.
0
deep435
(17.06.10)
(2)

avea mesaj şeysi

xenderoth
şu tl muhabbetine alışamadım hala;eskiden 39 kontör karşılığı her yöne 500 ya da aveaya 5000 mesaj yapma hadisesi, tl'de nasıl oluyor? kaç lira karşılığı ve nasıl bu beleş mesaj elde ediliyor? ya da hala öyle bir atraksiyon var mı? peki bulutlar neden beyazdı.. yoksa yağmur muydu ellerim aslında, ne
şu tl muhabbetine alışamadım hala;

eskiden 39 kontör karşılığı her yöne 500 ya da aveaya 5000 mesaj yapma hadisesi, tl'de nasıl oluyor? kaç lira karşılığı ve nasıl bu beleş mesaj elde ediliyor? ya da hala öyle bir atraksiyon var mı? peki bulutlar neden beyazdı.. yoksa yağmur muydu ellerim aslında, neydi bir arada tutan bizi? evet...
0
xenderoth
(23.05.10)
1kontör=20kuruş yani sms şuanda 7,8 tl ile alınabiliyor. evet öyle bir sms paketi satışı halen devam ediyor.
0
deep435
(23.05.10)
5yuz yazıp 3900'a yolluyosun. her yöne 500.
5bin yazıp 3900'a yolluyosun avea içi 5 bin.
0
yoa
(23.05.10)
(4)

asus wireless sorunu

mngdsr
fn + f2 kombinasyonuyla wirelessı açmaya çalışıyorum ama olmuyor. wireless driverını sildim yeniden yükledim, asus wireless console'u sildim yeniden yükledim. hala aynı sorun. bluetooth da aynı şekilde. var mıdır başka bir çözüm?
fn + f2 kombinasyonuyla wirelessı açmaya çalışıyorum ama olmuyor. wireless driverını sildim yeniden yükledim, asus wireless console'u sildim yeniden yükledim. hala aynı sorun. bluetooth da aynı şekilde. var mıdır başka bir çözüm?
0
mngdsr
(23.05.10)
driverlarla ilgili bir problem değilde asus hotkeyler le ilgili bir sorun olabilir bende asus kullanıyorum netbook asus hotkey programı var kısayolları yöneten fakat bilmiyorum wireless tuş kombinasyonunu da o program mı yönetiyor.
0
deep435
(23.05.10)
fn+f2 tuşları hotkey utility ile çalışıyor benim bildiğim. asus update'ten işletim sistemine göre hotkey utility'yi yüklersen çalışır bence.
0
hsyn
(23.05.10)
diğer hotkeyler çalışıyor ama, ses parlaklık vs. zaten hotkeyde sorun yok gibi fn+f2ye basınca wireless ve bluetooth simgelerinin üstünde çarpı işareti oluyor, tekrar bastığımda açıılmıyor ama.
0
🌸mngdsr
(23.05.10)
denetim masası wireless assistant olması gerekir orada manuel olarak açabilmeyi aktif yapman gerekebilir.

not:bilgisayarı birkez olun yeniden başlattığını varsayıyorum :)
0
janavarorion
(23.05.10)
(5)

ehliyet için trafiğe verilen para?

foradream
sınavlar filan bitti. para kısmına geldik. öncelikle kredikartı filan oluyor mu? en son zam gelmiş herhalde vergisi şuyu buyu ne kadar trafik? bir de ehliyet alırken parmak izi filan da alıyorlarmış, doğruluk yapı nedir?
sınavlar filan bitti. para kısmına geldik. öncelikle kredikartı filan oluyor mu? en son zam gelmiş herhalde vergisi şuyu buyu ne kadar trafik? bir de ehliyet alırken parmak izi filan da alıyorlarmış, doğruluk yapı nedir?
0
foradream
(03.03.10)
fiyatını bilmiyorum da parmak izi alıyorlar evet.
0
combofix
(03.03.10)
sürücü kursu web sitelerinde detaylı bilgileri görebilirsin maddi olarak detaylı bir şekilde yazar bir çoğunda..
parmak izine gelince son zamanlarda çıktıysa bilmiyorum ama böyle bir şey yoktu..
edit:evet parmak izi uygulamasına geçilmiş.
0
little miss sunshinee
(03.03.10)
280tl veya buna yakın bişeydir sanırım. son zam dahildir bu fiyata zam ne kadar geldi bilmiyorum ama zamdan önce 260tl idi. garantiye al 300tl olarak hesapla(hersey dahil: kart ücreti dosya ücreti vergi falan)
0
deep435
(03.03.10)
Ehliyet işlemlerini bugün yapmış biri olarak taze taze söyleyeyim, kart olmuyormuş illaki nakit istiyor beyefendiler. 234 ehliyet harcı, 62 de kart harcı ödedim. Parmak izimi de aldılar.

Not: Şehir ankara
0
paddle steamer
(03.03.10)
bu tarz harç vs gibi peşin ve kesin ücretler için kart kullanan hangi devlet kurumu var ki?
0
rosencruz
(04.03.10)
(2)

garanti bankası atm havale masrafı?

phonex
şimdi çıkıp bir arkadaşın garanti hesabına havale çıkmam gerekti. eskiden iş bankası internet şubesinden eft yapar, 1 lira masraf öderdim. 2,5 lira yapmışlar fazla geldi bu tutar. şimdi çıkıp bir garanti atmsi bulup kartsız işlemden arkadaşın hesaba havale geçmem mümkün mü? mümkünse ne kadar masraf
şimdi çıkıp bir arkadaşın garanti hesabına havale çıkmam gerekti. eskiden iş bankası internet şubesinden eft yapar, 1 lira masraf öderdim. 2,5 lira yapmışlar fazla geldi bu tutar. şimdi çıkıp bir garanti atmsi bulup kartsız işlemden arkadaşın hesaba havale geçmem mümkün mü? mümkünse ne kadar masraf alıyor?
0
phonex
(02.03.10)
4 tl idi ben yatırmaya çalıştığımda.
sövdüm yatırmadım mk.
0
dieselsingle2
(02.03.10)
4tl.
0
deep435
(03.03.10)
(5)

iPhone OS 3.1.3 Jailbreak veya Downgrade

fatihdr
Saygıdeğer duyuru ahalisi, elimde Turkcell'den kontratlı aldığım bir adet iPhone 3GS 16 GB (37.hafta sanırım) bulunmakta. 3.1.2 de aslanlar gibi Jailbreak yapmış, aplikasyonların dibine vurmuşken mal gibi 3.1.3 e upgrade ettim telefonu. Ondan sonrası malum.. Ne blackra1n derdime çare oldu ne de reds
Saygıdeğer duyuru ahalisi, elimde Turkcell'den kontratlı aldığım bir adet iPhone 3GS 16 GB (37.hafta sanırım) bulunmakta. 3.1.2 de aslanlar gibi Jailbreak yapmış, aplikasyonların dibine vurmuşken mal gibi 3.1.3 e upgrade ettim telefonu. Ondan sonrası malum.. Ne blackra1n derdime çare oldu ne de redsn0w. geohot hibinosuda kırmaya niyetli değilmiş diye duydum sağdan soldan (steve jobs para yedirdi kesin) Benim jailbreak yapmam veya 3.1.2 ye geri dönmem lazım. yoksa kırırım bu telefonu. ne yapmam gerek a dostlar?
0
fatihdr
(17.02.10)
itunes'dan restore'u denediniz mi? denemediyseniz bir deneyin. denediyseniz ikaynak veya ingiliz anahtarı üzerinde 3.1.2 sürümü vardır, onu çekip itunes üzerinden geri döndürebilirsiniz.
0
cumingsoon
(17.02.10)
"couldn't be restored" hatası veriyor maalesef..
0
🌸fatihdr
(17.02.10)
downgrade çok zor iştir daha dogru düzgün çözülemedi diyebilirim. internete jailbreak yapılır falan diye ilan bırakanlara sorun belki yapabilen vardır ama dediğim gibi zor bir iştir. şansınız bol olsun.
0
deep435
(17.02.10)
aslında downgrade cok zor degildi
www.iphonetr.org
www.ingilizanahtari.com

arkadas benm de basıma geldi. ben sonra direk 3.0 yukledim(itunes 8 de midi neydi) sonra Pc den apple ile ilgili her seyi sildim restart yaptım sonra bi daha itunes 7.5 u ykledm ve 1.1.4 yukledm sonrası verdiğim linklerde.
PS: BENİM TEL FAKE IMEI Dİ 1.4 e indirip fake imei girip jb ve unlock ettm
bi sey sormak istrsen sgunay23 (at)gmail. com
0
spartakus
(17.02.10)
bu geri dönüş için;

www.ingilizanahtari.com

bu da 3.1.3 jailbreak için;

www.ingilizanahtari.com
0
zozjotejmnk
(18.02.10)
(3)

Mustafa Erden

november rain
"yeteneksizsiniz" türkiye'nin dün akşamki bölümünde o matematiksel işlemi nasıl yaptı bu atipik otistik arkadaş? (sözlükte değinilmiş ama tam cevabı yazan yok).
"yeteneksizsiniz" türkiye'nin dün akşamki bölümünde o matematiksel işlemi nasıl yaptı bu atipik otistik arkadaş? (sözlükte değinilmiş ama tam cevabı yazan yok).
0
november rain
(15.02.10)
vala şuan bu başlığı açmak için sözlüğe girdim aklım almıyor o adamın yaptıgını bilen varsa açıklasın.
adam bilmediği 8sayıyı topladı agzım açık izledim. matematikte bir teori falan mı bu ben mi bilmiyorum?
0
deep435
(15.02.10)
(bkz: #18197562)

heyecan yapmayın numarasını açıklıyorum

1- 4 tane 4 basamaklı sayı yaz.
2- bunların toplamına 8*9999 = 79992 ekle (ne olur ne olmaz hesabı)
3- ikinci adımda bulduğundan büyük olacak şekilde bir sayıyı kafadan atarak kağıda yaz.
4- milletten 8 sayı daha iste.
5- 12 sayının toplamını bul.
6- 3. adımda yazdığın sayıdan bu toplamı çıkar ve "şifre" diye bişi uydur.
7- şifre + 12 sayı = kağıttaki sayı..

numara basit ama iyi bir illuzyon olmuş :) yiyen çıktı yani.
(kahverengibotlutirtil, 15.02.2010 11:12)
0
🌸november rain
(15.02.10)
sonuç olarak 12 değil 13 sayıyı toplayarak kağıda yazdığı sayıyı buluyor. 13. sayıyı da kendi hesaplayarak seçiyor.

ilk 4 sayıyı topladıktan sonra kendisine söylenecek son 8 sayının 9999 olacağını var sayarak (yani toplam 79992) kağıda bu 4 sayı + 79992'yi yazıyor son toplam olarak.

tabii son 8 sayının tamamı 9999 değil, yani son hesaba göre eksik oluyor. şifre diye yazdığı sayı aslında (9999-5.sayı)+(9999-6.sayı)+(9999-7.sayı)+... diye 12. sayıya kadar gidiyor.

özetle son 8 sayının toplamı 79992 olması lazım, o kadar yüksek olmayınca şifre diye aradaki farkı kendi ekliyor.
0
burfak
(15.02.10)
(1)

iphone

dear god make me a bird
arkadaşlar yurtdışından ortalama kaça alınıyor? maliyeti ne oluyor. türkiyedeki fiyata göre çok karlı cıkıyormuyuz yurtdısından alınca?
arkadaşlar yurtdışından ortalama kaça alınıyor? maliyeti ne oluyor. türkiyedeki fiyata göre çok karlı cıkıyormuyuz yurtdısından alınca?
0
dear god make me a bird
(13.02.10)
Yaklasik 6 ay once temiz kutulu ikinci el bir 3g 8 gb iphone 310dolara almistim amerikadan.
Fakat onlarda pasaport sorunu var biliyorsundur zaten pasaporta kayit yaptirman gerekiyor.
Ebay den bakabilirsin fiyatlara amerika icin konusuyorum
Avrupada hakkinda herhangi bir bilgim yok
Cok karlidir amerika turkiyeye gore nerdeyse yari yariya.
0
deep435
(13.02.10)
(4)

windows 7 sorunu

rereroro
şimdi ağalar 3 aydır win 7 professional kullanıyorum lisanslı. herşey iyi güzel hoş lakin şöyle bir problem var. 2-3 günde bir bi iki saniyeliğine ses takılıyo. tırrrrrt gibin böyle. mesela facede vidyo izlerken 2-3 günde bi rastgeliyorum bu olaya. dedim firefoxdan heral çünkü winampta başıma gelmed
şimdi ağalar 3 aydır win 7 professional kullanıyorum lisanslı. herşey iyi güzel hoş lakin şöyle bir problem var. 2-3 günde bir bi iki saniyeliğine ses takılıyo. tırrrrrt gibin böyle. mesela facede vidyo izlerken 2-3 günde bi rastgeliyorum bu olaya. dedim firefoxdan heral çünkü winampta başıma gelmedi ama bsplayerla video izlerken de oluyor. o zaman daha kötü oluyor. bilgisayar bildiğin kitleniyor o ses de gitmiyor. resetlemek lazım geliyor bilgisayarı. avira premium kullanıyordum firewalldandır dedim kaldırdım hala devam ediyor. bu arada o bsplayerin takılmasından emin değilim ama yüzde 90 ihtimalle ondan oldugunu düşünüyorum. çünkü aynı ses. böyle bir sorunla karşılaştınızmı daha önce ağalar. google da aratayım dedim nasıl aratcagımı bilemedim. windows 7 sound freezing falan denedik olmadı
0
rereroro
(13.02.10)
aynı olay bendede oluyordu ama vistada sonra kendiliğinden geçti yada ben formatladım hatırlamıyorum nasıl geçtiğini ama bende çok sık olmaazdı sadece birkaç defa oldu.
0
deep435
(13.02.10)
bence ses kartının driverıyla alakalı bir sorun. bi bakın ses kartı driverı için update çıkmışmı falan diye yoksa da siz yine de bi driverı yeniden kurun derim ben..
0
iterator
(13.02.10)
ses driverini güncelledim ekran kartı driverini güncelliyorum şimdi ama tevekkeli
0
🌸rereroro
(13.02.10)
kesinlikle driver sorunu. dx11le falan alakali olabilir.
0
jupiterianvibe
(14.02.10)
(9)

laptop

coldnick
laptop alacağım fakat max 1000 tl ye kadar çıkabilirim,asus veya acer alıcam.sizce hangisi
laptop alacağım fakat max 1000 tl ye kadar çıkabilirim,asus veya acer alıcam.sizce hangisi
0
coldnick
(13.02.10)
Acer derim.
0
there is nothing left for me
(13.02.10)
togi
(13.02.10)
acer kullanıcısıyım
şöyle açıklayım senin bir laptoptan ne beklediğine bağlı
acer dış kasa olarak çok zayıf bir pc ergonomik olarak tasarlanmamış.
bu arada ben acer 5920g modelini kullanıyorum.performans noktasında kesinlikle memnunum en ufak sorun çıkarmadı ama aynı modelden arkadaşlarım kullanıyor onlarda ısınma ve kapanma problemleri vardır. birazcık şans faktörü var gibi sanki bilemiyorum.
eger bir laptoptan çok fazla şey beklemiyorsan aceri öneririm asusla karşılaştıramam çünkü bir bilgim yok onuda araştır derim.
0
deep435
(13.02.10)
asus gorunume onem vermez, ama iyidir. sonucta hacı deep'in dedigi gibi, bu sans isi. ben asus mu acer mı dersen asus derim performans acısından, ama insallah iyi cıkar alacagın alet.
0
hubble
(13.02.10)
asus.

/thread.
0
oddity
(13.02.10)
ilk olarak dell derim ama azcık daha para gerekebilir. asus da olabilir.
0
l6205013
(13.02.10)
asus.
0
roverandom
(13.02.10)
sonucu ben yazayım: dell > asus > acer
0
chak 666
(13.02.10)
asus
0
hsyn
(13.02.10)
(10)

yurtdışı gümrük vs.

şirig
arkadaşlar 19 yaşındayım ilk iş tecrübem olucak yurtdışından 5 koli falan makarna getirtip burada satmayı düşünüyorum...yurtdışında arkadaş göndercek bana ama ikimizinde bu konuda hiçbir bilgisi yok...Şimdi arkadaş uçakta kargoyla gönderse ne kadara mal olur bu?bide havalimanında falan para isterler
arkadaşlar 19 yaşındayım ilk iş tecrübem olucak yurtdışından 5 koli falan makarna getirtip burada satmayı düşünüyorum...yurtdışında arkadaş göndercek bana ama ikimizinde bu konuda hiçbir bilgisi yok...Şimdi arkadaş uçakta kargoyla gönderse ne kadara mal olur bu?bide havalimanında falan para isterlermi?
0
şirig
(11.02.10)
makarna satmak pek karlı olmasa gerek türkiye'de. 5 koli herhangi bir şey gümrük vergisine tabi olur burda. 5 tane koli icin kargoya vereceginiz parayla burda un fabrikası alırsınız herhalde. tabi makarna kolileri icinde uyuşturucu falan yoksa :) varsa da kargo büyük risk yanınızda sokun derim ben. :D
0
rurouni
(12.02.10)
rurouni'ye aynen katiliyorum. ayrica, makarna ne bileyim oyle elektronik vs. gibi bir sey olmadigi icin de buyuk ihtimal yiyecek vesair mevzuatina tabii olacaktir... atiyorum ama, saglik bakanligi izni filan gerekebilir!
0
ucan sincap
(12.02.10)
3-4 paket tamam da 5 koli geçmez gümrükten. yani bilmiyorum geçirene de helal olsun derim. ne yapacan sen bunları arkadaş diye sorarlar adama. şirket kurup ithalat yapmanız lazım ki gıda ithalatında sıkı düzenlemeler mevcut.
0
metox
(12.02.10)
3 taneden sonrası takılır. bırakın koliyi tane diyorum sizin yaptığınız ticari işle ilgili mevzuata girer. öyle hediyelik falan bir iş değil çünkü. yüzde 20 vergi ödemeniz gerekir. Sağlık bakanlığı onayı isteyebilirler bunun için makarnananızın test edilmesi fln gerekecektir yani malı gümrükte bıraktınız demektir bu. Ayrıca 5 koli ne ile yollıcaksınız uçakla yollıcaksanız zaten bırakın karı zarar etmezseniz mucize. saygılar.
0
l6205013
(12.02.10)
zarar edersin, deneme sakın.
bir; gumrukten gecmez.
iki; gecerse direk saglık bakanlıgı girer araya.
üç, eger bira tanıdıgın varsa ithalat ihracat yapan, onların ürünlerinin geliş gidişlerinin icine sokabilirsin ama piyango vurursa gene kalır gumrukte.

yani o iş yaş. ithalat yapan bi firma sart boyle seyler icin. ben ugrasıyorum boyle seylerle istersen bilgilendiririm seni.
0
hubble
(12.02.10)
daha karlı bir iş yokmu zaten makarnanın türkiyedeki fiyatı ne kadarki?
koli denilenin içinde kaç paket var bilemiyorum ama şöyle bir düşündüğümde zaten 1tl bir makarna bun zaten kargosu o kadar olur diye tahmin ediyorum başka işlere bakın derim arkadaşınız elektronik göndersin gümrük limit fiyatları öğrenin parfüm olabilir zippo çakmak olabilir takılmaz gümrüğe çok adette almazsanız aklınızda bulunsun saygılar
0
deep435
(12.02.10)
bence gönderilecek olan makarnanın paketini göndersin, sen paketi imal ettir burada içine de makarnayı bas, buono petito
0
hizli sperm
(12.02.10)
amaç yurtdışından gelecek ürünü satmaksa en geçerli kriter, "yükte hafif pahada ağır" kulağına küpe olsun. ^^
0
stephen dedalus
(12.02.10)
Hakikaten ilginc. Hayir, gecenin bir vakti okudugumu mu anlamadim diyorum kendime. Yurtdisindan makarna getirip satmak? Makarna, bir uyusturucunun kod ismi mi filan mi acaba?
0
sankaranarayanan
(12.02.10)
bu arkadaşın dediği makarna noodlez olsa gerek ve Tr de çok pahalı fakat ortadoğu da ucuz ve benim arkadaşım suudi den geldiği zaman yanında 2 koli getiriyor ve hiç birşey bile sorulmuyor ve bende yurtdışından tütün getiricem kargo aracılığı ile acaba gümrük te çekerlermi ? yaklaşık 400gr kadar ??
0
Bill's
(17.02.10)
(4)

peşpeşe screenshot alma?

teritori
şimdi istiyorum ki ben printscreen tuşuna her bastığımda ayrı ayrı clipboardda kalsın, yani atıyorum 15 kere mi bastımi 0 15ini de photoshopta kullanayım istiyorum. bunu yapabileceğim bi program vardı ama ben adını unuttum. neydi o?
şimdi istiyorum ki ben printscreen tuşuna her bastığımda ayrı ayrı clipboardda kalsın, yani atıyorum 15 kere mi bastımi 0 15ini de photoshopta kullanayım istiyorum. bunu yapabileceğim bi program vardı ama ben adını unuttum. neydi o?
0
teritori
(10.02.10)
snagit olabilir belki
0
awful truth
(10.02.10)
@awful: tam olarak istediğim bu değil. daha basit br şey lazım bana.
0
🌸teritori
(10.02.10)
Faststone screen capture
Emin degilim ama bir dene istersen
0
deep435
(10.02.10)
(bkz: capturewizpro)

"bana daha da basiti lazım" dersen ekrana bak kağıda resmini çiz...

www.pixelmetrics.com
0
nargile
(10.02.10)
(2)

Hard disk sorusu

freee
Şimdi bende bir adet hard disk var, taşınabilir hard disk değil ama kasanın içine konulanlardan. Bilgisayarım yanınca hard diski almıştım içinden bunu bi bilgisayarcıya götürsem içindekileri cdye veya taşınabilir hard disk e kopyalayabilir mi?
Şimdi bende bir adet hard disk var, taşınabilir hard disk değil ama kasanın içine konulanlardan. Bilgisayarım yanınca hard diski almıştım içinden bunu bi bilgisayarcıya götürsem içindekileri cdye veya taşınabilir hard disk e kopyalayabilir mi?
0
freee
(10.02.10)
evet yapabilir, usb kutusu alırsan sen de herhangi bi bilgisayara takıp yapabilirsin. ya da yenı bi bilg aldıysan ona slave olarak takabilirsin.
0
bryan fury
(10.02.10)
Eger herhangi bir sorun yoksa harddiskte bilgileri alabilirsiniz
0
deep435
(10.02.10)
(14)

Zaman Makinemle Geçmişe Gidiyorum

teritori
Az sonra geçmişe gidicem ve tarihin akışın değiştirmeye çalışacağım. Eğer yapabilirsem Almanya ve ittifakı olan Osmanlı Devleti bu savaşı kaybedecek ve Osmanlı Devleti yerine Türkiye Cumhuriyeti kurulacak. Böylece Türk halkı Osmanya zulmünden kurtulacak. Ben geçmişten burayı takip edebileceğim zaman
Az sonra geçmişe gidicem ve tarihin akışın değiştirmeye çalışacağım. Eğer yapabilirsem Almanya ve ittifakı olan Osmanlı Devleti bu savaşı kaybedecek ve Osmanlı Devleti yerine Türkiye Cumhuriyeti kurulacak. Böylece Türk halkı Osmanya zulmünden kurtulacak. Ben geçmişten burayı takip edebileceğim zaman makinemde modül sayesinde. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Eğer olur da başaramazsam ruhumdan bir fatihayı eksik etmeyin :(
0
teritori
(10.02.10)
yanına jeneratör almayı unutma sonra beklersin elektrik icat edilsin diye.
0
melankomik
(10.02.10)
yanına yedek akı kapasitörü al, 2000 senesine gidip bana mail at "hacı o kızın peşinden gitme" diye. büyük ihtimalle sana inanmayacağım bana şu resimdeki pusula resmini yolla :

lost.cubit.net

bir de ne içtiysen bana özelden ne olduğunu söylersen sevinirim ahahlkjdhlfkjh :)
0
kimlanbu
(10.02.10)
dostum başardın. ama durumlar daha kötü be hacım simdi...
0
eyke
(10.02.10)
Paralel evreniniz hayırlı olsun. Herkesin evreni kendine...
0
sourlemonade
(10.02.10)
o tarihlerde yıldırım düşmüş mü bir yerlere iyi araştır.akü biterse geleceğe dönüşteki gibi orada kalmayasın. bir de yine aynı filmden aklıma geldi, aile soyağacını iyi araştır.mazallah ebenle falan nolur nolmaz.atatürk'ün fenerli olup olmadığını iyi araştır.öyleyse uyar ilerde olacakları gs li olsun.biryerlere piştov falan sakla yerini de söyle iyi para ediyor.
0
ground
(10.02.10)
Hocam geceden gitmisin ben yakalayamadim dondunuzmu acaba benimde bir iki istegim varda:)
0
deep435
(10.02.10)
Gitmişken kaşıkçı maşıkçı bir şeyler getirsene bir zahmet ya, nefesimiz kokuyor burda.
0
zaugnakhaldun
(10.02.10)
almanya ve osmanyaya savaşı kaybettirmeyi nasıl becerdin bir anlatsana ? bir de çanakkale'de mustafa kemalin conkbayırındaki resminde yanında duran sendin değil mi ?
0
trocero
(10.02.10)
peki değiştirmeden önce nasıldı, şimdi bu değişimi yaptığın için hiçbirimiz öbür tarihi hatırlamıyoruz.
0
evrendeki en mutevazi insanim
(10.02.10)
senin yüzünden arkadaşım ortadan kayboldu birden. Savaşın seyrini değiştirince dedesinin babası şehit olmuş. Çocuk kayboldu şu an...
bravo
0
nightwalkerg
(10.02.10)
Bence, başaramadın dostum. Hala Amerikan mandasıyız.
0
faideli bilgiler
(10.02.10)
evet arkadaşlar zamanımıza geri döndüm ve görüyorum ki istediğimi başarmışım. gerçi işler boka sarmış yine burada ama olsun o kadar kusur kadı kızında da olur.

@kimlanbu: ben o kızın soyunu tükettim komple. şimdi rahat olman lazım.
@ground: atatürkle konuştum, "ben sarıya sarı demem, yanında kırmızı olmadıkça" dedi. hatta türkiye cumhuriyeti bayrağını galatasaray amblemi yapacaktı da ben zor engelledim.
@zaugnakhaldun: e biz de cukayı sağlama aldık elbet :)
@trocero: savaşı kaybettirmek çok da zor olmadı ama ben bu anlaşmaları hiç düşünmemiştim. anamız ağladı lan adam gibi ülke yapana kadar. bir iki savaş daha yaptık. ibne itilaf devletleri soğan cücüğü kadar devlet bırakıyodu bize.
@evrendekienmütevaziinsanım: drucuk idam edilirdi eski halinde. öyle diyim ben sana. ulan siz de biraz fazla gevşemiş gibisiniz...
@nightwalkerg: no pain no gain dostum :(
0
🌸teritori
(10.02.10)
@faideli bilgiler: ben sadece devlet kurulmasına yardımcı oldum. bütün senelere gidip ülke yönetimine de el atacak kadar enerjisi yok makinemin.
0
🌸teritori
(10.02.10)
tekrar gidersen serdar ortaçla ferhat göçer'i de yok etsene. ya da musiki sektöründen uzak tutacak bişeyler . tşk pls öptm
0
mci
(10.02.10)
(9)

Nokia 5800

Rodin
Efendim bir telefon almak istiyorum sizden telefon tavsiyesi istemiyorum,bu 5800 telefonuna tav oldum fakat bir telefoncu onlar yazılım hatalı,alma dedi ama adamında elinde bu telefondan yoktu.Var mı sevgili duyuru üyeleri duydunuz veya tecrübe ettiniz mi?
Efendim bir telefon almak istiyorum sizden telefon tavsiyesi istemiyorum,bu 5800 telefonuna tav oldum fakat bir telefoncu onlar yazılım hatalı,alma dedi ama adamında elinde bu telefondan yoktu.Var mı sevgili duyuru üyeleri duydunuz veya tecrübe ettiniz mi?
0
Rodin
(10.02.10)
daha öncede açılmıştı bu ve kullananlar çok memnundu o telefondan
0
deep435
(10.02.10)
2 arkadaşım kullanıyor, yakındıklarını duymadım, gayet memnunlar. seri üretim ve rekabetten dolayı, 0 problemle çalışan telefon yok zaten piyasada :)
0
togi
(10.02.10)
ben kullanıyorum 1 yıldır,herhangi bi sorunu yok.yazılım güncellemesi falan da yaptım gayet iyi tavsiye ederim..ses,görüntü vs. her konuda iyi özelliklere sahip.enazından bana göre..multi function telefonların hepsinde var bu tür kucuk sorunlar.özellikle de Nokia'da..okadarcık olsun ;)
0
saleen
(10.02.10)
bildiğim tek sorunu DivX oynatamamasıydı.mecburen convert etmeniz gerekiyordu. Eğer yazılım güncellemeleri ile bu sorun hallolduysa bu mesajı dikkate almayınız.
0
orion takim yildizi
(10.02.10)
ben 1-2 gun kullandım. gözüme çarpan tek sorun; mesaj yazarken, karakter sınırına yaklaşınca alette bir yavaşlama olmasıydı.. onun dışında gözüme çarpan bir yamuğu yoktu.
0
levrek
(10.02.10)
5800'ın satılmaya başlandığı zamanlarki telefonları çok sorun çıkarıyordu. yazılımları sorunlu denilmesinin sebebi odur.
ancak şu anda satılan 5800'lar güzel telefonlar. bir kaç gün önce v40 diye yeni bir yazılımı yayınlandı ayrıca, telefonu alıp yazılımını v40'a yükseltirsen elinde canavar gibi bir makine olur. ayrıca çeşitli forumlar sayesinde gps gibi programlar veya oyunlarda yüklersen tadından yenmez.
alırken *#06# yaparak yazılımına da bakabilirsin.
kısaca;
gözünü kapatarak al bence.
0
etna
(10.02.10)
Su gibi satıyor telefon. Son çıkan serisinden bugüne kadar pek şikayet eden olmadığını duydum satış danışmanlarından.
0
fronkul
(10.02.10)
ilk çıktıktan 2 gün sonra aldım 830 liraya (süper kazık girdi biliyorum) tam olarak 1 senedir kullanıyorum her özelliğini dokunmatiği ve yavaşlığı dışında beğenemdiğim yanı yok
0
buffy de vampir sayilir
(10.02.10)
Onun incesini al, Nokia 5530 Xpress... Duyduğuma göre geçişleri sıkıntı yaratıyormuş, touch'ı zayıfmış yani. 5530'u yakın bir arkadaşım kullanıyor, memnun halinden. Gerçi ben her türlü Samsung'un yanında Nokia'nın esamesi bile okunmaz derim de, onu alacağına 5530 diyorum kesinlikle :)
0
Struttin
(10.02.10)
(14)

hesabı her zaman erkek (mi) öder

BiBilsem
kız arkadaşımla dışarı çıktığımızda, yemek yediğimizde veya bir şeyler içtiğimizde hesabı genellikle HEP ben ödüyorum. o da ödüyor, ama çok ama çok nadir. bu durum beni gerçekten çileden çıkarıyor. neden "ben ödeyeyim" diye teklif etmez ki? anlayamıyorum. öğrenci bir bireyim. belli bir harçlığım var
kız arkadaşımla dışarı çıktığımızda, yemek yediğimizde veya bir şeyler içtiğimizde hesabı genellikle HEP ben ödüyorum. o da ödüyor, ama çok ama çok nadir. bu durum beni gerçekten çileden çıkarıyor. neden "ben ödeyeyim" diye teklif etmez ki? anlayamıyorum. öğrenci bir bireyim. belli bir harçlığım var. bu durumu mantıklı bir şekilde de olsa, ona söylemek çok saçma geliyor. onun fark etmesi gerekmiyor mu ha kardeşlerim?

~edit: özellikle benzer durumları "yaşatan" kız arkadaşlardan yorumlar bekliyorum. neden ödemiyorsunuz? nedeeen?
0
BiBilsem
(09.02.10)
"paran varsa ödicen lan ibibik" tarzı yorumlara açıksan bunlardan birini yapmak istiyorum.

Ben bi kızın çok ısmarlamasına maruz kaldım "ne de olsa evlencez lan her türlü öderim ki, karım olcak bu benim, ne parası ne pulu..." diyerek (saftım o zamanlar evet, işin kötü tarafı hâlâ safım) sonra biz ayrılınca içime evlat acısı gibi oturdu.

Ha, allah var genelde onun ısrarıyla oluyordu bu işler, benim param olmadığı için de doğal olarak o ödüyordu. Ama keşke hiç yemeğe içmeye çıkmasaymışım, ısrarlara kapılmasaymışım hatta zaman zaman durumu doğallaştırıp bizzat ben harcatmasaymışım...

Sonrasında sayın arkadaşım sen yine "erkeksen ödiceksin lan bitti" tarzı yorumlara açıksan bunlardan da bi tane yapmak istiyorum. ya da adam gibi hiç çıkmıcaksın. bak zaten o ödese bile sonrasında hoş olmuyor.

"vereceksin olum neyin var neyin yoksa, öğrensiysen de paran kadar vereceksin" tarzı yorumlara açıksan onlardan da bi tane yapıyorum.

Yav sen açık olmasan da ben bu yorumları yapıyorum.
Para konusunda kıza açık ol, aş bunları ya. ha sonra kız "bu fakir geldi fakir gidecek ıyy dur lan gideyim ben" derse de desin zaten öyle karıyla işin ne.
ha bu arada zaten kızda o ışık olsa çoktan farkederdi.
ışıklı bi kız bul.
gerçi bu soruyu soran adama da böyle kız müstahak.

seviyorum seni
ama i love you

EK: Şimdi farkettim "hesap öde ulan" diyen adam hesap ödemediği örneği üzerinden gitmiş. siz frenchler nasıl diyor, ironik? ama valla böyle daha iyi. bırak ya, hediye mediye al, paran yoksa o an için al, ama ne borç al ne de bi şey ısmarlat. hesaba falan ortka olmak gibi de abesliklere girmesin. neden ödemiyorsa da boşver. vallahi böyle daha iyi ama sen de para konusunda açık ol "yok para yarraam" deme tabii de... kız zorla mı çıkartıyor seni kardeşim, çıkma?

mükremin yılmaz'dan: etme! kim çıkartıyor sizi dışarı? hem çıkıp hem ne şeysi.
bak mükremin yılmaz'ı da sevmiyorum zaten, ama iyi işler yapabiliyor, ama sevgi farklı bi şey.

jötem.
0
yinyang
(09.02.10)
daha once tartisilmisti bu ama bulamadim "ara" dan aratip. ama herkesin ortak dile getirdigi bisey vardi, ben yine tekrarliyim onu.

bu tur seyler "konusularak" cozulur oncelikle. bi kere adi ustunde, "iliski".. sorunlarinizi dile getirmezseniz cozemezsiniz. para konusunda bi erkek olarak ben de hassasim, ama bundan daha hassas ve delirten bisey varsa da, o da karsi tarafin "umarsizligi" olurdu.

durumunu cok iyi biliyor olmasina ragmen (ogrenci oldugunu vs. saklamadigini farz ediyorum ondan) bunu paylasmayi teklif etmemesi 1)daha onceki iliskilerindeki aliskanliklarindan , 2)karakterinden oturu olabilir.

"acaba onu kaybeder miyim" endisesi gutmeksizin bu konuyu dile getir derim nacizane. zaten buna ragmen de anlayis gostermiyorsa, dicek bisey yok size.


edit'in uzerine edit:
ne demesini bekliyosun bi kizin buraya gelip? erkek parasi yemek daha hosuma gidiyo o yuzden mi? ya da karakterim bu, mu demesini? veya adettendir mi?
0
la traviata
(09.02.10)
Hesabi erkek oder diye bir sey olur mu yahu?

Hayat musterektir sozunu isine gelen her firsatta dile getiren hanim kizlarimiz masaya gelen hesaba da ortak olmalidir elbet. Su anda ogrencisin, yarin-oburgun ayrilip gideceksiniz baska taraflara, sen de harcadigin paralarla, verdigin emeklerle kalacaksin ve daha fazla uzuleceksin harcadiklarin miktarinca. Kendinden cok fazla sey verme, herkes esit miktarda bir seyler koymali ortaya, oteki turlu bir taraf cok daha fazla uzuluyor bu isin sonunda.
0
msb
(10.02.10)
kiz olsam "senin gibi kerizi bulmusum, niye odiyim mal" derdim. ama kiz degilim. o yuzden bu duruma dusmemek icin "hadi bunu da sen ismarla" diyebilirsin. zaten ilerledikce boyle seylerin lafi olmayacak. aranizda dengeyi saglarsiniz.
0
osuruklu
(10.02.10)
tickin anlami,

"siz istediginizi diyin ben kendi bildigimi okurum" sanirsam : )

tickte bile bu kadar bencillesebiliyorken nasil olur da kiza odetemiyorsun hesabi hayret. sevgiler.
0
la traviata
(10.02.10)
hep ödemek zorunda değilsiniz elbet, kız arkadaşınız halden anlamıyorsa feministler ne yapsın, direk olarak söylemek istemiyorsanız, arada bütçenizin kısıtlı olduğunu, harçlığınızın yetmediğini falan söyleyin bari, belki üsütne alınır da ben ödeyeyim der.
0
pinking of you
(10.02.10)
ne alaka lan.
sen de babanın parasını yiyorsun, o da babasının parasını yiyor. niye senin baban onun babasına katkıda bulunsun ki?
Diye bir bakış açısı sunsam da parayı kendin kazanıyor olsan da sırf kromozom farkı var diye para ödememek gibi kel alaka bir şey olamaz, olmamalı.
0
natnan
(10.02.10)
aga madem ilişki diyorsun açıkca söleyeceksin. bende öğrenciyim ve ben çok rahat söylüyorum böyle şeyleri.yüzüne söyleyemiyorsan bile mesajda söyle biryerde söyle ama yoksa ilerde soğursun haberin ola.
paranı ona harcadığın için yapamadıgın birşey canını acıtırsa sogumaya başlarsın çünkü onun hatası içinde büyür sürekli nacizane fikrimdir.
0
deep435
(10.02.10)
ben genellikle erkeğin biraz daha fazla ödemesinden yanayım ama hepsini değil. misal yemeği erkek ısmarladı başka mekanda da birayı hatun ısmarlar gibi. günlük giderin %60'ı erkek %40'ı kız gibi=) (ula ne kastım ya ekonomist gibi) he hatun ödemiyorsa ve sen de bu tarz bi konuda hatunu uyarmayı sevmiyorsan (herşeyi rahat konuşan bi insan değilsen) ayak yap biraz. param yok ya dışarı cıkmayalım falan veya yemek yerken "bu ay sıkışığım harcamalarıma dıkkat etmem lazım vs" de mesaj alınır bence. hoş zaten bu tarz para muhabbetlerı ılk evrelerde oluyor. eüer uzun süreli bi ilişki yaşıyorsan böyle bi sorun olmaz (olmamalı) bence.
0
hizli sperm
(10.02.10)
ödemesi gerek. ben de çok sık ödemem ama öderim de yani ayda 4 kez buluşuluyosa misal bi kere de mutlaka ben öderim. yol parası vermişliğim bile vardır. böyle şeyler karşılıklıdır. karşımdakinin kendini kullanılmış hissetmesini istemem. eğer param yoksa (ben de öğrenci insanım) sinemaydı, avmde bowlingdi falan hiç girişmem. gider sakin bi cafede çayımı içer muhabbetimi ederim.
0
matilda
(10.02.10)
hafız, kız seni aradığında, şuraya buraya gidelim dediğinde param yok gelemem de. böylece anlar. öyle yüzüne karşı denmez, benim paramı yiyorsun muhabbetine döner olay, çirkinleşir. param yok de. zati seviyorsa seni parkta da oturursunuz, illa starbucksa gitmeye gerek yok.
0
eksi engine
(10.02.10)
bi yere cagirdiginda param yok diyerek gitme. toparlar kendini.
0
kakoy
(10.02.10)
kızın maddi durumu yoktur. sen gidip babana "hacı zam yap harçlığa hatunu çıkarmam lazım" diyebilirsin. en fazla "siktir git" çeker peder bey. büyük ihtimalle "aslan oğlum" nidaları arasında parayı fazlasıyla koparırsın. ben pedere 20-30 lazım dediğim de fix soru "ne yapacaksın" olurdu. hatunla çıkacağım dediğim zaman peder 100 lira verirdi hem de 10 sene evvel o zamanın parasıyla.

şimdi aynı diyaloğu bir kızın babası ya da annesiyle yaptığı düşün? mümkün mü? değildir. bir kızın borç para bulması, harçlık alması, gelir kaynağı yaratması bir erkeğe nazaran daha zordur aslında. şimdi kız ailesiyle yaşıyorsa evden aldığı 5 liranın bile hesabını vermektedir. eğer ailesinin maddiyatı pek yoksa kendisi de yatılı öğrenciyse kesesi, masrafı bellidir.

elbette yaptığını onaylamıyorum. bana göre olan alman usulüdür. sağılacak damızlık buldum ile maddiyatım yok ve bunu arkadaşıma hissettirmek istemiyorum arasında ince bir çizgi vardır. bir bakışla da anlayamazsın. soramazsın da alınganlık yapar.

yapabileceğin dışarı çıkışlarınızı ertelemek mümkünse evlerinizde falan buluşun, film seyredin, değilse masrafsız aktiviteler içine girin. ya olur mu hacı diye düşünme. seninle vakit geçirmekse hoşuna giden, sahilden boş boş deniz seyretmekte hoşuna gider, maldiv adalarında tatil yapmak da.
0
phonex
(10.02.10)
bence de çok sık çıkmayın yetmiyorsa paran ya da bi kaç kere param yok çıkamam de ama tutup da ödesene lan sen de deme.
0
mahnita
(10.02.10)
(7)

pegasus / uçuştan 2 saat önce havaalanında olmak şart mı?

denizzz
2 saat demişler de çok be yuh artık, 1 saat kala falan olsam orda bi sorun çıkarmı ki?
2 saat demişler de çok be yuh artık, 1 saat kala falan olsam orda bi sorun çıkarmı ki?
0
denizzz
(09.02.10)
son sınırı bilmiyorum ama 20-30 dk bile problem değil.hele bavulun yoksa o bile fazla.

ama yurtiçi tabi bu.yurtdışı olunca gümrük işi falan karışık.bir birbuçuk saat iyidir.
0
şehnaztango
(09.02.10)
normalde şehnaz'ın dediği gibi yarım saat önce bile gidilse alınıyor diye biliyordum ama geçenlerde bir arkadaşın -ve yaklaşık on kadar kişinin daha- 20 dk. kala alınmayıp epey kafa ağrıtıldığını öğrenince tedbiri elden bırakmamayı tavsiye ederim.
(biletleri yanmıştı ve başka bilet almışlardı)
1 saat güzeldir, sağlığa faydalıdır.
0
hicazkar
(09.02.10)
gerek yok ya ,

koltuk kemerlerinizi de capraz konumda birakin diyorlar ona bakarsan.
0
rising creeps
(10.02.10)
en geç 1 saat kala orda ol, yarım saat kala gittiğinde check-in'i kapamış olabilirler.
1 saat kala gidersen de check-in'e varman yarım saat sürebilir çünkü.
0
desdinova
(10.02.10)
eger işin yoksa 1saat iyidir.
ama yetişemem diyorsan çokta sorun değil 20dk bile yeter.
0
deep435
(10.02.10)
check-in online yapılabilirmi araştırabilirsin.
THY de oluyor.
0
deep435
(10.02.10)
yurt içiyse yarım saat yeterli yurt dışıysa 1 buçuk saat civarı olması gerek
0
gokch3
(10.02.10)
(3)

arabayı ehliyetsiz sürmek ?

black sabahat
şimdi diyelim ki ben araba kullanıyorum. ehliyetim yok; ama yanımda oturanın ehliyeti var, o bana kefil olsa, ceza yazarlar mı? bi de diyelim ki ehliyetim var ama evde. özel direksiyon dersi alıyorum. yanımda hoca var haliyle. yine de ceza yazarlar mı?
şimdi diyelim ki ben araba kullanıyorum. ehliyetim yok; ama yanımda oturanın ehliyeti var, o bana kefil olsa, ceza yazarlar mı?

bi de diyelim ki ehliyetim var ama evde. özel direksiyon dersi alıyorum. yanımda hoca var haliyle. yine de ceza yazarlar mı?
0
black sabahat
(09.02.10)
ehliyetsiz araba kullanmak herzaman suçtur farketmez yanınızdaki size kefil olmuş olmamış.
hatta şöyle bir şey söylersem işin ciddiyetini anlarsın sanırım ehliyet sınavını kazandın sertifikanı kurstan aldın ve emniyetten ehliyet kartını almadın daha bu şekilde yakalandıgında sertifikayı göstersen dahi ehliyetsiz muamelesi görüyorsun
buraya kadar eminim
özel ders konusuna gelince tam bir fikrim yok ama tahminim şudur
zaten size şehrin merkezinde özel ders verilmez ancak kursların da ehliyet dersi verdiği trafiğin yogun olmadıgı yerlerde alabilirsiniz zaten böyle yerlerdede polis çevirmez çevirse de yanınızdaki hocanızın öğretmen olduguna dair kimlik falan isteyebilir
kesin değil ama tahmindir bu.
0
deep435
(09.02.10)
ehliyetsiz hiçbir türlü kullanamazsın. zaten ehliyetin varken yanında yoksa da bir cezası var bildiğim kadarıyla.

normal sürücü kurslarındaki direksiyon dersleri sırasında özel bir belgeniz oluyor. K belgesi mi öyle bir şey. o zamanki direksiyon hocam anlatmıştı. gerçi kim görmüş öyle bir belgeyi bilmiyorum ama polis durdurursa falan o belgeyle işte sürücü eğitimi dahilinde hocanızla beraber trafiğe çıktığınız belgeleniyor.

tabii bu dediğim gibi milli eğitime bağlı bildiğimiz sürücü kurslarında oluyor. özel ders olayı ise bambaşka. orada kaçışınız yok. ehliyeti aldıktan sonra alabilirsiniz o dersi ancak. yanındakinin direksiyon hocası olması bir şeyi değiştirmez, kurstan K belgesi mi ne olmadan direksiyon hocaları kafasına göre direksiyona geçiremez.
0
burfak
(09.02.10)
ehliyetsiz araba kullanmanın iki türü var.

1. araba kullanmaya ehil olmadan araba kullanmak. ehliyeti hiç almamış olmak.
2. araba kullanmaya ehil olmak, ehliyeti olmak fakat yanında bulunmamak.

ikisini cezaları farklıdır. ehliyetiniz varsa ama yanınzda değilse taşımama ezası yersiniz.

ehliyetiniz hiç yoksa, olmamışsa, ehliyetsiz araba kullanmaktan daha büyük bir ceza yersiniz.

sürücü kursundan alınan sertifika, sizin araba kullanmaya ehil olduğunuzun göstergesidir. o belgeyle araba kullanıp yakalanırsanız ceza yersiniz ama ehliyetsiz araba kullanmaktan değil, ehliyetini yanında taşımamaktan ceza yersiniz.

ayrıca kefaletle araba sürülmez. öyle olsaydı alkollü yakalanan herkese yanındaki herhangi bir alkolsüz ve ehliyetli yolcu kefil olup yırtardı.
0
kibritsuyu
(09.02.10)
(1)

döküman halinde ingilizce türkçe sözlük

insanimsi
word veya pdf şeklinde ingilizce türkçe/türkçe ingilizce sözlük arıyorum. alfabetik sıraya dizilmiş halde aranan kelime ve karşılığını gösterse yeter. en basit örneğiyle:(ingilizce türkçe) car: otomobil(türkçe ingilizce) otomobil: car
word veya pdf şeklinde ingilizce türkçe/türkçe ingilizce sözlük arıyorum. alfabetik sıraya dizilmiş halde aranan kelime ve karşılığını gösterse yeter. en basit örneğiyle:
(ingilizce türkçe) car: otomobil
(türkçe ingilizce) otomobil: car
0
insanimsi
(09.02.10)
ilana katılıyorum
0
deep435
(09.02.10)
(3)

Kulak içi kulaklık

charlesbukowski
Daha önce bir çok soru sorulmuş bu konuda fakat ben sağlık açısından kulak içi kulaklıkların durumunu merak ediyorum. Mümkünse ehil bir kişi, kbb uzmanı gibi, kulak içi kulaklıklar kulağa zarar verip duyma kaybına yol açıp açmadığını anlatabilir mi?
Daha önce bir çok soru sorulmuş bu konuda fakat ben sağlık açısından kulak içi kulaklıkların durumunu merak ediyorum. Mümkünse ehil bir kişi, kbb uzmanı gibi, kulak içi kulaklıklar kulağa zarar verip duyma kaybına yol açıp açmadığını anlatabilir mi?
0
charlesbukowski
(09.02.10)
ehil değilim; ama kulakiçi kulaklık kullanmaya başladıktan sonra normal kulaklıklar fazlasıyla rahatsız edici geliyor. umarım ehil bir kişi de kullanımının belirli koşullarda sağlık sorunu yaratmayacağını da açıklar.*
0
gochebe
(09.02.10)
kulaga zarar verirmi benimde bir bilgim yok fakat mikrop artmasında rol oynuyor ve iltihabı kolaylaştırıyor diye biliyorum ama emin değilim dogal olarak ehilde değilim
0
deep435
(09.02.10)
koskoca ekşi duyuruda ehil kimseyi bulamadık mı yaa :)
0
🌸charlesbukowski
(10.02.10)
(3)

yurtdışından satın alınan telefon kaydı

levrek
Anladım, çıkış yapılmış bir pasaport gerekiyormuş. Yahu ben bu telefonu getirirken kdv ve gümrük vergisini de ödeyeceğim. Hatta başka vergi çıkartırlarsa onu da ödeyeceğim. Yine de pasaport ile kayıt şart mı oluyor?
Anladım, çıkış yapılmış bir pasaport gerekiyormuş. Yahu ben bu telefonu getirirken kdv ve gümrük vergisini de ödeyeceğim. Hatta başka vergi çıkartırlarsa onu da ödeyeceğim. Yine de pasaport ile kayıt şart mı oluyor?
0
levrek
(09.02.10)
telefonu getirirkn gümrükte herhangi birşey ödemiyorsunuz eger adet fazla değilse tabiki
0
deep435
(09.02.10)
Telefon sınır değeri geçiyor. O nedenle ödettireceklerdir diye düşünüyorum. Ama bu pasaporta kaydettirme olayı hoş değil. Herkese kaçakçı muamelesi yapıyorlar.
0
🌸levrek
(09.02.10)
pasaport ile kayıt şart.
ama istersen imei numarasını değiştirerek kullanabilirsin (yasal değil bu yöntem)
bu işi nasıl yapacağını da şuradan öğrenebilirsin; www.ingilizanahtari.com
0
de jure
(09.02.10)
(4)

Klavyeli, Dokunmatik Ekranlı, Wi-Fi'li Cep telefonu aranmakta

suursuz deve
Soru başlıkta. Lakin eklemek istediklerim var. Fiyatı 600-700 liraya kadar olursa şükela olur. Samsung b5310 corby pro var aklımda, nasıldır bilen eden? MediaMarkt'ta inceledim beğendim ama samsung olması düşündürüyor. Çevremde daha 1 yıldan fazla sağlam bir samsung kullanan görmedim. önceki telefon
Soru başlıkta. Lakin eklemek istediklerim var. Fiyatı 600-700 liraya kadar olursa şükela olur. Samsung b5310 corby pro var aklımda, nasıldır bilen eden? MediaMarkt'ta inceledim beğendim ama samsung olması düşündürüyor. Çevremde daha 1 yıldan fazla sağlam bir samsung kullanan görmedim. önceki telefonum nokia n73'tü, 3,5 yıldan fazla kullandım, hala daha çalışıyor ama tuşlar falan pert artık, değiştirmek gerek. Yardım elinizi benden esirgemeyin ekşi duyuru insanları. Teşekkürler..
0
suursuz deve
(09.02.10)
s8003 tavsıye ederım
0
hanyın
(09.02.10)
ikinci el temiz iphone
0
deep435
(09.02.10)
Corby Pro süper gibi dursa da Internet tarayıcısı çok yavaş ve RAM'i yeterli olmadığından çoğu siteyi açamıyor bile...

Dokunmatik ekran dışındakileri karşılayan HTC Snap çıktı, çok da güzel... Ama illa dokunmatik de olsun derseniz HP iPAQ 914c işinizi görebilir.
0
yardimci
(09.02.10)
htc p4350. 2 hafta kadar kullanmıştım. windows mobile olduğu için biraz kasıntılıydı ama idare eder diyebilirim.
0
insanimsi
(09.02.10)
(4)

yurtdisindan cep telefonu

askintoomuch
1 hafta once almanyadan getirdigim cep telefonum kullanima kapandi, kayit ettirmek gerekiyormus..faturasini bulamiyorum bi turlu..var mi bu isin bi caresi? yani ugrassam belki aldigim yerden faturasini fakslatabilirim ama cidden cok ugrastirir..baska bi yolu var mi arkadaslar?
1 hafta once almanyadan getirdigim cep telefonum kullanima kapandi, kayit ettirmek gerekiyormus..faturasini bulamiyorum bi turlu..var mi bu isin bi caresi? yani ugrassam belki aldigim yerden faturasini fakslatabilirim ama cidden cok ugrastirir..baska bi yolu var mi arkadaslar?
0
askintoomuch
(08.02.10)
faturaya gerek yok, giriş çıkış yaptığın pasaportunla bir telefoncuya gidiyorsun, hepsi o.
0
hollowlife
(08.02.10)
pasaportunla telefoncuya git 5tl karşılıgında yapıyorlar.
fakat son 2 sene içinde o pasaporta telefon kaydı yapılmamış olması gerekiyor. aklında bulunsun
0
deep435
(09.02.10)
ankara'daysan balıkçıoğlu'na, istanbul'daysan doğubank vb. yerlerde cüzi bir fiyata kırarlar imei numarasını. hiç uğraşma kırdır derim.
0
snowman
(09.02.10)
memlekete giriş yaptığın tarihten itibaren 1 ay içinde yaptırman lazım.
0
halauykusuz
(09.02.10)
(3)

provizyonda bekleyen para?

flexin
yabancı bir siteden alışverişim oldu 6 gün önce. fakat site türkiye ye ürün göndermediği için hemen işlemimi iptal etti. şu an internet bankacılığına girince tutarın dönem içi hareketlerde bekleyen işlemlerde durduğunu görüyorum. bankayı aradığımda bu paranın karşı tarafa ödendiğini ve siteyle temas
yabancı bir siteden alışverişim oldu 6 gün önce. fakat site türkiye ye ürün göndermediği için hemen işlemimi iptal etti. şu an internet bankacılığına girince tutarın dönem içi hareketlerde bekleyen işlemlerde durduğunu görüyorum. bankayı aradığımda bu paranın karşı tarafa ödendiğini ve siteyle temasa geçip parayı iade etmelerini istemem gerektiğini söylediler. site de parayı iade ettiğini söylüyor.

ne olacak benim bu paracıklarım :(

banka finansbank
0
flexin
(08.02.10)
bence banka tarafından yanlış bilgi verilmiş.teyit eder misiniz?
0
tyketto
(08.02.10)
iade edildiyse siteden dekont iste
dekont gelirse bankaya verir paranı alırsın gelmezse zaten para sitededir yakalarına yapış
para kaybolmaz merak etme
0
deep435
(09.02.10)
genelde sonraki hesap kesimi ya da o civar bir tarihte serbest birakirlar o parayi. tekrar siparis vermeye kalkma bu arada ayni yerden, bir o kadar daha para bloke olur (basima geldi)

bankaya faks cekmek vs ise yaramiyor bu durumda bu arada. iki taraf da sucu birbirine atiyor. (banka garanti)
0
disq
(09.02.10)
(6)

Bosch

miss antartika
Bosch'la çok büyük bir sorun yaşıyoruz ve sorun bosch tarafından inatla çözülmüyor.nereyi arayalım bir tanıdığı olan filan varmı, yol gösterebilecek biri?
Bosch'la çok büyük bir sorun yaşıyoruz ve sorun bosch tarafından inatla çözülmüyor.
nereyi arayalım bir tanıdığı olan filan varmı, yol gösterebilecek biri?
0
miss antartika
(08.02.10)
sikayetvar.com
0
rurouni
(08.02.10)
bosch derken, bosch ev aletleri mi?
0
nuisance
(08.02.10)
evet kurutma makinesiyle ilgili bir problem
0
🌸miss antartika
(08.02.10)
biz de bosch kurutma makinesi almak üzereyiz hangi modelde nasıl bir sıkıntı yaşadınız acaba?
0
uzun kulaklı yalnız tavşan
(08.02.10)
tüketici hakları
0
deep435
(09.02.10)
logixx modeli.
çamaşır makinesiyle kurutma makinesi üst üste dururken kurutma makinesinin kafanıza düşmemesi için gereken aparatı takamadılar bir aydır.
0
🌸miss antartika
(09.02.10)
(6)

laptop

simone
uygun fiyatta ama cok da kötu olmayan bir laptop almayı düşünüyorum hangisini tavsiye edersiniz acer fln nasıldır?
uygun fiyatta ama cok da kötu olmayan bir laptop almayı düşünüyorum hangisini tavsiye edersiniz acer fln nasıldır?
0
simone
(08.02.10)
acikcasi benim dilimde tuy bitti acer i kotulemekten. markalar hakkinda insanlar neler demis sozlukteki ilgili basliklarina bakarak bir sonuca varabilirsiniz, sanirim.

onun disinda oyle pazardan domates secer gibi laptop alinmaz. uygun fiyat tamam da, ne amacla kullanilacak, aranilan ozellikler nedir? bunlar hep onemli seyler.
0
entrapmen
(08.02.10)
tecrübelerime dayanarak:
-acer, hp, packard bell ivir zivir önermem
-toshiba, samsung öneririm
-sony ve dell'e iyi diyorlar ama kullanmadim veya kimseye aldirmadim. dell'in müsteri hizmetleri mükemmelmis.
-bir de sunu tecrübe ettim: alacaksan islemcin intel, ekran kartin nvidia olsun (sadece laptoplar için konusuyorum)

bu bilgiler isiginda bana bir laptop öner dersen mesela geçen suna gözattim baya da hosuma gitti:

www.teknosa.com

mesela. kolay gelsin.
0
samfisher
(08.02.10)
iyiler : toshiba - asus - sony

orta : hp samsung

kötü : casper

diğer koymadıklarımıda orta ve kötüye serpiştirebilrisiniz.
0
uykulu_fb
(08.02.10)
(git: 124102)

surda iki tane dell onerım var, tavsiye ederim.
0
bryan fury
(08.02.10)
toshiba asus dell kullandım hp acer kullanan gördüm. hp ve acer alıpta memnun kalanı görmedim. asusu şuan kendim kullanıyorum memnunum. 2 tane dell kullandım 2 sene çok memnundm. en sağlamları toshibaydı. 4 sene toshiba kullandım üstüne çay döktüm, yere düşürdüm ekranı çatlattım, sevgiliyle kavga ettim bilgisayarı yumrukladım bi kaç kere ekstradan düşürdüm. hala çalışıyo hatta asusu aldım arkadaşa verim toshibayı. çok memnun oda. toshiba al bence biraz pahalıdır ama kaya gibin bilgisayar.
0
rereroro
(08.02.10)
2seneyi aşan süredir acer kullanıcısıyım şikayetim var mı? YOK! memnunmuyum? YOK
dış kasa çok zayıf ekran açılıp kapanmaktan menteşeler çatladı katta birisi kırıldı kırılacak
bataryası 1 senede öldü
şarj aleti arıza verdi
fakat ne hikmetse performansı harika 5920g modeli 2.2 işlemci var ısınmaktan eriyecek artık (bakımsızlıktan fanlar sogutmuyor yoksa düzenli kullanımda ısınma problemi yoktur) ama birkez olsun kapanmadı fakat tamamen şans işi
arkadaşlarımda var aynı laptop aynı model onlar kapanıyor ufak ısınmalarda
ama kesinlikle önermem
sony öneririm toshiba öneririm fakat yüksek modellerinden
0
deep435
(09.02.10)
(4)

Kayseri'de gezilecek yer

kilroy
Cuma sabahı Kayseri'ye uçuyoruz. Cuma-cumartesi-pazar Erciyes'te kayak yapacağız.Cuma erken saatte varacağımız için yarım gün kayseri'yi mi dolaşsak dedik. Bir taksi tutsak, yarım günde Kayseri'yi gezebilir miyiz?Bir de gezilecek nereleri vardır? Talas kasabası varmış galiba yakında. Onun dışında me
Cuma sabahı Kayseri'ye uçuyoruz. Cuma-cumartesi-pazar Erciyes'te kayak yapacağız.

Cuma erken saatte varacağımız için yarım gün kayseri'yi mi dolaşsak dedik. Bir taksi tutsak, yarım günde Kayseri'yi gezebilir miyiz?

Bir de gezilecek nereleri vardır? Talas kasabası varmış galiba yakında. Onun dışında merkezde nereler gezilebilir? Her yer yürüme mesafesinde midir?
0
kilroy
(08.02.10)
hocam şehrin merkezi, tarihin merkezi gibi. şehrin merkezinden 1 kilometre güney kuzey doğu batı (fark etmez) yürüseniz en az 8-9 tane 600-700 yıllık tarihi eserlerle karşılaşırsınız. kale var mesela bizans'tan kalma. içinde bayağı antikacı, baharatçı, pastırmacı var :)

e tabi kadir has stadyumu es geçilemez.
0
o da olabilir
(08.02.10)
Yok hocam, yarım günde bitiremezsiniz Kayseri'yi.
Ancak şöyle özetleyebilirim, bu Nişantaşı - İstiklal tadında, trafiğe kapalı sokaklarda falan takılıp alış veriş yapacaksanız "27 Mayıs"ı sormanız gerek, Cumhuriyet Meydanı'nın arkasında bu bölge.

Daha modern, kafeli AVM'li bir gezi planlıyorsanız Alparslan ve Gültepe Mahallelerine gitmenizi öneririm, özellikle "Kayseri Park" ve İpeksaray" görmek isteyeceğiniz iki AVM, civarında da çok güzel kafeler, kitapçılar var. Hemen Kayseri Park'ın yanındaki Kıvılcım Kitapevi, ki Remzi'ye çok benzer, ve yanındaki "Neşve Kafe", benim sürekli gittiğim mekanlardır, en azından Kayseri'de olduğum sürelerde.

Daha parklı bahçeli mekanlar arıyorsanız, Cumhuriyet Meydanı'nda, Hilton'ın arkasındaki Mimar Sinan Parkı, ya da Sivas Caddesi'ne doğru gittiğinizde rastlayacağınız "Gültepe Parkı" içinde oturulabilecek, ufak tefek kafeleri falan olan, İstanbul Yıldız Parkı ya da Konya Alaaddin Tepesi'nin benzeri parklar. Ayrıca Meydan'dan "Seyid Burhaneddin" türbesine doğru yürürseniz, hem gayet güzel çevre düzenlemli bir bölgeden geçeceksiniz, hem de Şehrin iki önemli salonunun yanından geçeceğinizden, sergilenen bir gösteri ya da çalışma varsa, ya da oynanan bir oyun, katılabilme imkanınız da olur.

Piknik diyorsanız hava limanı yolundaki "Fuar"a gtmenizi tavsiye ederim, ya da Talas'ın üst tarafındaki piknik alanını. Kent ormanı da iyidir, ancak yolu bulmak biraz sıkıntılı olabilir.

Şehrin eski kısmı, Kale'yi karşınıza alıp sağa, "Düvenönü"ne doğru yürüdüğünüzde, surların arkasında kalacak, Kadı Hamamı ve Cami-i Kebir, görmek isteyebileceğiniz iki yapı, ayrıca oradan 27 Mayıs'a çıkarken Kuyumcular, Sarraflar, Baharatçılar çarşılarını ve Kapalı Çarşı'yı da görmeden geçmeyin.

Meydan'dan Kartal'a, az önce bahsettiğim Seyid Burhanettin'e giderken, bol bol 700 yıllık eserlere rastlayacaksınız, Hunat Hatun Külliyesi gibi, hamamı, medresesi, camisi, türbesi falan derken, küçük çaplı bir kampüsü var yapının. İç kale, surlar, birden fazla hamam ve en sonunda, şehitlikle birlikte bir anıt gibi duran Döner Kümbet. Oradan düz gittiğinizde, Yamaç Paraşütçüsü Heykeli'nden doğruca giderseniz Erciyese gidiyorsunuz. Eteklerindeki Hisarcık ve Hacılar'da harika bağlar ve eski evler var, oralarda da vakit öldürebilirsiniz.

Talas konusunda tesüf ederim, ne kasabası? Şehirden yarı bağımsız gelişen, öğrenci ve öğretim üyelerinin falan yaşadığı bir bölge, ki şehrin üçüncü büyük ilçesi. Çok güzel taş evler, bir kaç kilise ve bir yabancı koleji var, görülmeye değer mekanlar da var burada. Mini bir Eskişehir - Kadıköy harmanı gibi gelmiştir burası bana. Ali Dağı'nın zirvesinde manzara harikadır, isterseniz yamaç paraşütü de deneyebilirsiniz, geçen yaz Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık.

Stadyum iyidir, modern bir yapı ve etkileyici bir çevre düzeni isterseni görebilirsiniz, tramvayla da ulaşabiliyorsunuz. Bir de, Meydan'da, "Divan Cafe"de bir kahve içmeden şehirden ayrılmayın. Tramvay, bir kaç asırlık çınarlar ve meşeler, 700 yıllık kale ve medreseler ve etrafinizda dolanan kedilerle, kesinlikle hoş bir deneyim oluyor.

İyi eğlenceler!

Otobüslere ve tramvaya çekinmeden binin, her yere sık sık seferler vardır, aktarma uygundur ve
biletler de makuldür. Lakin yarım günden çok kalacaksanız kontaksız bir kart edinmeyi düşünün derim, Akbil ya da e-bilet'in Kayseri versiyonu.
0
heruamarth
(08.02.10)
ne güzel açıklamışsın hocam ellerine sağlık ben kayserideyim benim bilmediklerim bile vardı
0
deep435
(08.02.10)
yemek yemek için "ananın yeri" ne gidin.
0
cruseo
(09.02.10)
(2)

ptt para transferi

andorei
merhabalarbir ögrenci olan ben bir ögrenci olan arkadaşıma 10 lira borç vereceğim. bu para yarın arkadaşıma lazım ikimizde ankara içinde fakat uzak yerlerde ikamet etmekteyiz.ben yarın ptt şubesine gidip arkadaşımın adına para gönderebilirmiyim? herhangi bir hesap numaramız vs yok.dedigim gibi bir ş
merhabalar

bir ögrenci olan ben bir ögrenci olan arkadaşıma 10 lira borç vereceğim. bu para yarın arkadaşıma lazım ikimizde ankara içinde fakat uzak yerlerde ikamet etmekteyiz.
ben yarın ptt şubesine gidip arkadaşımın adına para gönderebilirmiyim? herhangi bir hesap numaramız vs yok.

dedigim gibi bir şekilde halletmeliyim. uzunda olsa, işime yaramasada alternatif çözüm yollarını söyleyebilirmisiniz acaba rica etsem?
0
andorei
(08.02.10)
online havale yapabilirsin.ama bildiğim kadarı ile bi 3 lira gibi bişey kesiyorlar
0
ozkaya
(08.02.10)
Evet 3 tl gibi kesintisi mevcuttur
0
deep435
(08.02.10)
(3)

acaba?

deep435
Ya benim maximum cardim varFakat benim bankam ziraat bankasi ama butun reklamlar isbankasiSorum kisacasi su bunlarin farki var mi varsa nedir bilen varmi?
Ya benim maximum cardim var
Fakat benim bankam ziraat bankasi ama butun reklamlar isbankasi
Sorum kisacasi su bunlarin farki var mi varsa nedir bilen varmi?
0
deep435
(08.02.10)
#107044 burda ben de sormuştum benzer bişi..
0
saleen
(08.02.10)
sanirim anlamadim
Simdi merak ettigim su bu kartlar ayni ise reklamda gosterilen butun avantajlar ikisi icinde gecerlimi degilse ayni ismi nasi kullaniyorlar yani kartlar ayni mi degilmi neden boyle bir sey var cok ogrenesim geldi
0
🌸deep435
(08.02.10)
evet gecerli işte.ikisi de aynı seyi yapıyo aynı puanı topluyo aynı taxiti yapıyo vs. kullanmaya başladığımdan beri benim gördüğüm şimdilik bu yani..
0
saleen
(08.02.10)
(2)

ipod ve kırılan ekran ikilisi

veritas89
evet annem ipod u düşürdü ve ekranı parçalanmış , ipod ekranı nerden bulabilirim acaba teşekkürler ...
evet annem ipod u düşürdü ve ekranı parçalanmış , ipod ekranı nerden bulabilirim acaba teşekkürler ...
0
veritas89
(07.02.10)
Hangi sehirdesin bilmiyorum ama googlea ipod teknik servis yazman yeterli
0
deep435
(08.02.10)
eBay'den bulabilirsiniz. Genellikle hong kong menşeli satıcılarda bulunuyor. 5. nesil video oynatabilen iPod ekranını kargo dahil 28 liraya almıştım. Yanında iPod kasasını açmak için olduğu iddia edilen plastik parçalar da veriyorlar ama ben penayla açmıştım. 15 gün falan sürmüştü yalnız gelmesi. Sökmesi de çok zor değil, youtube'da ilgili videolar bulabilirsiniz.
0
arche
(08.02.10)
(7)

Yurtdışında İngilizce (ilk tercih Avustralya)

fuatturkrap
merhaba arkadaşlar;benim kuzeni yurtdışında bi ingilizce kursuna göndermek istiyoruz. yaz mevsiminde 3 aylık süreçte.. ilk tercih avustralya(sydney) çünkü orada bayaa akraba, eş-dost mevcut ve kuzen bi hatun kişi olduğu için ailesi biraz da olsa endişeli kalacak yer konusunda..daha önce bu kurslarda
merhaba arkadaşlar;

benim kuzeni yurtdışında bi ingilizce kursuna göndermek istiyoruz. yaz mevsiminde 3 aylık süreçte..

ilk tercih avustralya(sydney) çünkü orada bayaa akraba, eş-dost mevcut ve kuzen bi hatun kişi olduğu için ailesi biraz da olsa endişeli kalacak yer konusunda..

daha önce bu kurslardan birine katılan, bilgisi olan sağlam bi şirket bilenler yardımcı olursa sevinirim..

teşekkürler şimdiden..
0
fuatturkrap
(07.02.10)
merhaba
[email protected]'dan iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırım.
0
şehnaztango
(07.02.10)
hem maddi açıdan hemde ingilizcenn konuşulma açısından malezyayı tercih ederim
0
deep435
(07.02.10)
malezya mi? hani su mi 1 go back liao, kena on9 few weeks oledi jor diye singlish'ce konusanlarin oldugu yer? :))

malezya ve singapurdan uzak durmasini tavsiye ederim. avusturalyada akraba yaninda kalip dil kursuna gidebilir. ayrica ingilizceleri ingiltere aksani gibi, daha bi kuul.
0
erich
(07.02.10)
aile (eş-dost, akraba) yanında ingilizce dil kursuna gitmek maddi açıdan çok rahat olabilir ama öğrenme açısından tam tersi oranda etki eder. zaten süre 3 aylıkken o sürede sürekli ingilizce konuşması lazım ki bişeyler kapabilsin. yoksa türkiye'de kursa gitmekten bi farkı olmaz. sadece kursta ingilizce konuşur eve geldiğinde teyze-hala naber nası gidiyo devam eder. eğer maddi durumları biraz daha zorlayabilirlerse tanıdık olmayan yabancı aile yanında kalabileceği yere gitmesi daha mantıklı.
0
aysiku
(07.02.10)
akrabalarla kalırsa hiç bir şey öğrenemez...
0
jeanne hebuterne
(07.02.10)
evet akraba durumunu düşündük; yalnız daha önce 6 aylığına turist vizesi ile giden bi kuzenim oradakilerin kendisi ile türkçe konuşmasını yasaklamış ve "konuşma pratiğini" çok geliştirmişti..

zaten bizim ailenin oradaki gençleri pek türkçe konuşamıyor

sozluk.sourtimes.org şu haldeler :) kendilerini rahat ifade edemiyorlar türkçe konuşurken. gidecek kişi de Anadolu Üni. hazırlığı bitirip gidecek..

malezya ya da singapur gibi seçenekleri direkt eledik. avustralya olmazsa ingiltere olacak ama dediğim gibi ilk tercih avustralya..
0
🌸fuatturkrap
(07.02.10)
Ingilterede dil kursuna gitmeyi dusunuyorsa iyi arstirsin zira British council pek cok dil kursunun lisansini aldi. Parayi vermesiyle kalir, vize alamaz. Zaten Ingiltere Avustralya ve Amerika'ya oranla baya bi pahali.
0
erich
(07.02.10)
(1)

kyk öğrenim kredisi bahar dönemi başvurusu

lord esseginziki
merhabalar,kyk öğrenim kredisine başvurayım dedim de, sonra sene ortasında olduğumuzu hatırladım.google'da baya bakındım ama bir sonuç yok. öncelikle bahar döneminde böyle bir başvuru dönemi oluyor mu? (google'dan çıkan sonuçlarda geçen sene olmuş gözüküyor)üstteki soruyu gereksiz kılan diğer soru,
merhabalar,

kyk öğrenim kredisine başvurayım dedim de, sonra sene ortasında olduğumuzu hatırladım.

google'da baya bakındım ama bir sonuç yok.

öncelikle bahar döneminde böyle bir başvuru dönemi oluyor mu? (google'dan çıkan sonuçlarda geçen sene olmuş gözüküyor)

üstteki soruyu gereksiz kılan diğer soru, başvuru tarihlerini bilen var mı?
0
lord esseginziki
(07.02.10)
başvurular yazın oluyor diye biliyorum yani eski adıyla öss sınavının açıklanmasından sonra oluyor
bahar dönemindeki başvurulardan habersizim
0
deep435
(07.02.10)
(1)

yetenek sizsiniz türkiye

baldur
arkadaşlar, bugün yayınlanan bölümünde melis bilen yarıştı mı acaba? bir de çeyrek final etabı kaç hafta yayınlanacak tvde?
arkadaşlar, bugün yayınlanan bölümünde melis bilen yarıştı mı acaba? bir de çeyrek final etabı kaç hafta yayınlanacak tvde?
0
baldur
(07.02.10)
yarın canlı yayında yarı final var sadece bunu biliyorum
0
deep435
(07.02.10)
(6)

nargile

şirig
nargile içtik arkadaşlarla bana çok fena dokundu bu şey 4 kere kustum şimdide başım acayip agrıyor...?ne yapmalıyım?
nargile içtik arkadaşlarla bana çok fena dokundu bu şey 4 kere kustum şimdide başım acayip agrıyor...?ne yapmalıyım?
0
şirig
(06.02.10)
acik havaya cikin, temiz hava alin. gecer bir iki saate
0
crucio
(06.02.10)
agrı kesici alın bana da oluyor hatta banyo yapıorm ben ondan sonra
0
spartakus
(06.02.10)
eğer ki, nargilenin tütünü falan yanmış közü de kömürleşmiş ise zehirlenmiş olabilirsiniz. bi acile gidin, serum versinler. bişeyiniz kalmaz.
0
yasin b
(07.02.10)
Açıkçası ilk defa içiyorsanız biraz çarpması normal ama bu kadar ağır tepki vermeniz biraz sınırın ötesinde. Yanmış tütünden yahut yanlış kömürden zehirlenmiş olma ihtimaliniz de var ancak anlardınız diye tahmin ediyorum içerken? Yanmış tütün hemen belli eder kendisini.

Eğer zehirlenme söz konusu değilse, açık hava iyi gelecektir.
0
money money money
(07.02.10)
her şekilde 1-2 saate geçer
nargilenin üstüne közleri büyük parçalar halinde koymayın mümkün oldugunca küçük ve etrafına koymaya çalışın ortası açık kalsın
tütünden çok közün dumanını içmiş olabilirsiniz zehirleme olabilir baş ağrısı tütün yapmaz
0
deep435
(07.02.10)
Pencerenizi açıp üstünüze kalın bir şeyler giyip bir uzansanız azcık uyusanız bence iyi gelecektir.Yalnız birilerine söyleyin veya alarm kurun ki, açık pencere altında sabaha kadar uyumuş olmayın.Zatürre olursunuz sonra :D
0
afush
(07.02.10)
(8)

Laptopun kapanmaması için

jacque
The sims 3'ü 1 saatten fazla oynayınca laptop aşırı ısınıp kapanıyor bazen yarım saatte bile çok fazla ısınıyor. Kapanmaması için ne yapabilirim görüntü ayarlarını değiştirmek gibi mesela?
The sims 3'ü 1 saatten fazla oynayınca laptop aşırı ısınıp kapanıyor bazen yarım saatte bile çok fazla ısınıyor. Kapanmaması için ne yapabilirim görüntü ayarlarını değiştirmek gibi mesela?
0
jacque
(06.02.10)
sorun ısınmaysa laptoplar için olan fanlar/soğutucular işini halleder sanırım.
0
onuruno
(06.02.10)
notebook sogutucusu alin. masref yapmak istemiyorsaniz notebooku acip fanlari temizleyebilirsiniz, bir miktar faydasi olur. ayarlarla falan en fazla 5-10dk daha kazanirsiniz.
0
crucio
(06.02.10)
iç temizliği lazım öncelikle. bence büyük ihtimal sorununuzu çözer.
bunu zaten biliyorsunuzdur sert bir tabanda kullanmanız lazım laptopu.
şahsen bende o kesmiyor artık (yalama vida yüzünden içini açıp temizleyemiyorum), dizime alıyorum laptopu, fanı boşluk tarafına getirecek şekilde ayarlıyorum o zaman sorun olmuyor. çok rahatsız oluyor o ayrı.
ya da para basıp altında bahsedilen fanlardan almak.
0
natnan
(06.02.10)
sogutucular pek ise yaramiyor soyleyim.. en temizi actirip temizletmek.
0
kakoy
(06.02.10)
ekran cozunurlugunu dusurebilirsin...
laptop sogutuculardan bir tane edinebilirsin...
0
kezzy homeros
(06.02.10)
deodorant kutusu gibi kutularda basincli hava satiliyor, onlarin ince ucunu laptopin hava giris ve cikislarina sokup, dondurmamasina dikkat ederek icindeki tozu buyuk bir olcude temizleyebilirsin. hava ufleyen elektrik supurgen varsa da ayni isi gorur.
0
compumaster
(07.02.10)
ufak çaplı bir temizlik yetecektir fazla birşey yapmana gerek yok
0
deep435
(07.02.10)
bence önce laptop standi almalısın.soğutucu özellikli.
aliminyum olanlar çok dah başarılı, z,ra aliminyum asla ısınmadığı gibi soğuğu da bizzat çekmekte...
0
jeanluc
(07.02.10)
(5)

ipod touch 3g 32gb mi 64gb mi?

cagdassalur
kullananlar varsa eğer yetiyormu size 32? bende şu anda 1g 8gb var yetmiyor. param 32'ye zar zor yetiyor ama zorlarsam alırım gibi(64 gb'ı)
kullananlar varsa eğer yetiyormu size 32? bende şu anda 1g 8gb var yetmiyor. param 32'ye zar zor yetiyor ama zorlarsam alırım gibi(64 gb'ı)
0
cagdassalur
(05.02.10)
zorladiginda alabiliyorsan yeter ki zaten ?

bende 32 gb iphone 3gs var. film-dizi olayina girmezsem rahat yetiyor. ama o islere bulasirsan 128 olsa gene yetmez.
0
arnatuile
(05.02.10)
hacı, bende vaktinde senin gibi sormuştum 8 mi 32i mi diye.mal mısın git 32 al.bana 32 bile yetmiyor dediler.ama 2 ay oldu daha 8 gb'ı geçemedim.hep 6'da falan kaldı.pişman değilim.çünkü işlemcisi daha hızlıymış+yeni nesil+ses kaydı var.

sana naçizane tavsiyem 32 al.64'le bir farkı yok.net hızı,işlemcisi aynı.ben 8'i bile dolduramıyorum.film izlemiyorum bile.zaten izleyenleri anlamıyorum.o ekranla izlenen filmden zevk alınır mı?hem film izlemeyene kadar uğraşacağın bir sürü oyun,müzik,ebook,uygulama vs..var.
0
tyketto
(05.02.10)
Simdi o kadar para neden veriyosun bunu anlamis degilim ama once onerimi soyleyim 32 al onu bile dolduramayacaksin goreceksin yada soyle bi deneme yap pcde bi klasor ac ipodun icine neler atacaksin kucuk capli bi deneme yap oylede anlarsin
Filme falanda yeter eger arsiv yapmayacaksan ipod icerisinde izleyip silmek icin cok bile
Ama bence ipod alacagina bekle en guzel ipadi al
0
deep435
(05.02.10)
cok merak ediyorum ne dolduruyorsunuz bu kadar cihazlara hacilar?
16gb ipod touch aldim kac sene evvel ama toplasan 5-6gb doludur. yani tamam film milm olaylari iyi de zaten ihtiyac aninda izleyecegin filmi atarsin durur, koca arsivi ipodda tasimanin pek manasini yasayamadim acikcasi.
0
dengesiz pamuk
(05.02.10)
teşekkürler cevaplar için 32 alıcam o zaman. deep435 benim derdim boyutla. zaten ipod touch'ı derslerde dolmuşta vs. kullanmak için alıyorum onun dışında netbook var zaten ipad'e hiç gerek yok.
0
🌸cagdassalur
(05.02.10)
(7)

netbook umu hiç kapatmıyorum bataryayı dışarda mı tutayım?

cagdassalur
download yaptığımdan dolayı. batarya takılıyken güç kaynağı görevi görmesi avantaj tabi ama bilgisayarın sağlığı için hangisi daha iyi? ne kadar sürede ne duruma gelir? ayrıca tepe tepe kullanma ihtimalim de var yani bataryayı iyice suyu çıkana kadar takılı tutarım sonra sıfır batarya alırım gibi. y
download yaptığımdan dolayı. batarya takılıyken güç kaynağı görevi görmesi avantaj tabi ama bilgisayarın sağlığı için hangisi daha iyi? ne kadar sürede ne duruma gelir? ayrıca tepe tepe kullanma ihtimalim de var yani bataryayı iyice suyu çıkana kadar takılı tutarım sonra sıfır batarya alırım gibi. ya da şimdi alsam dışarda yenisini evde diğerini kullansam kaça bulurum?

not: model lg x120.
0
cagdassalur
(05.02.10)
sık elektrik kesintisi yaşamıyosanız cıkartın bataryayı
ama yaşıyosanız suyu çıkana kadar takılı tutun
0
matilda
(05.02.10)
kesinti çok nadir ama evde yokken keinti olursa bütün download mundar oluyor, riske girmek istemiyorum. fiyatlar nasıldır? aradım bulamadım ben.
0
🌸cagdassalur
(05.02.10)
ben dışada tutuyom çünkü elektrik sürekli war. içerde tutarsan ısınır ömrü tükenir.
0
rereroro
(05.02.10)
laptop, netbook giib cihazların bataryalarını cıkarmadan kullanın efenım.
0
bryan fury
(05.02.10)
@buryan
nedenkine?
0
cizmedin ki kesesin
(05.02.10)
Bataryalari cikarmadan kullanin en son aciklamalarda zarari olmadigi soylendi ama eger kesinti olmuyorsa kesinti cok sk oluyorsa bataryada oluyor ufak tefek kesintilerden birsey olmaz
0
deep435
(05.02.10)
(git: 111949)
pili yarısına (tam olarak %40 doluluk seviyesine) kadar boşaltıp sökün, sonra da buzdolabında saklayın.
0
mevtagezer
(05.02.10)
(5)

Chrome - İnternet

notinhere
chrome ile bi sitede seçtiğim bir iki kelimeyi, sağ tık kopyala dediğimde, yada bi linki sağ tık aç git deyince bi kaç kere tıklamak gerekiyor, chrome kullananlarda da var mı bu hata? bunu yaparken nasıl sinirleniyorum anlatamam, çok güzel bi tarayıcı olmasına rağmen bir anda si(l)esim geliyor.bide
chrome ile bi sitede seçtiğim bir iki kelimeyi, sağ tık kopyala dediğimde, yada bi linki sağ tık aç git deyince bi kaç kere tıklamak gerekiyor, chrome kullananlarda da var mı bu hata? bunu yaparken nasıl sinirleniyorum anlatamam, çok güzel bi tarayıcı olmasına rağmen bir anda si(l)esim geliyor.

bide şu son 2 günde ttnetin yurtdışı çıkışlarında bi sorun mu var acaba? bazı sitelere girişte sorunlar yaşanıyor?
0
notinhere
(04.02.10)
bendeki chrome da böyle bir sorun da yok. haberin olsun
0
denizdorak
(04.02.10)
ben de arada yaşıyorum, zannedersem tıklama alanı ile ilgili bir problem var (x.y koordinatlarından bahsediyorum. parantez build.45 v.3)
0
turkish tekila
(04.02.10)
evet chromeda aynı sorunla ben de karşılaşıyorum. turkish tekila nın dediği gibi tıklama alanıyla ilgili bir problem.
0
Frau
(04.02.10)
evet bendede aynı problem var önce mousedan şüphelendim ama sonra chrome da oludugunu anladım
0
deep435
(04.02.10)
evet yurt dısı cıksıalrda sorun var..
0
jamswety
(04.02.10)
(5)

Work and travelcılar, Amerika ile münasebeti olanlar bir sorum var..

toshiro
selam arkadaşlar..bir arkadaş ile birlikte yaz tatilinde amerikada çalışma gibi bir planımız var. çalışacağımız yer arkadaşın amerikada yaşayan akrabalarının restoranı.yani iş bulma ve konaklama problemimiz olmayacak. sorum şu,bizim amerikaya böyle yaz tatilinde gidip çalışabilmemiz için ille de wor
selam arkadaşlar..bir arkadaş ile birlikte yaz tatilinde amerikada çalışma gibi bir planımız var. çalışacağımız yer arkadaşın amerikada yaşayan akrabalarının restoranı.yani iş bulma ve konaklama problemimiz olmayacak.
sorum şu,bizim amerikaya böyle yaz tatilinde gidip çalışabilmemiz için ille de work and travel ajanslarına başvurmamız mı lazım,vize işleri falan.. yoksa bunun başka bir yolu var mıdır?en hesaplı şekilden bu işi nasıl hallederiz?
0
toshiro
(31.01.10)
self placement diye bir şey var o şekilde gidebilirsin ama bunun için yine bi şirketle çalışman lazım. self wat 600 dolar falan. ds2019 formu çıkarılacak senin için o yüzden istiyorlar o parayı kendi komisyonları da var.
0
fundamental
(31.01.10)
hmm..anladım peki turist vizesi ile gitsek te öyle çalışsak orda bi sorun çıkar mı? çıkarsa bu self wat olayının fiyatı her yerde aynı mıdır?
0
🌸toshiro
(31.01.10)
yanilmiyorsam turist vizesiyle orada calisamazsin, calissanda el altinda calisirsin social security number alamazsin.
0
erich
(31.01.10)
turist vizesiyle çalışamazsın kaçak çalışıp yakalanırsan sınırdışı edilirsin bir daha abdye de giremezsin. self wat her yerde üç aşağı beş yukarı aynı.
0
fundamental
(31.01.10)
herhangi bir work and travel şirketiyle anlaşıp işini kendin belirlersen sorun olmaz ama çalışacagın yerdende bazı belgelerin gelmesi gerekiyor her yerde çalışamazsın belirli özelliklere sahip olması gerekiyor işyerinin
0
deep435
(01.02.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.