Giriş
(2)

Kira geliri vergisi hesaplamayı nereden öğrenebilirim?

psmstc
Bir de kiraladığımız dükkan için stopaj ödemesini kiracının ne kadar yaptığını nereden öğrenebilirim?
Bir de kiraladığımız dükkan için stopaj ödemesini kiracının ne kadar yaptığını nereden öğrenebilirim?
0
psmstc
(06.03.24)
Dijital vergi dairesi
0
Mistyimage
(06.03.24)
Kiracını ara, kiracının mali müşavirinden sana döküm versin. Bu döküm ile hazır beyan'da çıkan tutar aynı mı kontrol et.

Beyanname verirken kendi çıkıyor tutar zaten.
0
liberal
(12.03.24)
(1)

Rusya vizesi Schengen için problem yaratır mı?

Depik
1.5 sene sonra süresi dolacak pasaportumla Rusya vizesi alıp giriş yapacağım. Yeni çıkartacağım pasaportumla Schengen vizesi almakta bir problem yaşar mıyım?
1.5 sene sonra süresi dolacak pasaportumla Rusya vizesi alıp giriş yapacağım. Yeni çıkartacağım pasaportumla Schengen vizesi almakta bir problem yaşar mıyım?
0
Depik
(06.03.24)
Benim pasaportumda Rusya vizesi var ve 1 yıl schengen aldım Almanya'dan aynı pasaporta. Sorun yok yani.
Rusya vizesi Şubat 2023
Almanya Ocak 2024
0
mustafakesekci
(06.03.24)
(3)

evdeki eski eşyalardan nasıl kurtulurum?

bobinhoo
Merhabalar,Taşınacağım için eski evdeki eşyalardan kurtulmak istiyorum. Eski kanepeler, ahşap salon vitrini ve masası, salon oturma takımı, eski ahşap yatak odası takımı vb. Hatta 3 adet çalışır durumda beyaz eşya bile var.Bir iki eskiciyle konuştum ama sadece beyaz eşyaları alırız diyorlar. Eşek gi
Merhabalar,

Taşınacağım için eski evdeki eşyalardan kurtulmak istiyorum. Eski kanepeler, ahşap salon vitrini ve masası, salon oturma takımı, eski ahşap yatak odası takımı vb. Hatta 3 adet çalışır durumda beyaz eşya bile var.

Bir iki eskiciyle konuştum ama sadece beyaz eşyaları alırız diyorlar. Eşek gibi ağır vitrindir, gardroptur, yataktır bunları almak istemiyorlar. 30 yıllık falan zaten çoğu.

Ben bu eşyalardan en az masrafla nasıl kurtulurum sizce? Eski evden yeni eve götüreceğim 3-4 parça eşya var sadece, en son bunları taşıayacak firmaya hepsini alıp yolda çöpe falan döktüreceğim sanki. Kullanmayacağım eşyanın taşınmasana para vermek de içime oturuyor.

Var mı çözüm önerisi olan? Ankara/çankaya'da eski ev.
0
bobinhoo
(06.03.24)
ev taşıma nakliyecileri sadece kapının önüne kadar indiriyor, belediyeyi arayıp bildirmeniz gerekiyor, durumu nakliyecilere bildirmen lazım baştan.
belediye almıyorum şuraya koyun derse nakliyeciler araca koyup başka yere atmıyorlar.
0
eja
(06.03.24)
muhtarınızla görüşün. ihtiyacı olan varsa size yönlendirir. gelip almaları gerektiğini de belirtirsiniz. hepsi olmasa bile bir kac eşyayı bu şekilde eritebilirsiniz.
0
exlibris
(06.03.24)
Bulunduğunuz ilce belediyesini bir arayın.

Bazı belediyeler mobilyaları evden gelip alıyor. İhtiyacı olanlara teslim ediyor.

Ben bir kez böyle yapmıştım. Randevu verdiler. Belediyenin kamyoneti ile gelip daireden kendileri indirdi araca yükleyip götürdüler.
0
wilhelmwasmuss
(07.03.24)
(7)

noktalama işaretleri sorusu

nerthus_
Teknolojinin ışığında, sektördeki yenilikleri takip ederek, kendimizi sürekli güncel tutmayı; müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz. Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında çalıştığımız iş ortaklarımızı yol arkadaşlarımız olarak görerek, birlikte
Teknolojinin ışığında, sektördeki yenilikleri takip ederek, kendimizi sürekli güncel tutmayı; müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz. Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında çalıştığımız iş ortaklarımızı yol arkadaşlarımız olarak görerek, birlikte gelişmeyi ve büyümeyi vizyon ediniyoruz.

noktalama işaretlerinde hatalar var mı?
0
nerthus_
(06.03.24)
fiilimsilerden sonra virgül konmaz. ederek ve görerek kelimelerinden sonraki virgüller olmamalı.
0
elorelia
(06.03.24)
bence şöyle olmalı;

Teknolojinin ışığında sektördeki yenilikleri takip ederek kendimizi sürekli güncel tutmayı -ve- müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz. Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında çalıştığımız iş ortaklarımızı yol arkadaşlarımız olarak görerek birlikte gelişmeyi ve büyümeyi vizyon ediniyoruz.
0
orient blue
(06.03.24)
"Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında" ifadesinden sonra virgül eklenebilir. Bu, cümleyi daha da netleştirecektir.

Onun dışında bence bir sorun görünmüyor.
0
mustafakesekci
(06.03.24)
virgüller gereksiz, sürekli dura dura okutmaya neden oluyor, akışı bozuyor. "tutmayı"dan sonra virgül koyun yeter. ama orient blue'nun dediği gibi "ve" de güzel olur orada. "memnuniyetiyle" şeklinde yazmak da okumayı kolaylaştırır.
0
kesmekes laleler
(06.03.24)
Fiilimsiden sonra virgül gelmez. Noktalı virgül sıralı cümlelere gelir.
Teknolojinin işığında sektördeki yenilikleri takip ederek kendimizi sürekli güncel tutmayı, müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz. Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz SIrasında çalıştiğımiz iş ortaklarımızı yol arkadaşlarımız olarak görerek birlikte gelişmeyi ve büyümeyi vizyon ediniyoruz.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(07.03.24)
merak ettiğim için gemini'ye sordum. verdiği yanıtlar :)

"Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında" ifadesinden sonra virgül koyabilirsiniz.

Cümleyi biraz daha geliştirmek için:


"Sektördeki yenilikleri takip ederek" yerine "Sektördeki yenilikleri takip ederek ve kendimizi sürekli güncel tutarak" şeklinde bir ifade kullanabilirsiniz. Bu, sürekli güncel kalmaya verdiğiniz önemi daha da vurgulayacaktır.

"Müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak" yerine "Müşteri memnuniyetine ve güvene odaklı çalışarak" şeklinde bir ifade kullanabilirsiniz. Bu, daha özlü ve akıcı bir ifade olacaktır.

"Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında" yerine "Mühendislik ve uygulama hizmetlerimizde" şeklinde bir ifade kullanabilirsiniz. Bu, daha sade ve anlaşılır bir ifade olacaktır.

"Teknolojinin ışığında" yerine "Teknolojinin rehberliğinde" veya "Teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanarak" kullanılabilir.

"Sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz" yerine "Sektörde öncü bir kuruluş olmayı hedefliyoruz" kullanılabilir.

"Müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak" yerine "Müşteri memnuniyetini ve güveni ön planda tutarak" kullanılabilir.

"Müşteri memnuniyeti ile güven odaklı çalışarak" ifadesindeki "ile" bağlacını "ve" ile değiştirebilirsiniz. Bu, iki kavramın eşit derecede önemli olduğunu vurgular.

"Birlikte gelişmeyi ve büyümeyi vizyon ediniyoruz" yerine "Birlikte gelişmeyi ve büyümeyi vizyonumuz olarak kabul ediyoruz" kullanılabilir.

"Mühendislik ve uygulama hizmetlerimiz sırasında" yerine "Mühendislik ve uygulama aşamalarında" kullanılabilir.

"Çalıştığımız iş ortaklarımızı" yerine "İş birliği yaptığımız firmaları" kullanılabilir.

"Yol arkadaşlarımız olarak görerek" yerine "Paydaşlarımız olarak kabul ederek" kullanılabilir.

"Birlikte gelişmeyi ve büyümeyi vizyon ediniyoruz" yerine "Ortak bir gelecek inşa etmeyi vizyonumuz olarak belirliyoruz" kullanılabilir.
0
jepa
(07.03.24)
@jepa gayet faydalı bir cevap olmuş. yazarsınız galiba Teşekkürler:)
Gemini uzun uzun yazıyor bazen kafa karıştırıyor. Zaten bilgim olmayan bir alandı makalenin konusu. iyice yandı beynim:)
0
🌸nerthus_
(07.03.24)
(4)

Youtubedaki user adlı kullanıcılar?

gameofannen
bunlardan nerden yorum yazıyorlar da nikleri @user-tw5bi3ob7p böyle görünüyor? nedir işin aslı
bunlardan nerden yorum yazıyorlar da nikleri @user-tw5bi3ob7p böyle görünüyor? nedir işin aslı
0
gameofannen
(06.03.24)
Kullanıcı adını seçmene izin vermiyor youtube. Görünen isim seçilebilir, kanal adı seçilebilir ama unique kodu kendi tanımlıyor o yüzden böyle geliyor default.
0
Bruce
(06.03.24)
o zaman kullanıcı adı entrersan olanlar eski kullanıcı mı?
0
🌸gameofannen
(06.03.24)
Olmak zorunda değil, değiştirmemiş de olabilir.
0
Bruce
(06.03.24)
muhtelemen kullanıcı adını belirlemeyenler için rastgele bir kullanıcı adı atanıyor. eskiden herkesin adı soyadı yazıyordu, sonra bunun gizliliği zedelediğine falan karar verilmişti.

şu kısımdan değiştirilebiliyor:
studio.youtube.com
0
kesmekes laleler
(06.03.24)
(2)

balkanlar rota sorusu

al basmadan donu var
https://prnt.sc/ov2oA3La0xf8salı sabah üsküp gidiş-pazar akşam dönüş. Toplam süre 6 gün.Havaalanından araç kiralanacak ve bu rotayı dolaşacağız. Sizce 6 gün için çok mu fazla yer var? Balkanlarda araç kiralamanın dezavantajı varmıdır? Tecrübeli arkadaşlardan her türlü yoruma açığım teşekkürler.
prnt.sc

salı sabah üsküp gidiş-pazar akşam dönüş. Toplam süre 6 gün.

Havaalanından araç kiralanacak ve bu rotayı dolaşacağız. Sizce 6 gün için çok mu fazla yer var? Balkanlarda araç kiralamanın dezavantajı varmıdır? Tecrübeli arkadaşlardan her türlü yoruma açığım teşekkürler.
0
al basmadan donu var
(06.03.24)
Ben olsam Uskup ohrid budva kotor Dubrovnik yapardim sadece.
0
turkuaz
(06.03.24)
Tam olarak bu rotayı tamamladım 2019 Ocak ayında 1 haftada. Biraz fazla yorucuydu. İlk yurtdışı deneyiminizse güzel olabilir. Değilse kısaltmanızı öneririm. İyi gezmeler şimdiden.
0
but that was just a dream
(06.03.24)
(6)

kira beyannamesi

yazar yazmaz yazan yazar
- kirada 2 ev var babamın üzerine. - kendim başka bir evde kirada oturuyorum.- 2 evin kirası da benim hesabıma yatıyor.- bir evden alınan kira direkt olarak kendi kiramı karşılıyor. geldiği gibi çıkıyor yani.soru 1: beyanname kimin üzerinden verilecek?soru 2: geldiği gibi giden kira için de beyannam
- kirada 2 ev var babamın üzerine.
- kendim başka bir evde kirada oturuyorum.
- 2 evin kirası da benim hesabıma yatıyor.
- bir evden alınan kira direkt olarak kendi kiramı karşılıyor. geldiği gibi çıkıyor yani.

soru 1: beyanname kimin üzerinden verilecek?
soru 2: geldiği gibi giden kira için de beyanname vermem gerekir mi?
0
yazar yazmaz yazan yazar
(06.03.24)
kiradaki evler babanızın üzerine ise babanız beyanname verecek.

normalde ödenen kiralar gider gösterilir, fakat evleri sizin olmadığı için ödediğiniz kirayı gider gösteremezsiniz.

babanız sizin yanınızda yaşıyor veya ikematgahı sizde ise olur.
fakat yine de oradan geliyor oraya gidiyor şeklinde değil gelir ve giderlerler satır satır gösterilmeli.
0
nuisance 2
(06.03.24)
o zaman mecbur ben vermek zorundayım kira beyannamesini veya başka bir yolu olmalı. sonuçta para benim hesabıma yatıyor ve aynı oranda kira veriyorum.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(06.03.24)
Benim de kirada evim var ama kira annemin hesabina yatiyor.Bu durumda beyannameyi ben mi verecegim yoksa annem mi verecek?
0
turkuaz
(06.03.24)
Aynı şekilde annemin üzerine olan evin kirası benim banka hesabıma yatıyor ve ben kiramı ödüyorum o parayla. Vergi dairesinden sürekli bana mesaj geliyor vergi yükümlülüğüm olduğuyla alakalı ama annem gidip evin kendi üstüne olduğuna dair beyanname veriyor vergiyi ödüyor. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadık.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(06.03.24)
@orta buyuklukte bir ulkenin krali

kendi verdiğin kirayı düşemiyorsun ama bu şekilde? vergi dairesi zaten seni görüyormuş muhatap olarak. neden anneniz üzerinden ödeme yapıyorsun?
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(06.03.24)
@yazar yazmaz yazan yazar İlk mesaj geldiğinde vergi dairesine gidip durumu anlatmıştım. ''Ev kimin üzerineyse beyannameyi o versin şu hesaba yatıyor diye belirtsin'' demişlerdi. O yüzden vergi dairesinin dediğini yapıyoruz.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(06.03.24)
(4)

Swift ücreti

atlas
Selamlar, 10bin usd transfer yapmak istesek ne kadar swift ücreti alırlar bilen var mı?teşekkürler.
Selamlar,

10bin usd transfer yapmak istesek ne kadar swift ücreti alırlar bilen var mı?

teşekkürler.
0
atlas
(06.03.24)
yurtiçinde kendi hesaplarınız ise midas üzerinden ücretsiz gönderebilirsiniz.
0
nuisance 2
(06.03.24)
alternatif olarak transferwise 30-40 dolar falan alir herhalde. 7 bin euroyu iki parca yolladigimda 12'ser mi ne kesmisti.

swift ile 40 bin dolar gondermistim banka sanirim 200-300 dolar kesmisti.
0
bohr atom modeli
(06.03.24)
Ekim 2023'te online bankacılıktan 1000 lira vermiştim. (Yapıkredi - aynı gün. Direkt 10 bin dolar göndermiştim)

Birkaç gün valörlü falan seçersen birazcık daha ucuz oluyor.

2000 dolar yollarken de 460 lira mı ne almıştı. Minimum bir ücreti var, sonra paraya göre yükseliyor (ve üst limit de var).

not: mesai saatleri içinde kurcala. Son onay ekranına onay vermediğin sürece geri gidip başka tarih seçmek, 10 bini 5 yapıp denemek falan bedava :D Hepsinde ücreti göreceksin. Son tavsiye, öğlene kadar yaparsan ve aynı gün gönderimi seçersen o gün bile ulaşabiliyor. 14:00 sonrası falan yaparsan sonraki güne kalır. (Paranın senin bankandan çıkması karşıya hemen ulaşacağı anlamına gelmiyor ama benim deneyimlerimin çoğunda ulaştı)
0
nhk ni youkosu
(06.03.24)
çok teşekkürler arkadaşlar
0
🌸atlas
(09.03.24)
(3)

Çocuğunuzun birinci yaş günü lne ne hediye aldınız?

etna
Ya de bi baba, 1 yaşına giren erkek bebeğine ne hediye almalı?
Ya de bi baba, 1 yaşına giren erkek bebeğine ne hediye almalı?
0
etna
(06.03.24)
Bizimki plastik su şişelerini ve kabloları çok seviyor, biraz da espirili olsun diye bunları aldık :) Hışır hışır da bir kağıt torbaya koyduk, hem o torbayla hem şişe ve kablolarla deli gibi oynadı. Başkasına anlamsız gelebilecek bir "hediye" ama oğlumuz hakikaten sevdi. Siz de bu mantıkla, oğlunuzun sevdiği şeylerden düşünebilirsiniz.
0
fotrsapka
(06.03.24)
bence 1 yasında cocuk sırf 1 yasına girdigi icin hediyeyi ayırt edemeyeceğinden, yapılmadıysa, onun adına bir miktar döviz altın vs yatırım yapılması mantıklı. 1 yaş icin aileniz sevdikleriniz yakınınızdaysa, 90ların vitrin önü pasta üfleme fotografı gibi olmasa da bu kutlamanın anılarını cocuga büyüyünce gostermek en büyük hediye gibi geliyor bana. öyle süslü şaşaalı kutlamalar olması şart değil bence.
0
nonik
(06.03.24)
www.n11.com

ben bunu aldım
0
gameofannen
(06.03.24)
(1)

Premiere'de dikey yapma

pianeta
Video kamerada dikey olarak çekildi (kamera yan yatırılarak).Premierede sekans ayarlarında 1920 x 1080 görünüyordu. Ben 1080 x 1920 yaptım (9:16) ve edit yaparken gerçekten dikey oldu çalışma alanı. Rotation'dan da -90 yapıp görüntüyü çevirdim. Export edip telefona atınca görüntü dikey ama ekranı ka
Video kamerada dikey olarak çekildi (kamera yan yatırılarak).
Premierede sekans ayarlarında 1920 x 1080 görünüyordu. Ben 1080 x 1920 yaptım (9:16) ve edit yaparken gerçekten dikey oldu çalışma alanı. Rotation'dan da -90 yapıp görüntüyü çevirdim.
Export edip telefona atınca görüntü dikey ama ekranı kaplamıyor. Sanki 1920 x1080 çerçevenin içine dikey görüntü yerleştirmiş gibi, kenarları siyah ve görüntü ekranın ortasında küçük kalıyor.

Bunu nasıl yaparım, nerde açarsam açayım normal dikey görüntü olsun istiyorum.
0
pianeta
(06.03.24)
Sekans ayarlari dogruysa export alirken hazir preset'lerden secerseniz yatay olur.

En boyu manuel ayarlayin export alirken.
0
brkylmz
(06.03.24)
(3)

Değişik bir borç durumu

noxie
Selamlar, bir arkadaşımla düzenli olarak tiyatro gibi etkinliklere gidiyoruz. Bilet işlerini ben kovalıyorum genelde, o da bana iban'dan atıyor. ama sanırım son seferlerde hep unuttu. 3 oyun oldu, bana bir şey ödemedi. toplamda 1000 tl gibi bir borç durumu oldu.ben de hatırlatmak ayıp olur diye bir
Selamlar, bir arkadaşımla düzenli olarak tiyatro gibi etkinliklere gidiyoruz. Bilet işlerini ben kovalıyorum genelde, o da bana iban'dan atıyor.

ama sanırım son seferlerde hep unuttu. 3 oyun oldu, bana bir şey ödemedi. toplamda 1000 tl gibi bir borç durumu oldu.

ben de hatırlatmak ayıp olur diye bir şey demiyorum. acaba ben "buna gidelim mi?" vs dediğim için onu davet ettiğimi düşünüp mü ödemiyor?

oyundan önce yemek filan yiyoruz, orada da herkes kendi yediğini ödüyor.

ben artık bir süre "gidelim mi?" demicem. eğer o derse, "sen al istersen ben uyarım" dicem. o önermezse tiyatroya da gidemeyeceğiz diye korkuyorum.

ama böyle böyle de arkadaşlığımız bozulmasın istiyorum.

ne diyorsunuz?
0
noxie
(06.03.24)
Bence güzelce sorun. Her zaman en doğrusu açık iletişim.
"Bu son 3 oyuna seni ben davet ettiğim için ben mi ısmarlamış oldum?" diye sorun bence.

Hatırlatmak ayıp olmaz ama unuttuğu için ödemeyen arkadaşınızın arkasından "bilet paralarını bana soktu, beni enayi yerine koydu" diye düşünmek ayıp olur.
0
michael_knight
(06.03.24)
bizim arkadaş grubumuzda da baktık art niyetli olmasa bile bazen atlayıp karşı tarafa yük hissettirecek boyuta geliyor bu mevzular, açıkça konuşup net kural koyduk, etkinlik öncesi kahve içerken, elden nakit veya eft vesaire o an hallediyoruz.

bunu yapmadığım iki kişi var, onlarda da zaten hep ben ödesem de sorun değil, bilirim ki dengeler başka bir yerden o kişiler.
0
Phoebe
(06.03.24)
Pasif agresifliğe gerek yok, ne zaman yemek ısrmarlıyon bana 1000 lira taktın unuttum mu sandın köftehor falan de.
0
Bruce
(06.03.24)
(1)

Seçim görevine itiraz ne zaman sonuçlanır?

dedeminhirkasi
Sandıkta verilen göreve itirazın sonucu kaç günde belli olur? Daha önce itiraz edenler cevap verirse çok sevinirim?
Sandıkta verilen göreve itirazın sonucu kaç günde belli olur? Daha önce itiraz edenler cevap verirse çok sevinirim?
0
dedeminhirkasi
(06.03.24)
Dün itiraz eden arkadaşlarımınki bugün öğlen sonuçlandı. Telefonla arayıp olumlu dönüş yaptılar. Aranmayanlarınki olumsuz.
0
ruhen hastayim ben
(06.03.24)
(1)

Kimlik görüntümüz ele geçirilirse

lost aci soyler
Telefonum çalındı içinde kimliğimin fotoğrafı vardı. Bunun için herhangi bir kayıp beyanında bulunmalı mıyım?
Telefonum çalındı içinde kimliğimin fotoğrafı vardı. Bunun için herhangi bir kayıp beyanında bulunmalı mıyım?
0
lost aci soyler
(06.03.24)
evet bir çok şey yapılabilir, karakola bildirimde bulunun ve kimliğinizi en yakın zamanda değiştirin.
0
red g
(06.03.24)
(3)

Twitterda bir kullanıcının tüm tweetlerini nasıl indirebilirim?

Coyote
Redditte https://github.com/twintproject/twint bunu kullananları gördüm ama hiç aşina değilim bu tür şeylere. Yardımcı olabilecek varsa çok teşekkürler!
Redditte github.com bunu kullananları gördüm ama hiç aşina değilim bu tür şeylere. Yardımcı olabilecek varsa çok teşekkürler!
0
Coyote
(06.03.24)
öncelikle python 3.6+ yoksa indirin, sonra terminale aşağıdaki komutu girin:
pip3 install twint

tweet_scrap adında python file/Script oluşturup, aşağıdaki kodu yapıştırın.
-----

import twint

username = "target_user"

c = twint.Config()
c.Username = username
c.Store_csv = True
c.Output = f"{username}_tweets.csv"

twint.run.Search(c)

-----

target_user kismina tweetlerini istediğimiz kişinin adresini yazıyoruz mesela donaldtrump için realDonaldTrump.

en son terminale python3 tweet_scrap.py yazıp çalıştırın.

github sayfasında zaten tüm commandleri wiki'sine koymuş istediğiniz gibi oynayabilirsiniz. ayrıca github sayfasındaki requirementlarda eksiğiniz varsa pip3 install x şeklinde halledebilirsiniz.
0
gule gule
(06.03.24)
O proje 3 sene önce terk edilmiş. @gule gule'nin attığı script de çalışmıyor. Nitter bile cortladı twitterdan veri çekmek imkansıza yakın şu anda. Bir ihtimal parasını öderseniz API erişimi verirler:
developer.twitter.com
0
aloha snackbar 3
(06.03.24)
yukarıdaki yazdığım kodu denemedim outdate olmuş olabilir. aşağıda paylaştığım notebook tweetleri çekiyor fakat limitlemeler var sanırım @aloha'nin dedigi gibi çünkü 4. snippetta arada çekmediği zamanlar oluyor anlamayadım bakacağım tekrar.

colab.research.google.com
0
gule gule
(06.03.24)
(4)

Seçim Görevinin İptali İçin Ñe Yapmalıyım?

yattara valli
Seçim görevi verildi ve yapmak istemiyorum. İptali için nasılsın bir yol içmem gerekir? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Seçim görevi verildi ve yapmak istemiyorum. İptali için nasılsın bir yol içmem gerekir? Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
0
yattara valli
(06.03.24)
içmem*izlemem

Klavye azizliği...
0
🌸yattara valli
(06.03.24)
ciddi bir sebebiniz olmadıkça hakimler iptal etmiyor.
ciddi sağlık sorunu, çocuk bakımı için tek ebeveyn olmak vs.
0
red g
(06.03.24)
benim eşime de görev gelmiş ve mazaret arıyoruz. şehir dışında, akşam 18den sonra düğün olabilir mi acaba? kardeşimin düğünü var desek ve davetiye eklesek. bunun nasıl bir denetimi var acaba? hakimler bakıyoruz mazaretlere.
0
scudman1
(06.03.24)
ysk ya gidip dilekçe verdi bi arkadaşım, ama nasıl oldu emin değilim.
0
benaslinda
(06.03.24)
(2)

kadınlar günü çiçek

kondansator
selamlar, cuma günü ofisimizdeki kadın arkadaşlarımıza çiçek vermek istiyorum. ancak cuma sabah 8 de alabilecek yer bulabilir miyim bilmiyorum. perşembe akiam yollarda satıcılar olur diye düşünüyorum. perşembe akşamdan alsam bozulur mu sizce
selamlar, cuma günü ofisimizdeki kadın arkadaşlarımıza çiçek vermek istiyorum. ancak cuma sabah 8 de alabilecek yer bulabilir miyim bilmiyorum. perşembe akiam yollarda satıcılar olur diye düşünüyorum. perşembe akşamdan alsam bozulur mu sizce
0
kondansator
(06.03.24)
çiçeğe bağlı yani çiçekçilerde her gün yeni çiçek satmıyor önceki günden kalan çiçekleri de satıyorlar. Yani diri taze gözüken çiçeklerden alırsanız bir şey olacağını sanmıyorum.
0
nuevo
(06.03.24)
taze ciceklerden alip suya koyarsaniz sorun olmaz. gotururken de suda goturseniz iyidir yani bazi cicekler cabuk solar(lale)
0
ala09
(06.03.24)
(5)

hangi araba?

inheritance
dün arabayı değiştireyim mi diye sormuştum. şimdi de ne alayım diye soruyorum :)kendimce şunları seçenek olarak aldım:- hyundai i20 elite 1.4 lt 6 ileri 100hp. 1.116.000TL (bunda indirim imkanı var daha)- opel corsa ultimate 1.2 lt 8 ileri 130hp. bunda turbo var mı emin değilim (130 beygir olduğuna
dün arabayı değiştireyim mi diye sormuştum. şimdi de ne alayım diye soruyorum :)

kendimce şunları seçenek olarak aldım:

- hyundai i20 elite 1.4 lt 6 ileri 100hp. 1.116.000TL (bunda indirim imkanı var daha)

- opel corsa ultimate 1.2 lt 8 ileri 130hp. bunda turbo var mı emin değilim (130 beygir olduğuna göre vardır büyük ihtimalle), şanzımanı ne öğrenemedim 1.352.000TL

- toyota yaris flame x-pack 1.5 lt 125hp. bunun broşüründe hibrit yazıyordu ama hibrit motor burada yok sanırım. multidrive s şanzıman, cvt sanırım. 1.209.000TL


i20 atmosferik motor, tork konvertörlü. aslında 1.0 turbosunu düşünmüştüm ama Türkiye'de yokmuş, avruyapa gidiyormuş.

opel'de varsa turbodan ve şanzımandan sıkıntı çıkar mı diye endişeliyim. bir de opel'in vites kolu yerine koyduğu düğmeyi sevemedim.

toyota'nın motoru da atmosferik (opel 1.2lt ile 130hp iken toyota 1.5lt ile 125hp) sanırım. turbo ve hibrit olmadan 4.7lt/100km yakıt tüketimini nasıl becermişler bilemedim. bir de arka frenler disk değil kampana. hibrit olsaydı anlardım ama 2015 i10da bile disk fren varkan 2024 yariste kampana olması garip geldi.

i20 haricinde hepsinde android auto/apple carplay var yazıyor. sözlü olarak i20de de olduğu bilgisini aldım ama varsa niye yazmıyorlar?

opeli beğendim aslında ama fiyatı fazla geldi. bir 100.000TL -150.000TL kadar daha ucuz olsaydı alır geçerdim büyük ihtimalle.
0
inheritance
(06.03.24)
Yaris polo corsa kullandim. Hyundai i bilmiyorum. Acik ara yaris diyorum. Ivir ziviri kafaya takmayin. Yaris taş gibi aractir. Digerleri karsilastirmayin bile
0
halk
(06.03.24)
Toyota ve opel varken i20 almazdim ben.

Opel’in o e-toggle sistemi basta garip geliyor ama asiri rahat. Yani yer kaplamiyor, o kisim ferah kaliyor ve kullanimi cok rahat.
Araci kullaniyorum ben, son derece memnunum.

Bu arada opel bayileri liste fiyati ustunden indirim yapiyor + 0 faiz kampanyasi var. Sordunuz mu bayilere? Istanbuldaysaniz deger, asal, gercek iyi bir fiyat verebilir.

+ yaris de iyi bir secenek.
0
bradshaw
(06.03.24)
toyota’dan insanlık adına özür diliyorum.

toyota varken, soru bile değil şahsen.

hyundai bir ihtimaldi ama toyota varken no.
0
baldan kaymak
(06.03.24)
hyundai bayide yok. gelecek diyorlar ama ne zaman belli değil. corsa buldum bir bayide. 60-70 bin düştüler onu alıyorum. şansıma tam istediğim renk denk geldi.

toyota ya hiç bakmadım bile.
0
🌸inheritance
(06.03.24)
Sabah aksam kufur ediyorum Jeep'e, ama yine de, eger henuz almadiysan Jeep al diyorum.
Compass'in hibridi var Turkiye'de.
0
malmoth
(28.03.24)
(1)

Ortak Hesap İki Telefon ve İki Kart

joker hakki
Eşimle sürekli sende ne kadar kaldı, bana şu kadar yollar mısın vs mesaisi harcamamak ve evin ortak giderlerini, ortak birikimimizi tek bir yerde toplamak adına ortak hesap açtırmak istiyoruz. Fakat Akbank ve Garanti Bankası iki telefonda mobil uygulama kullanamayacağımızı söylüyor. Biz ikimiz de or
Eşimle sürekli sende ne kadar kaldı, bana şu kadar yollar mısın vs mesaisi harcamamak ve evin ortak giderlerini, ortak birikimimizi tek bir yerde toplamak adına ortak hesap açtırmak istiyoruz. Fakat Akbank ve Garanti Bankası iki telefonda mobil uygulama kullanamayacağımızı söylüyor.

Biz ikimiz de ortak hesabın mobil bankacılığına erişelim, aynı hesaba bağlı iki karttan da harcama yapabilelim istiyoruz. Bunu sağlayan bir banka biliyor musunuz?
0
joker hakki
(06.03.24)
Aradığınızın tam karşılığı değil ama herkes önce kendine ait bir hesap açıp mobil erişim sağlayabilir ve ek olarak ortak vadesiz hesap da açtırırsanız o hesap iki tarafta da görünür. Ortak birikim için de ortak yatırım hesabı açabilirsiniz. Bunları tabi başvuracağınız bankadan doğrulatmak gerek, uygulama bankaya göre değişebilir.
0
mikro patlama
(06.03.24)
(4)

Hisseli evin kirasının tek kişiye göndrilmesi ve beyanname

regina phalange
3 kişinin ortak oldugu bir ev var ve kirada. Evin kirası tek kişiye gönderliyor o da diğer hisedarlara gönderiyor her ay kirayı. Herkesin payına düşen kira beyanname limitinin altında kaloyor ama kira tek bi kişiye gönderildiği için aslında aylık toplam kira bu limiti aşıyor. Bu durumda beyannameyi
3 kişinin ortak oldugu bir ev var ve kirada. Evin kirası tek kişiye gönderliyor o da diğer hisedarlara gönderiyor her ay kirayı. Herkesin payına düşen kira beyanname limitinin altında kaloyor ama kira tek bi kişiye gönderildiği için aslında aylık toplam kira bu limiti aşıyor. Bu durumda beyannameyi nasıl vermek lazım
0
regina phalange
(06.03.24)
herkes kendi beyannamesini verebilir. yalnız parayı kiracıdan alan kişi diğerlerine gönderirken açıklamaya x evin kirasından düşen pay gibi bir ibare ile gönderirse yarın bir gün kendisine sorulabilecek niye eksik beyanname veriyorsunuz gibi bir soruya karşı cevap olarak kullanabilir.

ama şu durumdan emin değilim kira bankadan kira seçeneği altında gönderilirse alan kişinin o tutar üzerinden sorumlu olacağını biliyorum. kendisine de gönderilen tutara x evin kira ödemesinin tamamı gibi bir ibare olursa bu da kullanılabilir ve riski azaltır.
0
bravoteam
(06.03.24)
Kiracı “ev kirası” açıklamasıyla gönderiyor dağıtan da “xx ayı kirası” açıklamasıyla gönderiyor. Yani beyanname limiti altında kalsa da yine de beyanname vermek gerekiyor mu bu durumda?
0
🌸regina phalange
(06.03.24)
hazır beyan sisteminde siz
- kendi hissenizi yazıyorsunuz
- devamında da ortakların bilgilerini yazıyorsunuz
siz böyle doldurun geçin ve kendi payınızı ödeyin.

ortakları doldurunca ve beyannameyi de onaylayınca, onlar için de tahakkuk çıkarıyor mu bilmiyorum, belki de çıkarıyordur ve onlara da otomatik olarak borç yazar. eğer çıkarmıyorsa, onların da ayrı ayrı beyannameyi doldurmaları gerekli. yoksa vergi dairesinden yazı gider ve hatta cezalı öderler.

2. yol siz tamamının vergisini ödeyeceksiniz, ortaklardan hisseleri oranında mahsup edeceksiniz. fakat burada şöyle bir kaybınız olur, her ortak ayrı ayrı istisna kullanabiliyor, yani belki hissesi %5 olup da hiç vergi ödemeyecek ortaktan vergi isteyeceksiniz ve kabul etmeyecekler.

size kalmış..
0
malheiros
(06.03.24)
kiranin kime gönderildiği önemli değil.
herkes kira miktarinin kendi hissesi oranında beyan vermeli.
beyan verme sınırı altındaysa vermez.

yalnız bu durumda hazır beyan sisteminde açıklama yapmak istiyorum gibi bir alan vardı, orada durumu ifade ederseniz kafanız daha rahat olur.
0
nuisance 2
(06.03.24)

Amerikada kalacak yer

rumpleteazer
Merhabalar, bu sene haziran temmuz arası abd ye gidip orada gezmek istiyorum, evinde ya da tanıdığında bir kaç gün kalabileceğim birileri olur mu ki diye sormak istiyorum. araba kiralayıp şehir değiştirmek başka eyaletlere gitmekte istiyorum toplamda 15 - 20 günü bu şekilde muhtelif yerleri gezere
Merhabalar, bu sene haziran temmuz arası abd ye gidip orada gezmek istiyorum, evinde ya da tanıdığında bir kaç gün kalabileceğim birileri olur mu ki diye sormak istiyorum. araba kiralayıp şehir değiştirmek başka eyaletlere gitmekte istiyorum toplamda 15 - 20 günü bu şekilde muhtelif yerleri gezerek geçirmeyi planlıyorum.
Bu konuda her türlü fikir, tavsiye ve yardımlarınıza açığım.
not: evinde kalacağım kişiye cüzi bir miktar öderim.

Saygılar
0
rumpleteazer
(06.03.24)
(1)

Bu analiz hangi dil ile yazılmış olabilir? Ve nasıl?

avatar is back
https://www.linkedin.com/posts/yeme-tech-limited_yemetech-urbandesign-gis-activity-7160905105980956672-RXZM?utm_source=li_share&utm_content=feedcontent&utm_medium=g_mb_web&utm_campaign=copyBen bunu 10-15 mahallede 40-50 konumuna uygulamak istiyorum, sosyal alanların, sağlık vs konumunu çektim. Pytho
www.linkedin.com

Ben bunu 10-15 mahallede 40-50 konumuna uygulamak istiyorum, sosyal alanların, sağlık vs konumunu çektim. Python’da osmnx ile network ile denemeler yaptım ama çok sağlıklı olmadı. Qgis denenebilir diye baktım ondada ya network’ün kendisi olacak ya da altlıklar vs. Yok tabi. Bunun yolu ne olabilir?
0
avatar is back
(06.03.24)
google places api'ye bir bakın bence, hangi dili kullanırsanız kullanın, önemli olan hangi api ile yapmış, veri setini bence sizin yaptığınız gibi kendisi çekmiyor, otomatik olarak belli bir çevredeki mekanların tamamına bakıp kategorilerine göre istediği veriyi oluşturuyor.
0
kimlanbu
(06.03.24)
(1)

ayakta kırık olup olmadığını nasıl bilebilirim?

durbakalim
merhaba,20 gün önce sağ ayağıma oturduğum yerde bir ağrı girdi. ağrı ilk gün üst kısımdaydı ve kıvrandırıcı derecede bir ağrıydı, ağrı kesici içtim. ikinci günden sonra ağrı ayağın dış tarafına, yanı tarak kemiğine(metatars) kaydı ve hala orada. ilk günkü gib iağrı yapmıyor ama şişlik bir türlü azal
merhaba,

20 gün önce sağ ayağıma oturduğum yerde bir ağrı girdi. ağrı ilk gün üst kısımdaydı ve kıvrandırıcı derecede bir ağrıydı, ağrı kesici içtim. ikinci günden sonra ağrı ayağın dış tarafına, yanı tarak kemiğine(metatars) kaydı ve hala orada. ilk günkü gib iağrı yapmıyor ama şişlik bir türlü azalmadı. üzerine asla basamıyorum. kızarıklık ya da morarma yok. dokununca acı veriyor. soru başlıktaki gibi. yani darbe, düşme, burkulma gibi şeyler olmadı. ve oturduğum yerde birden bire giren bir ağrı ve şişme oluştu. kırık olup olmadığını nasıl anlayabilirim? (evet doktora gitmem gerek ve gideceğim) kırık yoksa kendi kendine geçmesini bekleyeceğim. tavsiyelerinizi ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.
0
durbakalim
(06.03.24)
Benzer durum başıma geldi. Bulduğun ilk ortopediye gidiyorsun, seni hemen aşağıda filme yolluyor, 5 dakikada film çıkıyor, bakıyorsun. Başka türlü bilemezsin.
0
prole
(06.03.24)
(3)

Akıllı saat nabız ölçme

rebecca
Bu özelliğe sahipmiş sanıyorum çoğu akıllı saat, doğru gösteriyor mu ne diyosunuz? çarpıntımı takip etmek için kullanılabilecek bir ürün müdür merak ediyorum.
Bu özelliğe sahipmiş sanıyorum çoğu akıllı saat, doğru gösteriyor mu ne diyosunuz? çarpıntımı takip etmek için kullanılabilecek bir ürün müdür merak ediyorum.
0
rebecca
(06.03.24)
Evet, doğruyu gösteriyor. Mi Band2 miydi ilk çıkanı, onu omron tansiyon aletiyle teyid etmiştim. Doğru gösteriyordu.
0
Mirket
(06.03.24)
Apple watch kullanıyorum. Büyük oranda doğru ölçüyor aslında evet. Her modelde hata payı azalsa da 3-5 yanılma payı var her zaman. Spor yaparken vs.takip için faydalı kullanımı ama ciddi bir rahatsızlığınız varsa sağlık takibi açısından %100 güvenmenizi önermem tabi.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(06.03.24)
realme rma 161 hediye gelmişti (basit bir şey)
şu anda da mi watch 3 kullanıyorum (yine deli iyi bişey değil)
ikisi de omron m2 tansiyon aletinden (kardiyologların önerdiği bi marka) farklı bir şey göstermiyor.

hata olmuyor mu oluyor bazen otururken x2 şeklinde 120 nabız gösterebiliyor ama çok çok ender, düzgün takılırsa genellikle doğru nabız mevzusu.
0
hedep
(06.03.24)
(1)

Kentsel dönüşümde ruhsat alınırken taşınma oluyor mu

regina phalange
Bize teklif vermiş bi firma 6+18 ay diyor inşaatın bitişine. İlk 6 ay ruhsat süreciymiş ama o sürede evde oturuyor muyuz yoksa taşınmış mı oluyoruz onu anlamadım. Tecrübe eden varsa nasıl oluyor bu iş? Mesela kirayı da 18 ay verecek 6 ayda kira yok.
Bize teklif vermiş bi firma 6+18 ay diyor inşaatın bitişine. İlk 6 ay ruhsat süreciymiş ama o sürede evde oturuyor muyuz yoksa taşınmış mı oluyoruz onu anlamadım. Tecrübe eden varsa nasıl oluyor bu iş? Mesela kirayı da 18 ay verecek 6 ayda kira yok.
0
regina phalange
(06.03.24)
hayır ev yıkılmış oluyor. zaten riskli yapı raporunu alınca tahliye süreci başlıyor. elektriği suyu vs keserler.demek istediği 6 ay içinde inşaat ruhsatı alıp inşaata başlayacağım. gerçi yinede sözleşmeyi görmek gerek.
0
kendicoplugundeotenhoroz
(06.03.24)
(8)

yakın zamanda anlaşmasız boşanan var mı?

hhhh99
arkadaşlar selamlar eşim boşanma davası açacağını söyledi sanırım anlaşmalı açmayacak merak ettiğim durum şu.ben evlenerek Almanya ya gittim eşim çifte vatandaş ve Almanya da çalışıyor ben kendi isteğimle Türkiye ye dönecem ve hiçbir zaman çalışmadım.benim durumum da avukat tutacağım ama merak ettiğ
arkadaşlar selamlar eşim boşanma davası açacağını söyledi sanırım anlaşmalı açmayacak merak ettiğim durum şu.

ben evlenerek Almanya ya gittim eşim çifte vatandaş ve Almanya da çalışıyor ben kendi isteğimle Türkiye ye dönecem ve hiçbir zaman çalışmadım.

benim durumum da avukat tutacağım ama merak ettiğim nafaka veya tazminat ödemek zorunda olabilir miyim sadece eşim bir kez Almanya da şiddet ve tehdit şikayetinde bulundu ancak sonra şikayetini geri çekti.

ayrıca beni darp ettiği video var bende
not:ben erkeğim
şimdiden teşekkürler.
0
hhhh99
(05.03.24)
soru sormamışsınız. boşanma davası nerede açılacak? almanya mı? siz boşanmak istiyor musunuz? yüzeysel olarak yardımcı olunabilir tabi ama bir avukatla görüşüp ayrıntılı bilgi alın
0
paintov
(05.03.24)
Bu işler ciddi işler, mutlaka bir avukata danışın. Hukuki yardım alana kadar elinizden geldiğince büyük bir hareket yapmayın. Mesela evi veya ülkeyi terk etmek belki de aleyhinize olacaktır.
Sizin para kazanmadığınız, karşı tarafın kazandığı durumda nafaka ödemezsiniz. Çekişmeli boşanma çok uzun, çirkin, pahalı bir süreç. Umarım anlaşırsınız.
0
michael_knight
(05.03.24)
Avukat değilim ama bildiğim kadarıyla Videoyu kullanamazsınız. Özel hayatın gizliliğini ihlaldir, kirli delildir.

Aynı şeyi ben de önereyim. İlle de boşanacaksanız bir yolunu bulup anlaşmalı boşanın.
0
Mirket
(05.03.24)
her iki ülke hukukuna göre sonuç değişir. nihayetinde eşin çalışmıyorsa veya boşanma sebebiyle güçlüğe düştüyse nafaka talep ederse çıkabilir. tazminat işi boşanma olayındaki kusura göre değişir. bir avukat ile görüşmeniz iyi olur.
0
kendicoplugundeotenhoroz
(06.03.24)
Almanya da olmayacak Türkiye de evlendik ben sadece Türk vatandaşıyım ben boşanmak istiyorum ama mahkeme de bu benim aleyhime olacak ise boşanmak istemem
0
🌸hhhh99
(06.03.24)
ülkeyi mecburiyetten terkedi yorum çünkü kalacak yerim yok ben hiçbir zaman çalışmadım Türkiye de ve Almanya da eşim çalışıyor Almanya da anlaşmalı olmasını istiyorum ama pek anlaşmalı olamayacak gibi
0
🌸hhhh99
(06.03.24)
görüntü Kendi evimizde çekildi yinede kullanılmaz mı
0
🌸hhhh99
(06.03.24)
ben Almanyada hiç boşanma işine girmeyeceğim herşeyi Türkiye den yapacağım eşim çalışıyor maaşı ortalama alt sınırda değil çünkü yardım alamıyoruz ben çalışmama rağmen
0
🌸hhhh99
(06.03.24)
(2)

Hangisi sizce? -Araç Karşılaştırma

bradshaw
2023 6000 km opel mokka (giriş paket yani elegance)2024 0 km opel corsa (gs paket yani başlangıcın bir üstü)Fiyatları aynı. Siz olsanız ne yapardınız?
2023 6000 km opel mokka (giriş paket yani elegance)
2024 0 km opel corsa (gs paket yani başlangıcın bir üstü)

Fiyatları aynı. Siz olsanız ne yapardınız?
0
bradshaw
(05.03.24)
yani ikisi de değil ama mokka seçerdim ben
0
paintov
(05.03.24)
Mokka tabiise
0
ala09
(06.03.24)
(5)

Adobe CC Aboneliği Fiyat Artışı

graphytube
Arkadaşlar ben Ocak ayında 1 yıllık 2289 TL peşin vererek Adobe CC aboneliği başlattım. Şimdi malumunuz zamlar geldi ve ben bu zamlardan dolayı aboneliği sadece 1 sene sürdürmek istiyorum. Şu andaki fiyat artışından etkileniyor muyum yoksa 1 yıl sonra mı yeni fiyattan devam edeceğim? https://imgyukl
Arkadaşlar ben Ocak ayında 1 yıllık 2289 TL peşin vererek Adobe CC aboneliği başlattım. Şimdi malumunuz zamlar geldi ve ben bu zamlardan dolayı aboneliği sadece 1 sene sürdürmek istiyorum. Şu andaki fiyat artışından etkileniyor muyum yoksa 1 yıl sonra mı yeni fiyattan devam edeceğim? imgyukle.com
0
graphytube
(05.03.24)
1 yılınız dolup yenilemeniz gerektiğinde yeni fiyattan yenileyeceksiniz.
0
kobuzchu kiz
(05.03.24)
21 ocak 2025'te yeni fiyattan odeme yapacaksin (devam etmek istersen)
0
brkylmz
(05.03.24)
@kobuzchu kiz teşekkür ederim, @brkylmz teşekkür ederim
@nhk ni youkosu sağolun, @bravoteam teşekkürler
0
🌸graphytube
(05.03.24)
İptal olayı bir tık sıkıntılı, chat'e bağlatıyor illa sebebini sorup muhabbet açıyor (ABD'de dava açıldı hatta, yakında direkt iptal gelecek sanırım ama bize gelir mi bilmiyorum) Yani iptal edeceksen son ay bir girip bak.

ben bir kere Covid zamanı iptal edecekken 3 ay bedava + sonrası indirimli yapalım diyip bağladılar hala ödemeye ve kullanmaya devam ediyorum :D (yıllık ama ay ödemeli, 190tl ödüyorum 700 küsur olacak diyorlar ama bana mail gelmedi daha)
0
nhk ni youkosu
(05.03.24)
yıllık aboneliğiniz bittiği zaman yeniden paket almanız gerekir şu anda sizi etkileyen bir durum yok. benim aboneliğim bu ay bitiyordu. uygun bir paket var mı diye kontrol etmek için sitede gezerken chat bölümünü gördüm iptal edeceğim çok pahalı minvalinde bir konuşma yaptım. 2800 liraya peşin ödemeli 1 yıllık uzatalım dedi onayladım.

aboneliği doğrudan uzatmak yerine müşteri hizmetleriyle görüşmek indirim sağlıyor.
0
bravoteam
(06.03.24)
(2)

Kokmayan omega 3 tavsiyesi

photo85
Omega 3 lazımmış.1.kırmızı çizgi büyük kapsülleri assssla yutamıyorum2.kırmızı çizgi balık yağı da çemen bira gibi tende terde vücutta nefeste kokuyor, buna tahammül edemiyorumBana önereceğiniz bi ürün var mı şöyle kokmayan
Omega 3 lazımmış.
1.kırmızı çizgi büyük kapsülleri assssla yutamıyorum
2.kırmızı çizgi balık yağı da çemen bira gibi tende terde vücutta nefeste kokuyor, buna tahammül edemiyorum
Bana önereceğiniz bi ürün var mı şöyle kokmayan
0
photo85
(05.03.24)
Şu da mı olmaz?

easyfishoil.com
0
Mirket
(05.03.24)
sjomann's çiğneme tabletli fish oil omega 3 kullanıyorum dediğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım aroması zaten portakallı balık namına hiç bir kokusu yok
0
eja
(06.03.24)
(2)

3Dsmax ve yapay zeka için sistem önerisi

beni tedavi et
3Dsmax öğrenip render almak istiyorum, bu konuda kendimi geliştirme istiyorum ve bu sektörden para kazanmak istiyorum ayrıca yapay zeka ile desteklemek istiyorum. sadece kasa olacak şekilde şu an bu ikisi için en iyi sistem önerisi nedir. (hazır sistem almayı düşünüyorum yani yada alacağım yerde top
3Dsmax öğrenip render almak istiyorum, bu konuda kendimi geliştirme istiyorum ve bu sektörden para kazanmak istiyorum ayrıca yapay zeka ile desteklemek istiyorum. sadece kasa olacak şekilde şu an bu ikisi için en iyi sistem önerisi nedir. (hazır sistem almayı düşünüyorum yani yada alacağım yerde toplasınlar. beni uzun süre götürebilecek bir sistem istiyorum.
0
beni tedavi et
(05.03.24)
m3 işlemcili mac mini. hiç maceraya gerek yok.
0
babilfish
(06.03.24)
M3 olmaz. yapay zeka demişsiniz zaten. Bulabileceğiniz en yüksek ramli ekran kartını almalısınız. O da 4090. 3d max eskidi baya. Özellikle 3dmax kullanmanız gerekiyorsa bir şey diyemem ama bence blender programına bir bakın.
Amd 7950
64 gb ram
Nvidia 4090 ya da 4080 ya da 4070
-
Bu üsttekiler temel oluşturacak şekilde bir sistem kurun. Masaüstü olsun ama.
Çoğu 3d program genel olarak işlemcinin tek çekirdeği üzerinde işlem yapıyor maalesef. Çok çekirdekli olması daha çok render bazen de simülasyon işlerinde avantaj sağlıyor. O yüzden saat frekansı ne kadar yüksek olursa çalışma performansınız da o kadar artar. İşlemci seçerken buna dikkat edin.
3d işi çok farklı branşlara ayrılıyor. Ne yapmak istediğinize göre bile bilgisayarınızı oluşturabilirsiniz. Örneğin render işi ile ilgileneceksiniz diyelim. Hangi render motorunu kullanacağınıza göre sistem özellikleri değişebilir. Belki Octane kullanacaksınız ve ekran kartı üzerinden render alacaksınız. O zaman 2 hatta 3 ekran kartına bile ihtiyaç duyabilirsiniz.
Ayrıca yapmak istediğiniz işe göre program seçmekte fayda var. Mesela karakter animasyonu yapacaksanız Maya, simülasyon işleri ile uğraşacaksanız Houdini, motion graphics işleri yapacaksanız cinema4d kullanmak gibi.
O yüzden hangi alanda uzmanlaşacağınıza önce karar verin. Sistemi bu karardan sonra kurmanız daha iyi olur.
0
postnuka
(06.03.24)
(2)

Prag

Ley
Arkadaslar, euro geciyor mu? bazi yerlerde mi geciyor? hic mi gecmiyor?tesekkurler.
Arkadaslar,
euro geciyor mu? bazi yerlerde mi geciyor? hic mi gecmiyor?
tesekkurler.
0
Ley
(05.03.24)
Euro geçiyor ve kredi karti daha islevsel
0
abuzer
(05.03.24)
Doviz bozdururken komisyon dolandiriciligina dikkat edin. (Sehir merkezi de dahil cok yaygin). Kendiniz hesaplayin, teyit edin oyle bozdurun. (Sifir komisyon yazan tabelalara aldanmayin)
0
brkylmz
(05.03.24)
(1)

Zenci ingilizcesi translate

speedy
Kabaca olay nedir? Thanks niggas. https://twitter.com/Sonny_May1/status/1764579895760310401
Kabaca olay nedir? Thanks niggas.
twitter.com
0
speedy
(05.03.24)
küçük bisikletli çocuk sandviç yerken ısıtmaya çalışıyormuş. dombili zenci de diyor ki, bu nigger sandviçi ısıtmaya çalışıyor, wtf is wrong with you? neden soğuk yiyemiyorsun?
olay sandviç etrafında şekilleniyor. dombili zenci bir noktada eliyle göğsüne vurarak "I am a f*cking grown man" diyor. kameraya alan da you are? diye soruyor. cılız zenci de "you don't smoke" diye yabıştırıyor cevabı :D
hehehe çok güzel videoymuş.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(05.03.24)
(9)

parfüm seçerken nelere dikkat edilmeli? erkek

mark greg sputnik
iyi akşamlar dostlar,normalde ben hiç ciks birisi değilim, a 101'den axe deodorant basıp yoluma devam ederim. ama hem depresif zamanları hem de garibanlığı hatırlattığı için onu kullanasım yok pek. şöyle bi fıslattın mıydı peşinden gelecek, güzel kokan, ESSAHTAN PARFÜM almak istiyorum. 30 yaşında sa
iyi akşamlar dostlar,

normalde ben hiç ciks birisi değilim, a 101'den axe deodorant basıp yoluma devam ederim. ama hem depresif zamanları hem de garibanlığı hatırlattığı için onu kullanasım yok pek. şöyle bi fıslattın mıydı peşinden gelecek, güzel kokan, ESSAHTAN PARFÜM almak istiyorum.

30 yaşında sakallı, bazen kel, dombili, üniforması siyah kot siyah tişört olan biriyim. bana nasıl bi şey gider? işte baharatlı, pastırmalı, çiçekli böcekli filan bissürü türü oluyo ya bunların.

kardeşime sordum "git kokla beğendiğini al işte" dedi, kalbimi kırdı. rahmetli babamın böyle portakal gibi kokan baharatlı bi parfümü vardı mesela ondan nefret ederdim, o yüzden sanırım o tarz ağır kokuları tercih etmem.

böyle COOL SPORTS RUSH tarzı denyo denyo deodorantların parfüm versiyonu yok mu? mümkünse ucuz bi şeyler olsun, yani maksat bi koku sürünmek temelde, iki fıstırıcam diye 800-900 lira ver(e)mem minik bi şişeye.
0
mark greg sputnik
(05.03.24)
Öncelikle 800-900 liraya şu zaten orjinal bir şey alamazsınız, doldurmacı parfümcülerde bile şişesi 300-400 oldu.
Neyse benim önerim Polo Blue. Güzel kokudur. Dawid Walker'da var ve başarılı gayet.
0
pianeta
(05.03.24)
@arbre, hocam essah parfüm derken 100 liraya satılan deodorant olmasın diyorum aslında. yoksa evet tahmin etmiştim 800-900 liraya bile çok kaliteli bi şey yoktur. benim essah parfüm anlayışım böyle cam şişede, miktar olarak az, iki fıstlatınca kokusu uzun süre kalan şeyler :(
0
🌸mark greg sputnik
(05.03.24)
Zarada lacivert siseli bir erko parfumu begenmistim ama adini bilmiyorum;(( gidip denensin!
0
ala09
(05.03.24)
abi ben sana davidoff cool water yazıyorum, sabahları aç karna.
0
kumandanim
(06.03.24)
Bütçe düşükse mavi, zara, pull and bear gibi markalara girip hoşunuza giden parfümü alabilirsiniz. 800-900 bile orjinal "marka" parfüm için düşük bir bütçe. axe'ın deodorantı 100tl'yi geçmiş, doldurma parfüm 250-300tl olmuş.
0
kimlanbu
(06.03.24)
abi polo blue hayli güzel fakat kalıcı değil
0
edaddy
(06.03.24)
ek olarak parfüm beğenip pahalıysa benzerlerini araştırmak da yapılabilir ünlü parfümlerin çoğunun ya bargello gibi yerlerde benzeri oluyor ya da yine ünlü markalar benzerini yapıyor
0
edaddy
(06.03.24)
daha bütçe dostu dersen; slazenger deo + parfüm al geç.
0
kumandanim
(06.03.24)
Anladığım kadarıyla fresh bir koku istiyorsunuz, çok pahalı olmasın diyorsunuz, ama kalıcılığı ve yayılımı iyi olsun diyorsunuz.
Size önerebileceğim parfümler şunlar:
1. Versace-Eros : Üst notalarında nane, yeşil elma limon vardır. Sonrasında sardunya ve amber gelir.
2. Dior-Sauvage : Bergamotla açılır, biberle devam eder ve sedirle kapanır.
3. Armani-Stronger With You : Biber ve menekşe ile açılır, amber ve vanilya ile devam eder.

Ben üçünü de farklı dönemlerde kullanıyorum. Üçü de günlük kullanıma uygun parfümler.

Orjinalleri tabii pahalı ama gerçekten orjinalden farksız yapan bir yerden alıyorum. Çok da uyguna geliyor. Markanın adı Creamia, Trendyol’da da var, kendi sitesinden de almıştım. Sitesi de şu: www.creamiaperfume.com
0
dize getiren
(08.03.24)
(2)

Pizza taşı olarak mermer kestirsem olur mu?

jackyr
Pizza taşı almak istiyorum fırınıma. Buna 400-500 lira vermek yerine inşaat malzemesi vs satan bir yere gitsem istediğim ölçülerle mermer kestirsem olur mu? Isıyı görünce patlar ya da çatlar mı? Ya da çok mu ağır gelir fırına? Ytong falan mı kestirmek lazım? Hafif olur hem.
Pizza taşı almak istiyorum fırınıma. Buna 400-500 lira vermek yerine inşaat malzemesi vs satan bir yere gitsem istediğim ölçülerle mermer kestirsem olur mu? Isıyı görünce patlar ya da çatlar mı? Ya da çok mu ağır gelir fırına? Ytong falan mı kestirmek lazım? Hafif olur hem.
0
jackyr
(05.03.24)
Mermer olmaz. Ateş tuğlası alabilirsiniz ama. Buradaki mesele ısıyı içine alıp hapsetmek.
0
wallcan
(05.03.24)
Dokum demir de kullanabilirsin
0
floydian
(05.03.24)
(4)

modem - router - pc / yazıcı kablolu bağlantı mümkün mü

bu yolun yolcusu
merhaba arkadaşlar iş yerimiz iki katlı olduğundan modemi nereye koysak diğer tarafta ağ/wifi bağlantı kopukluğu bizi çıldırtma seviyesine getirdi. Tüm pc ve yazıcılara kablo çekip bu kabloları routera bağlayacağım. Router dan da modeme kablo çekip internet ve ağı paylaşacağım. böyle bir bağlantı şe
merhaba arkadaşlar iş yerimiz iki katlı olduğundan modemi nereye koysak diğer tarafta ağ/wifi bağlantı kopukluğu bizi çıldırtma seviyesine getirdi.

Tüm pc ve yazıcılara kablo çekip bu kabloları routera bağlayacağım. Router dan da modeme kablo çekip internet ve ağı paylaşacağım. böyle bir bağlantı şekli mümkün mü? İnternete girerken ya da dosya paylaşırken bir sorun yaşar mıyız? Bu işlem için ne tür bir router almam gerekir?

Teşekkürler.
0
bu yolun yolcusu
(05.03.24)
router'in buradaki amacini anlamadim. ayrica kac port kullanilacak toplamda? size router degil dummy yani unmanaged switch lazim. switch'i modeme baglayacaksin, kablolari da switch'e. bilgisayarlara da dhcp degil manuel ip verirsen hicbir sikinti olmaz.

edit: wifi icin de sunlardan alip yerlestir, kablolarini yine switch'e baglarsin.
www.amazon.com
0
arakaali
(05.03.24)
Yazıcılar için ethernet girişi var mı kontrol edin, varsa switch veya direkt modeme bağlayarak kullanabilirsiniz.

Router'dan kasıt nedir anlamadım, isp'in verdiği modem harici farklı bir cihaz mı kullanıyorsunuz? yoksa switchden mi bahsediyorsunuz?

Olması gereken; modem'den link hattını alıp switche girmek, pc ve yazıcılardan gelen kabloları switch'e girmek.

İp dağıtım işini modem yapacak, switch'in dhcp özelliği varsa kapatılmalıdır.

Dhcp ip dağıtım aralığını 192.168.1.10-200 arası gibi belirleyin, yazıcı, server, access point v.b cihazların ip adreslerini dhcp dağıtım aralığının dışından bir ip adresi verin. Cihaz sayısı azsa mac adresine göre ip atamada yapabilir.

darboğaz olmaması adına switch ve modem portları 1gbe olsun.

wifi içinde tplink deco cihazlardan alın, işinizi görecektir.
0
sealth
(05.03.24)
router derken yanlış ifade ettim tam olarak sizin söylediğinizi anlatmak istemiştim. Süper oldu teşekkürler.

peki şu iki cihazdan hangisi daha mantıklı ya da farkı nedir?

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr
0
🌸bu yolun yolcusu
(05.03.24)
iki cihazda de giriş seviyesi yönetilemez switch, özellik olarak aynı gibiler, şeklini beğendiğini al geç.

www.tp-link.com

www.tp-link.com
0
sealth
(05.03.24)
(1)

dubai'den alınma ipad satın alınır mı?

buenosdias
sahibinden'de bir satıcıdan sim kartlı modelini alıcam. simini kullanmıycam. orda aktive edildiği için garantisi yok dedi ama tam anlamadım. Bir sıkıntı olur mu?
sahibinden'de bir satıcıdan sim kartlı modelini alıcam. simini kullanmıycam. orda aktive edildiği için garantisi yok dedi ama tam anlamadım. Bir sıkıntı olur mu?
0
buenosdias
(05.03.24)
facetime ve whatsapp video call çalışmıyor diye biliyorum dubai cihazlarında.
0
wild honey suckle
(06.03.24)
(2)

Oppo çok hızlı şarj kablosu

tmhcmsn
Oppo telefonum için mediamarktten hızlı şarj kablosu aldım ancak hızlı şarj etmiyor. Kendi mağazaları olmadığı için nereden bulunabilir bilemiyorum. Bu markanın orjinal parçalarının satıldığı bir yer var mı?
Oppo telefonum için mediamarktten hızlı şarj kablosu aldım ancak hızlı şarj etmiyor. Kendi mağazaları olmadığı için nereden bulunabilir bilemiyorum. Bu markanın orjinal parçalarının satıldığı bir yer var mı?
0
tmhcmsn
(05.03.24)
hızlı şarj olayı karmaşık biraz. etkileyen 3 faktör var. telefon, şarj cihazı ve kablo.

kabloda temel konu kablo kesiti. yani o akımı taşıyan kabloların kalınlığı. teknik olarak yeterli kesite sahip bir kablo tüm hızlı şarj profillerini desteklemeli ama iş öyle değil işte... mesela bende xiaomi var, adamlar şarj aletinde sense pin kullanıyor, orijinal proprietary kablo aktive ediyor en hızlı profili.kullandığım 3rd party ugreen kablo aslında daha kaliteli daha kalın ve 5a taşıyabiliyor ama bişeye yaramıyor.

şarj aleti konusunda da yine markanın kendi standartları varsa ve en hızlı seçenek bu proprietary profilse gidip 100w'lık hızlı şarj cihazı alsan bile o hızlı profilleri kullanmayacak.

ve bu profil desteğini belirleyen asıl cihaz telefonun kendisi tabi. yani stock olarak gelen xiaomi şarj cihazı ve kablo atıyorum 30w destekliyor benim cihazda. siz 50w destekleyen şarj aleti ve kablo kullansanız bile telefon bu profili desteklemiyorsa yine bu hızlı şarjı kullanamıyorsunuz.


bu yüzden oppo özelinde tüm profilleri ve pin dizilimini bilmesem de, ki model belirtmemişsiniz. markayı bırak modelden modele değişen bir konu bu hızlı şarj olayı... diyeceğim şu, telefonun desteklediği hızlı şarj standartlarına bakın. telefon atıyorum "pd 30w" destekliyorsa şarj cihazı da pd 30w ise bunu destekleyecek her kablo işinizi görür. ama hızlı profil proprietary ise en kaliteli kabloyu da alsanız o standarda göre tasarlanmamışsa, mesela sense pin gerekirken o pin yok ve kablo standartsa bi işe yaramaz.

ama bazen şarj aleti ve şarj cihazı proprietary standartlara sahipken telefon yaygın standartları destekliyor olabilir. bu durumda aldığınız yeni kablo orijinal şarj aleti ile daha yavaş şarj ederken yine kaliteli 3. parti bir şarj aleti ile aynı kablo hızlı şarj edebilir.
0
konetsu
(05.03.24)
Teşekkür ederim yeterince açıklayıcı bir şekilde yazmışsınız. Dedikleriniz doğrultusunda araştırıp ona göre bir kablo alacağım. Bu arada telefonum oppo reno 5 lite.
0
🌸tmhcmsn
(05.03.24)
(1)

vegan hazır gıda markaları

Phoebe
migrenle ilgili olarak bir çeşit eliminasyon beslenmeye geçeceğim 1 ay kadar ve onu çıkardılar bunu çıkardılar falan derken önemli ölçüde vegan ürünlere çıkıyor yolum. ekmek, makarna, hazır yemek vesaire her şey olabilir.şu ana kadar bulabildiğim vegan markalar; bonatelli, privegi.bildiğiniz başka m
migrenle ilgili olarak bir çeşit eliminasyon beslenmeye geçeceğim 1 ay kadar ve onu çıkardılar bunu çıkardılar falan derken önemli ölçüde vegan ürünlere çıkıyor yolum. ekmek, makarna, hazır yemek vesaire her şey olabilir.

şu ana kadar bulabildiğim vegan markalar; bonatelli, privegi.

bildiğiniz başka markalar var mı?

edit: glutensiz ürünlerde var beslenme listemde, bununla ilgili önerilere de açığım.
0
Phoebe
(05.03.24)
Veggy'den tütsülenmiş tofuyla kendinize çok güzel sandaviçler yapabilirsiniz.
Yine veggy'nin köftesi, snitzeli, soteliği, kebabı, döneri var.

Superfreshin hazır börekleri var patatesli, ıspanaklı.

Burada istediğiniz her neyse vegan çeşitlerini görebilirsiniz: www.instagram.com
www.instagram.com
0
biryazgünü
(05.03.24)
(5)

Skoda kaç maaş ikramiye verdi?

michael_knight
Geçen yıl 25 bu yıl 29 maaş ikramiye verdiğini söyleyen bir haber var. Bu işin aslı farklıdır bir şey midir?Ayda 50 bin TL maaş alan her çalışanına 1,5 milyon TL ikramiye vermemiştir di mi?
Geçen yıl 25 bu yıl 29 maaş ikramiye verdiğini söyleyen bir haber var.
Bu işin aslı farklıdır bir şey midir?
Ayda 50 bin TL maaş alan her çalışanına 1,5 milyon TL ikramiye vermemiştir di mi?
0
michael_knight
(05.03.24)
Muhtemelen eski zamsız maaşıyla vermiştir ikramiyeyi. Bir de maaşların düşük oldugu yazıyor sözlükte.
0
regina phalange
(06.03.24)
hocam konuyla alakalı değil ama "vermemeiştir dimi" deyince aklıma şurdaki film sahnesi geldi. paylaşmak istedim. affet :)

youtu.be
0
jepa
(06.03.24)
@regina phalange

Hocam maaş asgari ücret olsa bile 29 ikramiye mükemmel bir rakam değil mi?
0
metal69
(06.03.24)
verilen prim maaşın bürütünden hesaplanıyor, devlet %30 kadar vergiyi yapıştırıyor, kafadan 20 maaşa iniyor.
0
ravenudon
(06.03.24)
Araç satışı işinde çalışanların çoğuna prim usulü yatar maaş, baz maaş vardır + prim vardır, satışlardan, servisten genel cirodan falan, bir satışcı şu anda 40-50k kazanıyor diye maaşı o olmuyor, atıyor belki baz maaşı 22bin + primlerle bu para oluyor, ikramiye de genelde o baz üzerinden olur, yaptığı şey kesinlikle küçük bir şey değil yine büyük güzel bir şey ama detayı da böyledir sanırım
0
atom karincanin torunu
(06.03.24)
(3)

bakırköy ilçe nüfus müdürlüğü nasıl gidilir

put it in your appropriate place
Maps'den baktım ama nasıl gideceğimi çözemedim tam? Nasıl gidilir?
Maps'den baktım ama nasıl gideceğimi çözemedim tam? Nasıl gidilir?
0
put it in your appropriate place
(05.03.24)
havalimanı içerisinde kalıyor. en kötü yeşilköy'e gelebilirseniz, oradan taksi yaparsınız. en yakın lokasyon burası. olmadı ataköy, o da olmazsa florya ama en sapa kalan muhit.
0
evimin paspasi
(05.03.24)
Havalimanı metrosuna binin, son durakta inin. Ardından 5 dakika yürürsünüz.
0
10551037
(05.03.24)
belediye otobüsleri gider.yeşilyurt-yeşilköy taksi olabilir.metrodan biraz yürürsün.
0
kendicoplugundeotenhoroz
(06.03.24)
(4)

amazon iadesi hakkında

ted
amazon'dan bir noise cancelling kulaklık aldım 10 gün önce. biraz kullandım ama yorumlarla pek alakası yok. noise cancelling özelliği çalışmıyor gibi bir şey. yani bir hata olduğunu sanmıyorum da biraz reklamlara kandım gibi bir şey oldu. kutuyu açtığım vs. için iade edemiyor muyum nasıl oluyor? far
amazon'dan bir noise cancelling kulaklık aldım 10 gün önce. biraz kullandım ama yorumlarla pek alakası yok. noise cancelling özelliği çalışmıyor gibi bir şey. yani bir hata olduğunu sanmıyorum da biraz reklamlara kandım gibi bir şey oldu. kutuyu açtığım vs. için iade edemiyor muyum nasıl oluyor? fark var mıdır bilmiyorum ama yurtdışındayım.
0
ted
(05.03.24)
Türkiye için yazıyorum, 30 gün içinde (kullanılmış olsa bile) koşulsuz iade hakkınız var.
0
obscure
(05.03.24)
thetruenorthstrongandfree

orada iade seçeneği var ama açıldığı için kabul etmeyebilirler mi emin olamamıştım
0
🌸ted
(05.03.24)
Açtığım kulaklığı iade ettim, hiç sorgu sual bile olmadı. Edebilirsiniz
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(05.03.24)
ben de jabra kulaklık iade etmiştim. bir teknik sorunu yoktu ama beğenmedim. müşteri temsilcisi "beklentimi karşılamadı" demeniz yeterli diyip iade sürecini başlatmıştı.
0
gerenkyok
(06.03.24)
(1)

Sunum Hazırlayan Yapay Zeka

benibegenenibenbenbegenmem
PDF bir raporu, bi yapay zekaya upload edeyim, sonra ona raporu temel alarak şu şu şu konuları içeren şu şu şu başlıklarla bana 10 sayfalık bir sunum hazırla diyeyim, yapay zeka da paşa paşa sunumumu hazırlasın istiyorum. kullanmam gereken yapay zeka hangisidir? peşinen teşekkürler.
PDF bir raporu, bi yapay zekaya upload edeyim, sonra ona raporu temel alarak şu şu şu konuları içeren şu şu şu başlıklarla bana 10 sayfalık bir sunum hazırla diyeyim, yapay zeka da paşa paşa sunumumu hazırlasın istiyorum. kullanmam gereken yapay zeka hangisidir? peşinen teşekkürler.
0
benibegenenibenbenbegenmem
(05.03.24)
chatgpt yapıyor bi kod veriyor onu pptye ekliyorsun.
0
buenosdias
(05.03.24)

airbnb yurt dışı konaklaması ödemesi

denizzz
sizce bu ödemeyi tl cinsinden mi yapmak daha avantajlı oluyor yoksa euro olarak mı?
sizce bu ödemeyi tl cinsinden mi yapmak daha avantajlı oluyor yoksa euro olarak mı?
0
denizzz
(05.03.24)
(3)

Aşırı Özlemek

rock n roll
Selam, birkaç yıl önce ayrıldığım iş yerimdeki patronlarımı çok özlüyorum. Aramız çok iyiydi. Arkadaş gibiydik, yaşımız da yakındı. Onları, orada çalıştığım günleri çok özledim. Ziyaret etmek istiyorum onları ama gidersem muhtemelen duygulanıp, ağlayacağım. Uzun yıllardır da görmedim onları. Beni mo
Selam, birkaç yıl önce ayrıldığım iş yerimdeki patronlarımı çok özlüyorum. Aramız çok iyiydi. Arkadaş gibiydik, yaşımız da yakındı. Onları, orada çalıştığım günleri çok özledim. Ziyaret etmek istiyorum onları ama gidersem muhtemelen duygulanıp, ağlayacağım. Uzun yıllardır da görmedim onları. Beni motive eder misiniz?
0
rock n roll
(05.03.24)
E ağla nolcak?
0
abuzer
(05.03.24)
birini ozlemekten guzel motivasyon mu olur, ne mutlu size! ben genellikle eski is yerlerimi yilda bir ziyaret ederdim. aglayin, ne olacak? hepimiz insaniz ve duygularimiz var, saglikli sekilde onlari gostermek bence cok tatli.
0
songforsomeone
(05.03.24)
İlk müsait zamanda çikolata vb. bi' şey alıp bi' çay kahve içmeye giderdim.

Resmen imrendim size.
0
kumandanim
(05.03.24)
(3)

Kabin boy valize kutulu PS5 sığar mı?

chicha_v2
Bana sığmaz gibi geliyor ama sorayım yine de.En kötü kutuyu çıkarıp yanıma alırım, kutuyu da katlayıp valize koyarım dedim ama satarken kutu çok önemli mi bilmiyorum.
Bana sığmaz gibi geliyor ama sorayım yine de.

En kötü kutuyu çıkarıp yanıma alırım, kutuyu da katlayıp valize koyarım dedim ama satarken kutu çok önemli mi bilmiyorum.
0
chicha_v2
(05.03.24)
Kabin bagaj ebatları : 23x40x55cm
PS5 : 18x43x47

Kutu köşeleri deforme olabilir.
0
kimlanbu
(05.03.24)
Ben geçen sene aldığimda orta boy valize bile kutulu hâlini sığdıramamıştım ama tabii valiz boş değildi ve gow özel versiyondu kutu boyutu farklı mi bilmiyorum.

Direkt kutulu hâlini uçağa kabin bagajı olarak aldım. Büyük poşet bulamadım içine koyacak. Zaten kutusunda taşıma tutacağı var o şekilde taşıyabilirsiniz. İkinci güvenlikte kutudan çıkartıp inceledi benimkini ama denk gelmiş de olabilir bilmiyorum.

Orta boy valize koyup alt kısma vermek de tehlikeli bence başına bi şey gelebilir. En iyisi kabin bagajına direkt kendi kutusuyla almak.
0
nundu
(05.03.24)
Mobildeyim, bu arada koltuk altına koymama izin vermemişlerdi uçakta üst tarafa koydum ama bi sıkıntı olmadı yine
0
nundu
(05.03.24)
(3)

Kredi kartimin APR'i kacmis simdi benim?

tantamount_to_equivalent
Kart bilgilerim:Alışveriş Faiz Oranı: %3,66Nakit Çekme Faiz Oranı: %4,42Asgari Ödeme Oranı: %20,00Alışveriş Gecikme Faizi: %3,96Nakit Gecikme Faizi: %4,72
Kart bilgilerim:
Alışveriş Faiz Oranı: %3,66
Nakit Çekme Faiz Oranı: %4,42
Asgari Ödeme Oranı: %20,00
Alışveriş Gecikme Faizi: %3,96
Nakit Gecikme Faizi: %4,72
0
tantamount_to_equivalent
(05.03.24)
Oranları 1.3*12 ile çarparsanız yıllık oranı bulabilirsiniz
0
atom karincanin torunu
(05.03.24)
@atom karincanin torunu APR diye bir meret var ya batida k.karti alirken en dusuk APR bizde falan. O hangisi oluyor onu diyorum?
0
🌸tantamount_to_equivalent
(05.03.24)
APR Annual Percentage Rate demek. Yani yillik oran. Turkiye'de ise bazi bati ulkelerinden farkli olarak bu tip faizler genelde aylik ifade edilir. @Atom onu yilliga cevirmek icin su sekilde hesaplayacaksin demis. Alışveriş Gecikme Faizi ve Alışveriş Faiz Oranı'ndan biriyle yapilacak bu hesap ama aralarindaki farki bilmiyorum.
0
hot potato
(05.03.24)

Satılık ev eşyaları

oldz
Yatak ve karyola; https://shbd.io/s/nfxd86NmAkıllı robot süpürge; https://shbd.io/s/Twy2dzIgSimfer Mini Fırın 34lt https://www.letgo.com/ad/1677701336Atıl durumda olan ıkea yatak (ücretsiz) Bunu letgo üzerinden satıyorum: IKEA Hafslo Çift Kişilik Yatak 140x200 https://www.letgo.com/ad/1677708315Be
Yatak ve karyola; shbd.io
Akıllı robot süpürge; shbd.io
Simfer Mini Fırın 34lt www.letgo.com

Atıl durumda olan ıkea yatak (ücretsiz)
Bunu letgo üzerinden satıyorum: IKEA Hafslo Çift Kişilik Yatak 140x200 www.letgo.com

Beyaz eşya dolap çamaşor makinesi regal ve seg marka onları da mesaj atarsanız yardımcı olurum fotoları yok akşam çekip atabilirim.

Kitaplık ve mutfak için tel panolu raflı çay kahve masası var onları da elden çıkarıcam.
0
oldz
(05.03.24)
(4)

Excel Çeviri

ckisc
Arkadaşlar elimde bir excel dosyası var, kelime listesi gibi düşünün. A sütunu orijinal kelime B sütunu da o kelimenin o dildeki anlamı. Şimdi ben bu B sütunundaki kelimeleri daha pratik olsun diye çevirmek istiyorum, office dosyalarında bir özellik var üstte gözden geçir->çevir diye ama excel'e bu
Arkadaşlar elimde bir excel dosyası var, kelime listesi gibi düşünün. A sütunu orijinal kelime B sütunu da o kelimenin o dildeki anlamı. Şimdi ben bu B sütunundaki kelimeleri daha pratik olsun diye çevirmek istiyorum, office dosyalarında bir özellik var üstte gözden geçir->çevir diye ama excel'e bu bir şekilde işlemiyor. Hücre hücre yapayım diyorum o hücreyi çeviriyor ama mesela word'de bunu yapsanız ekle der orijinaliyle yer değiştirir ama bunda çevirmiş, embesil embesil suratıma bakıyor. Nasıl yapsak.
0
ckisc
(05.03.24)
tam ne istediğini anlamadım ama eğer başka dildeki bir şeyi istediğin dile çevirmek istiyorsan google sheets kullanmalısın. komut olarak da bunu kullanabilirsin;

=GOOGLETRANSLATE(A1; "auto"; "tr")

Google sheets üzerinde yapıp Excel olarak kayıt yapabilrisin.
0
ruhlardan esinlenen karga
(05.03.24)
metni sütüna dönüştür gibi bir özellik var boşluk seçerek tüm kelimeleri hücrelere ayırıp translate yapmak işinize yarıyor mu?

tam anlamadım ilk hücrede ne varda çevirmiyor
0
eja
(05.03.24)
En basit şekliyle anlatmam gerekirse:
İngilizce - İngilizce sözlük gibi düzenlenmiş bir Excel kelime listesi var. Ben bunu İngilizce - Türkçe haline getirmek istiyorum.
0
🌸ckisc
(06.03.24)
google translate üzerinden dökümanı çevirtip sonra sütunu yapıştırdım ama excel veya sheets gibi bir şeyde çeviri olmaması çok saçma. en üstte verilen formülü google sheets üzerinden denedim yinelemeli hesaplamayla ilgili bir hata verdi. muhtemelen ben yapamadım, yardım için teşekkürler.
0
🌸ckisc
(06.03.24)

Gökçeada'da satılık arsa

remaker
Çanakkale Gökçeada'da müthiş bir arsa ve butik otel konseptli taş ev satılık arkadaşlar. Seçimden sonra fiyat artmaya başlar. Yatırımlık düşünen varsa mutlaka göz atsın. İşletilebilir ya da 4-5 aile birlikte alabilir tatil için. https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-gokceada-da-icinde-5
Çanakkale Gökçeada'da müthiş bir arsa ve butik otel konseptli taş ev satılık arkadaşlar. Seçimden sonra fiyat artmaya başlar. Yatırımlık düşünen varsa mutlaka göz atsın. İşletilebilir ya da 4-5 aile birlikte alabilir tatil için.

www.sahibinden.com
0
remaker
(05.03.24)
(4)

"Yerimiz imarlı olup 2 inşaat izni %25 imar verilmektedir."

twelfth
300 metre kare arsa bu şekilde tanımlanıyorsa, üzerine yapılacak olan evin 2 kat x 25% x 300 metrekare = toplam brüt yüzölçümünün 150 metre kare olabileceği sonucu mu çıkar?
300 metre kare arsa bu şekilde tanımlanıyorsa, üzerine yapılacak olan evin 2 kat x 25% x 300 metrekare = toplam brüt yüzölçümünün 150 metre kare olabileceği sonucu mu çıkar?
0
twelfth
(05.03.24)
toplam %25'tir.
0
malheiros
(05.03.24)
emsal:0,25 çok az gözüküyor. neresi burası?

hesap;

300x0,25=75m2 toplam alanınız.

1.kat=37,5m2
2.kat=37,5m2 yapabilirsiniz.

ben olsam tek katlı güzel bir yer yapardım taks izin veriyorsa.
0
artci sarsinti
(05.03.24)
gabariye de bakmak lazım kat için
0
bravoteam
(05.03.24)
Hemen hemen evet.
İlçe kent rehberi sayfasından arsanın taks ve kaks değerlerine bakın. 2 kat ve %25 ise, taks:0,25 ve kaks 0,50 yazıyordur. Hal böyleyse hesabınız kabaca doğru. 75m2 zemin kat yapıp çıkmalarla üst katı 100'e çıkarır mimar-mühendis-müteahhit üçgeni.
Bizim evde kaks 0,9 ama ben hesaplayınca 1,08 çıktı. Yani, yanlara çıkmalarla, beklenenden biraz daha büyük olabiliyor
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(05.03.24)
(1)

Üretim ve satış yapanlar

harmanyeri
Merhaba.. Ürün sorumluluğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ürettiğim ürünlerde olası kusurlar hakkında kendimi hukuki olarak nasıl güvenceye alabilirim diye düşünüyorum. Bir şahıs firmasından daha güvenli olması için aklıma gelenler limited şirket kurmak ve üretimi başka bir firmaya yaptırmak oldu. Tabi
Merhaba..

Ürün sorumluluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ürettiğim ürünlerde olası kusurlar hakkında kendimi hukuki olarak nasıl güvenceye alabilirim diye düşünüyorum. Bir şahıs firmasından daha güvenli olması için aklıma gelenler limited şirket kurmak ve üretimi başka bir firmaya yaptırmak oldu. Tabii avantajları - dezavantajları olabilir. Bu arada sigorta düşünmüyorum.

Sizin de fikrinizi sormak istedim.
0
harmanyeri
(05.03.24)
limited-anonim şirketler borçlara karşı sınırlı sorumludur, fakat kamu borçları için ortakların da şirketten ayrı olarak tam sorumlulukları var. ürettiğiniz bir ürün için şirkete açılacak dava, davanın içeriği, falan bunlar çok çeşitli olabileceği için şirket şahsınızı ne kadar korur o tartışılır. bunun yerine ürettiğiniz ürünün sertifikalarını almak falan daha önemlidir.
0
malheiros
(05.03.24)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.