[]

Yürümekte Zorlanan Kanser Hastası için Öneri

Merhaba,

Annem ileri evre karaciğer kanseri hastası, maalesef bu süreçte hastalığı ilerledi ve karaciğer yetmezliği yaşıyor. Yürümekte zorlanıyor, genelde çok halsiz ve yorgun. Arada evde serum alıyor ve karnında biriken asit parasentez yöntemi ile çıkartılıyor. Ödem nedeniyle de sorunlar yaşıyor.

Özellikle duş, tuvalet, yürüme gibi noktalarda zorlanıyor, biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak sizin bu süreçte önerebileceğiniz, hayatı kolaylaştırabilecek herhangi bir alet, yöntem vs var mıdır? Kilolu biri değil ama yattığı yerden kaldırmak da dahil olmak üzere zorlanıyoruz. Yaşlı, engelli veya hasta yakını olanlar belki bizim aklımıza gelmeyen öneriler verirler diye bu başlığı açmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

 
Hastanelerdeki palyatif bakim merkezine yatırın annenizi. Neredeyse Ücretsiz her hizmeti. Raporlarınizi hastaneye iletiyorsunuz 15-20 gün içinde sıra gelince hastaneye yatiriyorsunuz. Aile uyesininde ayriyetten yatağı oluyor.


  • ayseee  (24.04.24 16:26:58) 
geçmiş olsun.

tekerlekli yürüteç işe görmez mi?

banyo için duvara monte edilen oturaklar var. yine duş içine ve tuvaletlere kalkarken tutunmesi için bar monte edebilirsiniz. engelli tuvaletlerinde vs görmüşsünüzdür mutlaka dışarıda.
  • elorelia  (24.04.24 16:29:29) 
Hastane ortamı psikolojisini daha da bozar. Yanına tekerlekli klozet koyun eğer tuvalete gitmek bile güç geliyorsa. Biz yaşlımıza öyle yaptık.

Ben de hepatitliyim. Doğal ev sirkesi içerim, enginar yerim. Karanlık perde aldım odama mutlaka en geç 12 de uykuda olurum. Sabahın seher havasını içime çekerim. Kendi yoğurdumu yaparım. Kahvaltım zengin içerikli olur. 8 den sonra tane yemem. Uukuma 2 saat kala el işi ev işi bırakır sadece kitap okur ibadet yaparım. İnternete girmem. Birde hafif egzersizler yapsın. Yoga tai chi gjbi.
  • geveze yazar  (24.04.24 17:01:21) 
@aysee, evet mantıklı olabilir ama herhangi bir hizmet almaktan memnun kalan bir tip değilim/değiliz, genellikle herhangi bir hizmet alırken mutlu olamıyoruz maalesef. O nedenle devam edebildiğimiz müddetçe evi tercih ediyoruz.

@elorelia, portatif tuvalet ve bahsettiğiniz gibi klozet için destek aparatımız var. Şimdilik bunlar iş görüyor. Tekerlekli yürütecimiz yok, kullanabilir mi bilemiyoruz. Tekerlekli sandalye (ev tipi) falan bakıyoruz aslında. Bu tarz şeyler arıyoruz ama dediğiniz gibi.

@geveze yazar, pasif egzersiz yaptırmaya çalışıyoruz, ödem için de iyi geliyor. Onun dışında masaj yapmaya çalışıyoruz. Yemek de yine dediğiniz gibi, iyi gelecek şeyler hazırlamaya, iştahını açmaya çalışıyoruz. Tamı tamına düzen oturtmak güç maalesef.

Desteğiniz için teşekkür ederim.
  • pilchard  (24.04.24 17:57:41) 
çok geçmiş olsun. benzer süreçten geçmiş biri olarak çok dirensem de bir süre sonra ben de yaşlı bakım merkezine ikna oldum.
bir süre sonra tıbbi destek de gerekiyor çünkü.

evde bakım hizmetlerini alamadık pandemi sürecinde oldu. belki faydası olur. belediyeler sağlıyor.

biz tekerlekli sandalye kullandık banyo için ancak eniştem indirmek kaldırmak zorunda kaldı. tuvalet için de bir süre sonra bez kullanımı gerekebilir.
bezi sgk temin ediyor çünkü gerçek bir maliyet.

kolaylıkla geçsin süreciniz. yatak yarası ciddi bir sıkıntı. sıklıkla kontrol edin. ondan sonrası dönüşümsüz olabiliyor. lütfen tıbbi destek alın.

çok çok geçmiş olsun.

ben pandemide annemle tek başıma ilgilenmek zorunda kaldım. tek kişilik bir iş asla değil.
  • janderzel zartanyan  (24.04.24 20:07:47) 
@janderzel, teşekkür ederim öncelikle. Tıbbi desteği evde almaya çalışıyoruz, parasentez ve diğer olabilecek tüm işlemler için eve çağırıyoruz. Dediğiniz gibi bu desteği alamadığımız noktada sorun yaşayabiliriz, çünkü hastaneye gitmek dahi şu an için çok zor hastamız için. İki kişi olmaya çalışıyoruz genellikle evde, tek kişi mümkün değil yetişemez. Ev tipi (evimiz küçük) tekerlekli sandalye bakıyoruz biz de şu ara, öneriniz olursa paylaşırsanız sevinirim.


  • pilchard  (25.04.24 09:09:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.