[]

İlaçlı tomografi sonucu -akciğer

Yaş:65
Kilo:55
Sigara: 1 senedir kullanmıyor.
2003 yılında kolon kanseri 3. Evre. Ameliyat sonrası kemoterapi ile tedavi edildi.
21 senedir bir kez bile kontrollerini aksatmadı ta ki covid kapanmalarına kadar.
Edit: annemin ameliyatını yapan cerrah ve onkoloji pet gibi ileri tetkike gerek yok 3 ay sonra kontrol dedi yalnızca :)

Sonrası da şu şekilde

Annem Ekim 2023 tarihinde rutin kontrollerde fark edilen evre 1 yumuşak doku kanserini ve evre 3 rahim kanserini yendi.
Yapılan 3 aylık kontrollerinde akciğerde bu tarz bir bulgu görüldü.
Allah rızası için birisi beni aydınlatabilir mi? Bir kanser gelişme ihtimali var mı? (Bu arada 2021 yılından beri bu aynı kitle 6mm idi ilk defa 0.7 mm ile büyüme görüldü)


Hastaya ait 22.01.2024 tarihli BT inceleme ile birlikte
değerlendirme yapılmıştır. RADYOLOJİK BULGULAR: TORAKS BT:. Trakea ve ana bronşlar açık olup, mediastinal patolojik boyutta lenf nodu ayırt edilmemiştir. Torakal yumuşak dokular ve kemik yapılar normaldir. Kesitler akciğer parankim penceresi ile birlikte değerlendirildiğinde, her iki akciğer aerasyonu ve bronkovasküler dağılım normal görünümdedir. Sol akciğer alt lob lateral bazal segmentte izlenen plevra tabanlı iki adet milimetrik nodül ve sol akciğer alt lob posterior bazal segmentte izlenen lineer atelektazi alanı izlemde stabildir. Sol akciğer üst lob apikoposterior segment düzeyinde önceki incelemelerde tanımlanmış, düzensiz sınırlı ve spiküle konturlu nodüler lezyon önceki incelemede 6 mm çapta iken, bu aşamada 6.7 mm boyuta hafifçe boyutsal progresyon göstermiştir. Hastaya ait PET BT inceleme bulguları ile birlikte değerlendirme, klinik kuşku halinde PET BT incelemenin bu lezyona yönelik tekrarı yada toraks BT inceleme ile yakın izlem önerilir. İntraparankimal kitle, plevral kalınlaşma veya sıvı saptanmamıştır.

 
6 mm'den 6,7 mm'ye boyut artışı tam olarak anlamlı değil, en az %20 çap artışı olmalı gerçek anlamda büyüme diyebiilmek için. kanımca şu an tek yapılması gereken tomografi ile takip edilmesi. 2021 'den beri var olan lezyon olması tümör ya da metastaz olasılığını oldukça azaltıyor.


  • alicandan  (24.04.24 23:00:45) 
acil müdahale gerektiren kötü bir şey yok gözüküyor. PET CT ve Toraks BT ile anlaşılacak. geçmiş olsun


  • fistikthecat  (24.04.24 23:15:46) 
Çok ama çok teşekkür ederim hepinize eksik olmayın. Bir gelişme olursa muhakkak editleyeceğim


  • Sakinolmamlazim  (24.04.24 23:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.