[]

Gaza gelip dil bilmeden italya'ya gitmek

Dostlar merhaba, acaba olur mu, dur Bi oteli ayarlayalım, aman uçak biletini de alalım vs derken vize de çıktı.
Fakat eşimle benim İngilizcemiz sıfır yani bildiğiniz im Fine thanks bu kadar.
Çok salaklık mi ediyoruz yoksa bu iş telefonla translate ile vs çözülür mu.
Tavsiyeniz nedir.

 
çözülür yaa niye çözülmesin. mobil internet işini hallet yeter, translate ile her şeyi yaparsın. sonuçta oraya insanlarla sosyalleşmeye değil, ülkeyi gezmeye gidiyorsunuz. neresine gitmeyi düşünüyorsunuz bu arada?


  • numlock  (25.04.24 10:01:20) 
yok abi salaklık etmiyorsunuz, İtalyan yereller de pek ingilizce bilmiyor. bu 1.

asortizm olsun diye, Pantheon'un çok yakınında bir yerde makarna, bira yapıyordum. hemen bitişiğinde de büfe gibi bir şey var. türk bir çift geldi, 20lerinin sonlarında. aman Allahım yok böyle bir İngilizce. sonra gitti bunun ezikligiyle partneri olacak kıza pasif agresif tavırlar. Euro pahalı muhabbeti, low low şeyler. kız da gerçi aynı nane. siz böyle lowluklar yapmayacaksaniz gidi hehe
  • anlatamıyorum  (25.04.24 10:03:34) 
Merak etme, italyanların da ingilizcesi sıfır. en turistik restoranda, gift shop'ta, havalimanında tren bileti satan gişede bile fine thanks seviyesi. o sebeple gidin. google'ın konuşmayı karşı dile çeviren uygulaması var. onunla falan hallolur.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (25.04.24 10:04:15) 
internet açtırıp, google translate ile Türkçeden İtalyancaya çevirin. Çeviriler son derece gelişti.

Gitmeden de çok lazım olacak 5-10 cümleyi, netten not alın. Fazlasıyla yeterli olur.


.
  • kartallar yuksek ucar  (25.04.24 10:35:02) 
italya'daki tatili degilde pasaport kontrolunu dusunun bence. muhakkak orada ingilizce cok lazim olacak. onlar icin youtube'da falan pasaport polisi pratigi yapin.


  • buenosdias  (25.04.24 11:32:47) 
@ buenosdias,
Hello, we turist, 3 day roma and 2 day floransa and 1 day venedik. To back county turkey. Flight ticket.

Valla direkt bu şekilde gidip konuscam. Bisey sorarsa cevap veremem çünkü
  • dedeminhirkasi  (25.04.24 12:29:37) 
bu tarz gezilerde ingilizcenizin olması tatile sadece ekstralar katar. örneğin vatikan'ı ya da uffizi'yi bir rehberden dinleyerek gezmek çok ekstra tatminler. ama ingilizcenizin olmaması tatilin güzelliğinden hiçbir şey götürmez. mükemmel bi macera sizi bekliyor, döndüğünüzde ne boşuna endişe etmişiz dil konusunda diyeceksiniz.

telefonunuzda aktif internetiz olsun. trene falan binerken, yer yön sokak tabelalarına bakarken, bir de sipariş verirken google translate fazlasıyla yeter. google maps'i da çok kullanacaksınız. bir de foursquare bu gezilerde hayat kurtarır, kullanmıyorsanız gitmeden mutlaka yükleyin.

memleketin güzelliğini gördükçe ağzınız açık gezeceksiniz zaten başka bir şeye ihtiyacınız yok. :) iyi tatiller şimdiden.
  • robin crusoe  (25.04.24 14:28:11 ~ 14:28:56) 
anladim. o zaman internet icin airalo yukleyin gitmeden. bide seyahat planiniz icin bir dosya yapin. memur sordugunda al hepsi burda dersin.


  • buenosdias  (25.04.24 15:38:47) 
Memurla da telefon üzerinden çeviri ile konuşabilirsiniz bence. Zaten bu dedikleriniz yeterli olur.
Otel rezervasyonu ve dönüş bileti yanınızda basılı olsun. Onu direk önüne koyarsınız.
Siz en pratik çeviri uygulaması araştırın yeter.
  • zimbirik  (25.04.24 16:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.