Giriş
(2)

Alkolsüz Şekersiz Soğuk Bir Şeyler İçilebilecek Mekan?

dreamnesiac
Öneriniz var mı?Kahveciler değil :)Sarıyer- Beşiktaş/ Taksim arası tercihen.Teşekkürler :)
Öneriniz var mı?
Kahveciler değil :)

Sarıyer- Beşiktaş/ Taksim arası tercihen.

Teşekkürler :)
0
dreamnesiac
(10.08.25)
Midpoint, bigchefs, hunger gibi zincirler.
Alkolsüz şekersiz soğuk bişi diyince akla smoothie, ayran, soda ve kahveden başka bişi gelmiyor; bunları servis eden spesifik bir konsept var mı emin değilim. Yukarıdaki zincirlerde oluyor hepsi.
0
Bruce
(10.08.25)
kastınız rafine şekersiz ise smoothie +1
onun dışında en güveniliri bence maden suyu + tıraş limon.
0
elektr10
(11.08.25)
(6)

giriş katı eve cam filmi

biseysorcaktim
yeni bir eve taşındım. bundan önce yaşadığım tüm evlerin cephesi boşluğa bakıyor ve yüksek katlardı. kısaca beni gören kimse olmadığı için rahat ediyordum. şimdiki evde hem camlar fransız balkon şeklinde yere kadar uzanıyor hem de giriş katı.bu sebeple pencerelere film takmak istiyorum, içeriden dış
yeni bir eve taşındım. bundan önce yaşadığım tüm evlerin cephesi boşluğa bakıyor ve yüksek katlardı. kısaca beni gören kimse olmadığı için rahat ediyordum. şimdiki evde hem camlar fransız balkon şeklinde yere kadar uzanıyor hem de giriş katı.

bu sebeple pencerelere film takmak istiyorum, içeriden dışarıyı görebileyim ama dışarıdan görülmesin. asıl amacım mahremiyet.

ayrıca bu odalara sürekli güneş vuruyor. sıcağı da engellesin istiyorum.
çift camlara yapıştırınca patlama riski varmış. klima yok evde. bu durumda patlama riski olmaz sanırım. güneşi engellemek isteğim yan amaç, olursa iyi olur olmazsa sorun değil.

içeriden dışarı bakılınca görünsün.
dışarıdan görünmesin.
evi çok karanlık etmesin.
ısıyı bir kaç derece düşürse bile yeter.
mümkünse aynasız olsun.

ne önerirsiniz bunun için?
0
biseysorcaktim
(10.08.25)
Dereceleri var. Temu'da var.
İçerde ışık yanınca dışarıdan görünür.
Karanlık yapar.
Isıyı nispeten keser.

www.temu.com

Tül perde öneririm.
0
Mirket
(10.08.25)
Ne yaparsanız yapın, camlar filmli bile olsa akşam ışık açınca içerisi görünür.

Nasıl olsa film var diye perde vs kullanmazsanız dışarıya sinema gibi izletirsiniz evin içini.
0
anaphylacticshock
(10.08.25)
gece değil, gündüz için aslında bu isteğim.
gece içeride ışık açınca görünmesi normal. onu engellemeye çalışmıyorum. zaten tül ve perde var.

ama tül de olsa, dışarıdan görünüyor içerisi.
yukarıdan aşağıya bir stor perde yerine, aşağıdan yukarı doğru bir perde biçimi olsaydı, bu kadar rahatsız etmezdi belki.
0
🌸biseysorcaktim
(10.08.25)
Tülünü değiştir. İçeriyi göstermeyen tüller var.

Percere ve kapı kanatları yana doğru açıldığı için storun yukarı-aşağı hareketi çok istifade edilebilir bir şey olmuyor. Mantığa aykırı.
0
Mirket
(10.08.25)
yansıtıcı film dışarıdan yapıştırılırsa ısıyı bir miktar keser ve patlama riski olmaz ama dayanıklılığı düşecektir.

honeycomb perde dedikleri jaluzi karışımı katlanarak açılan perdeler var. bunların içinde ısı yalıtım folyosu olan modelleri de mevcut.
0
orpheus
(10.08.25)
yukarıdan aşağıya bir stor perde yerine, aşağıdan yukarı doğru bir perde biçimi olsaydı, ---> akerdeon plise perde diye aratin. tam istediginiz sey.
mesela bu
www.perdesiparisi.com
trendyolda da var.
0
65 derece
(11.08.25)
(6)

Taksimde ne yenir

agreas
Arkadaşlar selam 1 günlüğüne istanbula geldim taksim istiklal civarı ne yenir sizce en güzel?
Arkadaşlar selam 1 günlüğüne istanbula geldim taksim istiklal civarı ne yenir sizce en güzel?
0
agreas
(10.08.25)
Alkolsüzse Hacı Abdullah
0
michael_knight
(10.08.25)
İran restoranı reyhun
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(10.08.25)
iskender döner için Bursa Kebapçısı
maps.app.goo.gl

Kahvaltı/Menemen için Lades Menemen:
maps.app.goo.gl
0
ermanen
(10.08.25)
Halvetia
Özellikle yoğurtlu pazı öneririm, bamyayı da çok iyi yapıyorlar ama herkesin sevdiği bir lezzet değil bu yüzden ek öneri; fırında makarna.
0
mutekebbir
(10.08.25)
Birini seçtim gerisini kaydettim bir dahaki gelişimde deneyeceğim teşekkürler <3
0
🌸agreas
(10.08.25)
Antakya işi
share.google
0
merhum
(11.08.25)
(2)

Bir çizgifilm sahnesi arıyorum, hangi çizgifilmde oluyordu bu olay?

ananiyimioguz
Böyle panayır çadırı gibi, atlı karınca çadırı gibi veya topaç gibi bir kulubenin içinde bastonuyla dans ettiğini hatırladığım bir çizgifilm vardı. Bu şey aşırı küçüktü, ona yaklaşıp da bakıyorlardı. O şey dönen şeyin içinde dans ediyordu. Neydi bu çizgi film?Normal bir çizgi film içinde çağırılan b
Böyle panayır çadırı gibi, atlı karınca çadırı gibi veya topaç gibi bir kulubenin içinde bastonuyla dans ettiğini hatırladığım bir çizgifilm vardı. Bu şey aşırı küçüktü, ona yaklaşıp da bakıyorlardı. O şey dönen şeyin içinde dans ediyordu.

Neydi bu çizgi film?

Normal bir çizgi film içinde çağırılan bir karakterdi sanki. Veya işte bişeyin içinden çıkıyordu.

2000ler öncesi olduğuna eminim ama tarihi tam bilemedim. siyah beyaz değildi diye hatırlıyorum.

Edit: Baston olmayabilir. baton deyince yapay zekalar Michigan J. Frog – One Froggy Evening i söylüyorlar.
0
ananiyimioguz
(10.08.25)
Heh hatırladım ya, 4 yapay zeka da bulamadı :(

www.youtube.com

Nerden takıldı derseniz de masada mezura vardı. Alttan parmağımı bastırdım kubbe gibi oradaki şekle benzer bişey çıktı, böyle bişey vardı dedim hayal gücü çok bela bişey sdfkg
0
🌸ananiyimioguz
(10.08.25)
Pinokyo çizgi filmi vardı bir tane o yıllarda, o mu acaba.
0
encokbenisevinnolur
(10.08.25)
(1)

isteğe bağlı sigorta

tylolhot
merhabalar.isteğe bağlı sigorta başvurusu yapmak için ikametgahın bulunduğu adrese mi başvuru yapılacak,yoksa herhangi bir sgk müdürlüğüne de başvuru yapılır mı?(aynı ilde farklı bir müdürlük)bir de “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi”başvuru yapacağımız müdürlükte bulunuyor mu?.böyle bir sigorta
merhabalar.isteğe bağlı sigorta başvurusu yapmak için ikametgahın bulunduğu adrese mi başvuru yapılacak,yoksa herhangi bir sgk müdürlüğüne de başvuru yapılır mı?(aynı ilde farklı bir müdürlük)bir de “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi”başvuru yapacağımız müdürlükte bulunuyor mu?.böyle bir sigorta türüne başvuru yapmış arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.herkese mutlu pazarlar.
0
tylolhot
(10.08.25)
e-devletten de yapilir
0
idexo
(10.08.25)
(2)

Duvar saksısı duvarda rutubet yapar mı?

fildirfildir
Aşağıdaki linkteki şekilde sarmaşık koymak istiyorum koridora, ama duvara çözülemeyecek bir zarar verir mi bilemedim. Duvarda çiçek yetiştirip kötü bi etkisini gören var mı? Nemden boyanın dökülmesi/ duvarda küf gibi. https://hizliresim.com/7osh4pj
Aşağıdaki linkteki şekilde sarmaşık koymak istiyorum koridora, ama duvara çözülemeyecek bir zarar verir mi bilemedim. Duvarda çiçek yetiştirip kötü bi etkisini gören var mı? Nemden boyanın dökülmesi/ duvarda küf gibi.

hizliresim.com
0
fildirfildir
(10.08.25)
Jdjdjd asayım ben de o zaman, belki suadiye’ye göktürk’e falan yürür
0
🌸fildirfildir
(10.08.25)
Fotoda ürünün tepsi kısmı gözükmüyor. Tamamen kapalıysa olmaz.

Degilse, yani camin arkasindaki kismi sadece metalse ve duvarib gozukuyorsa yapar ufaktan

Tam kapali olanlardan imal yapiyoruz bu arada. Bu hafta ceker atarim urunu
0
topkapiaksaray
(10.08.25)
(5)

Disarda guzel birini gorunce makyajsiz halini dusunup soguyorum

lapaz
Bu normal mi
Bu normal mi
0
lapaz
(10.08.25)
Makyaj çok aşırıysa veya abartıysa normal. Kendini kandırılmış hissediyorsun.
Ama makyaj var, makyaj var. Ayarında makyaj hoş, abartısı çok yapay ve sahte. Mesela kısa boylu erkek büyük topuklu ayakkabı giyse ve boyunu gizlice 3-5cm uzatsa kadınlar da aynı şeyi düşünür o ayakkabı çıkınca :)
0
gobekliraki
(10.08.25)
Çok normal ben bu yüzden iyi makyaj yapan bi de sutyen giyen kadınlardan uzak dururum pisman olmadim hič bilemiyorsun ne čikacak
0
Bruce
(10.08.25)
Ben asil makyajsiz görünce soguyorum.

Lütfen yürüyüs yaparken bile makyaj yapin hanimlar.
0
feastofthedamned
(10.08.25)
Güzel olan makyaja ihtiyac duymaz.
0
designer
(10.08.25)
ben de iri yari, uzun boylu birini gordugumde bunlarin her gun klozet dolusu scip, tuvaleti tikadiklarini dusunup soguyorum. Gegirse, osursa tum binayi mahalleyi inletiyordur, uyurken terlese yatagi sirilsiklam ediyordur, yemek yemege otursa Afrika'da bir kabilenin gunluk rizkini yiyordur tek basina vs. Ben en azindan normal insana gore oran oranti yaparak bir cikarima gidiyorum ama sen kisinin makyajsiz halini bilmeden, makyajsiz hali yuzde yuz cirkindir diye onyargi ile bir cikarim yapiyorsun.
0
freedonia
(10.08.25)
(16)

Ailevi mevzular

camlicagazoz
Merhabalar herkese,Evli ve 28 yasında bir adamım. 2 senelik evliyim. Şimdi ben aileme karsı çok korkak ve çekingenim. Yani ailem beni bastırıyor. Yani mesela benim bir fikrim var ama ailem benimle ayni düşüncede degil diyelim. Direkt beni bastırıyorlar. Ben de hır gür çıkmasın, ağzımızın tadı kaçmas
Merhabalar herkese,

Evli ve 28 yasında bir adamım. 2 senelik evliyim.

Şimdi ben aileme karsı çok korkak ve çekingenim. Yani ailem beni bastırıyor. Yani mesela benim bir fikrim var ama ailem benimle ayni düşüncede degil diyelim. Direkt beni bastırıyorlar. Ben de hır gür çıkmasın, ağzımızın tadı kaçmasın diye laf etmiyorum. Herkese karşı böyleyim. Sonra içim içimi yiyor. Acaba şu kişinin kalbini kırdım mı, annemgil beni sever mi vs vs vs.


Nolacak benim halim. Masaya yumruk vursam bundan sonra çok mu sırıtır?
0
camlicagazoz
(10.08.25)
Maaşını ailen mi veriyor dostum? Evet ise, bir miktar seni bastırmaları normal. Değilse çoooook yanlış bir yoldasın. Ayrıca eşinin gözünde de pısırık bir adam imajı çizmen pek hayırlı olmaz diye düşünüyorum. Yani yaş itibariyle kendi kararlarını kendi alabilecek bir bireysin. Senin ailen artık karın, varsa da çocukların... Ben de aileme (anne ve rahmetli babama) çok düşkünüm ama söz konusu eşim ve benim hayatımsa ne onun ailesini ne kendi ailemi asla müdahale ettirmem, şu zamana kadar da ettirmemişimdir. başta öyle olmayabilirsin ama masaya yumruğu vurma zamanı çoktan gelmiş ve geçmiş... demiyorum ki racon kes... güzel ve tatlı bir dille hayatınıza karışmamaları gerektiğini ve bundan rahatsızlık duyduğunu, seni bastırmalaları gerektiğini söyle. gerekirse birkaç kere söyle. baktın olmuyor, o zaman raconu kes :)

belli ki güzel bir adamsın, biraz da kendini düşün. lütfen biraz cesaretini topla.
0
motosiklet burclu adam
(10.08.25)
Kimseyi kırma tabi. Ama kendinin dediği gibi adamsın. Gerektiği zaman masaya yumruk vurmasan da sesini çıkar.
Sadece aileyle ilgili değil bence, genel yapın bu muhtemelen başkalarına da karşı.
0
gobekliraki
(10.08.25)
bu tür düşünce yapısı insanda hastalıklara yol açar.
masaya yumruğu vurmak içine atmak gibi aşırı tepkidir. duygu ve düşüncelerini sakince dile getirmek en doğrusu. söylenmeyen her söz gerektiği halde yapılmayan eylem insanın içinde yüktür. yük taşıma.
0
lazpalle
(10.08.25)
hocam terapi al. daha gençsin. bu şekilde ilerleyen dönemde çok zorlanırsın. mesele masaya yumruk vurmak değil. içine attıkça, kendini ifade edemedikçe zorlanacaksın.
0
scudman1
(10.08.25)
26 yasinda evlenmis olman zaten ailenin senin boynuna tasma geçirdiginin ispati. Geçmis ola, o evlilik iki yila biter.
0
feastofthedamned
(10.08.25)
düşünceyi örneklendirirsen daha iyi olur.

normal olan herkesin fikrini alır kararı kendin verirsin,
ama absürt düşüncelerin varsa karsi tarafin dedigi dogru olur.
0
designer
(10.08.25)
28 yas o kadar büyük degil onu belirteyim.

herkesin cözümü farkli ama bazen aile iliskilerini minimumda tutmak lazim.

esinle iliskin cok önemli, bunu onunla konus, en önemli kisi normalde esin.

sonra anne baban ve kizin ailesi geliyor. onlarla baginizi azaltabilirsiniz.

kimseyi mutlu etmek, kimseye evet demek zorunda degilsiniz. esiniz ilk basta yaninizda durmali. sonra sizde gücleneceksiniz.

bunun yaninda kim ne derse desin para cok ciddi bir güc, finansal olarak ne kadar serbest iseniz o kadar rahat hayir diyebiliyorsunuz. bu birilerini kirma gücendirme gibi durumlarin cogu durumda temeli bu oluyor. yarin bugün ihtiyac olur, bu kisinin yardimina ihtiyac duyarim filan falan.

esinizle konusun eger yeterli olmazsa terapi destegi alabilirisniz.
0
bora benim lan aslında
(10.08.25)
Masaya yumruğu vurmak yerine, sevmezlerse sevmesinler, bu benim fikrim, benim kararim; benim bedenim benim kararım... demeniz daha efektif olabilir.
0
encokbenisevinnolur
(10.08.25)
Öncelikle bunun psikolojik bir sorun olduğunun farkına varın. Hem onlar sorunlu hem de siz. İkincisi çözüm masaya yumruğu vurmak değildir, düzgün bir şekilde fikrinizi belirtmeden, sitem etmeden, karışmamalarını istemeden neden en son aşama olan masaya yumruk vurma yoluna gidiyorsunuz? Belki fikrinizi düzgün bir şekilde konuşursanız sorunlar çözülür. Eğer değişmezseniz, bu şekilde kendinizi bitirirsiniz.
0
Sour
(10.08.25)
Örneğin annemgil bir yere gidecekti. Annem arayıp gelir misiniz diye bile sormadı. Sabah saat 9 da hazır olun. Sizi alıp gideriz dedi. Gelmeyeceğiz deyince ne yapacaksınız, ne işiniz var falan dedi. Yani benim düşncemle kendilerinin ki çeliştiği anda beni dinlemiyorlar bile. Saçmalama deyip benim fikrimi eleştiriyorlar.
0
🌸camlicagazoz
(10.08.25)
Bağımlı kişilik bozukluğu mu yoksa ailenin travmatik bir geçmişimi var? Yoksa aile üyeleri akademisyen mi?
0
mikahakkinen
(10.08.25)
Serhat yabancı YouTube videolarında belki durumuna uygun önerileri vardır
0
pembediken
(10.08.25)
Annem ve babam. ikisi de devlet kurumlarında yönetici
0
🌸camlicagazoz
(11.08.25)
asıl kaynak anne gibi. freudyen kokular geliyor burnuma.
ya öyle kabul et, ya sineye çek eşinle aranı bozmuyorsa bu durum. olgun adamsın, asıl annenin biraz frene basması lazım ama o da belli bir yaştan sonra zor.
0
gobekliraki
(11.08.25)
anne baskın kişilik. bu kişilikle uğraşmak zordur. zamanla sert yaparak yumuşatabileceğin kadar yumuşatmalısın. yaşın 28 geç bile kalmışsın. yumruk ne varsa vur. aman buna dokunmayalım durumuna gelirse rahat edersin.
0
mikahakkinen
(11.08.25)
O zaman bir sureligine isleri gecistirseniz, bahaneler bulsaniz? Demis ya sabah 9'da hazir olun diye, biz yokuz, tatil plani yaptik, her seyi aldik falan deyin, gerekirse cikin gidin yakin bir yerlere. Ne zaman doneceksiniz derse orada karar verecegiz, baska bir yere gecme ihtimaliz var falan deyin. Yani bagimsiz oldugunuzu, onlardan habersiz planlar yaptiginizi, isinizin oldugunu ve aksiyon aldiginizi onlara hissettirmeniz lazim. Hatta aradiginda acmayin, bir sure sonra siz arayin, he konserdeydik, tiyatrodaydik falan deyin. Cat kapi geliyorlar mi bilmiyorum ama ben olsam bu ihtimale karsi "uygunsuz" bir ortami hazir tutarim. Yani geldiler, sizin haberiniz yok, ne bileyim mum isigi, icki (eger iciyorsaniz), romantik bir muzikle kapiyi acarim, ya bugun planimiz vardi, keske haber verseydiniz falan derim, elbette iceri alirim ama rahatsiz ettiklerini anlarlar belki. Boyle boyle aranizi bir miktar cizgi cekmeniz lazim. Zaten bir sure sonra (belki aylar sonra/belki 10-15 denemeden sonra) anlayacaklardir, daha temkinli olacaklardir diye umuyorum. Yani bu masaya elini vurmak degil, sadece onlara cizgilerini, sinirlarini dolayli yoldan gostermek. Bu arada bu ornegi verdiginiz icin bunun uzerinden gittim, yoksa mesela bir fikriniz var, o fikrin coktan plana kondugu izlenimi de is gorur. Yani fikrinizi onlara niye soyleyesiniz ki? Coktan o is oldu bittiye getirin. Nasil bir fikir ayriliginiz var cok da anlayamiyorum acikcasi. fakat 30 yasinda bir insanin "annem beni sever mi" cumlesi hic normal gelmedi bana. sizi sevip sevmemesi dediklerini yapip yapmamaniza bagliysa veya siz bunun uzerinden onun sevgisini yorumluyorsaniz cok ciddi bir sorun var demektir.
0
Sour
(11.08.25)

90 lar bir klip

venivici
şarkıyıda hatırlamıyorum söyleyenide ama klip şöyleydi stüdyo ortamı söyleyen adam yürüyor elinde çiçek var kıza tam çiçeği verecekken kız başkasını tercih ediyor tekrar yürüyor yine başkaını seçiyor adam tekrar üzülüyor yakın zamanda dinledim ama bi türlü aklıma gelmedi doksanlar şarkısı anımsayan
şarkıyıda hatırlamıyorum söyleyenide ama klip şöyleydi stüdyo ortamı söyleyen adam yürüyor elinde çiçek var kıza tam çiçeği verecekken kız başkasını tercih ediyor tekrar yürüyor yine başkaını seçiyor adam tekrar üzülüyor yakın zamanda dinledim ama bi türlü aklıma gelmedi doksanlar şarkısı anımsayan var mı?
0
venivici
(10.08.25)
(4)

Telefon hattı problemi

spherical
Arkadaslar,Telefonumu almanyadan almistim baya oldu, Turkiye’de turk telekomdan hat aldim ama calismiyor, eski telefonumda calisiyor. Imei kaydi falan var.Ne yapmam lazim? Musteri hizmetlerine ulasamadim.Teşekkürler.Imei icin edevlette su yaziyor; IMEI NUMARASI KAYITLI (01/01/2026 tarihine kadar **
Arkadaslar,
Telefonumu almanyadan almistim baya oldu, Turkiye’de turk telekomdan hat aldim ama calismiyor, eski telefonumda calisiyor. Imei kaydi falan var.
Ne yapmam lazim?
Musteri hizmetlerine ulasamadim.
Teşekkürler.
Imei icin edevlette su yaziyor;
IMEI NUMARASI KAYITLI (01/01/2026 tarihine kadar ** T.C. kimlik numaralı kişi adına kayıtlı hatlarla kullanımı kısıtlanmıştır.

Hatta edevlette gorunuyor.
0
spherical
(10.08.25)
Telefonun marka modeli ne?

Sim kilitli olabilir. Baktınız mı?
0
Rondak
(10.08.25)
Teşekkürler,
Iphone 13, sim kilitli degil.
0
🌸spherical
(10.08.25)
Siz bunu 2023te kaydetmişsiniz. O zamandan beri hiç kullanılmadı ne oldu?

1 yıl sinyal alınmayan telefonlar kapanıyor. Btk dan açtırmanız gerekiyor
0
Rondak
(10.08.25)
Bir tanıdığım aldı,2. El iPhone, pasaport kayıtlı. Satan kişi ocak ayına kadar kullanamazsın dedi. Ocak ayında devreye girecekmiş, nedenini anlamadım ama.
0
strawberry first
(10.08.25)
(6)

indüksiyon ocak ve termosifon kullananlar

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
memnun musunuz? doğal gaza nazaran nasıl farklılıklar var?
memnun musunuz? doğal gaza nazaran nasıl farklılıklar var?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(10.08.25)
indüksiyon ocak çok pratik, fakat ocağın olduğu yerde normal ocağın 2 katı gibi düşünebileceğiniz bir elektrik tesisatı olması gerekli. yoksa ocağı verimli çalıştıramazsınız. çok güç çekiyor. doğalgaz ocağınız varsa indüksiyona geçilir mi? bence geçilmez, ama doğalgaz yok ise, tüp falan uydurmak yerine indüksiyon kesinlikle alınır.

termosifon ise kombinin yanında lafı bile edilmeyecek bir cihaz. çok sık arıza yapar. kartı yanar, termostatı yanar vb. evde tek başınıza yaşıyorsanız idare eder, ama 4 kişilik evde sık banyo işleri varsa 1 termosifon iş görmez.
0
malheiros
(10.08.25)
Termosifonlar muhtelif büyüklükte olur. 50 litrelik termosifon alırsan, tek kişinin kullanımı için gayet yeterlidir, ancak iki kişi peşpeşe banyo yapmaya kalkarsa ikinci kişiye sıcak su yetişmeyebilir. Daha büyük hacimli bir termosifon ya da peşpeşe kullanmama seçenekleri denenebilir.

Su yoğun kireçliyse bir beş senede bir rezistans yenileme ve hazne içini kireçten arındırma işlemi gerekebilir.

Onun dışında pek arıza yapan bir cihaz değildir. Kombide olması gereken yıllık bakım, bunda yoktur mesela.
0
Mirket
(10.08.25)
doğal gaz gibisi yok.

ayrıca indüksiyon ocağa her tencere tava uyumlu değil. ona özel tencere tavalar var. ayrıca doğal gaza göre daha masraflı.

termosifon da aynı şekil. hem verimsiz hem daha pahalıya gelir.
0
jelly bear
(10.08.25)
Termosifon çok kötü bir şey. Mecbur değilsen kullanma.
Tek çözüm elektrikse ihlas gibi anında su ısıtanların büyüklerine bir bak. Kombi veya termosifon gibi merkezi yere takıyorsun, su geçerken ısıtıyor.

Elektrikle ısınan suyla duş almanın güzelliği tam istediğin sıcaklığı ayarlayıp sadece sıcak suyu açarak duş almak, muslukta ayar yapmamak. Onu çok seviyordum.
0
michael_knight
(10.08.25)
Indüksiyon ben acayip memnunum hatta ileride anneme gerekise indüksiyon alacağım kesinlikle daha güvenli (üstünde bir şey yoksa kendi kendine kapanıyor, çok cosarsa kendi kendine kapatiyor, üstüne koydugun saçma sapan şeyleri yakmiyor vs).

Evet tavasi farklı. Özelikle ucuz tavalar olmuyor.

Çok hızlı kaynama noktasına getirebiliyor.
Ek olarak moduler versiyonlari var. Misal iki tane ayrı ayrı ya da ikisini bir yapıp genis alan şeklinde kullanabiliyorsun ocaklari. Özellikle büyük tavalar, dökumler için falan ideal.
0
logisticsmanager
(11.08.25)
Ben pek sevemedim, belki bizimki dandiktir, boyle sorunlar yasamadigini soyleyenler de var. Problem su, 3 seviye var, 2 yaptin koydun tavayi, sogani attin, 3-4 dk suruyor ilk citirdamalarin gelmesi. Hizli olsun istiyorsan mecbur ilk cizirtilar gelene kadar kokluyorsun, sonra dusunuyorsun, o arada biraz oyalansan kismakta, direk yanmaya dogru gidiyor.
Sogumak bilmiyor, pilavda mesela biraz suyunu cekmis gibiyse ama tam olmamissa kapatiyorum. Kapattiktan sonra 5 dk daha pisiyor. Ozetle gazli gibi istedigin tempoda ayarlayamiyorsun.
0
mbond
(11.08.25)

YAMAHA SOUNDBAR AIFIR GİBİDİR

clandestinooo
https://shbd.io/s/GhH85Rt2
0
clandestinooo
(10.08.25)
(1)

polorize gözlük cahili birine yardım

iddaaci
merhaba, polorize gözlük aldım ama araba sürerken dikiz aynasından baktığımda arkadaki arabaların camlarını gökkuşağı renklerinde görüyorum bu normal mi?
merhaba, polorize gözlük aldım ama araba sürerken dikiz aynasından baktığımda arkadaki arabaların camlarını gökkuşağı renklerinde görüyorum bu normal mi?
0
iddaaci
(10.08.25)
Normal. Ben işe giderken sağ aynaya baktığım zaman dışarıda kocaman gökkuşağı görüyorum :)
0
lazor
(10.08.25)
(9)

Badeletmek neden suç?

michael_knight
Bir insan başka birlerini kendini badelerse cennete gideceğine ikna ediyor. Sonra çok uzun yıllar hapis cezaları alıyor bu insanlar. Nasıl bir kanun maddesinden veriliyor bu cezalar?Sizce burada bir haksızlık yok mu?Cinsel seks için hepimiz bazen az bazen çok gerçeği eyip büküyoruz karşımızdakine.
Bir insan başka birlerini kendini badelerse cennete gideceğine ikna ediyor.
Sonra çok uzun yıllar hapis cezaları alıyor bu insanlar.

Nasıl bir kanun maddesinden veriliyor bu cezalar?
Sizce burada bir haksızlık yok mu?

Cinsel seks için hepimiz bazen az bazen çok gerçeği eyip büküyoruz karşımızdakine.
0
michael_knight
(09.08.25)
Badeletmek değil badelemek suç. Badeleme dediğin şeyhin müridin ağzına boşalması
0
runaway
(10.08.25)
kizil karga
(10.08.25)
Dini değerlerin suistimali ile ilgili bir yaptırım oluyor sanırım.

Yoksa dediğin doğru, aşk değerlerinin suistimali diye dava açılabilse mesela ortalık bayağı karışır.
0
encokbenisevinnolur
(10.08.25)
Dini inançın istismarı rıza yı ortadan kaldırıyor, dolayısıyla yapılan eylemde rıza olmayınca tecavüz oluyor diye fikir yürüttüm.
Yanlış olabilir.
0
Mirket
(10.08.25)
diyelim ki erkeksin. hasta biriyle tanıştın. ona 'cinsel ilişkiye girersek iyileşeceksin' dedin ve bu vaatle beraber oldunuz. bu yasalar karşısında suçtur çünkü ortada yalan ve aldatma var. bu durumda karşı tarafın rızası kanunen geçersiz sayılır, sana suçlamada bulunabilir ve hem cinsel saldırı hem dolandırıcılıktan yargılanırsın.

şeyhin yaptığı da temelde aynı suça giriyor.
0
sir gawain
(10.08.25)
Evlenme vaadiyle ırza geçme suçu var. Ona benzer bir durum.

İç bade, sev güzel var ise aklı şuurun.
Dünya var imiş, yok imiş ne umurun.
Ziya Paşa
0
gabe h coud
(10.08.25)
Gerçeği eğip bükerek insan sikmek de suç.
0
lazor
(10.08.25)
@lazor
“Netflix&Chill”cilere hapis şoku!
0
🌸michael_knight
(10.08.25)
Aynen çok güzel espri. Benimki espri değil ama.
0
lazor
(02.09.25)
(2)

şarjlı dikey süpürge

exlibris
evde kullanmak için ama arabanın da koltuk ve halılarını süpürebileceğim kablosuz ne önerirsiniz? evde toz torbasız süpürge var, bu ikinci süpürge olacak. günlük evde kullanabileceğim ama arabayı da aradan çıkarabileceğim bir süpürge önerisi bekliyorum.
evde kullanmak için ama arabanın da koltuk ve halılarını süpürebileceğim kablosuz ne önerirsiniz? evde toz torbasız süpürge var, bu ikinci süpürge olacak. günlük evde kullanabileceğim ama arabayı da aradan çıkarabileceğim bir süpürge önerisi bekliyorum.
0
exlibris
(09.08.25)
dyson v12
0
gurur
(09.08.25)
Philips’in speedpro gibi bir modeli var, kırmızı renk. O.
0
lazor
(10.08.25)
(4)

Ayvalık/ Cunda'ya gidince yapılacaklar

Moonpie
Merhabalar, Eylül'ün ilk haftası Ayvalık'ta olacağız. Önereceğiniz mekanlar, aktiviteler var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, Eylül'ün ilk haftası Ayvalık'ta olacağız. Önereceğiniz mekanlar, aktiviteler var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
0
Moonpie
(09.08.25)
Paşa Çorba Salonu'nda (Ayvalık) öğle yemeği. Özellikle zeytinyağlıları deneyin. Başka yerde yeme imkanınız olmayan yemekleri denemeyi seviyorsanız şevketibostan öneririm.

Güler Tatlıhanesi'nde (Ayvalık) tahinli kurabiye, damlasakızlı kurabiye, damlasakızlı dondurma, damlasakızlı muhallebi.

Önce Macaron Mahallesi'ne (Ayvalık) ara sokaklardan yürüyerek gidip ardından Macaron Muhallebicisi'nde tatlı yiyebilirsiniz. Bademli muhallebisi güzeldir.

Gün batımında pizza/makarna ve şarap için Pizza Uno'nun (Cunda) üst katını tavsiye ederim.

Taş Kahve (Cunda) bence biraz abartılan bir yer, bence bir özelliği yok ama bir kere gidilebilir.

Tik Mustafa'nın (Ayvalık) mezeleri iyidir, rakı için tavsiye ederim.

Küçükköy'ün (Ayvalık) sokakları güzeldir, yürüyerek gezdikten sonra Boşnak mantısı yiyebilirsiniz. Orada her yer mantıcı, ben önerebileceğim bir yer bilmiyorum. Google Harita'dan yorumlar iş görür diye düşünüyorum.

Cunda'nın sokaklarını gezin.

Ayvalık'ın girişinde Ayvalık Anadolu Uygarlıkları Müzesi var, gitmedim ama bir bakın.

Koç Vakfı'nın üç müzesi var: Cunda Taksiyarhis, Cunda Kitaplık ve Ayvalık Müzesi. Detaylı bilgi: rmk-museum.org.tr
0
10551037
(09.08.25)
@10551037 çok teşekkür ederim:)
0
🌸Moonpie
(10.08.25)
Ben bu sene nefret ettiğim için yazıyorum. Gerçekten bela bir trafiği var. Şehir içi çok dar. Sakın ama sakın Şehir içinde araç kullanma. En büyük önerim bu olur. Aracı bi otoparka koy ve yürü. Ya da motorsiklet.
0
jackyr
(10.08.25)
Cunda; yemek yenecek yer öneremem her yer gereksiz pahalı. Deniz için Ada Camping

Ayvalık; kahveyi doğru düzgün içebileceğin tek yer; rising sun.
Ares kafede kahvaltı
Mor salkım; zeytinyağlılar efsane.
Melin; sumaklı limonata
0
mutekebbir
(10.08.25)
(1)

Topla buluşma 70, pas sayısı 40/45 ne demek?

avatar is back
Aradaki 15 top nerede? Top kaybı da 8 yazıyor mesela.
Aradaki 15 top nerede? Top kaybı da 8 yazıyor mesela.
0
avatar is back
(09.08.25)
45 pasın 40ı isabetli demek.

70 kere ayağına top değmiş. sonra o topu ya pas/şut atmış ya da kaybetmiş.
0
jelly bear
(09.08.25)
(2)

iphone, icloud sorunu. Alenen beni icloud yükseltmeye zorluyor.

ground
200 gb icloudum var. Yıllardır videolarımı düzenli olarak pc’ye indirir telefondan da siler alan açardım geçinip giderdik. Bu her sabah rutinimdi. 1 haftadır buna izin vermiyor telefon. Pc’den icloud açtığımda son videoları yüklemiyor ve göstermiyor. Telefondan kendime whatsappdan atmaya çalışıyorum
200 gb icloudum var. Yıllardır videolarımı düzenli olarak pc’ye indirir telefondan da siler alan açardım geçinip giderdik. Bu her sabah rutinimdi. 1 haftadır buna izin vermiyor telefon. Pc’den icloud açtığımda son videoları yüklemiyor ve göstermiyor. Telefondan kendime whatsappdan atmaya çalışıyorum yine hata veriyor. Eşime falan airdroptan atayım diyorum dakikalarca indirmeye çalışıp sonında hata veriyor. Video düzenleme programından render almak istiyorum %90 a kadar falan gelip yine başa dönüyor. Başka hiç bir yol bırakmıyor. Bu arada kapasite yükseltmekle ilgili konuşma ve nette araştırma yaptım muhtelemen onu da anladı ki beni şu anda mecbur bırakıyor. Bunun bir sebebi var mı? Ya da başka bir yolla çözebilir miyim? Para vermek istemiyorum. Not ; iphone 14 promax
0
ground
(09.08.25)
Şöyle olur mu:

videoları dosyalara kaydedin (paylaş düğmesine bakın dosyalara kaydet seçeneği olması lazım)

VLC player indirin.

Videoları, dosyalar uygulamasında VLC klasörüne atın.

VLC den ağ paylaşımını açın.

VLC size bir tane adres verecek 192.168.1 tarzı.

Bu adresi bilgasayara girdiğinizde VLC ile dosya aktarımı yapabilirsiniz. İndirme de yükleme de.
VLC ile aynı ağda olmanız gerekiyor bir de.
0
substituent
(09.08.25)
İlk aklıma gelen alette hiç yer kalmamış olabilir mi? Kıyabildiğiniz 2-3 uzun video dosyasını ya da yer kaplayan bir oyunu silin yeniden deneyin.

komik olmasın da aleti kapatıp açıp denediniz mi?

son olarak: apple müşteri hizmetlerinden yardım istediniz mi?
0
artuc
(10.08.25)
(1)

İstanbul Havaalanından Eskişehir'e gitmek için en uygun yol (otobüsle)

ya ben lan neyse
istanbul havalimanına yakın bir yer var mı otobüse binebileceğim? yoksa esenler otogarına taksiden başka seçenekle nasıl ulaşırım?
istanbul havalimanına yakın bir yer var mı otobüse binebileceğim? yoksa esenler otogarına taksiden başka seçenekle nasıl ulaşırım?
0
ya ben lan neyse
(09.08.25)
Alibeyköy ?
0
Mirket
(09.08.25)
(7)

Zona olan +50 anneye nasıl destek oluruz?

damba
Selamlar, Annem 3 hafta önce zona çıkardı ayağından, bazı geceler çok ağrısı oluyor, ilaçlarını kullanıyor ama kâr etmiyor. Bu hastalık nasıl bir hastalık, hep böyle ağrısı mı olacak? Yaşlı insanlarda durumu yaşayanlardan öneri bekliyorum, teşekkür ederim.
Selamlar,

Annem 3 hafta önce zona çıkardı ayağından, bazı geceler çok ağrısı oluyor, ilaçlarını kullanıyor ama kâr etmiyor. Bu hastalık nasıl bir hastalık, hep böyle ağrısı mı olacak? Yaşlı insanlarda durumu yaşayanlardan öneri bekliyorum, teşekkür ederim.
0
damba
(09.08.25)
Atesli gece yanmasi diye geciyor. Ozellikle geceleru artiyor. Ben de gecirdim seneler once. Dokuntuleri baslayacak, o asamadan sonra da azaliyor agrilari. Iyilesme donemine geciyor

Tabi yas ilerleyince belki daha uzun surebilir. Dokuntulerin iz birakmamasi icin kaşimamak gerekiyor falan.

Doktora gidin, hastaligin aşamasina gore ilac yazar. Sizin yapabileceginiz pek bi sey yok benim bildigim kadariyla.
0
narod
(09.08.25)
Hep ağrısı olmayacak, geçecek zamanla. Anneannem 90 yaşındayken olmuştu bir dönem zona. Doktor sıkıntı-stres kaynaklı oluyor demiş ilaç yazmıştı. İlaçları net ne kadar süre kullandı hatırlamıyorum ama yaklaşık iki hafta içinde filan iyileşmişti ilaçtan sonra. (Başlarda üzülmeyelim diye bize söylememiş) Üç yıl geçti üzerinden bir daha olmadı anneannemde. Çok geçmiş olsun, ilaç almaya başlamışsınız, yakın zamanda azalarak bitecektir.
0
hayalhayal
(09.08.25)
Dudakta cikan aft gibi
Üzüldüğünde bagisiklik düşuyor ve ortaya cikiyor, moral iyi olmali.
0
designer
(09.08.25)
Stres +1 annemin sırtında çıkmıştı yıllar evvel. 2-3 hafta kadar ciddi ağrı, kabuklanma sonrasında da 1-2 hafta kadar deride hassasiyet şeklinde devam etti. Sıfır sürtünme, soğuk kompress iyi gelir. Geçmiş olsun.
0
beyfendi
(09.08.25)
Tekrarlamasın diye aşısı var bildiğim kadarıyla.
0
Mirket
(09.08.25)
benim annem de ben evleneceğim zaman çıkartmıştı zona stres olmuştu çeyiz falan nasıl halletcez diye sdfkdkfg 7 sene oldu bi daha çıkartmadı ki sonra kanser teşhisi konuldu onda bile zona çıkartmadıysa daha çıkartmaz. kanser olunca bağışıklığı çok düştü ağzında zibilyon tane aft çıktı ama zona geri gelmedi. zamanla geçiyor ama çok ağrı yapıyor. doktor ne ilaç verdiyse kullansın. çok geçmiş olsun.
0
matilda
(09.08.25)
Benim bildiğim stresten ileri gelir zona.

Elbetteki doktor kontrolü, ilaçlarının takibinin yanı sıra psikolojik destek alsa çok iyi olur aslında. İmkanlarınız ölçüsünde rutininin dışına çıkarmak, belki bir tatile götürmek, gezmeye pikniğe vb çıkarmak iyi gelir. Çocukları ve varsa torunları şu süreçte biraz şımartsa hiç fena olmaz.

Bir de acı yiyeceklerden kesinlikle uzak durması gerekiyor.
0
lazor
(10.08.25)
(10)

Amazon Germany ürün sorunsuz gelir mi?

goodz
AMAZON.COM.TR den almak istedigim bir ürünün satıcısı amazon germany görünüyor, 12000 tl civarı bir tutarı var ve İthalat Ücreti Depozitosu Dahil.Son düzenlemelerle birlikte gümrüğe takılır mı ne dersiniz?
AMAZON.COM.TR den almak istedigim bir ürünün satıcısı amazon germany görünüyor, 12000 tl civarı bir tutarı var ve İthalat Ücreti Depozitosu Dahil.

Son düzenlemelerle birlikte gümrüğe takılır mı ne dersiniz?
0
goodz
(09.08.25)
Gümrük mevzuatına uygun vergisi vs fazlasıyla alınıyor zaten. Özellikle satıcı amazonsa sorunsuz gelir
0
primetime
(09.08.25)
Ürünün fiyatı 27 eur altında ve toplam 12 bin lira gösteriyorsa gelir muhtemelen. Tabii 27 Euro’dan ucuz şeye 10 bin liradan fazla vergi odemeyi kabul ederseniz.
0
orient blue
(09.08.25)
gelmez takılır

30 euro üstü takılır direkt kitap değilse.
0
jelly bear
(09.08.25)
www.sikayetvar.com

Sikayet vara bakarsaniz sizin gibi "amazon ithalat ücreti yazdı gene de Türkiye'de başka şey de odettiler" diyen insan çok. Bahsettiğiniz ürünün misal değeri 2 bin liraysa ama ithalat ile 12 bin oluyorsa belki. Yoksa şu anki gümrük süreci aynen böyle işliyor 2 binlik ürün için 10 bin odetiyorlar.
0
logisticsmanager
(09.08.25)
ürün 250 euro falan aldım bakalım, meraklısına geldi gelmedi diye bilgi geçerim.
0
🌸goodz
(09.08.25)
müthiş bir deney olacak, lütfen gelişmeleri detaylıca buraya yaz :)
0
nhk ni youkosu
(10.08.25)
ilginç çünkü amazon 27 euro üzeri ürünleri artık listelemiyor bile. sınır 150 euro iken almaya niyetlendiğim bir takım seti vardı. limit değişiminin ardından türkiyeden girdiğimde artık ürün çıkmıyor vpn ile girersen çıkıyor sadece.
0
orpheus
(10.08.25)
Basit ithalat ile çekilemeyeceği için muhtemelen siparişinizi iptal edecekler.
0
nop
(10.08.25)
Bu son düzenlemeler ne zaman oldu bilmiyorum ama bende bir philips kahve makinasi aldim buradan 200 euro üzeri. Vergilerini vs hepsini odedim ve ürün de geldi
0
primetime
(10.08.25)
Teslimat tarihine 3 gün kala iptal mesajı geldi.
0
🌸goodz
(02.09.25)
(14)

Makyaj ustalarına soru

peki madem
Merhaba! Kardeşim evleniyor, düğün olacak. Biraz da olsa makyaj yapmam gerekiyor ama bu işlerden hiç anlamam evde malzemem de yok. Planım basit şekilde rimel ve ruj sürmek. Hangi markaları/ürünleri önerirsiniz? Çok teşekkürler!
Merhaba! Kardeşim evleniyor, düğün olacak. Biraz da olsa makyaj yapmam gerekiyor ama bu işlerden hiç anlamam evde malzemem de yok. Planım basit şekilde rimel ve ruj sürmek. Hangi markaları/ürünleri önerirsiniz? Çok teşekkürler!
0
peki madem
(09.08.25)
Makyaj uzmanlarına gidin onlar yapsın. Siz yapmayın. Sabahtan akşama kadar durması istenen makyajı buradan alacağınız bilgilerle yapamazsınız, malzemeden çok tecrübe isteyen bir şey çünkü.
0
muhayyer divan
(09.08.25)
Başka şehirde ve merkeze uzak bir yerde olacağı için böyle bir şansım yok kendim bir şeyler yapmalıyım. Onun dışında sadece buraya sormayacağım tabi ki, birkaç marka önerisi almak istedim. Dediğim gibi rimel ve ruj dışında bir şey düşünmüyorum zaten bunlar bile benim için fazla aslında ama kardeş düğünü sonuçta.
0
🌸peki madem
(09.08.25)
Hafif bir ten makyajı geçip (bb krem ya da kapatıcı) nude/gül kurusu tonlarında (her markada mevcut riske girmeyeyim diyorsanız maybelline rujlar iyidir). sephora’nın kendi maskarası gayet güzel.
0
ekimoloji
(09.08.25)
Marka önermek reklama girer, markaların tavsiye edene para ödemesi gereken bir şey, bence temel makyaj videoları izlemekle başlamak lazım. Çok kolay öğretenler var. "hiç öyle çok malzeme kullanmaya gerek yok" diyenler var, kendim makyajla ilgilenmediğim için bilmiyorum ama videoları var gayet. Çok bol sayıda.

Ama yine de bence makyajı profesyonel eline bırakmak konusunda ısrarcıyım, çünkü belki gelinin cildi makyajı kusacak, belki çok terleyen biri olacak, belki çok uzun belki çok kısa zaman için kullanılacak, cilt alt tonu diye bir şey var, ona uyumsuz renkte makyaj yapılırsa çok kötü olur vs vs. Kaş düşük mü, göz kapağı düşük mü, dudaklar nasıl falan filan çok ayrıntısı var. Belki imkan oluşur o zamana kadar.
0
muhayyer divan
(09.08.25)
Makyajı geline yapmayacağım ya kendime yapacağım. Biraz fazla derin düşündünüz.
0
🌸peki madem
(09.08.25)
Kime yapacağınızı yazmayınca geline yapacaksınız zannettim.
0
muhayyer divan
(09.08.25)
Kimsenin aklına kendime yapmamdan önce geline yapacağım geleceğini düşünmemiştim açıkçası o nedenle belirtme ihtiyacı duymamıştım.
0
🌸peki madem
(09.08.25)
www.sephora.com.tr

Black honey çok güzel. Rimel bence (meraklısı olmayan biri için) maybelline bile olur.
0
fildirfildir
(09.08.25)
Yalnız şu duyurudan geline makyaj yapacağını sanmak için bayağı bi zorlamak gerek. Ayrıca şurada bile birbirimize bir şey öneremeyecek miyiz reklam bilmem ne olacak diye, ne saçmalık.
0
ekimoloji
(09.08.25)
Biri soru sormuş cevap vermeden önce bir sürü eleştiri almış, üzüldüm :’) cevap vermeyip geçebilinir, gelir yargılamaya ve yokuşa sürmeye ne gerek var, bu kadar büyük bir soru da sormamış ayrı :)

Bütçe Kısıklı değilse, güzel bi fondöten alabilirsiniz ama bunun için bir mağazaya gidip tester deneme şansınız varsa yapın, Sephora olabilir shiseido fondötenleri hem doğal hem çok güzel duruyorlar. Rimel için, kirpik kıvırıcısı (Mac) ve Nars Rimel’leri güzel (ya da arkadaşların dediği) kirpik kıvırıcı ile daha güzel duruyor. Ruj hiç bilmiyorum maalesef ama Mac dudak kalemi, üzerine sürekli tazelediğiniz bir parlatıcı olur.

Makyajı sabitlemek için, makyaj sabitleyici alabilirsiniz, akşama kadar kalması için iyi bi fikir. O da .Mac’te var
0
damba
(09.08.25)
Uzman degilim ve sana da uzman degil benim gibisi lazim su an ki becer soylenenleri. Bak ben cok beceriksiz biri olarak bu konuda sunlari yapabiliyorum. Likit bir ten urunun olsun, ince yapili yani. Estee lauder sheer guzel, birkac damlayi nemli sungerle uyguluyorum ama benim amacim sadece renk esitlensin.
Allik cok onemli her seyi degistiriyor. Allik da suremem ama tarte allik aldim o da likit cok kolay suruluyor ve rengi ne var ne yok pembesi var bende. (Charlotte tilburry daha iyiymis bundan).
Kontur montur hic girmiyorum oyle islere hem yapamam hem sevmiyorum.
Kaslarin acik renkse benefit maskara al, dogal duruyor, istesen de abartamazsin rengini yani.
Benefit higglihteri da burun kemigime hafifce surup elmaciklara dokunduruyorum. Bence bu da zahmetsiz ve kolay ama fark yaratiyor.
Rimelden nefret ederim ne iyidir bilmiyorum o yuzden.

Bir de makyaj sabitleyici diye bir sey varmis ondan sik ki zaten bunlari uygularsan belli belirsiz olacak makyajin iyice ucmasin
0
Kittie
(09.08.25)
Ruj icin mac lip glass casual cok guzel. Makyaj yapmayi sevmeyenler icin harika. Suruyosun ve dudaginda bi sey yok gibi. Ama kalici degil, tazelemen lazim arada.
0
Kittie
(09.08.25)
Tavsiyem düğün günü öncesinde bir iki deneme yapman. Hoşuna gitmeyen detayları düzeltebilirsin böylece. Ten rengini bilsek daha isabetli ürün tavsiyeleri verebilirdik belki.
Temizlenmiş yüzüne nemlendiricini sür. Cildin kremi emince bb kremden birkaç damlayı yüzünün farklı noktalarına (göz kapağın dahil) sür sonra parmak uçlarınla dağıt. Açık tenliysen missha perfect cover no 21 iş görür. Klairs illuminating supple blemish cream de olabilir, çok kapatıcı değil dogal bir duruşu var. Elinde dogal tonlarda (şeftali, pembemsi) allık ya da açık kahve tonda kontür varsa fırça ile göz kapağının üzerindeki çukur kısımları dogal tarzda renklendirebilirsin. Sedefli bir far (etude bling bling kalem) göz kapağının tam orta kısmına sürerek ışıltı verebilirsin. Kirpik diplerine kahve tonda yumuşak uçlu bir göz kalemini sürdukten sonra oval uçlu fırça ile, yoksa kulak çubuğu ile hafifçe üstünden geçerek hataları düzeltirsin. (golden rose true kohl brown)

Nude ton makyaj yazsan youtubeda dogal görünümlü basit makyaj videoları çıkar önüne. Kat kat pudra kontür highligter sürmene gerek yok. Fondoten/bb, hafif bir allık, az göz farı, rimel, ruj yeterli.
Etrafında eli yatkın biri varsa makyaj konusunda yardım istemeye çekinme.
0
?
(09.08.25)
normalde kullanmıyorsan hiç para harcama bence. artık neredeyse her kuaförde makyaj yapan biri oluyor. pahalı dersen kozmetikçilere gidip rica edebilirsin.
0
neira
(09.08.25)
(1)

Pillshaver kullaniyo musunuz

lapaz
?
?
0
lapaz
(09.08.25)
Zaman zaman
0
sertac akin
(09.08.25)

Beyazıt Devlet Kütüphanesi Rami Yerleşkesi'nin "Rami Kütüphanesi"yle ilgisi

santimantal
Türkiye'deki tüm kütüphaneleri tarayan bir site var:https://koha.ekutuphane.gov.tr/cgi-bin/koha/opac-main.plBu sitede bir kitap arattım. Şu resimdeki gibi yer olarak İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi Rami Yerleşkesi çıktı: https://hizliresim.com/7k173lxBurada kastedilen Rami Yerleşkesi'nin adresi
Türkiye'deki tüm kütüphaneleri tarayan bir site var:
koha.ekutuphane.gov.tr

Bu sitede bir kitap arattım. Şu resimdeki gibi yer olarak İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi Rami Yerleşkesi çıktı: hizliresim.com

Burada kastedilen Rami Yerleşkesi'nin adresi nedir? Rami Kütüphanesi'yle bir ilgisi var mıdır?
0
santimantal
(09.08.25)
(1)

behzat yeni sezon mekan sorusu

summerjam0306
spoiler değil ama gibi despoiler değil ama gibi despoiler değil ama gibi dememduh'un eymir'de balık yediği mekan neresidir?
spoiler değil ama gibi de
spoiler değil ama gibi de
spoiler değil ama gibi de


memduh'un eymir'de balık yediği mekan neresidir?
0
summerjam0306
(09.08.25)
Orfoz cafe sanki
0
pislick0
(09.08.25)
(4)

Şehir ve Otel Önerisi

oekuklu
Arkadaşlar selamlar,ChatGPTye sordum ama cevap alamadım. kriterler aşağıdadır. öneriniz var mı?1. öncelikle istanbulun kalabalığından sıkıldık eşimle birlikte. kafa dinleyeceğimiz ve doğayla iç içe bir yer veya denize sıfır bi yer olmalı. havlumuzu alıp denize girebilmeliyiz veya doğanın yeşilin orm
Arkadaşlar selamlar,

ChatGPTye sordum ama cevap alamadım. kriterler aşağıdadır. öneriniz var mı?

1. öncelikle istanbulun kalabalığından sıkıldık eşimle birlikte. kafa dinleyeceğimiz ve doğayla iç içe bir yer veya denize sıfır bi yer olmalı. havlumuzu alıp denize girebilmeliyiz veya doğanın yeşilin ormanın içinde bi yer olmalı. kampla uğraşacak yaşı da geçtik.
2. istanbuldan arabayla 5-6 saat mesafede olmalı maksimum
3. 3 geceliğine gideceğiz. değecek bir yer olmalı

teşekkürler şimdiden
0
oekuklu
(09.08.25)
İğneada ve Abant ile açılışı yapıyorum.
0
yadigar
(09.08.25)
Tam aradığınız yer ama konfor biraz az, samimiyet yüksek. Şener Bey misafirlerinin her isteğini yerine getirmek için elindeki imkanlarla en iyisini yapan bir işletmeci.

maps.app.goo.gl
0
michael_knight
(09.08.25)
Sokakağzı tarafı olabilir, denizi buz ama
0
Mistyimage
(09.08.25)
asos - sokak ağzı - sivrice koyu - kadırga koyu kabaca hepsi aynı yerde kriterlere en yakın güneye inmeden gidilebilecek yerler. haftasonu gitmediğiniz sürece bu yerler genelde sakin oluyor.
0
belkider
(09.08.25)
(12)

Genetik ve çocuk sahibi olmak

asteriks
Sizde ya da partnerinizde/eşinizde ne gibi bir kalıtsal hastalık olsa çocuk sahibi olmaktan vazgeçersiniz? Bir arkadaşım yeni görüşmeye başladığı kadının ailesinde birden çok kanser vakası olduğunu duyunca ilişkiyi devam ettirmediğini söyledi. Kendi ailesinde böyle bir hastalık geçmişi yokmuş, çocuğ
Sizde ya da partnerinizde/eşinizde ne gibi bir kalıtsal hastalık olsa çocuk sahibi olmaktan vazgeçersiniz? Bir arkadaşım yeni görüşmeye başladığı kadının ailesinde birden çok kanser vakası olduğunu duyunca ilişkiyi devam ettirmediğini söyledi. Kendi ailesinde böyle bir hastalık geçmişi yokmuş, çocuğunda olma ihtimalini azaltmak istediğini söyledi. Bana tuhaf geldi, sadece akıl hastalığı olsa tereddüt ederdim diyr düşündüm ama bilmiyorum. Masadaki diğer arkadaşımız ise hayatta her şey risk, bu hesapları yapmak komik dedi. Doğrusu yanlışı yok sanırım, herkesin kendi hayatı, tercihi. Yine de merak ettim, siz ne düşünüyorsunuz?
0
asteriks
(09.08.25)
Hayatta her şey risk+1

Belki kanser ön planda fakat bunun yanında kalıtsal bir sürü hastalık var, hangi birini hesaplayacan

Kalıtsalın yanında hem kanser hem kalp damar hastalıklarına çevrenin yaşam tarzının etkisi de çok
0
grimavi
(09.08.25)
Beraber olduğum kişinin ailesinde kanser vakası var diye ilişki bitirmezdim. Çok bencilce bence. Ve karşı taraf için çok kötü bir his. Bilemedim.

Ben öncelikle sevmediğim biriyle birlikte olmam. Yani sırf çocuk yapayım diye biriyle olmam. O sebeple, benim için önce beraber olduğum kişi önemli. Çocuk kararı verilir verilmez onu zaman ve şartlar gösterir.

Zaten çocuk öncesi genel sağlık testleri vs yaptırılabilir şeyler. Beni caydıram tek şey, engelli bir çocuk olma ihtimali olurdu. Böyle bir ihtimal varsa çocuk yapmaz ve eşimle hayatıma devam ederdim.
0
sorularimicinfeykhesap
(09.08.25)
çok yerinde karar vermiş arkadaşın. bende olsam aynı şeyi yaparım.

kanser konusunda tek bir kanser vakasıyla bitirmek belki çok ekstrem olur ama bazı aileler var ailede kanser olmayan kalmamış. babası amcası kanser, anne tarafında dayı teyze kanser aynı anda 2-3 kanser vakası var böyle aileler. bu riski almamak en mantıklısı.

ama biriyle evlenmek illede çocuk yapmayı gerektirmiyor. eğer seviyorsa çocuk yapmamak kaydıyla evlenilir.

bazı hastalıklar (sma gibi) tüp bebekle riski minimuma indirebiliyorsun ama bunun dışında 21ci yüzyılda hala hasta çocuk doğurmak en hafif tabirle bencillik. hele ki bebeğin hastalıklı olacağı gebelikte belliyken bile yinede doğuranlar var.

ailede sma geçmişi, dowm sendromu veya başka zihinsel hastalıklar, yada psikolojik rahatsızlıklar( bence bu daha da önemli) varsa hiç o aileye bulaşmadan uzaklaşmak lazım.

aslında devlet bunun önüne geçip hastalıklı çocuk doğumuna izin vermemeli. en büyük halk sağlığı sorunu bu tarz hastalıklı kişilerin üremesi.
0
my fault
(09.08.25)
'en büyük halk sağlığı sorunu bu tarz hastalıklı kişilerin üremesi' mi?

Konu nerelere gitmiş böyle? Biraz daha devam etse Holokost'a kadar gidecek.

encyclopedia.ushmm.org
0
Mirket
(09.08.25)
o isin bahanesi,
sevseydi kim bakar genetiğe.

akraba evliliği tam bir kumar,ülkemizde ciddi bir sorun.
0
designer
(09.08.25)
Ailesinde 1 otizmli 1 şizofren olan bir arkadaşımı i, onu sevdiğini söyleyen adamın ailesi istemedi. Haksızlar diyemiyorum haklılar da diyemiyorum çünkü evlenecek olan oğullarıydı, kendileri değildi. Haksız sayılmazlar çünkü çocuk olsaydı hayatının herhangi bir anında şizofren olmayacağının garantisi hiç yok, olma ihtimali diğerlerine göre daha yüksek.

Fakat konu kanser gibi gayet tedavi edilebilen ve herkeste geninin gayet de bulunduğu bir hastalık olunca arkadaşını biraz haksız buldum, çünkü sadece kötü beslenme ve yüksek stresle de kanser tetiklenebiliyor. Alkol sigara ile de tetiklenebiliyor. Çocuk için bence alkolü sigarayı daha fazla gözetmeli, ailede şu bu olması çok bişey ifade etmez. Ayrıca çocuğun kendi yapısının yüksek stresli olmayacağı ve kendi hayatında da çok yüksek stres altında yaşamayacağı da belli değil, stres en büyük etken iken karşıdakinin ailesideki hastalıklardan ötürü vatandaşı elemesi acımasızlık bence. O kişi ola ki güzel ahlaklı biriyse, insan ilişkileri güzelse, parayı harcamayı da tutmayı da bilen ve kul hakkına sadık biriyse, Alkol sigara madde vs kullanmıyorsa ve hele ki güzel anlaştılarsa o kişiyi harcamış demektir bana göre.
0
muhayyer divan
(09.08.25)
Arkadaş sevecek süreyi vermemiş kendine. Birkaç görüşme sonrası konu ortaya çıkınca pek uyamadık birbirimize deyip kızla ilişkisini bitirmiş. Biz de iki kadın olarak arkadaşa yüklendik biraz, ailesinde kanser olmayan mı var, her kanser de aynı değil vs diye. O da kendine dikkat ettiğini, bu yaştan sonra da mantıkla hareket edeceğini söyledi. Sporunu yapan, iyi beslenen, içki sigara kullanmayan biri.

Dediğiniz gibi bazı hastalıklar anne karnında belli oluyor. Down sendrom, sma öyle diye biliyorum. Ama otizm, şizofreni gibi hastalıkların şu an için bir testi yok. Öte yandan bir dakika sonramız belli değil. Benim bir tanıdığımın annesi emekli olduktan sonra şizofreni teşhisi aldı. Hayatın ne getireceği belli olmuyor.
0
🌸asteriks
(09.08.25)
arkadaşınız iyi yapmiş. hastalıklı çocuk doğurma meraklısı ülke standartlarının üstünde bi karar. önlem denen şey "çocuk asla hasta olamaz" demek değil göz göre göre olmasınbazı şeyler de. kanser umrumda olurdu. allah kimseye yasatmasin
0
ala09
(09.08.25)
Bir bina dikmeyi düşünüyorsun diyelim. Elinde zeminin sağlam olmadığını bildiğin bir yer var. Oraya dikilen bina depremin şiddetine göre belki yıkılır, belki yıkılmaz. O zeminde yıkılmayacağına güvenmeyi seçmektense binayı baştan sağlam zemine dikmek daha mantıklı. 9 şiddetinde deprem olur, tsunami olur...sağlam zemindeki bina da yıkılır. En azından ben gerekli önlemleri elimden geldiğince aldim dersin.
Ben de tam da bu sebepten evlenmek istemiyorum. Bizim ailenin hastalık geçmişi kabarık. Evlenince çocuk baskısı olacak. Eşinle çocuk yapmama konusunda anlaşsan da ailelerin ve çevrenin baskısı bitmiyor.
0
gnosis
(10.08.25)
Kanser cidden genetik yatkinlikla birebir ilintili. Ben, benim ailemde kanser hastasi çikmadi diye kanseri bize uzak zannederdim ta ki bizden bir can alincaya kadar.
0
feastofthedamned
(10.08.25)
Allah gerçekten iyi insanlarla karşılaştırsın. Olmadan olabilme ihtimalini düşünüp vazgeçmek akıl işi değil. Bir arkadaşımın abisi lösemi olduğunu öğrendiği kız arkadaşını yarı yolda bırakmadı ve evlendi. İkisi de kısa süre mutlu oldular ve kadıncagız birkaç yıl sonra vefat etti. Zaman geçti abisi evlendi çocukları oldu. Şimdiki eşinin bile gözünde ilah gibi. Çünkü yaptığı çok büyük bir kalp ister. Herkes beceremez.
0
hepimizkediyiz
(10.08.25)
@hepimizkediyiz, kalmış mı öyle insanlar, hele ki erkekler? adam mutluluğu fazlasıyla hak etmiş.
0
🌸asteriks
(10.08.25)
(3)

Sabiha gökçen doviz bozdurma?

allstar
Yarın Almanya'dan Türkiye'ye uçuyorum. Türkiye'deki en para hesabımda hiç para yok. Yanımda biraz döviz götüreceğim. Bu dövizi Sabiha Gökçen'deki döviz bürosunda mı bozdursam? Yoksa havalimanının içerisindeki QNP bankamatiğine döviz yatırıp sonra onu bozdurup TL hesabıma geçirip o parayı mı çeksem?
Yarın Almanya'dan Türkiye'ye uçuyorum. Türkiye'deki en para hesabımda hiç para yok. Yanımda biraz döviz götüreceğim. Bu dövizi Sabiha Gökçen'deki döviz bürosunda mı bozdursam? Yoksa havalimanının içerisindeki QNP bankamatiğine döviz yatırıp sonra onu bozdurup TL hesabıma geçirip o parayı mı çeksem? Hangisi daha mantıklı? İndiğim saatte dışarıda döviz bürosunun açık olduğunu düşünmüyorum. Geç bir saatte iniyorum.
0
allstar
(09.08.25)
Ek hesaptan tl çekme+ pazartesi döviz bürosundan bozdurma
0
Mistyimage
(09.08.25)
ne kadar bozduracaksınız? yani yanımda 1000-2000 tl nakit olsun deyip 30-40 euro bozduracaksanız zaten hiç fark etmez, 47 yerine 42'den bile alsa 150-200 tl farktan bahsediyoruz. tutar böyle bir şeyse almanya'dan da alabilirsiniz tl, havalimanında uğraşmamak için.

daha ciddi bir meblağ ise küçük kısmı üstteki gibi, büyük kısmı pazartesi döviz bürosu +1
0
gitdaddy
(09.08.25)
Wise vb. ile enparadaki tl hesabina gonderip inince de direk atm'den tl cekseniz olur gibi sanki. nerdeyse anlik gonderiliyor ve kur oranlari vs. de belli ve kotu degil oyle. Kafaniz yorulmaz boylece, hem de doviziniz yaninizda yedekte zaten, illa gerekirse gene bozdurursunuz bi yerden.
0
jnlbnnn
(09.08.25)
(3)

xbox series x alayım mı? isveç'e gitmişken

fistikthecat
elimde series s var 512 olan, iş görüyor ama yer hemen bitiyor.yeni xbox çıkacak diyorlar.şimdi isveç'e gideceğiz, amazon'da yaklaşık 30 bin tl'ye satılıyor. refund olmuyor amazon'dan aldığımdan. normal e-ticaret mağazalarında da stokta yok. sizce alayım mı? yoksa yeni xbox modellerini mi bekleyeyim
elimde series s var 512 olan, iş görüyor ama yer hemen bitiyor.
yeni xbox çıkacak diyorlar.
şimdi isveç'e gideceğiz, amazon'da yaklaşık 30 bin tl'ye satılıyor. refund olmuyor amazon'dan aldığımdan. normal e-ticaret mağazalarında da stokta yok. sizce alayım mı? yoksa yeni xbox modellerini mi bekleyeyim?
0
fistikthecat
(09.08.25)
bence tamamen gta 6 ile ilgili bi soru bu. şu anki series x ile zaten her oyunu oynayabiliyorsun. ama gta 6 yı çok iyi oynayayım dersen muhtemelen yeni çıkacak olanla arasında bir miktar fark olacak. yeni çıkacak modeli avrupadan daha uyguna alacak imkanın olacaksa (sık avrupaya gidip geliyorsan) bence bekle yeniyi al. ama avrupaya sık gitmiyorum elimde böyle bi imkan var s ten x e geçeyim mi dersen bence x e geçilir evet. ama trde de zaten 30k civarlarında. bi anlamı yok pek yani acrupadan 30kya alıp taşımanın vs.
0
f02561
(09.08.25)
bende xbox var çok mutluyum. ancak alacak olsam ps6'yı beklerdim.
0
serverbeyi
(09.08.25)
Yeni xbox modelleri çikti zaten. Daha fazla vakit kaybetmeden bi base model al gitsin.
0
feastofthedamned
(09.08.25)
(6)

damacana borusu temizleme

f02561
otomatik su pompasının borusu şu şekilde yeşil oluyor bir süre sonra. bu nasıl temizlenir normal içinden su geçirmeyle vs. olmuyor içine bi şey sokup mu denemke lazım ya da başka bi önerisi olan var mıdır?https://ibb.co/xKgC57xw
otomatik su pompasının borusu şu şekilde yeşil oluyor bir süre sonra. bu nasıl temizlenir normal içinden su geçirmeyle vs. olmuyor içine bi şey sokup mu denemke lazım ya da başka bi önerisi olan var mıdır?
ibb.co
0
f02561
(09.08.25)
hocam bu silikon hortum, atıp nalburdan aynı ölçüde veya pompanın ucunu sıkacak şekilde bir ölçüden yenisinden alın. hiç uğraşmaya değmez.
0
malheiros
(09.08.25)
Yıllar önce yosun bağlamış bahçe hortumlarını kaynar su geçirerek temizlerdik. İstendiği kadar detaylı bir temizlik yapar mı bilmem de, denenebilir.

Varsa kadın tamponu, yoksa kağıt peçete o şekilde rulolanarak ve örgü şişiyle, silah namlusu harbiler gibi bir şeyler yapılabilir.

Çamaşır suyu da denenebilir ama metal aksama temas ederse zarar verebilir. Sonrasında iyi durulamak ve havalandırmak gerekir.
0
Mirket
(09.08.25)
Çamaşır suyu çok hızlı temizler ama kalıntı kalmaması mümkün değil. Ben yosunlanan ve içine el girmeyen şeyleri karbonat ve limon tuzuyla temizliyorum. İçine basıyorum her ikisini de, çok az su ekleyince köpüre köpüre çözüyor yosunu.
0
beetlejuice
(09.08.25)
Yenisini al +
0
designer
(09.08.25)
3 gün kullanmasan yosun dağılır zaten.
0
luluki
(10.08.25)
Şişe temizleyicilerle
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(10.08.25)

İphone Kestirmeleri hk.

Carlito Brigante
Selamlar. İphone kullanıcıları bilir kestirme ve otomasyonları. Çok sık olmasa da kullanmaya çalışıyorum bazı şekilde. Meşhur bir JARVİS kestirmesi var. günün özetini söylüyor. (sıcaklık derecesini, yağmur durumunu, arkadaşlarının doğum günlerini vs)Şimdi ben şu şekilde bir otomasyon istiyorum. Saba
Selamlar.

İphone kullanıcıları bilir kestirme ve otomasyonları. Çok sık olmasa da kullanmaya çalışıyorum bazı şekilde.

Meşhur bir JARVİS kestirmesi var. günün özetini söylüyor. (sıcaklık derecesini, yağmur durumunu, arkadaşlarının doğum günlerini vs)

Şimdi ben şu şekilde bir otomasyon istiyorum. Sabah belli bir saatte bana takvimime eklediğim notların başlıkları ve planlı toplantıları söylesin istiyorum.

Anlayan birisi yardımcı olabilir mi :)
0
Carlito Brigante
(09.08.25)
(3)

yatirim fonu tavsiyesi

baldur2
hangi araclari kullaniyorsunuz ve duzenli olarak ayni kari mi getiriyor? atiyorum 1 sene zarar imkani var mi? yoksa faiz gibi duzenli bir sekilde aylik getirisini cekebilir misiniz? aylik net yuzde 5 gercekci bir beklenti midir? ve mesela bankalari mi kullanmak gerek bu fonlari almak icin? mobil ban
hangi araclari kullaniyorsunuz ve duzenli olarak ayni kari mi getiriyor? atiyorum 1 sene zarar imkani var mi? yoksa faiz gibi duzenli bir sekilde aylik getirisini cekebilir misiniz? aylik net yuzde 5 gercekci bir beklenti midir? ve mesela bankalari mi kullanmak gerek bu fonlari almak icin? mobil bankacilik vs.?
0
baldur2
(09.08.25)
hocam tüm fonlar doğal olarak bir içerikten oluşuyor. bu içeriklerin faiz hariç kar garantisi yok. faizin dezavantajları da herkesin malumu. bazı istisnai fonlar var tabi. bkz. TLY fonu. bu adamlar artık tahtacı mıdır nedir fazla bilmiyorum ve araştırmadım da açıkçası ama sağlam iş çıkarmışlar.

bir de düzenli yatırım yapanların kullandığı yabancı fonlar var. VOO ve VUG gibi. onları da incelemenizi öneririm. fonlar bankalar veya aracı kurumlar üzerinden alınıp satılabiliyor.
0
lazpalle
(09.08.25)
Öncelikle mevduat üstü getiri istiyorsanız, kaybetmeyi de göze alacaksınız demektir. Eğer yatırım işinden hiç anlamıyorsanız PPF denen para piyasası fonları var, bunlar risksiz ve mevduat eşleniği. O fonda paranızı değerlendirebilirsiniz.

Şimdi aylık şu kadar kazanç gerçekçidir veya değildir diyemeyiz. Aylık ortalama mevduat faizinin (mevduat faizi ortalama enflasyonun üzerinde seyrediyor varsayımı yapıyorum. NAS dönemi tek seferlik bir istisnaydı) üzerinde getiri alabiliyorsanız başarıdır. Yani risksiz getirinin üzerine çıkmayı hedeflemek lazım.

tefas.gov.tr'ye girin oradan "fon karşılaştırma" başlığını seçin. Orada farklı fon türlerini aylık, 6 aylık getirilerini vb. kıyaslayın.

Bir de her fonun içeriği farklı; işte hisse senedi ağırlıklı fonların içeriğinin minimum %80 hisseden oluşması gerekiyor mesela. Bu farklı fon türlerini öğrenin. Hangisinin içeriğinin ne olduğunu araştırın. Zaten fikir edinmeye başlarsınız.

Fonları bankalar ve aracı kurumlar üzerinden alabilirsiniz. Alması en kolay yatırım araçlarından bir tanesi. Mobil bankacılıktan istediğiniz gibi al-sat yapabilirsiniz. Sadece bir yatırım hesabınızın olması lazım.

Fon aldıktan sonra istediğiniz kadar miktarını satabilir, istediğiniz kadar miktarını hesapta bırakabilirsiniz. O konuda serbestliği var. Yalnızca fonların için gün içinde talimat verirsiniz; talimatınız gerçekleştikten hemen sonra para hesaba geçmez. Bir veya iki gün bekleme süreniz olabilir.
0
loras
(09.08.25)
TLY alıma kapandı.
nitelikli yatırımcı yatırımcı olmadan her fonu alıp satamıyorsunuz, her bankanın yaklaşımı farklı. ben işbank, garanti ve qnb deneyimledim. birbirlerine göre artıları eksileri var ama en temel iş al-sat üzerinden değerlendirirsek garanti net daha iyi. qnb ise nitelikli yatırımcı olmama izin bile vermedi.
0
late viper
(09.08.25)
(2)

Kariyer nette şu ayarları açmak mı gerekiyor?

Rondak
Bu şekilde başvuru yaparsam. benim cv mi görüntüleyemiyor mu?Yoksa bu ayar genel görünüm için mi?https://i.hizliresim.com/nibvz8j.jpeg
Bu şekilde başvuru yaparsam. benim cv mi görüntüleyemiyor mu?

Yoksa bu ayar genel görünüm için mi?

i.hizliresim.com
0
Rondak
(09.08.25)
O ayar Kariyer Net üyesi şirketlerin site üzerinde personel ararken sizin CV'nizi görüntüleyebilmesi ile alakalı. Başvuru yaparsanız bu ayardan bağımsız başvuru yaptığınız şirket CV'nizi görebilir.
Link ile ilgili ayar ise CV'nizin o linkle herhangi biri tarafından görüntülenebilmesi anlamına geliyor, Kariyer Net üyesi olsun olmasın.
0
salihdt
(09.08.25)
Yoo bu başvuru yapmadan görüntülenme özelliği. Orada açıklamada yazıyor zaten.
0
serverbeyi
(09.08.25)
(4)

Gününüz nasıl geçti gençler

sekizdokuzon
Ben sabahın köründe kalkıp havaalanına geçtim, Ankara'ya geldim. Kardeşimle burada Mabel Matiz konserine bilet aldiydik. Beş yıldızlı otelde rezervasyon yapmış, hamam, sauna, buhar odası, havuz Allah'ım zenginlik dünyanın en güzel şeyi. Gittik bir yerde şarap içtik sonra konsere gittik. Şahaneydi. İ
Ben sabahın köründe kalkıp havaalanına geçtim, Ankara'ya geldim. Kardeşimle burada Mabel Matiz konserine bilet aldiydik. Beş yıldızlı otelde rezervasyon yapmış, hamam, sauna, buhar odası, havuz Allah'ım zenginlik dünyanın en güzel şeyi. Gittik bir yerde şarap içtik sonra konsere gittik. Şahaneydi. İnanılmaz güzel bir insan. Benim bayağı unutamayacağım bir gün oldu.

Bu da manzaram: ibb.co

Siz neler yaptınız?
0
sekizdokuzon
(09.08.25)
kemer taraflarında parkta oturup gece denizi dinliyoruz.
0
duyulmasi gerektigi kadar
(09.08.25)
Bugün and daglarinda 4910m ye ciktim. 2 cümle konusamiyorum nefesim kesiliyor.

Dagcilik yapan insanlar harbi manyak bence.
0
sonsuz
(09.08.25)
gobekliraki
(09.08.25)
Sabahın köründe kalkış havaalanına gittim. Uçak bileti daha ucuz diye başka şehirden uçmuştum oraya gittim. Havaalanındaki taksi çok bavulum var diye almak istemedi, sığmaz dedi gayet de sığdı (bence aşırı bir bavul da değil. 2 büyük bi kabin boy 2 sırt çantası)
Arabayı bir tanıdığın otoparkına parketmiştim. Kumanda ile açtım otoparkı, kımandayı onun posta kutusuna koydum. Yola çıktım. Gitmek istediğim yemek yeri kapalıydı. Sevmediğim bir yerde yedim. Köpeğimi birine bırakmıştım bir saat uzaklığa gidip onu aldım. Sonra eve doğru yolculuk başladı.
Gece 23’te eve bitik bir şekilde girdim.

Çok yorucu bir gündü. Ama evde olmak on yıldızlı otelden daha güzel hele bir süre ayrı kalınca.
0
michael_knight
(09.08.25)
(3)

60 yaşındaki anne babayla tatil önerisi

havadakarada
Fiyat performans favori otelleriniz var mı böyle deniz olur doğa olur fark etmez. Şehir de fark etmez uçuş varsa.
Fiyat performans favori otelleriniz var mı böyle deniz olur doğa olur fark etmez. Şehir de fark etmez uçuş varsa.
0
havadakarada
(08.08.25)
Mirket
(08.08.25)
kapıdağ yarımadası, erdek, narlı, ocaklar
balıkesir ören
0
love and trust
(08.08.25)
Avşa.
Hem fiyat performans, hem yaşlılar çok sever hem de ulaşımı kolay.
0
michael_knight
(09.08.25)
(1)

Bilgisayardan gelen ses neden böyle olur?

respect
Maç izlerken ses bir anda böyle oluyor. Sayfayı yenileyince düzeliyor. 5 10dk sonra yine böyle oluyor.İlk defa böyle vir şey gördüm. Youtube da saatlerce video izledim hiç böyle olmuyor.https://voca.ro/1iKIArVLgick
Maç izlerken ses bir anda böyle oluyor. Sayfayı yenileyince düzeliyor. 5 10dk sonra yine böyle oluyor.

İlk defa böyle vir şey gördüm. Youtube da saatlerce video izledim hiç böyle olmuyor.


voca.ro
0
respect
(08.08.25)
Farklı tarayıcıyla denedin mi? Bir de mevcut tarayıcının gizli modunda dene. Belki eklentilerden biri buna sebep oluyordur.
0
himmet dayi
(08.08.25)
(9)

Converse ve yaş sorunsalı

kendi helvasını kavuran zombi
Sizce Converse marka ayakkabı giymenin bir yaş sınırı var mıdır? Herkesin hayatına kimse karışamaz da, yine de 30 yaş üstü giymesin diyen var mı?
Sizce Converse marka ayakkabı giymenin bir yaş sınırı var mıdır? Herkesin hayatına kimse karışamaz da, yine de 30 yaş üstü giymesin diyen var mı?
0
kendi helvasını kavuran zombi
(08.08.25)
Böyle bir yaş sınırı yok, isteyen istediği yaşta giyer.
0
rock n roll
(08.08.25)
isteyen giyer +1
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(08.08.25)
35'e kadar giydim, artik zor.
0
cooperr
(08.08.25)
Converse aşırı rahatsız bir ayakkabı ama giymek beni mutlu ediyor aşırı mutlu olduğum zamanları hatırlaıtıyor giydiğimde, ayakkabılığımda her zaman birkaç çift Converse'im olur 20-30-40-50-60 her yaşta giyerim gibime geliyor.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(08.08.25)
tam tersi şu an 30+ olanlar zamanında giymiştir ve hala giyse giyer. Millennial adeti diyorlar buna. Mesela şort ve spor ayakkabıyla kısa çorap giymek de bizim adetimiz olarak kaldı, yeni nesil uzun çorap giyiyor. Ağlayarak hunharca gülen surat emojisi ve gif kullanımı da bizimmiş, yeni çocuklar kurukafa atıyormuş o amaçla.

ben rahat olmadığı için giymem ama zamanında herkes giyerdi.
0
nhk ni youkosu
(08.08.25)
Öyle bir yaş sınırı yok, olamaz. 33 yaşındayım hala 3 renkte converseim var. İstediğim zaman giyiyorum.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(08.08.25)
yaş sınırı yok. 50 yaşında bile giyilir
0
abelardo
(09.08.25)
Daha yeni ayakkabı almak zorunda kaldım ve Converse almanın dibinden döndüm (39e).
0
rakicandir
(09.08.25)
32 yaşındayım. Lisede üniversitede giymiştim en son sonra bırakmıştım rahatsız diye. Geçenlerde iki renk aldım kendime. Converse bizim bıraktığımız converse değil. Tabanı bana o döneme göre aşırı rahat geldi. Renk renk çok seviyorum. Artık 30 yaş eskisi gibi 30 yaş da değil zaten :)
0
hrvl
(09.08.25)
(1)

Şu videoyu bir buldursanız bana

baldan kaymak
Bunun videosunu nerden izleyebilirimhttps://youtu.be/crVgy6WSjlQ?si=UsN-St1JDB2X9QY9
Bunun videosunu nerden izleyebilirim

youtu.be
0
baldan kaymak
(08.08.25)
WithWorth
(08.08.25)
(6)

Ailece içinden çıkamadığımız vasiyet sorunu

sezar35
Babam ve annem hayatta.Babam şu an 65 yaşında ve hayattayken sadece evini anneme bırakacak bir vasiyet bırakmak istiyor.Ama öldükten sonra 4 kardeşiz kardeşlerimden birinin bu vasiyeti mahkemede bozmasından korkuyoruz.böyle bir vasiyet bırakabilir miyiz.babam öldükten sonra ev sadece annemin mülkiye
Babam ve annem hayatta.Babam şu an 65 yaşında ve hayattayken sadece evini anneme bırakacak bir vasiyet bırakmak istiyor.Ama öldükten sonra 4 kardeşiz kardeşlerimden birinin bu vasiyeti mahkemede bozmasından korkuyoruz.böyle bir vasiyet bırakabilir miyiz.babam öldükten sonra ev sadece annemin mülkiyetinde kalabilir mi.annem öldükten sonra paylaşmak istiyorum ben
0
sezar35
(08.08.25)
Ölünceye kadar bakma akdini araştırabilirsiniz. Anneniz bakımveren olarak noterde veya direkt tapu müdürlüğünde işlem yapabilirsiniz.
0
hayalhayal
(08.08.25)
Teşekkürler.peki annem ölünceye kadar bakma akdi sözleşmesi yapsak annem babam öldükten sonra bu evi satmak istese kiralamak istese olur mu.annem üzerinde tam tasarruf hakkına sahip olabilir mi
0
🌸sezar35
(08.08.25)
Doğrudan tapu müdürlüğüne giderek ÖKBA tesisi talebi isteyebilirsiniz. Bu durumda taşınmaz annenizin üzerine direkt geçer ve tasarruf annenize ait olur tamamen. Ya da noterde bir sözleşme imzalayabilirsiniz babanız ölünceye kadar annenizin ona bakacağı ve ölümünden sonra annenize ait olacağı şeklinde, bu durumda babanızın ölümünden sonra anneniz tapu müdürlüğüne giderek taşınmazı adına tescil ettirir ve tasarruf hakkına sahip olur. Her iki durumda da anneniz babanızın ölümünden sonra taşınmazda tam maliktir, bu taşınmaz mirasa konu olmaz.
Vasiyet işlemi biraz daha çetrefilli bir işlemdir, açılıp okunması, tenfizi vs daha çok uğraştırır. ÖKBA için sağlık raporu ve harç ve iki tanık yeterli olur.
Şunu bilmenizde fayda var, her iki işlem içinde sonradan annenize dava açılabilir. Bu konular için en sağlıklı olanı bir hukukçuya danışmanızdır sonrasında büyük sıkıntılar yaşamamanız için.
0
hayalhayal
(08.08.25)
Tapuya gidip intifa hakkı versin annene
mal. Sahibi annen olmaz ama anne sağken tüm kullanım hakkı onun olur
Ev satılsa bile sahibi çıkaramaz ki intifa hakkı başkasında olan evi de kolaydan kimse almaz
0
kisa
(08.08.25)
Ben de tapuya şerh düşürebiliyor diye biliyorum eşinin ölümüne kadar satılamaz gibisinden. Eşimin dedesi yapmış.
0
adivar
(08.08.25)
Ne yaparsa yapsın ama (öyle bir endişe varsa) kesinlikle satış göstererek anne üzerine geçirmesin.

Miras işleriyle ilgilenen bir hukukçuya danışın, şu an herkes razı ise muhtemelen bir sözleşmeyle çözmenin bir yolu vardır. Örneğin diğer tüm mirasçıların, o eve ilişkin olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalaması mümkün. Ya da babanın anneye tapuyu BAĞIŞ yoluyla devretmesi, üstüne diğer mirasçılarla protokol imzalanması mümkün.

Şu an herkes razı ise, sıcağı sıcağına kimsenin aklına şeytanlık düşmeden birer imza almak iyi olur.


Babanın şu an bir borcu var mı? Yarın öbür gün “alacaklıdan mal kaçırdı” diye alacaklıların dava etmesi, tapu devrini iptal ettirmesi de mümkün. Pek çok değişken var. Bir avukatla görüşmeyi mutlaka tavsiye ederim.
0
lazor
(11.08.25)
(8)

çıplak el ile tavuk tiftiklenen pilavcı dükkanı

WithWorth
tiftikleme nedir diyenler için :https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOxb_J8ZyN5AsCzgydbArKVUNoJPPKcFUZFQ&sbu olayın alet yerine direkt çıplak ellerle yapıldığı bir tavuk-pilavcı'dan yer misiniz ?edit : parmaklar tavuğa temas etmekte anbean, siz bu satırları okurken
tiftikleme nedir diyenler için :
encrypted-tbn0.gstatic.com

bu olayın alet yerine direkt çıplak ellerle yapıldığı bir tavuk-pilavcı'dan yer misiniz ?

edit : parmaklar tavuğa temas etmekte anbean, siz bu satırları okurken
0
WithWorth
(08.08.25)
Yemek kalitesinden bağımsız her restoranda çıplak elle yapılıyor. Hijyen koşulları sağlandıktan sonra bence sorun yok. Ama görece ucuz el aletiyle aynı kalitede çok daha çabuk yapılacak bir işi elle yapmaya uğraşmak saçmalıktır, orası ayrı.
0
salihdt
(08.08.25)
yemeyiz.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(08.08.25)
acimam gomerim, umrumda olmaz.
bizim insanimizdaki bu nitril eldiven fetisini anlamadim gitti..
0
cooperr
(08.08.25)
yemek yapılırken çıplak el kullanmak eldivenden daha sağlıklı. türkiye'deki bu eldiven fetişi cidden nereden çıkıyor anlamak mümkün değil.
0
biergarten
(08.08.25)
Geçenlerde meşhur bir dürümcüye gittim. Adam siyah eldiven takmış bir yandan kebapları mıncıklarken diğer yandan pos cihazıyla ödeme alıyor, arabadan malzemeleri almak için arabanın kapısını aynı eldivenle açıp alıyor sonra yine kabap mıncıklıyor.

Ben olsam o tiftikleyen elleri seçerdim :)
0
Rondak
(08.08.25)
Eldivenden iyidir +1
0
kobuzchu kiz
(08.08.25)
tavuk tiftiklemek en kolay el ile yapılıyor. hele ki tatlı yapacaksan ince ince ancak elle mümkün. zaten mutfakta her işlemi el ile yapıyoruz, tavuğu da tiftiklemeden önce ellerimizi yıkıyoruz merak etmeyin. eldivenle yapanı görürseniz kaçın zaten, o eldiven ile tuvalete bile gitmiş olabilirler :D
0
neira
(08.08.25)
Yemek tarifi videolarının yorumlarında milleti eldiven takmıyor diye darlayan ekipten misiniz? Eldivenin temiz olduğunun garantisi yok. Elini yıkaması daha olası. O yüzden çıplak eli tercih ederim
0
nundu
(09.08.25)

Bağdat caddesinde GS maçı

1837837
Nerede izlenir?
Nerede izlenir?
0
1837837
(08.08.25)
(6)

doğum kontrol hapı kullanmak

gezer
senelerdir kullanıyorum, zararını görmedim, çocuğum da olmadı diyen var mı?prezervatif istemiyorum. spirali doktorum önermemişti kayma ihtimali var diye. 3 senedir kol altı implant kullanıyorum ama tekrar taktırmayacağım. geriye bir tek haplar kalıyor. ama kilo aldırdığını ve tüylenme yaptığını okud
senelerdir kullanıyorum, zararını görmedim, çocuğum da olmadı diyen var mı?

prezervatif istemiyorum. spirali doktorum önermemişti kayma ihtimali var diye. 3 senedir kol altı implant kullanıyorum ama tekrar taktırmayacağım. geriye bir tek haplar kalıyor.

ama kilo aldırdığını ve tüylenme yaptığını okudum. çekincelerim var. bir de asla ikinci çocuk düşünmüyorum. o sebeple hapa rağmen hamile kaldım tarzı senaryolardan çok korkuyorum.

kadınlar fikir verebilirse sevinirim.
0
gezer
(08.08.25)
kullananları biliyorum bi sorun duymadım (kuzenim ve 2 iş arkadaşım var) bi abla var 10 yıl kullanmış. bi sorun olmamış, ilacı bıraktıktan son kısa süre sonra hamile kaldım dedi çünkü ilacın etkisi hemen geçmez zannetmiş ama geçmiş hemen.

ilacın dezavantajı her gün aynı saatte almanın zor olması. takibi zor yani. ilk aylarda aşırı göğüs hassasiyeti yapıyor ama, uzun süre kullananlar bunun sonradan geçtiğini söylediler.
0
turuncu tonlarda
(08.08.25)
Hormonal etkileri oluyormus diyorlar ama onlari biliyorsunuzdur zaten. Biraz eski bir tarihten ornek ama teyzem 2 cocugu olduktan sonra hap kullanmaya baslamis. Hapa ragmen hamile kaldi. Sene 1992.
0
mbond
(08.08.25)
"Doğum kontrol iğnesi" vardı sanki, 1 aylık ve 3 aylık diye hatırlıyorum. Depo hormon veriliyor diye hatırlıyorum... belki işinize yarar.
0
muhayyer divan
(08.08.25)
Şiddetli regl sancısı sebebiyle lise ve üniversite yıllarımda kullandım. Evlenince de korunma amaçlı kullanıp bıraktıktan sonraki ay hamile kalmıştım. Uygun ilacı kullanmak çok önemli kullandığım bir ilaç aşırı ara kanama yaparken diğerinde tek bir yan etki görmemiştim.
0
cilekli pasta
(08.08.25)
Farklı farklı doğum kontrol hapları var, biri çok yan etki yaparken başka biriyle çok rahat edebilirsiniz. Doktora danışarak denemek lazım, uygun hapı bulunca çok rahat edersiniz.

Hap kullanırken hamile kalma riski, yanlış kullanımla artıyor. İlacı her gün aynı saatte almak, unutup atlamamak gerekiyor. İlacın etkinliğini etkileyen şeylerden (greyfurt suyu mesela) uzak durup düzenli kullanıldığında gebelik riski çok çok düşük.
0
kobuzchu kiz
(08.08.25)
Hapi düzenli kullanman gerek. Mesela kusarsan hapin etkisi geciyor.

Onun disinda ben tercih etmiyorum. Vücuda anormal bir sekilde hormon basiyorsun. Uzun süre kullanimda regl olmuyorsun.

Sabit bir partnerin varsa vazektomi yaptirsa daha iyi olur ya da partnerini vazektomisi olanlardan sec derim.
0
sonsuz
(08.08.25)
(5)

kompakt küçük telefon arayışı

zikardo
Piyasadaki bütün telefonlar tuğla gibi, en küçüğü bile minimum 6inç ekranlı.İphone SE 2022- 3. nesil buldum bir tane. 64 gb 23 ay apple türkiye garantili, kullanılmamış ama ürün açılıp kurulum yapılmış, beğenmemişler 3 gün sonra telefoncuya geri satmışlar. Telefoncu 17 bin TL istiyor. Boyutu tam ist
Piyasadaki bütün telefonlar tuğla gibi, en küçüğü bile minimum 6inç ekranlı.

İphone SE 2022- 3. nesil buldum bir tane. 64 gb 23 ay apple türkiye garantili, kullanılmamış ama ürün açılıp kurulum yapılmış, beğenmemişler 3 gün sonra telefoncuya geri satmışlar. Telefoncu 17 bin TL istiyor. Boyutu tam istediğim gibi ama güncel telefon değil, 3 sene öncesinin telefonu. Ne dersiniz bu telefon alınır mı? 3-4 sene götürsün istiyorum. Fiyatı sizce uygun mu?

Ya da onu alma bunu al diyebileceğiniz başka alternatifler varsa, tavsiyelerinize açığım.
0
zikardo
(08.08.25)
o kadar ucuza bulabilir misin bilmiyorum ama iphone 13 mini'nin ekranı 5.4"
epey kullanışlı ve tuğla gibi değil. 3-4 sene rahatlıkla götürür.
0
himmet dayi
(08.08.25)
ben olsam sırf ekrandan dolayı eski telefon almazdım. benim telefonun 5.15" yarın değiştirmeye kalkınca min 6" alacağım ama yapacak bir şey yok ne yazık ki ona da alışırız :)
0
bay b
(08.08.25)
iphone 13 mini kullanıyorum baya güzel. en az 3 sene götürür. temiz bulursan al.
se 2022 eski kalıyor ekranı vs. işlemcileri aynı zaten

o kadar seviyorum ki 128liği satıp 512lik aldım geçen yıl. güncel küçük iyi bir telefon yok başka.

13 mini, se'den boyut olarak daha küçük. ekran olarak daha büyük. ekranı da çok daha kaliteli.
0
jelly bear
(08.08.25)
13 mini 128 TR cihaz sıfır kapalı kutu 40 bin TL- demo cihaz demişler ne demek bilmiyorum.

13 mini 256 TR cihaz sıfır kapalı kutu 55 bin TL

13 mini fiyatları bu şekilde, 2. el cihaza sıcak bakmıyorum, 20-25 bin TL den fazlasını da telefona vermek israf gibi geliyor. Kararsız kaldım
0
🌸zikardo
(08.08.25)
fiyatlarda uçmuşlar inanma o fiyatlara.

iphone 13 128 gb 33 bin tl zaten. 13 mini nasıl pahalı olabilir?

sıfırı yok zaten. 2 el temiz bakabilirsin. 128 gb sıfır 20ye rahat bulursun. pilini değiştirirsin en fazla.

512 gb 32ye almıştım geçen sene. ikinci el-sıfır gibi.
o zamandan bu yana iphone 13lerine fiyatı artmadı. 13 mini sıfır satılmadığı için ne geçirsem kardır kafasındalar.
0
jelly bear
(08.08.25)
(3)

yıldız teknik üni fotoğraf ve video bölümü

neymiş
bölümde okuyan var mı? bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?beykent radyo tv tam burs mu yıldız fotoğraf ve video mu ? yıldızın adı olayı biraz kurtarır mı?
bölümde okuyan var mı? bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

beykent radyo tv tam burs mu
yıldız fotoğraf ve video mu ? yıldızın adı olayı biraz kurtarır mı?
0
neymiş
(08.08.25)
hocam yıldız teknik üniversitesi'nin bir adı var en azından bölümün işlevinden bağımsız. kesinlikle ytü.
0
elektr10
(08.08.25)
kafaniz calisiyorsa beykent sektorde daha guclu bir isim.
0
klassno
(08.08.25)
YTÜ daha iyi bence.
Zaten o alanda okulda aslında pek de bir şey öğrenmeyeceksiniz. Doğrusu 4 yıllık bir zaman kaybı.
Öğrenmek için çalışmak gerekiyor, Yıldız ismi daha iyi.

Hangisi devamsızlık konusunda daha esnekse onu tercih edin.
0
michael_knight
(09.08.25)

Logitech Rally Bar Mini Konferans Kamerasi

hizari
Elimde ihtiyac fazlasi Logitech Rally Bar Mini var. 960 001339 model numarali. sifir hic kullanilmamis yurtdisi faturali. Uygun fiyata verilecektir. Istanbul ici elden teslim edilir.
Elimde ihtiyac fazlasi Logitech Rally Bar Mini var. 960 001339 model numarali. sifir hic kullanilmamis yurtdisi faturali. Uygun fiyata verilecektir. Istanbul ici elden teslim edilir.
0
hizari
(08.08.25)
(2)

Şekerli şurup

etna
Metro marketlerde şekerli şurup satılıyor Bunları alkollü kokteyllerde kullanabilir miyim?
Metro marketlerde şekerli şurup satılıyor
Bunları alkollü kokteyllerde kullanabilir miyim?
0
etna
(08.08.25)
evet satılıyor markası rioba. kullanabilirsiniz.
0
elektr10
(08.08.25)
Kullanırsınız. Ama şekerli şurup dediğiniz şey simple syrup denen dümdüz şeker şurubuysa onu yapmak çok kolay, bir sürü para vermeye gerek yok.

(Eşit hacimde su ve beyaz şekeri sos tavasında ısıtıyorsunuz, şeker tamamen eridiğinde kaynamasını beklemeden hemen altını kapatıp bir şişeye ya da kavanoza alıyorsunuz. Buzdolabında haftalarca dayanıyor. Fakat şerbet yapar gibi kaynatmamak önemli.)
0
kobuzchu kiz
(08.08.25)

Meksika açmazı bölümü

redcat
Bir bölümde fazlı Polat öğretmeninin yüzüne tükürdüğünü söylemişti. Hangi bölüm bilen var mıdır?
Bir bölümde fazlı Polat öğretmeninin yüzüne tükürdüğünü söylemişti. Hangi bölüm bilen var mıdır?
0
redcat
(08.08.25)
(2)

Mouse'u yaklaşık 10 sn'de bir tiklatmak

yuvarlanantencereninkapagi
Tamamlamam gereken online egitimler var zaten yüzyüze almis olduğum. Eğitim sunum şeklinde, ilerletmek gerekiyor. Arkada açıp tamamlayamiyorum. Mouseu kendiliğinden tiklatmanin bir yolu var mı?
Tamamlamam gereken online egitimler var zaten yüzyüze almis olduğum. Eğitim sunum şeklinde, ilerletmek gerekiyor. Arkada açıp tamamlayamiyorum. Mouseu kendiliğinden tiklatmanin bir yolu var mı?
0
yuvarlanantencereninkapagi
(08.08.25)
tinytask.net
standard olanı indir. kayıt ile tıklatma işlemini yap kaydı durdur tekrarlamalardan devamlı tekrarlama yap playe bas
0
eja
(08.08.25)
Eğer mouse'unuz yeni modellerden biriyse (mesela benimki steelseries) uygulamasından autoclick ayarlamanız da mümkün üçüncü parti yazılımlara ihtiyaç duymadan

www.youtube.com gibi.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(08.08.25)
(2)

Cuma gecesi metro çalışıyor mu?

rebecca
Bu gece 5.30'da uçuşum var Bostancı'dan metroya binebilirim ama emin olamadım insanlar var diyor haberler de var diyor ama sitesinde son tren 00.30 olarak görünüyor. Ben saat 3te bostancıdan tren bulabilir miyim sabihaya? Deneyimi olan varsa süper olur. 1k taksi vermeyelim durduk yere
Bu gece 5.30'da uçuşum var Bostancı'dan metroya binebilirim ama emin olamadım insanlar var diyor haberler de var diyor ama sitesinde son tren 00.30 olarak görünüyor.

Ben saat 3te bostancıdan tren bulabilir miyim sabihaya?
Deneyimi olan varsa süper olur. 1k taksi vermeyelim durduk yere
0
rebecca
(08.08.25)
metro cuma ve cumartesi geceleri 24 saat üzerinden çalışıyordu. alternatif olarak iett kullanabilirsiniz. iett.istanbul
0
obscure
(08.08.25)
cuma sabah 6’dan pazar gece 23.59’a kadar m4 metro hattı kesintisiz çalışıyor. gece trenleri yarım saatte bir.

sitesinden de kontrol ettim şimdi çeyrek geçe ve çeyrek kala geçiyormuş bostancı’dan sabiha yönüne. valiz duruma da bağlı olarak 3.15 veya 3.45 treni ile yetişebilirsiniz. www.metro.istanbul
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(08.08.25)
(1)

chatgpt 5 telefonumda var ama bilgisayarımda aynı üyelikle çıkmıyor?

Trafalgar
neden sizce? kapattım, önbelleği temizledim, yeniden girdim çıktım olmadı?
neden sizce? kapattım, önbelleği temizledim, yeniden girdim çıktım olmadı?
0
Trafalgar
(08.08.25)
ayni sorun bende de var. adamlarin tum platformlarda herkesin hesaplarinda degisiklik yapmasi zaman aliyor. web bende daha once oldu, mobil uygulama hala 4o
0
compumaster
(08.08.25)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.