Giriş
(13)

BES'e ne kadar para atıyorsunuz ve ne önerirsiniz?

tchuck
BES'ten zengin olmak gibi bir niyeitm yok da, 20 yıl kenara atayım, 20 yıl sonunda kötü bir durumda olursam en azından dandik bir ev aldırsın hadi bilemedin araba aldırsın derdindeyim.önceden çok az para atıyordum, son dönem 300-350 dolar arası atmaya başladım her ay.siz ne kadar atıyorsunuz ve gelr
BES'ten zengin olmak gibi bir niyeitm yok da, 20 yıl kenara atayım, 20 yıl sonunda kötü bir durumda olursam en azından dandik bir ev aldırsın hadi bilemedin araba aldırsın derdindeyim.

önceden çok az para atıyordum, son dönem 300-350 dolar arası atmaya başladım her ay.

siz ne kadar atıyorsunuz ve gelriinizin % kaçını atmayı öneriyorsunuz?
0
tchuck
(13.03.25)
BES’e para atmakla iş bitmiyor, her ay fon dağılımını da takip etmek lazım. ben şu an 1000 tL atıyorum ama 5bin tl seviyelerine çekeceğim sanırım.
0
duyulmasi gerektigi kadar
(13.03.25)
ben fon dağılımıyla çok ilgilenmiyorum. allianz ne önerirse her ay ona geçiriyorum. ayda 1 defa önerilene değiştiriyorum yani yalnızca. bence çok kafa yormaya da gerek yok zaten uzun vadede.
0
🌸tchuck
(13.03.25)
Ben gelirimin %2'sini atıyorum ama en az bi %5 olmalı (başka yatırım araçları da olduğunu varsayıyorum). 20 yıl gibi bir süre düşünüyorsanız HES fonu gibi bir fon alıp unutabilirsiniz.
0
eisberg
(13.03.25)
aylık gelirimin yaklaşık %14ünü atıyormuşum.
0
inheritance
(13.03.25)
gelirimin yüzde 6sını atıyorum. yüzde 3 de ilave olarak şirket desteği olarak farklı bir hesapta birikiyor.
0
a darkness coming
(13.03.25)
Şurada anlatılan nüfus piramidi incelenirse bundan sonra her geçen gün emeklilerin durumunu daha da kötüye gideceği görülür. Dolayısıyla yaşlılığımızda şimdiki yaşlıların durumunu emsal alamayacağımız ortada ve tedbir almamız gerekiyor.

Bence yolda dahi bulsanız, elinize geçen her paranın en az %10 unu BES'e yatırın ve fon dağılımını sağlıklı yapabilmek için finansal okuryazarlık öğrenin.

Paranıza çökmeyeceğinden emin olduğunuz yaşlılarınız varsa onlar adına BES hesabı açın.

BES hesabı açarken masraf adı altında müşteriyi soymayan firma seçin.

x.com
0
Mirket
(13.03.25)
%5 iyi bir oran.
0
awlmi
(13.03.25)
ben maaşıma göre bir oran veya tl olarak atmıyorum. sabit 120$ atıyorum.

siz 20 sene boyunca her ay kenara 350$ atarsanız dandik ev araba değil, baya lüks bir ev alırsınız muhtemelen. sadece bist-altın-abd-faiz dörtgenini iyi bilip ordan oraya jumplama zamanlamasını doğru yapmanız gerekiyor.
0
avatar is back
(13.03.25)
0 TL .

Hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşamak beni rahatsız ediyor .
0
diyecevaplandı
(13.03.25)
10k atiyorum yakinda 15k ya yukseltecegim. biraz borclari toparlayayim da
0
nuevo
(13.03.25)
15bin atıyorum. Yüzde 27'si. Temmuz gibi yükselteceğim
0
put it in your appropriate place
(13.03.25)
bugün

Geri Ödeyen Yaşam Sigortası ( teminatlı) ve Yaşamaya Değer Sigortası (kâr paylı)

iki tane hayat sigortası poliçesi de eklemeyi planlıyorum. ne düşünüyorsunzu bunlarla ilgili?
350şer dolar göndereceğim.

genel hedefim belli yaşlara gelince kenarda belli paralar birikmiş olsun, o yıllar gelince parayı alayım bişey lazımsa kullanayım, lazım değilse, iyi durumdaysam bi sonraki yaş grubuna bırakayım.

ben 35 yaşındayım.
şu iki poliçenin birini 41 diğerini 47 yşında bitirmeyi planlıyorum.
BES de 55 yaşında devreye alacağım direkt maaş olrak büyük ihtimalle.

sizce bunlar mantıklı hareketler mi?
0
🌸tchuck
(14.03.25)
yanlışsam düzeltin, bu son iki bahsettiğiniz sigorta türünde attığınız tutar öyle dolar olarak duruyor, değerlenmiyor, bes gibi bir fona endeksleme durumunuz yok. bunlara para yatıracağınıza aynı tutarda abd hisse fonu alıp atın her ay çok daha fazla getirisi olur. doların da bir enflasyonu var. ortalama %4 yıllık enflasyona karşı kaybedeceğinizi düşünün 10-15 yıl boyunca. ben ayrıca çok güvenilir de bulmuyorum bu sistemi. ortasında çıkmak isterseniz bir de parayı yakıyorlar. 15 sene bekleyip de para alan da henüz yok zira bu sistem daha o kadar olmadı bizim ülkemizde. gelir vergisinden düşülmesinden başka bir avantajı da yok bence.
0
awlmi
(14.03.25)
(7)

Şahıs şirketi kursam nasıl olur?

knazım
Bir şirkette asgari ücret bazlı komisyon üzerine çalışıyorum, komisyonu elden gayriresmi şekilde alıyorum.Bunu yapmak yerine bir şahıs şirketi kursam ve şirkete fatura kessem getirisi(varsa) ve götürüsü ne olur? Anladığım bağkur ödüyorum, vergi ödüyorum başka ne oluyor? Cevaplarınız için şimdiden te
Bir şirkette asgari ücret bazlı komisyon üzerine çalışıyorum, komisyonu elden gayriresmi şekilde alıyorum.

Bunu yapmak yerine bir şahıs şirketi kursam ve şirkete fatura kessem getirisi(varsa) ve götürüsü ne olur?

Anladığım bağkur ödüyorum, vergi ödüyorum başka ne oluyor?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
0
knazım
(13.03.25)
getirisi banka nezdinde şirketine kredibilite kazandırmak olabilir. ticari kredi kullabilir olursun ileride. bir de farklı yerlerle daha rahat iş yapabilir hale gelirsin. bazı masraflarını vergiden düşebilme avantajı da getirir.

ama gelir vergisi, stopaj vs detayları internette var, yüksek maliyetler bunlar. bir diğer dezavantajı da potansiyel denetime tabii olmak olur.
0
awlmi
(13.03.25)
Titanik kemancisinin soyledigi gibi bi sey yok. Kendimden biliyorum. Cuzi bir odemen olur.
0
Kittie
(13.03.25)
Pasif şirkete 300 bin! yuha! Yok öyle birşey. Durum şu. İşi büyütmeyi yatırım yapmayı düşünüyorsan hiç durma aç. Ama "ne uzarım ne kısalırım" diyorsan maliye tepene binene dek böyle devam.
0
onepointzero
(14.03.25)
Hali hazırda sigortan varsa bağkur ödemezsin. Mali müşavir masrafın olur, şu an minimum bulacağın 1250 TL civarı.

Ama faydasından çok zararı olur gibi geliyor. +KDV mevzusu çıkacak. Firma +KDV ödemeyi kabul edecek mi? Yoksa KDV senden çıkacak. Gelir vergisine tabi olacaksın vs.

Eğer seni şirket kurmaya zorlayan bir şey yoksa, götürüsü çok olur, getirisi olmaz.
0
PoscheN
(14.03.25)
Hadi dedik vergiyi göze alalım, muhasebeci falan da ok.

Şirket artık sigortamı da ödemez diye düşünüyorum. Ödeyebilir mi ya da? Hem şirkete sigortalı çalışan hem de fatura kesen olunabilir mi?
0
🌸knazım
(14.03.25)
Bir şirkette çalılırken ve sigortan ödenşrken şahıs şirketi kurup bağkura geçmek zorunda kalmazsın. Ama işten çıktığın ve başak bir sigortalı işe girmediğinde bağkura geçmek zorundasın
0
onepointzero
(14.03.25)
Ben de bir süre hem bir işyerinde asgariden tam zamanlı sigortalıydım hem şirketim vardı. Bağkur borç yazmıyordu. Ama sonra tam zamanında part time a aldılar Bağkur borç yazmaya başladı.
Açarsanız kdv yi gider filan gösterirsiniz öyle büyük bi masrafı yok şahıs şirketinin. Ama niye öyle bi ihtiyacınız doğdu o önemli.
0
benim bir gizli bildiğim var
(14.07.25)
(8)

Yemek tariflerindeki farklılıklar

ruhen hastayim ben
Pirinç, erişte vs. yaparken kavurup mu su ekliyorsunuz yoksa direkt suyun içine atıp makarna gibi haşlıyor musunuz?Bakliyatları zeytinyağında mı tereyağında mı yapıyorsunuz?
Pirinç, erişte vs. yaparken kavurup mu su ekliyorsunuz yoksa direkt suyun içine atıp makarna gibi haşlıyor musunuz?
Bakliyatları zeytinyağında mı tereyağında mı yapıyorsunuz?
0
ruhen hastayim ben
(13.03.25)
Eskiden kavurup suyunu çektirerek yapardım ama hem daha zararlı deniyor (arsenik) hem de makarna gibi haşlayınca (basmati olacak ama) daha lezzetli olduğunu farkettim, artık bu şekilde yapıyorum. Haşlandıktan sonra çok az tereyağı ekliyorum.

Bakliyatlar %95 zeytinyağı, %5 tereyağı ile (lezzet vermesi için sadece).
0
orient blue
(13.03.25)
Pirinci kavurmuyorum uzak doğu pilavı kıvamında pişirmeyi seviyorum. Bulguru kavururum ama. Bakliyatları da zeytinyağı ile pişiriyorum (kurudan alınca topluca pişirip porsiyonlara bölerek buzluğa atıyorum, bu pişirme dediğim buzluktan çıkarınca). Evde tereyağı var aslında ama hiç açılmadı tarihi geçmiş de olabilir. Tek başıma yaşadığım için açarsam bitiremem ve bozulur diye paketi açamadım bir türlü. Zeytinyağı ve sıvı yağdan devam ediyorum.
0
peki madem
(13.03.25)
Erişte tereyağında kavurup su ekleyince daha güzel oluyor diğerleri haşlanabilir.

Bakliyatlar zeytinyağı sıvı yağlar biz egeliyiz et ve tereyağı karışmaz bizim yemeklere.

Et yemeklerinde de yağlı kısımlar yok tercih etmiyoruz.
0
aydogank
(13.03.25)
Once haslayip sonra kavurman lazim, usül böyle.
0
feastofthedamned
(13.03.25)
bakliyat zeytinyagi.

eriste yemeyeli uzun zaman oldu. pirinc pilavi yaparken tereyagi ve zeytinyagi ile kavurup ardindan su eklenir.
0
sonsuz
(13.03.25)
Zeytinyağı dışından yağ kullanmıyorum.
Pirinci 15 dakika sıcak suda bekletip süzerim. Sonra kavurup suyunu eklerim. Çok beğeniliyor.
0
auroraaurora
(13.03.25)
tüm yemeklerde genellikle zeytinyağı, nadiren tereyağı + zeytinyağı.

pirinci kavurup su ekliyorum. bulguru kavurmadan suya ekliyorum. ikisini de suyunu çektirerek pişiriyorum.
0
inheritance
(13.03.25)
Pirinç ve bulguru ayçiçek yağında kavurup sonradan su ekleyerek pişiriyorum. Sağlıkla ilgili bi takıntım yok hatta arsenik falan olayını şimdi duydum. Sadece evde varsa tavuk suyu ile yapmayı tercih ediyorum tereyağı falan koymuyorum.

Ama basmati pirinci öyle değilmiş makarma gibi yapılıyormuş ve birkaç damla limon sıkılıyomuş sanırım bi denemeyi düşünüyorum.

Eriste hiç yapmadığım için bilmiyorum.
0
turuncu tonlarda
(13.03.25)
(9)

İnsanları sürekli eleştirme isteğim?

mikahakkinen
aile bireylerim annem, babam ve kardeşim sürekli birilerini eleştirir. eşimde böyle bir davranış yok. ailede sürekli insanları eleştirerek ve bunu duyarak yetiştim. insanları sebepsiz değil ancak düşüncelerim gereği aklımda eleştiriyorum ve bunu insanlara söylüyorum.örneğin; bir arkadaşım parayı çar
aile bireylerim annem, babam ve kardeşim sürekli birilerini eleştirir. eşimde böyle bir davranış yok. ailede sürekli insanları eleştirerek ve bunu duyarak yetiştim. insanları sebepsiz değil ancak düşüncelerim gereği aklımda eleştiriyorum ve bunu insanlara söylüyorum.

örneğin; bir arkadaşım parayı çar çur etmediğini söyleyip sırf keyfi(kendini iyi hissetmek) için lüks bir harcama yaptığında eleştiriyorum.
40'lı yaşlara geldim, bu huyumdan rahatsızım.

Takmamak için ne yapmam gerekiyor?
0
mikahakkinen
(13.03.25)
bu saatten sonra degistirmek cok zor olacagi o kismi gecelim; ama takmamak da bir cozum degil bence. baskalari tarafindan hadsizlik olarak degerlendirilecek bir davranisi takmayarak sadece kendinizi avutursunuz. iliskileriniz zarar gorur. torpulemeyi ogreneceksiniz.
0
buenosdias
(13.03.25)
Bence kimseyi eleştirme çünkü sürekli eleştirilen insan bir yerden sonra artık kendini yetersiz hissediyor. Zekasıyla ilgili şüpheye düşüyor ve özgüveni kalmıyor. Her attığı adım için şüpheye düşüyor acaba doğru mu yaptım yanlış mı yaptım diye. En basit konular için bile karar veremiyor. Sevdiğin, senin hayatında önemli olan kişilerden sürekli eleştiri alırsan, bu kişiler benim kötülüğümü istemez belki de gerçekten hatalı davranıyorum diye düşünüp bu sefer en basit şeyleri bile muhakkak o kişiye danışıyor ve onay bağımlılığı gelişiyor. Sonra peşinden anksiyete bozukluğu ve depresyon geliyor.

Hiç kimse bu şekilde yaşamayı hak etmiyor. Ben, sürekli eleştiriyorum bu konuyu kafama takmamak için ne yapmalıyım diye sormuşsun. Kafana tak ve eleştirme. Ufak tefek uyarılar bazen olur ama bu sürekli olduğu zaman sürekli eleştirilen kişiye yük oluyor. Eleştiri yapan kişinin de bir müddet sonra huzuru kaçıyor çünkü " şunu ben şöyle yaptım ama doğru mu yaptım?" sorularının değişik versiyonlarına gün boyu maruz kalıyorsun. Sonra o psikolojiyi düzeltmek hiç kolay olmuyor. İlaç, terapi vs. Ayrıca hep bir iz kalıyor.

Umarım bu soruyu sorduğuna pişman etmemisimdir :)
0
rock n roll
(13.03.25)
40 yasindan sonra boyle 'takmamak' falanla huy degismez kardes. ya elestirdigin birilerinden dayak yiyeceksin, ya mudurunu elestirip isten kovulacaksin belki o zaman olur. o bile kucuk bir ihtimal.
0
uncle george
(13.03.25)
Aklınıza gelen her şeyi söylemek zorunda değilsiniz.
0
peki madem
(13.03.25)
(bkz: kibir)

peki madem çok güzel demiş. Aklımıza her geleni söylemek zorunda değiliz ve bizim gördüğümüzü başkaları da görüyor aslında. Ama ne kendine dert ediniyor ne de kafasına takıyor.
Her zaman uygulayamasam da iki kere ikinin beş olduğunu iddia edenle bile tartışmamaya karar verdim. içimden üzerine vazife değil deyip geçiyorum.
0
auroraaurora
(13.03.25)
ben de senin gibiydim. zamanla kontrol edebiliyorsun.
gereksiz yere birini eleştireceğini farkettiğin anda dur söyleme.
0
parka
(13.03.25)
Eleştirilecek şey var eleştirilmeyecek şey var. "Arkadaşımın harcamasını eleştirmek bana kalmadı" diye düşünürüm sizin verdiğiniz örnekte. sanki parası benim cebimden mi çıkıyor?

Birisinin bir konu hakkında fikrini özellikle sormadıysam, bana o konu hakkında eleştiride bulunulmasını ve akıl verilmesini sevmiyorum. Siz de size fikriniz sorulduysa yine eleştirin, ama sormadılarsa susun. Her şeyi söylemek zorunda değilsiniz +1
0
kullanicadi
(13.03.25)
Insanlarda 'elestirdiginiz' her seyi mutlaka hayatinizin bir doneminde en az bir kere kendinizin de yaptigini ve bunun ok oldugunu fark etmek,
Baskalarinin hayatlarini kontrol etmek gibi bir hakkiniz/goreviniz olmadigini fark etmek,
Baskalarini bu kadar elestiriyorsaniz muhtemelen kendi kendinize bin kat daha elestirel yaklastiginizi fark etmek ve bu anlamda ozsefkat,
Yasamda her seyin goreceli oldugunu (sizin elestirdiginiz bir sey baskalarina gayet normal geliyor olabilir), birden fazla dogru/gercek oldugunu ve baskalarini bu sekilde elestirmek icin tam anlamiyla bilgi sahibi olamayacaginizi kabul etmek,
Bu kadar rahat elestirel olabildiginize gore aslinda cok fazla bir yasam deneyiminizin olmadigini kabul etmek,
Verdiginiz ornekte mesela aslinda karsinizdakini elestirerek, kendinize kendinizi simartma hakki vermediginizi fark etmek,
Bu tarz davranislarindan karsinizdaki ile degil sizinle ilgili oldugunu fark etmek (kontrol istegi/ inanci, tek dogruyu sizin bildiginizi dusunmek/inanmak, baska gerceklikler olabilecegine ve bunlarin da ok olduguna inanmamak vs),
Elestiri ile yargilamanin cok ic ice oldugunu gorerek, bunun altinda yatan kibiri fark etmek ve yukardaki hususlari ozsefkat ile tekrar etmek yardimci olacaktir. Ben insan istedigi surece her yasta degisilebildigine inanan gruptanim, dolayisiyla guzel bir adim atmissiniz, bunun icin de kendiniz tebrik edin.
0
kassiopeia
(13.03.25)
off sana metrelerce cevap yazabilirim ama kısa keseyim :)

kendini eleştirmeyi bırakman gerekiyor. kendini kabul ettiğinde diğerlerini de ediyorsun ve eleştirme bitiyor.

bu aslında yetersizlik, değersizlik duygularının göstergesi. ailede böyle yetiştiysen (ki çoğumuz böyle yetiştik) seni kimsenin kabul etmesini beklemeyeceksin.

bu işler her zaman kişinin kendine bakması ile düzeliyor.

tebrik ederim bunu dile getirmen bile kendinle barışmanda iyi bir seviyeye geldiğinin göstergesi.

ben herkesin ben olduğunu düşünüyorum bazen. paralel evren denilen aslında otobüsü süren şoför sen olması.
hepimiz bir bütünün parçasıyız ya hani, tüm o paralel hayatları topladığında yaradan ortaya çıkıyor ve iddia edilen şey de, bu dünya hayatının aslında hep topu 8 saniye olduğu.

çok manyakça değil mi?

diğer herkesin senin bir versiyonun olduğunu düşününce ve bunu kalbin sevgi dolu ilen yaptığında kimseye kıyamıyorsun. kafa güzelleşiyor yani okuyanların anlayacağı ifade ile.

www.beyazperde.com


"bunu nasıl yapacağım kolaylaştıralım" dersen de gece bilinçaltına yükleme yapabilirsin. 8 saatlik falan affirmations var ya, geceleri onu aç uyu. ben bir gece denedim deepak chopra o gece bişiler oldu, anlatmayayım.

etkisi kişinin temiz beslenmesine bağlı değişir. benim insanlarla, tv, sinema, toplu taşıma, wi-fi vd ile etkileşimim düşük olduğu için etkisi daha kısa sürede olmuştur diye düşünüyorum.

off-the grid çünkü.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
(9)

50 yaşında biri nasıl iş bulabilir?

trablon
merak ediyorum yüksek yaşlarda kişiler ne yapıyor iş bulma konusunda.geçen bir toplu mülkata katıldım ben 30 lu yaşlardayım 50 lilik bile vardı aldılar mı bilmiyorum fabrikada bu adamlar nasıl çalışacak yaşlılar beli bıkı ağrıyor ulan benim belim ağrıyor benim gözüm yemedi tüm gün ayakta fabrikada ç
merak ediyorum yüksek yaşlarda kişiler ne yapıyor iş bulma konusunda.geçen bir toplu mülkata katıldım ben 30 lu yaşlardayım 50 lilik bile vardı aldılar mı bilmiyorum fabrikada bu adamlar nasıl çalışacak yaşlılar beli bıkı ağrıyor ulan benim belim ağrıyor benim gözüm yemedi tüm gün ayakta fabrikada çalışmaya.

sosyal yardımlar felan yok mu bu yaşlar için bilgisi olan var mı
0
trablon
(13.03.25)
Kendini asiri hirpalamadiysa 50 yasindaki insanlar fabrikada calisabilir. Tam ne zaman birakti hatirlamiyorum ama babam 55 yasina kadar falan devam etti. Bazi isler digerine gore agir olabiliyor ama daha yuksek yaslarda insanlar da cesitli fiziki isler yapiyordu.

Ofis isleri icin zaten sikinti yok. Bir saglik problemi yasamayan kisiler 70 yasinda bile gayet is yapabiliyor.
0
mbond
(13.03.25)
insaatlarda bekcilik, fastfoodlarda personel, avmlerde satis elemani vs.. olarak calisiyorlar.
0
buenosdias
(13.03.25)
Bence destek yok aksine iş falan kurarken destekler sadece belli yaş altına veriliyor.
0
parka
(13.03.25)
Valla 29 yaşında başvurduğum tercüme işinde bana "bizim için yaşlı kaldınız" demişlerdi. Herhalde şimdiki 40 küsurumda gitsem "mezardan zombi kaçmış" falan diye Mezarlıklar Müdürlüğü'nü arayacaktı. O yüzden şu anda hiç memnun olmadığım bir işte çalışıyor olsam da "bu yaşta artık bana kimse iş vermez" deyu katlanıyorum. Kovulursak da Allah kerim.
0
d max
(13.03.25)
ne iş yapıyorsunuz hocam
0
🌸trablon
(13.03.25)
d max +1

Ben de 32 yaşında tecrübesizim diye iş bulamıyorum. En az 29 yaşından beri iş arıyorum, adamlar hala bu yaşa kadar niye çalışmadın diye soruyor. Herkese aynı şeyleri anlatmaktan yoruldum. Kpss dışında seçeneğim kalmadı sanırım. Özel sektörde çok fena yaş ayrımcılığı var. Devlette en azından kanunla belirtilmiş.
0
nothing in my way
(13.03.25)
anne baba kaç yaşında dmax
0
🌸trablon
(13.03.25)
50 yaş yeni orta yaş darlink.
odun kırmayı öğrendim yeni. başta çok zorlanmıştım ama yapılabiliyormuş. gençliğinden itibaren ağır işlerde çalışanlar (çiftçi, inşaat işçisi, madenci, hamal vb) zaten bedenini alıştırmış oluyor.
spor salonlarında kas yapanlar kadınları etkilemek için yapıyorlar ve çok boş geliyor bana. çünkü bir inşaat işçisi (bu kelime kullanımı yasak ama başka anlatamam -inşaat çalışanı-) 4 adet çimento torbasını kolaylıkla taşırken bu şişme erkekçikler 3 taneyi tutamadı bile.

beden eğitimi önemli. mobilite önemli. o yüzden basit de olsa temel hareketleri günlük yapmak önemli.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
@janderzel, vucutcu ile insaat iscisi kiyasi dogru degil. biri kas yapmak icin calisiyor digeri is gormek icin. gymde 100 kglik cuvali 5. kata cikarmak gibi bir idman olsa o zaman boyle bir kiyas yapabiliriz. malzeme, denge, harcanan sure vs.. bir suru degisken var.
0
buenosdias
(14.03.25)
(2)

Sizce bu düşüncem gerçekçi mi?

mahmuttt
Benim genel bir sosyal kaygı sorunum var. Kaygılandığımda gözlerim hafif sulanır yanar. Göz batmam olur. Bu halimle konuşurken diyalog da sürüyor insanlarla. Sanki o an "bu durumumu farkediyorlar, kaygımdan negatif etkileniyorlar" gibi bir inanç geliştirdim. Bir nevi "olumsuz enerjimi bulaştırıyorum
Benim genel bir sosyal kaygı sorunum var. Kaygılandığımda gözlerim hafif sulanır yanar. Göz batmam olur. Bu halimle konuşurken diyalog da sürüyor insanlarla.

Sanki o an "bu durumumu farkediyorlar, kaygımdan negatif etkileniyorlar" gibi bir inanç geliştirdim.

Bir nevi "olumsuz enerjimi bulaştırıyorum" gibi düşünüyorum.

Sizce bu düşüncem gerçekçi mi? Sosyal kaygısı olan ya da kaygılı olan bir insanla konuşmak rahatsız edici midir?

Bu semptomlarıma rağmen sosyalleşmeye çalışmaya devam mı etmeliyim? (İnsanları enerjimle rahatsız ediyor gibi hissediyorum zira.)
0
mahmuttt
(13.03.25)
negatif etkilenmeseler de tereddüt ediyor olabilirler. olumsuz enerji gibi hissedilmez bence. beni mesleğim gereği rahatsız etmez ama sürekli tedirgin ve kaygılı biri beni muhabbette yorar. sosyalleştikçe bu durum düzelir bence.
0
mikahakkinen
(13.03.25)
bu dusuncen gercek olabilir. zira kaygi, stres aninda herkesin farkli sekilde tepki verir. benim de sesim catallasiyor ve bikac kisi hemen farkediyor. son cumlen tam olarak kaygi temelli bir dusunce. uzun vadeli kesin cozum olarak terapi alabilirsin; hizli cozum olarak farkindalik meditasyonu olabilir. bu semptomlari kabul edip normal olduguna inanacaksin.
0
buenosdias
(13.03.25)
(2)

Native İngilizce Eğitmeni Arayışı

pilavmaker
Native bir ingilizce eğitmeni arıyorum. Sadece konuşma amaçlı aramıyorum baya öğretmen gibi bir şey istiyorum. Yoksa cambly'yi de openenglish'i de denedim ama onlar sadece konuşma pratiği yaptırıyor benim eksiklerimi gidermiyor ya da ilerletmiyor beni maalesef.online ilerleyebileceğim biri var mı ta
Native bir ingilizce eğitmeni arıyorum. Sadece konuşma amaçlı aramıyorum baya öğretmen gibi bir şey istiyorum. Yoksa cambly'yi de openenglish'i de denedim ama onlar sadece konuşma pratiği yaptırıyor benim eksiklerimi gidermiyor ya da ilerletmiyor beni maalesef.

online ilerleyebileceğim biri var mı tanıdığınız, önerebileceğiniz? ya da bulabileceğim bir platform?
0
pilavmaker
(13.03.25)
sanırım mesaj yollamışım özelden, buraya yazmak istemiştim mesajıda bulamadım gerçi.

instagram'dan @alekskonusuyor profiline bakabilirsin.
0
herseysoyledigimgibioldu
(13.03.25)
Native birisine ihtiyaç duyuyorsan isin "egitim" kismini zaten asmissin ve dili kullanmaya baslamissin demektir. Dolayisiyla tek ihtiyacin konusacak birileri.

Ha yok ille egitim diyorsan da bunun için native'e filan hiç gerek yok zaten.
0
feastofthedamned
(13.03.25)
(1)

Ajanspress tarzı siteler

respect
Bunları hiç kullanan oldu mu?Mesela 10 sene önceki bir tv programının kaydını istesek erişebiliyor muyuz?
Bunları hiç kullanan oldu mu?

Mesela 10 sene önceki bir tv programının kaydını istesek erişebiliyor muyuz?
0
respect
(13.03.25)
ellerinde varsa gönderiyorlar. içeriğe erişim için bir ödeme yapıyorsunuz ama içeriği görüntülemek için ödemiş oluyorsunuz, içerik yine telif haklarına tabi.
0
klassno
(13.03.25)
(5)

aytemiz petrol'den benzin alan, memnuniyet ?

amerikanhasta
aytemiz petrol'den benzin alan var mı? shell, opetten bir farkı görüyor musunuz? motor sesi ve menzil olarak. firmanın algısı veya kafanızda oluşturduğu izlenime göre değil fiili tecrübe sonucu yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. gerçekten kullanan/kullanmış kişilerin fikirlerine ihtiyacım var.teşek
aytemiz petrol'den benzin alan var mı? shell, opetten bir farkı görüyor musunuz? motor sesi ve menzil olarak.

firmanın algısı veya kafanızda oluşturduğu izlenime göre değil fiili tecrübe sonucu yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. gerçekten kullanan/kullanmış kişilerin fikirlerine ihtiyacım var.

teşekkürler.
0
amerikanhasta
(13.03.25)
Honda city benzin lpg kullanıcısıyım yıllardır aytemizden alıyorum iki yakıtı da bir sorun yaşamadım menzilim full depo 270 km civarı oluyor fakat po dan aldığımda bu 255 260 civarı oluyor shell 265 270 cok fark etmiyor aslında uygun olduğu için genelde aytemizi tercih ediyorum o yüzden
0
apocalipy
(13.03.25)
Hepsi aynı rafineriden alıyor
0
mirty
(13.03.25)
Benim dizel egea'da da 40-50 km fazladan menzil yapıyor
0
etna
(13.03.25)
hepsi aynı yere fatura kestiriyor. kaynak aynı.

şehir olan aksaray'da vardı bir tane içine bişiler karıştırıyor diye kimse almıyordu. sonra sahibi değişti bir şey oldu.
onun dışında ben bir süre aldım aytemiz'den ama hangi şehirdeydim o vakit hatırlamıyorum.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
Şehiriçi problem yok fakat sınırlara yakınsan hiç yanaşma.
0
onepointzero
(14.03.25)
(8)

Uzun süre giden Android telefon?

eisberg
Selam ahali. Bir iPhone kullanıcısıyım (iphone X) ancak telefonum eskidi bir kez batarya değişmiştim şimdi bir defa daha değişmem gerek derken ben de değişeyim dedim ama yeni iphone'lar çok pahalı geldi gözüme. Şimdiye dek hep iPhone kullandım ve 6 yıldan az kullandığım bir model olmadı. Acaba aşağı
Selam ahali. Bir iPhone kullanıcısıyım (iphone X) ancak telefonum eskidi bir kez batarya değişmiştim şimdi bir defa daha değişmem gerek derken ben de değişeyim dedim ama yeni iphone'lar çok pahalı geldi gözüme. Şimdiye dek hep iPhone kullandım ve 6 yıldan az kullandığım bir model olmadı. Acaba aşağı yukarı bu kadar süre kullanabileceğim (tabii ki menü geçişleri donmadan :)) bir android f/p telefon var mı?

teşekkürler.
0
eisberg
(13.03.25)
Pratikte iPhone X ve 16 arasında fark olmadığından ben olsam iPhone 13 falan alırdım. O paraya alacağınız herhangi bir android cihazdan daha uzun ömürlü olacağı ve ikinci elde daha az değer kaybedeceği kesin. Daha güvenli olması da cabası.
0
orient blue
(13.03.25)
6 yil guncelleme alan android yok. f/p androidi hic yok.
0
uncle george
(13.03.25)
Samsung S25, S24, S23'ten birini alsan 3-4 yıl rahat edersin. Fiyat performans telefonu ucuz olan değil, amiral gemisi olup uzun yıllar üzmeyecek telefondur. Samsung artık uzun süre destek veriyor ama 6 yıl vermez tahminen. 4 yıl mı 4 android sürümü mü neydi.
0
nhk ni youkosu
(13.03.25)
Samsung s serisi telefonlarda 7 yıl a serisi orta seviye telefonlarda 6 yıl güncelleme vermeye başladı
0
grimavi
(13.03.25)
lineageos gibi custom rom'larla uzun süre güncel tutmak mümkün telefonu.

(desteklenen modeller arasındaysa)
0
elite crew
(13.03.25)
Samsung Galaxy s35 plus öneririm ben. 7 yıl güncelleme alacak. İşlemcisi çok çok iyi. Batarya kapasitesi yüksek. Ekran harika. Yapay zeka destekli. S25 ultra kadar büyük ve kaba değil. Ve de gayet hafif.
0
etna
(13.03.25)
Edit; s25 plus olacak.
0
etna
(13.03.25)
S23 ultra 512 amazonda 49bin. Bu paraya alacağınız her türlü iphoneu 3e katlar. Telefondan sıkılana kadar da bana mısın demez.
0
karacigerim vur kadehlere
(13.03.25)

whatsapp gruplarda "sesli sohbet" özelliğini nasıl kapatırız.

ground
40-50 yaş ortalaması olan grupta sürekli bu butona basıp duruyorlar. kaldırmak veya sadece yöneticilere açık yapmak mümkün mü?
40-50 yaş ortalaması olan grupta sürekli bu butona basıp duruyorlar. kaldırmak veya sadece yöneticilere açık yapmak mümkün mü?
0
ground
(13.03.25)
(10)

Yeni başlayanlar için alzheimer

tiredofwaiting
Çok değer verdiğim akrabama alzheimer başlangıcı teşhisi kondu. Ancak yanında vakit geçirince anladım ki başlangıç değil baya baya birşeyler silinmeye başlamış. Son bir haftada yaşadıklarımız aşağı yukarı özet:1. Her gün her saat kullandığı telefonunun ekran kilidi şifresini unuttu.2. Kredi kartının
Çok değer verdiğim akrabama alzheimer başlangıcı teşhisi kondu. Ancak yanında vakit geçirince anladım ki başlangıç değil baya baya birşeyler silinmeye başlamış. Son bir haftada yaşadıklarımız aşağı yukarı özet:

1. Her gün her saat kullandığı telefonunun ekran kilidi şifresini unuttu.
2. Kredi kartının şifresini unuttu ve kredi kartı kapandı.
3. Kapanan kredi kartının kapandığını unuttu ve kullanmaya devam etmeye çalıştı.
4. Cüzdanını gittiği mağazada unuttu.
5. Gözlüğünü kaybetti ve uzun aramalar ardından bulduk.
6. Anlatılanları ve yapılan planları karıştırıyor.

Şimdiii, hali hazırda kullandığı bir ilaç var ama onu da unuttuğu için düzenli almıyor sanırım. Ne yapalım ki en azından günlük işlerini halledebilsin, ya da büyük zararlardan korunsun. Aklıma yangın alarmı geliyor ev için, başka ne yapılabilir?
0
tiredofwaiting
(13.03.25)
Yalnız mı yaşıyor?
Kendisi için aklıma gelen tek şey takip edebileceğiniz bir düzenek. Akıllı saat, telefon vs. Bilemiyorum.

Ama. Birlikte yaşadığı biri varsa acilen psikiyatrist ile görüşmeli çünkü birlikte yaşayan kişi için hayat çok zor bir hale geliyor.
0
kisa
(13.03.25)
Yalnız yaşamıyor ama enişte de yaşlı, yani birbirine emanetler gibi bir durum var ama çok da değiller:/
0
🌸tiredofwaiting
(13.03.25)
hiponatremi (sodyum eksikliği) öncesi babamda da buna benzer semptomlar vardı. biz de alzheimerden şüphelenmiştik ama sodyumu düşük çıktı. alzheimer değildir demiyorum ama kontrol edilmediyse yine de bir kontrol ettirin.
0
inheritance
(13.03.25)
İsim, telefon bilgisi olan bir bileklik takılabilir. Bazen evin yolunu umutabiliyorlar.bir de air tag gibi bir şey sizin izlemenizi kolaylaştırabilir.
Telefonuna alarm kurarak ilaçlarını hatırlatabilirsiniz.
0
strawberry first
(13.03.25)
Alzheimer hep unutkanlıkla ilişkilendiriliyor ama beynin yavaş yavaş ölmesi aslında. Bir süre sonra hastanız temel ihtiyaçlarını kendi karşılayamamaya başlayacak. Tuvalete gidemeyecek, banyosunu tek başına yapamayacak, yemeğini kendi yiyemeyecek, muhtemelen denge sorunları yaşayacak.

Önce çocuklarının, yoksa yakın akrabalarının hastalığın evreleri hakkında bilgi almasını sağlayın. Sonra da eve yardımcı alınması, akrabaların dönüşümlü bakması, eve yatılı bakıcı alınması, bakım yurdu gibi seçenekleri hastanın hangi evrede hangi yetilerini kaybedeceğini de düşünerek şimdiden gözden geçirin.

İki yaşlıyı tek başlarına bırakmanızı tavsiye etmem. Şimdilik en azından birkaç günde bir akrabalarından biri evlerine uğrasın.
0
gnosis
(13.03.25)
Benim kayınvalide de alzheimer başlangıcı teşhisi kondu. Sürekli beyni meşgul edecek aktivitelere yöneltti doktor. Tabi kişinin istekli olması lazim.

Bulmaca, sarki ogrenme, dil öğrenme, evden çıkma, ortam değişikliği vs.
0
mirty
(13.03.25)
Başlangıçta ilerlemesini yavaşlatmak için gerekenler yapılmalı o konuda doktoru dinleyin. İlerleyince evden çıkması bile problem oluyor. Mesela anneannem bir noktada farklı şehirdeki bizim evimize gelince burası onun evi mi, bizim evimiz mi, ne zaman taşındık vs kafası aşırı karışmıştı. Sonra doktor başka yerlere mümkünse gitmesin dedi kendi yazlık evlerine bile hiç gidemeden vefat etti yazık. O şekilde zamanla kötüleşerek yıllarca yaşadı tabii ama bir noktada eve bakıcı alma fikri de şimdiden aklınızda olsun. Ayrıca kendisi evliyse eşiyle yaşıyorsa onun da psikolojisini zaman içinde kontrol etmek gerek. Bol şifa diliyorum.
0
nhk ni youkosu
(13.03.25)
Beyni çalıştıracak aktivite denilmiş. Ben de uzun uzun alzheimer forumlardında bu konuyu araştırdım. Beyni çalıştıran en iyi aktivite konuşmak, sohbet etmek, sosyallik. Sosyal insanların alzheimer olma olasılığı daha düşük. İnsana insan lazım.

Bir de hareket etmek. Eğer hasta hareketsiz bir yaşam sürüyorsa hastalığı çok hızlı ilerliyor. Bu yüzden yaşlıları eve kapatmak, kendi haline bırakmak iyi değil.
0
gnosis
(13.03.25)
Yukarda hastalığın ileri evreleriyle ilgili söylenenleri ben de yaşadım dedemde. Alzheimmer insanlar arasında sadece unutkanlık olarak biliniyor ancak durum gerçekten çok daha farklı. Hem hasta hem de çevresi için yıpratıcılığı hat safhada.

Bu açıdan eğer hastaya bakabilecek ölçüde fiziken sağlıklı biri yoksa profesyonel bakım ciddi şekilde düşünülmeli. Bunlar nedir nasıl sağlanır detaylarını bilmiyorum ancak vurgulamaya çalıştığım nokta bu kişi 7/24 bakıma ihtiyaç duyacak ve bu bakım klasik bir yatan hastaya hasta bakıcı gibi bakmanın ötesinde, bir çocuk bakımı gibi olacak. Haliyle hastaya göz kulak olabilecek kendisi de bakıma ihtiyaç duymayan birinin önemini ne kadar vurgulasam az olur.

Şu aşamada yapılacaklardan biri, yukarda söylenenlere ek olarak, bir şeyleri unuttuğunda bu unutkanlığı yüzüne çarpmayın, özellikle eşi bunlara sinirlenmemeli, bıkkınlık belirtilerini elden geldiğince bastırmaya çalışmalı. Hasta bu konularda olumsuz tepki gördükçe duygusal olarak daha dengesiz hale geliyor, her şey daha çok zorlaşıyor. Geçmiş olsun.
0
akhenaten
(13.03.25)
çok geçmiş olsun.
bu zor bir durum ve herhangi biri değil de bu konuda tecrübeli bir bakıcıya ihtiyaç var. artık kendi başına yaşayamayacak duruma gelmiş görünüyor.

bir de altın ve gümüş suyu tüketiminin (karıştırılarak) alzheimerı azalttığını okudum ama şahit değilim.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
(4)

Ramazan ayı sebebiyle iş yerinizde amirlerce kısıtlanan şeyler oldu mu ?

denizmaniaherif
mesela arkadaşımın iş yerinde ( kamu ) oruç tutmayanlar için açık olan sosyal tesisin dışında çay içmek yasaklandı :) sigara tüketiyor insanlar yemek de yiyor ama restoran dışında çay olurdu onu kaldırdılar ve sebebi şu ki dışarıdan geçen insanlar görüp şikayet etmiş zamanında.. Bu konuya ne derece
mesela arkadaşımın iş yerinde ( kamu ) oruç tutmayanlar için açık olan sosyal tesisin dışında çay içmek yasaklandı :) sigara tüketiyor insanlar yemek de yiyor ama restoran dışında çay olurdu onu kaldırdılar ve sebebi şu ki dışarıdan geçen insanlar görüp şikayet etmiş zamanında.. Bu konuya ne derece katılırsınız bilemem ama bence ultra saçma. anlaşılacak bir yanı yok.

sizde de oldu mu bu tip şeyler?
0
denizmaniaherif
(13.03.25)
şu anda yok. ama bir süre bir proje için bir katılım bankasında çalışmıştım. ramazanda mutfaklardan su sebillerini kaldırdılar. yemekhaneyi haremlik selamlık ayırdılar. daha sonra biraz gürültü çıkarınca kutu kutu bardak su getirmişlerdi. oruç tutmayan kadınlı erkekli grup olarak yemek yemek için dışarıya çıkıyorduk.
0
inheritance
(13.03.25)
Hayır. Geçen sene öğrencilere oruç dikte etmeye çalıştıklarında okulda çatışma yaşamıştık. Bu yıl kimse sesini çıkaramadı. “Biz her görüşe saygılıyız ehehe” dediler.
0
ruhen hastayim ben
(13.03.25)
Aşırı saçma ya bu ne arabistan mı burası
0
turuncu tonlarda
(13.03.25)
Nope. Tersine calisma saatleri 2 saat azaldı. Mutfakta çay kahve hazırlığı devam ediyor.
0
Amaranta ursula
(13.03.25)
(12)

Bu kadın sizce tarz mı, aşırı mı?

seni tanıdığım güne lanet olsun
Dövmeler ve giyim tarzı açısından soruyorum. Kendisi bir çeşit influencer. Beş on yıl önce bütün rap kliplerinde modellik yapıyordu. https://www.instagram.com/blckhoneygirl/
Dövmeler ve giyim tarzı açısından soruyorum. Kendisi bir çeşit influencer. Beş on yıl önce bütün rap kliplerinde modellik yapıyordu.

www.instagram.com
0
seni tanıdığım güne lanet olsun
(13.03.25)
Aşırı tarz
0
prole
(13.03.25)
Aşırı.
0
kumandanim
(13.03.25)
bu kadın görünmüyor ki. aşırı. gereksiz aşırı.
0
mikahakkinen
(13.03.25)
kadını göremedim desem
tarz olucam diye saçma sapan bir instagram hesabı açmış. kendisi görünmüyor bile. hatta kendisini göstermekten bu kadar sakınan fotolar ve dövmeler, çirkin oldugunu düşündüğünü ve bunu bastırmak için böyle yaptıgını düşündürüyor
0
abelardo
(13.03.25)
Ergenliğine takılı kalmış bozuk psikolojili bir vibe verdi tarzı.
0
awlmi
(13.03.25)
benim tarzim degil ama asiri bir tarz evet. alternatif.
0
sonsuz
(13.03.25)
Böyle insanlar bana kokuyormuş gibi geliyor ya bilemiyorum.
0
Bir ben var benden şurada
(13.03.25)
kou komple dövme yaptıranlar da büyük sıkıntılar gözlemledim
0
ashleybon
(13.03.25)
bence tarz karakter ve durusla olur. kilik, kiyafet, dovme gibi dis faktorler sadece kostum.
0
buenosdias
(13.03.25)
20lerin başında, arayışta olan ya da seküler olduğu halde aşırı bağnaz bir insan profili canlanıyor zihnimde. saygı duyuyorum herkese, ama böyle düşünüyorum.

tarz değil, aşırı geliyor bu tavırlar.
hele şu kahve kutusunu açtığı, iç çamaşırının iplerinin göründüğü düşük belli kıyafetli videodaki hali, ben garipsiyorum.
0
biseysorcaktim
(13.03.25)
Dikkat çekmek için ölüyor, içim şişti bakınca
0
mirty
(13.03.25)
keko
0
Ley
(13.03.25)
(8)

araç kaplama

kojonotsuki
aracı kaplatıyorlar ya, işte boyasına vs. bir şey olmasın diye, ne düşünüyorsunuz? gerek var mı? yaptıran ve memnun olan-olmayanların görüşlerini almak isterim.
aracı kaplatıyorlar ya, işte boyasına vs. bir şey olmasın diye, ne düşünüyorsunuz? gerek var mı? yaptıran ve memnun olan-olmayanların görüşlerini almak isterim.
0
kojonotsuki
(13.03.25)
boyasına bir şey olmasın diye araç kaplatmak saçmalığın danikası. zira boyasına bir şey olmadan o kaplamayı geri sökmek, hele ki kalitesiz bir kaplama ise mümkün değil. yani kaplama yaparak belki 20 yıl boyasına bir şey olmayacak arabanın ağzına tükürüyorsun.

dünya malı anasını atayım, gönül rahatlığıyla kullan geç.

ha rengini beğenmedin, boyatmak yerine kaplama ile değiştirmek istedin, ona bir lafım yok.
0
kibritsuyu
(13.03.25)
Aracı kaplattın diyelim, biri gelip çarptı ya da sen bir yere çarptın diyelim. Kaplamanın bir önemi alıcı gözünde kalmadı. İkinci olarak satarken alıcı kaplamanın sökülmesini boya kontrolü için isteyebilir, gene bir dünya masraf. Bence gereksiz, dünya malı gerçekten.
0
mirty
(13.03.25)
araç preminyum değilse gerek yok. ön kaputa taş gelir diye belki kaplatılabilir. araç 0'a yakın değilse çok da gerek yok.
0
mikahakkinen
(13.03.25)
ufak tefek taş fırlaması vs için ön kaput belki ama yani anlamsız geliyor artık. yaptıracaktım fiyat falan da almıştım.

renk değişikliği ise mat siyah olabilir ama şahsen şu iklimde artık siyah araba sıkıntı.

dövme gibi bir şey bu da. geri dönüşü çok zor.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
yaptırma, hayatta pişmanlık duyduğum birkaç şeyden biri.
1-Çok iyi işçilik çok zor
2- Yıkamacılar başa bela, yakından tazdik basıp zarar veriyorlar
3- Satarken çok zorlandım ve fiyat olarak hiçbir artısı olmadı yaptıpım masrafın.
0
adivar
(13.03.25)
kaynak yapmaya geldim, ya şu seramik kaplama dedikleri mevzu için ne düşünüyorsunuz?

not: sorudan anladığım başka bir tür kaplama için sanki.
0
selam
(13.03.25)
@selam, aslında ben hepsini kastettim: ppf, seramik falan filan
0
🌸kojonotsuki
(13.03.25)
2019'da sıfır Toyota araç aldım. Alırken daha bayiden aracı teslim almadan Toyota Protect isimli özel bir polyester bazlı kaplama yaptırdım.

Bu kaplama sayesinde aracın dışında yağmur suyu, kar suyu, çamur vs çok az birikti. Normalde ayda iki kere yıkattığım aracı, iki ayda bir yıkattım yıllar boyunca. Hatta bazen üç dört ay bile yıkatmadan bindiğim oldu. Çoğu zaman da, aracın içi kirlendiği için yıkamaya verdim, dışı kirlendiği için değil. 2019 yılında 100 dolar gibi bir fiyata denk gelen 800 liraya yaptırmıştım. Her bir araç yıkatma ortalama 10 dolar dersek eğer, yıllar içinde sırf yıkamayla bile kendini amorti etti.

Bunun dışında, yetkili serviste kaplama yaptırdığım için, aracımın kasko kapsamında ufak kazalarda boyanan veya değişen her parçasına ücretsiz şekilde tekrardan kaplama yaptırılıp bana teslim edildi. Böylece bazı parçalarının kaplaması da daha yeni oldu.

5,5 senedir hep avantajını gördüm, hiç de şikayetim olmadı. Bir tek artık zaman içinde bazı taş gelen, çizilen yerlerinden basınçlı yıkama tabancası yakın geçirildiğinde, o kısımlarda bozuk para büyüklüğünde şeffaf kaplama dökülmeleri olmaya başladı. Ufak sökülmelerden iki üç tane oluştu. O nedenle sanırım bir iki sene sonra kaplamayı zorunlu olarak söktürmem gerekecek. Söktürdükten sonra 7 yaşındaki arabayı da kaplatmam artık.

Ama önerir miyim, kaliteli yapacaklarsa ve iyi malzeme kullanacaklarsa kesin öneririm.

Bu arada seramik veya diğer malzemelerle yapılan kaplamaları bilmiyorum. Ben sadece bu kullandığımı anlattım.
0
sinematematikci
(13.03.25)
(4)

başka şehirden vekalatname

kojonotsuki
Başka şehirden vekaletname verdiklerinde illa onu kargolamaları gerekiyor mu? Yaşadığım yerdeki notere gidip suret alabilir miyim? ya da noterde işlem yapacaksam sistemde görür mü o vekaleti?
Başka şehirden vekaletname verdiklerinde illa onu kargolamaları gerekiyor mu? Yaşadığım yerdeki notere gidip suret alabilir miyim? ya da noterde işlem yapacaksam sistemde görür mü o vekaleti?
0
kojonotsuki
(13.03.25)
sisteme taratıldığında başka bir noterden aslı gibidir yapabiliyorunuz. ayrıca yurtdışından verilen vekaletlerde yapmışlardı. x noterden verilmesini isteyebiliyordunuz. bizzat ben yapmadım ama bize çıkarılan 2 vekalette bu şekilde yapılmıştı.
0
ground
(13.03.25)
Belki benimki başka bir işlem içindir, konuya hakim değilim.
Ama babam bana bir vekâlet vermişti. Adına araba alabilmem içindi galiba.
Sadece vekalet numarası gibi bir numara söylediler bana o numarayı bilmen işlem yapman için yeterli dediler.

İşlem yapmam gerekmedi, kullanmadım.
0
michael_knight
(13.03.25)
Biz de başka şehirde işlem yapabildik aslı olmadan. Ama sisitemden suretini vermek için ayrı para aldılar. Bikaç ay önce 800 tl gibi bi paraydı.
0
benim bir gizli bildiğim var
(13.03.25)
Ekstra ödemeyle noterler arası gönderilebiliyor. Kargo daha ucuza gelir muhtemelen.
0
kobuzchu kiz
(13.03.25)
(7)

sarap icinde hangover durumu

antikadimag
sert alkollerde yasamadigim hangoveri sarapta yasiyorum. ornegin yarim sise viski bitirdigimde yasamadigim basagrisini bir sise sarap bitirdigimde fazlasiyla yasiyorum. ozellikle su icmeye dikkat ettigimde bile oluyor. sarabin bir sekilde daha rahatsiz edici bir etkisi mi var yoksa benim bunyeme mi
sert alkollerde yasamadigim hangoveri sarapta yasiyorum. ornegin yarim sise viski bitirdigimde yasamadigim basagrisini bir sise sarap bitirdigimde fazlasiyla yasiyorum. ozellikle su icmeye dikkat ettigimde bile oluyor. sarabin bir sekilde daha rahatsiz edici bir etkisi mi var yoksa benim bunyeme mi ters geliyor?
0
antikadimag
(13.03.25)
Sarap gibi mayalı alkol ustune su içersen vay haline
0
duster
(13.03.25)
alkolle su içersen çözeltip daha fazla kana karışmasına neden olursun. su bir gün sonra ayılmak için içilir.
0
ground
(13.03.25)
Hangover mı, baş ağrısı mı? Gerçi hangisi olduğu fark etmez, şarabın yanında bol bol su içince o etki azalıyor. "Alkolle su içilmez" şehir efsanesi, yok öyle bir şey.

Suç tanende mi, kükürtte mi bilmiyorum (bence tanen) ama özellikle kırmızı şarap migreni tetikliyor. Baş ağrısı yaptığı için şarap içmeyi bırakan bir sürü arkadaşım var. Ben de bir kadeh bile içsem ertesi gün migren atağı geldiğinden ya içmiyorum ya da çok az şarap içip yanında şaraptan daha fazla su içiyorum.
0
kobuzchu kiz
(13.03.25)
şarabın içindeki sülfitleri sorumlu tutarlar genelde. ama kanıtlanmış birşey değil, emin değilim.
0
awlmi
(13.03.25)
Şarap yapım evrelerinde istenmeyen bakteri üremesini engellemek ve mayalanmanın durmasını sağlamak maksadıyla kullanılan potasyum metabisülfit adlı uçucu bir maddenin içende baş ağrısı yaptığını,

Bunu önlemek için şarap servisinin uzun boyunlu karaflarla ya da havalandırıcı kullanılarak yapılması gerektiğini

Temu'da ucuz ve bol havalandırıcı modellerinin bulunduğu konusunu daha önce burada işlemiştik.

www.temu.com
0
Mirket
(13.03.25)
Şarapta bulunan histamin, tanen ve kuersetin baş ağrısından sorumlu tutuluyor.
İçerdikleri miktara göre sıralanıyor içkiler. Şarap (özellikle kırmızı) da yüksek oranda bunları içeriyor ve hassas kişilerde baş ağrısına yol açıyor.
0
pro9it9is9
(13.03.25)
Ben de bire,viski vb. ickilerde yasadigim mide eksimesi,sismesi sorunlarini sarapta yasamiyorum.Bir sise sarabi actigimda bitirebiliyorum hic sorunsuz ama bir kadeh viskiyi zor iciyorum.
0
turkuaz
(13.03.25)
(11)

Dostluk hakkında

grinito
Benim için dostluk herşeyden önemlidir.milyon dolarları gerekirse silerim ama dostumdan yine vazgeçmem gibi iddialı bir cümle kuran kişi sizce samimii midir yoksa önce silebilecek milyon dolarları mı olmalıdır?
Benim için dostluk herşeyden önemlidir.milyon dolarları gerekirse silerim ama dostumdan yine vazgeçmem gibi iddialı bir cümle kuran kişi sizce samimii midir yoksa önce silebilecek milyon dolarları mı olmalıdır?
0
grinito
(12.03.25)
Bi dostum bana senin için milyonları sildim dese ne kadar aptal bi insan bu diye düşünürdüm, yani samimi olabilir ama aptal bi samimimidir. Aslında samimi de değildir öyle bir parayı bir arada göremediği için atıp tutuyordur muhtemelen.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(12.03.25)
milyon dolar lafin gelisidir ya.
ben önceden öyleydim. kardesimin olmayisina bagliyorum. kardesi olmayan insanlar dostlarini hic gitmeyecekler, ayrilmayacaklar saniyor. halbuki bu dogru bir beklenti degil.

belki samimidir gözü acilmamistir daha ya da manipüle etmeye calisiyordur seni.
0
sonsuz
(12.03.25)
yaşınız ilerlediğinde farkedeceksiniz ki, insanlar çok kolay ve çok sık şekilde çok uzak uçlara doğru değişiyor.

lise sona kadar edindiğiniz dostlarınız, hayat boyu dost olarak kalacak sanıyorsunuz. Ama başka şehre üniversiteye gidiyor, üniversite sonrası bi görüşüyorsunuz ki, bambaşka bir insan olmuş çıkmış.

Din, futbol, sevgililik, evlilik, çocuk doğurma, yurtdışında okuma, ileri yoksulluk, ileri zenginlik, marjinal arkadaş çevreleri, meslekler... nedeniyle insan karakterleri radikal olarak şekillenir. O nedenle de yıllar sonra karşılaştığınız insanların ne kadar çok karakteristik olarak değiştiğine hep şahit olursunuz.

Bu mantıkla bakıldığında hayallerde yaşatılan ütopik "dostluk" kavramının, zaman geçtikte yalan olduğunu görüyorsunuz. Kırmızı hap öğretisinde bile bir laf vardır, bir kadın size (erkeğine) yaklaşıp "seni seviyorum" derse, cümlesinin başına "şimdilik" kelimesini ekleyin der. Sevgililer bile birbirini "o anlık" severler. Gelecekte o partneri, artık kabul edilmeyecek seviyede değiştiğinde de boşanırlar.

Geçen sene bir arkadaşımla olan 25 yıllık dostluğumu %95 oranında bitirdim. Her hafta görüştüğüm, konuştuğum artık her şeyi paylaştığım arkadaşımı ayda bir kez anca görüyorum. O da diğer erkek arkadaşlarımızın da katıldığı ortak ortamda. Neden mi, çünkü onu çok seven 16 yıllık bir eşi vardı. 9 yaşında bir çocukları da vardı. Sırf eşi ideal kilosundan 15 kilo fazlasını aldı diye, kadını boşadı. Çocuğun velayetini de eşine bıraktı ve iki ay sonra dul ve çocuklu bir kadının evinde yaşamaya başladı. Tamamen şımarıklığından dolayı büyük ayıp etti, tüm arkadaş ortamında defalarca uyardık, bizi dinlemedi.

Böyle bir adamla dost olmayı da kendime yediremedim. Ailesini yıkan, eşini ve çocuğunu yüzüstü bırakan, 2 ay içinde başkasının çocuklu evinde yaşayacak hale gelen birisine ben şimdi gidip hangi derdimi açayım. Yol verdik gitti.

O nedenle dostluk işi yalan maalesef.
Ya da hadi yalan demeyeyim, kısa süreli olarak geçerli diyelim.
0
sinematematikci
(12.03.25)
sinematematikci'nin anlattığı durumun benzerini yaşadım.

Ben hep arkadaş kalacağız zannediyorum, hayatta en ufak bir başarı yakalayan birkaç arkadaşımın kendini benden üstün gördüğünü görünce biraz üzülmüştüm.

Lisede çok yakın olduğum bazı arkadaşlarımın karakterleri 180 derece değişti.

Hepsinden daha varlıklı olmama rağmen hiç göstermiyorum. Bazıları kendilerine garip bir persona yaratmış, onun üzerinden hayal aleminde yaşıyorlarmış meğerse. Halbuki ben onların beni hâlâ arkadaşı olarak gördüğünü düşünüyordum.

Onların kaybı.
0
hayirsiz
(12.03.25)
böyle iddiali laflar ederken tam o an samimi olabilir. belki samimi degildir ama sahiden samimi olabilir de. ama para cok degisik bir seydir, insanin kicini basini ayri oynatir. gercek bir karakter turnusolüdür. insan yeri gelir kendini taniyamaz.
böyle iddiali laflar eden kisi samimidir, degildir bilemeyiz ama zengin olmadigi kesindir cünkü zenginlikle ve parayla sinanan insan böyle iddiali laflar etmemesi gerektigini bilir.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(12.03.25)
bu konuda aciklama yapmasi ve bunu abartarak dile getirmesi bile problemlidir bence.
0
Sour
(12.03.25)
Bunu ve daha fazlasını söyleyen bir arkadaşım hoşlandığım adama dans videosu atmıştı. Artık eski bir arkadaş bile değil benim için o*****
0
Kahvedesu
(12.03.25)
Şöyle söyleyeyim. Farklı iki şehirde yaşayan iki arkadaşım var. Biri lise arkadaşım, biri üniversite. Şu an telefon açsam. 'sana ihtiyacım var. gel.' deyip telefonu kapasam. Eminim ki ikisi de 'yarın işe gidecem.' falan demeyip, işi gücü koyverip kalkıp 500-700 km yol yapıp gelirler. Milyon dolar falan eder mi bilmiyorum ama, benim için işini gücünü kariyerini yak desem yakarlar. Tabi bunun karşılığı da var. Ben de yaparım aynı şeyi. Böbrek desinler saniye düşünmem mesela.
Var yani böyle bir dostluk şekli.
0
Mirket
(13.03.25)
bir milyon euro ancak bir yıl boyunca kahve içmeyeceksin diye sorulan elemanın hayııuuurrr demesi gibi bir kolpa.
0
elorelia
(13.03.25)
3 milyar 750 milyon sen milyar.
Paranın büyüklüğünden bağımsız olarak fazla fedakar olmak ve/ya insanlardan sizin için büyük fedakarlıklar yapmasını istemek ve beklemek hoş değil.
0
auroraaurora
(13.03.25)
nasil ve ne durumda kullanildigina gore degisir..

1 kisi taniyorum dostluk ve iliskiler hakkinda boyle buyuk cumleler kuran. allahi var ilgi, alaka, arama, sorma konusunda iddia ettikleri gibiler; ama siz bir gun aramayin yada onemli bir gununu kacirin histerik davranirlar. zira boyle iddiali bir cumle kurma geregi duymalarinin sebebi bir nevi ilgiye muhtac olmalarindan kaynaklaniyor.

tabi yukarida yazildigi gibi farkli ornekleri de vardir. mesela ben. hala 30 yillik arkadaslarimla gorusurum. onlar icin milyonlari kenara atarim; ama ortamlarda bunu koz, ikaz yada beklenti olarak dile getirmem. getiren varsa kacarak uzaklasin o kisiden.
0
buenosdias
(13.03.25)
(10)

Antrenmanda en çok

Bir ben var benden şurada
Ne çalışmaktan zevk alıyorsunuz keşke her gün bunu yapsam dediğiniz ne var?
Ne çalışmaktan zevk alıyorsunuz keşke her gün bunu yapsam dediğiniz ne var?
0
Bir ben var benden şurada
(12.03.25)
Dönem dönem değişiyor göğüs (itiş) çalışmayı çok sevdiğim zaman da oldu sırt (çekiş) çalışmayı çok sevdiğim zaman da oldu, şu an bacak çalışmayı çok seviyorum, her gün yapayım demiyorum ama o dönem hangisini en çok seviyorsam pazartesi gününe onu çekiyorum ama en sevmediğim net kol çalışmak faydası yok sıkıcı boşa zaman kaybı.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(12.03.25)
sırt ve bacak çalışmayı seviyorum
0
ala09
(12.03.25)
Sırt>>>göğüs>biceps=triceps>bacak>>>omuz>karın

Bacakta makinede oturarak curl yapmayı ya da daha sakin hareketler yapmayı seviyorum ama hoplamalı zıplamalı nabız yükselten hareketler hoşuma gitmiyor. Yani yapıyorum tabii ama söylene söylene yapıyorum.

Çekiş favori günüm olduğu için cumaya koyuyorum ben de. Cuma spora gitmeye en üşendiğim gün (salı-perş-cuma gidiyorum). En az üşeneceğimi koyuyorum oraya.
0
nundu
(12.03.25)
En sevmediğim şey kol. En son ne zaman curl yaptım triceps yaptım bilmiyorum.

En sevdiğim squat. Ikincisi low rep high weight deadlift (bunun tam tersinin Allah belasını versin).
Onun dışında yüksek ağırlık yüksek tekrar kb swing ve yüksek ağırlık uzun süre carry (suitcase carry, farmers carry vs).

Özel olarak çalışmayı sevdiğim bir bölge yok.
0
logisticsmanager
(12.03.25)
Sanırım omuz çalışmayı seviyorum ama antrenman sonrasında endorfini en çok yükselten bacak oluyor bende, sırt çalıştığımda 2 gün sırt ağrısı yaşadığımdan pek favorim değil, biceps şu sıralar en sevmediğim angarya gibi gelen bölge bayadır yapmıyorum zaten, göğüsü içinde bench press olduğu için biraz severim.
0
blue rebel motorcycle club
(12.03.25)
En sevdiğim leg press
Nefret ettiğim de lunge
0
Mirket
(13.03.25)
Face pull
0
isiaha
(13.03.25)
bacak ve core
0
lüzumsuz adam
(13.03.25)
squat yapmaya yeni başladım, squat'sız yaptığım spor, spor değilmiş onu anladım. favorim o şu an.
0
juninho77
(13.03.25)
deadlift ve bench press
0
awlmi
(13.03.25)
(3)

Depo tapusu nasıl alınır?

anaphylacticshock
Merhaba, Bir apartmanın bodrum katında bir daireye ait depo olarak kullanılan bir alan var. İnşaat projesinde de depo olarak geçiyor. Bu alana "DEPO TAPUSU" nasıl alınır? Nereye ne şekilde başvurmak gerekir? Bu alana depo tapusu verilebilmesi için bir metrekare sınırı var mıdır?
Merhaba,

Bir apartmanın bodrum katında bir daireye ait depo olarak kullanılan bir alan var. İnşaat projesinde de depo olarak geçiyor. Bu alana "DEPO TAPUSU" nasıl alınır?

Nereye ne şekilde başvurmak gerekir?

Bu alana depo tapusu verilebilmesi için bir metrekare sınırı var mıdır?
0
anaphylacticshock
(12.03.25)
Cevaptan tam emin olamadım. Sanal zekaya, 'Apartmanda mevcut ve kısıtlı sayıdaki park yeri veya deponun kullanım haklarının bazı kat maliklerine devri Apartman Yönetim Planı ile mümkün olabilir mi?' dedim.
'Olabilir, ancak yine de bir hukuki görüş alınmalı.' dedi.

Yani 'apartman yönetim planı' konusunu teferruatlı bir incelemenizi ve yine de bir hukuki destek almanızı öneririm.
0
Mirket
(13.03.25)
konutlarda bodrum kattaki depoya ayrı tapu alamazsınız, eviniz tapusuna eklenti olarak yazılır ve bu da yapı kullanma izin belgesinde bağımsız bölüm listesinde yazar. yazmıyorsa, büyük ihtimalle karar defterinde oy birliği ile işlenmiş bir karar olması gerekir, bununla ilk önce belediyeye sonra da tapuya başvuracaksınız.

tapu da alırsınız belki ama bunun için bağımsız bölüm listesinin değişmesi ve arsa paylarının yeniden dağıtılması gerekir ki, sizin hiçbir komşunuz buna razı olmaz.
0
malheiros
(13.03.25)
babamın evin tapusunda direk yazıyor evi aldığımızda işletmiştik diye hatırlıyorum. yazan ibare "EKLENTİ: EK: 1 nolu depo Yön. Planı:tarih"
ek bir tapu vermiyorlar sanırım.
0
Improbable
(13.03.25)
(3)

Sabiha Gokcen Metrosu'nda yabanci temassiz banka kartimla turnikeden

neck_and_neck
Gecebilir miyim? Y.disindan geliyorum sabiha'ya inecegim. Para bozdurma, Istanbulkart alma, yukleme falan ugrasmak istemiyorum. Direk yabanci temassiz banka kartimi okutup gecebiliyor muyum turnikeden? Uzun yillar sonra geliyorum da kisaca metroda, iett otobusunde kullanabiliyor muyuz yabanci banka
Gecebilir miyim? Y.disindan geliyorum sabiha'ya inecegim. Para bozdurma, Istanbulkart alma, yukleme falan ugrasmak istemiyorum. Direk yabanci temassiz banka kartimi okutup gecebiliyor muyum turnikeden? Uzun yillar sonra geliyorum da kisaca metroda, iett otobusunde kullanabiliyor muyuz yabanci banka temassiz karti?
0
neck_and_neck
(12.03.25)
temassız özelliği olan visa veya mastercard yazıyor. yabancı kartla deneyen varsa net cevaplasın.

ama olmuyorsa kiosklardan direkt istanbul kart alabiliyorsunuz. 200 tl yi atıyorsunuz makine kart ücretini düşüp kalanı da bakiye olarak yüklüyor. eskisi kadar uğraştırıc değil.
0
jülsezar
(12.03.25)
Mastercard kesin geçiyor. Ama Visa veya AMEX'in geçtiğine dair bir yazı göremedim internette.

Bu arada istanbulkart mobil uygulamasını indirip, mobil uygulamaya kredi kartından bakiye yükleyebilirsin. Mobil uygulama menüsünde karekod seçeneğini seçince ekrana bir karekod geliyor, o kodu turnikeye okutarak da turnikeden geçebilirsin.
0
sinematematikci
(12.03.25)
Cevaplayan arkadaslara tesekkurler. Visa yabanci kartim ile metro , otobus kullandim sorunsuz. Yapandan Allah razi olsun. Bu arada Marmaray kabul etmiyormus banka kartini, ne sinir olmustum. AKP Maramaray bizim, biz yaptik deyip duruyordu, sizin yaptiginiz is belli zaten: kalitesiz ve sorunludur, banka kartini sisteme entegre etmeyecek kadar da gerisiniz
0
🌸neck_and_neck
(30.03.25)
(25)

Cinsiyetinizden memnun musunuz ?

feastofthedamned
Eger Türkiye'de dogacagimi söyleselerdi kesinlikle kadin dogmak istedigimi söylerdim. Ama baska bir ülkede gene erkek dogmayi yeglerdim.Sizde durum ne ?
Eger Türkiye'de dogacagimi söyleselerdi kesinlikle kadin dogmak istedigimi söylerdim. Ama baska bir ülkede gene erkek dogmayi yeglerdim.

Sizde durum ne ?
0
feastofthedamned
(12.03.25)
Cinsiyetimle bi sıkıntım yok tekrar dünyaya gelsem kadın olarak da gelsem olur erkek olarak gelsem de olur ama Türkiye'de kadın olarak doğmanın avantajlı bir durum olacağını düşünen bir keriz olarak doğmak istemezdim.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(12.03.25)
Kadın olmaktan çok memnunum.
0
sekizdokuzon
(12.03.25)
allahbilir instagramdaki hayatlari gercek zannediyosundur sen. aynen turkiyede kadin olmawk cok avantajli
0
ala09
(12.03.25)
sen kadin olsaydin da hicbir erkek senin pesinden kosmayacakti ve sen bu sefer erkeklerden nefret edecektin merak etme
0
sonsuz
(12.03.25)
Türkiye'de kadın olmak, bir miktar elit kitle dışında korkunç bir şey bence. Asla istemezdim.
0
Mirket
(12.03.25)
Erkek olmaktan memnunum. Fiziken kuvvetli olmak iyi.

Liberal demokrasiyle yönetilmeyen hiç bir ülkede kadın olarak doğmak istemezdim.
0
yurtsuz john
(12.03.25)
komşunun tavuğu komşuya kaz görünür diye bir atasözü vardır. Her zaman içinde bulunduğumuz koşulda bir sıkıntı yaşadığımızda, "keşke başka bir koşulda olsaydım" düşüncesi başımızda belirir.

Öğrenciyken, keşke hemen mezun olsam ne kadar rahat ederdim deriz, çalışma hayatına atılınca bakarız ki, öğrencilik hayatı daha kolaymış. Şehirde yaşarken of bi köy evinde şimdi kestane közlemek vardı deriz. Köyde odun sobasını her gün iki kere boşaltmaya giderken, lan şehirde hayat ne kolaymış deriz.

Bu durum, insanda her zaman olan bir durumdur. Başka ülkelerde de böyle. Her ülkede bu atasözüne benzer en az bir deyiş vardır.

Haliyle bazen hepimiz "keşke kadın olsaymışım" veya "keşke erkek olsaymışım" deriz. Askere gidince, sünnet olunca, ev geçindirmek zorunda kalınca, eşya taşımak zorunda kalınca falan "keşke kadın olsaymışım" der erkekler. Ama kadınlara sorduğunuzda "regl sancılarında, doğum anında, hamilelik süresince, kör sokakta etrafını 3-4 erkek çevirince, saldırgan köpekler havlayarak üzerine gelince" falan akıllarından "keşke erkek olsaydım" düşüncesi de geçirebilir.

Bunlar aslında, beynimizin, zorluklar karşısında bir kaçma refleksi gösterme biçimi gibi bir şeydir. Elimizi kızgın ateşe uzattığımızda ilk yaptığımız elimizi geri çekmek, zorluktan kaçmak oluyor. Sonra ikinci olarak koşulları değiştirmeyi (ateşi söndürmeyi, eldiven takmayı vs) düşünüyoruz.

Soruya yaklaşırsam eğer, evet erkek olmak çok zor. Öte yandan her erkeğin de birbirine göre hayatta yaşadığı zorluklar farklı. Ama günün sonunda erkek olmaktan memnunum. Mücadeleyi seviyorum ve değiştirmeyi de istemiyorum.
0
sinematematikci
(12.03.25)
Biz müslümanlar için kendi ırkını cinsiyetini vs hallerini beğenmemek demek Yaratanın verdiği hükme razı olmamaktır.
Böyle bir soru da aklımıza hiç gelmez.

Geçenlerde de biri "annemizi sevmek zorunda mıyız" gibisinden ekşi de saçmalamıştı. Annesi bunu görse evlatlıktan reddeder.
Varoluşun temelinde olan zaruri hususları değiştirmeye çalışmak akıl işi değildir ya da o aklın şeytana hizmet etmesidir.

Tavsiyem "cinsiyeti" sorun olarak gören bu anlayışın tarihini bir oku.
Ve tabiki bu akımın arkasından profesörler, düşünürler vs akademik bir kadro çıkmayacaktır.
Özgür düşünmek demek,varlığı zaruri şeylere karşı çıkmak demek değildir.
0
diyecevaplandı
(12.03.25)
memnunum. erkek halimle bile hormonların ruh halimi,karakterimi bu kadar etkilemesi sinirimi bozuyor. kadın olsam regl,regl öncesi,sonrası derken ömür geçmez.
-aile ve toplum özellikle bu coğrafyada kadınların üzerinde bir hakkı varmış gibi davranıyor. en nefret ettiğim şey ama erkek olunca en tutucu ailede bile bi nebze rahatlığın var.

yani b.ktan bi savaşa zorla gönderilip, kafamıza 3d printer'dan çıkmış bi drone yiyerek ölmezsek avantajlıyız bence.
0
potsdamer
(12.03.25)
erkek olarak sikinti yok..
0
cooperr
(12.03.25)
erkek olmaktan memnunum. kadın olmanın avantajları elbette var ama dezavantajları daha çok bence.
ayrıca niçin türkiyede kadın, başka ülkede erkek? başka ülke derken gelişmiş ve gelişmiş tüm dünya mı? bana biraz abartı geldi.
bu tarz şeyler düşünmek bence doğru değil. kendi koşullarımız ile barışık olmalı ve bunlarla yaşamayı öğrenmeliyiz.
0
abelardo
(12.03.25)
baldur2
(13.03.25)
imkan verilse 21. yy'da amerika'da beyaz bir kadin olarak dogmak isterdim. butun demografik gruplarin en tepesinde onlar var. ama turkiye'de kadin olmanin neden cazip oldugunu anlamadim. kesinlikle istemezdim.
0
antikadimag
(13.03.25)
Komik bir soru. Kadinlarin instagram'da gotlerini acip, kendilerine ayni zamanda geleneksel bir es aradigi, ve bunun erkekler tarafindan Kabul edilmeye, normal gorulmeye zorlandigi bir cagdayiz.

Kadinlarin her istediklerini elde ettigi bu cagda, bu sorunun cevabi belli olsa gerek.
0
baldur2
(13.03.25)
Ailenizdeki kadınlar instagram'da götlerini açıp aynı zamanda geleneksel bir eş arayıp bulunca da istediği her şeyi yaptırıyor olabilirler ama her kadın sizin anneniz ya da karınız gibi değil arkadaşlar sadece çevrenizde gördüklerinizle yargılamayın insanları.
0
Bir ben var benden şurada
(13.03.25)
Türkiye'de kadın +1
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(13.03.25)
Kaleci saçlı +1
Tik vermeseniz de doğru demiş.
Türkiye’de kadın olarak doğmanın avantajlı bir tarafı çoğunluk için yok.
Okutulmayan, istemediği kişi ile evlendirilen, istemediği koşullarda yaşatılan ne kadar kadın varken at gözlüğü ile dünyaya bakıyorsunuz diye düşünüyorum. Hiçbir şey olmasa bile eve dönüş saatiniz, konuştuğunuz kişiler kaygıdan denetlenir.

Tecavüzcüsüyle evlendirilen ne kadar kadın var bu ülkede biliyor musunuz? Hiç böyle bir sorun yaşayan erkek yok bu ülkede.
0
master of ceremonies
(13.03.25)
Yani Baldur, cevabin tam olarak nedir onu da belirtseydin keske.
0
🌸feastofthedamned
(13.03.25)
cinsiyetimden memnunum erkeğim.ancak türkiyede kadın olmak çok zor. kızım var üzülüyorum onun adına. bu kadar gerizekalının olduğu bir ülkede kadın olmak çok zor.
0
mikahakkinen
(13.03.25)
Türkiyede kadın olmak cehennemden bir tık daha iyi.

onun haricinde kadın olmaktan mutluyum. ama bir seçme şansım olsaydı kesinlikle erkek olmak isterdim.
0
Hallegadola
(13.03.25)
Keşke sihirli bir değneğim olsaydı da özellikle Türkiye'de kadın olmak kıyak olurdu diyenlerin dileğini hemen o anda gerçekleştirebilseydim.

Cinsiyetime karşı nötrüm.
0
peki madem
(13.03.25)
Eğer Türkiye'de doğacağımı söyleselerdi kesinlikle kadın olarak doğmak istemediğimi söylerdim.
0
pro9it9is9
(13.03.25)
Soru çok açık hepimiz cinsiyetimizden memnun olabiliriz ama cinsiyetin getirdiği toplumsal cinsiyet rollerinden rahatsızlık duyabiliriz sosyal olarak bi memnuniyetsizlik olabilir kadın dediğin şöyle olmalı erkek adam dediğin böyle yapar gibi bla bla.
0
aydogank
(13.03.25)
Tek hücreli canlı olmak isterdim. Cinsiyeti yok, ilişkisi, akarı-kokarı yok, bölünerek çoğalıyorsun bitiyor. Çöpsüz üzüm gibi hayat.
0
d max
(13.03.25)
karşı cinsi ne yapsak tam bilemediğimizden şu anki cinsim yine iyidir diyorum.
kesin olan şu ki, türkiyede yaşamak her iki cins için sıkıntılı.
0
parka
(13.03.25)

Yeni yapılan binadaki depo alanı daire tapusuna işlenebilir mi?

anaphylacticshock
Merhaba, Dört kardeş bir müteahhitle anlaştı ve eski binalarını yıktırıp %50 karşılığı yeni bir bina yaptırdılar. Bu dört kardeşten her birine 1 daire düştü. Müteahhit normalde her daire için bodrum katında kilitli ayrı ayrı 4 adet depo yapacaktı. Ancak son saniye projeyi değiştirtip sadece 2 depo y
Merhaba,

Dört kardeş bir müteahhitle anlaştı ve eski binalarını yıktırıp %50 karşılığı yeni bir bina yaptırdılar. Bu dört kardeşten her birine 1 daire düştü.

Müteahhit normalde her daire için bodrum katında kilitli ayrı ayrı 4 adet depo yapacaktı. Ancak son saniye projeyi değiştirtip sadece 2 depo yapılacak şeklinde düzenlediler ve belediyeden o şekilde onay aldılar.

Normalde bu projeye itiraz yetkileri olmasına rağmen kardeşler kendi aralarında anlaşamadığı için itiraz etmediler.

Şimdi bu 2 depo sadece 2 kardeş üzerine yani 2 daire üzerine işlenecek. Diğer 2 kardeş depo istemiyor.

1) Bu 2 depo 8 daireli bir apartmanda sadece 2 daire sahibinin tapusuna işlenirse ileride kanunen bir sorun çıkar mı? (Burası ortak kullanım alanı vs diye.)

2)Bu depoları daire tapularına işletmek mi daha güvenilir olur yoksa ayrıca harici olarak depo tapusu olarak yaptırmak mı?

3)Ayrı olarak depo tapusu olarak tapu çıkarttırmak isteseler bu daire sahipleri, depo tapusu için kanunen bir metrekare sınırı var mı? Yani şu metrekare altı alanlara depo tapusu verlmez, olmaz vb gibi?
0
anaphylacticshock
(12.03.25)
(1)

ziraat havale/eft limiti arttırma nasıl oluyor?

assault
şu an günlük limitim 800 bin, ne kadar yapabilirim bunu?
şu an günlük limitim 800 bin, ne kadar yapabilirim bunu?
0
assault
(12.03.25)
Mobil uygulamada

Profil ve ayarlar >> güvenlik ve şifre >> güvenlik tanımları >> işlem limiti tanımlama

Kalanını halledersin.
0
Mirket
(12.03.25)
(9)

Kredi kartından neden fazla tutar çekiliyor

mry gc
Son zamanlarda yaşadığım bir sıkıntı olmakla beraber sebebini merak ediyorum. Sorun kısaca şu şekilde: Yurtdışı merkezli herhangi bir online alışveriş yaptığımda, ekstreme yansıtılan tutar ile ödediğimi düşündüğüm tutar birbirinden farklı.Örnek olarak bugün karşılaştığım durum şu şekilde:MyTrip firm
Son zamanlarda yaşadığım bir sıkıntı olmakla beraber sebebini merak ediyorum.

Sorun kısaca şu şekilde:

Yurtdışı merkezli herhangi bir online alışveriş yaptığımda, ekstreme yansıtılan tutar ile ödediğimi düşündüğüm tutar birbirinden farklı.

Örnek olarak bugün karşılaştığım durum şu şekilde:

MyTrip firması üzerinden 23.776,31TL tutarında alışveriş yaptım. Ancak kredi kartı harcama dökümünde bu tutar 25.134,70TL olarak görünüyor. Aradaki fark yaklaşık %6.

Daha da komik bir örnek vereyim, yine bugüne ait bir harcama ve iade ikilisi:

Yaptığım harcama booking üzerinde 4.497,56CZK tutarında. Ekstreme yansıtılan tutar ise 7.602,68TL (kur 1.69, gerçeğin %6 üzerinde)

Ancak hemen sonrasında bu işlemi booking üzerinden iptal ettim ve işlemlere iade olarak düştü.
İade edilen tutar 4.497,56CZK, ancak TL cinsinden tutar 7.150,28TL. (Kur oranı 1,59)


Kısaca satın almadığım ürün için banka benden 450tl kesti.

Bu tarz saçmalıklarla karşılaşan başkaları var mı? Konu ile ilgili banka ile iletişime geçtim. Sonucu merakla bekliyorum.


Bu durum başka harcamalarda da mevcut. Spotify, google, microsoft üzerinden olan alımlarımda da normalden fazla ücret çekiliyor. Ve bu oran hep %6 civarında.
0
mry gc
(12.03.25)
Banka hangisi QNB mi
0
fistikthecat
(12.03.25)
Evet QNB.
0
🌸mry gc
(12.03.25)
döviz işlemlerinde komisyon var. özelikle mesai saatleri dışında yaparsan bu fark daha da artıyor. kur alış satış farklı fazla oluyor.

tavsiyem dolar-euro için döviz ekstresi kullanman ve mümkün olduğunca mesai saatlerinde işlem yapman. bende de tam tersi olmuştu mesela iade tutarı fazla olmuştu kur farkı yüzünden.
0
jelly bear
(12.03.25)
bankalar döviz ile ödeme işlerinde %3 civarı bir fark alırlar daima. Türkiye'den bile 100 USD ile ödeme yaparsanız, ekstrenizde 103 USD görürsünüz. Mesai saatleri dışında bu fark %6'ya kadar çıkar.
0
sinematematikci
(12.03.25)
Bütün işlemleri mesai saatleri içerisinde yaptım. Benzer durum geçen ay da başıma gelmiş ve tekrar iletişime geçmiştim, birkaç gün sonra kur oranı olduğunun %1 fazlası olacak şekilde güncellenmiş ve aradaki fark tarafıma iade edilmişti.

Bugün olan satın alma/iade olayı bambaşka bir boyuta ulaştırdı konuyu. Bu kur farkıyla açıklanacak bir olay değil bana kalırsa.
0
🌸mry gc
(12.03.25)
Ayrıca mytip üzerinde yabancı kur üzerinden değil direkt TL cinsiden alışveriş yaptım.
0
🌸mry gc
(12.03.25)
Mytrip size tl gösterip arka planda döviz üzerinden işlem yapıyor olabilir.
0
jülsezar
(12.03.25)
Genelde hesap kesim tarihindeki kurdan cevriliyor ödenecek meblağ o yüzden kur sürekli arttığını için farklılık meydana geliyor
0
apocalipy
(13.03.25)
Ayrıca komisyon bedeli de oluyor maalesef
0
apocalipy
(13.03.25)
(9)

Amazon prime'a gecsem mi

Kittie
Netflix kullaniyorum.Pek bi sey bulamiyorum izleyecek ama almisim duruyor.Siz memnun musunuz netflixten?Prime 39 lira yaziyor dogru mu?
Netflix kullaniyorum.
Pek bi sey bulamiyorum izleyecek ama almisim duruyor.
Siz memnun musunuz netflixten?

Prime 39 lira yaziyor dogru mu?
0
Kittie
(12.03.25)
Dizipal ve Hdfilmcehennemi varken gerçekten buna gerek var mı bilemiyorum.
0
Bir ben var benden şurada
(12.03.25)
Onlar takiliyor ama. Ben de kullaniyorum bazen tabii ki. Ama netflix konforu olmuyor iste onlarda. Netflixe alisinca hic hic sevemiyorum o siteleri artik. O yuzden platform sart bana
0
🌸Kittie
(12.03.25)
En fazla içerik Prime’da ama çoğu izlediğim şeyler oluyor. Geç bence.
0
gabe h coud
(12.03.25)
Geç geç
0
kisa
(12.03.25)
Gercekten 39 lira. Aldim dursun
0
🌸Kittie
(12.03.25)
39 lira için düşünmeye değmez.

bende hepsi var amazon hiç koymuyor çok ucuz çünkü.
0
jelly bear
(12.03.25)
Bu Netflix, disney, amazon vs birbirinin alternatifi değil ya bence. İzlemek istediğin film hangisindeyse onu kullanıyorum, o yüzden ya hepsine üye olmak lazım ya da hiçbirine olmadan full malum ortamlar takılmak lazım. Sadece netflixe üye olup sadece oradaki filmleri izlemek falan ilginç geliyor bana.

Amazon prime'ın dizi/film servisinden bağımsız alışveriş hizmetleri için üye olunur zaten. Prime çok işlevsel fiyatına göre
0
nundu
(12.03.25)
samsung telefonun varsa 4 ay bedava kullanabileceğin bi kod veriyor samsungs members uygulaması. onu alıp deneyebilirsin.
0
spirit crusher
(13.03.25)
Amazon Prime, aynı zamanda Amazon alışverişlerinde de avantaj sağlıyor. O yüzden ben memnunum.
0
burfak
(13.03.25)
(15)

Arabayla geri geri giderken

Bir ben var benden şurada
Kolu yan koltuğa atıp arkaya mı bakıyorsunuz yan aynalarla mı gidiyorsunuz?
Kolu yan koltuğa atıp arkaya mı bakıyorsunuz yan aynalarla mı gidiyorsunuz?
0
Bir ben var benden şurada
(12.03.25)
Arkaya dönecek mobilitem yok yan aynalarla geri geri her yere gidebilirim gibime geliyor.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(12.03.25)
Yan aynaların işlevi buysa neden kolu yan koltuğa atıp arkaya bakılsın ki? :)
0
rock n roll
(12.03.25)
Kolı arkaya atmaca.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(12.03.25)
geri görüş kamerasi + aynalar
0
nuisance2
(12.03.25)
Yan aynalar
0
abuzer
(12.03.25)
Ben ve çevremdeki insanların %90'ı aynalar veya kameraya bakarak geri gidiyor. Ehliyet sınavlarında kolu arkaya atın diyorlardı önceden, hala daha zorunlu mu o kural bilmiyorum.
0
sinematematikci
(12.03.25)
kolu arkaya atma olayi eskilerde kaldi, o zamanlar sensoru birak arabalarda ikinci yan ayna bile opsiyoneldi.

simdi isler degisti, artik kamera + sensorleri kullanarak geri gidebiliyoruz.
cok cok sikisik bir yerden manevra yapacaksam ancak kol arkaya gider, son 5 senede toplasan 3-4 kere yapmisimdir cikmakta zorlandigim zaman bir yerden.
0
cooperr
(12.03.25)
yan ve iç aynalar yeterli oluyor çoğunlukla.
ama radyoda ses açıkken park yapamamak gibi, arkaya kolumu atmadan rahat edemiyorum

geri vites kamerası varsa ve yeteri kadar geniş açıysa -ki çoğunlukla öyle- o zaman çok rahat oluyor. üstteki cümlem kamera olmadığı zamanlar için.
0
biseysorcaktim
(12.03.25)
Yan aynalar ve kameraya bakıyorum
0
mirty
(13.03.25)
duruma göre değişir, dar bir yerde geri gidiyorsam yan aynaları kullanırım.
geniş alanda daha seri hareket etmem gerekiyorsa kolu arkaya atar hafif yükselir sanki düz gidiyormuş kadar akıcı kullanırım.

alan dar değilse kolu arkaya atmak her zaman için çevreye daha hakim oluyor.
0
orpheus
(13.03.25)
arabamın görüş kalibiyetine ve kameralarının verdiği güvene bağlı gibi.. ama arkaya kol atmak sanki hala en iyi çözüm benim için gibi :)
0
denizmaniaherif
(13.03.25)
kolu arkaya atmak ne ya. arabalarda kamera sensör dolu. toros mu bu?
0
mikahakkinen
(13.03.25)
Kolu yan koltuga atma isini denedim ama alisamadim. Sadece park ederken sona dogru bir goz atiyorum. Onun disinda hic bir arabamda arkada herhangi bir sensor, kamera vs olmadi. 3 aynayi da kullanarak geri geri geliyorum, geri manevra yapacagim belliyse oncesinde etrafi iyice kolacan ediyorum. Her mevsimde camlari hafif araliyorum ki coluk cocuk sesi olur vs temkinli olabileyim diye.
0
mbond
(13.03.25)
geri görüş kamerası ve aynalar yetiyor ama ggk olmasa kolu arkaya atıp bakmak şart. aynalar bu durumda yetersiz kalır. sensör mensör hikaye aniden atlayan yaya olunca ne yapacaksınız?
kaç kere denk geldim, iki araç arasına park ederken yaya umursamadan oradan geçmeye çalışıyor.
0
lazpalle
(13.03.25)
bilmediğim bir sokak vs ise atarım kolumu. hatta ayağa da kalkarım ve sessizlik gerekiyor. bunu ben talep etmiyorum sanırım sadece ki geri vitese takınca araç ses sistemi kendisi kısılıyor.

bildiğim bir yer ise aynalarla yaparım.

geçen gün kütüğe çıkmışım işte. komşuya güvendim. gel gel dedi diye bakmadım. bir yamaca park ettirdi beni. meğer şoför kapısının yanı boşluk, sol ön teker önünde büyük bir kaya, sağdaki ağacın dibinde de kesik bir kütük varmış. plakayı çekti dayı kurtarayım diye, yarısı sallanıyor. bugün yapıştırttım da görcez. insanlara güvenmemeyi öğreniyorum. defansif sürüş eğitiminde temel öğreti budur üstelik. kimseye güvenmeyeceksin araç kullanırken.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
(1)

ai'ya 3d model yaptırmaca

duyurukullanıcısı
şunu ai'ya nasıl yaptırıp stl formatında alabilirim?https://i.hizliresim.com/qhce22i.jpg?_gl=1*101il84*_ga*MTY2OTM1OTIwMS4xNzMzNDg0NzA4*_ga_M9ZRXYS2YN*MTc0MTgwMTU4MC43LjEuMTc0MTgwMTYwMi4zOC4wLjA.
şunu ai'ya nasıl yaptırıp stl formatında alabilirim?

i.hizliresim.com
0
duyurukullanıcısı
(12.03.25)
Bruce
(12.03.25)
(2)

Yurtdışında Casino hakkında iki soru

put it in your appropriate place
O kadar kazanacağımdan dolayı değil ama merak ettim.1) Türkiye'ye girişte hangi miktarda problem yaşarım? veya şöyle sorayım, hangi miktarda problem olmaz?2) Diyelim es kaza yüksek bir miktar kazandım. O parayla PS5, Iphone 16, Rolex aldım. Birkaç şey daha alıp bir miktar kaldı. Saati taktım, telefo
O kadar kazanacağımdan dolayı değil ama merak ettim.

1) Türkiye'ye girişte hangi miktarda problem yaşarım? veya şöyle sorayım, hangi miktarda problem olmaz?

2) Diyelim es kaza yüksek bir miktar kazandım. O parayla PS5, Iphone 16, Rolex aldım. Birkaç şey daha alıp bir miktar kaldı. Saati taktım, telefonu kullanmaya başladım. Bu yöntem nasıl sizce? Girişte Ülkem yetkileri tarafından; arkadaşım Sen hayırdır, bir gelsene sen, arkadaşı alayım deyip beni misafir etme ihtimali var mı?
0
put it in your appropriate place
(12.03.25)
1. Ülkeler (Amerika, Avrupa Birliği vb.) yurtdışı çıkışlarındaki götürülebilecek nakit miktarını 10,000 para birimi ile sınırlamışlardır. Eğer saptarlarsa bunun üzerindeki miktarları açıklamakla yükümlüsünüz. Ülke girişlerinde de yüksek miktarlarda nakit para eğer farkedilirse benzer işlemlere maruz kalırsınız.

2. Bu yöntem makul ve kullanılabilir. Zaten bu şekilde girerseniz kişisel eşyalar olarak tanımlandığından kimse kolunuzdaki saati, cebinizdeki telefonu soramaz ama gene de "low profile" takılmakta fayda var. Aklınızdaki netleştirmek adına siz bir gümrük yasalarını inceleyin, orada net bir şekilde açıklıyordu ama bence sizin durumunuzda bir sıkıntı yok.
0
burka
(12.03.25)
Yasadisi degil belgeli, legal sekilde kazandiginiz para sorun olmaz. Cikarken de girerken de kaynagini belgeleyeceksiniz o kadar. Genel olarak 10 bin Euro altinda beyana gerek yok, ustu icin kaynagini belirtiyorsunuz.
0
sertac akin
(12.03.25)
(10)

ne kadar çok sevdiniz?

tabudeviren
... şunu şunu yapacak kadar...ne kadar?
... şunu şunu yapacak kadar...

ne kadar?
0
tabudeviren
(12.03.25)
Gözü kapalı güvenecek kadar. Hüsran...
0
strawberry first
(12.03.25)
Ilk ve son izle
0
sonsuz
(12.03.25)
Adaleti tahsis edecek kadar.

Ama problem karsi tarafin bunu anlamayacak olmasiydi.
0
feastofthedamned
(12.03.25)
Hayatımdan üç sene silecek kadar.
0
sekizdokuzon
(12.03.25)
Valla sanırım lise 2-3 olması gerek. Platoniğimle ilgili her detayı not aliyordum. Şu gün yeni ayakkabı almışsın, su gün masanda baş harfimi gördüm. Şu gün dişlerine tel taktirmisin vs gibi. Sonra yırtıp çöpe attım. Bir gün yolum Erzurum'a düşerse is yerine gidip bak zamanında bunları yazacak kadar salakmışım derim:D
0
Amaranta ursula
(12.03.25)
Broken Heart Syndrome olacak kadar.
0
gabe h coud
(12.03.25)
Karakterimden ödün verip başkasına dönüşecek kadar çok sevdim sonu tabii ki hüsranla bitti. Üzerinden 9 sene geçti halen aklımdadır.
0
mirty
(13.03.25)
pandemide toplu taşımaya binmesin aman diye onu almak için 500 km yol gidecek ve aynı gün içinde o kadar km dönecek kadar. dönüşte ben kullanmadım neyse ki!

her şeyimi verecek kadar. o beni terk ettiğinde hasta, parasız, mutsuz biri olarak kalmıştım ve şimdi odağımda sadece kendim varım.

iyi ki o salakla yaşamışım bunları.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
kocam için ölürüm öldürüm tüm dünyayı yakarım umrumda değil.
0
Hallegadola
(14.03.25)
Barzo gibi ölüp öldürerek değil normal insanlar gibi.
0
Bir ben var benden şurada
(14.03.25)
(2)

Güvenilir vize danışmanlık firması

sonhakan
Var mi? Fransa için 1 ay sonrasına randevu tarihi alabilecek?
Var mi? Fransa için 1 ay sonrasına randevu tarihi alabilecek?
0
sonhakan
(12.03.25)
Fransa şuanda vize randevusu vermiyor.ben para ile satılan bot randevusu için 150 Euro para verdim o bile alamadı.kısacası bence pek mümkün görünmüyor
0
grinito
(12.03.25)
Ticari başvurularda randevu almak mümkün ancak fuar bileti olmuyor. Çalıştığınız ya da sahibi olduğunuz firmanın sektörüyle alakalı bir iş yerinden davetiye olmalı.
0
nekonustukbiz
(16.03.25)
(2)

Rusça el yazısı

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
Yazılırken illa bitişik yazı mı kullanılıyor yoksa bilgisayar hattı ile yazılması da caiz mi?
Yazılırken illa bitişik yazı mı kullanılıyor yoksa bilgisayar hattı ile yazılması da caiz mi?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(12.03.25)
Kimsenin cevaplamadığı bu sikindirik sorulardan tam olarak kaç tane daha sormayı planlıyorsunuz acaba?
0
Bir ben var benden şurada
(12.03.25)
El yazısı yazmak zorunlu değil, ama çok yaygın.
0
sinematematikci
(12.03.25)
(1)

Azm-ı hamam edelim cümlesindeki azm

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
Malum şiirin ilk mısrasında geçen bu kelime hangi anlamda kullanılıyor?
Malum şiirin ilk mısrasında geçen bu kelime hangi anlamda kullanılıyor?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(12.03.25)
Planlıyalım, yapalım, edelim
0
Mirket
(12.03.25)
(5)

Edip, elim gibi kelimelerdeki gramatik olay

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
Tacir, saik gibi kelimelerdekiyle aynı mı? Bu duruma ne diyorlardı?
Tacir, saik gibi kelimelerdekiyle aynı mı? Bu duruma ne diyorlardı?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(12.03.25)
Kelime ailesi deniyor ama arapça genel bir ismi varsa bilemedim. Adb ve alm kökünden geliyor olması lazım edip ve elim kelimelerinin.
0
irene
(12.03.25)
hepsi aynı. tacir ticaret eden, edip edebiyat eden, elim acı veren, saik sevk eden gibi düşünün. katip yazı eden, katil katl eden gibi gibi.
0
ground
(13.03.25)
ism-i fail denir bu kalıba.

eylemi yapan(fail) anlamını taşır bu kalıptaki kelimeler.
alim, abid, zahid, zalim, şair, bayi', zayi', cami', fasık, kafir, mani', kafi, hami, aşık, sari, cari, kari(okuyan), katip, kamil, nakıs, katil, cahil v.b.
0
anomik ahmet
(13.03.25)
Elim ismi fail olmayabilir.
0
🌸Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(13.03.25)
Elîm kelimesi de ism-i fâildir, ama fâil kalıbında değil feîl kalıbındadır. Bu kalıba mübalağalı ism-i fail denir. Ör: Kerîm (çokça iyilik eden, semî'(çokça işiten), alîm(çokça bilen). Bu feîl kalıbı haricinde bikaç tane mübalağalı ism-i fâil kalıbı daha var;
fa'âl kalıbı: örn: ğaffâr, rezzâk.
fe'ûl kalıbı: örn: sabur(çok sabreden)
fi'îl kalıbı: örn: sıddîk (çok doğrulayan) vb
0
anomik ahmet
(14.03.25)
(4)

Mülayim insana madununa zulmedersin denilmesi

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
Kişi kendisine verilen yetkiyi suistimal etmeyeceğini biliyor ancak diğerleri müdürlük, liderlik pozisyonuna getirirsek altındakilere kötülük edersin diyorlar. Bu kişi mülayim kadınlardan hoşlanırım diyor, sana cazgır biri lazım yoksa onu sindirirsin diyorlar. Bu durumu yaşayan oldu mu? Sizce neden
Kişi kendisine verilen yetkiyi suistimal etmeyeceğini biliyor ancak diğerleri müdürlük, liderlik pozisyonuna getirirsek altındakilere kötülük edersin diyorlar. Bu kişi mülayim kadınlardan hoşlanırım diyor, sana cazgır biri lazım yoksa onu sindirirsin diyorlar. Bu durumu yaşayan oldu mu? Sizce neden böyle oluyor?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(12.03.25)
ben soruyu anlamadım
0
abelardo
(12.03.25)
başlıkta "madununa" yazmış, herhâlde orası "kadınına" olacak. Eğitimi kıt arkadaşımızın sorusunu Türkçe'ye çevireyim, diğer yazarlar da yanıt yazabilsin.

Mülayim karakterde bir kişinin iş yerinde terfi edilmesi ve bir anda ona bağlı çalışanların olması; o kişinin altında çalışan kişilere kötü davranması sonucunu doğurur mu? Yine ek olarak mülayim karakterdeki erkek, mülayim karakterdeki kadınlardan hoşlandığını dile getirse de, çevresindekiler ona "baskın karakterde bir kadın olmazsa, sen kendini üstün görüp, ona karşı ezici bir tavır yapabilirsin" diyorlar. Bu konuda ne dersin diye soruyor.

****************

Benim yanıtım şu, hem sen, hem de çevrenizdekilerin bi' şeyden haberi yok. Bu işlerin formülü de yok, mülayimlik denilen bir kavram da yok.

Ama şurası kesin. Cahilin eline güç verilirse, cahil zulüm eder, çünkü sonuçlarını hesaplayamaz. Seni cahil olarak gördükleri için, sana güç vermekten kaçınmışlar, çünkü senin karakterinde bazı sorunlar görmüşler. Hatta dominant bir kadın sevgilin olmazsa, sen kadına şiddet bile gösterirsin maazallah demişler. Bi bildikleri vardır diye düşündüm.
0
sinematematikci
(12.03.25)
çeviri için teşekkürler :)
sakin, uyumlu insanlar altında çalışanlara veya mülayim kadınlara kötülük etmez, sindirmezler.
ancak ezik ve kompleksli insanlar kendinden güçlü gördüklerine ezilip, kendinden zayıf gördüklerini ezebilirler.
bana aşağıdaki seçenekler doğru cevap gibi geldi:
1* çevredekiler bu kişinin mülayim değil ezik ve kompleksli oldugunu düşünüyorlar. bazı olaylar bu kişinin karakterinin bozuk oldugunu düşündürmüş olmalı
2* müdür yapmamak için bahane arıyor olabilirler. başka sebeplerde dolayı müdür yapmak istemiyorlar ve bu saçma bahaneyi öne sürüyorlar
3* hem sen, hem de çevrenizdekilerin bi' şeyden haberi yok +1
0
abelardo
(13.03.25)
madun diye bi kelime varmis asagida olan, ast demekmis. neyse konu o degil tabii, kisi kendisine verilen yetkiyi suistimal etmeyecegini bildigini iddia ediyorsa, boyle bi feedback geldiginde hic sorgulamaya girmiyorsa, ve "mulayim kadinlardan hoslanirim" diye ozellikle belirtiyorsa buyuk ihtimalle yetkiyi suistimal edecek, kadini sindirecek biridir. zaten sorulariniza bakinca weirdo oldugunuz da ortada. muhtemelen asagilik kompleksli, dark triad patternlerine sahip ve kabul gorme endisesiyle nice guy gibi davranan ama yetersiz iq/eq sebebiyle bunu yeterince iyi gizleyemeyen birisiniz. bundan dolayi boyle oluyor.
0
ghilleinthemist
(13.03.25)

İnsanların yavaş olduğunuzu düşünmeleri

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
Ama sizin öyle hissetmemeniz, hatta herkesten daha çok iş yaptığınızdan emin olmanız. Bu durumu yaşayan var mı? Sebebi nedir?
Ama sizin öyle hissetmemeniz, hatta herkesten daha çok iş yaptığınızdan emin olmanız. Bu durumu yaşayan var mı? Sebebi nedir?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(12.03.25)
(1)

Kimya kitabı önerisi

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
Chemistry for dummies okudum, kesmedi. Evimin bodrumunda laboratuvar kuracak kadar kimyayı nereden öğrenirim?
Chemistry for dummies okudum, kesmedi. Evimin bodrumunda laboratuvar kuracak kadar kimyayı nereden öğrenirim?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(12.03.25)
Teorik için ünilerde okutulan

Petrucci veya Pearson'un general chemistry türkçeleri de var
0
jülsezar
(12.03.25)
(1)

Prag otel faturası hakkında

staphyle
Merhabalar, biz 3 arkadaş Prag’da bir kongreye gideceğiz. Aynı odada konaklayacağız. Şunu sormak istiyorum. Hepimizin şahıs şirketi var bu yüzden ayrı ayrı faturalandırmak istiyoruz. Otelden rica etsek mümkün olur mu? Türkiye’de yapabiliyoruz ancak yurtdışında hiç deneyimlemediğim için sormak istedi
Merhabalar, biz 3 arkadaş Prag’da bir kongreye gideceğiz. Aynı odada konaklayacağız. Şunu sormak istiyorum. Hepimizin şahıs şirketi var bu yüzden ayrı ayrı faturalandırmak istiyoruz. Otelden rica etsek mümkün olur mu? Türkiye’de yapabiliyoruz ancak yurtdışında hiç deneyimlemediğim için sormak istedim.
0
staphyle
(12.03.25)
Oteline göre değişir. Bazı oteller oda bazlı fatura kesmek zorunda kalıyor, bazıları kişi bazlı da fatura kesebiliyor. Kendi muhasebe sistemleri izin veriyorsa kişi bazlı fatura kesebilirler.

Otel yönetimi eğer nazlanırsa, "tekrar schengen vizesi alabilmemiz için, vize ofisleri bizden geçmiş seyahatlerimizde otelde konakladığımıza dair fatura örnekleri istiyor. O nedenle bu bizim için önemli" falan diye bir yalan sıkabilirsiniz. Fatura almamış müşteriler veya boş geçmiş odalar üzerinden sizlere üç ayrı fatura da düzenleyebilirler böylece.
0
sinematematikci
(12.03.25)
(3)

Tesla'ya geçmek hakkında

whatdreamsnevercome
elimde c5 aircross araç var.2021 model shine bold. bi sorunu kusuru yok, neyse. bunu bu yaz başında satıp, üstüne fark verip tesla'nın standard range'ine geçmek istiyorum. hem biraz elektrikli araç deneyimleyim, hem de teknoloji falan hoşuma gidiyor. (evimin hususi garajı var, şarj sıkıntım yok)1. c
elimde c5 aircross araç var.
2021 model shine bold. bi sorunu kusuru yok, neyse. bunu bu yaz başında satıp, üstüne fark verip tesla'nın standard range'ine geçmek istiyorum. hem biraz elektrikli araç deneyimleyim, hem de teknoloji falan hoşuma gidiyor. (evimin hususi garajı var, şarj sıkıntım yok)

1. c5 aircross'un en sevdiğim yanı tümsek ve çukurları artık hiç umursamıyor oluşum. bam güm giriyorum, o kadar hissettirmiyor ki, bayılıyorum bu özelliğine. tesla'nın amortisörleri eleştiriliyordu (yeni versionunu bilmiyorum), bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşar mıyım?

2. ben audi falan da sürdüm yakın zamanda, audi a3 vs. şerit takibi falan rezalet bile demek istemiyorum. arabanın tekeri şeride değdiği an, şeridin diğer ucuna fırlatıyordu. ben ömrümde böyle kepazelik görmedim. tesla'da fsd gibi şeyler almadığımızda da bunun şerit takibi, cruize controlü cillop gibi çalışıyor değil mi? fsd şart değil yani? bu otoyol destek sistemi bana yeterli çünkü.

3. aracın bagaj kapasitesi nasıl? ben arka bagajın üst bölmesini kaldırıp, bazen köpeğimi orada taşıyordum. teslada da yapabiliyor muyuz bunları? bagaj bölümü yeterince geniş mi? ne düşünüyorsunuz? (verilre bakarak bagaj genişliğinden anlayamıyorum. kullanışlılık daha önemli)

4. yine konforla alakalı, ön ve arka koltuk konforu nasıldır?

5. tepesinin komple cam olması sıkıntı yaratıyor mu, güneşle ilgili vs.? izmirde yaşıyorum hayvan gibi güneş var, bildiğim kadarıyla teslanın camları ultraviyole kesiyor ama pratikte de öyle midir?

yine sizin söyleyeceğiniz "fabrika verisine dayanmayan" gerçek deneyime bağlı bir eksisi falan ne vardır?

----

açıkçası 2.5-3 milyona audi a3 dolu paket alacağıma, ondan bin kat daha fazla özellik vaadeden teslayı 1.9'a almayı 1000 defa tercih ederim. bu düşüncemde yanılıyor olduğumu da düşünmüyorum. ama dediğim gibi araçta teknolojiye önem veriyorum. özellikle otoyol destek sistemleri vb. güvenlik paketlerine.
0
whatdreamsnevercome
(12.03.25)
bir de bu ötv matrahıyla ilgili %10luk bi oynama olması bekleniyormuş, olursa sanırım long range de %10 ötv'de kalıyormuş. (emin değilim) bu durumda long range'e geçmek daha mı mantıklı olur sizce?
0
🌸whatdreamsnevercome
(13.03.25)
Bir hafta düzenli Tesla Model Y Standard Range kullandım.
1) Tipinden beklenmedik şekilde sert süspansiyonlara sahip. Yol tutuşu ve güvenlik hissi açısında avantajlı olsa da İstanbul yollarındaki çukurlar filan baya hissediliyor ve gürültü yaratıyor.
Ben kullanırken bir de kış lastiği vardı ki iyice evlere şenlik hale gelmişti araba.
2) Şerit takip ve adaptif cruise control'ü beklediğimden kötüydü. Yan şeritteki arabalara biraz hareket etse hemen fren yapıyordu. Bir de dur-kalk trafikte ilk defa bir arabada midem bulandı. Yolda giderken direksiyon hareketleri de sert. Bu konuda Volvo'nun sistemi çok çok daha iyi.
3) Beklendiği gibi, Ortalama. Çok büyük değil, ama çok küçük de değil.
4) Normal. Ön koltukları kullandım. Yeterince rahattı. Aşırı değil.
5) Kış ortasında kullandım. Yorum yapamam.
0
burfak
(13.03.25)
Tesla'dan randevu oluşturun, test sürüşü yapın. Arabayı yanında kimse olmadan 1 saatliğine falan size veriyorlar. Sorularınızın cevabını bu şekilde alırsınız zira sorduğunuz soruların çoğu kişisel yargılara dayanabilecek sorular. Tepesinin tamamen cam olması ile ilgili olarak da 3. parti perdeler satılıyor hiç de öyle kötü de durmuyorlar ne olursa olsun cam ısıyı tutuyor ısı yayan bir şeye dönüşüyor.
0
denizgonen
(13.03.25)
(4)

Detoksa girmekten ne anlıyorsunuz?

sekizdokuzon
Ben alkolden uzak durmak, sigarayı azaltmak, diyetine dikkat etmek ve spor yapmayı anlıyorum. Sizin detokstan anladığınız nedir? Toksik insanlardan uzak durmak, ekran süresini azaltmak, mikro öğrenme falan...Teşekkürler.
Ben alkolden uzak durmak, sigarayı azaltmak, diyetine dikkat etmek ve spor yapmayı anlıyorum. Sizin detokstan anladığınız nedir? Toksik insanlardan uzak durmak, ekran süresini azaltmak, mikro öğrenme falan...

Teşekkürler.
0
sekizdokuzon
(12.03.25)
ben detoks kelimesini sağlıklı sıvı gıdalar tüketmek olarak kullanıyorum. uzun süre ağır şeyler yiyip şişince detoks yapıp vücudu rahatlatmak amaçlı.
0
neira
(12.03.25)
Detoksa girmeyi yine bir keriz bir yerlerde (maddi manevi) tokatlanıyor şeklinde anlıyorum.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(12.03.25)
Sağlıklı yiyecek tüketmek geliyor aklıma. Yoğurt geliyor.
0
yurtsuz john
(12.03.25)
Gıda ve beslenme sektöründe detoks diye bir şey yok. Vücudun ve iç organların görevi zaten vücuttan zararlı maddeleri her zaman atmaktır. Kalbiniz attığı sürece detoksunuz durmaksızın devam eder.

Maydanoz sapı yemek, brokoli suyu içmek, zerdeçala bal döküp karbonatla süte koymak... gibi salak saçma işlerle olacak şey değildir detoks. Tamamen %96'sı su olan salatalığın suyunu 70 liraya satmak için uydurulmuş keriz silkeleme işleridir.

Gıda dışı olarak da düşünürsek sizi hayallerinizden, gelişiminizden, neşeden, çalışmadan uzaklaştıran her şey sizi doğru yola yaklaştıran unsurdur. Her zaman zaten otomatik olarak sizin için en iyi olan sonucu uygularsınız. Hayat da detokslar bütünü olur böylece.

Sigara sağlığa zararlı ama siz zaten sağlığınız olduğu için sigara içersiniz. O fırtı çekerken önceliğiniz etrafa hava atmak, artistik gözükmek, boş zaman doldurmak falandır. Ama gelecekte sağlık sorunu arttığında "skmişim artistliğini, geberiyorum lan" deyip sigarayı bırakırsınız.

Özetle insanoğlu zaten çıkarcı bir yaratıktır, anlık olarak en çıkarına ne geliyorsa, onu yapar. Bu da bir çeşit detoks sonucudur. Post-modernizm zırvaları için kasılmaya gerek yok.
0
sinematematikci
(12.03.25)
(2)

sosyal medyaya video

Lanovaromana
merhabalar, müşteri bulabilmek için sosyal medyaya videolar koymak istiyorum. Ama video nasıl çekilir, nasıl editlenir, arkaya nasıl ses eklenir, alt yazı nasıl konulur hiç bir fikrim yok. İnternette de bir sürü video var konuyla ilgili ama hep ücretli video editleme programlarının reklamlarını yapı
merhabalar,
müşteri bulabilmek için sosyal medyaya videolar koymak istiyorum. Ama video nasıl çekilir, nasıl editlenir, arkaya nasıl ses eklenir, alt yazı nasıl konulur hiç bir fikrim yok. İnternette de bir sürü video var konuyla ilgili ama hep ücretli video editleme programlarının reklamlarını yapıyorlar... bu işlerden anlayan, ipuçları verebilecek olan var mıdır? Hatta saat kaçta, hangi gün video yayınlamak gerekir vb gibi her türlü bilgi işime yarar.
0
Lanovaromana
(12.03.25)
en basit olanı canva. video çekmek ayrı editlemek ayrı bir iş. capcut var. biraz karıştırıp güzel şeyler çıkartmak mümkün. her ikisininde free versiyonları ilk etapta iş görür.

paylaşım saatleri konusunda instagram profesyonel panodan takipçilerin aktif olduğu saatlere göre paylaşım yapabilirsin.
0
scudman1
(12.03.25)
ücretli inshot ile her şeyi yapıyorum. fiyatı da capcut gibi fahiş değil.
0
ground
(13.03.25)
(1)

baskentgaz sorular

absel
1. e-devlet ya da uygulama üzerinden abonelik olduğu yazıyor. hiç bir evrak teslim etmeden abone olabiliyor muyuz sadece güvence bedeli yatırarak?2. mevcutta abonelik olan bir yere yeni abonelik yapabiliyor muyuz? Önce eski abonenin fesih etmesi mi gerekiyor? Bu geçiş esnasında gaz kesiliyor mu?
1. e-devlet ya da uygulama üzerinden abonelik olduğu yazıyor. hiç bir evrak teslim etmeden abone olabiliyor muyuz sadece güvence bedeli yatırarak?

2. mevcutta abonelik olan bir yere yeni abonelik yapabiliyor muyuz? Önce eski abonenin fesih etmesi mi gerekiyor? Bu geçiş esnasında gaz kesiliyor mu?
0
absel
(12.03.25)
mevcut abonelik olan yere yapamazsınız. başkentgaz ve aski'de internet üzerinden abonelik var diyorlar ama ben hiç yapamadım, hep söğütözü'ndeki merkezine gitmek zorunda kaldım. enerjisa'da ise yapabilirsiniz, fakat orada da evde mevcut bir abonelik olmaması gerekli.

geçişte gazı kesmezler, keselerse bile aynı gün veya en geç ertesi gün mutlaka açarlar, merak etmeyin.
0
malheiros
(12.03.25)
(4)

Eski oyuncuları mutlu edecek online FPS oyunu

marowak
Süper güç, ışınlanma, pembeli ponponlu skin vs olmayan minimum 8vs8 takımlardan oluşan, team deathmatch tarzı basit modu olan bir oyun tavsiyeniz var mı? Kısaca eskiden cs 1.6'da 16vs16 dust 2 özlemimi dindirmek istiyorum. Platform bilgisayar, mümkünse fazla sistem istemesin ve aktif oyuncusu fazla
Süper güç, ışınlanma, pembeli ponponlu skin vs olmayan minimum 8vs8 takımlardan oluşan, team deathmatch tarzı basit modu olan bir oyun tavsiyeniz var mı? Kısaca eskiden cs 1.6'da 16vs16 dust 2 özlemimi dindirmek istiyorum. Platform bilgisayar, mümkünse fazla sistem istemesin ve aktif oyuncusu fazla olsun.
0
marowak
(12.03.25)
Hell let loose ile ilgili olumlu seyler duydum. Butun oyunlar artik microtranscation skin ponpon isine donmus durumda. Eskilerden BF 1 ve BF V hala aktif sanirim.
0
mirafiori
(12.03.25)
Quake 2 olabilir.
0
false pretension
(12.03.25)
call of duty 2
Quake 3 arena
Red alert 2
Company of heroes 2
0
sinematematikci
(12.03.25)
Delta Force yavas yavas tutmaya basladi CoD a alternatif olarak, ama Deathmatch var mi emin degilim. Extraction mod u guzel, bide 32 vs 32 modu var battlefield gibi.
0
The_Lollok
(13.03.25)
(1)

VFS polonya vize randevusu hk

lacrim
Selam arkadaslar,Yurtdisinda yasiyorum ve sevgili ebeveynlerim beni ilk kez ziyaret edecekler. Turkiye’de olmadigim icin vfs’yi arayamadigimdan burdan bilgili arkadaslara sormak istedim, zira randevu almak işi baya bir degismis. Uyelik alip telefon numarasina gelen kodla falan girmek gerekiyormus. B
Selam arkadaslar,

Yurtdisinda yasiyorum ve sevgili ebeveynlerim beni ilk kez ziyaret edecekler. Turkiye’de olmadigim icin vfs’yi arayamadigimdan burdan bilgili arkadaslara sormak istedim, zira randevu almak işi baya bir degismis. Uyelik alip telefon numarasina gelen kodla falan girmek gerekiyormus. Benim sorum su: hem anneme hem babama ayni gun icin randevu almak istiyorum, tek emaille giris yapip ikisi icin de randevu alabiliyor muyum yoksa randevu acildiginda biri icin randevu alip sonra sistemden cikip baska bir mail ile giris yapip ikinci randevuyu ayri bir sekilde mi almam gerekir?

Bilgisi olan ve yardimci olabilecek olanlara simdiden cok tesekkurler.
0
lacrim
(12.03.25)
kendin hesap açıp onlara aynı hesaptan ayrı ayrı randevu alabilirsin. illa onların hesap açmasına gerek yok.
0
jelly bear
(12.03.25)
(2)

İpad seçiminde yardım

rilog
Arkadaşlar merhaba İpad konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.Bugün 2 adet yeni ipad satışa sunuldu fakat biri a16 diğeri ise m3 işlemcili. İkisi de bildiğim kadarıyla sıkıntılı işlemciler. Şu anki piyasa koşullarında 25-30 bin bandında önerebileceğiniz en iyi ipad ne olur ? Yardımcı olursanız çok s
Arkadaşlar merhaba
İpad konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.
Bugün 2 adet yeni ipad satışa sunuldu fakat biri a16 diğeri ise m3 işlemcili. İkisi de bildiğim kadarıyla sıkıntılı işlemciler. Şu anki piyasa koşullarında 25-30 bin bandında önerebileceğiniz en iyi ipad ne olur ? Yardımcı olursanız çok sevinirim
0
rilog
(12.03.25)
ipad pro 11" 4. nesil M2 işlemcili
0
malheiros
(12.03.25)
m3 sıkıntısız olsa bile m2 13 air falan alın geçin.

m serisi işlemciler ve ipados çok at sırtı kelebek oldu, ipados gelişir falan diye bekledik ama yok aynı öyle bir overkill işlemciye gerek yoktu.


müzik ve 2d 3d motion prodüksiyonu ile uğraşmama rağmen manasız geliyor desktop ile tablette aynı işlemci olması. tek üretim bandını tüm ürünlere yaymak ekonomik olarak çok makul bir şey sanırım.
0
hedep
(12.03.25)
(8)

Cabuk yıpranan saçlara bakım önerisi

icimdekipollyannatinerebasladi
Merhaba,Saçlarım çok çabuk yıpranıyor. Banyoda sampuanladiktan sonra durularken koyun postu gibi iç-içe dolaşmış oluyor her seferinde. Krem kullanmadan dolasikligi açamıyorum. Açmak istediğimde yüzlerce saç teli elimde kaliyor. Bu yüzdende sac kestirmek durumunda kalıyorum. Bugün yine saçlarımı kes
Merhaba,

Saçlarım çok çabuk yıpranıyor. Banyoda sampuanladiktan sonra durularken koyun postu gibi iç-içe dolaşmış oluyor her seferinde. Krem kullanmadan dolasikligi açamıyorum. Açmak istediğimde yüzlerce saç teli elimde kaliyor. Bu yüzdende sac kestirmek durumunda kalıyorum.

Bugün yine saçlarımı kestirdim bir ay sonra yine aynı sorunları yaşayacağımı biliyorum. Saçlarıma ne kullansam böyle dolaşmasa, canlı pırıl pırıl görünse =)

Tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler
0
icimdekipollyannatinerebasladi
(12.03.25)
Şu an ne kullanıyorsunuz

L'Oreal elseve komple onarıcı ve dökülme karşıtı bakım gibi seçenekleri bende işe yaramıştı. Şampuan ve krem.
0
anon1m
(12.03.25)
> Krem kullanmadan dolasikligi açamıyorum.
Krem kullanın, saçınızı kremliyken tarayın.

Şurada hindistancevizi yağı ve 2-3 çeşit esans yağının saç için kullanımı var, iki haftada bir bunlardan birini yapabilirsiniz.
share.evernote.com

Saç tipinize ve işlem görüp görmediğine göre daha nokta atışı öneriler de gelebilirdi :)
0
kobuzchu kiz
(12.03.25)
Sirke su karsimini denemenizi tavsiye ederim, sabun kullananlar 'sac kremi' olarak bunu kullaniyor - eger sac kremi kullanmak istemiyorsaniz. Ya da sac islakken kullanilan kremler var durulanmiyor
0
kassiopeia
(12.03.25)
Bioxin sampuan kullaniyorum yumusacik oluyor hep.
Benim de sacim cok dolasir normalde.

John friedanin da sac kremini kullaniyorum ama onu hacim icin kullaniyorum. Eh fena degil bi market urunu icin.

Taramadan onceyse dalinin kolay sac tarama spreyini sikiyorum. Cok guzel aciyo saci. Butun bebek markalarinda var bu spreylerden.
0
Kittie
(12.03.25)
geçenlerde pantene gece serumu aldım öylesine, ne yapabilir ki diye düşünerek, aşırı fark yarattı, yumuşacık ve parlak hale getirdi, amazonda indirimde şu an, tavsiye ederim.
0
turk kizi
(13.03.25)
@türk kizi, link verebilir misiniz rica etsem?
0
sonsuz
(13.03.25)
bol bol su içmek ve biotin takviyesi.

kemik tarak nemli saça ama ıslak değil. hatta yapabiliyorsanız kuru iken tarayın. sık taramak.

kafa derisi masajı.

hafta bir susam yağı / tatlı Badem yağı veya hindistan cevizi yağı sürüp on beş dakika bekletip yıkamak. alerji testi yapın önceden iç bileğe. sıkıntı yoksa süreyi uzatabilirsiniz.
0
janderzel zartanyan
(13.03.25)
Merhaba,

Saçlarım boyalı ve cabuk yağlanan bir yapısı var.

Head & shoulders mentollü ve pantene kullanıyorum şampuan olarak.

Morfose'nin de taramayı kolaylaştıran köpüğünden aldım bu ara onu kullanıyorum. Bazende pantene'nin bukle belirginlestirici kremini kullanıyorum ama daha cabuk yaglandiriyor saçlarımı. Tavsiyelerinizi deneyeceğim teşekkür ederim.
0
🌸icimdekipollyannatinerebasladi
(14.03.25)
(4)

Sabiha gökçen iftar içecek sokmak

monicapp
Yemeği kendim getireceğim de içecek sokabiliyor muyum? Yasak mı
Yemeği kendim getireceğim de içecek sokabiliyor muyum? Yasak mı
0
monicapp
(12.03.25)
Ben daha once kendi mataramda, ve sanirim pet sisede su soktum. Baska icecek denedim mi hatirlamiyorum. Daha once de benzer birsey sorulmustu, orada da benzer cevaplar vardi. Ayrica mesela konu suysa, yurt disi ucussa freeshopta kucuk sular 1 euro falandi, disariya gore korkunc sayilir belki ama havalimani icin iyi fiyat bence.
0
mbond
(12.03.25)
İzmir ve İstanbul havaalanında içeride ücretsiz su sebilleri var. Girişte suya müsaade etmiyorlar ama boş şişe veya matara sokup sebilden doldurabilirsin.

İstanbul havaalanında ve İzmirde var, bugün gördüm. Sabiha'da da vardır diye düşünüyorum.
0
Mirket
(12.03.25)
Bu arada Sabiha ya son girdiğimde (yurtici) burger McDonald's ve Marmaris büfe vardı ve fiyatları bana havaalanına göre çok makul gekdi
0
kisa
(12.03.25)
ilk kapıdan sokarsın 2. kapıdan sokamazsın. sabihadan su sebili yok ben bulamamıştım 4-5 kişiye sordum.
0
jelly bear
(12.03.25)
(15)

Farklı Ekonomik Seviyeler

the feel good
Ceteris paribus; erkeğin ekonomik durumunun ve geçmişinin kıza göre her anlamda üstün olduğu bir senaryoda ciddi bir ilişki ve mutlu bir evlilik mümkün olabilir mi?
Ceteris paribus; erkeğin ekonomik durumunun ve geçmişinin kıza göre her anlamda üstün olduğu bir senaryoda ciddi bir ilişki ve mutlu bir evlilik mümkün olabilir mi?
0
the feel good
(12.03.25)
kadinin daha iyi oldugu senaryoya göre daha mümkün. ama burda erkek milyoner kiz feriha mi? yoksa biri orta biri orta üst mü?

bence genel olarak herkes olabildigince dengiyle birlikte olmali.
0
sonsuz
(12.03.25)
olmaz. denklik önemli.
0
deartheodosia
(12.03.25)
tersi duruma göre 100 kat daha mümkün.
0
bobinhoo
(12.03.25)
iliskilerin yuzde 99'u boyle degil mi zaten?
0
baldur2
(12.03.25)
Böyle genel geçer yargılar bana komik geliyor herkesin hikayesi, kafası başka. Neden olmasın??
0
thesomberlain
(12.03.25)
Olmaz hayat pratikleri çok farklı
0
grimavi
(12.03.25)
Denklik önemli.
0
diyecevaplandı
(12.03.25)
Tersi kesinlikle mümkün değil. Bu haliyle mümkün.

Erkekler bunu kullanarak karşı tarafı eziklemez. Ama bu genellemeye uymayan bir erkek kişisi de pekala vardır.

Erkek normal olduğu halde kadın kişisi bu durumu kompleks sebebi yapar da her durumda arıza çıkarırsa bu da bir mutsuzluk kaynağı olabilir.
0
Mirket
(12.03.25)
Niye mümkün olmasın ya. Tek önemli şey eğitim ve kültür farkının fazla olmaması bence.

Ha ama tersi çalışmaz +1000
0
synesthesia
(12.03.25)
"geçmişinin üstünlüğü" ile kasıt ne tam olarak? eğitim mi? kültür mü? seyahatler mi? travmatik deneyimlerden ari olmak yahut bolca zorlukların üstesinden gelinmiş olması mı? madde kullanımı- bağımlılıklar- cinsel- duygusal temas sıklığı yada seyrekliği mi? özellikle bir şeyi kastediyorsun ama anlaşılmıyor gibi hissediyorum.
0
loch ness
(12.03.25)
Olabilir ama kadının da bir atılım yapma motivastonu olmalı. Gelişime açık olmalı. Yoksa hem yürümez hem de adamı aşağı çeker.
0
runaway
(12.03.25)
Olmaz.
0
gabe h coud
(12.03.25)
@loch ness başka herhangi bir durumu kastetmiyorum. mevcut ekonomik durum ve geçmişteki ekonomik durum anlamında daha iyi bir vaziyeti ifade etmeye çalıştım. kısa ve genel bir entry. diğer koşulların eşit düşünüldüğü bir koşulda değerlendirmeye alınmasını istemiştim. anlaşıldığını düşünüyorum.
0
🌸the feel good
(13.03.25)
bence cinsiyetten tamamen bağımsız olarak denklik önemli, her anlamda. buna ekonomik durumdan, yaşanmışlıklara, kültürel duruma kadar çok fazla şeyi dahil edebiliriz. dil bilmeyen biriyle zorlanıyorum ben mesela, bu komik geliyor ama değil, denedim de geçmişte önyargılı olduğumu düşünüp ama ıhıh. ya da hayatında hiç yurtdışına gitmemiş, başka kültürlerden insanlarla hiç zaman geçirmemiş gibi gibi.

grimavinin dediği gibi, gündelik hayat pratikleri çok farklı oluyor.
0
Phoebe
(13.03.25)
insanlar yeşilçam filmi sanıyor hayatı hala. olmaz. ama denemek istiyorsan hayat senin hayatın.
0
deartheodosia
(13.03.25)
(3)

Bayram tatili için otel tavsiyesi.

civcivlerin dedesi
Merhaba, ekşi sözlüğün tatil guruları sizlere işim düştü, Ramazan Bayramı tatilinde iki aile ve çocuklarımız 30/05/2025 giriş yaparak 3 gecelik her şey dahil bir tatile çıkmayı düşünüyoruz. Antalya ya da Muğla bölgesinde alkol ve yemeklerin güzel olduğu bir otelde huzurlu bir tatil için sizlerden ya
Merhaba, ekşi sözlüğün tatil guruları sizlere işim düştü, Ramazan Bayramı tatilinde iki aile ve çocuklarımız 30/05/2025 giriş yaparak 3 gecelik her şey dahil bir tatile çıkmayı düşünüyoruz. Antalya ya da Muğla bölgesinde alkol ve yemeklerin güzel olduğu bir otelde huzurlu bir tatil için sizlerden yardım istiyorum. Bu konulardan pek anlamadığım için sizlerin fikirleri benim için çok değerli.
0
civcivlerin dedesi
(12.03.25)
Ali Bey otellerine bakabilirsiniz.
0
kumandanim
(12.03.25)
melas resort antalya.
0
tolgan
(12.03.25)
Ramazan bayramı mı kurban bayramı mı hocam ? Yazdığınız tarihler çelişiyor da.
0
rilog
(12.03.25)
(2)

Milano'da Alışveriş

isiaha
Milano'da outlet ya da uygun fiyatlı mekan tavsiyeniz var mıdır?
Milano'da outlet ya da uygun fiyatlı mekan tavsiyeniz var mıdır?
0
isiaha
(12.03.25)
Bu işin top noktası Serravalle Designer Outlet. Şehirden 90 km falan uzakta, birçok markanın outlet mağazasının bulunduğu dev bir alışveriş merkezi. Şehir merkezinden shuttle otobüsler gidiyor. Gidiş geliş ücreti 20 euro diye hatırlıyorum ama yanlış olabilir. Tamamını 1 günde gezmek imkansız. Birbirlerine yakın mağazaları önceden belirleyip planlı gitmek lazım. Ayrıca yankesici doludur. Çantanıza cebinize bakar olun.
0
bak raist tavsanciklar
(12.03.25)
Eger Serravalle'ye arabayla gidecek olursaniz cok dikkatli olun, yan kesicilere ek olarak cami kirip hirsizlik da cok yaygin.
0
kassiopeia
(12.03.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.