[]

Moralim çok bozuk, lütfen bana bir akıl verin / pırlanta oyuncak şikayet

Korktuğumdan değil ama bu sefer de bir tehdit alıyorum pırlanta oyuncak isimli firmadan.

Konu şuydu: www.eksiduyuru.com

Ben bu adamdan kafasına estikçe artık bela ve şimdi de tehdit mesajları almak istemiyorum.

Yapmış olduğum şikayetleri silmeyeyim mi, yoksa pes mi edeyim? :(

 
Whatsapptan engelle?


  • Wilhelm  (11.10.15 21:04:42) 
Bunu bi avukata göster, pes etme bence. Bu nedir ya, yaptığı beddua zaten saçma sapan, gereksiz gökten kemik yağardı. Bir de tehdit ediyor. Asıl bunlarla kendisini ele veriyor haberi yok salak. Seni sindirmeye çalışıyor.


  • bigbadabum  (11.10.15 21:07:12) 
kendini bu kadar yorduğuna değmez. ağzına ne geliyorsa söyle, sonra da numarasını engelle gitsin. şikayetlerini de hiçbir yerden silme sakın. kazanabileceği hiçbir şey yok.


  • hypervaskulerdondurucu  (11.10.15 21:09:45) 
eleman hangi platformdaysa oraya sikayet et. yani ornek olarak gittigidiyor ise mercilere soyle. yuh yani, insanlara bak.


  • evimin paspasi  (11.10.15 21:10:51) 
Büyük olasılıkla içi boş ama sen yine de bir avukatla görüş ve gerekirse savcılığa git. Şikayetleri niye siliyormuşsun? Sen haklısın, sen o şikayetleri etmeseydin ve ettirmeseydin, hala o köy eşyaları bekleyecekti. Biz internete yazmış birkaçını biliyoruz, belki bilmediğimiz bir kısmı da vardı.

Edit: hypervaskulerdondurucu'yu okuduktan sonra ona hak verdim. Engelle gitsin.
  • aychovsky  (11.10.15 21:14:58 ~ 21:16:15) 
Bunun gibi tipler boşa sallayıp insan korkutmaya bayılırlar. Büyük ihtimalle mesele sözlükten silinsin, unutulsun gitsin diye uğraşıyor bu şekilde. Dengesiz de bir tip belli.

Şikayetleri, yazılanları kaldırmamanız insanların sonrasında sorun yaşamaması için en iyisi. Ayrıca iş inada binmiş, ben olsam hayatta kaldırmazdım. Haklısınız zira. Dava açılsa bile kazanırsınız muhakkak. Ortada iftira yok, iyi niyetiniz çok bariz şekilde ortada ve mağdursunuz.

Siz üslubunuzu bozmadan, sizi bir daha herhangi bir şekilde rahatsız etmemesini, iletişime geçmemesini, aksi takdirde sizin de hukuki haklarınızın bulunduğunu kibarca hatırlatabilirsiniz sanırım. Avukatla tehdit ediyor ama, savcılık lafını duyunca da geri adım atar büyük ihtimalle.
  • sevgikusunkanadinda  (11.10.15 21:17:43) 
cuma gününe sığınmış çirkef birisi belli ki. seni dualarla korkutmaya çalışıyor. iyiymiş ya, her nefret ettiğine beddua et sonra başına bişeyler getir.

bunların hepsi delil. hiçbirini silme. soğukkanlı davran, pes edecek bir şey yok. sadece laflarını sindirme, kafana takma yeter ;)
  • kupigometa  (11.10.15 21:18:19) 
Teşekkür ederim fikir veren herkese. Whatssapp'tan engellersem beni avukata verme durumunda daha çok delilden men etmiş olmaz mıyım kendimi?


  • dessy  (11.10.15 21:21:57 ~ 21:22:09) 
adı belli telefonu belli sitesi belli, git savcılığa şikayet et.


  • loser blueser  (11.10.15 21:28:06) 
Engelleme sakın, sessize al. Bunlar delil sonuçta. Ver savcılığa gitsin, uğraşsın dursun.


  • roket adam  (11.10.15 21:30:38) 
Sanırım şuradaki yazılanları gördü? eksisozluk.com

Yorumlar dediğine göre?

Of karabasan!
  • dessy  (11.10.15 21:32:11) 
şikayet edin lütfen, savcılığa verin de görsün kim kimi pişman ediyormuş. avukata verecekmiş...
hiç bir şey yapamaz. öyle hakaret etmek tehdit etmek kolay mı. şikayet edin ve her şeyi buradan ve sözlükten yazmaya devam edin.

  • veritaslibertas  (11.10.15 21:33:38) 
roket adam+1

Sessize alın, bildirim kısmını da kapatın. İlk günkü kadar temiz olacaktır WhatsApp hesabınız.

Belki buradaki bir avukat arkadaş da meseleye dair yardımcı olabilir sizlere.
  • sevgikusunkanadinda  (11.10.15 21:33:48) 
Bence mesajı paylaşmayalım, özel mesaj ifşasına giriyor. Şu anda haklısın ama sözlükte yayınlanırsa, oradan kaybetme bir şeyleri.


  • aychovsky  (11.10.15 21:47:47) 
O zaman bir avukat arkadaş bilgi verebilir mi? eksisozluk.com başlığı altında bazı mesajların ekran görüntüleri var, onları silmek gerekir mi? E ama adam tehdit ediyor, ya ben iftira atıyorsam?


  • dessy  (11.10.15 21:50:55) 
Şahsi kanaatim adamın boş beleş konuştuğu. Avukata gidecek insan avukata gidiyorum demeden gider, gidecekse bile en azından küfür ve tehdit etmemesi gerektiğinin bilincinde olur. Avukata gittiğinde avukat ona sen de keşke küfür/hakaret ve tehdit suçlarını işlemese imişsin be birader diyecek.

Öncelikli olarak mesajlaşma görüntülerini kaldırın, sadece özet geçin, ''Ürünleri geç gönderdiği ve günlerce yalan söyledikleri yetmediği gibi, haklarında sosyal medyada yorum yaptığımda beni itibarımı ve onurumu lekelemek ile tehdit etti.'' deyin mesela.

Muhtelemen sizi ticari işletmenin itibarını haksız yere zedelemeye çalışmaktan kıstırmaya çalışacaktır avukat ancak boşa bir uğraş olur. Ortada işini zamanında yapmadığına, malları zamanında teslim etmediğine dair dolu mesaj var, siz onların itibarını zedelemiyor, mağduriyetinizden bahsediyorsunuz. Mağdur olan sizsiniz, bunu unutmayın. Daha fazla kanıt olsun diye de sinirinizi bozmaya değmez, engelleyin gitsin. Dava da açamaz, yemez bir tarafı.

ek: engelleyince mevcut konuşmalar uçuyor mu bilmiyorum, yedekleyin veya ekran görüntüsünü alın da. Eğer sinirim bozulmaz diyorsanız bırakın konuşsun dursun.
  • kaymaktutmayansicaksut  (11.10.15 22:00:48 ~ 22:02:37) 
Geri adım atmayın, korkacak kişi siz değilsiniz zaten. Bakmayın bunlar atıp tutarlar, ama polisi gorduler mi altlarina ederler. Azıcık hukuk bilgisi olsaydı zaten böyle aleni hakaret edemezdi size. Amaç sadece baskı kurup size geri adım attirmak, başka bi numarasi yok. Resmi kanallara başvurun.


  • gusano  (11.10.15 23:29:22) 
Birisi firmanın numarasını internet sitelerinden bulup aramış, adam bu kez arayan arkadaşa "benim mit'ten 3 tanıdığım var, seni yakalatacağım, o hayvan kız (benim için) da görecek gününü" demiş :D

Of allahım!

Yazıyorum ki kayıtlarda dursun.
  • dessy  (12.10.15 11:52:52) 
Kanıt olması açısından, cep telefonları için konuşma kaydeden uygulamalar var. Bir daha konuşmadan önce bu uygulamalardan birini edinin ve konuşurken konuşmayı kaydetmiş olun. Gerekirse onu da kanıtlara eklersiniz. Sürekli tehdit sallıyor adam. Bunların içi boştur genellikle.


  • aychovsky  (12.10.15 12:01:47) 
Sorun şu ki; adamla ben muhatap olmuyorum. Yani adamın yazdığı mesajlara da cevap vermiyorum, beni aramalarını da açmıyorum. Buradan arayan arkadaştan da haberim yoktu, numarasını isteyen oldu ama ben haklıyken haksız duruma düşmemek için numara falan da paylaşmadım.

Ben en iyisi savcılığa... Kapısından geçmedim bugüne kadar gerçi ama :((
  • dessy  (12.10.15 12:04:14) 
Hemen savcılığa ya da en yakın karakola. Yarım saatlik işiniz var. Kesinlikle ihmal etmeyin


  • han20  (12.10.15 12:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.