(16) 

türkiye'de hiç bir şeyin yetmemesi

avatar is back #1581419 
yani gerçekten illallah ettirdi. yürüyüşe parka çıkıyorum her yer insan, pikniğe gidiyorum yer yok, arkadaşlarla akşamları sakin cafe aramak için çokça cafe geziyoruz, bi yemeğe gidelim desek güzel mekanın önünde 10 dk sigara içip bekliyoruz, bayrama memlekete uçak bileti bakıyorum şimdiden haftanın 2-3 günü dolmuş kalanlarda da az yer var fiyatlar uçmuş, otellere baktım ailemi götürsem mi dedim, oteller tıklım tıklım. bunları geçtim, konut yetersiz araç yetersiz neye baksam ya yetersiz ya da çok talep görüyor.

abi bu nedir ya? gerçekten ülke nüfusu 2010'da 30 milyondu da biz mi bilmiyorduk yoksa şimdi 150 milyon mu? bir arkadaşla tartıştık bu konuyu, ben biz türklerin çok ciddi tüketim düşkünü olduğumuzu ve aşırı sosyalliğe bağladım o ise, yüksek istihdam ve yüksek maaşlara bağladı, köyden kalkıp gelen hastanelerde sağlıkçı okullarda öğretmen kamuda memur, öyle ya da böyle 1500$ maaş alıyor herkes neredeyse.

cidden nedir bu ya?
(8) 

Türkiye'de ki şu yemek olayı.

avatar is back #1581313 
yani benim mi çok gözüme batıyor bilmiyorum ama son 1-2 senede artık iyice takıntı yaptım bunu. işyerinde olsun, aile akraba efradı arasında olsun sürekli bir yemek yeme, yemek yiyelim muhabbeti var. bu oburluk falan değil de daha çok şöyle, "oo x'cim yeni işin hayırlı olsun ne zaman tatlını yiyoruz" , "abi haftaya bayram arefesi izindeyiz ama gelirsek çikolata hediye ediyorlarmış mutlaka gelelim" gibi gibi şeyler. yani bakıyorum insanların altında milyonluk araba, 3 kuruşa kredi ödeyerek ev almış hali vakti yerinde bildiğin zengin ama hala gözü "oo beleş baklava lan, oo bizi yemeğe götürdü oo" artık çok kafayı takmaya başladım. kopma noktası ise geçenlerde birisi baklava gezdirdi aramızda biz de 1-2 kişi sohbet ederken geldi keyifle yeyip teşekkür ettik, terfi alan arkadaşı tekrar tebrik ettik falan ama bazılarına sanki piyango çıkmış gibi mutluluk vuruyor, ertesi gün bile mevzusu döndü "ya ne tatlı verdi sağolsun çok iyidi" bilmem ne diyor. hadi bu bir iki kişide olsa anlarım da o kadar çok ve yaygın ki.

3-4 sene önce bir büyüğümle konuşurken konu yine böyle bişeye gelmiş "abi koskoca x kurumunda çalışan adama ne alaka şunları (gıda) göndermiş" sorusuna "yok olm ne koskocası onları en çok böyle şeyler mutlu ediyor" falan demişti.

fakirlik, yoksulluk içinde doğmuş olmak falan diye yorumluyorum bunları hep ama ben mi çok kafama taktım yoksa siz de bunu fark ettiniz mi?
(2) 

şu tarz bir websitesi-uygulama vs nasıl yapabilirim?

avatar is back #1581273 
yayınlamayacağım, html bile olur, bir uygulama üzerinde de olur hiç fark etmez.

türkiye haritası olacak, haritada 81 ile ait veriler olacak, tıklandığında bir bilgi kartı ekrana gelecek ve kartta ıvır zıvır bazı görselli yazılar yer alacak.

bunu en pratik nasıl yapabilirim? 81 ile ait geojson hazır, içine atayacağım bilgiler hazır. sadece eşleştirmek ve modern güzel bir ui hazırlamak istiyorum. teşekkürler
(1) 

Bu hangi filmdi? Şener şen Kemal sunal

avatar is back #1581030 
Kalabalık içinde şener şen, Kemal sunala dönüp “ula bütün şeytanlıklar senin başının altından çıkıyor itoğluiit” diyor sonra dönüp yarından tezi yok namaz kılmaya vaktiniz kalmadan çalışacaksınız diyor. Köylü de okul istiyor şener şen camii yapmak istiyor
(2) 

uzlaştırmacılar ne kadar kazanıyor?

avatar is back #1580911 
arkadaşım normal işinde gücünde arada bu uzlaştırma mevzuları da dönüyor, para konuşmayı sevmiyoruz diye sormadım ama buradan yaklaşık ne kadar kazanılıyor? öyle aşırı bişey de yok arada geliyor işte anladığım kadarıyla. yani ayda 3-4k falan mı yoksa 20k-30k falan mı gelir elde ediyorlar?
(7) 

kuyumcular vergi veriyor mu?

avatar is back #1580858 
yok kambiyoydu şu bu onları geçelim. adamın eline x liradan altın geliyor, kar koyup satıyor veya x liranın altından bozdurmak isteyenden alıp, karlı fiyattan satıyor. bunu devlet vergilendiriyor mu? çünkü görebildiğim ve konuştuğum kadarıyla kuyumcular hem doların uçuşu hem güvenli liman vs vs deli gibi para kazanmışlar gibi. peki ya vergisi? yoksa ona da kulp bulup vergisiz takılmaya devam mı?
(7) 

Köpek için gps

avatar is back #1580849 
Kaybolma kaçırılma durumlarına karşı önlem olarak gps ile takip etmek istiyoruz. Çözümler nelerdir? İlk akla gelen gps’li tasmalar. Önerir misiniz? Bir de deriye vücuda falan var mı gps vs? (Bu kısmı hiç bilmiyorum öyle akla geldiğinden mütevellit sordum)
(8) 

çalıştığınız yerde olan, keyifli şeyler neler?

avatar is back #1580570 
bizim şirkette bir kaç tane bisiklet ve scooter var mesela, hep duruyor öyle arada koridorda falan turluyoruz. bir arkadaşımın da çalıştığı yerde eğlence odası var, ps5 langırt ve masa tenisi var.

siz de ekstra neler var? ya da arkadaşımın ofiste, eski ofisimizde şu vardı diyebileceğiniz, hoş şeyler neler?
(3) 

deniz gören havuzlu villa tatil bölgesi

avatar is back #1580308 
istediğim yerleri gösterir örnek fotolar;

panel.mavillam.com(26).jpeg

panel.mavillam.comı-kiralık-villalar-mavillamVuaKJyB3BuAj.jpeg

kaşta uyguna çok güzel yerler var ancak, düşündük taşındık uzak olacağı için vazgeçtik, istanbul'a yakın böyle yerler için civara baktık ama bulamadık pek, marmara civarına - marmarayı gören yerlere baktık ama göremedik. böyle yerler nerede olabilir, istanbuldan bir kaç saat uzaklıkta?
(1) 

kod - dosya yüklemeli ve analiz etmeli yapay zeka uygulaması

avatar is back #1580296 
bir kaç parça kod var. bir kaç bin satırdan oluşuyor. amacım direkt bunu bir yere yükleyip sürekli yapay zeka ile konuşarak çalışmak istiyorum. bunun için en ideali nedir? chatgpt ve claude kullanıyorum ama bunlar 3-5 sorudan sonra sorduğum sorulara normal cevap veriyorlar ama ben belge üzerinden ilerlemek istiyorum. sapmasın kafasına göre cevap vermesin istiyorum.
(2) 

uçağa bunlar alınır mı? kabin

avatar is back #1580279 
- 6-8 dilim kapta baklava
- bir kaç baharat - poşette
- 3 dal cugara ama japon menşeili kağıdı tütünü farklı
- 150-200 gr çiğköfte - kapta

yurtiçi uçuş - iç kabine verilecek çanta içinde
(11) 

avrupadaki et dönerler hk

avatar is back #1580258 
bunlar neden böyle ya? videosunu da görünce aklıma geldi, bir kaç yerde yedim etler böyleydi, tavuklar yine bilindik idi. özellikle uk'de böyle.

x.com

videoda sağdaki kesiklere bakınca anlarsınız sanki yaprak dilimli ama fazla tavada kalıp yanmış gibiler. tadları ise leş. kıymamı ne bunlar? yani bizimkilerle alakası bile yok. hatta ilk yediğimde domuz mu bu falan demiştim. hatta direkt german doner'den fotoda atayım ; media.timeout.com birebir böyle.

bu başka bir et mi? yapısı mı farklı ne bu
(7) 

bir kaç ton fındığı kime satabilirim?

avatar is back #1580094 
her sene 1,5-2,5 ton arası fındık hasatı var. klasik her fındık üreticisi gibi bu fındıklar aracılara satılıyor. onlarda genelde ferrero'ya vs satıyor.

ancak mesela son hasat-satış zamanı olan eylül ekim 2023'de 82 liraydı. satarken de yine bişeyler oluyor 76-78 liraya satılıyor. ancak şu an dışarıda bir kg fındık 450 lira ile 700 arasında satılıyor kalitesine göre. muhtemelen bu sene 2024 için de fındık kilosunu 130-140 liradan alacaklar. sonbaharda ise raf fiyatı kim bilir ne olacak.

daha önce yurtdışına heves ettim ancak onda da karşı taraf avrupaya x ili deposuna kadar nakliye + bilmem kaç farklı gramajda paketleme vs vs istediği için vazgeçtim. o kadar detaya girebilsem zaten seninle uğraşmam deyip geçtim.

bunu bir şekilde bir yerlere satmak istiyorum ama hiç bilgim de yok açıkçası bir yol gösterebilecek veya "ben olsam bunu denerdim" diyeniniz var mı?
(1) 

temmuz memur zammı nasıl olacak

avatar is back #1580030 
normalde diyelim ki %15 6 aylık zam verilirdi, sallıyorum enflasyon %18 çıkarsa da, %3 fark deyip %18 zam olurdu ama bu ocakta enflasyon ne kadarsa %15'in üzerine koyup verdiler. ama şimdi temmuz için yine baştaki gibi %10'un üstündeki fark kadar verilecek diyor. hangisi doğru? 6 aylık enflasyon %25 çıktı diyelim, %10'un üstüne %15 farkı koyduk %25 zam yaptık mı olacak yoksa %10+25 şeklinde %35 mi?
(2) 

kent lokantaları hk

avatar is back #1579998 
1- isteyen herkes gidebiliyor mu yoksa öğrenci kartı yaşlı vs gibi gruplara mı açık. pat diye hocam bi menü aliyim, buyrun 40 lira şeklinde mi yoksa?

2- herkese açık ise bu fiyatlarla aşırı kalabalık olmaz mı? sıra kuyruk falan var mı?

3- daha önce gideniniz varsa tadı ve temizliği nasıl?
(2) 

şöyle bir program kod script vs var mı?

avatar is back #1579858 
x konusunda son 10 senede yazılmış makaleleri taratıp içinde en çok geçen kelimeleri bulmak istiyorum. bu mümkün mü? biraz data mining de yapacağım sonra, mesela 10 sene önce a kelimesi günümüzde makalelerde yer alma oranı olarak %13 artmış vs gibi sonuçlara da bakacağım. bunlar için bir kod, program uygulama var mı?

uygulama yoktur da python'da yazılabilir ama anlamlı sayıda olması için çokça makaleye nasıl erişeceğim? abstract üzerinden yürümek istemedim.
(4) 

geçmiş çağlarda beslenme - yeme içme hk

avatar is back #1579829 
oruçluyken fark ettim aklıma geldi de biraz düşündüm.

yani gün ortasına doğru dahi bişey yemeyip içmeyince baş ağrısı, halsizlik bitkinlik boy gösteriyor. tüm insanlık olarak sabahalrı bişey yiyip içiyoruz, öğle vakitleri bişeyler yiyip içiyoruz, akşamları da çok sağlam besleniyoruz. suyuydu içeceğiydi falan ayrı zaten. hadi bir kaç asrı geçtim binlerce yıl önce bu düzen nasıldı? sallıyorum çin'de şian'da 3000 yıl önce veya anadoluda 2000 sene önce millet böyle sürekli bişeyler mi yiyordu?

yoksa zaten düzensiz beslenme, eksik beslenme şu bu 35-40 yaşında ölüp gidiyorlardı deyip geçer misiniz?
(2) 

kadın girişim desteği - kosgeb - genç girişimci desteği vs

avatar is back #1579769 
yakın bir tanıdığımız var, aile küçük bir işletme açmak istiyor ama birikimleri yok. gerekli belgeleri, sertifikaları yani yeterlilikler var ama bana sordular araştırabilir misin diye de güncel bişeyler bulamadım, yardımcı olur musunuz?

evdeki genç kadın üzerinden de olabilir bu başvuru, yoksa anne üzerinden de olabilir. aklıma ilk kadın teşvikleri kredileri geldi, kosgeb olur, bankalar olur hiç fark etmez. var mıdır bir yol gösterebileceğiniz?
(9) 

yurtdışı acenta üzerinden türkiye'de tatil rez. etmek hk

avatar is back #1579765 
bilindik iyi otel zincirlerinden biri üzerinden 1 haftalık antalyadaki bir otelin tl karşılığı 33k, aynı oteli tr üzerinden kendim yapmaya çalışınca 60-70k istiyor 7 gece için. ben yurtdışı site üzerinden satın alıp bilgilerimi girip ödemeyi yapmak istiyorum ama bunlar girişte hayırdır birader sen yabancı değil, no türko falan demesinler? ya da en kötü odayı verirler falan elimde bavulla milletle kavga etmeyi asla istemem.

daha önce yapan eden var mı? tecrübelerinize ihtiyacım var.
(3) 

iki farklı tatil yeri arıyorum. önerileriniz var mı?

avatar is back #1579642 
birini mayıs için diğerini daha çok yaz için arıyorum.

1- bunu tek ya da bir kaç arkadaşımla gidebileceğim, partili müzikli (kaliteli müzik değil hande yener, serdar ortaçlı cıstaklı vs), mümkünse müzikli havuzlu gece eğlencesinde köpük partili vs olsun. tadında keyfinde ergen gibi eğlenelim akşam dönüp güzel bir yemek yeyip uyuyalım kafasında bir yer bakıyorum. antalyada vs var böyle çok yer ama abartıp gerçek ergen mekanı, recep ivedikçilerin oteline düşmek de istemiyorum. ama elit, entelektüel, kültürlü sakin mekan olmasını asla istemiyorum.

2- ailemle ve artı olarak teyzemi de alıp götürebileceğim, ilk maddenin 180 derece zıttını arıyorum. onlar da çok sakindir ama gezmeyi tatili severler. yine deniz kenarı olsun istiyorum ama huzurlu nispeten az sıcak, mahallesi yürüyüş yerleri güzel, pazarı olan, doğası güzel yer bakıyorum. akla ilk foça alaçatı geliyor ama bunlara hiç gitmedim tamamen yanılıyor da olabilirim. burda da tek istediğim uçuk kazıkçı yerler olmasın ve yapmacık ölü gibi olmasın. bildiğimiz güzel bir köy-kasaba vs havasında olsun.

bu ikisi için önerileriniz neler olabilir?
(1) 

Bu hangi parti seçim müziği?

avatar is back #1579565 
(1) 

veri analiz sonuçlarını görselleştirme

avatar is back #1579402 
python'da analiz yapıp klasik plotly, matplotlb falan kullanıyorum da artık aynı şeyleri görmekten midem bulandı, nette bazen o kadar güzel grafikler görüyorum ki kendi analizlerimi açınca köylü gibi hissediyorum.

nedir hocalarım bu işin sırrı, çözümü? sonuçları çekip ayrı bir yere mi atıyorsunuz görselleştirme için napıyorsunuz?
(17) 

Yerel seçimlerde ibb ve abb’yi kim kazanacak?

avatar is back #1579385 
İstanbul ve ankarayı merak ediyorum. Ankara için mansur yavaş yüksek ihtimal diyor arkadaşım ama istanbulu bilemem diyor. Hiç anket falan bakmadım bu sene, durum nedir iki şehir için de?
(1) 

Linkedin’de bir şirkete yeni girenleri bulabilir miyim?

avatar is back #1579013 
En az x şirketinde 3-4 kişi bulup mesaj atmam gerekiyor ama hepsi yeni girmiş olmalı, şirket büyük yüzlerce çalışanı linkedşn de var, böyle bişey varsa bulurum illa da var mı bu özellik? Yani kuruma tıklasam en son kurumu çalıştığı yere ekleyen var mı?

Not: hesabım yok, eğer bu var derseniz üyelik açacağım linkedin de
(1) 

python için data çalışma önerisi

avatar is back #1578988 
işim gereği sıkça python kullanıyorum ancak visualize olsun, data analysis olsun çok fazla yaptığım için tekrara düştüm gibi geldi, bu aralar farklı bişey de ufukta görünmüyor.

biraz kaggle falan baktım da sıradan şeyler geldi, yani hepsi çok kolay diyemem ama uzun uzun uğraşasım yok.

acaba sizin "şu datayı çalışabilirsin" dediğiniz şeyler var mı? en son LA open data'dan 3-5 data indirmiş onları manipüle etmiştim. big data çalışılabilir gibi görünüyor bir de makine öğrenmesi vs baksam mı dedim de bana çok da bir katkısı olmayacağını düşündüğüm için vazgeçtim.

yine data analysis, data vis. bunlarla takılmaya devam etmek istediğime karar verdim. var mı bir platform veya öneri bakabileceğim?
(4) 

ofis masası aksesuar önerileri

avatar is back #1578884 
masam görece büyük, şu an boş görünüyor. 1-2 bişey almak istiyorum ama çok sıkıcı ve aynı şeyler var nette. ne önerirsiniz acaba? 1-2 çiçek var sadece başka ne olabilir?
(3) 

Süper kupa niye geçen sene oynanmadı?

avatar is back #1578875 
Haziranda lig ve kupa şampiyonları belliydi, haziran sonuna doğru veya hadi olmadı temmuzda vs olması gerekmez miydi? Ne saçmalıktı ki taa aralığa falan uzadı ordan nisan oldu şimdi yine erteleniyor?
(1) 

uçak bileti alırken hata verdi ama para kesilmiş.

avatar is back #1578759 
kartta provizyonda görünüyor ama işlem hata uyarısı verdi bilet falan da yok görünmüyor. bu para geri otomatik mi yatacak mh ile mi konuşayım? dakikalardır ulaşmaya çalışıyorum ama mümkün değil ajete ulaşamıyorum
(3) 

Uçucu esansiyel yağları vileda suyuna dökebilir miyim?

avatar is back #1578723 
Güzel bir kaç yağ aldım netten de, parkeli büyükçe bir salonu temizlerken 5-6 damla atayım suya koku salsın istiyorum da oluyor bu değil mi? Böyle deneyen varsa öneriniz var mı şöyle yap vs diye
(1) 

Binance nasıl usdt %15 faiz veriyor?

avatar is back #1578708 
En son terra bunu yaptığında adamların açığını buldular köklerini kuruttular, zaten o para da ponzivari dolaşıp duruyordu sadece uzun ve daha sağlıklı bir sistem kurmuşlardı.

Peki binance ne yapıyor ve neden yapıyor? Kriptonun en cafcaflı dönemi bile bunu yapmayan şirket şimdi neden yapıyor?
(2) 

apple'ın reklam politikasını şikayet etmek istiyorum.

avatar is back #1578686 
komik gelebilir ama tak etmiş durumda.

işim gereği haftada 6-7 uygulamayı test etmem gerekiyor. onun haricinde de sıkı bir oyun ve uygulama kullanıcısıyım. internet bağlantılı kullanırım %90.

ancak oyunlarda veya uygulamalarda çıkan reklamlar artık asabımı bozdu.

- 5 saniye içinde reklamın kapanacağı sayacı çıkar, 1'den sonra hemen çarpı çıkmaz 2-3 saniyelik animasyon gelir
- bazen çarpı çıkıyor çarpıya basıyorum sanki ekrandaki "indir" butonuna basmışım gibi appstore'a yönlendiriyor! hayır ben çarpıya bastım anasını satayım ya, elimdeki cihaz iphone 15 pro bu telefon ile hassas çizim bile yapıyorum ama kocaman çarpıya basmaya gelince mi davarlaşıyorum?

bu ve nicesi. cidden hakkımı aramak istiyorum. 10 saniyede bir bile reklam koysun uygulamalar ona şikayetim yok. kullanmam ya da satın almam, almışsam da iade ederim bu kadar basit. ama diğer şeylerde aptal yerine konulmak sinirlendiriyor cidden.

apple'ın kendisine uzunca mail yazmak istiyorum ama kaale alınır mı? değilse başka ne yapabilirim? eu'da oturumum var oradan da şikayet edebilirim ama bişeyler yapmak istiyorum cidden.
(6) 

her sabah yağlı hissetmek - duş alma zorunluluğu hissetmek

avatar is back #1578659 
istisnasız hep böyleyim yıllardır, duş almadan işe gittiğimde daha çok kötü hissediyorum, önceki akşam 6-7de bile almış olsam aynı şey oluyor. saçım baya kısa ama sürekli sıfıra vursam rahat etsem diyorum çünkü kafama zeytinyağı dökülmüş hissiyatı var, aynada baktığımda saçlarım baya normal, yağlı görünmüyor bile ama o kafada yüzde hissiyat var işte.

bunun çözümü nedir? sabun da şampuan da kullansam bu hissiyat aynı. gün içinde elimi yüzümü yıkar ferahlarım yani temiz de tutuyorum aslında cildi ama eksik mi yapıyorum?

önerileriniz nelerdir? cilt saç kremleri mi kullansam ne dersiniz?

bir video-kanal arıyorum

avatar is back #1578635 
yabancı idi ama twitter veya instagramda meşhurdu, biraz eskimsi videolar vardı, mesela gün ışığında bahçe videosu arkada kuşlar cıvıldıyor, başlığı "2005 your childhood" falandı. ya da salonda halıya düşen ışık süzmesi videosuydu yine hafif rüzgar sesi falan benzer başlıklar.

videolar 5-10 sn falandı,
(5) 

Ramazan bayramı tatili 9 gün olacak mı?

avatar is back #1578532 
Evet veya hayır ise ne zaman belli olacak bu? Çok da zaman kalmadı şimdiden belli olması gerekmez mi
(2) 

1-2 ufak kod projesini nasıl nette yayınlayabilirim?

avatar is back #1578469 
2’si html 1-2 tane de python’da ufak şeyler yazdım local de takılıyorum ama bir yerlerde paylaşmak istiyorum nereyi kullanabilirim? domainim ya da websitem yok. Ücretsiz alan sağlayıcıları da istemiyorum proje.ucretsizwebsitesi.gg gibi saçma şeyler olmasın.

Github pages’de yapılabiliyormuş ama kodları paylaşmayı düşünmüyorum içerisinde ücretli api’ler vs var
(5) 

afganlara neden afganlı diyorlar?

avatar is back #1578333 
ülke: afganistan, vatandaşı: afgan

ama herkes afganlı diyor. yanlış değil mi bu kullanım?
(3) 

çamaşır makinesi modları aşırı uzun sürüyor.

avatar is back #1578258 
normal 40-60 derece programlar 3,5 saat civarı sürüyor. neredeyse tüm modlar böyle ama. artık bunaltıyor saatlerce böyle olması.

ne yapabilirim neden olabilir bu?

altus 7101 L
(1) 

tod tv para iadesi nasıl alabilirim?

avatar is back #1578246 
fenerbahçe paketi almıştım ama maçın ilk yarısı bitecek neredeyse ve açılmadığı için izleyemiyorum maçı! kaçak yayından izliyorum mecburen.

ödediğim hizmeti alamıyorum. ne yapabilirim? haklarım neler? gerçekten bıktırdı
(4) 

Law maker ve love maker telaffuzu hk.

avatar is back #1578042 
Şu haberi gördüm

x.com

Baktım herkes dalga geçmiş falan. Sonra düşündüm daha bir küsür ay önce yabancı bir online toplantıda 2-3 defa law maker kelimesini kullanmıştım, aynı hataya düştüm mü diye düşündüm sesli konuştum da law ve love maker kelimelerini neredeyse aynı gibi söylüyorum. Google translate’e söylettirdim o da aşırı yakın telaffuz ediyor. Ya tabiki de fark var 2 kere dinleyince ahanda fark bu dersin de öyle cümle arasında kullanırken mümkün değil ikisini farklı söyleyebilmek.

Siz ne düşünüyorsunuz?
(1) 

Bu analiz hangi dil ile yazılmış olabilir? Ve nasıl?

avatar is back #1577957 
www.linkedin.com

Ben bunu 10-15 mahallede 40-50 konumuna uygulamak istiyorum, sosyal alanların, sağlık vs konumunu çektim. Python’da osmnx ile network ile denemeler yaptım ama çok sağlıklı olmadı. Qgis denenebilir diye baktım ondada ya network’ün kendisi olacak ya da altlıklar vs. Yok tabi. Bunun yolu ne olabilir?
(3) 

külçe altın hk

avatar is back #1577875 
vakti zamanında fiziki olsun diye bunun 20'liklerinden aldım ama şu an ne kadar ediyor hiç bilmiyorum. alış zamanını hiç hatırlamıyorum ama 2 ay önce bozdurma niyetim varken 20 gr için piyasanın 2-3k tl altını teklif etmişlerdi sinirden bozdurmamıştım. şimdi netten bakıyorum fiyatı 45,5 ile 49,5k arası. bu ne saçma makas onu da anlamadım da neyse.

normal al sat makasıyla falan nerden nasıl öğrenebilirim bunun fiyatını?

o zamanlar usd bozup almıştım şimdi hesap yapıyorum 3-5$ kardayım heralde bişey anlamadım bu işten. bi yol gösterin
(3) 

chatgpt alternatif

avatar is back #1577823 
chatgpt de bing copilot (sözde gpt4), çok yordu. her soruma artık alakasız cevaplar vermeye başladılar, 2 doğru cevap alana kadar kırk takla atıyorum. şuna örnek türk bla bla ver diyorum alakasız şeyler yazıyor, neyse.

daha iyisi yok mu? gemini 1,5 diyorlardı o çıkmadı mı henüz? neye bakalım?
(14) 

mc donalds vs burger king

avatar is back #1577491 
tr'de bunlardan hangisi daha iyi? us'de mc çok daha popüler, uk'de de gördüğüm hatırladığım mc çok daha yaygın ve bilindik idi ancak özellikle uk'de burger king çok kaliteli idi.

tr'de burger çok daha popüler. peki hangisi daha iyi?
(7) 

futbolda bu kadar çok son dk golü oluyor muydu ya?

avatar is back #1577357 
sadece bugünkü maçlara bakarken fark ettim;

sivas - pendik 90+5'de sivas atmış
k.gümrük - alanya 90+5'de alanya atmış puanı almış
cadiz - celta 90+10'da cadiz 2-2 yapmış puan almış
juve - frosineno 90+5'te juve atmış galibiyet gelmiş
cagliari - napoli 90+5'de cagliari 1-1 yapmış
frankfurt - wolfsburg 90+2 de frankfurt beraberliği almış
lens - monaco 90+2 monaco 3-2 öne geçmiş kazanmış
le havre - reims 90+6'da reims 2-1 öne geçmiş
psg - rennes, 90+7'de psg 1-1 yapıp puan almış
almere - feyenoord 90+2 de 2.golü atmış
vizela - estoril iki takımda 90+'larda gol atmış
club brugge - anderlecht 90+2 de galibiyet golü gelmiş anderlechtten
chelsea * liverpool 118'de live atmış 1-0 kazanmış
celtic 1-1 iken 90+larda'da 2 gol atıp 3-1 kazanmış

yani sadece top liglere falan baktım da, baktığım her maçın son saniyeleri gol olmuş. çok acayip değil mi ya?

döndüm düne baktım

kayseri - a.gücü 90+'da galibiyet golü geliyor
antep - başak 90+da gol geliyor
fb - k.paşa 90+da galibiyet golü geliyor
brighton 90+da 1 puanı alıyr
manu - fulham 90+7'de fulham 2-1 öne geçiyor
sassulo - empoli, 90+da empoli 3-2 kazanıyor
bayern münih - liepzig 90+da 2-1 kazanıyor münih
waalwick - fortuna, 90'da fortuna kazanıyor
ross county - livingston, 90+da ev sahibi 3-2 yapıyor


yani 40-45 maça baktıysam 25'e yakınına dk 90'dan sonra gol ile skor değişmiş. bir sürü de 88-87.dk golleri gördüm de eklemedim. cidden çok acayip değil mi ya? bu her maçı 3-4 dk uzatma yerine +7 +8'ler gelince mi oldu nedir bu?
(1) 

akıllı tv'de youtube'da videodan nasıl çıkılıyor?

avatar is back #1577179 
kumandadan açıyorum youtube'u videoyu açıyorum ama geri tuşuyla videodan çıkmıyor hiç bir şekilde olmuyor. anca iki saat en alta inelim orada ana sayfa vs var oradan çıkabiliyoruz. tv eski 5*6 yıllık philips pus serisi.
(2) 

Dashboard için dataset önerisi veya api

avatar is back #1577092 
Canlı bir dashboard yapmak istiyorum (ilk etapta canlı olmasa da olur) dinamiklerini vs öğrenmek için.

Doğru dürüst bir data bulamadım. Sallıyorum sol tarafa atayım bi tr haritası veya global hiç fark etmez, sağda da top 5 x bişeyler ekleyeyim, bişeylere tıklayınca bişeyler çıksın falan. Kaggle’a baktım da yok doğru düzgün bir dataset.

Şunu kullan diyebileceğiniz bir şey var mı? Uydu api’si de olur uçuş vs de olur, fark etmez açıkçası
(13) 

Kuyumcuya altın gönderip fizikisini almak

avatar is back #1577051 
Elimde devlete ait x bank hesabında biraz gram altınlarım var. Bunu fizikiye çevirebilmemin yolu nedir? Normal satış kuru acayip kötü baya makas var. Bir de üstüne kuyumcudan alırsam 2 kere zarar edicem. Acaba kuyumculara altını havale etme gibi bir şansım var mı? Ya da göndereyim, bana direkt tl karşılığını kendi alışından hesaplayıp versin. Nasıl oluyor bu işler?
(3) 

kredi kartı - taksik - provizyon sorusu

avatar is back #1576922 
7bin liralık alışverişi 6 taksit olarak seçtim, 7700 civarına okey verdim sipariş verildi. bankaya baktığımda provizyonda -7700 yazıyor, sms geldi 7700 liralık alışveriş falan filan. hepsiburadadan da bakınca 7700 liralık alışveriş olarak görünüyor. hiç bir yerde taksit yaptığıma dair bir şey göremiyorum. ekstre geldiğinde mi 1300 civarı olan taksiti görüp ödeyeceğim?
(1) 

ekrana her an reklam gelen telefon problemi (xiaomi)

avatar is back #1576862 
pederin telefonuna bir misafir çocuğu dadanmış ne yapmışsa bilmiyorum, peder "galeri wsp neye girsem reklam çıkıyor sürekli uygulama indi kalktı yazıyor" demişti hatta konuşurken de ekranda şu an reklam var seni aradığım konuştuğumuzu göremiyorum sadece sesin geliyor demişti. ayrıca 3-4 uygulamayı görüntülü ararlarken gösterdiler, oyun merkezi, oyun gibi şeyler var silme seçeneği yok, silinmiyorlar.

bu virüs mü nedir bu? çözümü ne bunun? uzaktan müdahale edebilir miyim ayrıca?
(1) 

icloud saklama alanı aldım ama hala yer yok diyor.

avatar is back #1576835 
fotoğrafları icloud'a atmasını bekliyorum ancak "durum: eşzamanlama duraklatıldı. iphone saklama alanı yeterli değil" diyor. bişeyleri mi açıp kapatmam gerekiyor anlamadım
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık