(3) 

Teknosa değişim yaptıran oldu mu hiç?

avatar is back #1499242 
Bir kaç saat önce aldığım laptop’taki sorunlar nedeniyle yarın değişim yapmaları için gideceğim de. 10-15 dk inceleyip değişime uygundur deyip yenisini mi veriyorlar yoksa günlerce uğraştırıyorlar mı acaba?

Eğer uğraştırıcıysa değişim, direkt iade etmek daha kolay olabilir mi?
(2) 

bu arapça şarkının sözlerini nasıl latin alfabesine çevirebilirim?

avatar is back #1498723 
ya da herhangi bir yerde var mıdır? 1-2 paragrafını ezberlemek eşlik etmek istiyorum ama sadece dinleyerek çok zor olacak gibi duruyor.

www.youtube.com
(3) 

bu iki pc'den hangisi daha iyi?

avatar is back #1498705 
1- www.hepsiburada.com

2- www.hepsiburada.com

bi tarafta ciddi bir ram farkı var diğer tarafta sanrım işlemci daha mı iyi? fiyatlar aynı.

hangisi daha mantıklı?
(7) 

Jant büyüklüğü ve konfor ilişkisi

avatar is back #1498349 
Jant küçüldükçe konforu azalır diyebilir miyiz? Suv bir modelde 15 inch jant vs 19 inch jant arasında ne farklar vardır?

1- konfor
2- tekerlek ve yol sesi
3- yakıt tüketimi
(2) 

Petrolhead ne demek

avatar is back #1498348 
Düz bir şekilde petrol’e düşkün, araba düşkünü gibi diyebilir miyiz
(5) 

T-roc parasının arabası mıdır?

avatar is back #1498248 
240-250 civarına araç sinmedi arkadaşıma. Ben de laf arasında “yav bu t-roclar o civarda değil mi? Onu bi gidip görelim” deyince fiyatı söyledi de inanamadım. Ciddi ciddi b-suv bir araç 450bin lira nasıl oluyor ki? Hadi ucundan %80 ötvye girse tamam da baya uçuk fiyat. Yerden yüksek polo desek ayıp olmaz heralde.

O parayı edecek araba mıdır? Önyargılı olma gidn bakın denilir mi mesela?
(1) 

Druk (another round) nerden izleyebilirim?

avatar is back #1498164 
Netflix blutv vs yok başka hangi paralı platform da var bu film? Amazon prime vs mi bakayım üyeliğim yok ama açarım
(3) 

Eduroam bağlanma

avatar is back #1497876 
Telefondan sorunsuz bağlanırken pc’de bağlanamıyorum. Sanırım sertifika mı ne otomatik yüklenmiyor ya da başka bişey. Buna nasıl bağlanabilirim acaba? Pc W8.1. İos’ta sorunsuz çalıştı
(2) 

bu hangi filmden

avatar is back #1497816 
(7) 

Yediğim köftenin içinin çiğ olması

avatar is back #1497600 
www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

2- 2,5 tane yedim sonra fark ettim hiç dikkat etmemişim ya tamamen aptallık. Dışı çok pişmiş iyi görünüyordu tadından fark edip bakınca gördüm ya. Bu bildiğimiz çiğ kıyma değil mi ya?

Çok tedirgin oldum, internette çiğ et yemenin zararları üstüne çok şey yazıyor bayağı da korktum şimdi. Bişey yapmam gerekiyor mu? Korkmalı mıyım?
(5) 

Getir indirimleri kim ödüyor?

avatar is back #1497588 
İlk defa kullanıyorum getiri 2 sipariş verdim, market alışverişine 53 liraya 30 tl indirim yaptılar. Bunu direkt kendileri yapıyor sanırım. Bir de yemek siparşi verdim 48 yerine 28 ödedim. Bu full restaurant indirimi değil dimi? “Çünkü ilk siparişiniz olduğu için” vs yazıyordu. Getir zorla adamlara kampanya yaptırmış mı oldu yani?
(10) 

Eskiden ev yapmak neden çok ucuzdu, şimdi neden çok pahalı?

avatar is back #1497220 
Babam öğretmen olduktan sonra 2 sene pra biriktirmiş sonra ev yapmaya başlamış. 2-3 sene de borçları ödemiş. 2 katlı bahçeli 110’ar m2’li ev hala duruyor 25 yaşında (küçük bir şehirde merkezi olmayan yerde)

Şu an da bırak 2 katlı evi, kredisine bile giremez maaşlı biri. Neden o kadar kolaydı? İşçilik vs bi yere kadar tamam. Yapı kalitesi, demir vs oranı kaynaklı mı
(4) 

tr'de doğalgaz ucuz mu pahalı mı?

avatar is back #1497157 
burada www.bbc.com ve burada www.aa.com.tr benzer fiyatlar görünüyor. bin m3 fiyatı 1500 liralarda.

tr.globalpetrolprices.com buraya bakınca ise tr dünyada en ucuza doğalgaz kullanan ülkelerden biri gibi duruyor. ben mi bişey kaçırıyorum nedir?
(10) 

şu araba nasıl? araç hakkında ne düşünüyorsunuz?

avatar is back #1497036 
1- www.sahibinden.com
2- www.sahibinden.com
3- www.sahibinden.com

3'ü de aynı araç. ucuz olma sebebi sanırım uzun zamandır satılamadığındandır, adamların elinde kaldı gibi. çünkü takip ediyorum piyasasını, pek gitmiyor gibi. aracın incelemelerini falan izledim gayet güzel araçlar. tr piyasası için şahsuvaroğlunu aramıştım, yedek parça durumunda 24 saat içerisinde nerede olursanız olun temin etme garantimiz var demişlerdi. teknik olarak da nerdeyse tüm güvenlik donanımları standart. ek olarak "Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri olan SsangYong'un üstün güvenlik donanımına sahip modeli Yeni Korando'nun konstrüksiyonunda %74 oranında yüksek gergili çelik sac kullanılmıştır." ibaresi de var.

özellikle tasarımı ve iç dizaynı çok güzel geliyor. muadilleri olan araçların fiyat olarak çok gerisinde. yani her yönden tam bana hitap eden bir araç hem güvenlik hem tasarım olarak. süspansiyonları da bu pick-up'larda kullanılan çok bağlantılılardanmış sanırım. konfor olarak da eksiksiz duruyor.

yakın zamanda test sürüşüne gitmeyi düşünüyorum ama genel olarak sizin yorumlarınız nelerdir? son olarak alındığı takdir de 5-10 sene kullanılacağı için ikinci el kriterini çok öne çıkarmıyorum. özellikle polonun bile 250bine çıktığı şu ortamda çok ciddi düşünüyorum da
(3) 

Çıkar telefonunu göster tişörtü

avatar is back #1496918 
Çok hoşuma gitti 1-2 tane alıp giymek istiyorum. Zincir mağazalarda olmaz değil mi bu? Nerden alabilirim? Mesela lcw’de klasik tişörtler kısmında var mıdır?
(3) 

ekranı ayna gibi olan laptoplar

avatar is back #1496481 
abim ve arkadaşımda sağlam 2-3 laptop var ama ne zaman 2 dk bakmak istesem ekranda kendi yüzümü göğsümü gördüğüm için direkt kapatıyorum. benim laptop (6-7 yaşında) hiç bir şekilde bişey yansıtmıyor.

bu aralar yeni laptop bakıyorum ama en büyük önceliğim bu oldu nerdeyse. bu tip laptopları hiç değerlendirmemeye bile almamak için ne tip olanlara hiç bakmayayım? sanki 2k ekranlı olanlar falan böyle. yoksa başka bir durum mu var?
(2) 

dünya'daki ekonomik düzeninin geleceği hakkında

avatar is back #1495938 
yıllar evvel amerikalı bir adamı izlemiştim 2030-2035'li yıllarda ya bu sistemin çöküp yeni bir ekonomik düzenin oluşacağını, daha adil bir dünya olacağını ya da kırılmayı atlatarak artık neredeyse farklı tür insanların yaşadığı gibi farklı dünyalardaki insanlar gibi bir dünya olacağını söylemişti.

şimdi 1-2 gündür bu konuda bişeyler bakıp okumak istiyorum ama kayda değer bişeyler bulamadım. geleceğin ekonomisi hakkında bişeyler öğrenmek için ne okumamı izlememi tavsiye edersiniz?
(1) 

bulut bu sahnede mematiye ne söylüyor?

avatar is back #1495930 
www.youtube.com

kulağına ne fısıldıyor?
(3) 

euro ncap'in maddi geliri ne?

avatar is back #1495655 
biraz kaza videoları izlerken aklıma takıldı. bir araca 5-6 tane kaza senaryosu uyguluyorlar hepsi pert oluyor nerdeyse. biraz kendi sitelerine baktım da "araçları kendimiz normal müşteri gibi satın alıyoruz, ortalama paketleri test ediyoruz." gibi şeyler yazılmış. yani 1 aracın bile test maliyeti 150-200bin dolarları görüyordur.
(5) 

üniversite hazırlanan biri günde kaç soru çözmeli / takip çizelgesi hk

avatar is back #1495441 
kardeşim sayısalda 80bininci oldu. kayda değer hiç bir yer gelmediği için 1 sene daha hazırlanmaya karar verdi. zaten çalışmamıştı pek. konu eksiği çok az fizik ve biyolojisi sıkıntı onu da hallediyor hızlıca. geri kalan tüm dersler için çokça soru çözmesi gerekiyor. konuları biliyor ama çok soru çözme eksiği var.

ben her gün düzenli kontrol ediyorum naptığını da, şimdilik günde 350 soru çözüyor. aşırı zorlanarak değil de sabah 9 akşam 5'e kadar dershanede, akşam da evde 2-2,5 saat çözüyor. şu an da gayet keyifli gittiği için geçen konuştum kasım gibi günlük soruyu yavaştan 500'lere çıkaralım değil mi dedim güzel olur dedi.

bazen diyorum ki çok güzel rakamlar falan ama bazen de az gibi geliyor. bizim zamanımızda haftada 2-3 kitap bitirirdik ilk 20k için. ilk 1-2bin için haftada 7-8bin soru çözen insanlar vardı.

bu sorular az mıdır ne dersiniz? kademeli artış mantıklı mı?

not : ders çalışmayı zaten seven biri hedefleri vs olunca daha da motive oluyor, öyle sıkılmalık bunalmalık bir durumu yok.

ek : bir de günlük çözdüğü soru ve dersleri takip edebileceğim hazır bi çizelge var mı? yoksa oturup kendim mi excel'i kurcalayayım?
(7) 

vodafone'a geçeyim mi?

avatar is back #1495302 
750dk 10 sms 7gb = ilk 3 ay 22tl / 9 ay 33 tl.
1500dk 500 sms 7gb = ilk 3 ay 28tl / 9 ay 39 tl.

türk telekoma aylık 75 lira vermek gına getirdi, 1-2 defa da fatura ödemeyi unutup 40'ar lira ceza verince iyice bıktım. 2.olana geçecem gibi.

1-2 kişiye sordum da neti çok leş dediler. arama yapılırken de ses kesikli gidiyor bilmem ne dediler. aynı şeyleri tt yada turkcell içinde söyleyen milyonlar var ama yine de emin olmak istedim.

internet hızı aşırı önemli değil benim için ama, çekmeme, kesik kesik telefon görüşmesinde kanser olurum.
(3) 

erdoğan burada hangi kanalı izliyor olabilir?

avatar is back #1495258 
31 mart gecesinden. aracının içindeki ekrandan bir kanalı izliyor. kadın kim olabilir diye bakındım, a haber, tgrt, beyaz tv, habertürk, ntv, cnn bunların hiç biri değil. atv ve trt'ye ait hiç bir kayıt yok youtube'da.

kadından belki tanıyan olur, gece gece kafama takıldı.

youtu.be video
i.hizliresim.com resim (çok net değil)

hangi kanal olabilir?
(2) 

iphone 11 direkt elimden çıkarmak istesem kaça satarım?

avatar is back #1495183 
sarı sitede çoğu kişi 6800 gibi gerçek dışı rakamlar koymuş. o fiyata satılacağını düşünmüyorum. sıfırları zaten 7100 civarı

iphone 11 - 64 gb, 2022 hazirana kadar garantili
ekran ya da kasada çizik yok full korumalı kullandım.
pil sağlığı %85

oldu da 1 haftada elden çıkarmak istedim kaça okutulur bu?
(1) 

bankanın muacceliyet ihtarnamesi göndermesi ne demek?

avatar is back #1495070 
www.eksiduyuru.com

dün şunu sormuştum bugün geldi mektup. "...temerrüde düştüğünüz görülmektedir. ... 30 gün içerisinde ödenmesini, aksi takdirde toplam borcunuzun tamamının muaccel hale geleceğini bildiririz" yazıyor.

internetten baktım da anlamadım. temerrüde düşmek borcu ödememe unutma durumu sanırım. peki borcun tamamının muaccel olması ne demek?
(2) 

Ziraat bankası ptt’den kargo göndermiş, ne olabilir?

avatar is back #1494945 
Ödemeyi unuttuğum bi kredi vardı çok komik bi meblağdı (telefon ve internet faturamdan az aylık taksidi) sanırım ağustosu küçük bi ihtimal temmuzu ödemeyi unutmuşumdur. 1-2 ay ödemedim diye mi göndermişlerdir?

Ne olabilir bu? Korktum açıkçası. hemen ödedim ama
(6) 

ingiltere'de ve bilimum avrupada konut sektörü nasıl bir sektör?

avatar is back #1494675 
yani hiç mi hiç anlamıyorum ben. çok eski binalar var, yeni binalar çok az. aşırı küçük ve planı kötü 80-100 yıllık evler var. istenildiği takdirde atarım bazı linkler ama, hiç mi bazı yerlere yeni evler yapılmıyor nedir anlamadım.

tabi eski bina derken Edinburgh'ta ki taş evleri ya da Heidelberg'i kastetmiyorum tabi. özellikle kötü mimari ve düşük m2'li ev sorunsalları var.

yine sorumu londra, berlin, paris özelinde de sormuyorum. arsaların pahalı olması şehirin çoğu yerinin dolması gibi. genel olarak buna takılmış değilim. sanki oralarda hiç inşaat sektörünün olmamasına takılmış gibiyim.

mesela yeni yapı bir kaç evi atayım fiyatlarıyla beraber;

1- www.zoopla.co.uk
2- www.zoopla.co.uk
3- www.zoopla.co.uk
4- www.zoopla.co.uk

yani yeni binaları gayet modern güzel yapan var mı var. apartmanlarda 120-130binlere daireler var ama arattığımda totalde tüm ingilterede 7-8bin ilan var. biz de yüzbinlerce ilan var sahibinden de mesela. adamlar umursamıyor mu nedir?

teşekkürler.

not : bişeyleri yargılayıp ya da yerme amacım yok tamamen merak ettiğimden detaylı öğrenmek istiyorum
(5) 

erdoğanın teni çok yumuşak görünmüyor mu?

avatar is back #1494520 
pbs.twimg.com

şunu yakınlaştırıp ellerine ve yüzüne bakarsanız anlarsınız. makyaj değil de ayrı bişey var. sürekli bakım kremi sürmekten ve nemlendirmesinden mi kaynaklı? sadece beslenmeyle alakası var mıdır?
(2) 

ankara'da ki uçsuz bucaksız yerlerdeki apartmanlar hk

avatar is back #1494293 
www.instagram.com

mesela şu gibiler. böyle yüzlerce site bina vs var. bunların etrafında neden hiç başka site yok? yani bi yeri imara açıp yapıyı diktilerse etrafı da imarlı oluyordur heralde. baya da lüks falan yapıyorlar. arsa ucuz diye geliyorlarsa buralara yapmaya, başka müteahhitler neden yapmıyor? anlayamıyorum bi türlü. bi ankara böyle. konya da çok büyük şehir ama aşırı düzenli ve kontrollü açılıyor şehir dışına doğru
(10) 

gurbetçi akrabalarınız, eş-dostunuz ne iş yapıyor?

avatar is back #1494260 
almanya başta olmak üzere avrupa'ya göçenler genellikle ne iş yapıyor oralarda?

benim bir kaç tanıdıktan biri galerici, birinin telefon dükkanı var. bir de inşaat işleriyle uğraşan (müteahhit değil) var.

sizin çevrenizdekiler ne iş yapıyor avrupa'da?
(6) 

bankalar emeklilik maaşı için neden promosyon veriyor?

avatar is back #1494181 
babama ulaşamadıkları için beni 3 banka aradı son 2 ayda. biri 1750 diğer ikisi 1500 lira promosyon verebiliriz yeter ki gelip 3 yıllık müşterimiz olsun diye.

yani rakam çok yüksek. nerden kazanıyorlar ki veriyorlar?
(1) 

bu müziğin altındaki yorumlar ne alaka?

avatar is back #1493917 
www.youtube.com

ilk defa dinledim hoşuma gitti, yorumlara indim de garip garip yorumlar falan. asya dillerinden biri (malezya vs gibi). bu müziği yapan da bireysel yapmış gibi film müziği de değil uluslararası bir filmden duymuşlardır diyeyim. nerden nasıl toplanmış bunlar?
(3) 

itü/ytü gibi okullara yl için başvuranların listesi vs var mı?

avatar is back #1493663 
genel olarak ortalama ales, gano puanları nedir merak ediyorum. kendim başvurdum da yeterli olup olmayacağını merak ediyorum. sanırım uzun yıllardır sadece asil / yedek listeleri paylaşılıyor.

not : fen bilimleri enstitüsü
(2) 

Futbolda istatistikler nasıl hesaplanıyor?

avatar is back #1493347 
Topla oynama, pas sayıları falan
(2) 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İletişim Uzman Yardımcısı sınavı hk.

avatar is back #1493016 
www.iletisim.gov.tr

bu sınavla alakalı bilgisi olan var mı? görev tanımı nedir? çalışma koşulları nedir ne değildir?
(2) 

üniversite öğrencisi için nereden burs bulabilirim?

avatar is back #1492741 
çok sevdiğim biri var, üniversite 4.sınıf diyetisyenlik öğrencisi. 3 yılın ortalaması 3,75 civarı, bir döneminde 4.0 ortalama yaptı (aylarca kütüphanede kitaplarla iç içeydi). şimdiyse alanında en iyi kliniklerden birine girip staj yapıyor. türkiye milli voleybol takımına programlar yazan, sporcu beslenmesi üzerine staj yapıyor. şimdi de kanser hastalarında beslenmeyi öğrenmek için özel hastanelere ricada bulunuyor, okul başlayana kadar her gününü dolu geçirmeye çalışan biri.

bunları anlatma sebebim, ben de üniversite okurken durumum iyi değildi. biraz laylaylom takılır derslerimi geçer yoluma bakardım. gelirim kadar harcardım. ancak öğrenci arkadaşımın ailesinin durumunun kötü olmasından dolayı hafta sonları avm'de çalışmayı düşünüyor (2 sene boyunca böyle çalıştı). son senesi olmasından dolayı hiç istemiyorum ama maalesef benim de elimde bişey gelmiyor. şimdi ben burs bulup, en azından avm'de çalışmasın da okuluna baksın diye dert edindim. ingilizcesi fena değil ama çok iyi seviyeye getirip yılbaşından itibaren yurtdışı için yüksek lisans başvurup çok daha iyi yerlere gelmek istiyor. tüm bunlara zaman ayırabilsin, çalışmasın bir işte diye düşünüyorum.

transkript, cv falan aldım ondan. internette biraz baktım da, ciddi ciddi burs verecek kurum bulamadım gibi ya. ne önerirsiniz nerelere başvurayım? başvurusu olmasa da "sen şuraya bi mail at" diyebileceğiniz yerlerde olur mu? önerilerinize açığım.

not : eş dost falan ile bu konuyu çok rahat hallederim ama gurururun kırılmasını istemiyorum. o yüzden bir kurumdur, vakıftır falan olmasının doğru olacağını düşünüyorum.
(1) 

memura ne zam gelecek?

avatar is back #1491874 
kamu işçisinin talebi %20 idi, %17+enflasyon farkı aldılar. memursa 2022 için %21 2023 için %17 istiyor. isteğe yakın rakamlar verilir mi?

işçiye seyyanen zamlar, kıdem yılı için ek ödemeler falan çok sağlam artışlar oldu. aynısını memura yaparlar mı? yoksa yine %5+5 faciası mı olacak.

4500 lira alan işçinin maaşı 5800'e yükselmiş mesela (enf.farkı zammı hariç). bazı kurumlardaki işçi statüsündekilerin maaşı 5200-5400 falandı, bunlar mühendisi falan da geçecek gibi duruyor.
(7) 

askerlikten 1 sene yırtmak için aöf mü yl mi?

avatar is back #1491717 
en alakasız yl'de olur aöf'te olur hangisi kolaysa onu yapmak istiyorum. hayatımda açıköğretimle alakalı bişey duymadım çevremde okuyan yok. askerlik tecili için işe yarar mı?

yoksa random bi üniye git yl yap mı dersiniz? (başlasam da seneye haziranda bırakacam zaten umrumda değil).

ales 89, puana güveniyorum ama kabul edilmem kolay olur mu?
(1) 

game of thrones'un spin off dizileri ne durumda?

avatar is back #1491243 
farklı farklı zamanlarda geçecek 12 dizi projesi vardı. bu 10 küsür yıllık projeydi tabi ama 1-2 tanesi 2021-2022'de çıkacaktı sözde. durum nedir?

twitter'da bir akım vardı

avatar is back #1490669 
meşhur sahneleri birileri aynı pozlarla canlandırıp 2 videoyu birleştiriyorlardı. mesela sahnede adam sağına dönüyor, akımı yapan da sağına dönerek video çekiyor ama her kareyi karıştırıp birleştirip arkaya cıstaklı müzik koyuyor.

2-3 defa görüdm de ne müziği ne ismini bilmediğimden nasıl bulacağımı bilemiyorum
(2) 

3.doz biontech’i kovide yakalanmış biri ne zaman yaptırabilir?

avatar is back #1490602 
Annemi 1,5 sene çok iyi koruduk. Allahın belası sinovac gelir gelmez yaptırdık 2 dozu hemen ilk gün (şubat martta)

4 gün önce covide yakalandı şimdi biraz ağır atlatıyor. 2 doktorla konuştum keşke biontech olmuş olsaydı, son mutasyonlara karşı sinovac pek etkili değil dedi. İyileşir iyileşmez biontech 3’ü yaptıralım dedim de mhrs’de ekime kadar aşı olamıyor görünüyor pozitif çıktığı için.

İlla ekime kadar bekleyecek miyiz? Ne olacak?
(2) 

okçulukta 12'den vurma yok mu?

avatar is back #1490215 
mete gazoz izledim de en iyi vuruşlar hep 10 puan. tam ortada siyah nokta var o mu 12 puan? spikerler 3 defa 10 vuran mete için rakibi daha bitirmeden şampiyon dedi 12 puan yok o zaman?

peki biz çocukluktan beri "hedefi 12'den vurmak" deyimini nerden alıp kullandık?
(5) 

Evde pozitif ve negatifler varken temaslı durumu

avatar is back #1490117 
1 pozitif 2 negatif 1 test yaptırmayan aileyiz. Ben ve kardeşimin testten sonra verilen karantinası kalkmış negatif çıktığı için sanırım. Annem pozitif ve 11 ağustosa kadar karantina.

Biz de karantinada mıyız? Nedir anlamadım.
(1) 

covid test sonucu ne zaman çıkar?

avatar is back #1490076 
dün gece 10 gibi devlet hastanesinde test yaptırdık. şimdiye çıkmaz mıydı?
(4) 

Annem bugün aşı olsun mu?

avatar is back #1489947 
2 doz sinovac oldu, 3 biontech hakkı başladı hemen olsun istiyoruz ama 2-3 gün önce korona olan biriyle 6 gün önce birlikteydi ve çekincesi var. Virüsü kapmışsa üstüne aşı durumu nasıl olur? Bir de farklı aşı falan. Bi bilgi bulamadım da netten, ne öneriliyor?
(2) 

masterchef mehmet şef parmaklarını ne zaman kaybetti?

avatar is back #1489867 
5 sene önceki belgeselde de öyle mesela. yoksa doğuştan falan mı? doğuştansa muazzam bir saygım oluşur kendisine.
(3) 

Veet men ve göğüs omuz kılları hk

avatar is back #1489138 
Reklamda ilk defa gördüm çok güzeldi yahu, adam sıktı spreyi köpük gibi bekleyip fırt diye temizledi orayı falan.

İşe yarar bişey mi bu? Acısız ve bu kadar kolay mı? Ortalamanın altı (erkekler için) göğüs kılı var, omuzda ise çok seyrek ama makine benim için çok uğraştırıcı. Bunu denemekten zarar çıkar mı?
(9) 

Togg fiyatı ne olacak?

avatar is back #1488544 
www.haberturk.com

2022 son çeyrekte seri üretim başlanacak deniyor. Bu batarya - menzil kapasitesiyle ve bugünün vergi sistemiyle ortalama fiyatı ne kadar olur sizce? 450-600 arası deniyor bu aralıkta mı olur?

Ben açıkçası bu kadar ucuz olacağını düşünmüyorum. Döndüm şimdi prototiplere baktım da ne yapsalar da 1 milyondan aşağı olmaz gibi duruyor. Audi e-tron’a çok benzetiyorum ve onun fiyatı 1,5 civarı şu an
(3) 

bunu gerekçe göstererek ingiltere vizesi alabilir miyim?

avatar is back #1488091 
önümüzdeki sene ingiltereye lisansüstü eğitim için gidiyorum. okuldan kabul, hocadan (hoca üzerinden okul bütçesinden) burs kısmını da hallettim.

ancak bazen şimdiden gidip oralarda iş falan arayayım belki 1 sene bir şirkette çalışırım diyorum da, bu şekilde kolayca vize alabilir miyim?

yani "selamlar, ben boş adam değilim bakın seneye gidecem ama şimdiden vize verseniz sevinirim" desem (amiyane tabirlerle) bu yolla vize alabilir miyim? yoksa illa ki buradan iş vs ayarlayıp sonra mı vizeye başvurayım? red-list vs durumları hariç yorumlarsanız sevinirim
(6) 

bu matematik hesabı nasıl kolay yapılır? (youtube 1,5x hız ve süre hesabı)

avatar is back #1487988 
17 dakikalık bir video 2x ile 8,5 dakikada bitiyor, ya da 0,5x ile 34 dakikada bitiyor. ama 1,5x ile izlersek kaç dk'da biteceğinin matematiğini nasıl yapabiliriz? kolay yolu yok mu?

(matematiksel olarak 17/1,5 tabi ama bunu kafadan yapmak kolay değil pek)
(1) 

dizlerimdeki gariplik ve menisküs yırtığı hakkında bir kaç soru.

avatar is back #1487760 
3.derece menisküs yırtığım var (full yırtık sanırım) doktor ameliyatın çok manası yok demişti. yırtık 8-10 aydan fazladır var (güncel şekilde takip ettim dizimin durumunu 2.derecedeyken falan da doktorla iletişimdeydim)

son 1-2 haftadır dizlerimin arasında hiç bir bağlantı yokmuş gibi hissediyorum. az önce ayakta 10 dk bekleyince sanki vücudum emaneten alt bacaklarımın üstünde duruyormuş gibi hissettim, bu yüzden ayaklarıma çok yük biniyor ve ağrı yapıyor.

ne yapabilirim? ameliyat olmalı mıyım? egzersiz ya da buz tedavisiyle iyileşme olur mu? korkuyorum artık çünkü. sanki bir anda yürüyemeyecek ve yere düşecekmişim gibi hissediyorum bazen.

mobil görünümden çık