(2) 

regresyon analizi python kodları

avatar is back #1546333 
hıyar kardeşim ödevini yapamayınca finallere iyi çalışma sözüyle ben yaptım. r'da yazdım biraz da spss'de grafik falan çizdirdim gönderdim birleştir güzelce yorum da yap diye de, şimdi mesaj atmış hoca derste python'da anlattı diye ödevi kodlarla beraber istiyormuş diye de yarın kalktıktan sonra yoğunum hiç yetiştiremem. 3 sorum var;

1- nette direkt kodları yok mudur bir yerlerde?
2- r kodlarını otomatik python'a çevirmenin bir yolu yoktur değil mi?
3- şimdi biraz python'ı kurcaladım da r'da yazdığım her şeyi yazamıyorum bu kadar pratik ya, python data tarafında çok daha iyi değil miydi? r daha pratik gözüktü gözüme ya da ben unutmuşumdur (konu dışı soru ama merak ettim)
(7) 

bank statement ve onlyfans üyeliği hk

avatar is back #1545946 
bir şeye başvuracam da tüm hesaplardan bank statement aldım, lakin bir baktım ki onylfans'a üye olup sildiğim hesaba banka bilgilerini girince 0,00$ işlem olmuş ama hesapta kabak gibi duruyor. bir de 3 defa işlem yapılmış para çekilmemiş ama peşpeşe yazması 3 sayfalık dokümanda ilk göz çarpan yer olmuş. gerçi tekrar baktım da 6 sayfa aylık harcama var o 5.sayfada arada, öyle göze çarpmıyor aslında

şimdi böyle bir durum varken başvuruyu yapmasam mı? yoksa "özel bir şey bu kimseyi ilgilendirmez, bir şey de olmaz" mı? o hesabın dokümanını atmayayım desem, maaş hesabımdan gelen paraları aktardığım ve harcama yaptığım ana kart gibi bişey.

not: başvuru yapacağım yer de kişisel hak ve özgürlüklere, cinsel yönelim ve inançlara dünyada en çok saygı-değer gösteren kurum.

ne dersiniz? başvuru yapılır mı? teknik olarak bakacakları tek şey harcama giderleri ve yerleri ama yine de bi ulan ayıp olmasın mı modundayım.

yoksa 1 ay daha bekleyip ocak statement'ı mı atsam? bu arada aralık 22' harcamalarım tam başvuru da işe yarayacak türden, istenilen türde yüksek maliyetlerim var ve düşük bakiye var hep haha
(5) 

iphone 11 tr fiyatı ve ne kadar sürede satarım?

avatar is back #1545632 
bataryasını ortalamadan fazla tükettiğim, çiziksiz sıfır problemli cihazı elden kaça çıkartırım var mı bir tahmininiz? piyasasından ziyade aslında direkt 1 günde satmak istiyorum aslında, 5-6 yer gezip fiyat ala ala. aşağı yukarı ne olur? sahibindene baktım da 3-4bin tl oynuyor saçma sapan bişey anlamadım
(11) 

tr'de otomobil piyasası iğrenç değil mi? ne olacak?

avatar is back #1544768 
uçuk kaçık fiyatlar, saçma sapan diyaloglar, rezillikler...

arkadaşım araç linki atıyor ikinci el 21 model 700 lira, sıfır liste fiyatı 500. böyle böyle diyorum, gayet normalmiş gibi "ee sıfır araç yok piyasada" diyor. adamın biri bi şekil aracı almış diye diğeri 2 yıllık maaşı kadar farkı ödemeyi normalleştiriyor mesela.

kardeşime arabamı sattım yurtdışına gelmeden (o zamanlar 280 civarıyken piyasası ben 200'e sattım geldim) şimdi satsa 400'e gider diyor, aradaki zamlardan gelen farkla bile benzer aracı ingiltere'de almanya'da çok rahat alabiliyorsun. araç fiyatına 2-3 tane alabiliyorsun bir de.

en midemi bulandıran ise ilk anlattığım gibi herkesin bunu kabullenmiş olması. pedere bakıyoruz sıfır ufak bişey mesela şehir içi için. ilana koyanlar at hırsızı tipler, mesaj attıklarım yamuk türkçelerle cevap vermeler falan.

kabullenemiyorum emekli bir adamın, diğer tarafta on yıllarca çalışan mühendisin öğretmenin işçinin yıllarca birikimini bir tane bayilerle arası iyi ya da şansa bala bi şekilde bulmuş birinin alıp yüzbinlerce lira fazlasına satmasını.

ne olacak bu piyasa? nereye kadar gidecek? hayal meyal hatırlarım babam 94 krizinde de ev fiyatlarına yakın araçlar vardı diye falan peki şimdi ne olacak
(3) 

long short işlemler hk

avatar is back #1544590 
100$ ile 2x long açtığımızda 200$'lık bir işlemimiz oluyor ya, orada borsaya karşı mı işlem açmış oluyoruz yoksa borsa tarafından bakiyemizin 2 katına kadar için borç alıp piyasadan mı alıyoruz aslında? ikinci dediğim daha mantıklı geliyordu ama short işlem olarak düşününce de ilki mantıklı geliyor. bahis gibi bişey mi bu yoksa borçlanma mantığında mı?
(3) 

sesimizle eğittiğimiz yapay zeka programı vardı neydi o?

avatar is back #1544531 
belirli metinleri cümleleri (ingilizce) okuyup ses kaydettiğimiz, ai'yı eğittikten sonra text yükleyerek kendi sesimizle seslendirebildiğimiz bişeydi. uygulamanın adı neydi?
(4) 

Bu turktelekom ve ttnet aboneliklerinden nasil kurtulacam?

avatar is back #1544438 
yurtdisindayim, tt mobil hattima ve evdeki nete her ay 250-300'er lira hesap geliyor. maillerime veya twitter desteklerime cevap vermiyorlar.

edevletten mobil imza ile giris yapamiyorum cunku turk hattima sms gondermeye calisiyorlar (yurtdisi numarami eklemem ragmen illa turk hattini girin diyor ve o hattimda su an calismiyor sms vs de gelmiyor)

acayip gicik oldum, peder kontrati biten ev netini kapatmak icin gitmis, oglunuz gelsin demisler. hic bir sekilde bi cozum bulamiyorum 2-3 aydir gereksiz ve kullanilmayan seylere 2bin civari odeme yaptik.

ne olacak yok mu bi cozum kafayi yiyecegim ens on
(9) 

misafirlerinizi nerde uyutuyorsunuz?

avatar is back #1544267 
misafir için salonda ona uygun kanepe alıp gece onu mu açıyorsunuz yoksa küçük odada vs tek kişilik yatak / kanepe'de mi yatırıyorsunuz. durumunuzdan bağımsız olarak doğrusu hangisidir peki? salon mu?

misafirden kasıt, ayda yılda bir geceliğine gelen abi dayı yeğen arkadaş vs
(2) 

Convector heater kaynaklı oda kuruluğuna çözüm

avatar is back #1544253 
Heater’ın üstüne bi bardak su koydum bu işe yarar mı? Yoksa ıslak bez falan mı koyayım odaya? Burnum ve dudaklarım kuruyor hep uyurken
(6) 

Birikimlerinizi aylık ne kadar değerlendirebiliyorsunuz?

avatar is back #1543115 
Herhangi bir yatırım ile? Bist, nasdaq/sp500, kripto, dükkan vs her ne ise

Geçen sene benzer bişey sorduğumda bir kesim stabil olarak %5 kazanmak bile imkansız derken diğer taraf koin alırım 10x yapmadan satmam diyenler vardı burda. Ben de aylık %8-10 arası bişey kazanabilmenin mümkünatınu sorduğumda bir kaç kişi saygısızca çok biliyorsan git wall street’e falan çalış deyince sinirlenip silmiştim duyuruyu. Neyse konu o değil.

Geçen sene aylarca kripto boğası vardı, şu an bist boğası var, bazı arkadaşlarım abd hisselerine girmeye başladılar yavaştan orada ufak bi ralli başlayabilir diye.

Peki siz nerdesiniz ne kadar aylık getiri sağlayabiliyorsunuz? Son 2-3 senede her ay stabil x kazandım demenizi beklemiyorum ama “x’te piyasalar iyiydi 4-5 aylığına girdim şu kadar kazandım” gibi yorumlarınızı bekliyorum
(2) 

türk telekom hattını yurtdışındayken nasıl iptal edebilirim?

avatar is back #1542554 
numarayı kaybetmek istemiyorum, 41 tl'lik bir fatura vardı öder geçer diyordum ama nedenini bilmediğim bir şekilde her ay 190-200 tl civarı fatura gönderiyorlar. iletişime de geçemiyorum neden olduğuna dair. sim kartı da kullanamıyorum.

ne yapabilirim
(3) 

geçmişte su, göl olan sonra kurumuş yere yapı yapmak

avatar is back #1542453 
bir bölge var 50-100 sene önce orada göl mü su mu ne varmış şimdi orası full şehirleşmiş merkezi bir yer. buranın geçmişinde su olmuş olması deprem açısından risk taşır mı?

bana şehir efsanesi gibi geliyor ama yine de varsayıp olası etkilerini merak ediyorum
(1) 

Kriptolarda neden bu kadar çok hacim var?

avatar is back #1542451 
Btc günlük hacim 23 milyar dolar, eth 10 milyarlar da falan bir de bu kadar durgunken. Bunlar haricinde çoğunun da 500-700 milyon $ hacmi var. Nerde dönüyor bu kadar para? 7/24 bir piyasa için çok değil mi?

Mesela ripple’ın hacmi ne öyle ya 1,5 milyar en sakin coinlerden biri. Demek ki işlem ya da bişeyler dönüyor değil mi? Mesela solananın altında bi ara çok fazla oyun vardı bi onu biraz anlıyorum ama yine de garip geliyor
(3) 

Vergi dairesine intikal eden kyk kredisi afdan faydalanıyor değil mi?

avatar is back #1542443 
E devlette borcumu göremiyorum oraya devredilmiş bir kaç ay evvel hiç ödemedim zaten. Bugün de kesin olarak silinmiş sanırım faizler. Sizi etkilemiyor gibi bir durum olmaz değil mi
(5) 

küresel lojistik sorunu niye hala bitmiyor?

avatar is back #1542186 
2020 pandemi yüzünden aylarca fabrikalar kapandı, gemiler durdu bilmem ne, bi ara düzelir gibi oldu sonra 2021 baharında tekrar kapanmalar oldu ve sonra neredeyse her yerde avrupa'da abd'de normale geçildi.

şimdi 2022 bitiyor 2023'e gidiyoruz hala, otomotiv'de tedarik problemi, yok yedek parça üretilmiyor, üretilse lojistik sağlanmıyor, laptop'larda işlemci eksiği bilmem ne muhabbeti devam ediyor.

dalga mı geçiyorlar dünyayla bunlar nedir anlamadım? 2021 haziranda mesela pedere araç aldık, stoklar problemliydi ama alan alıyordu 2-3 hafta bekleyerek, adamlar da 3-5 aya düzelir demişlerdi, 1,5 seneden fazla geçti hala aynı tantana. not: otomotiv özelinde sormuyorum genel olarka neden böyle anlamaya çalışıyorum
(6) 

ingiltere'den dünya kupasını nasıl izleyebilirim?

avatar is back #1542129 
bbc iplayer hesabım var da nerden izleniyor yahu bu? trtspor açılmıyor mecbur burdan izlicem de bulamadım.

siz nasıl izliyorsunuz
(2) 

Birinin x tarihinde x hakkında attığı tweet sayısını bulmak.

avatar is back #1542118 
Sallıyorym Ocak 2022-haziran 2022 arasında belli kelimeleri içeren kaç tweet attığını nasıl öğrenebilirim
(1) 

bist hakkında 2 soru

avatar is back #1541458 
1- hacimler çok düşük değil mi? merak edip baktım bugün 2m$'dan fazla hacim yapan 45 şirket varmış (dolarla bakmamak gerekiyor ama 2.soru burdan gelecek) top 5-10 şirketi de zaten saymazsak ortalama 5-10m$ hacimleri var iyi şirketlerin. şundan soruyorum, borsa bu kadar canlıyken, talep varken, herkesin hisse aradığı dönemde bile max bu mu yani anlamadım?

2- diyelim hükümet değişti seneye seçimde ya da akp devam etti ve iki senaryoda da ekonomiyi küresel normlarla uygun yürüteceğiz dediler diyelim ve yabancı yatırımcının dikkatini çekti. bu adamlar gelip nasıl hisse alacaklar bu düşük hacimlere anlamadım. sallıyorum bakacak listede aksa enerji var fiyatı da potansiyeli çok iyi almak istiyor. 15 milyon$ yatırım yapacak diyelim ama hissenin günlük hacmi 850k$ (son 3 ay ortalama) ee nasıl olacak? 15-20 gün hisse tavan tavan mı gidecek? böyle bişey de yapmazlar, herkes elinden çıkarıp gidip yatırımcıya patlamaz mı? yoksa tüm bu sebeplerden dolayı zaten ekonomi düze çıksa da yabancı yatırımcı 1-2 sene boyunca hep perdeypey mi gelirlre?
(6) 

7 günlük çaylak yapılmışım, nedenini nasıl öğrenebilirim?

avatar is back #1541452 
son 10 günde 3-4 entry girdim hepsi çok güzel debelik entry'lerdi muhtemelen ya çok eski entry'lerden bişeylerdi ya da dün ki patlama sırasında görsel linki vermiş, yarım saat sonra da silmiştim belki ondandır.

mesaj ya da mail gelmemiş tesadüfen profile tıklayınca gördüm. nedenini nasıl öğrenirim? hesapta hem çaylak hem lametli yazıyor

edit: şimdi hatırladım elemanın biri dün 2016 patlama videosunu paylaşmış ben de ona aptal mısın kör müsün insanları galeyana getirme falan demiştim mesajda o yüzden olabilir mi? o da bana küfretti sonra ve onun da hesabı komple uçurulmuş.
(2) 

türk telekom hattımı yurtdışından kullanamıyorum

avatar is back #1541191 
gelirken yurtdışına açtırmıştım ilk günlerde ve 20.günümde falan taktığımda sorunsuz kullanmıştım. 4-5 ay geçti şimdi sms'lere ihtiyacım var ama taktığımda bağlanmıyor. ne yapabilirim? haliyle uygulamaya da giremiyorum sms gelmediği için.

bi çözümü var mı?
(4) 

binance hesabıma yatırdığım parayı iki kere yatırmışlar

avatar is back #1541082 
200£ yükledim başta sayfa 505 hatası verdi, tekrar denedim yine hata verdi ama karttan da çekti parayı ve 10 dk sonra hesapta 200 göründü. heh iyi tamam sorun yok dedim. (ama o kartımda sadece bir yerlere para atmalık bakiye vardı 200'den sonra 1£ falan kaldı) şimdi 5 dk önce mail geldi deposit succesful diye, hesaba baktım toplam 400£ görünüyor. denedim 400£ sorunsuz hesaba çekildi.

denemek için tekrar 15£ attım 3 defa bilerek aynı şeyi yaptım (hesapta 15£ bırakıp 15£ yükledim ve hesabı sıfırladım, daha sonra bakiyesiz olarak 2 defa daha denedim) ama ilkinde hesaptan para düştü diğer ikisi bakiye yetersiz uyarısı verdi. şimdi binance'da da 2 işlem reddedilmiş ilki onaylanmış ve hesapta 15£ var. kısacası sadece sabah ki para yatırma da bi saçmalık olmuş ve 2 defa denediğim parayı bir kere çekip iki kere hesaba yüklemişler (banka kartıyla yüklüyorum)

şimdi ne yapayım ben? desteğe yazıp iade etmek istiyorum mu diyeyim? tekrar geri mi isterler? en istemediğim ise daha sonra hesabımdan otomatik para çekmeye çalışmaları olur. şimdi yazsam bi hata bulup bu sefer fazla istemesinler mi yahu diye korkmuyor değilim. tüm bunların haricinde banka ya da binance tarafından dava mava açılır çok korktuğum şeyler bunlar.

öneriniz nedir ne olacak ne yapayım ben? hata bankada mı binance'da mı? destek kısmında hangi işlem hakkında iletişime geçmek istiyorsunuzu denediğimde 15£'luk redler ve onaylar var ama başarısız ve başarılı 200£'ler görünmüyor. normal işlem geçmişinde var ama.
(2) 

hayali map oluşturmak için site, uygulama vs

avatar is back #1540707 
illustrator vs içine girersem çok zamanımı alır daha basit bişeyler arıyorum. belirli bir tarzım yok hiç fark etmez, yeter ki çok uğraştırmasın

img.pixers.pics(s3:700/FO/74/59/51/47/700_FO74595147_deacb0c05ead6fca5cdb6f59f7a423cc.jpg,510,700,cms:2018/10/5bd1b6b8d04b8_220x50-watermark.png,over,290,650,jpg)/cikartmalar-hazine-haritasi.jpg.jpg şöyle bir şey de olabilir

cdn.kayiprihtim.com şöyle de olabilir

bilginiz var mı?
(5) 

elon musk'ın twitter'ı satın almasındaki sebep

avatar is back #1540556 
şu videodaki yorumunu dinledim www.wsj.com oldukça saygı duydum ve destekliyorum ancak bu, bir sosyal medya platformunu 44 milyar $'a satın almayı gerektirecek kadar ciddi bir şey değil bir girişimci için. içi boş teorileri de okumak istemiyorum ama kayda değer bişeyler bulamadım.

bu konuda genel bir kanı ya da bilgi var mı? neden acaba? uzun vade planı nedir?
(4) 

bist hisse alma ve midas hk

avatar is back #1540444 
midas'ı tr'de iken açmıştım şu an yurtdışındayım. tr hesaplarımda para var, parayı midas'a göndersem yurtdışı ip kullanımı konusunda bir kısıtlama vs var mı acaba?

bir de midas'a para anında geçiyordu değil mi? bugün atsam yarın sabahtan alabilirim istediğim kağıtları dimi?
(2) 

binance global'e düşük maliyetli itibari para yatırma

avatar is back #1540147 
gbp, euro ya da buradan try yatırmak istesem %2'ye yakın işlem ücreti var. yüksek meblağlarda çok oluyor kesinti. çok daha düşük maliyetli bir yöntem var mı acaba? bilginiz var mı
(2) 

şu an da en iyi oynayan takım hangisi?

avatar is back #1539960 
seyir zevki en yüksek olan? city iyi ama oyunu sıkıcı, psg keyifli duruyor. barça ölü, münih nasıl peki? mesela geçen rennes'i izledim ilk 30 dk adamlar 2 pas yapınca kalbim daraldı bu nasıl temiz oyundur dedim kendi kendime. bunu 90 dk yapabilen kim şu an? sanırım napoli değil mi?
(2) 

Bugün elektronikte indirim, destek kampanyası vs açıklanmayacak mıydı

avatar is back #1539868 
28 ekimde, toki’nin gençlere yönelik versiyonu olacak dediler ama?
(1) 

ilk evim arsa başvurusu hk

avatar is back #1539802 
her şeyi yaptım ödeme sms'i gelmedi ama sistemde iban'ı gördüm. ziraat hesabıma girince de ödeme için bir hesap açıldığını gördüm, oraya 500 kağıt attım 3 gün önce. bir kaç saat sonra da o hesaptaki para çekilmiş gitmiş. tahsil edilmiştir diye düşündüm ama hala e devlette tahsilat bekleniyor yazıyor.

sizde de öyle mi? ben de mi problem var acaba
(7) 

tarayıcı için tr vpn'i var mı?

avatar is back #1539772 
çok denedim hiç birinde görmedim. app indirmek istemiyorum. tr'ye bağlanmam gerekiyor sık sık ama bulamadım, bilginiz var mı?
(2) 

whatsapp'ta geçmişte ki mesajlardan birinin kendi kendine silinmesi?

avatar is back #1539354 
kardeşime apk göndermiştim 1 ay önce, 1-2 defa dönüp başka arkadaşlarıma iletmiştim. şimdi dönüp bakıyorum mesaj silinmiş yok! nasıl olabiliyor böyle bişey?

cihaz ios, .apk uzantısı olduğu için wsp tarafından mı silinmiş acaba? sorun varsa başta gönderilmezdi falan ama daha sonra nasıl silinmiş olabilir? 2 arkadaşa iletmiştim farklı zamanlarda ikisinde de geçmişte göremedim. o kısımlar boş! alıntılamışım, "burada" yazmışım mesela, orada alıntıladığım için "x.apk" yazıyor ama tkıklayınca mesaj silindi yazıyor.

böyle bir şey nasıl olabilir?
(1) 

tüm kişisel bilgilerin çalınması ve her şeyi resetleme hk

avatar is back #1539188 
bir tık uzun olabilir bu duyuru ama yardımcı olacaklara çok minnettar olurum çünkü çok tedirginim.

geçenlerde şöyle bir duyuru açtım; www.eksiduyuru.com

tüm yazılanları bu hafta sonu yapacaktım ama bugün amazon hesabımdan 50£ giftcard x kişisine gönderildi maili ile sarsıldım. iptal edilen kartla denenmiş ama para çekilememiş haliyle. amazonla iletişime geçtim yardımcı olacağız dediler ve 8-10 dk sonra hesabımı kapatıp yeni şifre oluşturma vs linki gönderdiler. ancak olay burada patladı tekrar! ben 1-2 saat geçsin yeni şifre oluştururum derken, önce bilmem ne kodu geldi sonra da bir baktım şifreniz başarıyla değiştirildi maili geldi. muhtemelen mailime de erişebildikleri için kendileri yapmışlar. çünkü telde bildirimleri görüp tıklamadan hemen pc'de gmaili açınca 2 mailinde okunduğunu gördüm ve amazona girdiğimde yeni şifrenizi oluşturun değil, şifrenizi girin ekranı vardı. neyse ben de tekrar sıfırladım ve çok hızlı şekilde maillerimi de sıfırladım.

ardından işi gücü her şeyi bırakıp 10 saate yakın her şeyi buluta yükleyip bilgisayara komple format attım. şu an opera browser harici hiç bir şey indirmedim. mail şifrelerimi değiştirmiştim zaten ama formattan sonra hepsini tekrar değiştirdim, 200-300 şifrem vardıysa diğer tarafta çoğu birbirine yakınken şimdi tamamen farklı bir şifreyle değiştirdim. kripto borsalara girişi de kontrol ettim, tüm şifrelerini değiştirdim, otp açık. yarın ve diğer günler sırayla aklıma gelebilecek her şeyin şifresini yeniden değiştireceğim.

ancak sormak istediğim bir kaç şey var;

1- bana hiç bir onay vs gelmeden amazon ve gmail hesaplarıma nasıl girebildiler? ikisinde de farklı bir pc'den giriş göremiyorum.
2- 4-5 tane banka kartı bir yerlere kayıtlıyken 2 defa da aynı kartla çekim denediler (revolut'tan denediler, bilmeyenler için enpara'nın ingiltere'de ki versiyonu gibi)
3- tüm bilgiler ve hesaplar değil de bu banka kartım sadece çalınmış olabilir mi? gerçi diğer ingiltere'de açtığım kartlar da duruyor onlarda bir şey yok
4- şu an pc sıfır gibi, buluttaki verileri indirmeyeceğim. her şeyin şifresini değiştirdim, 1-2 güne kripto borsalarına bağladığım mailleri de yenileriyle değiştireceğim.

virüs muhtemelen geçenlerde pek dikkat etmediğim bir sitedeki oyun eklentisi yüzünden geldi bulaştı pc'ye. daha sonra baktım o kanal gibi yüzlerce kanal aynı videoyu yüzlerce kez paylaşıp şu dosyayı indirip kurup steam'e bağlayabilirsiniz diye yazmış. yüzlerce oyun ismi var ama aynı video sadece isimleri kapakları farklı. daha sonra ilk 150£ çalınma girişimi my.com isimli oyun sitesinden denendi, sonraki de xbox game gift card ile denenmiş. bilgi olarak dursun

başka yapabileceğim bir güvenlik önlemi var mı? aklınıza gelen bişeyler öneriler de olur. üstteki soruları cevaplamanız bile kafi. her ne kadar olabildiğince safe gibi dursam da her detayı bilmek istiyorum

şu an en hızlı ve kolay alınabilecek 5-10k'lık faizsiz krediler

avatar is back #1539089 
www.hangikredi.com

şurada bir kaç bankada görünüyor ama 2 sene önce denemiştim çoğunu vermiyorlardı türlü türlü şeylerden dolayı. neresi olursa olsun hiç fark etmez. 20k civarı faizsiz bişeyler toplayıp ihtiyaçları alayım faizsiz diyorum taksit taksit öderim.

bilginiz var mı? alması kolay uğraştırmayan? bir defa yk'de 5bini şubesiz telefonsuz şak diye vermişlerdi %0,89'dan 1-2 sene evvel onun faizsizini arıyorum işte
(1) 

20bin fotoğraf nasıl ayıklanıp silinir?

avatar is back #1538981 
telefonda 40gb civarı foto var temizlemek istiyorum, en az 15bini çöptür. ben nasıl ayıklayabilirim acaba? insan yüzü olanlar hariçleri sil gibi bişey mi deneyeyim bi yolu var mıdır?

benim 2 katı fotosu birikenler oluyordur millet nasıl temizliyor acaba?
(5) 

pc'ye virüs girmesi, bankadan para çekmeye çalışılması

avatar is back #1538942 
aptalca bir uyguluma indirmemin bedelini ödüyorum 3-4 gündür. geçenlerde her şeyi sildim, malware taraması falan yaptım. önce sosyal medyalardan saçma şeyler rt edilip pp'ler değiştirildi. şifrelerini değiştirdim bişey olmadı sonra.

gece 153$ civarı bir para çekilmeye çalışılmış, paypal *my.com adlı bir yerden. şüpheli işlem deyip reddedip kartı kendileri dondurmuşlar zaten. şimdi kartı da iptal edip yeni kart istettim. ana banka hesabımda bişey yok onun da bilgilerini değiştirdim.

yalnız içime çok kurt düştü. bunlar acaba opera parolalar kısmını falan mı çaldılar? orada kayıtlıydı diye falan. başka nasıl çalmış olabilirler? bileyim de ona göre hareket edeyim?

1- şifreleri değiştiriyorum hala çoğu yerin
2- bilgisayarı dosyaları koru seçeneğiyle formatladım resimler,dosyalar videolar vs kaldı sadece.

bunlar yeterli midir? başka ne yapabilirim? son olarak kartım paypal'a bağlıydı acaba paypaldan mı çekmeye çalıştılar yoksa karttan mı? belki de başka yere bağlıydı ordan çekmeye çalıştılar bilemiyorum ya
(4) 

2 katlı bir evin dış yalıtımı vs ne kadar tutar?

avatar is back #1538941 
tanıdığa 100bin fiyat vermişler sonra pazarlık falan 75 olur demişler.

1- 25bin liralık pazarlık olur mu? ederi zaten 100 değildir.
2- 75 bile normal midir? 45bini işçilik miymiş neymiş

15 yıllık bi blog vardı, takıntılı aşık bir adamın blogu

avatar is back #1538876 
ekşide çok popüler olmuştu, bursada otoparkta ilk defa öpüştük bilmem ne diye anlatıyordu adam, uludağ üni öğrencileriydi. hem takıntılı ve korkunçtu hem çok komikti. aklıma gelmedi neydi o? şiirler falan yazmıştı, kız bunu pek sevmiyordu.
(5) 

esrar nasil ve ne ara bu kadar normallesti?

avatar is back #1538852 
tr'de bir cok arkadasim kullanmaya baslamisti, yurtdisina geldim burada bazi yerlerde sigara gibi bisey olmus neredeyse. kanada'da uber ile satisi olacakmis.

yahu ben kucukken bunun adini duyunca adam oldurmekle ayni hisleri hissederdim bir an da, oyle korkunctu. gerci benim icin hala cok buyuk bisey gibi ama bilemedim.

son 3-5 senede bunun artisi mi patladi yoksa tr'de bi an da yayginlasti da biz mi yeni yeni duyduk? nedir bunun olayi?
(2) 

Wsp duruma atılan video

avatar is back #1538687 
6 sn’lik bir video atacam 1080p60fps çektim ama duruma 360p gibi atıyor ya bunu düzeltmenin yolu yok mu? Ayarlarda fotoğraf kalitesi en yüksekte seçili. Ben nasıl düzeltebilirim bunu yahu
(3) 

sanırım şu an bilgisayarımda virüs var

avatar is back #1538537 
eş zamanlı olarak twitter ve instagram hesaplarımdan birileri takip ediliyor ve rt edilip duruyor. bağlı tüm uygulamaları kaldırdım ve sildim, sanırım geçenlerde saçma bir yerden download ettiğim uygulamanın ceremesini çekiyorum. programlar listesinde görünmüyor dosyayı da sildim ama çözümü yok mu?

sistem geri yükleme yok maalesef kayıtsız. ne yapacağımı bilemiyorum. şu an malware indiriyorum detay temizlik yapacam. başka ne yapabilirim? çok sıkıntıya girdim ya, banka şifrelerini de değiştireyim başka ne yapabilirim?
(2) 

Fotoğraftaki arka planı temizleme hk

avatar is back #1538486 
Kalabalık yerde çok beğendiğim bir fotoğrafım var ama arkamdakilerden biri zübük gibi gülmüş profil resmi yapamam. Orayı nasıl temizleyebilirim? Komple remove bg’de kaldırınca komik oluyor o tarafı da kesemiyorum, kesersem vücudum gidecek.

Bunun çözümü nedir?
(4) 

does it make sense ne demek?

avatar is back #1538397 
hoca surekli boyle soruyor, ben de "anlasildi mi gencler" gibi anliyor oyle cevapliyorum da farkli bisey degil dimi bu? baslarda mantikli mi diye soruyor sanip oyle cevap veriyordum da hala tam kafamda oturmadi ne oldugu. tam olarak nedir acaba
(1) 

tr'de ki kredi skorunu yurtdışındayken nasıl hızla yükseltebilirim?

avatar is back #1538387 
findex'te en son 1300 ya da 1400 civarları görmüştüm skorumu. şimdi bir tık daha düşmüş olabilir, 3 kredi kartımda 80-200 tl arası borçları unuta unuta çok uzadı bazısı.

kredi çekmek ya da diğer kampanyalar için (tr'ye döndüğümde) nolur nolmaz diye yüksek bir notum olsun istiyorum da ne yapabilirim?

aklıma ilk gelen, burada arada yaptığım 15-20£ civarı alışverişleri tr k.kartımla yapayım sonra da oraya ödememi göndereyim (bankalara vs erişim var onda sorun yok)

mantıklı mı bu? başka öneriniz var mı?
(3) 

bir diyetisyen'in kariyer yolu-planlaması nasıl olmalı?

avatar is back #1538332 
elimizde yeni mezun bir diyetisyen var, okulu 3,7 ile bitiriyor, stajını çok iyi bir yerde uzunca ve oldukça verimli şekilde yapıyor (milli voleybol takımının da beslenme programını hazırlayan diyetisyenle birlikte)

kendisi sıradan düz klinik açıp "ayşe hanımın 3 ayda 10 kg verdiği başarılı fotoğrafı" gibi basit ve diyetisyenlik olarak görmediği şeyleri yapmak istemiyor. ingilizce olarak yabancı dili var, hem stajda hem son senesinde makale çevirip alıntı yapmışlığı var.

önerebileceğiniz, bunu yapabilir şuna bakabilir dediğiniz neler var? ankara'da özel ve alanında bir kaç hastane ile görüşmeye gitmek istiyor. daha çok kanser ve özel hastalar ile çalışmak istiyor. diğer yandan nestle ve danone ile de görüşmek istiyor. buradan nasıl bir yol çizilebilir? neler yapılabilir?
(2) 

burda ne diyor anlamadım (kuzey güney)

avatar is back #1537855 
youtu.be

direkt ilgili saniyeye gideceksiniz.

"senin öfken benim ateşime rüzgar olmicak aslanım" gibi bişey diyor ama mantıken doğru değil dediği, başka bişey mi diyor ben mi anlamıyorum acaba?
(4) 

Bu nedir? Yenilir mi?

avatar is back #1537847 
Rafta kiraz taneciklerini görünce inanılmaz canım çekti maraschino falan yazıyor ama hiç anlamadım, nedir ne işe yarıyor hiç bir fikrim yok. direkt aldım eve geldim yemekten sonra yerim dedim de kapağını açtım şimdi çok sert ve bence kötü kokuyor.

Löp löp ağzıma atar yerim dedim de öyle bişey değil heralde dimi? İçinde alkol falan yok ama alkole mi katılıyor ayrıca?

www.hizliresim.com
(2) 

Banka promosyonu hk

avatar is back #1537810 
Diyelim ki x kurumu ile x bankası 3 yıllığına 3bin tl karşılığı anlaştılar, bu kuruma yeni giren biri anlaşmadan 1,5 yıl sonra girmiş olsun, girdikten sonraki 1,5 sene için 1500₺ alır mı yoksa sonraki sözleşmede mi alır promosyon ?

blockchain developer olmak (solidity rust vb)

avatar is back #1537381 
Bir kaç kişiyle ayak üstü konuştum, bu alanda ciddi açıklar olduğunu, remote iş imkanları ve fena olmayan işler hakkında bahsetti biraz. araştırınca da biraz doğruluk payını gördüm ama sonuçta bu sektörden değilim ve emin değilim.

yoğun tempolu bir zamanımı kendimi bu alanda geliştirmek için harcamaya ayırmak istiyorum ama yapacaksam çok iyi şekilde tüm riskleri alarak ilerlemek istiyorum. çünkü zaten hali hazırda yurtdışındayım, r ve python vs çalışıyorum öyle yalandan 2 video izleyip makale ile başlayıp bırakmayla uğraşmam. en çokta tr'ye döndüğümde (1-1,5 sene sonra döneceğim) oradan rahatça devam etmek için soruyorum.

bu alanda çalışanlar var mı? hem işin zorluğu nasıldır hem de iş imkanları nasıl? özellikle remote'ta (tr'den çalışmak için) maaşlar nasıl? kariyeri bu tarafa yönlendirmek mantıklı mı acaba?
(3) 

instagram için post ve story tasarım hk

avatar is back #1537341 
profesyonel şekilde bişeyler paylaşmak ve düzenlemek için hangi uygulamalar ve tekniklere bakmamız gerekiyor? şu an canva'da, freepik'ten alınan vektörler ile ayarlıyoruz ama inanılmaz uğraştırıcı oluyor, uygun bir arkaplan rengiydi, sürekli bişeyleri bir yerlerden getir götürdü derken.

bunun daha pratik yolu var mı acaba? bir uygulama olur ya da başka bir şey?
(4) 

kredilere abanalım mı?

avatar is back #1536999 
dedikodu ama yılbaşında asgari ve diğer kesimlere ciddi bir maaş zammı iddiası dolanıyor ortalıkta. bunun enflasyonu da alım gücünü de tetikleyeceği kesin. sorum şu, bişeyler almak için (ihtiyaç) kredileri alabildiğimiz kadar ve uzun vadeli alalım mı? açıkçası 60-80bin liralık yeni ev eşyaları almam gerekecek önümüzdeki baharda ya da yaz da, beyaz eşya vs bunu kendim karşılayabilirim ama bunun yerine şimdiden çekip yavaştan ucuza toplasam mı?

ne düşünüyorsunuz? siz de çeker misiniz?
(5) 

ekşi'de kenarda dursun'a tıkladım entry nereye gitti

avatar is back #1536872 
daha önce hiç tıklamamıştım, az önce yolla yerine buna bastım öyle gitti kayboldu nerede bu entrym? bulamıyorum

mobil görünümden çık