(1) 

twitter toplam gösterim sayısını mı şişiriyor?

avatar is back #1555359 
dün gördüm bu tweeti mesela twitter.com

50 milyon gösterim nedir? bu nasıl oluyor? yoksa bu da eski youtube istatistikleri gibi, her tıklamaya +1 mi yazıyor? ben mesela 1 defa gördüm, 1 defa tıklayıp yorumlara baktım 1-2 defa da rt ile düştü önüme. böyle böyle mi bu 50 milyon oldu?
(1) 

gram altın bugün ne kadardı?

avatar is back #1555273 
bankaya bakmıyorum zaten de kapalı çarşı fiyatları da 1330 civarı gösteriyordu. ancak 20gr külçe altın satış fiyatlarına bakınca çok daha yüksek gibi görünüyor. bende de altın olarak 20'şer gr olarak alıyorum yatırımlık. mesela bugün satsam 27250 yazan alış civarına paralel olarak 27bine gider mi mesela?

bu arada gram fiyatı x 20 = 20gr külçe fiyatı mı yapıyor? yanlış mı biliyorum
(8) 

başlık açabilmeniz için yazar olmanızın üstünden 6 ay geçmesi ve 100 entry

avatar is back #1555256 
bu nedir yahu? belki de 10 yıldır yazarım. 2500 entry falan var. geçenlerde bi çaylak yapıldım çaylak oyunca 1 ay yasak oluyormuş ama onun da üstünden aylar geçti. onun da üstüne +100 entry girmiş olabilirim.

geçmişteki tüm cezaları mı birleştirdi bunlar ne yaptılar?
(4) 

en zararsız gbp nasıl alabilirim?

avatar is back #1555065 
sanırım şu aralar dövizciler uçtuğu için bankalar daha avantajlı ancak 800ktl gibi bir rakamı vermekte sorun yapmazlar herhalde değil mi önceden söylemek gerek zaten sanırım.

ankara için banka ya da dövizci söylerseniz de memnun olurum
(3) 

lotr görüntü kalitesi bu kadar iyi miydi?

avatar is back #1554937 
bu kalitede nereden izleyebilirim? twitter.com

en son 2 sene önce falan blutv'den izlemiştim de berbat, hatta leş bir görüntü kalitesi vardı. şunu görünce çok heyecan yaptım. acaba dvd'sini falan alsam bu kalitede mi izlerim?

yoksa sadece bu sahne mi iyileştirilmiş?
(6) 

14 mayısta istanbul ve ankara'da hangi parti kazanır?

avatar is back #1554638 
hem ist hem ank'da akp ve rte 15'er puan fark atmıştı chp ve inceye ama o zaman zaten incenin performansı falan çok kötüydü biraz anlayabiliyorum ama şimdi kk ya da chp parti olarak yüksek rakamları görebilir mi ne diyorsunuz? diğer partilerden dolayı chp yüksek alır diyemem ama kk en azından 45'leri görür mü ne dersiniz?

rte mesela 4.5, akp+mhp 4.7m oy almış o zamanlar, chp ise 2.5 civarı. ama 2019 gerçeği de var ki ekrem başkan 4.8 milyon oy aldı, bu insanların eli öyle ya da böyle bir kere de olsa chp pusulasına gitti. bu sefer bu 4.8 milyon oy kk'ya gider mi acaba? ki bu durumda korkunç bir başarı olur ist ve ank için.
(2) 

14 mayıs seçimleri ne olur?

avatar is back #1554400 
şu videoyu izledim de çok şaşırdım www.youtube.com

tr'de değilim uzun bir süredir, sadece sosyal medyadan gördüklerim var çok iplemiyorum zaten twitter'ı ekşiyi siyasi açıdan ama bu videoya çok şaşırdım. tabiki de random bir videodan da anlam çıkartılamaz ama trabzon gibi bir yerden, %70'lik kaleden bu kadar çok kk çıkması şaşırttı. ince'nin 20, chp'nin 15 aldığı yer sonuçta.

sanki ekrem+mansur'un bolca mitingleriyle, gezileriyle falan işler değişecek gibi duruyor. 2018'de tr'deydim mesela incenin kazanamayacağı 3 ay önceden o kadar belliydi ki ama bu sefer tam tersi olarak görüyorum. yine de ilk turu çok zor görüyorum ama ikinci tur da kk olur gibi ne dersiniz? durum nedir?

dall-e yüklediğim resimleri nasıl sileceğim?

avatar is back #1554355 
kişisel olan belki 10-12 farklı fotoğrafımı ekledim. tonla edit yaptım falan hiç bir şeyi kaydetmedim ama history kısmında duruyor hepsi? rahatsız oldum açıkçası ama silme gibi bir şey de yok. illa talep gönderin diyorlar da ben sadece bugün yüklediğim fotolarımı silmek istiyorum nasıl silebilirim?

midjourney'de selfie'mi işlemeyi nasıl yapabilirim?

avatar is back #1554233 
normalde gönderilen her fotoyu herkes görüyor. /private kısmını seçersem kimse görmeyecek ve prompt girersem olur mu? hangi komutla yazmam gerekiyor foto import ettiğimde? /imagine olmaz değil mi? fotomu ekleyip bir kaç güzel komut girmek istiyorum o kadar
(1) 

en ucuz kripto borsalarına deposit yöntemi nedir?

avatar is back #1553841 
yurtdışındayım burda %1.8 istiyor borsalar vs tr hesaplarımdan göndersem binance tr'ye ordan transfer edebilirim ama usd/try 19,62 falan şu an.

daha ucuz bir yöntem yok mu acaba? bir kaç bin dolar için 50-100$'lara çıkıyor işlem ücreti
(2) 

ingiliz borsasi niye hep durgun?

avatar is back #1553761 
FTSE100 index`e bakiyorum neredeyse 25 sene onceki seviyelerinde. 2008 ve kovit krizinde baya dusmus onda okeyiz ama genel olarak bu nasil bir sey anlamadim acikcasi. yani ne is anlamadim. gecen gun bankadan mail geldi yatirim hesabimiza davetlisiniz diye(detayli bakmadim ama sadece ftse100 yatirimlari galiba), hesaplamali bi sayfa gondermisler. her ay maastan x£ dusururseniz ve baslangicta x miktarla girerseniz diye. bi hesapladim 5 yillik sure sonunda 50k£ yaziyor. zaten hic bir seye yatirim yapmadan dumduz parayi tutsam 48700£ falan ediyor zaten. seceneklerden agresif yatirimi secince de 51.7k£ cikiyor. bir manasi yok ki bunun. dumduz faize yatirsam zaten daha cok veriyor

bir sey mi kaciriyorum? farkli bir olayi mi var bunun
(11) 

bu tekne turunun 5k tl olması normal mi?

avatar is back #1553641 
çinli arkadaşlarım türkiye'ye tatile gidecekler. fethiyede görseldeki gibi bir tekneyi ayarlamak istiyorlar. sabah 9 akşam 16 civarlarına kadar ve yemek dahil bir şekilde 4 kişi 5ktl.

açıkçası bana uygun geldi, bir arkadaşım geçen sene 6-7tl vermişlerdi günlük öyle bakınca normal gibi de geliyor ama bilemedim.

ne diyeyim arkadaşlara? ideal bu mu diyeyim ucuz mu diyeyim? kendileri tr hakkında hiç bir şey bilmiyorlar muhtemelen 1-2 yerden "türkiye'de kazıklanmaya karşı dikkatli olun" gibi şeyler okumuşlardır ondan soruyorlardır.

i.hizliresim.com

ftx krizinde ftx tr'de durum neydi?

avatar is back #1553445 
global olanı battı ama ftx tr bağımsız olduğu ve parayı anında globale falan aktarmadıkları için batmadı diye biliyorum ve müşterilerin fonlarını ödediler değil mi? elinde ftt tutanlar çok büyük zarar yazdı ama onu saymıyorum normal stabil varlık ya da kripto tutanları soruyorum. çünkü hatırladığım kadarıyla bir kaç gün kapalı kaldıktan sonra herkese çekim izni verilmişti doğru mu?

benzer durum binance tr içinde geçerli mi? binance tr'de sonunda farklı şirket ama varlıkları aktarıyorlar mı global'e acaba? tr'ye baya güveniyorum ama global için aynı şeyi söyleyemeyeceğim o yüzden bilmek istiyorum da
(4) 

chatgpt`yi kendim egitebilir miyim?

avatar is back #1553138 
sanirim gpt4 ile geldi bu ozellik. elimde yaklasik 250 sayfalik dokuman var. oyle asiri karmasik ya da teknik degil ama pc'de bazi programlarda islemlerin nasil yapilacagini anlatiyor %30 oraninda ve kalan 70 ise temel mantigini anlatiyor.

250 sayfa ama ben bunu 150-180`lere kadar dusurebilirim. bunu gorselli bu dokumanlarla upload eder ve salliyorum 5 sayfalik teknik bir talepte bulunursam cozum sunar mi? yani en azindan gecmiste neyin nasil yapilacagindan ve temel mantigi anlatildigindan farkli islemler olsa dahi yol gosterebilir gibi dusunuyorum ama yoksa buna daha var mi?

eger olacaksa 20$ aylik abonelik baslatacagim da.
(3) 

yeni secim sistemi ve ittifaka oy verme hk

avatar is back #1553129 
yurtdisindayim verecegim oy tr geneline yayiliyormus vekil icin, herhangi kucuk bir partiye oy vermekle (deva-gp-saadet-dp den birine) chp iyip'e oy vermek ayni hesaba mi denk gelir? yoksa chp-iyipten birine vermek mi? eger gun sonunda ittifaka x partisi uzerinden gidecekse chp harici diger partilerden birine gitsin istiyorum bir oy fazla gorunsun diye vs ama gun sonunda cop olacaksa hic bulasmayayim. yeni sistemin mantigini pek anlamadim acikcasi.

bir de ittifak icinde baraj muhabbeti yok degil mi? eger varsa yine kucuklerden guclu olana vermeyi isterim. cb secimlerinde oyum kesin onu gectim ama mv`de hem ittifak kazansin hem oy cop olmasin hem de kucuk partilere bir destegim olsun istiyorum. mantikli olan ne?
(1) 

yurtdışı seçmen olarak mv için oy kullanabiliyor muyum?

avatar is back #1552905 
yoksa sadece cb pusulası mı verilecek bana? mv için de kullanacaksam hangi şehrin vekilini seçeceğim?
(5) 

2019'u kaybetmenin akp'ye etkileri neler oldu?

avatar is back #1552685 
psikolojik olarak sormuyorum, neler kaybettiler neler oldu? en büyük para kaynaklarından bazıları gitti. tarikat ve derneklere artık para aktarılmıyor. başka?

benim en çok dikkatimi çeken artık istanbul ve ankara'da boy boy tayyip ve akp fotoları olmaması.

özellikle 14 mayıs 2023'ü etkileyecek olan şeyleri merak edip soruyorum
(7) 

bu araç fiyatları eninde sonunda bir yerde patlamayacak mı?

avatar is back #1551751 
öncelikle tr'de yaşamıyorum. bizim peder'e bi araba alalım dedik, tek beklentimiz aşırı eski olmasın ve otomatik mümkünse iyi olur yoksa manuelden devam. açtım sahibinden'i gözlerime inanamadım ya! bunlar nasıl fiyatlar? sonra bir kaç arkadaşı aradım da herkes diline dolamış aynı zırvalığı "abü normoal ya bugün almazsan daha artar, bulabilirseniz alın hemen" modunda. çıldıracam yahu bu nedir? burda 3k£'a alınabilecek araba hadi orada olsun 4k£, hadi vergiler şu bu 5k£ olsun. hatta o değil direkt 2 katına okey deyip küfrede küfrede verelim 6k£. iyi de aynı aracı türkiye'de 18-19bin£'a satıyorlar. yahu bu nasıl dengesizliktir? nasıl herkes "yoh kanka al yauv şindi daha sonra zam gelir bulaman" gibi diyebilir?

tamam hükümet çığrından çıkardı vergiler şu bu ama bir gün sonuç olarak patlamayacak mı bu rezilce sistem? nasıl bir dengesizliktir bu?

1- www.autotrader.co.uk mesela şu 2,5k£ adamları aradım bir kaç parçası değişmiş, motor arıza vermiş gelirken ama basit bişey varmış hallettik dediler. tr'de muadillerine bakamadım bile.

2- www.autotrader.co.uk babama yarayacak araç tam da bu aslında, boyutu km'si vs. yahu bu 3k£ olan araç ama tr'de ilanlar 450k (20bin sterlin evet şaka değil) civarı böyle temizler ve sorunsuzlar için.

tamam anlıyorum tr'de enflasyon var ama dediğim gibi burada 3k£ olan araç olsun orada 6k, diyelim ki sorunlu ülke napalım falan ama 20k nedir? işin daha saçması yine aynı birimde £ olarak bakarsak araçların sıfır fiyatları arasında mantıklı bir ilişki var. burada opelin crossland'i 21k£ civarı (500'e yakın), tr liste fiyatı ise 700k.

evet enflasyon var, evet araç gelmiyor, evet çip krizi var ama arada %80 ötv farkı var, onu sıfır araçlarda kardan kısarak %50'lere çekmişler o kadar. hadi bulamıyorsun 50-100 rüşvet veriyorsun neyse ne.

yahu bir gün bu yoluna girmeyecek mi? zincirin son aşamasında 450k'ya, muadili yurtdışında 80k falan olan aracı alan adamda patlamayacak mı? sonsuza kadar böyle devam mı edecek? akşam müsait olursam çip meselesini de araştıracam da çok sinirlendim ve gıcık oldum bu konuya.

lütfen "yiğenim daha da zam gelecek" demeyin. o paraya burada 4-5 tane bi tık daha güzel araç alır milleti ubere, uber eats'e yollatırım hiç bişey elime geçmezse aylık 1500-2000£ geçer yahu (meşakketi çok biliyorum, sadece absürtlüğe dikkat çekiyorum)

yani sonuç olarak bu nedir? ne olacak bunun sonunda? hayal meyal 94 krizi zamanında da hatırlıyorum babam anlatırdı araba fiyatları ev fiyatlarıyla kafa kafaya olmuştu bilmem ne. yine benzeri süreçte olduğumuz kesin de aynı şekilde mi patlayacak yine?
(2) 

cc'li atılan maile cevap yazarsam yine cc'ye gider mi?

avatar is back #1551642 
yanıtı görüyor mu cc'lenen kişi? yoksa sadece gönderene mi atmış olacam? ayarı varsa da nerden ypaabilirim? cc görmesin istiyoum
(1) 

doğu almanya bayrağını kullanmam sorun olur mu?

avatar is back #1551488 
bişey için kullanmam gerekiyor da, herhangi kötü bir anlamı yoktur değil mi? ww2 ile alakalı, hitler ya da soykırım ile alakalı? ingiltere'de kullanacağım ingilizlerle de alakası olmamasını isterim. "no god no religion" tişörtü giyip camiye giden dayılar gibi bir konuma düşmek istemiyorum
(1) 

şu sigorta teşviki var mı şu an? (işverenlere soru)

avatar is back #1551433 
www.iskur.gov.tr:~:text=31.12.2023%20tarihine%20kadar%20işsiz,TL)%20İşsizlik%20Sigortası%20Fonundan%20karşılanmaktadır.

kadın kişisi işe başladı ancak yöneticiler şu kanun çıksın yapalım rahat rahat diyorlar ama hali hazırda var zaten gibi duruyor. aydınlatabilecek var mı?

iş tanımı, bakılan danışan kadar prim esaslı olacak ve yeni mezun, son 1 yıldır hiç çalışmamış kişi için geçerli
(2) 

youtube shortslarda çok fazla rus yok mu ya?

avatar is back #1551309 
benim algoritmaya mı damladı nedir bilmiyorum da türkçe olan shortslarda direkt varlar.

yıllar evvel sadece azerbaycanlılar vardı yabancı olarak, son bir kaç senedir de şexo mahmudov gibi orta asyalılar, şimdi de çokça rus görür oldum. hiç umursamadan kendi alfabeleriyle yorum yazıp soru soruyorlar falan, türkler de altına ya türkçe, ingilizce ya da kiril ile cevap yazsalar onlar yine rusça takılıyorlar. belki 5-10 sene önce olsa çok mutlu olurdum da şimdi çok rahatsız da oluyorum bilmiyorum, deprem videolarında garip garip yorumları da var falan.

neden rahatsız olduğumu da bilmiyorum. özellikle orta asyalıların (kazak, özbek falan diye tahmin ediyorum)her şeye 50 yaşındaki facebookçu teyze gibi " Allah xorusun hƏpinizi" yazmaları irrite ediyor ya. adam edit yapmış komik falan altında "Allah törk halxını xorusun" tamam da ne alaka kardeşim? dertleri ne bunların? ve neden çok fazla türkçe kanal bilip takip edip varlar her yerdeler? ruslar tr'ye çok gelince hesaplarında türkçe içerik mi görmeye başladılar?
(5) 

trendyol hesabımdan başkasının kartıyla alışveriş yapılmaya çalışılmış

avatar is back #1551234 
Merhabalar çok uzatmadan detaysız anlatacağım.

trendyol şifremle hesabıma girip benim adresime 5000 liralık mont sipariş edip 3 dk sonra tedarik problemi ile iptal edilip iade süreci başlatılmış. muhtemelen kara para aklamak için ya da kart patlatmak için yapılan bişey bu. trendyol desteğe yazdım ama hiç bişey anlamıyorlar hiç bir fikirleri yok her bağlandığım destek "x bey paranız iade edilecek" diyor çıldıracam.

yasal olarak bir problem olsun istemiyorum, şimdi biraz bilgili bir destek personeline anlattım, gerekirse ip adresimi vereyim bu adres harici yaptığım girişlerle alakam yok diye de, başka ne yapabilirim? btk'ya ya da başka yere kayıt falan açmak istiyorum ama yol yordam bilmiyorum.

2 ay sonra bu yüzden başım belaya girecek diye korkmuyor değilim ama sadece olay sıcakken böyle bir işlemi yapmadığıma, kartın da benim adıma olmadığını ve bilmediğimi ispatlamam lazım. yardımcı olabilecek var mı
(4) 

tüm hesaplarımın çalınması, her şeye giriş yapılması - 2

avatar is back #1551125 
daha önce bahsetmiştim

1- www.eksiduyuru.com devamı da burada aynı olayın www.eksiduyuru.com

bugün saatlerdir maillerime "linkedin şifre sıfırlama kodu, spotify hesabınıza rusyadan, amerikadan girildi" diye tonla bildirim geldi.

bankacılık
kripto hesaplarım
resmi bir kaç kurum bilgilerim
mail hesaplarımın şifreleri
e-ticaret sitelerindeki kayıtlı banka kartlarım

bunların tamamını sıfırladım ve bunların hiç birine giriş denemesi bilgisi gelmedi. sanırım aylar önce çalınan verileri deniyorlar.

1- bunlar elle mi deniyorlar bu ne iş anlamadım. saatlerdir süren bişey
2- korkmam gereken başka şeyler var mı? başka ne yapabilirim?

tüm her şeyimin parolasını kaydettiğim dosyayı inceliyorum 300'den fazla şifre varsa 250 tanesi aynı zaten. ama sonsuza kadar bu devam mı edecek? belli ki çalınan bilgiler her yere satılıyor falan. komple kurtulmamın yolu yeni mailler yeni hesaplar mı? twitter amazon hepsini o gün değiştirdim bugün erişemiyorlar onlara. ama bugün denediklerine hiç karışmamıştım. spotify vs.

ne önerirsiniz ne yapayım ben şimdi?
(1) 

ikametgah geçmişinde yer alan emniyet müdürlüğü notu

avatar is back #1550837 
2014 ekim 2015 ekim arası kaldığım öğrenci evine mayıs 2015 tarih ve x sayılı ilçe emniyet müdürlüğü raporu diye bir açıklama girilmiş. bunun bir anlamı var mı? o sayıya baktım kanun falan değil heralde o aralar yazılmış bir rapor gibi bişey.

ne olabilir bu? o evin sahibi fetöcüydü de biz de bi nevi not mu alındık yoksa ev arkadaşlarından biriyle alakalı bişey mi vardı acaba? insanın aklına 40 şey geliyor vallahi billahi korkmadım değil. (diğer ikametgah değişikliklerinde hep x kurumu değişimi yaptı notları var)

bilgisi olana teşekkürü borç bilirim
(5) 

chatgpt hk

avatar is back #1550578 
türkçe yazılan sorulara verilen cevaplar, ingilizce kaynaklardan da erişilmiş bilgilerden mi derleniyor? eğer öyleyse, translate eksiklerini göz ardı edersek türkçe ve ingilizce yazmak arasında fark yok diyebilir miyiz?
(8) 

Son durum, kaç bina yıkıldı?

avatar is back #1549421 
En son 5bin deniyordu. Yani kötümser olmak istemiyorum ama 4’er kattan her katta 2’şer daire ve 3’er nüfustan bile 120bin kişi yapmıyor mu? Durum korkunç değil mi? Kurtarılan kişi sayısına bakıyorum bir kaç bin.

99 depreminden çok daha fazla kayıp olmayacak mı?
(5) 

tr için en uygun vpn arıyorum

avatar is back #1549228 
www.kaspersky.com.tr

kaspersky 33tl'ye aylık satıyor iyi midir ne dersiniz? diğerleri tek çekim 60-70$ istiyor bulaşmak istemiyorum. amacım bazı yurtdışında başka yerlerde lisansı olduğu için kapalı blutv, netflix içeriklerini izlemek falan.
(4) 

bu durumda uçuşuma nolur? thy

avatar is back #1548891 
küçük x şehrinden ankaraya yarın anadolujet uçuşum var, tam 48 saat sonrasında da istanbuldan londra'ya thy ile uçuşum var.

ama şu an acayip kar yağıyor ve yarın ki uçuşun iptal oranı çok yüksek. bu uçuş iptal olursa ve istanbula yetişemezsem ikisi de aynı firma diye bir çözüm yolu bulunabilir mi acaba? beraber alınan ya da aktarma uçuş değil alakasız iki uçuş aslında, adamlar bize ne kardeşim bizlik bişey yok diyebilirler yani.

daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? bir çıkış yolu, çözüm bulunabilir mi?

not: ertesi güne de ankara uçuşu yok, ertelenirse de londra uçuş gününe falan ertelerler benim ankara uçuşunu anca
(5) 

Bu hangi araba?

avatar is back #1548677 
Pejo 3008 falan olabilir mi diyecem de değil sanırım bilemedim.

www.memurlar.net

Emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğu haberde de görülüyor ama tavanı özellikle çok dandikmiş izlenimi uyandırdı. Normalde sadece kaput darbeyi sönümlesin diye öyle yapılır ama burda kaput gibi olmuş tavan sanki değil mi?
(1) 

pc vs ps

avatar is back #1548639 
hiç ps'im olmadı ama yakın zamanda pc toplamak niyetim vardı ama biraz bakındım da ps de fena değil ve çok çok daha ucuz.

pc yerine ps bakmak almak daha mantıklı değil mi ne dersiniz? iyi bir pc'ye belki 2k vermem gerekirken ps'e 500$ verip tv'ye bağlayacağım. sadece cs go falan ararım ama onun harici her şey de uzanarak oyun oynamak daha mantıklı gibi ama bilemedim
(3) 

bu kulaklık markası nedir iyi midir?

avatar is back #1548620 
www.amazon.co.uk

ufak bi indirim de yaparak 21£'a satıyorlar. yorumlar çok iyi ama ne markası belli ne bişey. 3-5 tane de satılmamış ki fake diyeyim. bu paraya led ekranlı 36 saat oynatma kapasiteli cihazın sesi çöptür diye düşünürdüm ama yorumlar çok kafa karıştırdı.

bilgisi olanların yorumunu bekliyorum

İphone son silinen uygulamayı bulabilir miyim?

avatar is back #1548466 
Az önce bi uygulama silinmiş ama ne bilemedim. Appstore’da satın alınan ama telefonda olmayanlar kısmında binlerce uygulama var oradan bulmam imkansız. Başka yolu var mı?
(7) 

tr'de özel sektörde maaşlar ne durumda şu an?

avatar is back #1548456 
uzun zamandır tr'de maaşlar ne durumda bilmiyorum. kurumsal şirketler olur, ufak yerler olur ortalama nedir şu an? sektörden sektöre tabi değişiyor ama ölücü olan yerleri saymazsak insanlar ne alıyor aşağı yukarı?

bir kaç yerin dolara endekslediğini duydum ama bunlar istisnai yerler sanırım
(3) 

Aynı tel ile yeni binance hesapları açılır mı?

avatar is back #1548376 
Google auth. Kaybettim erişemiyorum talep oluşturmak yerine yeni binance ve binance tr hesapları açmak istiyorum mümkün müdür acaba?
(1) 

bu kulaklık telefonlarda da çalışır mı? bluetooth'lu mu?

avatar is back #1548317 
www.amazon.co.uk

çok ince ve hoş tam alacaktım ki usb kısmını gördüm.bağlantı oradan ve haliyle sadece pcden mi oluyor? alsam telefonda kullanamayacak mıyım
(2) 

yurtdışından gelişlerde 10k$/10k€ nakit limiti hk

avatar is back #1548236 
bu ve üzeri miktarda beyan formu doldurmak gerekiyor peki bu miktarın üzerimizde olduğunu nerden bilecekler? 5k€ taşıdığımda mont cebimdeydi acaba kalınlaşınca falan xray'den sonra köşeye mi çekiyorlar?

bir de 9k taşıyorum diyelim şüphelendiler baktılar 9k "ha tamam ok buyrun geçin" derler ama bir kayıt falan olur mu? 2-3 ayda 3-4 defa bu miktarla geçip hepsinde durdurulsam ama yasal limitte olsam en son "ya birader 50 defa mı geçeceksin 9k ile" mi derler ve el mi koyarlar? genel bilgiye ihtiyacım var da.

son olarak cash yerine altın getirsem aynı şeyler mi geçerli? avrupada falan 15k-20k€ eşdeğerinde 10'lu coinler var ufak kutularda. bozuk para gibi taşısam ne olur?
(1) 

yeni gelecek yapılandırma nasıl olur tahmininizce?

avatar is back #1548231 
7k kyk geçmiş borç vardı tam da bu aralar kapatacaktım da bu olay çıktı. yapılandırma nedir bile bilmiyorum pek, bunu 3 taksit ödeme seçeneği falan mı sunacaklar acaba nasıl olacak? yoksa 12 taksit gibi daha uzun vadeli mi olacak

ttnet taahhütte verilen modem iadesinde ücret alınıyor mu

avatar is back #1548087 
2 sene önce yapılan taahhüt kapsamında bize fiber uyumlu modem vermişlerdi, taahhüt bitiminde uzatmazsanız iade edersiniz demişlerdi ok demiştik. geçen aylarda mı ne bitti şimdi bu taahhüt süresi ve yüksek ücrette (aylık 400 falan) kullandı peder evde 1-2 ay, sonra da götürüp iptal etti modemi teslim etmiş ama 800 lira ödeme almışlar.

bu normal midir? yoksa 1-2 ay taahhütsüz kullansa bile cezalı duruma düştü onu mu ödedi? başka şehirdeyim bi tt ofisine gittim öyle bişey hiç yok dediler kafam karıştı. bilgisi olan var mı
(1) 

Buradaki müzik neydi?

avatar is back #1548064 
youtu.be

Sadece ilk 4 saniye, bişeyler editlenmiş ama hatırlayamadım direkt, çok tanıdık sadece. Neydi bu?
(2) 

Aştiden esenboğa belko ile kaç dk?

avatar is back #1547919 
Salı günü 14:30 seferi var sadece buna binebilirim sadece havaş falan yok dimi? Google maps’te bormal araçla 35 dk diyor ama bu araçlar kaç dk’da gidiyor?

15:15’te inersem 16:15 uçağına check-in yapılı bagajsız biniş yapacam da problem olsun istemiyorum. Uçağa son biniş 15 dk kala idi dimi
(3) 

şu an dudullu metrosu çalışıyor mu?

avatar is back #1547834 
m4'ten kozyatağında inersem, dudullu metrosunun da kozyatağı durağı var, alt üst katta falan aktarması oluyor ve gidebilir miyim? hedef varış yerim dudullu otogar
(1) 

şubat-mart 2020'ye ait bişeyler görünce direkt aklınıza pandemi gelmiyor mu

avatar is back #1547516 
youtube'da bir video olsun, başka bir yerde anlatılırken "2020 şubatta bu arabayı aldık", ya da "mart 2020" çıkan bu elektronik alet bla bla" derken kafam direkt pandemiye gidiyor. Bir arkadaşımın instagramını buldum eklemişti beni biraz baktım direkt mart 2020 fotolarını görünce "ilginçmiş yav pandemide foto paylaşmış" diyorum.

genelde kafam direkt "vay be şansa bak tam pandemiden önce olmuş bu, iyi kurtarmış" ya da "ulan pandeminin tam ortasında olmuş, almış" vs kafasına gidiyorum. benim için çok zor günlerdi travmatik mi oldu yoksa sizde de öyle mi?

normalde hayatımın dönüm noktası tarihler hep "aa tam benim üni mezuniyetim zamanıymış, aa işe giriş senemdeki aylarda olmuş" derim nadiren de olsa ama dönemle alakalı her şey böyle. az önce eski şubat 2020 dönemine ait bir gol videosu gördüm "ulan tam pandemiden önce belki de son maçlardan biriydi bu" diyorum. sizde durumlar nasıl
(1) 

iş bankalılar ne kadar mil kazanıyorlar?

avatar is back #1547449 
bir arkadaşım mil satıyor, başka bir arkadaşım da gidiş dönüş bi uçuşumu burdan ufak bi hediye olsun diye aldı, ikisi de esnaf. bunlar ne kadar kazanabiliyor ki milleri alabiliyorlar acaba bilginiz var mı?

tamamen sallıyorum her ay dükkanına 50k tl alan adam aşağı yukarı bin liralık bir uçuş kadar mil mi kazanıyor nasıl oluyor o işler
(1) 

londra şehir içi ulaşım hakkında bir soru

avatar is back #1547263 
www.hizliresim.com

resimdeki duraklar bildiğimiz metro seferleri mi? bunlara istediğim saatte gidip bilet vs neyse alıp binebiliyorum değil mi? doluluk, önceden bilet falan mevzusu yok değil mi?
(1) 

Şu tip haritaları nasıl yapabilirim?

avatar is back #1547083 
Linki açınca direkt görülebilir. elements.visualcapitalist.com

Böyle farklı farklı veriler var elimde bu ve benzeri kalitede mapleri nasıl oluşturabilirim? Qgis için bakacağım ama daha pratik yolu var mıdır?
(3) 

fed pivot yapınca neden borsalar çakılıyor?

avatar is back #1547038 
preview.redd.it malum görsel

mantıken bakınca "oh iyi bitti bu işkence" denilip piyasaların toparlanması sürecine girilmesi gerekirsen min %30 falan düşüş olmuş hep. önümüzdeki dönem de de bu bekleniyor. nedeni nedir

alınan uçak biletinin thy sisteminde görünmemesi

avatar is back #1547002 
iş bankasının pazarama sisteminden miller ile alınan biletin pnr ve rez kodu geldi ama bunları thy sitesinden sorgulayınca görünmüyor biletler. zaten formatları bile uymuyor. thy'den de herhangi bir mail falan gelmedi.

bu süreç böyle mi zaten? yapmam gereken başka bişey var mı? thy ile iletişime geçmeli miyim
(5) 

whatsapp telefon değiştirdim tüm numaraları göremiyorum?

avatar is back #1546461 
rehberde var tüm no'lar ama wsp'de göremiyorum en altta wsp'ye davet olarak görünüyor. mesaj geçmişlerinde de varlar.

yurtdışındayım no tr no'su önce yanlışlıkla uk hattımdan girip sonra tr hattına no'mu değiştir ile geçtim. bundan mıdır acaba? bir de tüm mesajları falan icloud'a gerek kalmadan iphone'u aktardan her şeyle getirmiştim.

çözümü nedir? 3-5 kişiyi ekledim mesaj geçmişinden ama kalanlarla nasıl uğraşayım? +350 kişi var, yeni tel rehberde de eksiksiz, wsp'de de %85'i var ama %15 kayıp
(9) 

telefonu 1 ay kapatacağım şarjı sıfırlayayım mı?

avatar is back #1546419 
iphone 11 25-30 gün civarı kullanılmayacak, şarjı sıfırlayıp mı kapatayım yoksa biraz bataryası dolu mu kalsın? yoksa "tuş kilidi bile yeterli mi?" dersiniz? benim hatırladığım en son söylenen "şarjı sıfırlayıp kapatın şeklindeydi ama?

mobil görünümden çık