github ve cloudflare sorusu

roket adam #1555007 
selamlar,
wordpress'in wp2static eklentisi ile wordpress sitemi statiğe çevirip, github'a basıyorum. cloudflare pages'i de github'a bağladım, bir değişiklik olunca değişiklikleri otomatikman cloudflare tarafına alıyor.

lakin her deployment'ta tüm dosyaları baştan yüklediği için yüzlerce build görüyorum cloudflare tarafında. acaba bunu ben yanlış mı kullanıyorum gibi bir soru işareti oluştu kafamda ve buraya sormak istedim. cloudflare pages tarafında, normalde her bir deployment için tek bir build mi görülmeli, yoksa bu tablo normal mi? her bir dosya için böyle ayrı bir işlem mi yapıyor bu?

imgur.com
(1) 

amsterdam'da eğlence önerisi

roket adam #1553935 
selamlar, son dönemde gidenlere sormak istedim, rave, techno, house vs tarzında güzel bir gece klübü arıyoruz.

ben en son gittiğimde sugar factory'e gitmiştim orası kapanmış. haftasonu awakenings festivali varmış ama o da çok hardcore geldi. o yüzden tavsiyelerinizi beklerim. teşekkürler.

(ya da gitmişken kesinlikle awakenings'e git derseniz de az bir gaza gelmeye ihtiyacım vardır.)
(10) 

kınama huyu nasıl aşılır

roket adam #1552712 
çok detay vermek istemiyorum ama bana sanırım babamdan geçen kötü bir huy var, o da kınama. sanırım içten içe gelen bir yetersizlik hissi yüzünden çok çalışma, çok şey öğrenme, sonra bunu yapmayanları yerme ve kınama gibi bir huyumuz var. bunu tanımadığım insanlara değil de iyi tanıdığım ve çok sevdiğim kişilere (eşim) hissettiriyorum.

çok basit şeylerde mesela "aa bunu nasıl bilmiyorsun" falan tarzı tepkiler değil de normal karşılamam gerekiyor. bunu nasıl aşarız, bilen düşünen var mıdır?
(5) 

kapşonlu sweatshirt önerisi

roket adam #1552710 
selamlar, gap'ten alıyordum ancak tanesi 1400 liraya falan satılıyor şu anda. yurtdışında 10 dolara satılan dandik incecik gap kapşonlusuna 73 dolar vermeyeceğim kesin. yine böyle güzel kalitede önerebileceğiniz bir kapşonlu önerisi var mıdır?
(4) 

lazerli epilasyon cihazı kullananlar

roket adam #1551627 
kendim için değil eşim için soruyorum, braun silk expert ipl adlı cihazı almayı düşünüyoruz. lakin alet 8-9 bin tl civarında, öyle olunca biraz yorum araştırayım dedim karışık görüşler var. sarışın açık tenli biri için bu parayı bu cihaza vermeye değer mi sizce?
(3) 

buharlı temizleyici duşakabin altındaki lekeleri temizler mi

roket adam #1550208 
soru başlıkta.
mutfakta tezgah ve mutfak duvarında oluşan yağ izleri için ve duşakabinin alt - içinde oluşan izleri temizlemek için almayı düşündüm. işe yarayan bir alet midir?
(16) 

türklerin yahudilerin derdi nedir?

roket adam #1549939 
theodor herzl'in yahudi devleti kitabını okuyorum. kitabın ön kısmında yahudilerin osmanlıdaki durumundan ve abdulhamit'in yahudi devletinin kurulması adına yaptığı yardımlardan bahsediyor. öyle bir noktaya gelmiş ki abdulhamit benim halkım müslümanlar ve yahudilerdir, diğerlerini bizden saymıyorum falan demiş bizimkiler zamanında.

bizim tarihimizde yahudilerle hiç bir sıkıntımız yoksa, bu bizdeki genel anti-semitizm nereden geliyor? ya da tarihimizde yahudilerle sürtüştüğümüz bir dönem olmuş mudur? ya da durum bu kadar barışçıl değil de, kitabın çevirmeni önsözde biraz şov yapmış olabilir mi?

ses tellerinde ödem sorunsalı

roket adam #1549873 
sevgili dostlar, çok konuştuğum işimde sonunda korktuğum başıma geldi ve konuşmak artık resmen acı veriyor. faranjitten dolayı olduğunu düşünürken ayrıca ses tellerimde ödem olduğunu da belirttiler ve dinlenmem gerektiğini ayrıca konuşma dersi alabileceğimi ilettiler.

heyecanlı, tempolu, yüksek sesli konuşan biriyim. bu durumu düzeltmek için ne yapabilirim? bunun dersi, online eğitimi vs var mıdır?
(1) 

abd vizesi olup abdye gitmemek

roket adam #1549802 
öncelikle yaşadığımız bu korkunç günlerde herkese bol sabır diliyorum.

sorunum şudur, 2015 gibi turistik abd vizesine başvurdum ve administrative processing denilen bir süreçten ötürü vizem gecikti. sonuç olarak vizeyi aldım ama seyahat tarihlerim geçtiği için biletleri falan iptal etmiş bulundum ve gidemedim. o zamandan beri de hiç abd'ye yolum düşmedi maalesef. yani elimde vize var ama hiç gitmemiş durumdayım.

somut tecrübesi olanlara sorumdur, sizce bu ilerideki abd vizesi yenileme başvurularında bir problem teşkil eder mi? yoksa bi gidip gelmek mi lazımdır her ihtimale karşılık?
(8) 

boğaz rahatlatıcı pratik sıcak içecek

roket adam #1548911 
selamlar, iş için bazı günler çok konuşmam gerekiyor (eğiitim vs veriyorum) eskiden bu kadar koymuyordu da artık ciddi ciddi sesim kısılıyor ve ses tellerimin yorulduğunu hissediyorum. kahve içmek istemiyorum, çay da içe içe karardım. poşet çay vs gibi pratik de olabilecek ne önerirsiniz? günde 10 bardak içsem bile sıkıntı olmayacak bir şey olsa süper olur.
(5) 

yılbaşı melankolisi

roket adam #1545818 
genel olarak her yıl sonunda böyle eğlence ve heyecan dalgasından ziyade bir melankoli basmaya başladı. ulan bir yıl daha geçti yine yaşlandık görüyor musun, yılbaşında ne yapacağız telaşesi, bu yıl nasıl olacak, vs vs tarzında. sizde durumlar nasıl? yılbaşı gelince içiniz kıpır kıpır mı oluyor yoksa tam tersine yılın z raporunu alırken siz de melankoliye kapılıyor musunuz?
(2) 

iş sözleşmesindeki değişiklik

roket adam #1545545 
sevgili dostlar, ltd şti bir türk şirketinin çalışanı için yazıyorum:

gönderilen iş teklifinde, "kendisi ve ailesini kapsayan tam özel sağlık sigortası" şeklinde bir ibare var. iş sözleşmesinde de bu benzer ifadelerle koruma altına alınmış. ancak sözleşme imzalandıktan bir süre sonra şirket sözleşmede değişiklik yapmak istiyor ve aşağıdaki gibi revize ediyor:

"Çalışan, sigortacının gereksinimlerine ve poliçe koşullarına (zaman zaman
değiştirilebilecek şekilde) tabi olmak üzere, Şirketin grup sağlık sigortası planı
kapsamında zaman zaman kendi personeli için elde edebileceği bu tür sigorta
yardımlarına katılma hakkına sahip olabilir.
Kanunda aksi belirtilmedikçe, Şirket, kendi takdirine bağlı olarak, sigorta
planlarının herhangi bir kuralını veya menfaatini (kapsam düzeyi dahil)
değiştirme ve/veya azaltma ve/veya herhangi bir zamanda Çalışanın herhangi
bir plana katılımını herhangi bir ikame veya tazmin sağlamaksızın sona erdirme
hakkını saklı tutar. "

bu sözleşmeyi imzalarsak, iki gün sonra şirketin bu maddeye istinaden özel sağlık sigortası hakkını kaldıracağına veya tamamlayıcıya çevireceğine dair endişelerimiz mevcut. bu şartlar altında:
1) bu sözleşmeyi imzalarsa ve öss kaldırılırsa, bu konuda haklı fesih şartı oluşur mu?
2) bu sözleşmeyi imzalamazsa, haklı fesih şartı oluşup tazminatla işten çıkma imkanı olur mu?

aslında epey teknik bir hukuki soru sormuşum, avukata da danışmak lazım tabii ama burada bilgisi olan varsa süper olur.
(9) 

tatil ve seyahate yılda kaç maaş harcıyorsunuzdur?

roket adam #1545055 
tatil veya gezme tozma odaklı yurtiçi - yurtdışı seyahatlere, bu yıl mesela kaç maaş harcamışsınızdır?
(9) 

istanbul’da güzel akşam yemeği mekanı

roket adam #1543727 
doğum günü dolayısıyla başbaşa bir yemek düşünüyorum.
soho house’a gitmek istiyorduk ama üyelik istiyor vs muhabbeti kafamı karıştırdı. sanırım roof’una üyeliksin girilmiyor, yanlış anlamıyorsam tabii.
alternatif olarak atmosferi güzel bir mekan önerirseniz çok sevinirim.
(9) 

Finlandiya turu ve aşırı pahalı olması sorunsalı

roket adam #1543472 
İskandinavya bölgesine ilk kez gitmeyi planlıyorum, Ocak için aşağıdaki gibi bir tur planladım:

Istanbul - Rovaniemi
2 gün Rovaniemi'de şu cam fanus şeklindeki otellerde kalış
Rov - Helsinki uçak
1 gün Helsinki kalış, gezi gözlem
Dönüş

Lakin fark ettim ki 3 günde bile hayvan gibi para gidiyor. Yani şimdiye kadar çok daha uzak, çok daha saçma yerlere gitmişliğim var ama İskandinav tarafı bambaşkaymış. Bahsettiğim otel 800 euro falan, alternatifi de pek yok. 3 günde neredeyse 40-50 bin gidecek gibi hesapladım az önce ve biraz gözümü korkutmadı değil. Oteli düştüğümüzde bütçe epey rahatlıyor ama o köy kadar yerin olayı zaten o tarz oteller + kuzey ışıkları konusu.

Sizce hayatta bir kere gidilecek, acayip değişik bir şey kesin git denilebilecek bir deneyim mi, yoksa bu paraya x bir yere gidilir, iskandinavya soğuğunda çile çekmeye gerek yok olum saçmalama mı dersiniz? İskandinavya deneyimi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum özellikle, benim en kuzey şimdiye kadar Moskova var, iskandinav tarafını hiç bilmiyorum.
(4) 

tuzla aydınlı mahallesi nasıldır

roket adam #1543342 
güzel fiyatlara evler var, ancak bir koku sorunu olduğu söyleniyor. bilen var mıdır buranın son durumu nasıldır?
(3) 

beyaz eşya garanti uzatma sorusu

roket adam #1543250 
sıfırı 20 bin civarı olan arçelik buzdolabı
sıfırı 20 bin civarı olan ve bir kez zaten bozulmuş arçelik kurutmalı çamaşır makinemiz var

3 yıllık garantileri dolmak üzere. +4 yıl garanti için 4298 tl istiyorlar. sizce mantıklı mı, ne dersiniz? yaptırmalı mıyız acaba.
(15) 

bulaşık makinesini kaç günde bir açıyorsunuz

roket adam #1543184 
soru başlıkta

ek olarak diğer modları da kullanıyor musunuz 70 derece yoğun falan gibi.
(1) 

kuzey ışıklarını görelim desek

roket adam #1543179 
şöyle cam fanus şeklindeki otellerde kalıp kuzey ışıklarını görelim desek
thynin uçtuğu en uygun seçim hangi rota oluyor

gidip gören tecrübe eden arkadaşlar planlarını ve yorumlarını paylaşabilirlerse süper olur.
(4) 

Aralık’ta Avrupa’da nereye gidilir

roket adam #1543141 
Soru başlıkta. Her türlü öneriye açığım. Eşime doğum günü hediyesi yapmayı planlıyorum.
(3) 

takiplediğim kişiler kayboldu

roket adam #1542905 
selamlar, an itibariyle hiç kimseyi takip etmiyor görünüyorum. sözlükte bir bug mı var yoksa bir şeyler mi kaçırdım.
çok önemliydi benim için gündemden çok oraya bakıyordum :/
(4) 

soundbar'dan sesin çatlak gelmesi sorunsalı

roket adam #1542715 
umudunu yitirmiş bir vaziyette bir de buraya sorayım dedim. apple tv / google tv cihazları, arçelik düz bir tv, bir de grundig soundbar'ım var. bunlar birbirine hdmi ile bağlı. google tv --> arçelik tv --> soundbar şeklinde. hdmi arc üzerinden tek kumanda ile her şeyi yönetebiliyorum. buraya kadar her şey normal.

sıkıntı şu ki, özellikle youtube, blu tv ve spotify applerinde soundbardan gelen orta tonların çatlak çıkması gibi bir problemim var. ses ciddi ciddi bozuk çıkıyor. netflix'te veya bluetooth ile müzik dinlerken bu problem olmadığı için soundbar'ın arızalı olduğunu sanmıyorum. protokollerle alakalı bir sıkıntı var desek, tüm ayarları kurcaladım. soundbar'ın bir eq ayarı vs yok, tv'de de her şey default ayarlarında.

sizce neden olabilir? sorunu çözmek için optik kablo alayım dedim ama bu sefer de her şeyi tek kumandadan yönetme lüksünü kaybediyorum açıkçası. böyle bir sıkıntı yaşayan var mı?

uber tarzı şöförlü minivan kiralama

roket adam #1541469 
selamlar, eskiden uber'den söylüyorduk ama sanırım şu an uber çalışmıyor. şu saatte git şu saatte de gel bizi al diyebileceğimiz, transporter'la falan gelen bir minivan hizmeti var mı bilen? yer istanbul.

ya da uber çalışıyorsa onu teyit ederseniz o da olur.
(12) 

aralıkta amsterdam

roket adam #1540038 
aralık başında eşimin doğumgünü var, amsterdam’a gitmeyi çok istiyor. ben daha önceden kışın gittim ve inanılmaz üşümüştüm, ama hafızam beni yanıltıyor olabilir diye yine bir sorayım. aralıkta amsterdam’a gitmek mantıklı olur mu?
(4) 

Şemsiye önerisi

roket adam #1539108 
Yağmurda vs rezil etmeyecek, fena olmayan bir şemsiye arıyorum. Önerilerinizi beklerim.

İlk defa hiç bir fikrim olmayan bir konu açtım :)
(5) 

bir hattı kapattırıp o numarayı başka operatörden almak mümkün mü

roket adam #1538843 
vodafone isimli kurumsal mafyaya kolumu kaptırmış durumdayım. hat annemin üstüne, gidince üstüme alamıyorum, saçma sapan bir tarifede sıkıştım 24 ay taahhütlü 2 kat fiyatlı vodafone red dışında hiç bir şeye geçemiyorum, kontörlü hatta da geçemiyorum, her ay da mobil ödeme kapalı olduğu halde ıvır zıvır ücretler yansıtıp canımı sıkıyorlar. parasını geçtim bu heriflerin yüzünü görmek istemiyorum. bu hattı direkt kapattırsam, aynı numarayı başka operatörden talep edebilir miyim? Telefon numarasını kaybetmemem çok önemli benim için.
(7) 

dyson airwrap abartılmış bir balon mudur

roket adam #1538716 
bu aralar acayip derecede pompalanıyor tüm dyson ürünleri gibi, eşim kendine dikkat eden biridir, geçen bu cihazı görmüş geçen bahsetti ama ikimiz de gerçekten işe yarar bir cihaz mı, yoksa tüm dyson ürünleri gibi bir marketing mucizesi midir emin olamadım. evde maşa, fön makinası, üfleyen birkaç cihaz daha vs var, sizce bu cihaz, bu evdeki diğer cihazların üzerine 10 bin tl vermeye değecek bir yarar sağlar mı sizce?
(6) 

bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz

roket adam #1538439 
evin 2. arabası olsa. çok km yapmam muhtemelen. çok masraf çıkar mı? birkaç yıl heves aldıktan sonra güzel fiyata satılır mı yine?

2017 TRAFİĞE ÇIKIŞLI 2016 MODEL MAZDA MX5 SKY-G POWER SENSE İlan No: 1032822929
www.sahibinden.com
(3) 

güzel kaliteli şehir montu nereden alınır

roket adam #1538234 
soru başlıkta. kotun üstüne giyilecek, istanbul şartlarında üşütmeyecek güzel bir mont arıyorum. random önerilerinizi beklerim.
(9) 

büyük jant almak ya da almamak

roket adam #1537210 
mevcutta aracımda 205 55 r16 lastikler ve uygun jantlar var. konforundan genel olarak memnunum ancak lastik değiştirmem lazım ve değiştirmişken acaba jantı da değiştirsem mi dedim. 18-19 inç gibi büyük bir jant taktırayım mı sizce, ne dersiniz? araç a3 sportback. öngöremediğim ne olabilir? nefret edip iade eder miyim?

bir de bir çok yer oem jant ya da yan sanayi öneriyor. en kötü ne olabilir?
(4) 

altyazılı dizi izleme

roket adam #1536900 
lie to me gibi yasal platformlarda olmayan bazı dizileri izlemek istiyorum. lakin uyan altyazı bulmak imkansız gibi bir şey. dizi izleme siteleri dışında önerebileceğiniz bir nokta var mıdır?
(6) 

avrupa'da yaşayıp, çocuğu ilkokul çağında olan arkadaşlar

roket adam #1536163 
çocuğun okul işini nasıl hallediyorsunuz, yaklaşık aylık ne kadara mal oluyor? yuva ve sonrası için konuşuyorum.

bizde özel okul fiyatları inanılmaz seviyelere ulaşmış durumda. aynı maaşı alsan bile resmen sırf okul masrafından ötürü burası çok pahalı kalmaya başladı gibi bir düşüncem var. acaba doğru mu diye teyit etmek istedim.
(4) 

kuveyt türk kredi kartı ile alkollü mekandan alışveriş yapılmıyor mu

roket adam #1536053 
internette bu tarz şeyler okudum ama şehir efsanesi midir yoksa gerçek midir bilemedim.

kart miles&smiles.
(5) 

kyk faizleri silinmesi olayı ne oldu

roket adam #1535302 
bize hala aynı borç çıkıyor e devlette. her ay da mal gibi ödüyoruz.
sizdeki durum nedir? faizler silindi mi? bu konuda bir gelişme var mı acaba?
(3) 

mevcut pasaport varken pasaport randevusu alınamaması

roket adam #1534963 
pasaportumun süresi haziran'da dolacak. bu ara yeni bir 10 yıllık pass çıkarmak istiyorum ama nvi sitesi "mevcut geçerli pasaportunuz olduğundan pasaport randevusu alamazsınız" diyor. ne yapmak lazımdır bilen var mı?
(1) 

hsbc premier üyesi olan / premier miles kullanan var mı?

roket adam #1534153 
memnun musunuz genel olarak? geçmeye değer mi?
(2) 

mutfak Evyesi alırken dikkat edilecek noktalar

roket adam #1533939 
evdeki mutfakta lavabo musluğu bozuldu yaptırmışken evyeyi de değiştireyim dedim
sizce kendimi değiştirebilir miyim elim bu işlere yatkındır
ayrıca granit çelik gibi farklı malzemelerden yapılma Eviyeler var hangisini tavsiye dersiniz
Son olarak çöp öğütücüsü sizce eklenmeli mi şimdiye kadar yoktu eksikliğini çok hissettiğimi söyleyemem
(6) 

son 1-2 ayda taşıt kredisi kullananlar

roket adam #1532455 
hangi banka, faiz ve kaç tl bilgilerini paylaşırsanız çok sevinirim. ufak yollu bi araştırma yapıyorum da bakalım.
(6) 

bodrum'dan yunanistan seyahati

roket adam #1532255 
bodrum'a gideceğim, biraz vaktim olacak gezmek için. vizemiz olduğu için direkt yunan adalarına geçelim diyoruz. parasal bi sıkıntı olmadığını farz edersek nasıl bir plan yapardınız? benim gördüğüm sadece kos seferi var ancak kos'tan başlayıp 2-3 gün island hopping yapılabilir mi onu merak ediyorum açıkçası.
(8) 

audi q3 yorumları

roket adam #1531630 
mevcut aracım a3 1.5 sportback, 2017.
2021 model q3 35 tfsi almayı düşünüyorum. (sportback değil, ona param yetmiyor)
araçtan beklentim konforlu ve nispeten mevcut araca göre bi tık daha büyük olması.
ne dersiniz, alınır mı? 1.2m civarına farklı önerisi olan var mıdır? suv olmak zorunda değil. bi tık daha eski alternatifler de değerlendirilebilir.

xc40 da baktım ama bu fiyatlara yok.
(4) 

limited şirket ile ilgili soru

roket adam #1531349 
ltd şti ortakları şirketin borçlarından sermayeleri oranında sorumludur. örneğin 50-50 ortaklıkta her ortak 100 bin sermaye koyduysa iflas durumunda adamlar maksimum 200 bin tl kaybedebilirler ve konu kapanır. ortaklar yeni şirket kurabilirler mesela sıfırdan başlayabilirler. ortakların kendi üstüne ya da ailelerinin üstüne olan ev arabasının şirketle bir ilgisi olmuyor bu durumda dolayısıyla bu durumdan etkilenmiyor. .

peki bu klasik battım her şeyimi kaybettim insanları, tüm varlıklarını şirket içinde tuttukları için mi her şeylerini kaybediyorlar? kenarda 1 ev 1 araba tutmak çok mu zor? neden her şeyi şirkete ait yapmaya çalışıyorlar?
(3) 

çalışmayan eş için kredibilite

roket adam #1531116 
selamlar arkadaşlar, eşim çalışmıyor (eskiden çalışıyordu şu an çalışmıyor) üstüne kredi kartı, kredi vs hiç bir şey yok. benim kredi notum vs ise en yüksek sınıfta. kendisinin kredi notunu nasıl artırabiliriz, kredi kartı vs limiti alması için ne yapılabilir?
(1) 

ortodoks kilisesindeki istek kutusu

roket adam #1530621 
selamlar arkadaşlar, çok basit bir sorum var. geçen bir ortodoks kilisesine gittik. köşede istek kutusu gibi bir kutu vardı ve yanında pembe ve siyah iki tane bloknot tarzı kağıtlar. insanlar bir şeyler yazıp içine atıyorlardı. ne için yapılıyor mu? lütfen kesin bilen arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim (varsayım değil yani :)
(7) 

tem otoyolunda hız sınırı yüksek değil mi?

roket adam #1529871 
öncelikle baştan söyleyeyim, 10+ senedir istanbul şöförüyüm, 100bin km üstü tecrübem vardır araç kullanımında.

tem'de hız sınırı 130'a yükseltilmiş, bu da 143 yapıyor. özellikle otoyolun istanbul içinde kalan kısmında çok ciddi akan trafik yoğunluğu var, trafik akarken bile takip mesafesi çok düşük ve şeritler de kmo gibi yeterince geniş değil. çok katılım ve çıkış var ayrıca. ben en azından istanbul içinde hız sınırının 100-110 olması gerektiğini düşünürken, sınırın 143'e çıkması beni epey şaşırttı. tem'de araç sürmek müthiş tehlikeli geliyor epeydir bana, yol gerçekten uygun değil ve epey yıpranmış durumda.

bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

karadağ 'da mekan ve gezme tozma tavsiyeleri

roket adam #1529861 
selamlar, bu hafta sonu 4 günlüğüne karadağ'a gidiyoruz. tavsiye edeceğiniz mekanlar, gidilesi yerler, ve dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşırsanız çok sevinirim. teşekkürler.
(1) 

istanbul anadolu yakası kano mekanı

roket adam #1529546 
mümkünse otoparkı olacak ya da araba bırakacağımız yere yakın olacak şekilde, kanomuzu suya salıp sahilde turlayacağımız bir yer arıyorum. sizce neresi uygundur?
(2) 

istanbul'un gidilesi restoranları

roket adam #1529391 
gittiğim yerlerden sıkıldım, biraz sizlerden fikir alayım dedim. arada misafirlerim falan geliyor lazım oluyor çünkü.

gittiğiniz ve memnun kaldığınız en güzel restoran deneyimleri hangileridir diye sormak isterim. (bütçe sınırı koymadığımızı farz edelim ama yaklaşık maliyet yazarsanız da güzel olur)

lezzet, manzara, servis, eğlence gibi farklı kategoriler de yazabilirsiniz.
(4) 

istanbul kuaför saç boyama ücretleri

roket adam #1529108 
hanım saçlarını boyatmak istiyor, gayet standart bi saçı ve uzunluğu var. yaklaşık 3000-3500 tl civarı fiyatlar konuşuluyor ama kazıklanıyormuşuz gibi hissediyorum. soracak da kimse olmadığı için size sorayım dedim. saç boyamanın masrafı bu kadar eder mi sizce? ona göre hiç polemiğe girmeyeyim :)
(2) 

ufak kitapçıklar bastırıp dağıtma fikri - ciltleme vs

roket adam #1529097 
selamlar arkadaşlar, danışmanlık işi gereği fiziki toplantıya gittiğimizde ara ara 8-10 sayfalık ufak raporlar vermemiz gerekiyor. şimdiye kadar pdf olarak yolladım ama yeterli etkiyi yaratmadığını düşünüyorum (özellikle orta yaşlı kesimde) bunu yazıcıdan çıkartıp o şekilde versem daha güzel olacak gibi. ama yazıcıdan çıktığı düz a4 haliyle verince de çok amatör duruyor.

sizce böyle 8-10-20 sayfalık raporları, evde ciltlemek mümkün müdür? bu konuda bir fikri olan var mı? yani amaç kağıtları poşet dosyada vermeyeyim de, bi tık daha özenli hazırlanmış bir imaj oluşturayım. (bunun için alet gerekirse onu da alabilirim ama tabii ücretsiz olsa daha iyi olur :)
(6) 

esrar bağımlılığı ve psikoloji

roket adam #1528870 
hem akıl almak hem de biraz dertleşmek için yazıyorum, belki sonradan silerim bana kızmayın. en yakınımda, 1. dereceden bi akrabam var. annesi babası üstüne titreyen, özel üniversitelerde okumuş, sınırsız kartlarla dolaşmış, hayatının hiç bi döneminde gerçek bir derdi tecrübe etmemiş, parasızlık yaşamamış biri. çalışkan ve zeki bi tip, iki dil falan biliyor kafasına koyduğunu gerçekten yapabiliyor.

üni 1. sınıfa kadar falan en azından arada bi mutlu olduğunu falan görüyordum, ama bi ayrılık yaşadıktan sonra bir daha mutlu olduğunu hiç görmedim. tespit ettiğim kadarıyla o zamanlardan beri falan düzenli olarak esrar içiyor, ve muhtemelen esrarın etkilerini bir şekilde yenebilmek için (yine yakaladığım kadarıyla) aktif olarak ritalin gibi adhd ve xanax gibi depresyon ilaçları kullanıyor. bunları kullanırken de bilinçli olarak mı kullanıyor yoksa rastgele başlayıp bırakıyor mu bilmiyorum. psikiyatrına esrar kullandığı bilgisini veriyor mu onu da bilmiyorum. bunlar dışında kullandığı kimyasal var mı onu da bilmiyorum. eskiden biraz daha etine dolgun biriydi, şu an gerçek manada aşırı zayıf.

şu an 26 yaşında, iyi bir holdingte uzman yardımcısı pozisyonunda çalışıyor. buna rağmen cidden huysuz ve geçimsiz bir insan, ağzından pozitif bir laf duymak için bi ton uğraşıyorsun. hep endişeli ve şikayet eder bir hali var. esrar kullandığını kabul etmiyor, inanılmaz aptalca yalanlar söylüyor yani patolojik bi yalan söyleme durumu da var. her an bi mental breakdown yaşama ihtimali olduğunu hissettiren bi tip, sinirleri aşırı bozuk yani. nefret saçıyor resmen bir çok manada. mutsuzluk yayıyor. sürekli parasızım diyor ama erkek arkadaşının yanında kira vermeden yaşıyor, en az 10+ kazandığını tahmin ediyorum, giyime kuşama harcamıyor aynı şeyleri giyiyor, elektroniğini babası alıyor, güzel tatillere çıkmıyor bir yerlere gitmiyor, yani parasını bitiriyor olması imkansız.

şimdi bu kızın bu halinden ötürü inanılmaz endişeliyim. bazen diyorum ki benim gördüğüm kadar problemli bi tip olsa, koskoca holdingte birileri fark eder bunu çoktan kovarlardı. ama 1.5 senedir falan aktif olarak çalışıyor. bazen de diyorum ki o holdingler de garip garip insanlarla dolu. eğer bu kızın sorunu benimle, ailesiyle falansa gerçekten hiç endişe etmeyeceğim. ama başka insanlara nasıl davrandığını gerçekten bilmiyorum.

böyle bir insanı, bir şekilde normal birine çevirmek mümkün mü sizce? yoksa annesi babası dahil olarak tamamen salmak, kendi haline bırakmak mı lazım? son 5 senemiz resmen "bu kızın hali ne olacak" diye düşünmekle geçti ve annesi babası gerçekten bunları hak eden insanlar değil. en çok da onlara üzülüyorum ve elimizden hiç bir şey gelmiyor.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık