(3) 

python dependency problemleri

roket adam #1442151 
Abiler, ben ıvır zıvır py işleri yapıyorum bu ara, hoşuma da gidiyor. Ancak çözemediğim şöyle bi sıkıntım var.

Kendi Mac'imde, pycharm üzerinde geliştiriyorum. Dışarıdan bir modül almam gerekirse pycharm konsolundan "pip install requests" diyerek mesela o modülü yükleyebiliyorum. Amma velakin aynı scripti dayının biri indirip denemek istediğinde, kendi sanal ortamını oluşturup teker teker bu modülleri yüklemesi lazım. Üstüne üstlük, işin içerisine farklı py versiyonları ve farklı dependency versiyonları da eklenince olay çok karışıyor. Mesela ben requests'in 1.3.5 versiyonuna göre kodu yazmışım, 1.3.6'da bir şeyler değişmiş son sürümü çekince kod çalışmıyor. Aynı durum py için de geçerli, halen neden python 2 ve 3 ayrı ayrı sürüm olarak mevcut kullanılıyor ve aralarında bu kadar major farklılıklar var anlayamıyorum.

Siz bu işi nasıl çözüyorsunuz? Öyle bir şey istiyorum ki dayı kodu github'ımdan indirip çalıştırdığında, tüm dependency'ler ya indirilen kodumun içinde olsun, ya da o zamanki versiyonlar ile otomatikman kurulsun. Bu işin içinden çıkamadım, bazı yöntemler var görünüyor ama bir de sizlere sorayım dedim. Tenks e lot.
(2) 

havacılık meraklıları, şu iki uçuş ne olabilir?

roket adam #1442081 
(7) 

Maske ve dezenfektan tercihleriniz nelerdir?

roket adam #1441376 
Soru başlıkta.
(1) 

Çok basit Python sorusu

roket adam #1440661 
Bu aralar tekrardan py'a sardım. Şimdi sorum şu:

güzel bi script yazdım. scripti "python3 roket.py eksisozluk.com" diye çalıştırınca o sayfayı açıyor, veri çekiyor, sonra içeriğini sqlite database'e yazıyor.

sqlite db'den yazdığım içerikleri okuyacak scriptim de hazır. istediğim gibi veri çekebiliyorum.

Şimdi istiyorum ki bu operasyonda bir de frontend arayüzüm olsun. Çektiğim veriyi görselleştireyim, ne bileyim tablo yapayım paragraf olarak göstereyim vs vs.

Hiç frontend tecrübem yok. Ne önerirsiniz? En kolay nasıl yapılmalı? Mesela hiç db tecrübem de yoktu ama sqlite ile kolayca bi günde istediğim seviyeye ulaştım, böyle basit bi framework olarak ne önerirsiniz?
(3) 

Şile bölgesinde müstakil evler

roket adam #1438976 
Özellikle Ahmetli taraflarında bir çok güzel villa tipi ev mevcut, yaşayan eden de epey aile var. Var mı yorumlarınız, nasıldır?
(3) 

elektronik sorusu - kızılötesi vericimin mesafesi çoook kısa

roket adam #1436808 
Klimaya arada bi uzaktan komut basayım diye raspberry pi'ye direkt dirençle şu led'den bağladım:

www.robotistan.com

Alıcı da koydum, öğrettim kodunu falan. Sıkıntı şu ki, akşam çok güzel çalışıyor ancak içeri güneş girmeye başlamasından itibaren klimanın dibinden ancak çekiyor kumanda. Bunu vericinin yetersiz güçte olmasına yordum. (Ev inanılmaz güneş alıyor yüksek katta ve boydan boya camlı olduğu için)

Bu noktada ne önerirsiniz? Kızılötesi led'in range'i nasıl artırılmalıdır?
(3) 

bisiklet manyaklığı peydah oldu - istanbul içi rota tavsiyesi

roket adam #1436634 
geçen bodrumdaki bisikleti çıkardım. bi tur attım deli gibi sürmek isteği oluştu. arkadaşlarıma da bisiklet aldırdım, şu an ataşehir - caddebostan - maltepe sahil hattında çete olarak geziyoruz. ancak kesmemeye başladı.

hatta geçen kınalıada'ya gittik orada turladık, acayip keyifliydi.

yeni tecrübesiz bisikletçiler olarak, istanbul ve çevresinde önerebileceğiniz güzel bilinmedik rotalar var mıdır? gerekirse bisikletleri arabaya atıp gidebiliriz. önerilerinizi beklerim.
(2) 

son zamanlarda izlediğiniz en iyi film tavsiye duyurusu

roket adam #1436361 
hazır evdeyken, güzel bi film önerin de izleyelim isterim. buyrun.
(3) 

klimadaki fan modu taze hava mı basar?

roket adam #1435489 
vestel klima kullanıyorum. ısıtma soğutma nem alma ve fan modu mevcut. fan modunda dışarıdan temiz hava mı basıyor, yoksa içerideki havayı mı sirküle ediyor bilen var mıdır?
(1) 

bronzlaşmak isteyen ama cilt kanseri olmak istemeyen için güneş kremi seçim

roket adam #1435488 
50+ faktör kremimiz var ama öğle güneşinde bile peynir gibi kalıyoruz. cildi korusun ama bronzlaşma da sağlasın desek hangi kremi önerirsiniz?
(8) 

"hükmün açıklanmasının geri bırakılması"

roket adam #1434958 
hagb avantajı sayesinde bir çok insan bir kereden bir şey olmaz modunda bir çok suç işleyebiliyor ve başına hiç bir şey gelmiyor adamın. ben şu an bu altta cevap yazanlardan birinin tüm ailesine küfür edebilirim ama dava açılırsa ceketimi alıp çıkabiliyorum. keza kavga gürültü darp konularında da aynı maddeden ötürü bir çok insan suç işlediği halde dışarıda gezebiliyor.

bu ab'de, medeni ülkelerde falan da böyle mi? yoksa sadece bizde mi böyle bir durum söz konusu? avukat arkadaşlar, sizce de durum garip değil mi?
(1) 

araç değer kaybı bedeli sonrası dava açılması

roket adam #1434538 
selam, bundan bi yıl kadar önce yepyeni arabama biri arkadan vurdu. karşı tarafın kaskosu vardı (allianz), oradan yaptırdık. ayrıca değer kaybı için de bir büroya vekaletname verdim ve belli bi süre sonra parayı aldım.

şimdi uyap'a girdiğimde baya dosya no'su olan, karşı tarafın da allianz olduğu, benim davacı olduğum bir dosyayla karşılaşıyorum. dosya türü olarak "Hakem Kararları Saklama Dosyası" yazıyor. bu noktada benim aksiyon almam gereken bi durum var mı? olayın üstünden 1 yıl geçti, bu dosyanın kapanması gerekmez miydi?
(2) 

Ziraat Bankası kredi için otomatik ödeme talimatı istiyor ve iptal ettirdim

roket adam #1434297 
Ziraat'ten ev kredisi çekmiştim. 2 tane otomatik ödeme istediler. Yaptım, birkaç ay sonra iptal ettirdim.

Az önce arayıp söz vermiştiniz bıdı bıdı dediler.

Bu talimatları tekrar vermesem, iptal ettirmiş haliyle kalsa, bir yaptırımı olur mu acaba?
(3) 

işsizlik maaşı alırken evlenirseniz

roket adam #1431583 
hanım kızın soyadı değiştiğinde, maaşın yatması ile ilgili bir problem oluyor mu?

maaşı da kız alıyor. işten ayrılmanın evlilikle ilgisi yok.
(7) 

Nikah öncesi foto

roket adam #1427432 
İstanbuldayım, nikah öncesi şöyle güzel bi foto çektirelim diyoruz dışarıda. Ancak mekan ücretleri dahil 4 bin liralar falan telaffuz ediliyor. Böyle bi operasyon yaptıran arkadaşlar, ne kadar ödediniz, nasıldı neredeydi? Bu krizde 4 bin nakit istenmesi normal mi yoksa bu insanlar delirdi mi?
(3) 

Susuz araç yıkama servisleri

roket adam #1426514 
İstanbulda böyle online servisler türedi, arıyorsunuz ya da uygulamadan giriş yapıyorsunuz adamlar gelip susuz olarak aracınızı iç dış temizliyor. Nasıl yapıyorlar bilen var mı? Susuz temizleme mümkünse aracımı direkt kendim yıkayabilirim artık otoparkta.
(5) 

Akım korumalı prizi çoklu priz ile kullanmak

roket adam #1423925 
Evde bir çok pahalı elektronik cihazın bulunduğu bir odam var (bir nevi sunucu odası), tesisatta maalesef o odaya bir adet duvar prizi yerleştirilmiş, dolayısıyla ikeadan aldığım çoklu prizler ile çalıştırıyorum hepsini. Binada hem içeride hem dışarıda sigortalar vs olmasına rağmen, ben işimi garantiye almak için bir de akım korumalı priz mi alsam diyordum.

www.hepsiburada.com

Şu aleti alsam, arkasına çoklu prizler bağlasam ve cihazları öyle çalıştırsam, bana güvenlik açısından ek bir fayda sağlar mı?
(5) 

2020 Mayıs itibariyle nikah günü verebilen belediyeler?

roket adam #1422709 
Hemen bugün gel deyip de nikah kıymaya gidebileceğimiz bir belediye var mıdır?
(4) 

Klima tavsiyesi rica ediyorum + Samsung Windfree yorumlarınız?

roket adam #1422533 
70 m2 2+1 eve klima almam gerekiyor. Klimanın yeri belli, mümkünde güçlü bi model alayım da tüm eve soğuğu bassın istiyorum. Min 24000 btu baktım. Vestel'in bir kliması var, önceki evde onu kullanıyordum.

Onun dışında önerebileceğiniz bir marka model var mıdır? Samsung windfree diye bir şey çıkarmış, biraz fiyat farkı var ama gerçekten değecek bi fark yaratıyor mu?

Klimadan tek beklentim iyi soğutması fakat bunu yaparken suratıma soğuk rüzgar estirip beni hasta etmemesi.
(4) 

Dağılan / dağılma sürecindeki aile şirketi hikayeleriniz

roket adam #1422215 
Türkiyede işletmelerin çok küçük bir kısmı 3. nesle kalıyormuş. Dedenin / babanın binbir güçlükle başlattığı, çocukların ilerletemediği, ya da insanların birbirine girdiği, paraların yendiği falan aile şirketi hikayeleriniz var mı? Anlatır mısınız? Benzer bir duruma doğru gidiyoruz da yalnız mıyız merak ettim.
(2) 

Internetten ödeme almanın en kolay ve hızlı yolu nedir?

roket adam #1421285 
Yeni bir servis planlıyorum. Web sitesi üzerinde sık sık (günde birkaç kez) olacak şekilde 10-20 tl gibi ufak meblağlarda ödeme almam gerekecek. Henüz bir şirketim yok. Şu aşamada olabilecek en kolay hali nedir bu işin?

Otomatik bir sistem olacağı için IBAN vermek vs işimi görmüyor. PayPal de TR'de yok.
(9) 

İstanbul içi 100 mbit'e yakın internet alabilen arkadaşlar

roket adam #1420155 
Hangi ISP ve hangi paketi kullandığınızı sorabilir miyim? Özellikle anadolu yakası, varsa ataşehir.
(7) 

Dremel alacağım, hangisini alayım

roket adam #1417542 
Ortamım çok küçük, ayırdığım bütçe kısıtlı. Yapacağım işlemler:
1) ahşap kesme
2) pirinç / alüminyum ufak çubuklar kesme
3) ahşap delik açma (bu şart değil el matkabım var)
4) zımpara

Hangi set bana daha uygun olur?

Bu mu? www.hepsiburada.com
Bu mu? www.hepsiburada.com

İkinci 50-60 tl farkla daha çok şey sunuyor gibi ama kutu içeriği yazmadığı için asıl ihtiyacım olam testere vs var mı anlayamıyorum. Bi de o uzatma kablosu gibi olan zımbırtı mesela ne kadar gerekir hiç tahmin edemedim.

Edit: asıl use case'im "kesme" olacağı için acaba gidip dandik bir kıl testere alıp denesem mi diye de düşünüyorum açıkçası.
(1) 

Unity sorusu // Android için uygulamam aşırı yavaş oldu

roket adam #1396036 
Selamlar, Android cihaz için çok basit bir uygulama yaptım. First person olarak dolaşma imkanı var, uygulamaya bir model import ettim, bilgisayardaki Unity preview'i içinde gayet güzel çalışıyor. Amma velakin, Android cihaza build edip apk olarak yükleyince, sanıyorum modeldeki detaydan ötürü aşırı yavaş çalışıyor. Özellikle tüm modeli gördüğüm kısımlarda aşırı yavaşlıyor, detaya yaklaştıkça normal hıza dönüyor.

Yapılmış bu uygulamadaki triangle, vertice ve draw call sayısını otomatik olarak düşürmenin genel bir yolu var mıdır? Mesela, import ederken çok detaylı import etme de daha düşük çözünürlükte import et, vs gibi.
(3) 

Aşağıdan yukarıya storlu perde

roket adam #1395893 
Selamlar, yüksek bi katta yaşıyorum, yukarıdan güneş girişini engellemeden, yerden yukarı doğru görüşü engellemem lazım. Aşağıdan yukarı doğru giden bir storlu perde sistemi gören bilen var mıdır?
(5) 

X kişisi üzerine kayıtlı evi ipotekletip kendime konut kredisi çeksem

roket adam #1395825 
ve ev alsam, kredi ödemelerim devam ederken x kişisi evi satmak istediğinde ne tarz bir sıkıntı çıkar? Kredinin tamamını kapatmamızı mı isterler?
(11) 

ev kredisine girmeden önce yaşanan tedirginlik

roket adam #1395452 
kira ödemek yerine güzel bir ev kredisine girmeyi düşünüyorum. şu anki şartlarımla çok zorlanacağım bir durum olmadığı halde acayip tedirgin hissediyorum, evde cenin pozisyonunda yatıyorum akşamları düşünmekten kafayı yedim. size de oluyor mu. nasıl aştınız? mantıklı ancak uzun dönem commitment isteyen bu kararı verirken içinizi nasıl rahatlattınız?

en kötü ihtimal ödeyemem banka el koyar, ölmem yani, ama yine de acayip geriliyorum. sanki ölene kadar o evde tıkılıp kalacakmışım, artık oraya muhtaçmışım gibi geliyor.
(5) 

Konut için faiz 0,99 iyi mi?

roket adam #1394503 
SB.
(9) 

Ev alma - kredi - kira - amortisman hesaplaması

roket adam #1394437 
Selamlar, şöyle bi hesap yaptım, kaçırdığım bir nokta var mı diye sorayım dedim:

400000 değerindeki, kirası 2200 TL olan bi evi, 10 yıl boyunca her yıl %10 zam gelecek şekilde tuttuğumda 10 yılın sonunda toplam 420.000 TL çöpe atmış oluyorum.

0,99 ile 400000 TL 120 ay kredi çekersem toplamda 685320 TL ödemiş olacağım.

400'e aldığım evin değeri her yıl %3 artarsa 10 yılın sonunda ev 521000 TL edecek.

Dolayısıyla ev alıp, bu şekilde ödersem sadece 685 - 521 = 164 bin TL çöpe atmış oluyorum.

164 bin vs. 420 bin yapınca sonuç ortada -->

Dolayısıyla krediyi ödeyecek gücü olan herkesin kira ödemek yerine krediye girmesi daha mantıklı. Var mı kaçırdığım bi nokta? Çok mu iyimser bir hesap yapıyorum (mesela %3 ile)
(1) 

ilginç bir yönetim ve vergi sorusu

roket adam #1394096 
farzedelim ki 100 kişilik bir firmanız var. kadronuz:

20 işçi (üretim),
10 mühendis (üretim)
10 muhasebe ve finans
20 lojistik
20 idari işler - asistanlık
20 satış ekibi

elemanından oluşuyor.

tüm bu kişileri şirket bünyesinde tutmaktansa, üretim için ayrı, finans ve lojistik hizmetleri için ayrı, satış hizmetleri için ayrı şirketler kurulsa ve birbirlerine hizmet faturası kesseler, karlılık ve ödenecek vergi hususunda daha yüksek bir karlılık elde edilmez mi? özellikle birden fazla ülke söz konusu ise tüm kazancın verginin az olduğu yerde toplanması mümkün. hesabımdaki yanlışlık nerede?
(2) 

Mimarlar ve iç mimarlar için çok basit ve soru

roket adam #1393972 
Mimarlar, bina, ev vs tasarlarken en çok hangi programı kullanıyorsunuz?

İç mimarlar, yine aynı şekilde en çok kullandığınız program hangisidir?
(6) 

Müstakil ev sevdası - İstanbul

roket adam #1393268 
Kendimi bildim bileli böyle bahçesi olan ufak bir müstakil evde yaşamak istemişimdir. İstanbul Anadolu yakasında, bu tarz evleri bulabileceğimiz, yeni bina, nispeten uygun fiyatlı (aylık 3-5-7 bin kira bandında diyelim) bölgeler var mıdır aklınıza gelen? (Konsept olarak Sinpaş Marenegro'yu düşünebilirsiniz) Böyle bi amerikan hayatı yaşamak için ne kadar paramız olması lazım?
(10) 

İstanbullu biri için Malaga'da çalışma

roket adam #1392980 
Doğma büyüme istanbulluyum, tüm nimetlerinden faydalanıyorum, işim gereği sürekli dünyanın farklı metropollerine seyahat ediyorum. Malaga - İspanya'dan bir iş teklifi var, Malaga'yı gidip görmüş insanlar için sorayım, yaşanılır mı?
(8) 

Antidepresanlar kişilik değişimine sebep oluyor mu?

roket adam #1392978 
AD tedavisinden sonra eskisi gibi hissetmeyen insanlar var mı aramızda?
(1) 

ND Az Tahıllı Yabanmersinli Kedi Maması ve yan etkileri

roket adam #1391824 
Bu mamayı kullanıp kedisinde bir yan etki hisseden oldu mu? Böbrek büyütmesi vs gibi.
(5) 

Doğuş Oto Audi Uzatılmış Garanti

roket adam #1390587 
2017 model aracımın garantisi bitmek üzere, malum DSG konusu var, uzatılmış garanti için aradılar yaptırsam mı acaba diye düşünüyorum. 2 yıl için 6600 liraya değer mi?
(8) 

İnsanlar neden evlenmeye 3 kala ayrılıyor

roket adam #1390005 
Tanıdığım bir çok insan birkaç yıllık ilişkiden sonra tam evlenme arifesinde ayrıldı, hatta bazıları kısa süre içinde başkalarıyla evlendi. Neden?
(1) 

Aracı farklı renk kaplama

roket adam #1388085 
Beyaz aracımı griye kaplatmak istiyorum. Yaptıran, memnun olmayan, sıkıntı yaşayan, yorumlarını paylaşabilecek arkadaşlar var mıdır?
(10) 

Kitap okurken beğendiğiniz bölümleri ne yapıyorsunuz?

roket adam #1384593 
O kısmın altını çizip, sayfanın köşesini kıvırıyorum ama çok mantıklı gelmiyor. Bu renkli işaretleme yapıştırgaçlarını kullanmayı düşümdüm ama bilemedim. Siz ne yapıyorsunuz? Yoksa hiç kitabı ellemeden tertemiz mi bırakıyorsunuz?
(13) 

Neden erkekler eşlerine çok gördükleri muameleyi metreslerine rahatlıkla -

roket adam #1382996 
yapabiliyorlar? Örneğin eşine bi çiçeği, ne bileyim bi hediyeyi çok gören adamlar, metresine araba alıyor. Why?
(2) 

Kedinin çene altında çıkan soyulma

roket adam #1382219 
Merhaba, kedimizin çenesinin altında şu şekilde bir soyulma var. Veterinere götüreceğiz ancak fikri olan var mıdır?
(1) 

Parmak titremesi

roket adam #1377350 
Sol elimde işaret parmağım ince ince titremeye başladı. Rahatsız edici seviyelere ulaştığını düşünüyorum. Var mı boyle bir şey yaşayıp doktora giden? İlginç tarafı sadece o parmak.
(2) 

Experian firmasını bilen eden var mıdır?

roket adam #1375920 
Görüşme teklifi yollamışlar, merak ettim nedir necidir?
(6) 

şeker yememe kararı sonrası mallaşma

roket adam #1374119 
şekerli gıdaları inanılmaz sever ve gün aşırı tüketirdim, su yerine Powerade içecek kadar abartıyorum bunu. askerlik dönüşü bu alışkanlığımı kırmaya karar verdim, artık gereksiz şeker almıyorum. ancak mal gibi dolaşıyorum. kafam çalışmıyor. böyle bir süreç yaşayan var mı? Benzer sıkıntılar yaşadınız mı yoksa zekamla alakalı başka bi sorun mu var?
(1) 

Ton balığı yedikten sonra bütün gün ağzına tadının gelmesi

roket adam #1373673 
Bu ton balığının tadını seviyorum ancak neredeyse 20 saat ağzımdan tadı geçmiyor, hatta ağzım ton balığı kokuyormuş gibi geliyor, hatta ton balığı dışında koku alamıyorum desem yeridir. Her şeyden ton balığı kokusu geliyor. Dardanel'inkini alıyorum. Acaba ben mi ton balığını sindiremiyorum yoksa bu normal bir şey mi?
(7) 

20 gündür askerdeydim, kaçırdığım bir şey var mı?

roket adam #1370016 
Genel olarak yani, sosyal medya, haberler, genel şeyler, duyuru, ekşi sözlük, değişen legal şeyler, yeni vergiler vs.
(17) 

parayı nereden buldun vergisi

roket adam #1362076 
yabancı bir şirketle görüşmekteyim, Türkiye'de legal entity'leri yok. döviz cinsinden maaşımı istediğim banka hesabına yatırabileceklerini ancak geri kalan tüm prosedürlerin bende olacağını belirttiler.

maaşımı Dubai'de bir hesaba yatırtsam, ara ara gidip fiziksel olarak çeksem. aynı zamanda burada bir şirketle anlaşıp minimum tutardan maaş alıyormuş gibi görünsem + sigorta, emeklilik primi vs'leri ödesem. bir gün toplu parayı Türkiye'ye getirip ev veya araba aldığımda maliye buna çöker mi?

dikkat çekiyorum aylık 2 bin Euro'dan falan bahsetmiyorum, Türkiye'ye periyodik olarak para sokmayacağım. aylık kısmını belirli aralıklarla gidip zaten elden alacağım ve getireceğim, yaşamsal masraflarımı o şekilde karşılayacağım. ancak maliyenin radarından kaçmak için büyük satın almalarda ne yapmak lazım? çevrenizde böyle gidip range rover Porsche ya da daire falan alan ve maliyenin lan bu parayı nereden buldun diye çöktüğü bir senaryo oldu mu?
(6) 

Elektronikten anlayanlara - Raspberry Pi sorusu

roket adam #1361471 
Selamlar, elimde bir Pi Zero W var, bu modülü almayı düşünüyorum. Bunu pi'ye nasıl bağlayabilirim kolay bir yolu var mıdır? pdf.direnc.net
(2) 

istanbul - fethiye rota

roket adam #1359291 
selam,
iki sorum olacak:
1) hangi rotayı kullanmalıyım? izmir üzerinden mi gideyim, yoksa direkt çat diye dümdüz aşağı mı inmek lazım?
2) Fethiye'de üç gün için rezervasyon yaptırdım, ancak öncesi ve sonrasında bu rota üzerinde 2-3 gece farklı noktalarda konaklamayı düşünüyoruz. aklınıza gelen, evet şuranın denizi sahili çok iyidir gidin kalın diyebileceğiniz saklı bir yer var mı?

tenis
(2) 

yapılan bağışların vergiden düşmesi hk

roket adam #1358590 
merhaba, bir okula, derneğe ya da bir şirkete bağış yapmayı düşünüyorum. beyaz yakalı maaşlı çalışanım, ciddi oranda vergi ödüyorum. bu vergiden düşme olacağım, devlete vereceğime size vereyim deme şansım var mıdır?

mobil görünümden çık