(11) 

flaş patladı ama ceza yedik mi?

roket adam #1528624 
tahmin ediyorum lapseki civarlarında bir bölgede, hız sınırının 70 olduğu bir eds'nin önünden 72 ile falan geçtik ve flaş patladı. eşim geçen tüm araçlara flaş patlıyor dedi ama emin olamadık.

sizce ceza yazmışlar mıdır, yazdılarsa ne zaman e-devlete düşüyor?
hız ölçümü önceden yapılmış, ama fotoğraf sonra çekiliyor olabilir mi? çünkü flaşın önünden max 72 ile geçtiğime eminim.
(2) 

içine atmak sağlığa zararlı mı

roket adam #1526701 
negatif duyguları hep içine atan, negatlfiiği karşısındakine yansıtmayan, dışarıdan çok pozitif görünen bir insanım. bi yemeği beğenmesem de karşımdaki kırılmasın diye yerim, bir çok lafı yutarım, insanları kırmamak için bir çok leyi içimde tutarım. stresimi, gerginliğimi, sinirimi yansıtmam kendi içimde yaşarım. (bunu eziklik olarak değil de gamsızlık olarak görür insanlar) gergin bir işim olmasına rağmen, geçen eşim sen yılda 2-3 kere sinirleniyorsun nasıl oluyor diye sorunca çok şeyi içime attığımı fark ettim. aslında sinirleniyorum ama yutuyorum yani bunları. işyerinde bağırıp çağırmak yerine insan gibi anlatıyorum derdimi. mesela hatalı sollama yapan biri olunca ne bileyim çocukken babası dövüyordur ondan böyledir falan diye sinirlenmemeye çalışıyorum. üzücü olayları arkadaşlarımla en yakınlarımla bile paylaşmam mesela.

şimdi bunlar beni şu anda rahatsız etmiyor, bir problem yaşamıyorum yani. ama acaba sağlığıma bir zararı var mıdır diye aklıma düştü şu an. hani bağırıp çağıran tipler daha uzun yaşar derler ya, sizce de öyle mi acaba? siz de böyle şeyler yaşıyor musunuz?

Satılık Mac Pro (Macbook değil)

roket adam #1524929 
www.sahibinden.com

Aranızda bu tarz cihazlarla ilgilenen varsa diye paylaşmak istedim. Yorumunuz varsa DM'den yazabilirsiniz.
(3) 

bengay solumak

roket adam #1524860 
burnum acayip derecede tıkalı. aklıma dahiyane bir fikir geldi ve kaynar suya 10 gram bengay koyup karıştırıp buharını birkaç defa derince içime çektim. tahmin edeceğiniz gibi yakıcı bi his biraz işe de yaradı ama şu an ulan kimyasalı neden çektim ki aptal mıyım ben düşüncesindeyim. sizce sabaha çıkamama riskim var mıdır
(9) 

diyelim ki şu an şirketinize genel müdür olarak atandınız

roket adam #1524063 
ve atıyorum ayda min 50 bin tl geliriniz oldu. bu 50 bin tl'yi nasıl harcardınız, yatırım yapar mıydınız, nasıl değerlendirirdiniz?
(11) 

ilginç bir internet sorusu, topraklama, network, modem vs

roket adam #1524017 
çok ilginç bir sorunum var.

duvardan gelen telefon kablosu modeme bağlı.
modem ethernet üzerinden metal kasalı bir switch'e bağlıydı şu ana kadar.

şu anda modem kablosunu ethernet ile switch'e takınca, modem üzerinden telefon kablosuna kadar elektrik gidiyor, hatta bu yüzden tüm binanın (41 kat) interneti kesiliyor.

türk telekom ekipleri de geldi, teyit ettik. switch'i bağladığım anca telefon kablosuna elektrik gittiğini ve altyapının kendini korumaya aldığını iddia ediyorlar. gerçekten de switch dışında ne bağlarsan bağla çalışıyor. switch'i boş olarak bile taksam çat diye gidiyor. ancak switch'e başka şeyler bağlasam, switch gayet güzel sorunsuz çalışıyor net bir şekilde.

bazı arkadaşlar bunun topraklamadan dolayı olabileceğini söyledi ama kullandığım tüm prizler fişler zaten topraklı. yine de bu seçeneği de elemek istiyorum, spesifik olarak direkt o cihazı topraklamak için ne yapabilirim?

onun dışında bir fikri olan var mı? Switch'in direkt yenisini istedim zaten ama, başka yerde düzgün çalışan alet neden burada elektrik kaçırsın? hadi kaçırdı diyelim, ethernet'ten gelen elektriği modem neden direkt telefon kablosuna versin? Kafam karışık.

hsbc premier kullanan var mı?

roket adam #1523963 
garanti miles & smiles kazanımları inanılmaz düşürdüğü için arayıştayım. hsbc premier için avantajlar epey mantıklı geldi:

- 20% discount on Restaurant Spendings at Weekends5
- 20% discount on TRY 100 and above e-commerce purchases at weekends8
- 50% discount for airport parking and valet service at Istanbul, Sabiha Gökçen, Ankara, Izmir, Antalya, Bodrum and Dalaman Airports6.
- 10% discount in restaurant and hotel spendings over TRY 100 abroad7
- Up to 33% discount in North & South America travel purchases with Premier Miles
- Advance miles up to TRY 3.000

kullananlar var mıdır? nasıl kart, işe yarar mı? uçak bileti vs verir mi? pek atm'si yok gibi, sıkıntı olur mu?
(10) 

restoran yemeklerinin kalitesi düştü mü

roket adam #1523890 
pandemiden önce kalburüstü denebilecek midpoint, ne bileyim big chefs, happy moons tarzı bi tık üst fast foodçuların yemekleri en azından fena değil denebilecek seviyedeydi. bu tarz mekanlara ne zaman gitsem kullanılan yağdan, etten, iğrenç plastik çedar peynirden artık midem bulanıyor. hamburgeri pizzayı bile mikrodalgada ısıtıp getiriyorlar ve 100 liradan fazla para istiyorlar yemeklere. porsiyonlar da hayvan gibi, yani kime neye hitap ediyor anlamıyorum. mayonezi, ketçabı bile atıyorum heilmann yazıyor ama kesin doy doy'dan falan doldurulmuş belli.

belli başlı istisnaları saymazsak dışarıdan yemekten hiç zevk almıyorum artık. maliyetlerden vs zam yapılmasına rağmen genel bir kalite düşüşü mü var, yoksa bana mı öyle geliyor acaba. gittiğim 10 yerin 8'inden nefret ederek çıkıyorum desem yeridir. ne dersiniz?
(25) 

günde kaç bardak kahve içiyorsunuz?

roket adam #1522959 
anket ve soru başlıktadır :)
ek olarak ne tarz kahve içtiğinizi de yazabilirsiniz.
(11) 

bulaşık makinası tuzu kullanıyor musunuz

roket adam #1521542 
geçen arçelik servisten gelen eleman, istanbul suyu için tuz kullanmanıza gerek yok, makinaya tuz koymayın dedi. çok şaşırdık, detayını soramadık vakit olmadığı için. detayı nedir bu konunun? siz kullanıyor musunuz? tuz koymayınca kırmızı ışık yakıyor alet. sizde durum nasıl?
(7) 

kahve, çarpıntı ve anksiyete

roket adam #1521538 
hayatım boyunca hep çay içen bir insan oldum. kahveyi ise redbull gibi sadece enerji gerektiğinde içiyorum (çok uykum geldiğinde ama yapmam gereken bi iş olduğunda, vs gibi) haftada 1 bardak anca içiyorumdur.

özellikle çay dışı bir şey içmek için ve tadını da sevdiğimden daha çok kahve içmek istiyorum ama sıkıntı şu ki çarpıntı yaptığını, gece uyumakta zorlandığımı hissediyorum, ve artı olarak beni aşırı derecede hızlandırıyor. sanki kafamdan düşünceler 10 kat daha hızlı gidiyormuş gibi. acayip konsantrasyon yaşıyorum.

bu şekilde hisseden ve kahve içemeyen var mı bu sebepten acaba? yoksa bunlar tamamen psikolojik, kahveyle ilgisi yok diyebilir miyiz acaba.
(8) 

eksper bedelinin altına ev almak

roket adam #1521312 
diyelim ki 1m tl'lik bir ev alacağız.
satıcı diyor ki bu evi alalı 5 yıl olmadı, ciddi bir vergi çıkıyor o yüzden evin satış değerini 800 göstermek zorundayım. başka türlü ikna edemiyoruz.
banka kredisi kullanılacak, eksper gelecek, eksperin de 1m tl değerleyeceğini düşünüyoruz.
dolayısıyla eksper bedelinin %80'i 800 kredi, 200 elden peşin olacak şekilde satış yapacağız.

şimdi bu senaryoda, iki gün sonra vergi denetimcilerinin "kardeş sen eksper bedeli yani piyasa değeri 1m olan yeri 800'e nasıl aldın" deme ihtimali var mıdır? denmesi durumunda en kötü ihtimal nedir, ne ödemek gerekir?

bana kalırsa vergisini paylaşıp bu konuyu çözmek daha mantıklı ama o şekilde de çözemiyoruz.
(1) 

nef 08 projesini nasıl bilirsiniz?

roket adam #1521024 
soru başlıkta
(4) 

kredili yatırım tavsiyesi

roket adam #1520405 
600 bin kredi 200 peşin olarak 120 ay ayda 8 bin civarı ödemeyle istanbul'da fena olmayan semtlerde 1+0 alabiliyorum.
1+0'ın kirası 3000-4000 civarında.
biraz daha kenar mahallelerde 1+1 de oluyor.

ayda 8-10 bin civarı rahat ödeyebiliriz gibi görünüyor. sizce girilir mi bu işe sırf yatırımlık olsun diye.
(3) 

kiraya verdiğim ev günlük kiralık daire olarak kiralanırsa

roket adam #1520286 
ev sahibinin bir sorumluluğu var mıdır?

her türlü kira sözleşmesi vs var. adam kirasını da ödüyor. ama günlük kiralığa veriyormuş meğerse gibi bi senaryo düşünün.
(3) 

telsiz sorusu

roket adam #1520263 
sadece çok ama çok acil durumda kullanmak üzere (mobil şebeke olmadığı durumda yani) üç adet telsiz alıp 3 bölgeye yerleştirmem lazım.

gop - ataşehir - 30 km
ataşehir - şile 60 km
şile - gop - 80 km

şimdi bu şartlar altında alacağım standart baofeng marka lisanslı telsiz sizce bağlantı kurar mı?
ikinci sorum da şu, telsizler neredeyse hiç kullanılmayacak gibi düşünebilirsiniz. yine de telsiz sınavına girmek gerekiyor mu bunun için? diyelim ki sınava girmedik, telsizleri de el altından aldık, bi frekans seçtik kapalı duruyor. 1-2 kez test için kullandığımızda problem oluyor mu?
(5) 

kasko fiyatlarındaki uçuş

roket adam #1520007 
Aracımın 2021 nisandaki kasko değeri --> 268 bin tl
Aracımın 2022 nisandaki kasko değeri --> 420 bin tl

Geçen yıl ödediğim kasko --> 1775 tl
Bu yıl verilen min teklif --> 8775 tl

Geçen yıl ile bu yılki hasarsızlık basamağım aynı (%40), ufak bir kazam olduğu için bu yıl bi üst basamağa çıkmadı.

Kasko değeri 2 kattan biraz daha az artmışken, kasko bedeli 4.5 kat artıyor. Hiç aklıma yatmadı ama ne diyorsunuz, sizde de durum böyle mi?
(4) 

duvar tipi yataklar

roket adam #1519974 
otel odasından hallice bir evde, şu yatak iş görür mü sizce? 15-20 m2 kullanım alanı olan bir ev gibi düşünebilirsiniz:

www.ikea.com.tr

konfor beklentimiz --> kanepeden daha iyi olması sadece.
(5) 

eşyalı evde kira gelir vergisi

roket adam #1519970 
selamlar arkadaşlar, bir evi alıp eşyalı olarak kiraya verince, gelir vergisi vs nasıl hesaplanıyor tam olarak? sanıyorum evde yapılan tadilat ve alınan eşyaları da ödenecek vergiden düşebiliyormuşuz. yapan arkadaşlar kabaca bilgi verebilir mi, bunun dışında "minimum" vergi ödeme yöntemi var mı? yıllık yaklaşık kaç çıkıyor?

google'da baktım ama gerçek hikayelerden de duymak isterim :) yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.
(2) 

yakın zamanda emlak kredisi kullanan arkadaşlara soru

roket adam #1519909 
devlet bankalarında 1.29 civarında bir faiz veriliyor gibi görünüyor şu anda. gerçekten 1.29 alan var mı aramızda?

istanbul anadolu yakasında özel üniversite okuyan arkadaşlara soru

roket adam #1519873 
konaklamayı nasıl hallediyorsunuz
size ortalama kaça mal oluyor

çok teşekkürler.
(1) 

araç kaplaması yaparken kapı içi vs kısımlar ne oluyor?

roket adam #1518890 
aracım beyaz renk. mesela siyaha kaplatmak istiyorum, standart bi yere gittim. kapı içleri de dahil olacak şekilde tüm karoseri kaplıyorlar mı? yoksa bazı yerler beyaz kalıyor mu yine?

ayrıca yaptıranlar varsa artılarını eksilerini yazarlarsa çok sevinirim. bugün bi renk gördüm çok hoşuma gitti o yüzden merak ettim detayını. bi de yaklaşık kaça patlıyor acep.
(5) 

barcelona civarında 6 günlük seyahat planı

roket adam #1516866 
benim ikinci gidişim olacak, 6 gün vaktim var. 3 günü barcelona'ya ayırdık ama 3 gün boşta. arada uçak, otobüs, araba kiralama dahil her türlü ulaşımı kullanarak bi 2 gece - 3 gün olacak bir plan yapabiliriz. bcn yakınlarında vaktiniz olsa ek olarak nereye gidilir? portekiz'e gitmek mantıklı mı? ibiza'ya mı gidilmeli? tarih nisan sonu, mayıs başı. tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
(5) 

ahmet davutoğlu, ali babacan, temel karamollaoğlu'nun ittifaktaki yeri

roket adam #1516510 
kendini bildi bileli tertemiz chp'li, ancak çevresinde çok akpli olan ve akplileri de anladığını düşünen biri olarak yazıyorum: bu başlıktaki arkadaşlar 0.1'lik oy oranlarına rağmen neden hala millet ittifakının eşit bir üyesiymiş gibi öne çıkıyor? ne benim için, ne eski akp'liler için hiç bir karşılığı olmayan bir kaybedenler klübü bu. ne oy oranı olarak millette bir karşılığı var, ne de fikir ve proje olarak halkta karşılığı var. tam olarak gerçekten buradaki işbirliğini ve bize katkısını anlamlandırabilmiş değilim.

chp + hdp (ya da kürtleri içine alacak bir baz oluşum) fazlasıyla yeterli görünüyor. akpli perspektifinden düşündüğümde bu kaybedenler klübüne oy vermektense akp'nin orjinaline oy vermek daha mantıklı görünüyor. ne diyorsunuz sevgili dostlar? bu arkadaşlara sempati duyan dostların yorumlarını merak etmekteyim.
(4) 

şu boşluğu nasıl kapatalım

roket adam #1516224 
solda kitaplık ile duvar - cam arasında pis bi boşluk var ve milyonlarca kablodan ötürü orayı süpürmek de imkansız gibi bir şey. orayı kapatacak dekoratif bir fikri olan var mıdır? Acaba iki tane bambu mu diksem diye düşündüm ama bilemedim.
(3) 

yatırım olarak ev yerine dükkan almanın avantajı nedir

roket adam #1515871 
soru başlıkta. mesela süreli sözleşme yapılabiliyor mu? yoksa ev gibi devletin açıkladığı yalan enflasyon oranında artış ile min 5 yıla mahkum mü kalıyorsun yine?
(4) 

tr'ye kaçan rus ve ukrayna vatandaşı iki arkadaş için öneri ricası

roket adam #1515642 
selamlar arkadaşlar, çalıştığım şirketin moskova ofisinde çalışan rus bir arkadaş ve ukraynalı eşi, geçen hafta son uçakla kendilerini istanbul'a atmışlar. en azından şu savaş tantanası azalana kadar 3-6 aylık uzaktan çalışacak şekilde bir plan yapmaları lazım ama acayip tıkanmış durumdalar. gördüğüm kadarıyla rus vatandaşlarının 60 gün kalma izni var tr'de, bunu uzatmak ve bu arkadaşlara konforlu denebilecek bi hayat sağlamak için önerileriniz nelerdir?

dediğim gibi iş sıkıntısı yok uzaktan çalışıyor, ama geri kalan her şey sıkıntı. şu an şişlide aylığı 2000 dolar çekilen bir airbnb de kalıyoruz ve kazıklanıyoruz diyor çocuk. alanya'ya falan gitmeyi düşünüyorlarmış daha çok rus olduğu için ama ne kadar mantıklı olur bilemedim.
(1) 

hatalı burun ameliyatı ve sonrasında düzeltmeceler

roket adam #1514872 
elimizde bundan 8-9 sene kadar önce burun estetiği olmuş bir birey var. ilk yapıldığında bir problem yokken, zaman içerisinde burnun bir tarafı daha şişik olacak şekilde gelişmiş ve şu anda asimetrik bir görüntüsü var. bu hem görüntü olarak rahatsız ediyor hem de nefes alıp verme noktasında problem yaratıyor.

iki sorum olacak ilgili arkadaşlara,
1) bu burun estetiğinin normal bir sonucu mu? yani lazerli göz ameliyatı gibi 10 sene sonra sıkıntı çıkma vs gibi bir durum mu, yoksa doktor hatası mıdır, yoksa bir komplikasyon mudur?
2) etrafınızda böyle bir olay üzerine düzeltme ameliyatına giren var mı? nasıl gelişiyor, sonuç nasıl oluyor.

çok teşekkür ediyorum.
(3) 

Apple Pencil alternatifi tablet kalemleri

roket adam #1514256 
en yeni iPad Air için, çizim için değil de sadece yazı yazmak için, yan sanayi Apple Pencil alternatifi kullanan önerebilecek biri var mıdır? orjinalini de alabilirim de çok karmaşık bi teknoloji değil gibi, eğer 300-500'lükler iş görüyorsa hiç masraf yapmayayım.
(14) 

iş teklifi kabul edilen firmaya tekliften cayma bahaneleri

roket adam #1513009 
şöyle bi durumum var. bi firmayla görüştüm, şu ankinden %50 civarı daha yüksek bir paket sundular, ben de kabul ettim, ihbar süremi başlatıyorum dedim. ancak mevcut işimdeki yöneticim sakın yapma bize birkaç gün ver biz direkt buna karşılık bir counter offer sunacağız sana, hem mevcut yerinde devam edeceksin hem de çok daha fazla kazanacaksın dediler. vaktim dolmak üzere falan diye bizimkileri sıkıştırıyorum ama diğer firmayı zaten kabul ettim.

şimdi diyelim ki mevcut firmam paketi acayip yükseltti ve iş değiştirmem anlamsız bir hal aldı. teklifini kabul ettiğim firmaya nasıl bir bahane sunayım ki kimseyi üzmeden bu işi kapatayım. aklına bir fikir gelen var mı?
(4) 

ev için yazıcı önerisi

roket adam #1512165 
ayda 30-40 sayfa için bi yazıcı almam gerekiyor. evde yazıcı kullanan arkadaşlar, hangi cihazları kullanıyorsunuz? önerir misiniz? kartuş toner vs işini nasıl hallediyorsunuz? dolum mu orijinal mi alıyorsunuz? teşekkürler.
(4) 

su geçirmeyen telefon kılıfı

roket adam #1512042 
deniz kenarında bazen telefonu vs çantada bırakmak problem oluyor malum fiyatlar epey arttı. şu tarz bir kılıfla denize girmek mantıklı mı sizce?

Spigen Universal (Tüm Cihazlarla Uyumlu) IPX8 Sertifikalı Su Geçirmez Kılıf Crystal Clear - 000EM20923
www.hepsiburada.com

saçıyla ne yapacağını bilmeyen erkek için kuaför önerisi

roket adam #1511747 
eskiden mahalle berberimde standart bir model kestiriyordum, pandemi döneminde saçları uzattıkça uzattım. şu anda her yerden uzamış saçma sapan bi saçım var. eski berberime gitme şansım da yok.

bana böyle stilist gibi, öyle bi yer önerin ki gideyim, adam katalogdan seçtirip bu model sana yakışır desin, gidip o modeli gerçekten kestirebileyim. istanbul anadolu yakasındayım ve 1 yıldır saçımı kestirmediğim için parayı problem etmeyelim şu an. şimdiden teşekkürler cevaplar için.
(7) 

oturmuş büyük bir firmadan startupa geçiş için % kaç artış isterdiniz

roket adam #1511597 
soru başlıkta
mevcut firmada bi sıkıntı yok, uluslararası büyük bilinen bi firma
bende 10+ yıl tecrübe
yeni firmanın bana az ama benim firmaya çok katkım olacaktır
startup dediğim de late stage 600m + yatırım almış bi firma
bir de şu anda istanbul odaklı bir görevdeyken yeni görev biraz seyahat da içerecek

sadece bu kadarlık bilgiyle aylık + yüzde kaç isterdiniz?
(5) 

yazılımcılara soru: güvenlik işini ne yapıyorsunuz

roket adam #1511592 
malum yazdığınız uygulamalarda güvenlik açıkları olabiliyor. çalıştığınız firmalar yazılım geliştirme akışında güvenlik işini nasıl çözüyor. netsparker gibi otomatik test toollarını kullanan var mıdır? varsa otomatik araçların kalitesinden memnun musunuz?
(7) 

endişe bağımlılığı, aşırı korumacılık

roket adam #1508841 
özelllikle bu son pandemi olayından sonra psikolojik olarak endişeli bir hal aldım. eskiden rahatça yaptığımız sahile bisikletle, scooterla inmek gibi basit aktivitelerde bile "ya şimdi çukura girersek, düşersek biri bize çarparsa" tarzı kurulmalar yaşıyorum. özellikle eşim ve sevdiklerimle ilgili endişelerim var hep, koca kadın ama tek başına çıktı gidip gelebilecek mi, başına bir şey gelir mi vs gibi aptalca düşünceler.

ailemde çok olan bir huy bu aşırı korumacılık ve bunun kalıcı olmasını kesinlikle istemiyorum. benzer sıkıntılar yaşayanlar bunları nasıl çözüyorlar? bu aşırı korumacılık sonucunda eşimin hayatı da etkileniyor zira onu da olumsuz şeylerle korkutuyorum bi anlamda. onu da tek başına iş göremez hale getirmek istemiyorum. ne yapmak lazımdır?
(5) 

saat meraklılarına soru: bu saat bu haliyle ne kadar eder?

roket adam #1508396 
bu saatten bahsediyorum: letgo.onelink.me
(8) 

hediye gelen eşyanın hatıra değeri

roket adam #1508394 
selamlar arkadaşlar. evde yıllardan beri birikmiş bir sürü gelmiş ıvır zıvır eşya var, onları elden çıkarmaya çalışıyorum. mesela annem 2000'lerde ben daha ergenken doğum günümde swatch bi saat almış, epey kullanmışım, her tarafı çizik içinde, çalışmıyor. bir daha kullanmayacağım kesin, sırf var diye saklıyorum. bu saati biri almak istiyor şimdi, 150-200 lira vereceğim diyor.

bir yanım diyor ki senin kullanmadığın, rafta duran eşya başkasında yaşamaya devam edecek, üstelik para alacaksın ne güzel.

bir yanım da diyor ki insanlar düşünmüş ödemiş zamanında sana hediye almış, çalışmasa bile saklaman lazım. bu sefer de her taşınmamda vs bunları tutacak mıyım düşüncesi var aklımda.

siz ne yapıyorsunuz bu tarz eşyaları? hangisi doğrudur sizce?

karadağ seyahatine eklemeli arnavutluk turu, sınır geçimi, araç kiralama

roket adam #1508248 
yazın denize girmelik, gezmelik bir tatil olarak uçakla budva'ya gideceğiz. kotor vs zaten gezmeyi planlıyoruz. ama dedik ki gitmişken arnavutluk'ta da birkaç yeri gezsek mi. sonuçta 3.5-4 saat falan mesafede arabayla, git gel yapılır.

sizce mantıklı mı yoksa ikisini ayrı turlarda yapmak daha mı mantıklı olur? sınırda, yolda başımıza bir şey gelir mi? çorba parası at komşi derler mi? sınırda bekler miyiz? güvenlik sorunu yaşar mıyız? yollar çok kötü müdür? bu tarz sorularım var.
(3) 

bir insan neden boş iphone kutusu satın alır?

roket adam #1508082 
eskiden sattığım iphone x'imin BOŞ kutusunu buldum evde, letgo'ya koyayım dedim. dayının biri 50+25 lira kargoya aldı. ne yapıcan boş kutuyu diye de soramadım, sorsam da düzgün cevap alabileceğimi sanmıyorum.

boş iphone kutusunu neden alıyor bu adamlar? dolandırıcılık yapacak desek boş kutuya da gerek yok, direkt kutuya salatalık koyar gönderir. kendi telefonu var kutulu satmak için alıyor desek tel fiyatında 75 lira fark etmez + üstündeki IMEI numarası falan eşleşmeyecek. aklınıza başka ne geliyor?
(19) 

kedimiz çok hasta, ne yapmalı

roket adam #1507808 
önceki duyurumda belirttiğim üzere 7 yaşında bir çinçilla'mız var. zaten epilepsi geçmişi olduğu için zayıf bir kediydi, ancak çok iyi bakarak bu yaşa kadar bir şekilde yaşattık. geçtiğimiz günlerde günde 1 kez kusmaya başladı, mevsimsel tüysel vs'dir dedik, sonra bir kez kan kusunca direkt vete götürdük. vet midesinde ülser var dedi, ilaca ve sıvı mamaya başlattı. 1 gece öyle geçirdikten ve biraz normalleştikten sonra 2. gün hayvan birden nefes alamaz oldu. bu dediğim olay 15 dkda falan oluyor. suratında bir korku ve dehşet ifadesi, sürekli dili dışarıda. sağda solda telaş içinde dolanıyor, ayakta duramıyor. direkt vete götürdük, bir sürü tetkik vs, ciğerde sıvı var ve kalbinde de şekil bozukluğu var dediler ülsere ek olarak ve yoğun bakıma bıraktık.

2 gündür yoğun bakım ünitesinde, bugün görmeye gittik ama hiç bir gelişme yok desem yeridir. dili dışarıda, kutusundan dışarı kafayı uzatmış öyle duruyor. bizi görünce hareketlenmeye çalıştı ama kalkamadı yerinden. vet yapacak bir şey yok, bekleyeceğiz diyor, biz de ağlamaktan helak olduk bu süreçte tabii. gerçek manada geberdik iki gündür.

1) yoğun bakımdan iyileşip çıkan kedi hikayesi varsa duymak isterim
2) yarın vet yapacak bir şey yok eve götürün derse, evde nasıl bakmak lazımdır bu zorluk içindeki arkadaşa
3) çok acı çekiyor mudur, uyutmak ve buna bir son vermek bir seçenek midir sizce? suratındaki dehşet ve yorgunluk ifadesi gözümün önünden gitmiyor. astımlı insanlar gibi nefes alıp veremiyor hayvan. ne yapacağımı bilmiyorum
4) ben işle güçle bir şekilde oyalanıyorum ama eşim gerçekten perişan oldu ağlamaktan. bu süreci daha kolay atlatması için ona ne önerebilirim sizce
(2) 

şu laptop çantasının ederi nedir?

roket adam #1507553 
bir süredir ilanda duruyor, acaba çok mu yüksek yazdım diye düşünüyorum.

www.letgo.com
(7) 

hasta kedi nasıl bakılmalı

roket adam #1507516 
7 yaşındaki çinçilla'mız birden kan kusmaya başladı, vete götürdük serum vs takıldı ama inanılmaz halsiz durumda. normalde evde full serbest her yerde geziyor ama şu an hep kapalı kuytu köşelere gitmeye çalışıyor, oralarda da izleyemiyoruz bayıldı mı kaldı mı takip etmek çok zor. salyası akıyor, altına işiyor yani durumu fena ama vet de yapacak bir şey yok dedi yolladı.

hasta kediyi kutuda mı tutmak lazım acaba diye tereddüt ettim, ya da tuvalete ya da bir odaya mı kapatmak gerekir sizce? nasıl yapalım?
(1) 

hepsiburada kargo ücretini nasıl karşılıyor?

roket adam #1506714 
trendyoldan bir şey alınca, ücretsiz kargo olması için mağaza bazında bir tutara ulaşmak gerekiyor. yani toplam sipariş tutarı değil, mağaza bazındaki sipariş tutarı göz önüne alınıyor. ücretsiz kargo 80 lirayken, 3 mağazadan 30-20-30 liralık alışveriş yapsan ücretsiz kargo alamıyorsun ve bu 3 siparişin için de kargo ödüyorsun. (şirket açısından mantıklı olan da bu)

hepsiburada'da ise farklı mağazalardan bile alsan toplam tutar üzerinden ücretsiz kargo uygulanıyor. bu senaryoda, 30-20-30 liralık siparişlerin her biri için kargo bedeli çıkmıyor, toplam tutar 80 tl olduğu sürece istersen 80 ayrı mağazadan 1 liralık alışveriş de yapsan kargo ücreti ödemiyorsun.

hb'nin yaklaşımı kargo ücreti açısından çok mantıksız değil mi? bu adamlar kargo ücretini nasıl kompanse ediyorlar?
(4) 

Hatıra değeri olan eşya nerede satılır?

roket adam #1506700 
Elimde f1 nerd'lerinin seveceğini tahmin ettiğim ferrari pilotları tarafından imzalanmış bir şapka var. Şapkanın kendisi 80 eur'a satılıyor, imzalı olunca tabii ekstra bir orjinal değeri de var. Bunu nasıl kolayca satabilirim sizce?
(3) 

philips airfryer ve bu tarz cihazları kullananlara soru

roket adam #1506009 
2 kişiyiz, amerikan mutfaklı minimal bir evimiz var. tavada kızartmayı sevmiyoruz çok yağlı olduğu için, ama sürekli fırında da yapılmıyor.

1) airfryer alsak, antrikot, pirzola, tavuk göğüs vb yiyecekleri direkt onun içinde pişirebilir miyiz, sağlıklı olur mu?
2) bir grup insan ürünün ciddi duman sorunu var diyor. bir grup insan kesinlikle duman oluşmuyor diyor. duman çok kritik çünkü yangın alarmını aktif edebilir diye çekiniyorum. sizde durum nasıl, duman yapıyor mu? (buhar değil, duman :)
3) sağlıklı beslenmeye çalışan bir çifte önerir misiniz?
(1) 

Harcama itirazı - online üyelik

roket adam #1505850 
evet sevgili arkadaşlar, sonunda benim de başıma geldi. gopro firması tarafından tam 50 dolar tokatlanmış bulunmaktayım. olay kısaca şu: cihaz almıştım, yanında yıllık abonelik şeklinde bir hizmet veriyorlardı, o aboneliği de almıştım. 1 yıl kullandım ama sonra gerek kalmadı, kendiliğinden iptal olur diye unutmuşum meğersem auto-renew varmış. çat diye 50 dolar çekmiş. firmanın kendisi telefonda hallederiz falan dedi ama case falan açmadılar, internette de auto-renew'in iadesi olmaz diyor.

bu senaryoda direkt garanti'ye harcama itirazı yapsam sizce ümit var mıdır? harcama daha çok yeni.
ayrıca, kartın sahibi ile ilgili sitede faturada yazan isimler farklı, bu bir kriter olur mu sizce?
(4) 

yurtdışında çalışılan parayı türkiye'ye getirme konusu

roket adam #1504988 
farz edelim ki italya'da bir şirkete uzaktan çalışıyorsunuz. orada residency permit'iniz work permit'iniz alınmış, banka hesabınız açılmış ama orada yaşamıyorsunuz, istanbul'dan remote çalışıyorsunuz. atıyorum 5 bin eyro brüt veriliyorken, vergisi ıvırı zıvırı düşülüp 3 bin euro bankaya yatmış. ben bu parayı biriktirip tr'ye getirdiğimde tekrardan gelir vergisi ödüyor muyum?
(10) 

ab ülkelerindeki maaş skalası

roket adam #1504818 
it sektöründeyim malum sebeplerden bu ara kafamızı biraz kaldırıp sağa sola bakınmaya başladık. lakin yaptığım birkaç iş görüşmesinde görüyorum ki yönetici - direktör vs değilsen individual contributor olarak net 3000-3500 eur üzerinde bir maaş bulmak pek mümkün değil gibi. yönetici - direktörlere de lokal adamları seçiyorlar genel olarak. eşi çalışmayan birinin 3000-3500 eur civarına ab'nin büyük şehirlerinde tamam yaşamak mümkün olmakla beraber kenara çok da bi para kalmıyor demek oluyor.

acaba bana bu kısa vadede denk gelen iş fırsatları mı düşük maaşlı, yoksa gerçekten de "evet abi maaşlar net 3000-3500 civarı, eşin de çalışacak anca öyle para biriktirirsin" mi demek lazım. çünkü bu şartlar altında tr şartlarında 25-30 bin kazanacak evli birinin taşınmakla uğraşmanın hiç bir manası yok gibi görünüyor.
(6) 

en uzun uçuşunuz + jetlag konusu

roket adam #1504501 
eskiden sık uçan biriydim ama max 9-9.5 saat gitmişliğim var. şimdi 18-19 saatlik bir meksika uçuşu planlıyorum. arada acayip da saat farkı var. meksika'da minimum vakit ve enerji kaybı için nasıl bir planlama yapardınız? uçuş öncesi birkaç gün oranın saat dilimine göre yaşasak işimizi görür mü sizce?

mobil görünümden çık