pasaportumun süresi haziran'da dolacak. bu ara yeni bir 10 yıllık pass çıkarmak istiyorum ama nvi sitesi "mevcut geçerli pasaportunuz olduğundan pasaport randevusu alamazsınız" diyor. ne yapmak lazımdır bilen var mı?




 

daha geçen gittik, ikametinin bulunduğu nüfus müdürlüğüne gideceksin. Başkası almıyor. (Bu bilgi İstanbul için geçerli, küçük şehirlerde alıyor olabilirler) Sarıyer sıraya koyup alıyoruz demişti ama eşiminki Kartal'da olduğundan oraya gittik sonra, o bir belge isteyip direkt yaptı. (Sebebini sordu, bir aciliyeti varsa belge istiyor. Numara almadan oranın şefi gibi olan birini sorun, onlar yapıyor) Biz okul kabul belgesini yeminli tercümana çevirttik öyle istedi ve başvuruya ekledi, çarşamba başvurduk pasaport cumartesi elimizdeydi.

Ben pasaportu alabilmek için Ankara'ya gidecektim hatta ama sanırım o çeviri belge işe yaradı anında bastılar. Normalde 2 aya kadar bekleyen var. (Ankara Yenimahalle'deki yere gidip gün içinde alabiliyormuşsun ama)

nhk ni youkosu

Üstadım teşekkürler bilgi için, yani randevusuz gideceğim anladığım kadarıyla değil mi?

roket adam

rica ederim, evet randevusuz gidebilirsin zaten sistem randevu vermiyor bizi mağdur durumda bırakıyor. Orada da sıra numarası almadan sorun, köşede oturan müdür mü şef mi birine yönlendirecekler.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık