Giriş
(9)

Kulak yıkatmak

gkn
Özel hastaneye gidip kulak yıkatmak istiyorum desem, “Sen hayırdır birader, derdin ne?” derler mi, yoksa hemen yıkayıp temizlerler mi? Teşekkürler :)
Özel hastaneye gidip kulak yıkatmak istiyorum desem, “Sen hayırdır birader, derdin ne?” derler mi, yoksa hemen yıkayıp temizlerler mi?

Teşekkürler :)
0
gkn
(04.02.19)
Hastaneye hayatınızda ilk defa gidecekseniz, yanınızda biriyle gitmenizi tavsiye ediyorum.
0
cayt
(04.02.19)
@cayt ortada bir tetkik teşhis hiç bir şey yok. Soruyu anlamadığını varsayıyorum. Sen özel hastaneye gidip benim apandisiti alın diyebiliyor musun?
0
🌸gkn
(04.02.19)
Gliserin al ara ara damlat onu kulağa, bir hafta sonra git. Kuru kuru çekmeye çalışan acemi doktora denk gelirsen bağırta bağırta pisliği çekmeye çalışıyorlar. Bana bunu elli yaşında adam yapmıştı gerçi. Sonra gencine gittim gliserin damlat bi hafta sonra gel demişti. Zaten gliserin baya bi akıtmıştı pisliği ayıptır demesi, kolaylaştırmıştı.
0
windows95
(04.02.19)
@gkn sevgili dostum. Kulak yıkatmak istiyorum ben diyince elbette ki şikayetiniz nedir neden böyle bir şey istiyorsunuz diyecekler. Sen nasıl karar verdin bu tedavi yönetimine? Bir KBB uzmanı kulağına bakacak, belki vakumlu kulak temizleme cihazıyla kulaktaki pisliği alacak ve bitecek olay. Ya da bir başka alternatif...
0
cayt
(04.02.19)
derler, zaten demeyen yerde de işlem yaptırma.

asıl soru şu: kulağını neden yıkatmak istiyorsun?
0
altinci nesil caylak
(04.02.19)
hemen yıkayıp temizlemezler. normalde kulak kiri bir sorunla karşılaşmazsa kulaktan dışarıya atılır. doktor muayene eder, kamerayla sana da göstererek kulak kanallarının durumuna bakar. sonra gerekirse temizleyebilir. gliserini o teklif etmezse sen hatırlat.
0
755904A
(04.02.19)
Kulağım biraz az duyuyor gibi bir de havuzdan sonra çok tıkanıyor ve kir çıkıyor. Şirket doktoru kulağını yıkatırsan iyi olur dedi.
Sorunun asıl amacı bu.

Teşekkür ederim tekrardan.
0
🌸gkn
(04.02.19)
Kulak yikatmak denen olay 2. dünya savaşında kaldı brocum. Kbb randevusu al.
0
dox
(04.02.19)
kulağın yıkanması için 1 hafta öncesinden bir ilaç kullanmaya başlaman, kulak içindeki kirlerin ilaçla yumuşaması gerekiyor. doktor değilim ancak, tıkanan sol kulağım için böyle bir tedavi uygulamışlardı.
0
bazenuyur
(04.02.19)
(4)

Bir kaç gün bakılık kedisi olan var mı?

kisa
Anneme bir kedi sahiplendirelim diyoruz ama kendisi çok da cesaret edemiyor. O yüzden bir kaç günlüğüne kedisine bakılma ihtiyacı olan varsa küçük bir deneme yapabiliriz diye düşündüm. İstanbul Anadolu yakasindayiz.
Anneme bir kedi sahiplendirelim diyoruz ama kendisi çok da cesaret edemiyor. O yüzden bir kaç günlüğüne kedisine bakılma ihtiyacı olan varsa küçük bir deneme yapabiliriz diye düşündüm. İstanbul Anadolu yakasindayiz.
0
kisa
(03.02.19)
abi kedi bu. bilgisayar değil ki ödünç alıp veresin. kediler evlerine bağlı olur. evini değiştirirsen ilk zamanlar ters yapar. annen de kediden vazgeçer böylece. kediye de boş yere eziyet etmiş olursun.
0
alperz
(03.02.19)
kedyi herhalde cansız bir varlıkla karıştırıyorsun? neyin denemesi bu, yoğurt mu deniyosunuz tadı güzel mi diye? başkasına gidip "ya çocuk yapcaz ama tam kestiremiyoz, sizinkine 3-5 gün bakalım mı?" diyor musunuz? annenin ciddi zarar verecek bir şey yapmayacağının farkındayım da kimseye gidip kedinizi denemek istiyorum falan demeyin. hiç tecrübesi olmayan birinin hatalarıyla olumsuz etkileri olabileceği durumlarda kimse kedisini vermez, vermemeli de.
0
755904A
(03.02.19)
Geçici yuva arayanlar oluyor, face'de falan kedi gruplarına bakabilirsiniz.
0
herhaltibiliyoring
(03.02.19)
@alperz, haklısınız. O yüzden bakılmaya ihtiyacı olan diye dedim. Yani bir kaç günlüğüne bir yere gidilecektir, kime bırakayım diye yer arayan birisi vardır diye. Evine bağlılık konusu da önemli, teşekkürler.

@755904A, çok yanlış anlamışsınız/düşünüyorsunuz.

@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim, çok teşekkürler.

@herhaltibiliyoring, teşekkürler. Çeşitli gruplara yeni üyelik açıp Sormak yerine buradan başlamak daha uygun geldi ama bulamazsam denemek için aklımda bulundururum.
0
🌸kisa
(03.02.19)
(6)

2019'da iphone 6s plus almak?

estimated time left
sıfır iphone 6s plus almak bu yılda ne kadar mantıklı? güncelleme gelmeyen, şişen android telefon almak istemiyorum. iphone 6s plus almayı düşünüyorum. bunun sebebi iphone 5 bile hala canavar gibi çalışıyor. yani gördüğüm kadarıyla öyleydi. oyun falan oynamayağım. iphone 7'de alınabilir ama aradaki
sıfır iphone 6s plus almak bu yılda ne kadar mantıklı? güncelleme gelmeyen, şişen android telefon almak istemiyorum. iphone 6s plus almayı düşünüyorum. bunun sebebi iphone 5 bile hala canavar gibi çalışıyor. yani gördüğüm kadarıyla öyleydi. oyun falan oynamayağım. iphone 7'de alınabilir ama aradaki fiyat farkına değer mi bilmiyorum. önerileriniz nelerdir?
0
estimated time left
(03.02.19)
6s değil de en düşük 7 alınır bu saatten sonra. Şişen android'den sonra her türlü memnun kalırsın.
0
halitkin
(03.02.19)
Güncelleme almayan android diyip güncelleme almayacak 6s plus almak :(
Mesela mi8in ekranı daha büyük, kasası daha küçük, daha hafif. 2 kat daha performanslı ve aynı fiyat. Arayüz iphonea benziyor kullanımı rahat.
Eğer uzun süre kullanacaksanız en azından iphone 8e geçin.
Evet hala 5s kullanılıyor 4 bile kullanılır ama çağ dışı kaldı artık.
0
bahoho
(03.02.19)
Inanılmaz bir hareket olur. Paranız kıymetsiz ise yapılır tabii. Apple telefonlar allah mi?
2015'te cıkmış telefona 3000 tl verip o paraya xiaomi mi8 varken şişen android demek hakikaten inanılmaz.
m.gsmarena.com

Xiaomi mi 8, 6 gb ram ile snapdragon 845 işlemciye sahip bunu isteseniz de sisiremezsiniz. Kameradaki farkı anlatmama gerek yok zaten.
Veya 3000 tlye samsung s8 var.
0
karacigerim vur kadehlere
(03.02.19)
5s bile güncelleme alıp çatır çatır kullanılıyorken 6S çok daha hızlı ve kullanışlı olur.

Fiyat farkı çok yok ben de olsam 7 alırım şu saatte. Ama iphonun kötüsü bike android deryasından iyidir
0
efruz
(03.02.19)
şişme olayı bitti ya. ortalama 2k üstü android telefonların tamamı muadili iphone'lara benzer performansı veriyor uzun yıllar. zaten günümüzde en süper telefon bile 3 yıl gidiyor. 2. yılda diyorsun ki ulan şuna şu özellik çıkmış şu şöyle yapmış ben bunu değiştireyim. neyse sorunuza gelecek olursak bence sıfırına o kadar para vermek gereksiz. 4 yıl olmuş çıkalı eskimiş iyice. illa iphone alacaksanız 7 alın bütçeniz uygunsa. ama android telefon da sizin için bir seçenekse 2500'e zenfone 5 var. o civarda xiaomi var. huawei p20 var.
0
golgi aygıtı
(03.02.19)
www.gsmarena.com

bakacağın tablo budur aslında. 6S Plus'ı öneririm bu arada ve dayanağım da şöyle ki 6S'ten sonra iPhonelarda kullanılan malzeme kalitesi düştü, markalar değişti. 6S'te eğer yanılmıyorsam Intel chip kullanılırken sonradan Qualcomm'lara geçildi ki kağıt üstünde aslında daha iyi bir teknoloji parçası gibi görünürken pratikte zaten wi-fi çekim gücünden falan rezalet olduğu anlaşılıyor.
0
755904A
(03.02.19)
(5)

Tek başına 30-45 dk basketbol oynamanın sağlığa etkisi

reyals
30-45 dakika arası tek başımıza, sadece şut çalıştığımızı varsayarsak, öncesindeki 5 dakikalık esneme hareketleriyle beraber sağlığa ve kalori yakımına etkisi yaklaşık olarak ne olur?
30-45 dakika arası tek başımıza, sadece şut çalıştığımızı varsayarsak, öncesindeki 5 dakikalık esneme hareketleriyle beraber sağlığa ve kalori yakımına etkisi yaklaşık olarak ne olur?
0
reyals
(31.01.19)
Steve nash'in bi şut antrenmanı vardı tek başına yaptığı. Baya yorucu duruyodu. Öyle bi antrenmanla iyi kalori yakılabilir diye düşünüyorum.

youtu.be
0
nundu
(31.01.19)
sıkıcı olsa da bende yapıyorum. güzel etkisi var çalışmayan hiç bir yerin kalmıyor ki. futbolda kaleci değilsen ve 2li mücadaleye çok girmiyorsan kolların çalışmıyor ancak baskette. kol bacak zorunlu çalışıyor.
0
mikahakkinen
(31.01.19)
antrenman içeriğine göre değişim gösterir. tek topla mı çalışacaksın, çoklu topla mı? girmeyen şutlar için rebounda koşar gibi mi davranacaksın, topa yürüyerek mi gideceksin? sadece üçlük mü çalışacaksın yoksa topu aldığın yerde şut mu bırakacaksın?

durmadan rebounda koşarak attığını düşünürsek 45 dakikada 500 kalori civarı falan derim ben ama yatırım tavsiyesi değildir.
0
755904A
(31.01.19)
ben ısınmak için şut atıyorum sadece
gerçek antrenmanımdan önce 10 dk kadar sürüyor bu seans ama nabzı 100-110 aralığında tutmaya özen gösteriyorum; epey koşuyorum yani top peşinde
0
superb
(31.01.19)
Kaediyo gibi gelir. Düşük tempo jogging gibi falan. Tabi tempona göre değişir. Ben hiç terlemeden şut çalıştığımı bilirim.

Kalori yakmak mı istiyorsun? Çift pota maç yap. Zaten maksimum 5 dakika, sonrasında kondisyon yoksa yığılır kalırsın:D
0
bos gezenin bos ustasi
(31.01.19)
(4)

intermittent fasting ve açlık

Golgi
kan değerlerim normal, aşırı kilolu değilim. haftada 4 gün ağırlık antremanı yapıyorum. boy 177 kilo 79. kalori hesabı yapmaya çalışıyorum. karın bölgemde yağlanma var 5-6 cm inceltsem gayet istediğim vücuda ulaşıyorum. şöyle bişey var ramazan dışında kilo verdiğim dönem olmuyor, kilo verdiğim derke
kan değerlerim normal, aşırı kilolu değilim. haftada 4 gün ağırlık antremanı yapıyorum. boy 177 kilo 79. kalori hesabı yapmaya çalışıyorum. karın bölgemde yağlanma var 5-6 cm inceltsem gayet istediğim vücuda ulaşıyorum.

şöyle bişey var ramazan dışında kilo verdiğim dönem olmuyor, kilo verdiğim derken 77 altını ancak o zaman görüyorum. tabi kas kaybı da oluyordur. ben if yapmam gerektiğini düşünüyorum çünkü vücudum yağ yakmak için açlık istiyor.

kalkar kalmaz kahvaltı istemiyor zaten canım ama 2 saat sonra gözüm dönüyor, o saatlerde de sağlıklı kahvaltı imkanım yok. if'i 4. deneyişim hepsi fail. bugün 5. gün 2-3 kere başdönmesi yaşadım toplamda ve en kritiği öğlene kadar modum çok düşük oluyor. okuduğum izlediğim kaynaklar sağlıklı bireyseniz if e alışacağınızı söylüyorlar. bu kadar kastırmaya değecek kadar kritik mi sizce? sabah kalkar kalkmaz yumurtalı yulaflı sağlıklı kahvaltıma döneyim mi yoksa?
0
Golgi
(31.01.19)
Normalde sağlıklı bireyler sabah kahvaltısı yapmadı diye şekeri düşmez başı dönmez vs ama bunun psikolojik etkileri de var, kahvaltı yapmaya alışmış birine kahvaltı yaptırmazsan kendini kötü hisseder, bu da doğal. IF bir diyet değil, yani IF yaptım kilo verdim yapmadım kilo veremedim diye bir şey yok ama en güzel tarafı durup durup bir şey yemenin önüne geçip gereksiz-çöp kalori almanı engelliyor, onun dışında kilo alıp vermen aldığın kalori miktarıyla alakalı, sabah kahvaltı yapmak sana kendini iyi hissettiriyorsa sabah kahvaltını yap tabii, illa IF yapacam diye kendini kasmana gerek yok, kalori takibini düzgün yap yeter.
0
angelus
(31.01.19)
@angelus uzun zamandır çer çöpü bıraktım, aslında öyle inanılmaz bi başdönmem de olmadı belki de psikolojiktir. açlık döneminde iyi yağ yakımı sağladığını okudum. ne bileyim uygulamak istiyorum ama hep deneme aşamasında kaldım.
0
🌸Golgi
(31.01.19)
Saatlerle oynayabilirsin, yani kafadan 18-6 değil de 15-9 gibi yapabilirsin, alıştıkça açlık süresini uzatıp beslenme aralığını düşürebilirsin, bu şekilde daha rahat olabilir senin için.
0
angelus
(31.01.19)
kahvaltı yapmaya hiç alışık olmadım. senin kilo/boy oranından daha yüksek bir noktadayım ve 18 - 6 if'ine 2. günde alıştım gene. inanılmaz junk food yediğim bir dönem bir de. karşılaştırma fikri vermesi açısından paylaştım.
0
755904A
(31.01.19)
(15)

ailenizle ne sıklıkla görüşüyorsunuz?

duchess jessamine
1)yüzyüze2)telefonla3)yaşınız4)evli misiniz
1)yüzyüze
2)telefonla
3)yaşınız
4)evli misiniz
0
duchess jessamine
(30.01.19)
yüz yüze çok ender.
telefonla her cumartesi günü.
36
evsizim sokakta yaşıyorum.
0
killerbee
(30.01.19)
Haftada 1
Her gün benim aramama gerek yok annem hergun arar :)
36
Evet
0
brnbrs
(30.01.19)
şu an ayrıyım 4-5 ayda 1 görüyorum
yazışırız her gün
25
hayır
0
reactionic
(30.01.19)
yüz yüze: yaklaşık 100 gün (20-30 güne düşecek).

telefonla: haftada 1 kere falan sadece annemle yaklaşık 10 dk. babam ve kardeşlerimle telefonda neredeyse hiç konuşmayız.

yaş: 19

bekarım.
0
million dollars
(30.01.19)
1) Haftanın 4 günü
2) Yüz yüze görüşmediğimiz her gün günde en az 3 kere
3) 30
4) Hayır
0
i m cool with that
(30.01.19)
Senede 3-5 kere, en son 29 ekim tatilinde gittim
Ortalama haftada bir
31
Hayır
0
pati
(30.01.19)
Yüzyüze yılda 2 kez.
Telefonda, haftada 3-4 kez.
Yaş 25.
Bekarspor.
0
landho
(30.01.19)
1) senede 2-3 kez, her seferinde 3-5 günlüğüne
2) her gün
3) 28
4) evet, eşimin de istatistikleri benimle aynı.
0
taurina
(30.01.19)
baba 3-4 senede bir, anne 2 senede bir
iki - üç haftada bir
28
hayır
0
755904A
(30.01.19)
Genelde iki haftada bir
İki günde bir, bazen her gün
25
Değilim
0
aquarium
(30.01.19)
1) 4-5 Ayda bir
2) annem ve ablamla her gün
3) 30
4) hayır
0
antikitleruhlu
(30.01.19)
ayda bir
üç dört günde bir
otuz bir
evet
0
rurouni
(31.01.19)
1) yüz yüze ortalama 4-6 ayda bir. bilet fiyatlarını pahalı bulduğum için en az bir hafta geçiremeyeceksem gelmiyorum, o yüzden 4 aydan önce zaten hemen hemen imkansız okul yüzünden.

2) whatsapp falan 3-4 günde bir kısa da olsa muhabbet olabilir, telefon görüşmesi bir, bazen iki.

3) 24

4) yoo
0
der meister
(31.01.19)
1) 6 ayda bir
2) haftada bir
3) 29
4) Hayır
0
chitosan
(31.01.19)
1) 3 4 ayda 1 kere
2) 2 günde 1 annemle, babamla haftada 1 kere. Abimle ayda 3 kere, 2 ablamla da ayda 2 şer kere konuşuruz.
3) 30
4) Bekarım
0
tesla01
(31.01.19)
(7)

Yargı dağıtmak ne demek?

amortisman
Yeni bir deyim galiba bu. Son zamanlarda sosyal medyada görmeye başladım. Anlamı ve kaynağı nedir?
Yeni bir deyim galiba bu. Son zamanlarda sosyal medyada görmeye başladım. Anlamı ve kaynağı nedir?
0
amortisman
(30.01.19)
Öyle bir cevap&karşılık vermek ki karşında yapacak hiçbir şey olmaması, senin çok güçlü olup karşındakinin takatinin kalmaması, hak ettiğini vermek gibi anlamları var. Genelde online oyunlardan türeyen birşey diye biliyorum.
0
mimetorg
(30.01.19)
hakedenlere cevabı hakettiği gibi vermek gibi düşünebilirsin. Öyle cevaplar veriyorsun ki karşındaki yaptıklarının cezasını buluyor o an düştüğü durumla.

Ya da oyunlarda çok iyi oynayınca da deniyor @mimetorg'un dediği gibi
0
nundu
(30.01.19)
ergen söylemi. nasıl yayıldıysa herkes kullanıyor. aynı yıkık kelimesi gibi.

bi de türevi boş yapmak var.
0
koela
(30.01.19)
Kaynağı lol diye biliyorum. Oyunlardan YouTube a yayıldı, oradan da sosyal medyaya. Ziyan olmam gibi türeyen zırva deyimlerden ..
0
rockdriller
(30.01.19)
Niye yeni çıkan söylemlere hemen "ergen lafı, zırva" vs deniyor. Hem herkes dil canlı bir varlıktır diyor hem de Türkçe'de yeni oluşan deyimlere büyük bir tepki oluşuyor. Var işte böyle bir laf ve bunan 40 yıl sonra "etekleri zil çalmak" deyiminden daha fazla kullanılabilir yani. Şimdi buna karşı olmak niye?

Ya da yıkık gibi popüler kültürde olan bir ifadeyi kabullenmemek niye? Türkçe kurallarına uygun mu? Evet. Sonuç olarak kullanılıyor işte. Dil bu sayede, doğal olarak dilin içinde gelişen sözcükler ya da deyimlerle gelişir. Selfie yerine özçekim sözcüğünü bularak değil.

Edit: Ayrıca günümüzde sosyal medya ve internet ortamı dilin gelişmesinde çok büyük yer tutuyor. Sadece Türkçede değil İngilizcede de. Buna karşı çıkmanın mantığını anlamıyorum.
0
nundu
(30.01.19)
Ne diyelim birader atasözü mü diyelim özdeyiş mi ? Zırva işte.. Dilimizde aynı anlama gelen birçok deyim var zaten.. Kasmaya gerek yok bu kadar, unutulur gider.. Sosyal medyanın da dilimizi yozlaştırmak için büyük çabaları var, gelişimden kasıt buysa yandık..
0
rockdriller
(30.01.19)
yargı dağıtmak aslında oyunlardan çıkan bir terim. anlatılmak istenen 1v4'te 1 kişinin galip gelmesi, ezici bir şekilde diğer oyuncuların cellatı olması. sosyal medyayla da benzer durumlarda ve qapaqlarda bağdaştırılarak kullanılıyordur herhalde. hiç tanık olmadım.
0
755904A
(30.01.19)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.