Giriş
(4)

yurtdışı banka kredi

yol
selamlar duyuru, ilginç bir sorum var. Eğitim amaçlı bir süre kaldığım bir EU ülkesinde banka hesabım var. Bir süre çalıştığım için olacak kredi tanımlamışlar, bildiğiniz ihtiyaç kredisi. Malum ülkede faizler malum, ufak bir miktar olsa da kullanmak geçiyor aklımdan. (3-5K Euro). Oturum iznim bitti.
selamlar duyuru, ilginç bir sorum var. Eğitim amaçlı bir süre kaldığım bir EU ülkesinde banka hesabım var. Bir süre çalıştığım için olacak kredi tanımlamışlar, bildiğiniz ihtiyaç kredisi. Malum ülkede faizler malum, ufak bir miktar olsa da kullanmak geçiyor aklımdan. (3-5K Euro). Oturum iznim bitti. Sizce yasal mevzuat açısından çekmem ve TR'deki bir ATM'den kartım vasıtasıyla parayı almam bir sorun yaratır mı?
0
yol
(18.11.24)
Turkiye'de faizler yuksek degil ki paranin surekli deger kaybettigini dusununce. Sen faizle doviz borclanmaktan bahsediyorsun burada. Atiyorum yillik %7 faizle USD borclanmaktansa yillik %30 faizle (veya ne kadarsa artik) TL borclanmak daha mantikli olabilir.
0
hot potato
(18.11.24)
faiz oranı önemli. euro borçlanmak riskli bence.
0
jelly bear
(18.11.24)
döviz endeksli bazı yatırımlarda değerlendirecek para, TL'de durmayacak :)
0
🌸yol
(18.11.24)
Yasal mevzuat açısından bir sorun olacağını sanmıyorum; sonuçta adınıza tanımlı bir kredi varsa kullanılır. Tabi burada krediden kasıt "Kredili Mevduat Hesabı" gibi bir kredi ise faizi normal bir ihtiyaç kredisine oranla yüksek olabilir, bu da parayı yatırım amaçlı kullanmanın cazibesini ortadan kaldırır ya da riskini yükseltir. Yani Euro faizli kredi çekip o paradan Euro bazında faiz oranının üstünde getirisi olacak hisse ve crypto gibi görece riskli yatırımlar dışında pek bir şey yok sanıyorum.
0
salihdt
(19.11.24)
(4)

Latin Amerika'da yaşayan var mı?

Kahvedesu
Neden aile içi tecavüz yaygın? Kadınlar dışarıda kalma korkusuyla aile içi tecüvüze sessiz kalıyor? Bunu latinlerin kendisinden duyuyorum. Burada yabancı bir teyze var, çok açık giyiniyorlar, erkekler nefsine hakim olamıyor diyor da. Ben teyzeye katılmıyorum. Latin Amerika'da kadınlar genel olarak a
Neden aile içi tecavüz yaygın? Kadınlar dışarıda kalma korkusuyla aile içi tecüvüze sessiz kalıyor? Bunu latinlerin kendisinden duyuyorum. Burada yabancı bir teyze var, çok açık giyiniyorlar, erkekler nefsine hakim olamıyor diyor da. Ben teyzeye katılmıyorum. Latin Amerika'da kadınlar genel olarak açık, sex tabu değil. Neden bu iğrençlik?
0
Kahvedesu
(18.11.24)
Hocam aile içi tecavüz her yerde yaygın sadece Latin Amerika'da değil Avrupa'da da yaygın, en son Norveç'teydi galiba bi adam kızlarını evin bodrumuna kapatıp yıllarca tecavüz ediyordu kendi kızlarından çocukları oluyordu, Kore'de de mesela daha birkaç ay önce telegram gruplarında annelerinin kız kardeşlerinin fotoğraflarının paylaşıldığı gruplar ifşa edilmişti, bizi hiç saymıyorum bile bizde bebek yaşta babasının tecavüzüne uğrayan kız erkek çocukları var her gün birinin haberi çıkıyor bence bizde çok daha yaygındır böyle sapkınlıklar ama konular "aile içinde" kaaptıldığı için çok ortaya çıkmıyor ama babasının tecavüzüne uğrayıp cinler cinsel ilişkiye girdi denilerek geçiştirilen kaç tane olay vardır allah bilir.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(18.11.24)
Her yerde vardır illa ki ama tanıştığın her Latin Amerikalıdan bunu duymak da normal değil. Latin Amerika sevgim öldü.
0
🌸Kahvedesu
(18.11.24)
Her yerde benzer durumlar var aslında. Bize servis edildiği ölçüde bilebiliyoruz ancak, tecrübe etmezsek, birinci elden duymazsak. Ha Latin Amerika özelinde de coşkulu yaşayan bir gürüh diyebilirim :D
0
lüzumsuz adam
(18.11.24)
Latin amerika'da yaşamıyorum ama yaşadığım yerde latin amerikalılar var. Cinsellik konusunda oldukça rahatlar. Bana göre dünyada bunu yapacak son coğrafya latin amerika olabilir. Cinselliğin her türlüsü hetero veya homo konusunda rahat ve tabusuzlar.

Bence senin konuştuğun kişi abartmış olabilir.
0
wd40
(18.11.24)
(5)

iş yerinde sosyalleşmek

semaforo de medianoche
şimdi bazısı iş yeri sosyalleşme yeri değil gerek yok falan diyecek de ben katılmıyorum ona baştan söyleyeyim. işin keyif kısmını geçiyorum ofiste kimisi full işine konsantre olup kafa dinlerken de tek başına olmayı tercih eder kimisi arada laklak ederek çalışmayı ister bu tercih meselesi (benim ter
şimdi bazısı iş yeri sosyalleşme yeri değil gerek yok falan diyecek de ben katılmıyorum ona baştan söyleyeyim. işin keyif kısmını geçiyorum ofiste kimisi full işine konsantre olup kafa dinlerken de tek başına olmayı tercih eder kimisi arada laklak ederek çalışmayı ister bu tercih meselesi (benim tercihim ikincisi) ama işin daha önemli bir kısmı var ki iş dünyasında ikili ilişkilerin çok önemli olması. yeri gelir terfine, maaşına kadar etki eder. çok kötü bir yerde çalışılmıyorsa öyle aşırı bir hak yeme veya aşırı bir kıyak geçme olmaz tabi ama sen de iyisindir işinde senle aynı pozisyondaki x de iyidir, kendini gösterebileceğin bir iş olur yöneticinin arası x'le iyidir x'e verir işi. veya x daha sevilen bir kişi olduğundan senle aynı kalitede iş yapıyor olmasına rağmen herkes onun yaptıklarını görür seninkileri görmez. yardıma ihtiyacın olur seni başından savmaya çalışırlar x'in işini hemen hallederler, izin alırken bile etkisi olabilir yerine göre.

girizgahı geçtikten sonra soruya geleyim. ben bu işte kötüyüm biraz. şu an 4. iş yerime geçtim öncekilerin 2'sinde çok sevilen birisiydim ama şansa oldu bu biraz. ilkinde yakın yaşlardaki 10 kişilik bir grupla birlikte 1 ay eğitim aldık lise gibi bir ortam vardı orada yakınlaştım insanlarla. başka bir işimde ilk 8-9 ay çok yalnızdım sonra bi eğitim oldu orada aynı gruba düştüğüm biriyle yakınlaştım sonra o beni çağırmaya başladı molaya, yemeğe falan orada onun arkadaş grubuyla yakınlaştım ve epey iyi ilişkiler kurduk. diğer işimde ise 6 ay falan kaldım ama orada böyle şanslar çıkmadı karşıma ve merhaba merhabayla bitirdim orayı. yeni işimde ise birlikte çalıştığım bir kişi var sadece o da tatlı birisi ama ben 30 yaşında bekar bi adamım o 37 yaşında 9 yaşında çocuğu olan bir kadın başka dünyaların insanıyız, small talkun çok ötesine gidemeyiz. yukardaki örneklerden de anlayabileceğiniz üzere birlikte çalışmadığım veya eğitim meğitim gibi durumlarla yan yana gelmediğim insanlarla ise hiç iletişim kuramıyorum maalesef. ama insanlara bakıyorum kısa sürede sağla solla takılmaya başlıyorlar bir anda. ben neyi yanlış yapıyorum da böyle oluyor acaba?

not: yeni iş yerim epey kalabalık ofiste hibrit çalışılıyor ama gittiğimde 80 kişi falan oluyodur en az. benim bağlı olduğum 10-15 kişilk bir ekip var onlarla aynı günler gidiyoruz ofise fakat o ekiple de pek bir bağım yok esasında, bahsettiğim kadınla o ekibin içinde ayrı bir ekip gibiyiz. yine de ekiptekilerle en azından bir small talk olabiliyor diğerlerini yolda görsem tanımam şu an. ekiptekiler içinde pek benim eğleneceğim tarzda birileri yok gibi duruyor bu da ayrı bir şanssızlık tabi belki tanıyınca fikrim değişir onu bilemem.
0
semaforo de medianoche
(18.11.24)
hepsini okumadım çok uzun yazmışsıniz. acaba bundan olabilir mi? yani işyerinde de böyle kısa bi konuyu uzun uzadıya anlatıyosaniz insanlar mesafeli davranıyor olabilir mi?
0
buenosdias
(18.11.24)
@buenosdias: olayı düzgün anlatmayınca sıklıkla alakasız cevaplar geldiği için detaylı anlatmaya çalıştım. okusaydınız başka işlerde çok iyi arkadaşlıklarım olduğunu görürdünüz soru tamamını okuyacak kadar ilginizi çekmediyse cevap vermeye de gerek yok sanki.
0
🌸semaforo de medianoche
(18.11.24)
goruldugu kadariyla sosyallesmekle ilgili bir derdiniz var ben de gordugumu yazdim. bu cevabinizdan sonra da oturup hepsini okudum. 3 cumleyle anlatarak da gelebilecek alakasiz cevaplari bertaraf edebilirdiniz. ama cok alakasiz detaylara girmissiniz. amaciniz ic dokmekse ona gore bastan belirtin ben de ilgimi cekmedigini bastan bileyim.
0
buenosdias
(18.11.24)
@buenosdias: kara deliklerin oluşumunu sormadığım başlıktan belli değil mi hocam bir derdimizi anlatıyoruz işte duyuruda birçok kişinin yaptığı gibi. iç dökmek istemişim demek ki okuyası olanlar için. uzun okuyasınız yokmuş zaten işte sizlik olmadığını anlayabilirdiniz ordan. neyse
0
🌸semaforo de medianoche
(18.11.24)
ilk paragrafta anlattığın gibi biriysen iş yerinde takılacak insan bulmada niye zorluk yaşadığını anlamadım açıkçası. laklak eden çok olur zaten, nasıl kendin gibi birilerini bulamadın ki?

ayrıca o 37lik ablayı unut. senin iyiliğin için diyorum, başına iş alma.

aklıma gelen tek çare, herkesi yüzsüzce sosyal medyana ekleyeceksin ve aktif olacaksın. her haftasonu bir yere git ama yalnız gittiğini belli etme. birileri sana katılmak isteyene kadar kendin gez dolaş paylaşım yap (tekrarlıyorum, yalnız gittiğini çok belli etme). oradan like minded birileri senin insanlarla gezip tozmayı seven biri olduğunu görüp alev atar, mesaj atar falan beraber takılmaya başlarsınız. sanki iyi senaryo yazdım dfhfdhfdh
0
titanyum22
(19.11.24)
(5)

Bu seneki öğretmenler gününde hediyeyi hangi gün göndermeli?

winston insani
MerhabalarAblam öğretmen. Bu sene 24 Kasım Pazar gününe denk geliyor. Bir de üstüne ablam pazartesi günleri okulda olmuyor. Bu nedenle ablama çiçek göndereceğim tarih ve yer olarak en mantıklısı hangisi sizce?- 22 Kasım Cuma - Okul (erken göndermek garip olmaz mı?)- 24 Kasım Pazar - Ev (eve gönderme
Merhabalar

Ablam öğretmen. Bu sene 24 Kasım Pazar gününe denk geliyor. Bir de üstüne ablam pazartesi günleri okulda olmuyor. Bu nedenle ablama çiçek göndereceğim tarih ve yer olarak en mantıklısı hangisi sizce?

- 22 Kasım Cuma - Okul (erken göndermek garip olmaz mı?)
- 24 Kasım Pazar - Ev (eve göndermek mantıklı mı öğretmen günü hediyesini?)
- 25 Kasım Pazartesi - Okul (ablam okulda yok o gün)
- 25 Kasım Pazartesi - Ev
- 26 Kasım Salı - Okul

Ya bir de çatalca için sadece çiçeksepeti var çiçek siparişi verebileceğim? Yok mu arkadaşım bu şirketin alternatifi bişi?
0
winston insani
(18.11.24)
Cuma en güzeli bence, garip olmaz
0
hoot
(18.11.24)
Açılın, öğretmen geldi. :) Cuma günü okul en ideali. Tereddütsüz.
0
invictae
(18.11.24)
Çatalcadaki çiçekçileri google haritalardan bul, yorumları oku

Sonra bunları sırayla telefonla arayıp ablana çiçek göndermek istediğini, nasıl bişey istediğini gününü saatini vs söyle fiyat al, hatta buketi hazırlayıp götürmeden önce fotoğrafını sana vatsaptan atmalarını isteyebilirsin, parayı iban ile çiçekçiye gönderirsin
0
grimavi
(18.11.24)
Her yer bitki diye bi site var oradan secebilirsiniz, ama bi iki hun onceden almaniz gerekebilir saksi cicekleri cok ozenli ve guzel bir cok arkadasima aldim,
0
a perfect lie
(19.11.24)
Erken verilen hediyeleri sevmiyorum. Pazar eve
0
abuzer
(19.11.24)
(7)

Ben ne çaldım?

dolantindr
İyi akşamlar. Elektroda bir şey çaldım bilindik de, aklıma gelmedi. Bilenler bilmeyenlere bildirirse sevinirim. Metallica idi sanki..https://voca.ro/1iIA1CKJcpaM
İyi akşamlar. Elektroda bir şey çaldım bilindik de, aklıma gelmedi. Bilenler bilmeyenlere bildirirse sevinirim. Metallica idi sanki..

voca.ro
0
dolantindr
(18.11.24)
metallica-memory remains
0
AlsterWasser
(18.11.24)
mama said de değil, memory remains de değil.

pek doğru çalamamışsınız ama unforgiven bu.

youtu.be
0
kibritsuyu
(18.11.24)
evet unforgiven @kibrit.

iyi yanılmışım :D

önce mama said, sonra memory remains. zorlamışım.
0
AlsterWasser
(18.11.24)
biraz yamuk unforgiven teması kesin bilgi yayalım.
0
hedep
(18.11.24)
kafamdaki izdüşümünü çaldım zaten. :D Teşekkürler.
0
🌸dolantindr
(18.11.24)
topladım biraz. :D voca.ro
0
🌸dolantindr
(18.11.24)
Cenaze muzigi degil mi
0
Zetnikov
(19.11.24)
(19)

OKB hastası birinin absürd isteklerine uyum sağlanmalı mı?

sweet child o mine
Kardeşim OKB hastası ve durumunun farkında. 2 senedir hastalığı sürekli ilerlemesine rağmen hem beni hem de annemi "Psikiyatra görüneceğim" diyerek oyalıyor ama durumu daha da kötüleşiyor. Takıntılarına örnek vermek gerekirse elini en az 5-6 kere yıkıyor ve banyoda yerleri ıpıslak bırakıyor. Kulland
Kardeşim OKB hastası ve durumunun farkında. 2 senedir hastalığı sürekli ilerlemesine rağmen hem beni hem de annemi "Psikiyatra görüneceğim" diyerek oyalıyor ama durumu daha da kötüleşiyor. Takıntılarına örnek vermek gerekirse elini en az 5-6 kere yıkıyor ve banyoda yerleri ıpıslak bırakıyor. Kullandığı kendine özel sabunu da koridordaki dolaba geri koyarken bütün koridor ıpıslak oluyor. Banyonun ışığını asla kapatmıyor, hep açık bırakıyor. Evden dışarı çıkarsa giydiği kıyafterleri çamaşır makinesinde en az 3 tur yıkıyor. Koridordaki portmantoya montlarımızı asmamıza izin vermiyor çünkü salondan banyoya gidip gelirken montlara değerse pislik kapacağını düşünüyor. Banyoyu ve koridoru ıpıslak bıraktığı bir gün tepki olsun diye montumu koridora astım diye anneme "O montu oradan almazsa intihar ederim" diye tehdit etmiş.

Tedavi olmadığı sürece isteklerinin absürdlüğü daha da şiddetlenecek. Bu durumda limit nedir arkadaşlar? Yani nereye kadar yaptığı anormalliklere uyum sağlanması gerekiyor, hangi noktada artık yeter diye itiraz etmek gerekiyor? Takıntıları sadece kendisini etkiliyor olsa umrumda değil, isterse elini 100 kere yıkasın ama takıntıları artık evde yaşayan başkaları için de eziyet haline geldi. Asıl hasta olan kişi tedavi olmuyor diye sağlam olan annem ve ben akıl sağlığımızı yitirmek üzereyiz.
0
sweet child o mine
(18.11.24)
bu kadar temiz titiz bir okb hastası yerleri nasıl ıslak bırakabiliyor yahu :D
şaka bir yana isteklerine uyum sağlamak yerine doktora götürüp ilaç tedavisine, terapiye vs. başlatmanız gerek. gerekirse zorla. hayat böyle geçmez ve her geçen gün durumu daha da şiddetlenecek. hem size hem ona yazık.
0
candide
(18.11.24)
@candide OKB'si arttıkça etrafı ve başkalarını daha da umursamamaya başladı. Eskiden de benmerkezci biriydi ama OKB ilerledikçe benmerkezciliği daha da şiddetlendi. El yıkama takıntısı olmasına rağmen temiz biri olduğunu söylemek çok zor. Çarşaflarını haftalarca değiştirmiyor, her yemekte tabağında yemek artığı bırakıyor, mutfaktaki çöp hafif dolu gibiyse çöpünü yere ya da tezgaha bırakıyor vs.
0
🌸sweet child o mine
(18.11.24)
OKB hastaları temizdir savı tamamen yanlış. El temizliği takıntısı vardır, günde kırk defa elini yıkar da haftalarca banyo yapmayabilir. Konu temizlik değil yani. Konu takıntı.

Ben 'psikoloğa görüneceğim' sözünün yanlışlığını düzeltmek için geldim. Konunun sahibi psikiyatristtir. Psikiyatriste gitmelisiniz, psikoloğa değil.
0
Mirket
(18.11.24)
okb değil de başka bir şey sanki. psikiyatra falan görünmeli. tolere etmeyin. ettikçe üste çıkar. intiharla tehdit falan bu gücü vermeyin.
0
jelly bear
(18.11.24)
@Mirket Düzeltme için teşekkürler. Ben yanlış yazmışım, doğrusu psikiyatr olacaktı. OKB'lileri ben de aşırı titiz olur diye biliyordum ama böyle olmadığını kendi gözlerimle görüyorum.
0
🌸sweet child o mine
(18.11.24)
Okb'li sevgilimin elleri yıkamaktan yaraydı ama evinde yerlerde tozlar topak topak olmuş uçuşuyordu ondan rahatsız olmazdı.

Psikiyatrist tek çözüm. Uyum sağlanacak gibi olmuyor genelde asla memnun edemezsiniz
0
kullanicadi
(18.11.24)
@kullaniciadi "Asla memnun edemezsiniz" lafı çok doğru gerçekten durumuna göz yumdukça ve isteklerine uyum sağladıkça daha da absürd bir takıntı veya istekle karşımıza çıkıyor.
0
🌸sweet child o mine
(18.11.24)
@arbre Yoğun fiziksel aktiviteyi geçtim, normal fiziksel aktivitesi bile sıfır. Berbere gitme gibi zorunlu durumlar dışında dışarı asla çıkmıyor. Bütün gün salonda televizyon izliyor. Televizyonda da içeriği veya konusu olmayan programları tercih ediyor, spor müsabakaları, olimpiyatlar, koşu yarışı, bisiklet yarışı, yemek programı gibi. Eğer dizi ya da film gibi konusu olan bir şey izlerse oradaki herhangi bir şeyin onu tetikleyeceğinden çekiniyor büyük ihtimalle.
0
🌸sweet child o mine
(18.11.24)
Cevap sorunun içinde zaten. Bur kuyu gibi düşünün. Mesele sadece kendi evinizin içinde kaldıkça alevlenip sizi de batiracak. Takıntılarin psikiyatride en zor tedavi edilen rahatsizlik olduğunu duymuştum. Limit falan yok ya şimdi zorlayacaksiniz ya da asla tedavi olamayacak. Kusura bakmayın da ev garipmis. Çoktan yardım alinmaliydi.
0
aslagülümseyenbirkediyegüvenme
(18.11.24)
@aslagülümseyenbirkediyegüvenme Evin garipliğine şöyle bir açıklık getireyim. Kardeşim yurtdışında yaşıyor. Normalde senede 1-2 kere İstanbul'a eve gelir, takıntılı halleri ortaya çıkar. Takıntılı hallerine evdekiler sesini çıkarmaya başlayınca olay daha da büyümeden yurtdışında geri döner. Eğer sürekli İstanbul'da yaşıyor olsaydı ya tatlı dille ya da zor kullanarak bir şekilde tedaviye götürülürdü ama kısa aralıklarla gelip hemen yurtdışına kaçtığı için süreç uzadı. Bu sefer evi taşımamız gerektiği için normalden daha uzun kalıyor. Kendisine 1 ay maruz kalmak zorundayım yani ve sınırları inanılmaz zorluyor.
0
🌸sweet child o mine
(18.11.24)
@arbre Annem kardeşimin aşırı derecede seratonin eksikliği olduğunu düşünüyor ve araştırdığımız zaman gerçekten de tüm bulgular şu anki durumuyla tutuyor. Kendisi zaten 2 senedir işsiz. Sosyal ortamı sıfır. Yurtdışında kız arkadaşıyla aynı evde yaşıyor ama ilişkileri ev arkadaşlığına dönmüş sadece. Bu durumda pskiyitara gözükmeyen istemeyen birisi nasıl ikna edilir ya da zorla götürülür? Eğer durumu daha da ilerlerse ve hayatı bize daha da zindan eden daha büyük absürd takıntıları çıkarsa artık eve 112'yi çağırıp ruh ve sinir hastalıklarına kapatmalarını istemeyi bile planlıyorum böyle bir şey eğer mümkünse
0
🌸sweet child o mine
(18.11.24)
spora ve terapiye de gitsin

etrafı pis bırakması kendi temiz olduktan sonra başka yerler umrunda değil
çarşafını değiştirmiyor çünkü üstü başı temiz olunca yatağı kirlenmez diye düşünüyor

elini 1 defa, çamaşırı 1 defa yıkatmaya çalışın
normal zamanlarda izin vermiyorsa bayramlarda, seyahatlerde sarılın

ilaç+terapi şart
0
bir soru sorcam
(18.11.24)
psikolog değil de psikiyatra gitsin %100 doğru bir şey değil

doğru psikolog ile psikoterapi ile gayet de çözülebiliyor okb mevzusu.

Türk halkının psikologlara olan güveni çok şaşırtıyor beni.

(psikolog değilim) (psikiyatr mevzuyu çözemez gibi bir iddiam yok o da etkili olabilir elbette)
0
hedep
(18.11.24)
bu seviyede ilaç şart
psikolog+psikiyatri ya da 40 dk terapi yapabilen psikiyatrist
0
bir soru sorcam
(18.11.24)
Bunu bir psikiyatra sorsana delikanlı.
Bence uzmanlık isteyen bir konu.
Bizi aşar.
0
parka
(19.11.24)
Hele intihar falan lafını ediyorsa yukarıda dediğim gibi.
0
parka
(19.11.24)
O cocuk o doktora gidecek nokta
0
Zetnikov
(19.11.24)
Aa yeni gördüm, sadece bir ay beraber kalacakmışsınız. O halde hasta olduğunu göz önüne alıp, hareketlerine katlanmak en iyisi.
0
parka
(20.11.24)
Bu kadar kısa sürede tedavi olmaz.
0
parka
(20.11.24)

Yeşilköy'de rakını kendin götürmeli mekan

les yeux blanches
Yeşilköy veya civarında rakimizi kendimiz götürebilecegimiz meyhane tarzı mekan var mı acaba?
Yeşilköy veya civarında rakimizi kendimiz götürebilecegimiz meyhane tarzı mekan var mı acaba?
0
les yeux blanches
(18.11.24)

Karaca'nın servis hizmetleri nasıl?

gezegen olan pluton
Arçelik'de Bosch'da evden alıyorlar küçük ev aletlerini sonra yapınca da eve bırakıyorlar, bu çok hoşuma gitmişti, buna benzer hizmetler var mı Karaca'da?
Arçelik'de Bosch'da evden alıyorlar küçük ev aletlerini sonra yapınca da eve bırakıyorlar, bu çok hoşuma gitmişti, buna benzer hizmetler var mı Karaca'da?
0
gezegen olan pluton
(18.11.24)

Kardiyoloji acil ve önemli

missbiolog
göğsümde (kalp hizasında) batma var, bunu yaşarken nefes almakta güçlük çekiyorum. devlet hastanesi ekg çekti ve troponin normal değerde çıkmış. eko ve efor testine gireceğim. bir kardiyolog yorumu alabilir miyim?bir de devlet hastanesi çok geç tarihe verdi eko ve efor için test yaptırabileceğim kur
göğsümde (kalp hizasında) batma var, bunu yaşarken nefes almakta güçlük çekiyorum. devlet hastanesi ekg çekti ve troponin normal değerde çıkmış. eko ve efor testine gireceğim. bir kardiyolog yorumu alabilir miyim?

bir de devlet hastanesi çok geç tarihe verdi eko ve efor için test yaptırabileceğim kurum önerisi de rica edebilir miyim?
0
missbiolog
(18.11.24)
(6)

Bekleme olayı

AlsterWasser
Arkadaşlar selamlar direkt konuya gireyim; beklemeyi sevmiyorum. Çoğu kişi sevmez ama bana farklı vuruyor. İşte olsun, evde olsun, sokakta olsun rastgele bekleme durumuna düşmek zaten canımı aşırı sıkıyor ama beklemem gerektiğini önceden bildiğim hususu beklerken de biraz problemli oluyor.Şimdi bu k
Arkadaşlar selamlar direkt konuya gireyim; beklemeyi sevmiyorum. Çoğu kişi sevmez ama bana farklı vuruyor. İşte olsun, evde olsun, sokakta olsun rastgele bekleme durumuna düşmek zaten canımı aşırı sıkıyor ama beklemem gerektiğini önceden bildiğim hususu beklerken de biraz problemli oluyor.

Şimdi bu konuda ciddili bir öneriniz, bakış açınız ya da lifehack tarzı deneyime dayalı yaklaşımlarınız var mı? İhtiyaç duyuyorum.

Davranışsal/duygusal bir problem olarak değerlendirelim.
0
AlsterWasser
(18.11.24)
Birazda yanıt vereceğim.
0
michael_knight
(18.11.24)
Birkaç işim var. Sen oyalan azıcık. Halledip geleyim. Değerlendirelim.
0
Mirket
(18.11.24)
Bazen birileri keyfinden dolayı bizi bekletmiyor. Robot değiliz ve işin içinde insan faktörü olduğu için işler pek tabii aksayabiliyor ve bu da birilerinin beklemesine neden oluyor. Olaya böyle bakınca dünyanın senin merkezinde dönmediğini hatirlayabiliyorsun. Demin mahallede elektrikler gittiği için apartmana giremedim otomatik kapı elektrikle çalışıyor. Apartman wp grubuna biri gelip kapıyı benim için açabilir mi diye yazmak da istemedim. Haliyle birinin gelmesini ya da çıkmasını bekledim. Dolayısıyla aşırıya vurmadığımız sürece bunlar normal.

Ek olarak o anlarda, telefon gorusmelerimi, dönmem gereken mesajları hallediyorum. Ya da telde vakit geçiriyorum.
0
Amaranta ursula
(18.11.24)
Yin yogayı tavsiye ederim. Benim de en sevdiğim yoga bu. Yin yogada bir pozda uzun süre kalıyorsun bu da sabırlı olmayı öğretiyor. Bir de bankada, markette sıramı verirdim ben olsam. Sabırlı olmak hayattaki en önemli şeylerden biri bence.
0
rock n roll
(18.11.24)
böyle durumlar için kaçış aktivitelerin olsun.

birini aramak
tinderdan kaydırmak
instagram youtube falan
dil öğrenme pratiği
video izlemek
vs..
0
buenosdias
(18.11.24)
telefona dizi indir bir de kablosuz kulaklık al beklerken izle zaman cabuk geçer
0
sizofren06
(19.11.24)

Kardiyoloji

missbiolog
göğsümde (kalp hizasında) batma var, bunu yaşarken nefes almakta güçlük çekiyorum. devlet hastanesi ekg çekti ve troponin normal değerde çıkmış. eko ve efor testine gireceğim. bir kardiyolog yorumu alabilir miyim? bir de devlet hastanesi çok geç tarihe verdi eko ve efor için test yaptıra öleceğim ku
göğsümde (kalp hizasında) batma var, bunu yaşarken nefes almakta güçlük çekiyorum. devlet hastanesi ekg çekti ve troponin normal değerde çıkmış. eko ve efor testine gireceğim. bir kardiyolog yorumu alabilir miyim?

bir de devlet hastanesi çok geç tarihe verdi eko ve efor için test yaptıra öleceğim kurum önerisi de rica edebilir miyim?
0
missbiolog
(18.11.24)
(1)

Trafik cezası itirazı nasıl yapılır?

yercekimini kendine ceken adam
Merhaba,74/B maddesinden plakaya yazılan trafik cezası düzenlenmiş. Trafik kurallarına ciddi şekilde uyan bir sürücü olduğum için bu cezanın haksız yazıldığını düşünüyorum. Bu sebeple de itiraz edeceğim ancak internette müthiş bilgi kirliliği var. e-devlet ve uyap bağlantılı internet aracılığıyla it
Merhaba,

74/B maddesinden plakaya yazılan trafik cezası düzenlenmiş. Trafik kurallarına ciddi şekilde uyan bir sürücü olduğum için bu cezanın haksız yazıldığını düşünüyorum. Bu sebeple de itiraz edeceğim ancak internette müthiş bilgi kirliliği var.

e-devlet ve uyap bağlantılı internet aracılığıyla itiraz edebiliyormuşuz ancak şu bilgileri bulamadım;

İtiraz ederken karşı tarafı ne seçmeliyim? Tüm trafik cezalarını emniyet genel müdürlüğü mü düzenler? Ya da trafik şube denetmele müdürlüğü mü seçmeliyim? Bu seçimi nasıl yapacağım? Bir de buna göre DETSİS kodu yazmalıyım.

E devletten plaka üzerine sorgulama yapınca açılan ekranda sadece ceza tutarı, tarih saat ve yol adı il ilçe bilgileri var. Kim düzenlemiş bu cezayı yazmamışlar. Nasıl yapılır bu iş? Haybeye 3150 tl hediye etmek istemiyorum. kaldı ki param da yok.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
0
yercekimini kendine ceken adam
(18.11.24)
karar tebliğinden itibaren 15 gününüz var sulh cezaya itiraz dilekçesi vereceksiniz fakat görsel bir kanıt olmasa dahi iptal etmeyebilir mahkeme.
0
odiyus
(19.11.24)
(10)

Bugün 10 üzerinden kaç yoruldunuz?

sekizdokuzon
9 gün ara tatilden sonra 10'da 9'luk yoruldum. Yine de bence iyi bir gündü, dinlenmek iyi gelmiş.Sizde durumlar ne?Teşekkürler.
9 gün ara tatilden sonra 10'da 9'luk yoruldum. Yine de bence iyi bir gündü, dinlenmek iyi gelmiş.

Sizde durumlar ne?

Teşekkürler.
0
sekizdokuzon
(18.11.24)
10 üzerinden 1000 yoruldum. İlginç olansa hiçbir şey yapmadığım halde gerçekten bu kadar yoruldum.
0
rock n roll
(18.11.24)
Rezalet bir gündü. Acayip bitkin ve bezmiş hissediyorum. 10/10
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(18.11.24)
4 yoruldum. Bayagi sakin bi gundu. Bira ocmeye gidiyorum simdi de, azicik yorayim kendimi sjsjjsjs
0
mor oje
(18.11.24)
Tam kapasite yoruldum 10/10

Bünyem tempoya birkaç günde anca alışır
0
kullanicadi
(18.11.24)
@mor oje: Bu mantık bana bir yerden tanıdık geldi :p
0
🌸sekizdokuzon
(18.11.24)
5. Bu yüzden koşuya çıktım.
0
Amaranta ursula
(18.11.24)
0 off günüm.
0
gabe h coud
(18.11.24)
0

Yoğunluk yoktu.
0
put it in your appropriate place
(18.11.24)
10
bugün normalde evden çalışma günüm olacaktıama iş yerine gitmek durumunda kaldım. Çay demledim ama koymaya mecalim yok. :)
0
datnet
(18.11.24)
12
0
yuvarlanantencereninkapagi
(20.11.24)
(3)

sag tık a chatgpt ye gonder yokmu arkadaslar

Zetnikov
chrome kullanıyorum bulamadım 50 defa kopyala yapıstır yordu
chrome kullanıyorum bulamadım 50 defa kopyala yapıstır yordu
0
Zetnikov
(18.11.24)
secretcode
(18.11.24)
@secretcode

dostum chatgpt ye gıdıyor ama metnı gondermıyor sadece chatgpt acıyor
0
🌸Zetnikov
(18.11.24)
İlla chrome ve illa chatgpt olması gerekmiyorsa, opera tarayıcı ve opera'nın kendi ai hizmeti Aria için bu dediğin var. Ben ai o kadar sık kullanmadığım için denemedim hiç ama bi şans verebilirsin belki
0
nundu
(18.11.24)
(5)

Yurtdışından iPhone almak

şair eşref
SelamlarArkadaşlarım Mısır'a gidiyorlar oradan bana iPhone alirmisiniz diye sordum. Alacaklar büyük ihtimalle.Ben sistemi şu sekilde diye biliyorum; her yıl 4 ay nornal sim 4 ay da e-sim kullanılabiliyor ve yıl sonunda sifirlanip tekrar 4ay- 4 ay kullanılabiliyor.Bu bilgim gerçek mi acaba ?Bir de ar
Selamlar

Arkadaşlarım Mısır'a gidiyorlar oradan bana iPhone alirmisiniz diye sordum. Alacaklar büyük ihtimalle.


Ben sistemi şu sekilde diye biliyorum; her yıl 4 ay nornal sim 4 ay da e-sim kullanılabiliyor ve yıl sonunda sifirlanip tekrar 4ay- 4 ay kullanılabiliyor.

Bu bilgim gerçek mi acaba ?

Bir de aranızda ABD'den gelecek olan varsa ya da Mısır'dan daha ucuza aalabileceğim bir yerden ondan da alabilirim hatta malum mutlu da olurum...

Sevgiler.
0
şair eşref
(18.11.24)
evet kullanabilirsin. abddekilerde fiziksel sim yok bu arada.
0
jelly bear
(18.11.24)
her yil sifirlanma diye bir sey yok bir kez kullanirsin sonra kitlenir
0
tahtakafa
(18.11.24)
her yıl sıfırlanma diye bir şey var ocakta sıfırlanıyor süre.
0
jelly bear
(18.11.24)
dediğin doğru ama önümüzdeki sene için bu hakkı limitlemekten bahsediyorlardı.

daha doğrusu normal ya da e-sim'i kullansan da, diğerini de kullanmış gibi olacakmışsın gibi bir şeyden bahsedilmişti sözlükte.
0
biseysorcaktim
(18.11.24)
4 + 4 kullanılabiliyor evet

Buradakilerden sakın bir şey isteme sana trdekilerden daha fazla fiyat çekiyorlar :))

38k ya satılan iphone 49 a getiren var. Şaka değil :)
0
gilbeys
(19.11.24)
(7)

dask'ı her yeni kiracıda ev sahibi yaptırmak zorunda mı?

ayseee
kiracımız 1 hafta sonra evden çıkıyor yeni kiracıda aralık ayında eve girecek. şimdi yeni gelen kiracı içinde dask mı yaptırmamız gerekiyor? bu işlem kiracının elektrik, su bağlayabilmesi için zorunlu hale mi getirildi?
kiracımız 1 hafta sonra evden çıkıyor yeni kiracıda aralık ayında eve girecek. şimdi yeni gelen kiracı içinde dask mı yaptırmamız gerekiyor? bu işlem kiracının elektrik, su bağlayabilmesi için zorunlu hale mi getirildi?
0
ayseee
(18.11.24)
Hayır zaten Dask poliçesi 365 gündür, üstünde yazar. Var olan poliçeyi götürün tapuya.
0
gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor
(18.11.24)
aktif dask varsa yaptırmaya gerek yok. süresi bittiyse yaptırmak zorunlu. ev sahibi yapmalı.
0
jelly bear
(18.11.24)
dask olmadan elektrik, su alınamıyor doğru.
ama dask'ın süresi bir yıl. henüz süresi dolmadıysa tekrar yapmanıza gerek yok.

yani dask kiracı ile ilgili değil, evin kendisiyle ilgili.

dask'ı ev sahibi yaptırır evet.
zaten düşük bir bedeli var dask'ın.
0
biseysorcaktim
(18.11.24)
@jelly bear aktif dask yok yani 2 sene önce yaptırmıştık o bitmiş oluyor sanırım. zorunlu kısmına bakmıyorum aslında sadece yeni kiracı biz dask yaptırmazsak üstüne doğalgaz ve su aboneliği alabiliyor mu? eğer dask olmadan alabiliyorsa dask yaptırmayı düşünmüyoruz.
0
🌸ayseee
(18.11.24)
"zorunlu" kısmı tam da bakmanız gereken kısmı :)
www.gedizperakende.com.tr

Geçerliliği devam eden DASK Poliçe Numarası (6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Henüz Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmadıysanız dilediğiniz sigorta şirketinden bu konuda hizmet alabilirsiniz. DASK’ınız varsa ve poliçe numaranızı bilmiyorsanız Alo DASK 125’i arayarak öğrenebilirsiniz.) Kiracılar için ev sahibinizden numarayı öğrenmeniz yeterlidir.
0
kobuzchu kiz
(18.11.24)
dask zorunlu.
elektrik su doğalgaz aboneliği için de zorunlu. yoksa üstüne alamaz. yaptırmak zorundasınız.

zaten 300-400 tl bi şey.
0
jelly bear
(18.11.24)
Evde kiracı varsa ve zaten üstüne elektrik ve su aboneliğini aldıysa ev sahibini için burada olumsuz bir durum var mıdır?
Hatırladığım kadarıyla gördüğüm , daha çok abonelik devrini üstüne alana kiracı dask yapıyor.

Bilen ?
0
diyecevaplandı
(18.11.24)
(2)

kiracı problemi

jamswety
ofis kiracım aylardır geriden kira ödüyor son 2 aydır da ödemiyor hatta. ocak ayında kontrat bitecek ama bunla yol yürünmez. tebligat çektim noterden almadı. kanunen 2. tebligat sonrası tahliye edebilme hakkım doğuyor. onuda çarşamba çekeceğim fakat bu tip tebligatı almıyor postacıdan.bu durumda nas
ofis kiracım aylardır geriden kira ödüyor son 2 aydır da ödemiyor hatta. ocak ayında kontrat bitecek ama bunla yol yürünmez. tebligat çektim noterden almadı. kanunen 2. tebligat sonrası tahliye edebilme hakkım doğuyor. onuda çarşamba çekeceğim fakat bu tip tebligatı almıyor postacıdan.
bu durumda nasıl bir yaptırım olabilir?
ev olsa hadi ihtiyaçları var diye idare edeceğim fakat bir mühendislik şirketi aylık 50 bin tl lik yere 13 bin tl bile alamıyorum.
0
jamswety
(18.11.24)
e-tebligat'ı yok muymuş?
0
malheiros
(18.11.24)
o almak istemezse muhtarlığa gidiyor sonrasında tebliğ edilmiş sayılıyor.

Avukatla halledin kafanız rahat olsun
0
MonteKristoKontu
(18.11.24)
(2)

GoPro Önerileriniz

hsktr
Merhabalar,Senelerdir GoPro almak istiyorum gerek iç gerek dış çekimlerde kullanabilmek için. Şu anda fiyat performans olarak hangi modeli ideal? Teşekkürler
Merhabalar,

Senelerdir GoPro almak istiyorum gerek iç gerek dış çekimlerde kullanabilmek için. Şu anda fiyat performans olarak hangi modeli ideal? Teşekkürler
0
hsktr
(18.11.24)
muhtemelen 11 olsa gerek ama hala hepsinde ısınma problemleri var. iç mekan çekimleri için eğer iyi ışıklandırma yoksa kötüler. güncel bir amiral gemisi telefonla daha rahat çekim yaparsınız. vlog için dış mekanda eh işte. yani gopro dayanımına ihtiyacınız yoksa biraz gereksiz. Ucuz da değil zira.
0
orient blue
(18.11.24)
dji'ın son çıkardığı action cam'e de bi göz atın fiyatından haberim yok ama baya büyük bi sensör var içinde sonuçlar baya iyi.
0
hedep
(18.11.24)
(1)

Kulak Üstü Kulaklık Tavsiyenize İhtiyacım Var

hsktr
Öncelikle radarıma JBL Tune 720BT girdi ama hiçbir fikrim olmadan... Kulakları rahatsız etmeyecek, ses kalitesi yerli yerinde ve mikrofonu da Youtube'da yayın yaparım diye iyi olabilecek 2000-3000 arası bir bütçeyle alabileceğim kulaklık tavsiyeleriniz var mıdır?oyun için arkadaş logitech g g435 öne
Öncelikle radarıma JBL Tune 720BT girdi ama hiçbir fikrim olmadan... Kulakları rahatsız etmeyecek, ses kalitesi yerli yerinde ve mikrofonu da Youtube'da yayın yaparım diye iyi olabilecek 2000-3000 arası bir bütçeyle alabileceğim kulaklık tavsiyeleriniz var mıdır?

oyun için arkadaş logitech g g435 önerdi

Şimdiden teşekkürler.
0
hsktr
(18.11.24)
biraz daha bütçeye kıy şunu al
www.amazon.com.tr
0
jamswety
(18.11.24)
(2)

Burun akıntısını kesme

prole
Farenjitin son evresinde burnum musluk gibi. Muhtemelen çok sağlıklı değil ama akıntıyı kesecek bir ilaç var mıdır?
Farenjitin son evresinde burnum musluk gibi. Muhtemelen çok sağlıklı değil ama akıntıyı kesecek bir ilaç var mıdır?
0
prole
(18.11.24)
Aferin-Sinus
0
feastofthedamned
(18.11.24)
A-ferin sinus+1 ve nasovine duo sprey
0
yuvarlanantencereninkapagi
(20.11.24)
(5)

Gözlük kullanlar bakabilir mi? Özellikle mavi filtre cam kullananlar

Dartagnan
MerhabalarYaklaşık 2-3 ay önce mavi ışık filtreli gözlük camı yenilemesi yaptım. İlk aldığımda gayet net ve doğal bir görüşe sahiptim. Fakat son günlerde fark ettim ki dünyayı sararmış bir şekilde göstermeye başlamış. Bildiğiniz gözlüğü taktığımda sarımsı bir ton bürünüyor görüşüme.Bu tarz bir cam k
Merhabalar

Yaklaşık 2-3 ay önce mavi ışık filtreli gözlük camı yenilemesi yaptım. İlk aldığımda gayet net ve doğal bir görüşe sahiptim. Fakat son günlerde fark ettim ki dünyayı sararmış bir şekilde göstermeye başlamış. Bildiğiniz gözlüğü taktığımda sarımsı bir ton bürünüyor görüşüme.

Bu tarz bir cam kullanıp bunu yaşayan var mı aranızda? Gözlükleri normal fibe beziyle ve suyla temizledim bu arada.
0
Dartagnan
(18.11.24)
rastgele bir gözlükçüye gidip göster bence. hiç böyle bir sorun yaşamadım.
0
neira
(18.11.24)
Şimdi mantıken mavi ışığı filtreleyince sarıya kaçan bir görüntü oluşması normal, telefonda da deneyebilirsiniz. Mavi ışık filtrei özelliği varsa telefonunuzda onu aktif edince ekran sarı/sepya tonlarına dönüyor.

Ama gözlükte bu kadar dramatik fark ben de bilmiyorum. Benim kendi gözlüğümde var diye biliyorum ama hiç fark etmedim. Belki kalitesiz bir filtre uygulanmıştır
0
nundu
(18.11.24)
mavi filtre tamamen atasunun pazarlama yalanı. gözlük camlarına böyle filtreler yaptırmamak lazım. zamanla renk sapması ve soyulma yapabiliyor.
tabi kendi filtreli gelen camlar hariç.
0
my fault
(18.11.24)
bende yıllardır ışık filtreli gözlük var. hatta selfi çekmeye çalışınca gözlüğün camı mavi mavi parlıyor. ama sepya tonu olmuyor.

siz deyince merak ettim gözlüğü tak çıkar yaparak duyurunun bu mesaj arkaplanına baktım, çok az bir sararma var doğru. ama belli belirsiz. beyazlar biraz kirli beyaz gibi.
0
biseysorcaktim
(18.11.24)
Mavi ışık filtresi tam bir pazarlama palavrası. Işıktan mavi bileşeni filtre ederseniz renk mutlaka sarı tonlara döner, fizik kuralı bu. Eğer renk sarıya dönmüyorsa veya çok az dönüyorsa zaten mavi filtre yetersiz demektir ve gözlük de bir işe yaramıyordur. Hepsini geçtim, mavi ışığın filtrelenmesi gereken ışık kaynakları beyaz ampul, floresan ve özellikle tv/telefon ekran ışıkları. Beyaz ampul kullanmayarak aydınlatmayı çözebilirsiniz, ekranlı cihazlarda da zaten uzun zamandır yazılımsal olarak geceleri mavi ışık otomatik olarak azaltılıyor, gözlüğün yapabileceğinden çok çok daha fazla azaltılıyor hem de. Yani gözlük takıp gece-gündüz herşeyi sarı tonda görmek için bir neden yok.
0
mikro patlama
(18.11.24)
(1)

Trendyol Barkod Sorusu

anten
Selamlar trendyol'da bu konuyu çözemiyorum.Spot ürünler alıyorum çoğu uzakdoğudan ithalat yapan toptancılardan. mutfak ekipmanları, saklama ürünleri vb.Ama toptancı ve ithalatçı firma bu ürünleri onların barkoduyla satmamı istemiyor. Kendiniz barkod oluşturun diyor.Kullandığım stok uygulaması random
Selamlar trendyol'da bu konuyu çözemiyorum.

Spot ürünler alıyorum çoğu uzakdoğudan ithalat yapan toptancılardan. mutfak ekipmanları, saklama ürünleri vb.

Ama toptancı ve ithalatçı firma bu ürünleri onların barkoduyla satmamı istemiyor. Kendiniz barkod oluşturun diyor.

Kullandığım stok uygulaması random barkod oluşturuyor. Ama onda da aynı ürünü satan başkalarıyla "marka ihlali" sorunu yaşamak istemiyorum. Birkaç örnek duydum ikisi de spot ürün satıyor ama diğeri öbürünün işini kesmek için şikayet ediyor vb.

Ben kendime barkod mu tescil ettirmeliyim bu durumda?

Burada 2 sorum var:
-Ben aynı ürüne yeni barkod tescil ettirince ürün yeni bir ürün mü sayılıyor? yani ithalatçının aldığı onaylar, tse belgeleri benim için de geçerli mi? Yoksa ben sıfırdan o onayları almak zorunda mıyım?

-Ürünleri kargolarken tek tek barkod vurmak zorunda mıyım? Üreticiden gelen barkodla gitse ne olur? Çok uğraştırıyor barkod etiketlemek:D
0
anten
(18.11.24)
slm, ben de random barkod kullanıyorum bazen. herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. hatta geçenlerde kafama göre bir barkod numarası vererek bir ürünü satışa açtım. lakin bu yazdıklarım giyim kategorisi için geçerli.

marka ihlali olayı için üreticiye uzanan bir fatura yüklemeniz yeterli zaten. bu faturayı yüklediğiniz sürece sorun olmaz bence. stok programdan devam edin şayet marka ihlali olursa satışa açtığınız ürünü arşivledikten sonra herhangi bir ihlal durumu kalmıyor ortada.
0
panpatube
(18.11.24)
(1)

Teminat mektubu hakkında,

panpatube
Merhaba, bankalar herhangi bir rehin vermeden (tapu, ruhsat vs...) teminat mektubu verirler mi? 2. soru: örneğin 2022 model bir otomobili temminat mektubu karşılığında rehin göstererek teminat mektubu alabilir miyim? Bilenler bir el atarlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, bankalar herhangi bir rehin vermeden (tapu, ruhsat vs...) teminat mektubu verirler mi? 2. soru: örneğin 2022 model bir otomobili temminat mektubu karşılığında rehin göstererek teminat mektubu alabilir miyim? Bilenler bir el atarlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
0
panpatube
(18.11.24)
Şahıs için soruyorsunuz sanırım. Öncelikle mektubun nereye verileceği önemli. Ben mevduat tuttuğum bankadan, mahkemeye tl olarak vereceğim mektup için, dolar bloke (mektup tutarının %15 fazlası) olacak şekilde alabildim.

Araç rehini kabul edeceklerini hiç zannetmiyorum. Gayrimenkulde de arsa kabul etmediklerini duydum, konut için ise diyelim bugün acil diye satılsa 1 milyona, ama rahat rahat 1.5'a satılacak konutunuz mu var, bunun karşılığı max 500 bin tl'lik mektup verirler.

Elbette bu yazdıklarım banka ile olan ilişkilerinize bağlı. Müdürü tanıyorsunuzdur, mektupta risk azdır, çok kolay da verebilirler.
0
malheiros
(18.11.24)
(2)

Otomobil fiyatlarında artış oldu mu? (2.el)

birşeylersoracağım
Sanki şu son 1 hafta içinde 2. el bir yükselme durumu var gibi, ne dersiniz? Böyle bir şey dikkatinizi çekti mi?Araç almayıp bir süre vadeli mevduatta kalmayı düşünüyordum ama bir artış seziyorum. Sizce de piyasa da yükselme var mı? 1-2 ay daha bekleyeyim mi yoksa almalı mıyım?
Sanki şu son 1 hafta içinde 2. el bir yükselme durumu var gibi, ne dersiniz? Böyle bir şey dikkatinizi çekti mi?

Araç almayıp bir süre vadeli mevduatta kalmayı düşünüyordum ama bir artış seziyorum. Sizce de piyasa da yükselme var mı? 1-2 ay daha bekleyeyim mi yoksa almalı mıyım?
0
birşeylersoracağım
(18.11.24)
grimavi
(18.11.24)
baktığınız araca özel bir durumdur. benim liste hep düştü bugün, kimisi de satıldı yine bugün.
0
adivar
(18.11.24)
(2)

Beşiktaş stadında tribünler

grimavi
En sakin tribünler hangileri ? Güney üst tribünü köşeleri nasıl sakince maç izlemek için.
En sakin tribünler hangileri ? Güney üst tribünü köşeleri nasıl sakince maç izlemek için.
0
grimavi
(18.11.24)
her yer sakin artık eskisi gibi tribüncülük olayı yok. Çocukluğumdan beri giderim stada artık içimden gelmiyor bağırmak etmek. Giriş çıkış rahat olsun diye güney üstün en üstüne çıkıyorum
kapalı orta, kuzey alt ve üst orta ateşli gerisi sakin
0
croswell
(18.11.24)
Kuzey üst, güney üst.
Sakindir ancak her türlü küfürü duyacaksın çünkü ucuza bilet alan taraftarın profili belli. Ben yorgun değilsem kolonların olduğu en üst boşlukta ayakta izliyorum.
0
HellKeePer
(18.11.24)
(4)

Yurt içi uçuşta çift laptop taşıma

kislar gecmez beresiz
Merhaba, yurt içi bir uçuşum için çift bilgisayar götürmem gerekiyor. Tek çantaya koyup kabinde yanıma almam sorun olur mu? Ekipmanları da çantaya mı koymak gerekiyor yoksa bagaja verebiliyor muyum? Batarya ve şarj aleti kabinde olmalı diye okudum. Bunun dışındakiler için bir kısıt var mı?
Merhaba, yurt içi bir uçuşum için çift bilgisayar götürmem gerekiyor. Tek çantaya koyup kabinde yanıma almam sorun olur mu? Ekipmanları da çantaya mı koymak gerekiyor yoksa bagaja verebiliyor muyum? Batarya ve şarj aleti kabinde olmalı diye okudum. Bunun dışındakiler için bir kısıt var mı?
0
kislar gecmez beresiz
(18.11.24)
yurtdisi ucusta 2 laptop tasidim tek cantada, sikinti olmadi. ekipman konusunda fikrim yok.
0
lemmiwinks
(18.11.24)
1.de zaten sorun yok. Hem sirket hem sahsi laptopumla beraber defalarca ucmak durumunda kaldim.
2.Ekipman derken daha acmak lazim;
Sarj cihazlarini eger sadece sarj cihaziysa bagaja koyabilirsiniz. Kimi modellerin icinde pilde oluyor. Lithum pilli bir cihazi (buyukluk onemli olabilir) bagajda tasiyamiyorsunuz, kabinde gorebilinen bir yerde olmasi gerekiyor.
0
wallcan
(18.11.24)
Çift laptop + multimetre + loop calibrator ile uçtuğum çoktur, kabin altına batarya içeren bir şey koyamazsınız. Ben Estonya dönüşü valizde baya pahalı bir multimetre unuttum (fluke 289) kayboldu, muhtemelen Estonya'da el koydular, bulamadım.

En fazla güvenlikte ne bu diye soruyorlar, çıkarıp bakıyorlar. Multimetre proplarını yanınıza alamazsınız, sivri cisimlere ve kablolara problem çıkarıyorlar.
0
kimlanbu
(18.11.24)
sorun olmaz. bataryalı esyalar kabin bagajında olmalı
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(18.11.24)
(2)

Cepli fermuarlı eşofman altı

mambocan
arkadaşlar selam,erkek eşofman altı arıyorum. cepli ve cebinin fermuarlı olması önemli. pazar mallarından bıktım, 2-3 seneye renkleri atıyor ve fermuarları bozuluyor.f/p hangi marka önerirsiniz? teşekkürler
arkadaşlar selam,

erkek eşofman altı arıyorum. cepli ve cebinin fermuarlı olması önemli. pazar mallarından bıktım, 2-3 seneye renkleri atıyor ve fermuarları bozuluyor.

f/p hangi marka önerirsiniz? teşekkürler
0
mambocan
(18.11.24)
lcwde bulursun. güzel kaliteli ürünler var ben almıştım geçen sene.
0
jelly bear
(18.11.24)
inheritance
(18.11.24)

istanbul ici hyundai ya da kia ozel servis

turbo sadık
merhaba istanbul ici izmit de olur cok iyi diyebileceginiz servis var mi? usta degil ozellikle servis. ustalar benim arabadan anlamiyor parca tedarigini beceremiyorlar
merhaba istanbul ici izmit de olur cok iyi diyebileceginiz servis var mi? usta degil ozellikle servis. ustalar benim arabadan anlamiyor parca tedarigini beceremiyorlar
0
turbo sadık
(18.11.24)
(1)

Ankra Milli Kütüphane Park Et Devam Et

brdrbrdr
Devam ediyor mu?
Devam ediyor mu?
0
brdrbrdr
(18.11.24)
Devam ediyor
0
kendi helvasını kavuran zombi
(18.11.24)
(1)

React native - expo kullanan var mı?

tchuck
ya 49'dan 50'ye yükseltmem gerekiyordu, anroid'in minimum api ihtiyacı 34 olduğu için. (managed workflow kullanıyorum)ama y ükselttiğimden beri, build alamıyorum. yani app çalışıyor simulatorde vs. ama build alırken aşağıdaki ahtayı alıp duruyorum.googleladım, chatgpt'ye sordum, cursor'a sordum napa
ya 49'dan 50'ye yükseltmem gerekiyordu, anroid'in minimum api ihtiyacı 34 olduğu için. (managed workflow kullanıyorum)

ama y ükselttiğimden beri, build alamıyorum. yani app çalışıyor simulatorde vs. ama build alırken aşağıdaki ahtayı alıp duruyorum.

googleladım, chatgpt'ye sordum, cursor'a sordum naparsam yapayım sonuçlandıramadım. kafayı yemek üzereyim. bana ne önerebilirsiniz?

FAILURE: Build failed with an exception.
* What went wrong:
Execution failed for task ':react-native-reanimated:compileDebugJavaWithJavac'.
> Compilation failed; see the compiler error output for details.
* Try:
> Run with --info option to get more log output.
> Run with --scan to get full insights.
BUILD FAILED in 3m
Deprecated Gradle features were used in this build, making it incompatible with Gradle 9.0.
You can use '--warning-mode all' to show the individual deprecation warnings and determine if they come from your own scripts or plugins.
For more on this, please refer to docs.gradle.org:command_line_warnings in the Gradle documentation.
474 actionable tasks: 474 executed
Error: Gradle build failed with unknown error. See logs for the "Run gradlew" phase for more information.
0
tchuck
(18.11.24)
github.com

veya gradle versiyonunu değiştirmek çözebilir.
0
kahoan
(19.11.24)
(6)

çok sıkılıyorum

croswell
siz de sıkılıyor musunuz?Çok fazla boş vaktim var, işte bomboş oturuyorum. Yöneticilik yaptığım için pek fazla yoğunluğum olmuyor.Sorun şu ki işimden, sektörümde keyif almıyorumne yapacağımı da bilmiyorumama inanılmaz bir sıkılma hissiyatı var.Istanbul'dan nefret ediyorum Şişli'den nefret ediyorumca
siz de sıkılıyor musunuz?
Çok fazla boş vaktim var, işte bomboş oturuyorum. Yöneticilik yaptığım için pek fazla yoğunluğum olmuyor.
Sorun şu ki işimden, sektörümde keyif almıyorum
ne yapacağımı da bilmiyorum
ama inanılmaz bir sıkılma hissiyatı var.
Istanbul'dan nefret ediyorum
Şişli'den nefret ediyorum
canım hiçbir şey yapmak istemiyor
0
croswell
(18.11.24)
Az önce başka bir soruya da yazdım, Beyhan Budak'ın videolarını izle. Arada sıkılmak lazımmış. Her anımızı sanki bir şeylerle doldurmak zorunda hissediyoruz diyor. Bence çok haklı.

Sen de madem iş yerinde sıkılıyorsun, sıkıl yani. Benim yanımda hep kitabım olur mesela. Şu an çalışmıyorum ama çalıştığım zamanlarda boş zamanlarda kitap okuyordum.Tavsiye ederim.
0
rock n roll
(18.11.24)
hayata bağlanmak sosyallikten geçiyor. sevdiğin dostların olunca, onlarla plan yapınca, flörtün veya sevgilin olunca, spor yapınca inan olumsuz düşünecek vaktin bile olmuyor. bol bol insan biriktirmek lazım. yoksa her şey çok sıkıcı.
0
xrated
(18.11.24)
weird flex but ok

yazılım öğren
0
titanyum22
(18.11.24)
Sorduğunuz soru "siz de sıkılıyor musunuz?" olduğu için cevaplayayım sıkılmaya vaktim olmuyor genelde. Sabah akşam ölene kadar çalıştığım için değil ama ara verebildiğim zamanlarda haber okuyorum, kitap okuyorum, burada çürüyorum, zaman bir şekilde geçiyor

Ben de işimi sevmiyorum bu arada ama çalışmak zorunda olduğum için çalışıyorum. İş dışında yaptığım şeylerden zevk almaya çalışıyorum. Sizde o da mı yok? Hobi vs?
0
peki madem
(18.11.24)
Tek başına iş insana cidden cinnet getirtiyor. İnsanın ilgisi, yeteneği olan başka bir uğraş bulması bayağı hayati. Yoksa sıkıntıdan ölünür de bence.
0
sekizdokuzon
(18.11.24)
Ben tembellik iznindeyim, hiçkimseye ilişmeden kendi başıma takılıyorum. Çok iyi geldi.

Mevsimin tadını aldım resmen. Balkabakları, kremalı yemekler, kış çorbaları, tarçınlı tatlılar falan yapıyorum. Battaniyeye sarılıp dizi film izliyorum. Yağmur yağıyor camın önünde çay kahve içiyorum. Duş alıyorum üşümüyorum. Evi tertemiz yaptım. Orman yürüyüşü falan yaptım, yapraklar falan harika.

Çıldırdım resmen, yaşamak böyle bir şeymiş :D kesinlikle tavsiyem.
0
akhenaten
(18.11.24)
(1)

Win7 İnternet sorunu

camlicagazoz
Arkadaşlar hp g62 marka 2011 model laptop var. Eski ama iş görüyor. Windows 7 yüklü.İnternet var ama sitelere girmiyor. Yani Google' a giriyor ve arama yapıyorum. Herhangi bir siteye girmiyor. Ağ ayarlarını sıfırla yaptım cmd' den. Güvenlik duvarını kapattım. Bunları yapıp yeniden başlatınca düzeliy
Arkadaşlar hp g62 marka 2011 model laptop var. Eski ama iş görüyor. Windows 7 yüklü.

İnternet var ama sitelere girmiyor. Yani Google' a giriyor ve arama yapıyorum. Herhangi bir siteye girmiyor. Ağ ayarlarını sıfırla yaptım cmd' den. Güvenlik duvarını kapattım. Bunları yapıp yeniden başlatınca düzeliyor ama 1 saat sonra tekrar gidiyor internet. İnternete bağlı ama. Başka bilgisayar ve telefonlardan giriliyor internete. Ne yaptıysam çözemedim. Sizce ne olabilir?
0
camlicagazoz
(18.11.24)
usbye win10 kur
support.microsoft.com

ssd al. 650 lira.
www.trendyol.com

harddiski bi yere yedekle
ssdyi laptopa tak. ssdye win10 kur. lisanssız kullanabiliyorsun
0
lambırcek
(18.11.24)
(1)

Basit düzeyde SEO hizmeti nereden nasıl alınır?

encokbenisevinnolur
Görüştüğüm yerler süreli paketler sunuyorlar, işte google reklamlar sosyal medya düzenlemesi vs içeren türden.Ben sadece web sitemi ve ismim ya da işletme ismim googleda aratıldığında çıkan içeriği düzenletmek istiyorum. İşte mesela işletme ismi arandığında ilk sırada web sitesi çıkıyor ya, bazı işl
Görüştüğüm yerler süreli paketler sunuyorlar, işte google reklamlar sosyal medya düzenlemesi vs içeren türden.

Ben sadece web sitemi ve ismim ya da işletme ismim googleda aratıldığında çıkan içeriği düzenletmek istiyorum. İşte mesela işletme ismi arandığında ilk sırada web sitesi çıkıyor ya, bazı işletme web sitelerinde altta web sitesinin hakkında, iletişim, hizmetlerimiz... kısımları da çıkıyor, bunu sağlayacak düzenlemeler

Nasıl ulaşabilirim bunu yapacak birine?

Dediğim gibi bu işi yapan birçok ajans ile görüştüm ve paket sunuyorlar ben onu istemiyorum, sorun bununla da ilgili.
0
encokbenisevinnolur
(18.11.24)
bionluk bakabilirsiniz
0
oscar
(18.11.24)
(2)

iPhone pil değişimi

karabela
iPhone pil değişimi yapıp memnun kalan oldu mu? Ama yetkili servis orijinal pil değil arkadaşlar..
iPhone pil değişimi yapıp memnun kalan oldu mu? Ama yetkili servis orijinal pil değil arkadaşlar..
0
karabela
(18.11.24)
Hem yetkili serviste orijinal, hem de tamircide yan sanayi pil taktırdım.

Gayet memnun kaldım. Telefonun ömrünü uzattım. Yetkili serviste takılan pil yaklaşık 2 sene dayandı, tamircide taktırdığım piller ise 1 sene dayandı. Tanıdığınız güvendiğiniz bir tamirci vardır, yoksa çevrenize sorun mutlaka çıkar. Kesinlikle tavsiye ederim, iPhone 6S Plus'ımın ömrü biten pilini ve bozulan ahizesini birkaç kere değiştirip depolamasını arttırmıştım ve telefonun ömrünün 8 seneye yaklaşmasını sağlamıştım bu şekilde. Bu pahalılıkta elimizdeki üründen son damlasına kadar faydalanmak bence çok önemli.
0
10551037
(18.11.24)
Yan sanayi deji marka batarya ile telefon diriltmişliğim çok. Woyax Deji sanırım şu an ismi ve bazı telefon servisleri yetkili deji bayiisi de oluyor o tarz bir yerde değiştirebilirsiniz. Garantisi vardır bi sıkıntı çıkarsa değişim yapıyorlar.
0
hedep
(18.11.24)
(4)

Yurtdışı otel rezervasyonu için hangi platformunu kullanıyorsunuz?

harmanyeri
Ayrıca neden tercih ettiğinizi bir cümle ile de olsa söyleyebilirseniz memnun olurum. Kendi seyahat tercihlerim için faydalanmak adına soruyorum.
Ayrıca neden tercih ettiğinizi bir cümle ile de olsa söyleyebilirseniz memnun olurum. Kendi seyahat tercihlerim için faydalanmak adına soruyorum.
0
harmanyeri
(18.11.24)
20 yıldır booking kullanıyorum . hiç problem yaşamadım. fotoğraflar tamamen gerçek , yorumları okuyarak otel seçiyorum. ben de mutlaka yorum yazıyorum.
1 defa iptal durumum oldu, ben farketmedim ama booking maille bana ulaştı ve ödememi takip etti iban istedi ve geri gönderdi.
0
devilone
(18.11.24)
Trivago gibi tarama sitelerinden bakıp en uygunu hangisiyse onu kullanıyorum.

Yunanistan seyahatimiz için Hotels.com'dan almıştım, Japonya için en uygun Agoda'daydı fiyatlar oradan aldım. Başka bir tanesinde Booking en iyi fiyatı veriyordu oradan aldım.

Hiçbirinde de sorun yaşamadım.
0
chicha_v2
(18.11.24)
sırasıyla booking, agoda, hotels

son zamanlarda en iyi fiyatları hep agoda'dan aldım.
0
brkylmz
(18.11.24)
eskiden booking.com harici hic bir yere bakmazdim, son 1 yildir booking kendini bitirdi, musteri hizmetleri coktu, artik hic ilgilenmiyorlar, sifir hatta eksiye dustu. Abarti olabilir ama batiyorlar belki de, hacklenme olaylari olmustu fidye mi oduyorlar, yoksa dava acana tazminat mi bilemiyorum. Booking coktu su an. Sadece yorum icin kullanin booking'i. Onun disinda kimin ucuzsa ondan alin. Booking'de son 1 yilda yasadigim olaylar:
- otelimin kapi kolu kirik, kapi kapanmiyor, otel baska oda vermeyince sinirle booking'i ariyorum, kapi kolu kirik falan filan. Size ayni hotel muadlinde baska bir otel bulayim diyor, secenekler sunacagim diyor beklemeye basliyorsun. Donus yok o butun gece. Kapinin arkasina cekmece koyarak otelde geceyi tamamliyorum. Sonrasinda ucret iadesi istiyorum, kolu kirik kapinin video, fotosunu paylasiyorum, otel oyle bir sey olmadigini soyledi, kapida sorun yokmus diyor bana telefondaki. Sonra otele ulasamadik falan filan. 4 ay ucret iadesi icin beklettiler isi cozemediler en sonunda otele gittim mafya gibi verin parami dedim, oyle geri alabildim otelden parami.
- Bir baska olay Yunanistan'da geciyor: bir sorun cikti booking'e ulastim, ama booking kendi otellerine dahi ulasamiyormus, butik hotel sahibi boooking'in telefonunu acmiyor, bunlar da bir sey yapamayiz sorun hakkinda diye hic bir sey yapmiyorlar. En sonunda otel sahibinin cebini buldum verdim, buradan arayin sorunumu halledin diyorum kurumsal numara disinda arayamyaiz diyor. Ev sahibi booking'in telefonlarini acmiyor, hicbir sekilde cevap vermiyor, booking'in otele yaptirimi sifir.
- Partner offerli bir yer tuttum, orasi partner offerli biz ilgilenmiyoruz diye customer service. Ulan o zaman niye yaziyorsun: Your booking is with kake hotels marketing co.,ltd. Any changes to your personal and booking details are not possible. Requests can be made directly with the property but are not guaranteed. Booking.com's customer service support is available to you for this booking. diye
- Yorum yazarsin yorumu sansurler, otellerin kopegi booking diye isim tesciline gidebilirler yakinda
Daha cok var da uzatmiyim, booking olmus, aglayani yok su an.
0
freedonia
(18.11.24)
(2)

Frankfurt'ta Alışveriş?

tcyx
Selam;Aralık'ta iki-üç günlük bir Frankfurt programım var.Frankfurt'ta nerede iyi fiyata alışveriş yapılır, özellikle outlet tarzı yerleri var mıdır? Neler Türkiye'ye göre daha ucuza gelebilir, gibi konularda yardımlarınızı rica ederim.Şimdiden teşekkürler.
Selam;

Aralık'ta iki-üç günlük bir Frankfurt programım var.
Frankfurt'ta nerede iyi fiyata alışveriş yapılır, özellikle outlet tarzı yerleri var mıdır?
Neler Türkiye'ye göre daha ucuza gelebilir, gibi konularda yardımlarınızı rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.
0
tcyx
(18.11.24)
Tk Maxx mağazalarına bakabilirsiniz. öyle aman aman bir fark olacağını sanmıyorum ama şansınıza beğendiğiniz bir ürün bazen tek kalmış oluyor vs. o zaman anlamlı bir indirim yakalanabilir. onun dışında elektronikte fark yok gibi bir şey. hatta bazen peşin fiyatına taksit olduğu için bizde daha ucuz olabiliyor. rossmann, DM gibi marketlerde belki kozmetik, gözlük falan bulunabilir.
0
orient blue
(18.11.24)
frankfurtta outlet diyebileceginiz yerler genelde sehir disinda ama türkiye'deki gibi bir outlet performansi beklemeyin. elektronik fiyatları türkiye ile aynı, belki kiyafet ayakkabi icin TK ya bakabilirsiniz, Butler diye bir magaza var, buradaki English Home'un hallicesi, orada güzel seyleri uygun fiyata bulmustum ben. kozmetik ürünleri buraya göre ucuz ve cesitli olabiliyor, denk gelirseniz magazalara bakin.
0
deckard
(18.11.24)
(6)

Hava temizleyici tavsiyesi

croswell
Selamlarevde köpek var bu nedenle çok tüy ve toz oluyor. Havalar güzelken camı açıyorum da içeride kokuyu tozu toplayacak bir şey arıyorum.dyson var ama açıkçası pahalı geliyorshark diye bir marka gelmiş xiaomi var klasik ne tavsiye edersiniz?
Selamlar
evde köpek var bu nedenle çok tüy ve toz oluyor. Havalar güzelken camı açıyorum da içeride kokuyu tozu toplayacak bir şey arıyorum.

dyson var ama açıkçası pahalı geliyor
shark diye bir marka gelmiş
xiaomi var klasik

ne tavsiye edersiniz?
0
croswell
(18.11.24)
ben de araştırma aşamasındayım yabancı youtuberların evinde falan levoit görüyorum son zamanlarda.
0
alaimisema
(18.11.24)
Evde Philips Ac3033 10 kullanıyorum oldukça memnunum. Evdeki hava kalitesini oldukça arttırıyor, dışarı çıktığımda hapşırmaya başlıyorum.

Şirkette dyson ve xiaomi de var, xiaomi oyuncak gibi kalıyor bunların yanında.
0
kimlanbu
(18.11.24)
Philips Air Performer var bende. Hava temizleyici olarak çok başarılı. Soğutma özelliği de olduğu için tercih etmiştim; ama bu özelliğinden çok memnun kalmadım. Vantilatörden hallice.
0
auroraaurora
(18.11.24)
winix araştırdığımda en iyisiydi, alırken filitrede al zaten onlar pahalı bunları 2-3 ayda 1 değiştirmek gerek.
ps a plus hastanede de bunu kullandıklarını görmüştüm benim için o yüzden öncelikli oldu bu marka
0
eja
(18.11.24)
Filtre değişimi istemediği için Daikin aldım. Evde kedi var, halı yokken bile tozuyordu ortalık hapşırıyordum vs. onlar geçti. Geçen halıları serelim dedik halı daha serilirken hapşırmaya başlardım kaç gündür yerde yine bir şey yok bende.

Diğerlerini de araştırmıştım Levoit falan iyi hoş da sürekli bir filtre değişim masrafı çıkaracağı için eledim hepsini. Daikin 10 sene sülalen rahat diyor, bakalım göreceğiz.
0
chicha_v2
(18.11.24)
ben ucuz yollu bir sey alayim diye Xiaomi aldim. su linkteki. filtre degistirme olayi hos degil evet. cihazin yari parasi filtre...

www.mi.com

artilari
sesi uyku modunda yok denecek kadar az, bence auto mode'da da sorun teskil etmiyor. manuel yani tum gucuyle calisirken baya aspirator calisiyormus gibi sesi cikiyor. mutfakta yumurta kirsan yatak odasindan hissedip hizli calismaya basliyor. sac duzlestiriyorum, yine sinirlenip basliyor. deodorant sikiyorum, ayni sey vs vs.

uygulamadan kontrol edilebiliyor. hava kalitesini gosteriyor. ac kapa, uyku moduna al. ekran isigini kapat. otomasyon yapilabiliyor. misal ben benimkini 12:30'ta uyku moduna gecmesi icin ayarladim. sabah da uyanmak icin tum gucuyle calissin diye ayarladim.

eksisi, bence sapi olmamasi tasimasi zorlastiriyor, koli tasir gibi tasiyorsun. ama tabi asiri hafif. diger eksisi de iste filtresinin pahali olmasi...


benden kiskanan erkek arkadasim da evine almak istedi ama ona levoit al, burda olsa ben kesin onu alirdim diye gaz verdigim icin onu aldi. ama hicbir indikator yokmus onda yani hava kalitesi sensoru yokmus. yani havayi temizliyo ama kalite iyi mi kotu belli degil, sadece istedigin gibi calistirman icin uygulama yapmislar bir de. su arkadas: amzn.eu

simdi iade edip benimkinden aliyor o da.
0
supergirl
(19.11.24)
(6)

gaz sorunu hk.

gencfb
arkadaşlar merhaba,yaklaşık 1 seneyi aşkındır enteresan bir gaz problemi yaşıyorum, sağ ve sol kaburga üstü olmak üzere belli aralıklarla ama genelde sürekli bir sızlama ve sancı durumu mevcut doktora 2-3 defa gittim ultrason çekildi kan verdim, bir sorun çıkmadı sadece ultrasonda gaz çıktı simflat
arkadaşlar merhaba,
yaklaşık 1 seneyi aşkındır enteresan bir gaz problemi yaşıyorum, sağ ve sol kaburga üstü olmak üzere belli aralıklarla ama genelde sürekli bir sızlama ve sancı durumu mevcut doktora 2-3 defa gittim ultrason çekildi kan verdim, bir sorun çıkmadı sadece ultrasonda gaz çıktı simflat ve dicetel verdiler, kullandım fakat çokta bir faydasını göremedim, bu tarz sorun yaşayan ve ne yapacağım konusunda tavsiye verebilecek olan varmıdır acaba. özel sağlık sigortası yapıldı bu sene şirket tarafından daha yetkin bir hastaneye detaylıca gitmeyi düşünüyorum. bazen bir anda kalp ağrısı gibi sıkıştırıyor bi anda sağ tarafa geçiyor ordan sırtıma geçiyor filan sürekli dolanan bir ağrı gibi. rezene çayı içmeye başladım fix her akşam soda içiyorum. birde ben dahiliye bölümüne randevu alıyorum ama bu sorun için hangi bölüme gitmek daha doğru olur.
teşekkürler,
0
gencfb
(18.11.24)
gastroenteroloji doktoruna gitmeniz lazim ihmal etmeyin.
0
nuevo
(18.11.24)
Dahiliye uygun. Sorunu o bulup ilgili yere sevkeder.
Çaydan çorbadan medet ummayın, iyi bir özel hastaneye gidin. Gastanede de Doktorda da seçici olun.
0
Mirket
(18.11.24)
Sabahları uyandığınızda bir bardak kefir deneyin. Bağırsak floranızla ilgili sıkıntı olabilir. En kötü ihtimalle işe yaramaz bir iki hafta sonra bırakırsınız. Öneririm.

Soda var olan mide gazına ancak anlık iyi gelir. O da yani balona basınç verip boşaltmak gibi. Onun dışında benim doğrudan sindirimime iyi geldiğini görmedim.

Dahiliye doğru tercih, ihtiyaç olursa gastroya onlar yönlendiriyorlar zaten.
0
brdrbrdr
(18.11.24)
birebir aynısı bende de var kalp de mi bişi var diyorum artık.
sadece bir gün 15000 adım attım bi o gece rahat uyudum.
0
jamswety
(18.11.24)
mide ile alakalı olsa gerek.
bahsettiğiniz sıkıştırma heart burn olarak geçiyor ingilizce. türkçesini bilmiyorum. genelde acı yiyenlerde oluyor. bana da nadiren oluyor bir baharat tüketince.

bitkisel bir şey deneyecekseniz akgünlük kürü var kurtuluş orman çiftliği'nin. benim teşhisi ve tedavisi olmayan mide+bağırsak sorunumu giderdi. yan etkisi yok.

yine de doktora gidin. ben doktorlardan sonuç alamamıştım senelerce.
0
janderzel zartanyan
(18.11.24)
Benzer şeyleri yaşıyorum. Endoskopi de kolonoskopi de yapıldı, kronik gastrit çıktı, ama buna bir çözüm bulabilmiş değilim. Çok yememeye, gaz yapıcı şeyler tüketmemeye dikkat etmek gerekiyor. Mesela süt ürünleri fena tetikliyor bunu.
0
gregor samsa ya donusen bocek
(19.11.24)
(1)

Reklamcılık alanında çalışan varsa bir kaç sorum olacak

teritori
Merhaba,resmi bir kurumun tabela reklam bedelleri ile alakalı şirketin aldığı bir iş üzerime kaldı.Bu alanda çalışan birileri varsa bir kaç ufak sorum olacak.
Merhaba,

resmi bir kurumun tabela reklam bedelleri ile alakalı şirketin aldığı bir iş üzerime kaldı.

Bu alanda çalışan birileri varsa bir kaç ufak sorum olacak.
0
teritori
(18.11.24)
Merhaba , yardımcı olabilirim.
Sözlükten de yazabilirsiniz.
0
cukur
(18.11.24)
(20)

Eşe miras ev kalirsa diger eşin hakki olmuyormus dogru mu?

Zetnikov
Bu nasil oluyor diyelimki bana babamdan ev kaldi evliyim esimin hakki olmuyormus kisisel mal kabul ediliyormus
Bu nasil oluyor diyelimki bana babamdan ev kaldi evliyim esimin hakki olmuyormus kisisel mal kabul ediliyormus
0
Zetnikov
(18.11.24)
Diyelim ki boşanıyorsunuz, evlilik sürecinde edindiğiniz ev, araba, mal mülk eşit paylaştırılıyor. Ama babanızdan miras kalan ev paylaştırılmıyor, direkt sizde kalıyor. Boşanmazsanız pratikte bir farkı yok, vefat durumunda eşe, varsa çocuğa hakları oranında miras kalıyor.
0
kobuzchu kiz
(18.11.24)
evlenmeden önce edinilen varlıklar boşanma sırasında paylaşılmıyor, miras ta evlenmeden önce hakedilmiş bir varlık olarak varsayılıyor.
0
nuisance2
(18.11.24)
gayet mantıklı bir durum. babamdan kalan mal neden ortak olsun?
0
jelly bear
(18.11.24)
emekle alinmis mallar ortak sayiliyor. lottodan para cikti o da senin mesela. hediye edilmis mallar da mesela ortak degil. dügünde takilanlar da kadinin mesela cünkü orada genelde kadina hediye ediliyor.
0
robert bosch
(18.11.24)
son derece doğru ve mantıklı
0
bir soru sorcam
(18.11.24)
Ailesinin durumu iyi diye evlenen gelinlerin gözü yaşlı
0
ananiyimioguz
(18.11.24)
abi niye kalsın ki? o ailenin bir ferdi değilsin sonuçta

@anası yenmiş oğuz
soruyu soran erkek. golddigger erkeklerin gözü yaşlı diyecektin
0
titanyum22
(18.11.24)
@ titanyum22, Ne fark eder yasa iki taraf için de geçerli değil mi?

İki dediğimiz de olur. Nickimde de öyle bir anlam yok niye saldırdın anlamadım.
0
ananiyimioguz
(18.11.24)
mal ayrılığı rejimi de var zaten
sonradan edilinilen mallarda da parayı veren tarafta kalması mümkün
0
bir soru sorcam
(18.11.24)
@titanyum22
@ananiyimioguz

arkadaslar sakin olun kendim için sormadım. bi abimiz var esı trıplerdeymıs sohbet ettık bende burada engın bılgılı ve testıslı arkadaslar var oldugunu bıldıgımden yazdım
0
🌸Zetnikov
(18.11.24)
bunun muhabbetini yapan insanı hayatında tutmamalı arkadaşın. inanılmaz çirkin bi olay. sen geber de bana kalsın der gibi.
0
titanyum22
(19.11.24)
bence de...

ama ucu kadına çıktı işte @titanyum www.youtube.com

sdfjsgj hala sinirim geçmedi

neyse cinsiyet ayrımı yapmayalım :3
0
ananiyimioguz
(19.11.24)
kadın olduğunu fark ettim, kadın da olsa iğrenç yahu. evde senin ölümünü isteyen biriyle yaşanmaz ananı yiyolayi oğuz
0
titanyum22
(19.11.24)
yok mu kardeşim bu sayfanın admini ne anamız kaldı ne bacımız www.youtube.com
0
ananiyimioguz
(19.11.24)
@anasının ne yaptığını söyleyince kızan oğuz

valla özelden mesaj geldi kardeş, yalnız değilmişim. yasaktır diye paylaşmıyorum da başka bir arkadaş da hep senin niki ananı yiyim oğuz diye okuyormuş
0
titanyum22
(19.11.24)
@titanyum dsfjdfs abv
0
ananiyimioguz
(19.11.24)
@titanyum22

hocam illa konuya girdireceksiniz. bu 2 kişi 60 yaslarındalar. bu yasa kadar sırt sırta vermısler falan bu yasa gelmısler. önceden zengin olup sonra herseylerını kaybetmısler sonra kirada fakir fakir yasarken bir gün 60 yaslarında karısı cırkeflık yapmıs o arada kadının babası vefat etmıs kadına evı kalmıs. kadında adama bu sefer yol veririm hayatıma bakarım kafası yasamıs. adamda sadece emeklı maasıyla evsız ortada kalma durumundaymıs. bu sebeple bı arastırayım dedım ev ortak mı dıye. hacı amca kim vurduya gitmesin istedim. THE END... TO BE CONTINUED....
0
🌸Zetnikov
(22.11.24)
He o zaman titanyumun dediğine çıkıyor, adam totosunu avuçlayabilir evet
0
ananiyimioguz
(22.11.24)
anlıyorum üzücü bir hikaye ama hacıamca toto avuçlayacak mecbur. sen de biliyorsun ki o miras hacıamcaya kalsaydı o da 60lık nineyi 3 tane 20likle bozduracaktı. bu işin sonu komunizme gider yani miras hakkına karşı çıkarsak.

bana niye bu kadar kızdığını anlamadım ayrıca. önce kadın golddigger dedin, ben de ayıp dedim. kadını tutmadım ki.
0
titanyum22
(22.11.24)
geçen bir avukatın videosunda vardı, arsa kaldı, arsaya ev yapıldı, bir arsa oldu 10 daire, hani artık arsa değil eş bu mirastan alır tapu tarihi yeni diye bakılmıyor. Sonuçta evlenmeden önce var olan arsanın şekil değiştirip 10 eve dönüşmesi var.

kişisel mal.
0
liberal
(20.01.25)
(10)

İphone hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

gilbeys
Ve neden?
Ve neden?
0
gilbeys
(18.11.24)
Opera reklamsız
0
olaylar olaylar
(18.11.24)
chrome. duzgun bi nedeni yok. yuzyillardir her cihazda chrome kullaniyorum nedense. sanki her seyle en uyumlu tarayici oymus gibi bi algi var bende. ama bu konulardan bilgim de sifir.
:)
0
fevzi123
(18.11.24)
Safari. Çünkü doğal (native) tarayıcısı o, daha az pil harcıyor, hızlı, daha güvenli ve tüm apple cihazlarıyla senkronize çalışıyor. Konforuna düşkün insan işi.
0
orient blue
(18.11.24)
safari +1
0
Improbable
(18.11.24)
safari + 1
0
kumandanim
(18.11.24)
safari.
çünkü ferrariye lpg takılmaz.
0
jelly bear
(18.11.24)
brave.
neredeyse ilk çıktığından beri hem desktop hem de mobile'da.

safari ve opera da kullandım. brave'i tercih ediyorum.
0
biseysorcaktim
(18.11.24)
ios ve ipados bi ara safari hariç tarayıcılara inanılmaz kötü bir browser engine veriyordu. Yani chrome diye kurduğumuz şey chromium tabanlı gerçek chrome değil skin giydirilmiş basit bi browser gibi bir şeydi. Şu an vaziyet o mu bilmiyorum güncel ios cihazım yok.

Safari cayır cayır webkit kullanıyordu tabii bunlar olurken ve inanılmaz fark vardı.
0
hedep
(18.11.24)
safari + firefox pc de firefox kullandığım için en azından şifreleri çeksin diye firefox da yüklü telefona.
0
belkider
(18.11.24)
chrome
0
robert bosch
(18.11.24)
(2)

Ankara Aşağı Eğlence için kalorifer peteği vs

muhayyer divan
SelamAşağı Eğlence'de oturan bir arkadaşım bir türlü kalorifer peteklerinin havasını aldıramamış, evi ısınmıyor, zaten çok zor bir evi ve ev sahibi var, adam yardımcı olmuyor. Komşuların tavsiyesi olan bir tesisatçı taciz etmiş, iş de yapmamış. Yardımcı olabilecek kimse yok, buraya sormak zorunda ka
Selam

Aşağı Eğlence'de oturan bir arkadaşım bir türlü kalorifer peteklerinin havasını aldıramamış, evi ısınmıyor, zaten çok zor bir evi ve ev sahibi var, adam yardımcı olmuyor. Komşuların tavsiyesi olan bir tesisatçı taciz etmiş, iş de yapmamış. Yardımcı olabilecek kimse yok, buraya sormak zorunda kaldık.

O civarda veya oraya gidebilecek ve kalorifer peteklerinin havasını alacak bir tesisatçı, tmirci arıyoruz. Bildiğiniz biri ya da bir oluşum varsa destek olur musunuz? Minnettar oluruz.

İyi geceler iyi haftalar...
0
muhayyer divan
(18.11.24)
Peteklerden hava almak karmaşık bir iş değil, arkadaşınız herhangi bir nalburdan purjör anahtarı alıp her bir peteğe aşağıdaki delinin yaptığını yapacak:

www.youtube.com

Her petekten sonra kombinin suyunu kontrol edecek, seviye azalınca (ki havasını alırken azalacak) cihaza su verip 1,5 bar seviyesine geri çıkaracak. Bu kadardı.
0
zaman ilac degil insanlar unutkan
(18.11.24)
Kendisi yapabilir teferruatlı bir iş değil. kalorifer petekleri için kulak şeklinde zımbırtılar var onunla azıcık her peteğin hava alma yeri var, onu açacak. su gelince sıkacak burayı.

en sonunda da sistemde basınç düştüyse kombiden su basacak tekrar bu kadar.
0
brdrbrdr
(18.11.24)
(8)

ev alma süreci hk.

datnet
Selamlar, bir ev almak üzereyim. Ev ilanda ancak komşumuzun evi olduğu için emlakçıyı aradan çıkarabilirim. Emlakçının yapacağı işleri kendim halledebilir miyim? Bu süreçte masraftan tasarruf ederken harcayacağım zaman ve emeğe değer mi? Emlakçısız alımda dikkat etmem gerekenler neler? ilk kez ev al
Selamlar, bir ev almak üzereyim. Ev ilanda ancak komşumuzun evi olduğu için emlakçıyı aradan çıkarabilirim. Emlakçının yapacağı işleri kendim halledebilir miyim? Bu süreçte masraftan tasarruf ederken harcayacağım zaman ve emeğe değer mi? Emlakçısız alımda dikkat etmem gerekenler neler? ilk kez ev alacağım için tam kestiremedim.
0
datnet
(17.11.24)
emlakçı üzerinden bağlantıya geçmezseniz sorun yaşanmaz. ama ev sahibi gene de emlakçı ile görüşün diyebilir
0
picassoishere
(17.11.24)
Emlakçının ev alım satımına bir faydası yok. Sadece kirada ev sahibine faydası oluyor. Siz bu işlerden anlayan olgun bir akrabanızı yanınıza alın gidin yeter.
0
enteg
(18.11.24)
ev sahibi emlakçı ile sözleşme yaptıysa sıkıntı olabilir.
0
nuisance2
(18.11.24)
emlakçının yapacağı herhangi bi işlem yok ki.
0
elorelia
(18.11.24)
emlakçı yamuk fotoğraf çekip sarı siteye eklemek dışında bişey yapmıyor. ev sahibine emlakçı falan tanımam diyip kestirip at. kendi uğraşsın. en kötü 150k para alıcak.
0
scudman1
(18.11.24)
aradan çıkarabilirseniz çıkarın. emlakçının yapacağı her şeyi siz de yaparsınız. ki bir tek randevu alıyorlar tapudan o kadar.
0
drako
(18.11.24)
Emlakçı ev sahibiyle sözleşme imzalamıştır büyük ihtimalle, sözleşme varsa ev sahibinden talep eder ücreti.

Bir de taşınmaz satışı için bazı düzenlemeler yapıldı artık e-devlet üzerinden satışa açılıyor konut ve bir yetkili aracı atanıyor (yetkili bir emlakçı yani)

O yüzden artık emlakçısız satış çok mümkün değil gibi. Detayları bilmiyorum ama haberlerde vardı daha yeni.
0
anten
(18.11.24)
Şu an oturduğum evin karşısındaki daire satılık. Komşularla çok samimiyetim yok, sadece merhabalaşıyoruz. Emlakçıyla da işim yok açıkçası. İlk soruda demek istediğim, vereceğim para, o kadar mesai harcamama denk gelecekse, direkt parayı verip rahat edeyim. Ama gerek yoksa bunu söyleyip emlakçısız almayı tercih ederim. Sarı sitede ilanda gördüm, kadınla konuşacağım bugün yarın. Cevaplar için de teşekkürler.
0
🌸datnet
(18.11.24)
(2)

turkcell hangi paketi seçmeli?

ezkaza
-sürpriz 40gb paketi - 440₺/12ay 20gb+20gb sosyal medya 1000dk+sms -sürpriz 70gb paketi - 3 ay 490₺ + 9 ay 540₺ 30gb+40gb sosyal medya 1000dk+smsson 1 yıldır sürpriz 40 paketini kullanıyorum. içerik olarak bana bu yetiyor ama diğer pakette çok cezbedici.siz olsanız hangisini seçerdiniz?
-sürpriz 40gb paketi - 440₺/12ay 20gb+20gb sosyal medya 1000dk+sms
-sürpriz 70gb paketi - 3 ay 490₺ + 9 ay 540₺ 30gb+40gb sosyal medya 1000dk+sms

son 1 yıldır sürpriz 40 paketini kullanıyorum. içerik olarak bana bu yetiyor ama diğer pakette çok cezbedici.
siz olsanız hangisini seçerdiniz?
0
ezkaza
(17.11.24)
40gb yetiyorsa devam ederdim. isterlerse 500 liraya 1tb versinler kullanmadıktan sonra ne anlamı var ki?
0
belkider
(17.11.24)
pazarlama kurbanı oldum ve 70gb yi seçtim ben:)
0
surprise
(18.11.24)
(1)

chatgpt plus

anti-kahraman
Buna geçince hangi modeli kullanıyoruz? en gelişmiş chatgpt modeli şuan hangisi?
Buna geçince hangi modeli kullanıyoruz? en gelişmiş chatgpt modeli şuan hangisi?
0
anti-kahraman
(17.11.24)
Free:
Access to GPT-4o mini
Limited access to GPT‑4o

Plus:
Access to OpenAI o1-preview, OpenAI o1-mini
Access to GPT-4o, GPT-4o mini, GPT-4
0
kobuzchu kiz
(18.11.24)
(10)

buraya girer miydiniz?

benim icin hic boyle suslenmemistin
https://youtu.be/eQH5TaUPhMU?t=132sb.
0
benim icin hic boyle suslenmemistin
(17.11.24)
Oralara giriliyor zaten, içerisi tüneller büyük ama kaybolacak kadar değil, ben girdiğimde içerideyken elektrikler de gitmişti bi 30 saniye beklemiştik, kaybolduğunu hissetsen yokuş yukarı yolu seçerek elbet çıkışı bulursun
0
grimavi
(17.11.24)
Benzeri daha dar ve tekinsiz yerlerde bulunduğum olmuştu :D Yalnız değildim ama, ekip olarak gitmiştik. Bunun gibi bir işletmesi olan turizme açılmış bir yer de değildi. Ulaşım da zordu. Güzeldi :D
0
akhenaten
(17.11.24)
Sene 2017. Tek başıma girmiştim. İçerde yaklaşık 35-40 dk bulunmuştum. Labirent halinde ve aşırı dardı. Nefesimin açıldığını hissetmiştim. Güzel bir deneyimdi. Yine olsa girerim.
0
kedidir o kedi
(17.11.24)
ASLA. kapadokya'da yer alti sehri mi ne vardi, oraya girdim. hicbir faydasi yok. :)

edit: ben yurt disi sanmistim. bu kadin da kapadokyadaymis. girdim o zaman ama bir daha girmem.
0
robert bosch
(17.11.24)
Girdim .
0
Amaranta ursula
(17.11.24)
Girdim, yine girerim.
0
mirty
(17.11.24)
kapadokya'daki derinkuyu ve kaymaklı yeraltı şehirleri de tam olarak böyle zaten.

defalarca girdim, yine girerim.

edit: orasıymış zaten aslkjsjk.

yalnız son sefer yerin yedi kat dibinde mal gibi ayağımı burktum. koluma girip yanımda destek olacak kadar bile yer olmadığı için daracık tünellerden tek başıma seke seke acı içinde yukarı çıkmak zorunda kaldım. kötü bir deneyimdi ama bunda yeraltı şehrinin suçu yok.
0
kibritsuyu
(17.11.24)
:) bu yaz yer altı şehrine girdik. ben yarıya ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldım. Meğer klostrofobim varmış.
aklıma geldikçe nefesim kesiliyor. Burayı yapan elemanlar da bok var yapmışlar. yer yüzünde yer kalmamış da yeri delmişler.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(18.11.24)
abicim bari çıkınca kapıdaki yazıyı okusaydınız. adam da yüzeyde dünya kadar yer varken keyfinden oyup girmemiş yerin dibine.
0
kibritsuyu
(18.11.24)
Kayboldugunu farzet geri yolu bulamiyorsun bagiriyorsun duyan yok icerisi karanlik telefon sarji bitmis isik yok inliyorsun inim inim off cok guzelmis hakkaten
0
Zetnikov
(18.11.24)
(7)

aynı anda hem ingilizce hem almanca öğrenmek mümkün mü ?

alp9900
ingilizcesi ortanın biraz altı olan biriyim iş gereği ingilizceye bayağı bir abanmam gerekiyor. almanca bilmemde temel düzeyde lazım kendim için bu ikisini hedef koysam 8-9 ay içinde kendimi idare edecek seviyeye gelir miyim? aynı anda ikisine abanmak mantıklı mı
ingilizcesi ortanın biraz altı olan biriyim iş gereği ingilizceye bayağı bir abanmam gerekiyor. almanca bilmemde temel düzeyde lazım kendim için bu ikisini hedef koysam 8-9 ay içinde kendimi idare edecek seviyeye gelir miyim?

aynı anda ikisine abanmak mantıklı mı
0
alp9900
(17.11.24)
ingilizce öğrenmekten kastın fiilin 2.hali, simple past tense falan filansa o ingilizce bilmek değil. diyaloga girme gibi şeyleri yapamıyorsan ingilizce bilmiyorsundur. bu aşamaya gelmek de zor ve zaman alan bir iş.
0
wd40
(17.11.24)
sadece birini ogrensen bile 9 ayda kendini idare edebilir misin mechul. ikisi birden imkansiz.
0
bohr atom modeli
(17.11.24)
Ayni anda hem ispanyolca hem fransizca ögreniyorum ama çok zaman yedigi bir gerçek.
0
feastofthedamned
(17.11.24)
Dil eğitimiyle çok haşır neşir olan polyglot tabir ettiğimiz insanlar giriyor o işlere. Ama onun dışında tavsiye edilecek bir durum değil. İngilizceyi oturtun ya da öncelik hangisindeyse.
0
sibertenik
(17.11.24)
Zamanınız varsa öğrenebilirsiniz. Çalışıyorsanız muhtemelen öğrenemezsiniz. Ben yerinizde olsam neden böyle bir şey yapmam gerekiyor diye kendime sorar ikna edici bir cevap üretmeye çalışırım. Gerçekten aynı anda iki dil öğrenmemi gerektirecek bir durum varsa bile (ki neden olsun, bilmiyorum) eğer olur da iki dili öğrenmeye çalışırken başarısız olma ihtimalimle birlikte bunlardan birini öğrendiğim takdirde daha az hasarla bu işi bozmadan devam edip edemeyeceğimi sorgulayıp bu senaryoların eksisini artısını karşılaştırırım. Öyle ya, belki ikisini öğrenseniz çok iyi olacakken, birini öğrenseniz de size yetiyor olabilir. Eğer aynı anda iki dili öğrenmem kati suretle şartsa bu işe girişirim.
0
akhenaten
(17.11.24)
Almanca'da sıkıntı sadece artikeller değil ki.. düzensiz fiiller, hangi yardimci fiil ile olacağı, dativ akkusativ gibi sacmaliklari, verben mit prapositionen gibi yüzlerce ezberlemen gereken fiil praposition kalıbı, konjunktiv zwei gibi abuk konuları, bir sürü edat baglacin abzurd cümle yapıları..

İngilizce enerjinizi bu kadar almaz, zaten gündelik yaşamda vs de her işimiz ingilizce ile.

İngilizce'de en azından B2 sertifikasını alın, Almanca'ya sonra başlayın.

Almanca yaşam enerjinizi düşürür :)
0
makbur
(18.11.24)
Sorunun cevabi surada sakli

2 tane yarim yamalak bir dil mi bilmek

1 tane idare edecek kadar bir dil mi bilmek daha iyi
0
Zetnikov
(18.11.24)
(5)

ayakkabılarınız: hangi marka/renk/ne tür - erkek

baldan kaymak
bir ayırım olmaksızın tüm ayakkabıların sneaker tarz: nike & puma.iş için hangi markadan giyiniyorsunuz?beyaz renk çok çabuk kirleniyor nasıl yapıyorsunuz?snaker, oxford vs ne giyiyorsunuz?
bir ayırım olmaksızın tüm ayakkabıların sneaker tarz: nike & puma.

iş için hangi markadan giyiniyorsunuz?
beyaz renk çok çabuk kirleniyor nasıl yapıyorsunuz?
snaker, oxford vs ne giyiyorsunuz?
0
baldan kaymak
(17.11.24)
Takım elbise: oxford, derby
smart causal: camper pelotas vb.
günlük: sneaker tek renk vans vb.
sporda: nike, puma.

ortak özellikleri low olmaları,
genellikle tek renk ve tabanı ile üzeri aynı renk olacak şekilde.

jean ile düz beyaz sneaker da güzel olur.
0
mhm
(17.11.24)
Siyah beyaz nike air force alıyorum uzun zamandır. Son 6 ayakkabım bu ama değiştireceğim. Tabanı sert geliyor
0
wd40
(18.11.24)
nike ve columbia, yürüyüs ayakkabisi. ikisi de siyah.

bir de hotiç marka süet ayakkabı var, koyu mavi. nadiren giyiyorum.
0
deckard
(18.11.24)
tümü rahat spor ayakkabısı. ua nike hepsi de siyah.
0
mikahakkinen
(18.11.24)
koşu ayakkabıları nike
haftasonu spor puma ve new balance
klasik business divarese, inci.
0
kumandanim
(18.11.24)
(5)

yaslilarla cocuklara konusur gibi konusmak

robert bosch
insanlar yaslilarla konusurken cocugu konusur gibi ince ses tonuyla vs konusuyorlar. bu saygisizlik midir?edit: cocuk da degil hatta bebekle konusur gibi.
insanlar yaslilarla konusurken cocugu konusur gibi ince ses tonuyla vs konusuyorlar.

bu saygisizlik midir?

edit: cocuk da degil hatta bebekle konusur gibi.
0
robert bosch
(17.11.24)
Kafa gittiyse değil
0
anon1m
(17.11.24)
İtici buluyorum bunu. Yetişkin bir insanla böyle konuşulmaz. Sanıyorum bunun sebebi yaşlı insanlar artık gençliklerindeki gibi olmuyorlar hepsi değil tabi ki. Biraz elden ayaktan düşünce, biraz da yaşı gereği aklı da çok yerinde değilse aciz gibi görüyorlar ileri yaştaki insanları. Bebekler ve çocuklar ile ozdesleştiriyorlar galiba. Bebek ve çocuklar da muhtaçtır yetişkinlere, onun gibi. Bence hoş değil, onlar bizim büyüklerimiz.
0
rock n roll
(17.11.24)
Yaşlı deyip genelleyemezsiniz ki hocam :D profluktan geçen sene emekli olmuş birine bunu yapsanız büyük ihtimal ne yapıyor bu der. Ama torun torba sevdalısı, güleç bir köylü nineye ciddi konuşsanız suratsız diyecek size belki :D sadece bunla alakalı değil, karakteri de farklı herkesin. Sırf yaşlı diye tek tip olmaz.

Ha hemen hemen herkesin kabul edebileceği nötr ve mesafeli iletişim kurmanın yolları var elbette ama sonuçta sırf birisi yaşlı ve diğeri de onla sesini kısarak konuştu diye saygısızlık diyemeyiz. O konuşur hoşuna gider, siz yaparsınız saygısızlık olarak görür. Tamamen o iki kişinin arasındaki iletişimle alakalı. Ben çocuğa bile çocuk gibi konuşmam, konuşsam eğreti durur üstümde.
0
akhenaten
(17.11.24)
Ben çocuklarla böyle konuşanlara da kılım. Ben küçükken benimle öyle konuşulduğunu hatırlıyorum ve hiç hoşlanmazdım. O yüzden yaşlı çocuk farketmez kimseye yapmıyorum.
0
synesthesia
(18.11.24)
Bence bir tek kedilerle bu şekilde konuşulabilir.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(18.11.24)
(3)

Mobil operatörler..

diyecevaplandı
Aylar önce duyuru olarak bunu açmıştım:https://www.eksiduyuru.com/mobil/duyuru/1577103/vodafone-faturasizlarSon bir kaç aydır faturasız hat 350tl oldu bu arada.https://eksisozluk.com/vodafoneun-vefat-edene-cayma-bedeli-kesmesi--7864375?a=popularhttps://eksisozluk.com/turkiyede-servis-saglayicilarin-
Aylar önce duyuru olarak bunu açmıştım:
www.eksiduyuru.com
Son bir kaç aydır faturasız hat 350tl oldu bu arada.

eksisozluk.com

eksisozluk.com

eksisozluk.com

eksisozluk.com

Burada ise ayrımcılık söz konusu:
eksisozluk.com

Bunu ben de yaşadım deprem bölgesinde, elektriklerin kesilmesini beklerken
aksine telefon hattı çekmez oldu. Hediye olarak bir kaç günlğk süreyle ücretsiz Gb verdiler ama anlamı yok. çünkü şebeke yok, çekmiyor.
Elektrik sorunu ise adeta aynı gün içinde çok kısa zamanda çözüldü:
eksisozluk.com?

Ayrıca Netgsm ve Turkcell arasındaki gerilim :
tr.linkedin.com
Turkcell geriye dönük olarak olarak ve BTK kararına rağmen bu operatörün maliyetini bile arttırmış yazıda (son kullanıcı olarak biz kimiz ki?)
Netgsm yönetim kurulu başkanının başka da paylaşımları var LinkedIn de.

Sorulacak bir çok soru olsa da kısa ve öz olarak bir çok yerde neden "gündem" olmuyor?
Operatörlerde hangi maliyetler artıyor ki biz böyle sürekli kazıklanıyoruz?
Anlamsız fiyat arttırımlarının karşılıpı kazıklamak değil "fiyat güncellemesi" olmuş.
Devletin bu hususta haksızlık yapan kurum ve kimseleri tespit ederek derinden "ibretlik" cezalar vermesi, buradan elde edilen gelir ile kurulacak olan yeni GSM operatörlerinin desteklenmesi benim tek tesellim olur.

Yorumlardan ayrı olarak, bu manada okumamız gereken linkler varsa ekleyebilirsiniz. Bir şeylerin farkında olmak önemli.
0
diyecevaplandı
(17.11.24)
Kemalettin Bulamacı, Füsun sarp Nebil, Halil nadir teberci gibi isimleri okuyabilirsin.

turkcell ve turk Telekom, arpalık olarak tabir edilen yerlere döndü, YK üyeleri hep seçmece, akp'li yakınları nerede işe girecek? tabiki böyle kurumlarda.

netgsm gibi firma çıkıp da ben ucuza mal satacağım derse, turkcell kaybeder, turk Telekom kaybeder, bu sefer bu kurumlardaki bankamatikçiler sorun olmaya başlar.

sonuçta bir de KDV ve öiv gibi vergiler var, bu vergi gelirleri de azalırsa maliye istemez.

Bir de Ömer fatih sayan var, ulaştırma bakan yardımcısı ama btk'nın fiili başkanı.
0
hoot
(17.11.24)
Devletin arpalıkları +1 hem çok büyük +1,
Ek olarak da gündem olamaz yine her şeyin sponsorları/reklam verenleri bu firmalar, tv'lerin, gazetelerin, etkinliklerin, gündem olması da ciddi bir mana taşımıyor sürekli bir gündem muhabbeti dönüyor bu ülkede ama herkes pahalılıklarının farkında herkesin gündeminde aslında ama nasıl değişecek bir şeyler? Üzülerek söylüyorum bütünüyle kökten değiştirelemeden her şey öyle operatör fiyatları ucuzlasın, x olsun, y'ye indirim gelsin demekle değişmeyecek bir şeyler.
0
atom karincanin torunu
(17.11.24)
Bu konu hakkındakibir videoyu da buraya bırakayım :

m.youtube.com
0
🌸diyecevaplandı
(22.11.24)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.