[]

eve giren komşu

kiracı olduğumuz ev aile apartmanı. ev sahibimizin kardeşleri falan oturuyor.

ben evden çıkarken kapıyı kilitlemiyorum.

evden en son ben çıkıyorum ve ilk ben giriyorum.

hiç kimseye yedek anahtar vermedik.

şu ana kadar bir kaç kez evden çıkarken kapıyı kilitlemediğim halde eve döndüğümde kapıyı kilitlenmiş buldum ama ben yanlış hatırlıyorumdur benim evime girip napıcaklar evin içinde bi değişiklik yok zaten diye geçiştirdim.

geçen gün yine aynı şey olunca, iki gündür net bir şekilde anahtarı çantaya atıyorum ve kapıyı çekip gidiyorum ve sabah kapıyı kilitlemediğim gerçeğini düşünerek evden çıkıyorum.

ve evet bugün yine kapı kilitliydi. anahtarı değiştirmeden önce bunu ispatlayıp giren kişinin ağzına sıçmak istiyorum.

nasıl ispatlasam. kamera bulmam zor iş. bulmaya çalışsam bile bir haftayı bulur. kapının benden önce açıldığını anlayabileceğim bir yöntem söylerseniz hemen yarın sabah deneyeceğim.

teli şarja koyup kamerayı açsam 10 saat çekim yapar mı ki?

 
death note'da bi yöntem vardı. Kapıyı çekmeden önce araya küçük bir kağıt sıkıştırıyordu. Kapı açılınca o kağıt yere düşüyor. Yani sen geldiğinde o kağıt yerdeyse, kapı açılmış demek. Tabii bu kağıt, dikkat çekmeyecek şekilde olacak. Küçük ve gizli.


  • oğlum çok zor lan  (16.09.15 18:26:49) 
evin içinde çeşitli yerlere çarpınca kopacak ip bağlamak, çıkmadan önce yere un dökmek gibi yöntemler geldi aklıma. tabii bunları yaparken kendimiz bozmamaya dikkat ediyoruz.


  • devilred  (16.09.15 18:27:15) 
en basit yontem kapinin arasina kurdan sikistirma, eger geldiginizde kurdan sikitigi yerde duruyorsa kimse acmamistir, kurdan dustuyse acmistir, benzer sekilde kapinin herhangi bir bilesim yerine seffaf bant bile takilabilir, eger bant koparsa kapi acilmistir.
bu arada ev arkadasiniz kapiyi kitliyor olmasin bir de onunla konusun isterseniz.

  • mavicorap  (16.09.15 18:27:30) 
hayır eşim benden önce çıkıyor dediğim gibi eve erken gelen de benim. şeffaf bant olabilir sanırım.

peki telefon 10 saat boyunca kameraya alır mı sizce?
  • cilekli krep  (16.09.15 18:30:38) 
daha önce de yazmıştın değil mi? hatırlıyorum duyurunu. sinir bozucu bir durum.
polise gidebilirsin, o zaman da demiştim. parmak izi alırlar, şüphelendiğin kişiyi de söylersin. evden çıkmadan gerekirse her yeri temizlersin. tabi polis nasıl yaklaşır bilemiyorum.
onun haricinde cep telefonunu bile kullanabilirsin kamera için. ya da laptop'a bir web cam alın, uygun bir yere gizleyin ve kayıtta bırakın. en dandik teknoloji marketlerinde bile 15 20 liraya falan bulabilirsiniz kolay bir şekilde.
hatta skype falan açarsınız pc'de, ya da ikinci bir kameralı telefonunuz varsa, kendinizle bağlantı kurun internete sürekli girme imkanınız varsa telefondan da izleyebilirsiniz. başka ne yapılabilir bilemiyorum
  • anil  (16.09.15 18:31:38) 
@cilekli krep, telefon 10 saat boyunca kameraya almaz, webcam alıp bilgisayardan kayıt yaparsan o zaman olur. telefonun hafızası yetmez 10 saat kayda.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (16.09.15 18:33:35) 
Şarj açısından sorun olmasa da hafıza açısından sorun olabilir 10 saat.

Evde webcam yok mu ? Bilgisayarın ekranını falan kapayıp webcamle kayıt yapabilirsiniz belki.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (16.09.15 18:34:50) 
Kapının arkasına bir çubuk koy, üzerine de bardak gibi kırılgan bir madde. Evden çıkarken kapıyı incecik aralayıp sıyrılarak geç dışarı. Çubuk da bu aralıktan hemen sonra duruyor olsun. İçeri giren kişi incecik aralamadan dümdüz açacağı için çubuğa çarpacak ve bardak düşüp kırılacak.

Dikkat etmen gereken noktalar:
- Çubuğun normalde rüzgardan falan düşmeyecek kadar sabit olması lazım.
- Çubuğun kapı çarptığı anda kesin düşmesi lazım.
- Bardağın düşünce kesin kırılması lazım.
- Yerine aynısının koyulamayacağı bir bardak olması lazım. Üzerine imzanı atabilirsin.

Bunun gibi bir düzenekle, kendine bunu kanıtlayabilirsin, ama kimin girdiğini bilemezsin. Üstelik giren kişi de senin bu amaçla düzen kurduğunu öğrenecek ve ona göre bir savunma geliştirebilir akşam sen eve gelene kadar.

Ek not: Konuyu eşine açtın mı? Eşine söylemediysen, eşinin senden gizli gündüz eve girip yasak aşk yaşayıp çıkarken kilitlemesi ihtimali de var. Yuva yıkmakta üzerime yok.
  • long live rock n roll  (16.09.15 18:35:19) 
sahiden, eş ile konuşma oldu mu acaba bu konuda? olmadıysa haber vermeden eve gidip çıkarken o da kilitliyor olabilir.


  • devilred  (16.09.15 18:38:33) 
bi tane ip cam al. istediğin yerden telefonun aracılığıyla izlersin. aynı zamanda kayıt da yapar. elinde kanıt olur. polise verirsin gerekirse.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (16.09.15 18:42:10 ~ 18:42:44) 
webcam yok malesef :(

bardak veya bantı sabah deneyeceğim. yarın da bir webcam satın alabilirim.
  • cilekli krep  (16.09.15 18:42:44) 
eşimle konuştum. gizli saklı bir durum yoktur :) ama olsa da 10 kez aynı hatayı yapmazdı diye düşünüyorum. zaten işten izin alıp eve de gelemez.


  • cilekli krep  (16.09.15 18:44:12) 
peki bir şey daha soracağım. diyelim ki eve birinin girdiğini anladım. polise haber versem parmak izi almaya gelirler mi?


  • cilekli krep  (16.09.15 18:47:19) 
abicim siktiret bantı bardağı. bir webcam al tak pcye kaydet


  • anil  (16.09.15 18:47:41) 
Yukarıda öneride bulundum ama bence webcam gibi görüntülü bir kanıt olmadan bu işe girişme. Çünkü bunu yaparsan eve giren her kimse, senin tezgahını anlayacak ve bir daha girmeyecek. Sonra kimi nasıl suçlayacaksın elinde kanıt olmadan? Bir hırsızlık (eşya kaybı) olmadığı sürece polisin parmak izi almakla uğraşacağını zannetmiyorum. Kaldı ki diyelim parmak izi alındı; bunu kiminle nasıl eşleştirecekler? Komşunuz bu durumda parmak izini vermek istemeyecektir. Üstelik sonuçta izler eşleşmezse siz mahcup duruma düşersiniz.

Zaten şu an da kilit mevzusundan dolayı eve birinin girdiğinden eminsin. Böyle bir düzenek kurman senin bilgi birikimini değiştirmez ama karşıya koz verir. Sana kanıt lazım. Onun için de kamera şart.
  • long live rock n roll  (16.09.15 18:53:28) 
sj4000 gibi çin malı kameralar hem ucuz hem şarja takılı biçimde harekete duyarlı çalışır biri geçince açılıp kayıt eder bunu deneyin ihtiyacınız olna bu sanırım

yanlız söylemeden geçemeyeceğim çok insaflı bir insanmışsın haneye tecavüzden yıllarca yatırabileceğin kul köle edeceğin adamı o kadar süre umursamadın ve hala kayıt vs uğraşıyorsun, iyiymiş
  • Big bada bum bum  (16.09.15 18:54:12 ~ 18:56:01) 
evet çok haklısın @long live rock n roll . bu işi bir ay sonra bile çözsem sonucu buraya yazıcam. herkese teşekkürler.


  • cilekli krep  (16.09.15 18:56:40) 
Android kullanıyorsanız paylaşacağım uygulama işinizi görebilir. Hareket algıladığı an fotoğraf çekiyor. Böylelikle sürekli video kaydı yerine kapı açıldığı an fotoğraf çekerek hafıza problemin önüne geçebiliyorsunuz.

play.google.com
  • goodz  (16.09.15 18:58:23) 
@big bada bum bum apartmanda akraba olmayan iki aileyiz. ilk taşındığımda durumu o komşuya/arkadaşa açmıştım. ya müzeyyen ablalar çok iyi insanlar senin evine girip napsınlar falan demişti. ben de hep durumu kendi unutkanlığıma yordum. ilk defa net bir şekilde 2 gün arayla evet bugün kapıyı kilitlemedim dediğim sabahın akşamı bu olay olunca yüzde yüz emin oldum.


  • cilekli krep  (16.09.15 19:02:22) 
kardeş derdin ne fbi'ı arasana


  • patr  (16.09.15 19:12:28) 
komşunun kilitli olmayan kapıyı kilitlemesi saçma eve giriyorsa. eve girdiğini belli etmez. eve girip aransa taransa yine kilitlemeden çıkar.
komşu dışarıdan senin adına kilitleyebilir. hırsız girmesin diye. bu salak komşular yine kilitlemeden gitmişler diye...
ya da sizin fark etmediğiniz bir kilit sistemi olabilir...
  • gotic  (16.09.15 19:23:19) 
bunu ben de düşündüm. belki eve girerken kilitli olup olmadığını hatırlamıyor, çıkarken refleks gibi kilitliyor. ya da her neyse. öyle ya da böyle ben kilitlemediğim halde kapı kilitleniyor. bildiğimiz kapı. akıllı makıllı değil. neyse arkadaşın dediği uygulamayı indirdim. denedim çalışıyor.


  • cilekli krep  (16.09.15 19:55:05) 
O değil de kapıyı niye kilitlemiyorsun onu anlamadım. Çilingirin kilitsiz kapıyı açması 10 saniye bile sürmüyor.

Eve girince kilidi değiştirdiniz mı? Anahtar yoksa kapı nasıl kilitleniyor? Aranızı bozmak gibi olmasın ama kimsede yedek anahtar olmadığından eminseniz kameradan eşinize bahsetmenin.
  • inheritance  (16.09.15 20:02:34) 
özellikle kilitlemiyoruz değil aslında. böyle bir alışkanlık geliştirmedik hiç. bugün evet kilitlemedim deyip çıkmanın bir mantıklı açıklamasını yapamıyorum :) ne bileyim öyle oldu işte. eşime gelince daha dün söyledim bugün oldu. zaten özel sektörde çalışıyor öyle zırt pırt işten çıkamaz. bi halt karıştıracaksa da komşuların birbirini tanıdığı bir aile apartmanına kadın getirecek kadar salak değil.


  • cilekli krep  (16.09.15 20:31:21) 
eşinden süphelen.


  • tirt star  (16.09.15 20:56:44) 
üstad trollesene bunu yapanı. ben olsam bi gün izin alırdım çalıştığım yerden. evden çıkar gibi yapar ya çıkmazdım ya da çıkar apartman içinde bir yerde beklerdim. bi şekilde saklanırdım. ne bileyim ses kaydı aç kamera koy, kamerayı hem şarja koy hem açık kalsın vs vs. ne bileyim izin alamıyorsan en mantıklısı şu:

2 telefon bul, birinden periscope yayın yap uzatmalı kabloyla şarja takıp, o gün gün boyu takip et telefondan evi.

hayır zaten her şeyi geçtim eve giren adam çıkarken kapıyı niye kilitlesin? bence ilginç bi durum var, meraklandım. beklemedeyim.
  • 1zenciolmasamda  (16.09.15 22:20:42) 
kamera yerleştir, muhtemelen kıymetli bişey çalmayıp sapıkça takılıyordur evde. iç çamaşırı koklamacalar falan


  • mhmtt  (16.09.15 22:26:04) 
valla ben de merakla bekliyorum ne cıkacak, sonucu yazmayı unutma.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (16.09.15 22:26:38) 
Duzenegi kurdum. Yarindan itibaren hergun kurucam. Bana da sacma geliyor kapi kilitlemek. Ulan bi de ben sizofren cikiyomusum ikinci kisiligim titizmis de kapi kilitliyomus asdfg. Neyse sonucu yazicam.


  • cilekli krep  (16.09.15 23:04:05) 
Giren kişi varsa ve düzeneği falan farkederse bir daha tekrarlamaz ve yakanalamaz da. Düzenek önerileri bence de çok saçma tek yol webcam vs. ile bir çekim.


  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (16.09.15 23:16:02) 
Haklisiniz Duzenek derken hareket sensorlu kameradan bahsediyorum


  • cilekli krep  (16.09.15 23:18:17) 
Film senaryosu gibi ama aklıma birşey geldi. Hani filmlerde olur ya eleman işten çıkartılır, gururundan ailesine söyleyemez, sabah işe gidiyor gibi çıkar akşam gelir ya. Eşiniz de o şekilde sizden önce çıkıp siz çıktıktan sonra eve geliyor olabilir mı?


  • inheritance  (16.09.15 23:25:14) 
:) olabilir tabii ama. Senaryonun eksik kismi para nerden geliyor. Esim isten kovulduktan sonra takim elbiseyle evden cikip torbacilik falan yapiyodur belki. Ogle vakti eve geliyodur falan .Takim elbiseli torbaci :D


  • cilekli krep  (16.09.15 23:37:04) 
biz de sonucu merakla beklemedeyiz.heyecan tavan yaptı yahu.
hatta şöyle ufak bir katkıda bulunalım dedik:
www.banggood.com
aha bu cihaz hareket algıladığında kayıt yapmaya başlıyormuş.kayıt kalitesi ne kadar iyi olur bilinmez tabi ama hiç yoktan iyidir.
  • izole  (16.09.15 23:51:39) 
"kamera bulmam zor iş. bulmaya çalışsam bile bir haftayı bulur. kapının benden önce açıldığını anlayabileceğim bir yöntem söylerseniz hemen yarın sabah deneyeceğim."

Düzenek önerilerinin yukarıdaki paragrafa göre verildiğini gözden kaçırıyor sanırım çok kimse. Yoksa biz de biliyoruz kamera koy demeyi.
  • devilred  (17.09.15 00:04:40) 
valla benim onerdigim kurdan metodunda kapiyi acan birsey anlamiyor ki, kapinin kenarina sikistirdiginiz kurdan kapi acilinca dusmus oluyor, nerden gorsun anlasin. eger kamera dusunuyorsaniz da nannycam tarzi tavsiye ederim, daha sonra cocuk icin falan da kullanirsiniz. zaten onlarda yapilmasi gereken birsey olmuyor, harekete duyarli kayit yapan fotograf cekenler de mantikli eger ileride nannycam e ihtiyac olmaz diye dusunuyorsunuz.


  • mavicorap  (17.09.15 00:07:44) 
Kapı kilidi bozuk olmasın?


  • pshasha  (17.09.15 09:38:59) 
mutlaka kameraya al. başka türlü kime ne ispat edebilirsin ki.


  • [silinmiş]  (17.09.15 09:41:38) 
Ben giren olduğunu anladığım an kilidi değiştirirdim, o ne rahatsız edici bir durum. Komşu olmayabilir, eski kiracı falan da geliyor olabilir. Çok nezih bir yer mi giren adam da gelip belgesel mi izliyor evde, ben neden kilit değiştirilmiyor anlamadım gerçekten.

Neyse ben olsam dediğim gibi kilidi değiştirir, sonra apartmanda ya da evin içinde soteye yatardım. kameraya çekme işini ille yapacaksam o esnada yaparım yine.
  • Aman Sen de  (17.09.15 10:09:30) 
En mantıklı seçeneği tercih etmişsiniz kamera kurarak, şimdi neticeyi bekliyoruz hep beraber:)


  • adama  (17.09.15 11:00:01) 
Valla bizim eski apartmanda Bir aile kapıcıya anahtar vermişti. Kendileri sık sık şehir dışına çıkıyordu. Kapıcı gün içinde paso komşunun evinde kalıyor, yıkanıyor vs. Sonra komşunun geleceği zaman temizlik yapıp çıkıyordu. Kadın da temizlik yaptığı için kapıcıya para ödüyordu. Ben olsam zaten kilidi değiştirmiştim. Alarm bile taktırırım kapıyı ilk açtıklarında etraf inlesin, açan kişi rezil olsun!


  • SiyamkedisiZorro  (17.09.15 11:04:47) 
kamera bulmak o kadar zor olmamalı, iş yerinde eşiniz veya siz arkadaşlarınızdan 1 günlük alabilirsiniz bence. Umarım sensör olayı olur ama pek emin değilim. bardak falan düzeneği çok saçma olur, kırılsa ne olmuş olacak? sen zaten birisinin girdiğine eminsin e daha ne? tek yöntem kamera.
Bu arada giren kişi sizden önce evinize kamera v.s. yerleştirmiş olmasın.. eğer öyleyse sizin düzeneklerde işe yaramaz.
Edit: @Kykeon'un teknikleri de olabilir :D
  • six packsiz  (17.09.15 11:28:43 ~ 11:31:07) 
en basta kapiyi kilitlemeden evden cikmak, ne desem bilemedim neyse.
bu saatten sonra kitlemeyin artik adam/kadin killanmasin.
es dosttan cam bulursunuz da dikkat edin sizin ev de kamerali olmasin ;)
(bkz: live cam show)

webcam almak bir hafta surecek bir sey degil is cikisi bi teknosadan alirsiniz zaten...
  • chaotic good  (17.09.15 11:34:00 ~ 11:50:41) 
ilk başlarda olmasa da şu an kapıyı kilitlemeden evden çıkmak gayet mantıklı bence. çünkü giren kişi bir başkasıysa, bir kadının evden çıkarken mutlak surette kapıyı kilitlediğini düşünüyodur mantıken ve girip çıktığı belli olmasın diye kapıyı kilitliyodur o da.

ikincisi kürdandır, banttır hiç bir işe yaramaz. sadece zaten şüphelendiğin durumdan emin olursun o kadar. polise ya da eşine ispat edemezsin. kamera en doğru çözüm.

son olarak da olay sonuçlanana kadar bence de eşine bahsetme.

bir son daha; bizi de muhakkak bilgilendir asdfs
  • reso aga  (17.09.15 11:48:21) 
camdan evden çıkışını gözlüyordur bence.


  • [silinmiş]  (17.09.15 13:45:15) 
evden cikisini gozluyordur +1


  • chaotic good  (17.09.15 13:49:44) 
ip cam var bir de, ben de onu önereyim. evdeki wifi ile çalışıyor, bilgisayara değil direkt prize takılıyor. dışarıdan uygulamayı açıp evdeki kamerayı saniye saniye izliyorsunuz. bir hareketlenme olduğu zaman email adresinize de görüntüyü çekip yolluyor.


  • whimsical  (17.09.15 13:52:28) 
bi değişiklik var mı ?
heyecanla bekliyoruz.

  • indescribable  (17.09.15 13:53:11) 
bu başlık rekora gider :D


  • six packsiz  (17.09.15 16:05:07) 
hadi abi, eve git de bak şuna, merakla bekliyoruz.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (17.09.15 16:10:52) 
bende bunu arıyordum. takip ediyorum bende.


  • jesues  (17.09.15 16:18:59) 
nefesler tutuldu


  • uuth  (17.09.15 16:19:34) 
eve geldim. hiçbir şey yok.

bu arada haklısınız kilitlememe konusunda. ev çok nezih bir yerde. apartmanda sadece 5 aile oturuyor kargocu postacı hiç kimseye dış kapıyı açmıyorlar falan diye çok rahattık biz. daha önce de hiç kiracı oturmamış. ama yine de eve girerken kilit değiştirmek lazımdı. aptallık ettik. şu anda da o gireni bulmadan değiştirmem kilidi.
  • cilekli krep  (17.09.15 17:59:39) 
o eve giren bence duyuruyu takip ediyo bu sebeple girmedi bugün eve.


  • indescribable  (17.09.15 18:05:05) 
kesin eşin. bak dün söyledin bugün tık yok


  • vodianova  (17.09.15 18:12:26) 
eve giren kişinin her gün girdiğini zannetmiyorum. bugün pek bir şey beklemiyordum zaten.


  • cilekli krep  (17.09.15 18:16:59) 
evden çıkar gibi yapıp nasıl çıkmayayım allasen.


  • cilekli krep  (17.09.15 18:20:53) 
nereye kayboldu öneriyi veren.


  • cilekli krep  (17.09.15 18:21:57) 
öneriyi ben verdim de, ben şiddetli çözüm önerdiğime sildim.

neyse yazayım. konuyu tam okumadım, eşin falan karışmış vs.

bilmiyorum kapıyı çek en son evden sen çıkıyorsan, ses çıktığı belli olsun. vur kapıyı, adım sesi çıkar falan, herhalde bunlara bakıyordur komşu eve giriyorsa. gece 2'de girer gibi gir eve sonra sessizinden.

ben olsam eve tekrar girerdim ve hırsız sandım goygoyuna belden aşağı sıkardım. ceza almazsın. dinleme sen tabii beni ben caniyim.
  • jangling jack  (17.09.15 18:25:17) 
kamera tek çözüm ama bu süre boyunca her zaman nasıl davranıyorsanız aynı şekilde davranmalısınız


  • mayday  (17.09.15 18:54:12) 
evinize girip napıyorlar ben onu merak ettim.


  • sayns  (17.09.15 19:19:38) 
bilmiyorum ben de merak ediyorum.


  • cilekli krep  (17.09.15 20:16:59) 
noldu.. bir gelişme var mı dünden beri.


  • jesues  (18.09.15 09:46:58) 
ben de diyorum bu konu ne zaman hortladi ? hocam su urune baktin mi? 32 gigabyte'lik hafiza karti takip kayit yapabiliyorsun. dikkat de cekmiyor.

urun.gittigidiyor.com
  • evimin paspasi  (18.09.15 09:55:40) 
bugün raporluyum evdeyim. kamera çalışıyor. ben öyle bir iki güne sonuç alacağımı beklemiyorum. bu kilit olayının ilki ilk taşındığımda yani bir buçuk yıl önce oldu. beş altı ay sonra yine oldu ama tabii bunları dediğim gibi hep geçiştirdim ben yanlış hatırlıyorumdur diye. ilk defa iki gün arayla böyle oldu. dolayısıyla eve yakın aralıklarda girildiğini düşünmüyorum. sizleri de hayal kırıklığına uğrattım eve girip ayin yapıyolarmış falan demek isterdim ama olmadı :D


  • cilekli krep  (18.09.15 10:01:14) 
aa güzelmiş ürün ama bir buçuk saat kayıt yapar diyor.


  • cilekli krep  (18.09.15 10:03:54) 
Seyrek oluyor diyorsunuz da yahu belki bazı günler de girip kilitlemeden çıkıyor bu arkadaşlar. Sonuçta girildiğini kilit dışında bir şeyden anlamadığınıza göre.


  • Aman Sen de  (18.09.15 16:12:09) 
seyrek oldugnu nereden biliyorsun ki?
evde oturursan o kisi gelmez, seni gozluyordur emin ol.

  • chaotic good  (18.09.15 16:19:49) 
gece gece aklıma geldi ne oldu acaba diye 2 saattir konuyu arıyodum. bi gelişme olmamış hala. mesajım kalsın takipteyim ben de.


  • hayatbirfilm_basroldesensin  (19.09.15 00:29:10) 
çekirdeğimi aldım, takipteyim


  • der meister  (19.09.15 00:35:53) 
tüylerim diken diken oldu


  • kosun lan mevzu var  (19.09.15 00:39:14) 
ailede sapık falan varsa eve girip kilotlarını falan kokluyordur dalgınkende kapıyı kilitleyip çıkıyordur bunun için kameralı düzenek kurup kanıt elde edersen çok rahat mahkemeye gidebilirsin. ama ev lokasyon falan iyi bir daha ev arama işine girişmem diyorsan uğraşma kilidi değiştir. her girdiğin kira evindede kendi kilidini kullan.


  • mrthany  (19.09.15 00:50:35) 
Aldatılıyorsun.


  • tirt star  (19.09.15 07:59:06) 
Ben de takipteyim valla çok heyecanlı. Dur bakalım altından ne çıkacak.

Bu arada evi de bir arasan, gizli kamera filan yerleştirmiş bile olabilirler yatak odanıza.

Benim arkadaşımın başına geldi benzer bir şey.
  • old possum  (19.09.15 09:42:26) 
oha olay icinde olay, sen de anlatsana.


  • evimin paspasi  (19.09.15 09:55:05) 
old possum +1

film gibi valla, attım fava kaç gündür sonucu bekliyorum
  • azizakin  (19.09.15 10:11:42) 
sonunu lost gibi bitirirseniz, valla affetmem soliyim bastan.


  • evimin paspasi  (19.09.15 10:25:29) 
bu arada bu olayi ben soyle biliyorum yan taraftaki komsulari evin icine balkondan mi bir paravandan atladigindan suphe ediyordu.


  • evimin paspasi  (19.09.15 10:31:09) 
Kocan eve hatun atıyor. Ona söylemenle bıçak gibi kesilir böyle


  • Frederick Co  (21.09.15 23:04:30) 
olum ne kötüsünüz ya son güncel cevaptan iki gün sonra aklına günler öncesinden yazılmış başlığı getirip o başlığı arayıp bulup kocan eve hatun atıyor demek nedir?


  • cilekli krep  (22.09.15 12:57:05) 
Deme öyle hepimiz merakla bu başlığın hali ne olacak diye bekliyoruz :)


  • Aman Sen de  (22.09.15 13:55:48) 
ben de bişey yazayım da güncel cevaplar gelsin sağ tarafa :D


  • la noix  (22.09.15 14:17:28) 
oha duyuru sahibi kadın çıktı. ne duyuruymuş arkadaş, kimin kim olduğu kimin ne yaptığı belli değil :D

düzenek diyen arkadaşları kınıyor ve eksi bir diyorum kamera edin bir an önce diyenlerinde elini sıkıyorum ve evet kanıt olmadan bir şey yapamazsın ki kamerayı zaten kurmuşsun sanırım. orası biraz karışık.

ancak sensör işine girme. güven olmaz. ya biri girdi de algılamadıysa? o yüzden normal bir kamera şart. koy sabahtan akşama kadar çeksin. bu arada sapıksa eğer her hareketinizi izliyordur. hızlı çık yavaş gir, kapıdan çık bacadan gir, koşar gibi yap bir anda geri dön... bunlar çok yemez.

bu arada nasıl yapılır emin değilim ancak evde gizli kamera ve ses kayıt cihazı ara. giren varsa eve neden böcek yerleştirmesin ki?

bu arada kapı işi eşine söyledikten sonra mı kesildi? öyle değilse de bir süre eşine bahsetme. tek başına sürdür operasyonu.

takipteyim bende. daha önce de buna benzer bir duyuru vardı ama sonu tırt bitti :/ tahminlerimizin hepsi çıkmıştı :D bakalım bu yanıltmacalı olur hep birlikte şaşırırız umarım.
  • air  (22.09.15 14:49:33) 
malezya havayolları kazası gibi bu başlığı her gördüğümde "tamam bu sefer kesin çözüldü herhalde" diye başlığa dalmaktan kendimi alamıyorum.

son zamanlardaki en merak uyandırıcı duyuru oldu cidden.
  • isyan devrim beşiktaş  (22.09.15 14:53:20) 
Kızma sayın krep. Giren çıkan belli ki amacı hırsızlık değil. Ya bir dikizci fetişist ya da kocan. Ben olaydan sonra bıçak gibi kesilmesini kocana bağlıyorum.
Kolay gelsin.

  • Frederick Co  (22.09.15 15:21:50) 
koca +1


  • yigitovic  (22.09.15 15:32:11) 
kimse de dememiş ki komşulardan biri senin eve kız/erkek arkadaşını çağırıyor diye. bi ben mi düşündüm bunu?


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.09.15 15:43:08 ~ 16:42:13) 
oha sen kadın mıydın. kocan eve hatun atıyor da olabilir bak, ilk aklıma getirmemiştim ama olabilir.. noldu kamera işi?


  • anil  (22.09.15 16:13:28) 
son durum nedir cidden? , benim teorimde evde cinsel münasebet amaçlı girildiği yönde.


  • kahramanikarus  (22.09.15 16:16:59) 
yok kızmıyorum sadece kocan eve hatun atıyor yazmak için başlığı aramak komik geldi. son durum yok çünkü cuma evdeydim ve şu anda 9 günlük tatili olan şanslılardanım. evdeydim yani. bıçak gibi kesilme gibi bir durum yok çünkü her gün olan ve artık olmayan bir durum yok. bu arada alt komşunun oğlunun eve hatun attığı benim de aklıma geldi ama evde sevişildiğini anlardım heralde.

bunun dışında arkadaşlar istanbul'da yaşıyoruz. eşimin eve hatun atması için yol faktörünü düşündüğümüzde en az üç saat iş yerinden kaytarması gerekiyor bu da iyi ihtimalle. hadi diyelim ki bana yalan söylüyor aslında çok şeker bir patronu var.komşulardan biri arkadaşım. eşim eve mesai saatleri içerisinde girseydi ya hayırdır hasta falan mıydı bugün işte değildi diye sorarlar. sormasalar bile böyle bir ihtimal varken eşim beni aldatsa bile evimizde yapmaz bu işi.
  • cilekli krep  (22.09.15 16:37:13) 
ha ayrıca eşime kapının kitilendiğini söylediğim gecenin ertesi akşamı kapı kilitliydi yine.


  • cilekli krep  (22.09.15 16:44:04) 
evde sevişildiğini anlamayabiliyorsun. çocuk bakıcım kaynımla işi pişirmiş, benim hanii sonra haberim olduydu. camiyi çalan klıfını hazırlamayı akıl ediyor.

edit: bu kapının kilitlenmesini de açıklıyabilir. evden aynı zamanda çıkmazlar biri görür eder diye. biri açıyor giriyor sonra diğeri geliyordur. sonra gelen sonra çıkıyorsa kilitli olduğunu sanıp kilitleyip çıkıyordur.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.09.15 16:44:39 ~ 18:04:06) 
sanırım yöntem bulundu, şimdi de şüphelilerin eve girmesini bekliyoruz.

bunun için de bi şeyler düşünmek lazım
  • leni 09  (22.09.15 17:51:32) 
her seyi gectim de siz o evde nasil yasiyorsunuz? her cesit adam var memlekette, evine senden habersiz girebilen birileri varken insan uyku uyuyamaz.


  • yigitovic  (22.09.15 17:56:32) 
oha olay aldatmaya falan gelmis. Ne ara geldik? swh


  • evimin paspasi  (22.09.15 17:59:31) 
tanıdık csi varsa parmak izi analizi yapsın, blood spatter analyst-dexter varsa da database'den arayıp paketlesin.

morgan sen benimle gel.
  • [silinmiş]  (22.09.15 20:15:28) 
zemine un gibi bir şeyler serpiştirin, ince bir tabaka olsun. eve ilk girdiği alana yapın belli olmayacak şekilde. adım attığında direkt ayakizi çıkacaktır. bu durumda direkt eve girmeden polsi arayıp eve çağırın ve şikayetçi olun.


  • madarch  (22.09.15 20:28:31) 
Hem başlığı up'lamak, hem de küçük bir heyecan katmak maksadıyla:

Ya komşu da bu duyuruyu okuyorsa? aslnfalskf
  • long live rock n roll  (23.09.15 12:31:43) 
ilk bi kaç tane okudum. kilidi değiştir gitsn. bizde de öyle bişi oldu. biz taşınmadan önce evde adama ait bişi vardı. anahtarları teslim aldık ve sözleşmeyi yaptık. sonraki gün eve geldiğimizde adamın eşyasının olmadığını gördük. hemen kilidi değiştirdi babam. siz de hiç uğraşmayın kilidi değiştirin. ayrıca neden kilitlemiyorsunuz evi anlamıyorum. ama kilidi çok sağlam bişiyle değiştirin.


  • bıdıbıdı  (23.09.15 12:49:45) 
unutursak kalbimiz kurusun!


  • uuth  (28.09.15 11:28:10) 
heyecanlandirdiniz. ben de yeni bir sey oldu sandim.


  • evimin paspasi  (28.09.15 11:29:21) 
böyle kös kös oturup tekrar gelmesini beklemek cok sikici. bence tuzak kurun. eve kocaman bi karton kutuyla gelin, yeni bisey almis gibi. ya da nakliyatla sonradan geri gönderebileceginiz büyükcene bisey alin. komsular merak etsin icinde ne varmis diye, ertesi gün bakmaya gelsin.


  • pilav  (28.09.15 11:48:28) 
iyi trolledin haa. başarılı


  • tirt star  (28.09.15 11:50:47) 
başlığı canlandırayım diyecektim ki ne oldu ne bitti diye, son olarak troll çalışması deniyor. doğru mu la. mesaimden harcadım burayı takip etmek için ben. ayıptır.


  • jesues  (29.09.15 12:20:50) 
meraklandım bende
yukarıdakileri okudum en mantıklı olan webcam ile kayıt.
Sonucu bekliyoruz.
  • basond  (29.09.15 12:31:49) 
dün gece aklımdaydı başlık noldu acaba diyordum, boşuna heyecan yaptırdınız. cam kayıtlarını bekliyoruz ^^


  • anil  (29.09.15 18:18:49) 
up up up.
var mı gelişme?

  • inheritance  (07.10.15 16:44:28) 
yok mu gelişme meraktayız bekliyoruz


  • veritaslibertas  (07.10.15 18:30:32) 
konu yalan olur


  • evimin paspasi  (07.10.15 23:01:50) 
Uplamayın sürekli komşu yakalandı sanıyorum.


  • goodz  (08.10.15 08:52:35) 
Troll olma ihtimali mantıklı geliyor bana da. Umudu kestim başlıktan...


  • Aman Sen de  (08.10.15 10:19:34) 
Diğer duyurularına baktım pek troll gibi gelmedi bana. Bu duyurunun troll olabileceğine dair kesin bir şey var mı ?

Merak ettim ben de çünkü noldu diye.
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (08.10.15 14:44:24) 
bu duyuru da lost gibi güzel başladı ama kötü bitti
:)

  • titiraprap  (08.10.15 14:50:08) 
katil usakmis...


  • chaotic good  (08.10.15 15:29:20) 
başına bi iş mi geldi acep?


  • basond  (11.10.15 23:39:06) 
vay arkadaş neler oluyor, iki takip etmedik, hipotezlerin sonu yok. güncellemek için yazdım. noldu? var mı bi gelişme dünden bu yana?


  • bıdıbıdı  (12.10.15 21:08:07) 
kocası eve hatun atmış beyler.


  • Frederick Co  (14.10.15 11:07:41) 
bunlar ayrildi bence


  • chaotic good  (14.10.15 11:49:59) 
takip takip


  • prezarlatif  (14.10.15 11:59:40) 
Duyuru sahibi bir aydınlatsa ya bizi artık hayvan gibi şey yapıyoruz şu kadar insan.


  • an engineer  (15.10.15 01:47:18) 
hatun öldü galba.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.10.15 02:20:38) 
siteye şu anda 701 kere girmiş. bidahakine bakalım artmış mı sayı.


  • sta  (15.10.15 02:45:59) 
741 kez girmiş ama hala sonuç yok. meraktayız :)


  • mavibalık  (17.10.15 21:55:42) 
trolledi işte...


  • tirt star  (17.10.15 22:02:13) 
Bence biraz daha yazsınlar merak etsinler diye bekliyor


  • basond  (18.10.15 06:28:46) 
741 değil hala 701. ama sözlükte de bayadır entry girmemiş. ben hala trollemediğini düşünüyorum.


  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (18.10.15 21:33:39) 
buralar dolmuş. troll de olmuşum. girip girip arkadaşlar bugün de bir şey çıkmadı yazmak istemedim. evet anlatıyorum.

benim acaba evde biri beni bekliyor mu heycanına yüreğim dayanmadı ve anahtarı değiştirdik. dışarıya da kapıyı görecek şekilde kamera ayarlardık. uzun süre bekledik. en sonunda karşımıza saçma sapan bir şey çıktı.

8-9 yaşında çocuk geliyor kapıyı açmaya çalışıyor. sonra annesi geliyor (alt kat komşu) çocuğun kafasına geçiriyor azcık hırpalıyor ve gidiyorlar. görüntü bundan ibaret bu kadar malca.

her şeyi düşündük. kadın madem çocuğa kızıyor niye anahtarı saklıyor hala vs. gerçekten yoruldum ama bir aydır gerilmekten de düşünmekten de. ev sahibinin hıyarlığından da her şeyden de.
  • cilekli krep  (24.10.15 11:44:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.