[]

erkeklerin elini yıkamaması

öncelikle seksist bi soru değil baştan söyleyeyim.

geçen gün bi barda otururken dikkatimi çekti. (oturup da sapık gibi milleti dikizlemedim tabi :D karga'yı biliyosanız 2 karma tuvaleti 1 lavabosu var. sıra da tam lavabonun arkasında oluyor.) her bira içtiğimde 3 kere tuvalete gittiğim için de oturduğum süre boyunca 10 kere gitmişimdir. sıra beklerken de 8 tane erkek tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkamadan direk yanımdan geçti. 2 tanesi de öylesine bi suya tutup sonra saçını düzeltti. bi kişi bile sabunla yıkamadı elini.

hepi topu 3 tane kızı çıkarken gördüm ellerini tam göremedim ama sabunladılar en azından (arkadan nasıl görünüyorum diye de bakmayı ihmal etmediler tabi).

el yıkama konusunda ben aşırı takıntılıyım onu biliyorum da tuvaletten (özellikle de public bir tuvaletten) çıkınca da yıkanmaz mı? yalnızken yapmadın diyelim birini görünce de mi akıllarına gelmez? kızlar iki yüzlülüğünden yıkamış olsalar da en azından yıkadılar.

hani öğrenci evinde-yurtta kalanınız/kalmışınız vardır görüyosunuzdur belki diye sorayım dedim.

bugünkü duyuru spotum 'ellerinizi yıkayın!'

 
elleriyle donunu tutup öyle işeyenler var.
temas etmediği için haklı bir zafer oluyor.
bir de hava soğuksa üşenebilirler.
Erkeklerin pipisine neden pis diyorsun şimdi :(
  • hippokondriyak  (16.01.15 20:29:57) 
ıyyyyyyyyyyyy yaaaa sen şimdi bakterisiydi mikrobuydu bildiğin için daha kötü oluyorsundur daaa. Korkunç bişiii!!

(bkz: anne ben az önce aseksüel oldum )
  • emirkulu2  (16.01.15 20:30:40) 
Yok erkekler kesinlikle çişten sonra el yıkamıyolar ben de çok gözlemledim akjdshajhds :D el yıkayan istisnalar elbette ki varsa da oranları çok düşük işte :D iğrenç.


  • pandispanya  (16.01.15 20:31:43) 
ben tokanırsam yıkarım tokanmazsam yıkamam. hava souk hacı.


  • Alt4y  (16.01.15 20:33:07) 
El yıkama tamamı ile bir alışkanlık meselesi. Yani bir insan eline işemiyorsa eğer elini yıkaması için bir neden yok. Bir insan penisini tutup işiyor diye elini yıkamak zorunda değil. Nasıl ki vücudumuzdaki herhangi bir organa dokunduğumuzda gidip elimizi yıkamıyoruz, penis de öyle. Ha işin daha derinine inersek, elimize işediğimizde de elimizi yıkamak zorunda değiliz. Çişimiz musluktan akan sudan daha steril. Böyle de bir gerçek var. Ayrıca gentital bölgemiz düşündüğümüz kadar pis bir yer değil. Dilimizdeki kötü bakteri sayısı genital bölgedekinden daha fazladır.


  • angelus  (16.01.15 20:33:20) 
o elin ellediği yeri yalayıp yutanlar var.


  • VickVickyVale  (16.01.15 20:33:33) 
bazıları bunu bildiği için, elleri ile kapı kollarına bile dokunmak istemeyebiliyor. kadın erkek diye ayırmıyorum ben. tanıdıklarımla ilgili olarak gözlem yapıyorum, kendimce bir sonuca ulaşıyorum.


  • oinone pe  (16.01.15 20:34:48) 
Ne gereği var la? Hayır benim penisim göbeğimden daha pis değil. Neden böyle yargı var bilmiyorum. Açıyorum fermuarı işiyorum bir yere dokunmuyorum.

Ben problem göremiyorum. Ha bu arada idrar zaten pis bir şey değil, üre ve ürik asit.
  • yatagants  (16.01.15 20:36:22) 
Bardaki erkekler böyle, hep kirli pasaklı. Camiide öyle mi? Bırak adamın elini, götü başı ayağı bile bardaki adamın yüzünden temiz.

Spot: camiiye gidin allahsızlar.
  • IncredibleMau  (16.01.15 20:37:02) 
Dokunmuyorlarmis ahaha o mikrop dolu kapi koluna da mi dokunmuyorsunuz pisler!


  • Domuz  (16.01.15 20:39:35) 
açıkçası işerken sikimizi sıvazlamyoruz. en fazla yukarı doğru işememek için tek parmakla yukardan bastırıyoruz, bazen onu bile yapmıyoruz.

muhtemelen karganın 50 yıllık ahşap merdiven korkuluklarında, sikimizin bastırdığımız noktasındakinin 500 milyon katı bakteri mevcuttur. ben bazen yıkarım bazen yıkamam, çünkü sikim pis değil. ve ben de güzelce sikimi kurcalayarak işemiyorum.

binlerce kişinin sümüklü, sıçıklı, balgamlı ellerinin değdiği banknotlara temas etmekten çoook daha temiz bir iş yapıyorum. her banknot tuttuğunuzda elinizi yıkamıyorsanız, gereksiz titizlik.
  • kamera motor  (16.01.15 20:39:59) 
sözlükte bir ara bunun başlığı vardı, savunanı çok.


  • kuzey li  (16.01.15 20:40:17) 
@angelus idrar içerideyken steril. o da enfeksiyon yoksa tabi.

zaten eline bişey bulaştığından demiyorum. kapı koluna dokunuyon, sifonu çekiyon. en pis yerler orası zaten.

ki ben saçımla oynasam bile elimi yıkayan biriyim :D gayet de genital organına dokunan adamın elini yıkamasını beklerim.
  • seksen9  (16.01.15 20:40:21) 
@angelus'a cevap: (lütfen yanlış biliyorsam beni aydınlatın). Şimdi evet idrar vücuttaki haliyle steril bişey ama dışarı çıktığı anda mikroba bulanıyor (tabi herhangi bir enfeksiyonu olmayan sağlıklı insanları varsayıyoruz). Sonra bi de ne kadar sallarsan salla, dona düşer son damla diye bir gerçeğiniz var. Hal böyle olunca o dona düşen damla bir şekilde penisinize temas etmiyor mu? Sonraki çiş seansında da daha önceden o çişli kapalı alanda kalmış penisinize dokunduğunuzda da otomatik olarak steril olmayan bişeye temas etmiş olmuyor musunuz? Bunu öğrenmek için soruyorum.


  • pandispanya  (16.01.15 20:41:44) 
o musluklar tuvaletden daha pis değilse ben ne olayım.
arada mecburen tuvaleti yıkarlar o muslukları hiç yıkadıklarını sanmıyorum.

  • titiraprap  (16.01.15 20:46:56) 
@kamera motor paraya dokunduktan sonra illa ki elimi yıkıyorum. en son yarım saat önce elimi yıkadım ve sadece bilgisayara dokundum. sonra elma yemek için tekrardan yıkadım.

hani bu doğru diye savunmuyorum. benimki aşırı biliyorum ama tuvalletten sonra yıkamak sadece idrara ya da tene değdiğiniz için değil. sorun ortamın bakteri yuvası olması ve atıyorum aynı bardağı tuttuktan ya da tokalaştıktan sonra elimle bişey yiyememem.
  • seksen9  (16.01.15 20:46:58) 
pis olduğumuzdan değil, temiz olduğumuzdan yıkamıyoruz. eğer hiç bir yere dokunmadan direkt olarak pisuvara ulaşabileceğimiz bir tuvaletse söz konusu olan, penise de hiç dokunmadan da işini halletmek mümkün.

ayrıca iki tür insan vardır; tuvaletini yaptıktan önce ellerini yıkayanlar ve yaptıktan sonra yıkayanlar.

not: aynaya baktıktan sonra bile yıkarım ellerimi.
  • take me rufee2  (16.01.15 20:53:54) 
pandispanya; İdrarın büyük bir kısmı sudur, ayrıca dışarı çıkınca mikroba bulanır gibi bir durum yok. Bu tıpkı kaynağından çıkan su kaynaktayken temizdir, kaynaktan çıkınca mikroba bulanır içmeyelim o zaman demek gibi bir şey. İdrarı atık yapan ana madde üredir, eğer böbrek hastası değilseniz onun da bir zararı yoktur sağlığa. Ayrıca bakteri konusu da dediğim gibi; genital bölgemiz, vücudun birçok bölgesinden daha temizdir.

Edit: Bir de tuvaletin tuvalet kapısının pis olması meselesi var. Oralar da oturma odasının kapısı ne kadar pisse o kadar pistir. Yani oralara dokunduğumuzda ne kadar kirleniyorsak, tuvalet kapısına dokunduğumuzda da o kadar kirleniyoruz.
  • angelus  (16.01.15 20:54:12 ~ 21:02:34) 
Tuttuğum alet elimden daha temiz. Yıkamasak da olur.


  • Son Müzakereci  (16.01.15 20:54:12) 
Ölesiye el yıkamayı savunan arkadaşlari evlerinizde diş fırçalarınızı nereye koyuyorsunuz? banyoda duruyor değil mi?


  • yatagants  (16.01.15 20:54:18) 
valla (bkz: barkın'a o konuda ben de çok kırgınım)
bir insan neden böyle davranır, bilmiyorum.
bazıları tuvaletten çıktığı gibi yardırıyor, lavabonun önünde yalandan bile durmuyor. ben olsam ar ederim, yıkayacağım yoksa bile yıkarım.
  • m e b  (16.01.15 20:59:41) 
umumi yerlerde hiçbir yere dokunmamaya gayret ediyorum, tuvalete girdiğimde de arkadaşların dediği gibi değdirmeden yapıyorum. zor bi' şey değil. hatta daha pratik. öyle olunca kirlenmiyor.

ya bi de el yıkamak tabii ki önemli bi şey, düzenli olarak ya da ne bileyim en azından yemeklerden önce yıkamak lazım ama pipiye değdi diye el yıkamayı çok anlamsız buluyorum ben. kişisel temizliğime dikkat ediyorum, elime işemiyorum, e yani dendiği gibi pipi dediğin şeyi millet emiyo yalıyo yani ne var niye yıkayayım elimi pipime değdi diye. ne var ki pipimde pis mi pipim pis bi şey mi pipi yani.

diyeceğim o ki o umumi tuvaletlerde elini yıkamayan arkadaşlar zaten genelde el yıkamayı gerektirmeyecek şekilde hallediyor işini. yani gödümüze sokup "aman ne yıkıycam" diye çıkmıyoruz. o tarz bi şey yaparsak zaten çeşmeden iğrenç kokulu bi su akıyo olsa bile elim kirli olduğu için temizlemek için yıkıyorum ben.
  • der meister  (16.01.15 21:00:22) 
@yatagans kendi evimde sıkıntı yok. sevgilim yıkamasa da tiksinmem. tanımadığım adamdan tiksiniyorum ama.

@angelus hiç mi terlemiyonuz acaba? o ter orda beklemiyor mu saatlerce?

@son muzakereci onu diyom işte. eliniz daha pis. penisinizi yıkamamanızı sorgulamıyorum, elinizi yıkamamanızı sorguluyorum.

neyse bi zirve neyim olursa tokalaşmayacağım adamları öğrenmiş oldum :D dökülün dökülün.
  • seksen9  (16.01.15 21:02:33) 
@der kaç söyleyeceğim acaba? sorun penisin steril olması değil. en pis yerlerinizi yalayanlar da var (ağız ve rektum), sevgilimin hiçbir şeyinden tiksinmiyorum ama ben sizin genitouriner sisteminizin florasını paylaşmak istemiyorum. neden anlatamadım ki acaba?

ki her gün duş alsanız bile temiz olmaz penis.
  • seksen9  (16.01.15 21:06:29) 
Bar tuvaletini geçtim iş yeri tuvaletinde bile yıkamayanlar var. Dediğin gibi ya öylesine sudan geçiriyorlar, ya da hiç yıkamıyorlar.


  • inheritance  (16.01.15 21:08:08) 
evet, banyoda duruyor yatagants ve tuvaletin sifonu çekildiğinde, oluşan sıçramaların ulaşamayacağı bir yerde.

aslında benim genel tuvaletlerin kapı kolu vs. gibi yerlerine değmek istememe nedenim; elleriyle taharet alıp, çok çok iyi temizlendiğini düşünen insanların dokunmuş olabileceği. bu konudaki yorumu compadrito' nun bir entry' sini okuduktan sonra yapın.

insanların dışkı bulaşmış şeyleri bir şekilde yutmaları ile meydana gelen bulaşıcı hastalıkların, meydana geliş nedenini tarif eden yol. ağıza feçes (dışkı) bulaşması demektir. bunlardan birisi, içine kanalizasyon suyu karışmış suları içmekse, bir diğeri de taharettir. çünkü taharetlenme sonucu dışkıya bulanan eldeki koliform bakteriler kolayca giderilemez. bu el hem kendi sahibinin, hem de etrafindakilerin koliform bakteri (escherichia coli) yeme ihtiyacını karşılar. yurdum insanı, poposunun temizliğiyle övünür ama tırnak aralarındaki ve parmak uçlarındaki dışkı miktarını bilmez, anlamaz. sabunla elini yıkadığında gitti zanneder. bu temiz kardeşlerimizin yoğurduğu köfteler hemen kızartılmadığı, bekletildiği takdirde, köftede, sonradan kızartılmakla etkisi kaybolmayacak toksinler oluşur. okul, yurt, fabrika, kışla gibi toplu yerlerde görülen ve adına kibarca ve salakça besin zehirlenmesi denilen hadiselerin coğuna bu toksinler sebep olur. aynı kardeşlerimiz hastanelerin yeni doğan birimlerinde ve yoğun bakım bölümlerinde de yoğun olarak çalışırlar. üstelik, sadece suyla yıkadıkları (kendi deyimleriyle taharetledikleri) popolari temiz filan da değildir. keza, dışkıyla atılan barsak kurtçukları ve bunların yumurtaları gene bu caaanım taharetlenme sayesinde ağıza geri dönerler. buna da reenfestasyon yani kendi barsak parazitini ellere yar etmeme, parazitlerin geri kazanımı denir. sözlük kullanıcılarının mensup oldugu sosyokültürel katmanın, türkiye ortalamasına göre seviyesi göz önünde bulundurulduğunda, bu kavrama altıbuçuk yıllık sözlükte daha önce başlık açılmamış olması da ayrıca düşündürücüdür.

edit: (bkz: escherichia coli/1)
edit 2: arada bir sol elinin tırnaklarını koklayan arkadaşıma da burdan selam ederim.
  • oinone pe  (16.01.15 21:08:14 ~ 21:10:14) 
"tokalaşmayacağım adamları öğrenmiş oldum" sfsasgs
tuvaletten sonra elini yıkayan erkek = titiz
garip ama böyle.
  • iz  (16.01.15 21:09:20) 
seksen9 haklısın, ama bunun evde kedi olması var, yatılı okulu var, askerliği var... yani şu ortamlarda hayatta kalan bir erkeğin en son düşüneceği şey çişini yaparken alacağı bakteri miktarıdır. hele bir ktm'ye girdiyse, yastıklar sararmıştı:(
onun ötesinde hakikaten belli miktarda bakteri alacağımızı kabullenmek gerek. yani elini yıkayıp tuvaletten çıkan bir insan, masada bıraktığı cep telefonunu eline alıp kurcaladığında daha fazla bakteri alabilir.
p.s. genelde yıkıyorum, ama çok soğuksa üşenebilirim de:)
taharet konusundaki tutumum net ve kesinlikle o daha ciddi bir konu.
  • yalnux  (16.01.15 21:10:05 ~ 21:12:49) 
seksen9; Bence konumuz terlemek değil. Senin takıntılı olduğun şey "Sen penisine dokunuyorsun, elini niye yıkamıyorsun. Çünkü o penis. Çok pis" düşüncesi. Ben de yok öyle bir şey diyorum. Vücudun diğer organları ne kadar pisse penis de o kadar pis. Terlemek vücudumuzu ne kadar kirletiyorsa, genital bölgemizi de o kadar kirletiyordur. Ben burada genital bölgenin diğer yerlerden daha pis olmadığını, oraya ekstre bir anlam yüklemeye gerek olmadığını söylüyorum sadece. Yoksa elini temizlemek için açtığın suyu kapatırken dokunduğun musluk elini yine pisletiyor. Çok şey değişmiyor yani.


  • angelus  (16.01.15 21:12:19) 
@eys of speyds valla bana da prim yapıyo dedin ya helal olsun. duyuruda da günlük hayatta da kendimi en çok gömen kişi benimdir. az buçuk beni tanıyaydın eğer gayet de espiri yaptığımı bilirdin. yoksa yolda bayılan adam görsem hiç düşünmeden ağzını açıp elimle dilini düzeltirim. tükürük-kusmuk-kan varsa da elimle çıkarırım. olmadı oral floralarımızı birleştiririm. ama senin penisin temiz olsa da ben kuruyemiş yemeden önce dokunmak istemiyorum.
bu konuda aşırı takıntılı olduğumu da kendim belirttim ki yanlış bi düşüncem varsa gelin beyinlerimizi birleştirelim ve olaylara farklı açılardan bakalım. amaç tartışmak ama birbirimizin doğrusunu değiştirmeye çalışmadan, hakaret etmeden, kırmadan tartışmak.

@angelus hea takıntım o zaten de 'penis temizdir nolcak' denilince muhalefet olasım geldi. adamın sabah boşalıp yıkamadan geldiğini bilemem. zaten o anda aklıma bunlar gelmemişti ama şimdi kendimi savunmak için her türlü çirkefliği yapıyorum :D tuvaletten sonra el yıkamak benim için dogmatik bişey.
  • seksen9  (16.01.15 21:26:25) 
valla ben bir erkek olarak bırak tuvaletten çıkmayı, yemek yedikten sonra bile ellerimi sabunla yıkamazsam rahat edemiyorum. hiç olmadı bari bir ıslak mendil. bazı arkadaşlar burger vb. fast food yedikten sonra normal peçeteyle ellerini silip baya devam ediyolar. "nasıl rahat ediyorsunuz öyle" falan diyorum... bunun nedeni titizlik hastalığı falan da değil. öyle titiz huyum yoktur, askerde yeri geldi çamurda yattık. oldu ki ellerimi yıkayacak yer yok, takıntı haline getirmem ellerimi kullanmaya devam ederim...

peki nereden geliyor bu huy? annem sağ olsun. işte bunlar hep eğitim... :)
  • novemba  (16.01.15 21:35:11 ~ 21:36:01) 
Yikamazlar efendim. Bir cogu yikamaz elini erkeklerin. Kadinlari bilmem.
Simdi konu acilmisken birsey diyecegim:

Kadinlar size soruyorum, selamlastiginiz erkeklerin penisini tutar misiniz? Tutarim nolucak diyorsaniz buradan sonrasini okumayin.
Simdi erkeklerin asagi yukari %80'i pisuvar kullaniyor. Eliyle tutyorlar tabi pisuvara iserken. Bu pisuvar kullananlarinda bir %70'i, elinin yikamadan aynen devam ediyor. Peniste varsa mikrop falan, eline gecer tabi bu arada. Ama kaygilanmayin, zaten eller son derece mikropludur insanlarin hepsinde. Ama yok, mikrop olsun olmasin ben erkeklerin penisine dokunmam, dokunsam dokunsam sevgilimin/kocaminkine dokunurum diyorsaniz durum kotu. Bu adamlar eliyle biguzel penisini kavrayip pisuvara isiyior, sonra pantolonu ilikleyip aynen devam ediyor. Sonra geliyor toplantida, bulusmada, tesadufen karsilasmada, orda burda sizinle tokalasiyor. Penisi tutuyor, sonrada sizle tokalasiyor, sonra yine penisi tutuyor, sonra tokalasiyor. Herseyi tutuyor eliyle. Belki sidik de sicriyordur pisvura isereken penisin tuttugu eline. Ama farketmez, yine tokalasir. Penise dokunuyor, sonra size dokunuyor. Yani - neredeyse - tokalastiginiz erkek kadar penis de tutuyorsunuz. Tek farki, kendinizi penise dokunurken gordugunuz bir manzara yok ortada. Ve sunu soyleyeyim, "yok bizim Ahmet-Mpisuvara isemez", "yok elini yikar o" falan diyorsunuz ya, yok oyle birsey, hic tahmin etmediginiz adamlar biguzel iseyip, hooop aynen devam ediyor. Hooop devam!

Ama bir tesellisi var, biz erkekler de tokalasiyoruz diger erkeklerle. Biz de penis tutuyoruz.
  • delifaruk  (16.01.15 21:42:26) 
Abi savunmuşlar bi de ya... Dalga bile geçemicem yani yuh.
İçiniz rahat ediyosa diyecek bir şey yok

Seksen reyis, çare şakirt erkek biliyosun sen de. Viva la şakirtler.
  • emirkulu2  (16.01.15 21:46:35) 
Oncelikle ben boyle birseyin oldugunu bilmiyordum. Herkes wc den sonra elini yikar/yikamalidir diye dusunuyodum. Gecenlerde bi arkadas ortaminda farkettim ellerini yikamadiklarini. Bi de nasil bir savunuyolar kendilerini. Cogu cevaplarda soylenmis zaten. Onlara dedim size de diyorum. Ne pis adamlarsiniz lan. Hadi pipiye dokunmadin. Sifon da mi cekmedin ayi? Pipin tertemiz yag gibi. Dokundugun bok yuvalarida mi oyle? Nasi rahatlik olm bu? Bi basinayken yikamiyosun tamam. Pis boklunun tekisin. Lan bari baskasinin yaninda yika da ayiligini ulu orta gosterme. Bi de savunuyolar normal birseymis gibi. Zaten bu tokalasma olayini kim cikardiysa ona da uyuzum. Pis herifler.


  • lionel andres  (16.01.15 22:01:42) 
bi dur faruk zaten ortalık karışık!

@lionel andres sesli güldüm tepkine :D

@emirkulu viva la şakirt viva la sohbet hem de pilavlıııığ
dana ablayı analım www.youtube.com
  • seksen9  (16.01.15 22:12:11 ~ 22:12:32) 
ben her seferinde yıkarım ama pipimi ellemeden yaptığım için sabunla yıkamama gerek yok her seferinde. ama gittiğim yere bağlı tabii. evde sabunla yıkamam ama yine de yıkarım. pisuvara işiyorsam ve kirli yerlere değmediysem yine su altında tutarım, belki sabunla yıkarım. ama kakamı yaptıktan sonra o temiz kapı kollarına değdikten sonra ellerimi iki kez sabunlarım. öyle temiz çocuğumdur


  • metalika  (16.01.15 22:17:10) 
şahsen ben ellerimi tuvalete girmeden önce de ellerimi yıkarım. zaten en önemlisi de o. tuvalet kapı kolu, yolda otobüste/minibüste tuttuğun zımbırtı, diğer kapılar, merdiven korkulukları, bira bardağı, masa, sandalye gibi milyon ayrı yere dokunduktan sonra kendi penisinize bulaştıracağınız bakteri ve mikrobun yanında, işedikten sonra o eli yıkamadan başkasına dokunduğunuzda ona bulaştıracağınız bakteri ve mikrobun esamesi bile okunmaz. tabii son birkaç damlayı iç çamaşıra ya da eline silen düşüren damlatan vs. de var. onlar başka.

ha "ıyy penisini tuttuğu eli ile bana dokunduğğ, yivreeenç" diyorsanız başka bir kafa tabii. çünkü o temas, su sabunla geçmiyor neticede. onun dışında penis, vajina kadar bakteri barındırmıyor. külodunuzun içinden doğru da işemiyorsanız çok da bakteri yuvası bir durum yok. ha tabii bu kişinin hijyen olayına da bağlı.

ben mesela asla o arkadaşlar gibi olamadım. tuvalete girerken ellerimi yıkarım. musluğa kapı koluna tuvalet kağıdı ile dokunurum üstüne bir de çıkarken ellerimi yıkarım. benimki de biraz hastalık gibi sanırım.
  • nawar  (16.01.15 22:31:03 ~ 22:37:21) 
@nawar işte benimki de takıntı ama sadece ıyy o pis şeye dokunmam ben kafası değil. elini yıkamayan teyzenin(görürsem) yaptığı yemeği de yemem. yurtta kalırken ped değiştirdikten sonra elini yıkamayan kızla da eşyalarımı paylaşmazdım. burnunu karıştırıp otobüs direklerini tutan adamları görünce tiksiniyorum.
yine de olması gereken bir takıntı gibi geliyor. bişey değiştiremeyeceğimi biliyorum ama bi ihtimal işte belki bakış açımı değiştiririm dedim düşündükçe kötü oldum :/

  • seksen9  (16.01.15 22:42:45) 
Sabun musluk ve kurutma makinesi temassız kullanılabilenlerden miydi? Cevap hayırsa yanlışı yapan sensin. O erkeklerin yerinde olsam ben de aynısını yapardım ki yapıyorum. Tuvalet publicse bir peçete koparıp onla tutuyorum. Özellikle sifona da peçeteyle basıyorum. Sonra direk çıkıp gidiyorum. Ortada temas yok zaten. Ama şimdi sen naptın? Çişini yaptın sonra günde 1000 kişinin dokunduğu sifona bastın sonra 100 kişinin dokunduğu basmalı sıvı sabuna dokundun. 100 kişinin o çiş sonrası ellerle değdiği musluğu açtın ve ellerini yıkayıp kuruladın ve hijyenik olduğunu düşünerek diğerlerini içinde ezerek tuvaleti terkettin. Hadi musluk otomatiktir ama sabunluk değildir. Antibakteriyel değilse zaten pek de işe yaramaz o sabun. Sen girdiğinden muhtemelen daha pis çıkarken her şeyi peçete tutarak yapan ben hem vakitten tasarruf edip hem de daha hijyenik ayrıldım.

Sabunluk da otomatikse gerisi antibakteriyel jele kalıyor ama yine de ben vakitten tasarruf ettim ve sen işin aslını bilmeden beni yargıladın.

Edit: kurulama işleminin çok hassas yapılması gerektiğine parmak basmadım bile nemli elle ayrılmak bile bakterilere yaşam alanı yaratmak demek. ha evde işyerinde antibakteriyel sabunumla yıkayıp güzeeeelce bi kurularım. Bazen de gün içinde antibakteriyel jel kullanırım. Ama public alanlar için en sağlıklısı en az temasla işi bitirmek.
  • oddyseus  (16.01.15 22:55:17 ~ 23:00:13) 
Erkeğim, yıkıyorum, evde sadece tuvalete girip çıksam yani bir şey yapmasam bile yine yıkarım. Üşenecek bir şey yok, rahatsız oluyorum yıkamayınca.


  • i was made for you  (17.01.15 01:43:35) 
valla sıklıkla ben de gördüm aynı şeyi (erkekler için dediğinizi). ama uzuuun yıllardır okulda, kafede, barda azımsanmayacak sayıda hemcinsimin de erkeklerden farklı olmadığını, üstelik bakımlılık anlayışlarının bol makyaj+boyalı-fönlü saçtan ibaret olduğu açıkça belli olanlarının doğrudan ayna karşısına geçip saçlarını düzeltip makyajlarını tazeleyip son olarak da yandan arkadan uzun uzun görüntülerini kontrol edip ne sabunla ne de suyla temas etmeden kapıya yollandığını defalarca gördüm. dışarıdan bakımlı diye nitelendirilecek bu hanımların bakımın bence mühim kısmı olan temizlikten bîhaber oluşlarına şaşıp kaldım. bunun tek istisnası işyeri tuvaletlerinde rastladığım kadınlardı. (onlar da belki her gün yüz yüze gelecekleri kişilerin şahitliğinde ellerini yıkamamaktan kaçınmalarından kaynaklanabilir.)


  • tedirginlik hucresi  (17.01.15 04:57:12) 
Niye durayim seksen9 isin gercegini soyluyorum size. Herkes surekli penis tuttugunu bilsin istiyorum. Sayamayacaginiz kadar penis tuttunuz hepiniz. Yani hepimiz:) Neyse ki hala hayattayiz hepimiz. Yatip kalkıp dua edelim:)

Edit: Fikrasina gulunen madam zaten yukarida göstermiş bu olayi.
  • delifaruk  (17.01.15 12:43:27 ~ 14:46:38) 
Yıkamayanlar çoğunlukta galiba:) yabancılar da durum ne acaba?


  • erkeğim  (05.01.19 22:17:00) 
Aslında umumi yerlerde tuvalete girerken de yıkamak gerekiyor bence.Binlerce kişinin elini koyduğu, üzerine hapşurduğu, öksürdüğü burda daha saymak istemediğim nice iğrenç şeylerin yapıldığı bir masaya, saldalyeye ellerimle dokunduktan sonra hayatta fermuarı açıp tuvaletimi yapmam.
Çıkınca da eller tekrar yıkanmalı.

  • maskeli balonun maskesizi  (05.01.19 22:39:57 ~ 22:51:26) 
Bunu ben de düşünmüştüm. Doktorlar hariç yıkamıyorlar, doktorlar da temizlikten değil alışkanlıktan yıkıyor.


  • perfectum  (05.01.19 22:42:58) 
Sana katılıyprum maalesef ayılar çok.
Ben yıkayınca bu ayılar arasında garipseniyorum bazen

  • oldumusimdi  (05.01.19 22:46:02) 
ben her defasında yıkıyorum ve genelde yıkamadan çıkan hiç görmedim gittiğim cafelerde, okul tuvaletlerinde falan. Barlardaki durumu düşündüm şimdi ama onda genelleme yapacak kadar bir örneklemim yok sanırım.


  • nundu  (05.01.19 22:54:40) 
4 yıllık duyuruyu niye canlandırma gereği duydunuz ki?


  • der meister  (05.01.19 23:42:33) 
@der meister, aklıma bu konu geldi, internette araştırırken bu başlığı buldum. Tekrar konu açmak yerine buraya yazmak istedim. Eski konulara yazmak yasak mı ki?


  • erkeğim  (06.01.19 10:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.