[]

erkeklere soru...(ya da kadınlara mı soraydım lan o_0)

şimdi ben memuriyet hayatına yeni başladım. yaşım o kadar da küçük değil ama bu ilk resmi işim. burda aynı birimde 4 kişiyiz. 3 kadın ve bir de erkek olarak ben. bu kadınlardan ikisi benden 3-4 yaş büyük diğeri ise 3 yaş küçük. ilk geldiğim günler oldukça yakındılar. ama daha sonra ortada görünür hiçbir sebep yokken aramıza birden mesafe girdi. biz toplam iki odada çalışıyoruz. normalde 2-2 dağılmışken bayanlar birlikte çalışmak istemiş ve benim yanımdaki de karşı odaya geçti. şimdi 3-1 kaldık. ben yalnız olmaktan şikayetçi değilim de aynı birimin işini yaparken böyle ciğerci kedisi gibi onlara uzaktan bakıyor olmam biraz garip değil mi onu merak ediyorum. ne bileyim yemeğe inilecek mesela birlikte ineriz heralde diye beklerken bana "sen in biz geliyoruz" falan diyorlar. sabah mesela kahvaltı için çay ocağına gidiyoruz, birlikte gider miyiz diye düşünürken "sen git biz geliyoruz" diyorlar vs vs. ya da işte sabah ağız kenarıyla ve göz süzerek zoraki bir selam veriyorlar. insan kendini kötü hissediyor be ! :/

bunları yazma sebebim şu: hani ilk 2-3 gün her şey normalken arada farketmeden bir şey mi yaptım ki ortam birden soğudu onu anlamaya çalışıyorum. yoksa onların peşinde dolanayım, "heheeeey aman da tam bir takımız woo-hooo !!" tribine gireyim gibi bir derdim yok.

bunlar normal şeyler mi yoksa ben bilmeden bi bok mu yemişim ? (ki zaten dünyaya gözlerini yeni açmış bebek gibiyim. onlara bakarak yaptıkları işi anlamaya çalışıyorum sadece. odamda usluca oturuyorum falan. valla bak.)

 
normal değil bence.
kadın dediğin tehlikelidir biri diğerini fişteklese, hepsi ona uyar. ben de kadın olarak yazıyorum bunları, sonra kadınlar bik bik demesin.

acaba hakkaten bir şey mi yaptın, böyle gereksiz bir espri olur ne bileyim, onlara "yanlış" gelebilecek bir laf olur. kızdıracak ya da. sonra biri diğerini gaza getirir soğurlar senden.

ama kötü olmuş bu durum, zorlanırsın işinde bence aranı düzeltmeye çalış. iyi davran sevecen ol ama onlar istemiyorken zorla da içlerine girmeye çalışıp iyice zora sokma. zamanla unuturlar bir şeye bozuldularsa da bence.
  • kaputt  (16.01.15 08:19:15 ~ 08:19:20) 
ya bilmeden bi şey dedin ve kendi kendilerini doldurdular ya da ağır kezbanlar. zamanla takılmamaya başlarsın böyle şeylere.


  • piremses  (16.01.15 08:26:10) 
işyeri dediğinin köy kahvesi'nden altın gününden hiç bir farkı yok arkadaşım. dedikodunun, hasetliğin bini bir para. gerçekten bir neden olmama ihtimali de var, ya da çok sudan bir sebeple olabilir.

sen onlara normal davranmaya devam et. aşırı iyi ya da mesafeli olma. o tavırlarını hiç farketmemiş gibi davran, zamanla normale döner.
  • dahili meddah  (16.01.15 08:30:12 ~ 08:30:31) 
Şakayla karışık söyle yahu, bugün beraber inelim falan de işte 12.15'de diye. O zaman anlaşılır bence.


  • mystb  (16.01.15 08:32:12) 
ya ilk geldiğimde benden ufak olan başka birimdeydi ama buradakilerle her gün direk irtibat halinde olması gereken birisi ve araları gayet iyi. bu arada benden büyük olanların 10 yıla yakın tecrübesi var. küçük olan da işte 3-4 yıldır buradaymış.

şimdi o büyük olanlara ben ilk gün "size nasıl hitap edeyim ?" diye sordum. onlar da "abla diyebilirsin" dediler. ama enteresandır benden ufak olan kişi onlara ismiyle hitap ediyor. valla düşünüyorum ters bir şey mi yaptım diye ama acemilikten farkedemiyor olabilirim. kenara çekip sorsam mı "apla bilmeden yannış bi hareket mi yaptık? hayır yani yaptıysak bilelim anadın mı..." diye :D
  • kuul  (16.01.15 08:36:21 ~ 08:37:06) 
şunlar da olası durumlar

- hitap şekline bozulmuş olabilirler;
- ter kokmak, kirli giyinmek, burnunu karıştırmak vs nedenlerle rahatsız olmuş olabilirler.
- bakışların ve ya ilgin kadın olarak onları rahatsız etmiş olabilir;
- politik görüşün vs vs ile ilgili bir tahmin ya da işaret görüp bundan dolayı uzaklaşıyor olabilirler
  • dahili meddah  (16.01.15 08:41:35) 
kesinlikle sallama. sen üstüne düşeni yapmış samimi davranmışsın. bir sebepten dolayı (iticisin, kokuyorsun vs) senden uzaklaşmışlar. artık kendin takılacaksın. araya mesafe koy biraz resmileş. yaptığın işi en iyi şekilde en kısa zamanda öğren.


  • aslan sakir  (16.01.15 08:41:57) 
Biraz loser bi imaj çizmişsin. Onlar da senle muhatap olmaya gerek görmeyip, ezme politikasına girişmişler. Hiçbirini sallama. Hiçbiriyle arkadaş olmak zorunda da değilsin. Gerçek bir erkek ol, vahşi ol. Kendi düzenini kendin kur. Gereksiz diyaloglara girme; kendinden emin davran. Sonra elbet sana bi işleri düşecektir. Böyle zamanlarda da doğru davranmaya devam edersen bi süre sonra düzelecektir.


  • pandispanya  (16.01.15 08:43:11) 
haremlik selamlık ekolünden olabilirler. ille senin bir hareketinden kaynaklanmış olmayabilir. yine de arayı iyi tutmayan çalışın. çekilmez hale gelmesin işe gitmek.


  • patiska  (16.01.15 08:47:43) 
@dahili meddah,

hocam valla zaten 3-4 gün aynı odayı paylaştık onda da sadece oturdum önümdeki ekrana baktım. kış sebebiyle zaten ter kokmak kolay değil. olmasa bile ter kokmuyorum. zaten takım elbise giyiyorum ve 2 çift takımım var. hafta içi mutlaka değişiyor. burun karıştırmak için alan fazla açık ve aramızdaki mesafe kısa o yüzden cesaret edemem jklşişlkjh :D bakışlar ve ilgi meselesinden emin değilim. bu ablalardan biri evli zaten. öbürü de normal abla işte :D yani ben de genel olarak esprili bir tip sayılmam. hele yeni girdiğim ortamlarda iyice dut yemiş bülbüle dönüyorum. muhabbet açmakta zorlanıyorum falan. belki de soğuk bir tip olmam mı onları itti bilemedim bak :/ politik görüş vs konuşulacak kıvamda bir ortam yok.

@pandispanya, sanırım durumu en makul şekilde özetleyen cevaplardan biri seninki oldu :))

@patiska, harem selam olayı yok diyebiliriz.

@emirkulu2, bu dedikodu muhabbeti enteresan hagaten. biz önce servisle bir noktaya geliyoruz sabah. ondan sonra ordan başka servisle işe geliyoruz. işte orada bu ve diğer birimden ablalar sürekli bir şeyler konuşuyorlar. neyse dahil olmak gibi derdim yok zaten tecrübeye güveniyorum :D
  • kuul  (16.01.15 08:47:55 ~ 09:00:51) 
sallama. tecrübe konuşuyo. onların kendi manyaklıkları vardır rahat dedikodu yapmak için seni uzaklaştırmışlardır. bi daha da sorma beraber gidelim diye, hiç gerek yok.

29 k
  • emirkulu2  (16.01.15 08:50:56) 
valla bilmeden bir şey demiş olabilirsin bence.

ama geldik gidiyoruz kadınları hala anlayamadık :P belki ortada bir şey yoktur. biri diğerini doldurmuş olabilir denildiği gibi. bunlar böyle örgüt gibiler. en iyisi erkeklerin bol olduğu yerde çalışmak abi. hiç böyle sorunlar çıkmıyor. girmeden önce ulan bir reklam ajansında çalışsam da şöyle 27 kadın 2,3 erkek olsak diye gaza gelirsin. bir bakmışsın öyle değil :D
  • secilmis uye  (16.01.15 08:58:40) 
şimdi öncelikle bu durum üzerinden cinsiyetçi fikirlerini kusanlara itibar etme. herhangi bir sorunu cinsiyet farkı üzerinden yorumlamak akılcı bir yaklaşım değil. ben kendi iş yerimde sırf kadın olduğum için müdürüm tarafından gönderilmek isteniyorum. sağda solda "kadınlarla çalışmak şöyle böyle yeeaa" diye anlatıyormuş. benim yaşadıklarımın sebebi de işte bu cinsiyetçi soytarılar.

senin sorununa gelince, biraz daha eğlenceli bir iş ortamı istedikleri için bir arada olmayı tercih ediyor olabilirler. sen de konuşkan değilsen seninle sıkılıyorlardır. bizim iş yerine sonradan gelen bir arkadaş, bizimle aynı odada olmasına ve yemeklere vs beraber gidiyor olmamıza rağmen hiç konuşmazdı. biz zorla muhabbete dahil ederdik. ilk başta çocuk bize çok ukala görünmüştü ama sonradan arkadaş olduk.

çok kafaya takma, zorla samimi olmaya çalışma. ara sıra kısa sohbetler, internette gördüğün komik şeyler, sabah işe gelirken başına gelen bir olayı paylaşman vs bunlar zamanla aranızda bir diyalog kurulmasına yardım edebilir.
  • sanxis  (16.01.15 09:18:27 ~ 09:19:59) 
40 yıllık kadınım ben bile halen kadınları anlayamıyorum :)

Sebebi herhangi bir şey olabilir ama sen kendin gibi olmaya devam et bence. Hiç kasma arkadaşım, rahat ol, özgüvenli ol. Seni ezmelerine fırsat verme. İşi bir an evvel öğrenmeye bak ve kafanı yorma bu lüzumsuz tiplerle.

Bunlar normal şeyler sayılabilir. Benim de başıma geldi vakti zamanında, ortak yönlerim çok azdı eski işyerimdeki çalışanlarla (bütün gece yerli dizi izleyip, ertesi gün kritiğini yapmıyordum mesela). Kendime özgü bir dünyam vardı.
  • old possum  (16.01.15 10:10:11) 
Seni efendi görmüşler.


  • arnold schwarzeneger  (16.01.15 10:12:55) 
sana memuriyet hayatında başarılar diliyorum öncelikle. kısa kısa önerilerim olacak.

• abartılı olmayacak şekilde saygılı ve nazik ol.
• neden 3-1 olarak oturduğunuzu sor. hesap sorar gibi değil, merak ettiğini senden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için sorduğunu belirt. verdikleri cevaba göre, davranışlarını ayarlarsın.
• o iş babalarının veya onların değil, bunu unutma. sorumlu olduğun kişiler onlar değil. onlar da senin gibi çalışan.
• o kurumda dört kişi çalışmıyorsunuz sonuç olarak, seni dışlamaları kimsesizlik sonucunu doğurmaz.
• işini en iyi şekilde öğren, her birimin işi ayrıdır. başka birimlerin işini de araştır.
• kurumu yazsaydın, çok daha iyi olurdu. vergi dairesi ise, değişik servislerin tümünde çalış. kendini çok iyi yetiştir.
• kamuda bir yumurtayı 8 kişi taşır. çoğu çalışıyor görünür, sen çalışan ol, kaybetmezsin.
• seni ezmelerine izin verme, dik başlı değil de, uyumlu ol.
• herkesi mutlu edemezsin, seni sevmek zorunda da değiller. aynı serviste olmanız yapışık olmanızı gerektirmiyor.
• ilk maaşını aldığında diğer servisler dahil, çikolata vs. dağıt. diğerleri de senin farkına varsın.

daha çok yazabilirim. bunlar şimdilik yeter. çalıştığın kurum ve birimi söylersen, daha çok yardımcı olabilirim.

kolay gelsin.

edit. kadınım, bunu söylemeyi unuttum. bir kadın olarak söylüyorum, kadınlarla çalışmak zor gerçekten.
  • oinone pe  (16.01.15 10:16:26 ~ 10:19:31) 
az ortama alış. hemen bağrına basmazlar adamı.


  • Alt4y  (16.01.15 10:23:17) 
onlara sormadan hepsine x hanım şeklinde hitap et. işyerinde en sevmediğim şey abi/abla hitapları. gerek yok o kadar samimi olmaya.

pandispanya'nın dediği gibi kendi düzenini kur, onlarla ilgilenme. muhtemelen sen kendi halinde davranınca bir süre sonra onlar yanaşacaktır, o zaman yeri gelir sorarsın ya da sormazsın niye böyle yerleştik diye. bazı kadınlar demiyorum, bazı insanlar garip oluyor. arkadaş olmak zorunda değilsin zaten onlarla.
  • pokerface  (16.01.15 10:25:46) 
ben olsam direkt sorarım kibar bir şekilde. ne oldu, gücendirecek bir şey mi yaptım? gibi sorarım.


  • r_u_h  (16.01.15 10:27:19) 
- öncelikle memuriyetin hayırlı olsun.
- işyerinde "abi" "abla" hitabı bence de hoş değil. "... hanım" , "... bey" demen daha iyi olur.
- kendini çok iyi yetiştir. işi en iyi bilen sen ol. bir süre sonra insanlar sana saygı duymaya başlarlar. onlar senin etrafında dolaşmaya başlar.
- daha önce söylenmiş ter/ağız kokusu, yağlı saç vs. sebepler seni toplum dışına itebilir. böyle bir durum yok ise hareketlerini gözden geçir. yersiz espiriler, patavatsız konuşmalar vs. olabilir. yada kadınlar kendi aralarında geyik muhabbeti yapıyorlardır. yemek tarifleri, pms tripleri vs. senin yanında rahat konuşamıyor olabilirler.
- bizde de var dışlanan 1-2 çalışan. odaya girdiğinde herkes bir bahane bulup dışarı kaçıyor. (geldi yine tipini .. durumu)
- bazı memurlar vardır. karakteri oturmuştur. işyerinde ağırlıkları vardır. herkesle ilişkileri belli bir mesafededir. genelde işyerinde kilit görevler (mutemet vs.) böyle tiplere verilir. işyerinde varsa öyle bir adam onu bul ve tanış. çok şey öğrenirsin.
  • corneillus  (16.01.15 10:43:22) 
Sekerim bunlar kucuk insanlarin kucuk dunyalarinda yasamis olduklari siradan malliklardan, sebepsiz yere neyin tribine giriyo dangalaklar, kisaca siktiret


  • balpolen  (16.01.15 11:09:55) 
öhöm, açılın ben geldim.

iki buçuk aydır yeni bir yerde çalışıyorum. ilk işim değil, yeterince tecrübem var.

biz 3 kişi aynı gün başladık, 2 kadın 1 erkek olarak. bizden sonra 4 kadın daha başladı işe; biri başlayalı bir hafta oluyor.

ofisteki kadınlar, her gün en az üç kez kahve molası verip dinlenme yerine gidiyorlar, giderken hepsi birbirini çağırıyor. biri karşımda (kübün öbür tarafı), diğeri solumda bu kadınların.

öğle yemeklerini, kahvaltıları falan geçtim, kahve içmeye giderken bile dil ucuyla bile olsa "sen de gel" demediler. ben yanlarına gittim, oturdum, sohbetlerine dahil oldum falan. ama ertesi gün yine bir şey değişmedi.

geçen hafta tiyatroya gitmiş bu kadınlar; kızlı erkekli. benimle bir başlayan erkek dahil, baya kalabalık bir grup. skype grupları falan var habire kıkırdaşıyorlar, gizli gizli konuşuyorlar.

sebebi neydi ki?

bugüne kadar bilmiyordum, pandispanyanın cevabı ile aydınlandım. işe başladığım günden beri çoğu öğle yemeğimi 3 adamla yiyorum, onlar çağırıyor çünkü bi.

onlar da olmadığında/çağırmadığında falan bi başıma oluyorum işte. şu an olduğum gibi.

sonuç olarak; bok yesin onlar. sen kuul olmaya devam et.

edit: ben de kadınım anlaşılmamışsa.
  • 111111  (16.01.15 11:39:01 ~ 15:34:12) 
@1111 ben yaşadığın durumun tam tersini yaşıyorum :) aynı dışarda bırakma durumunu erkekler bana uyguluyor. kadınlara özgü bir durum değil, karşı cinsle birlikte yaşamaya alışacak kadar görmemiş olanların sorunu bu - tabi ülkemizde de bunlardan çok fazla var.


  • pokerface  (16.01.15 14:10:29) 
Merak etme sorun yok aynı baskıya bende maruz kalıyorum. muhtemelen aramızdaki maaş farkından dolayı.

zaten yakında onlarda gruplaşır en az birisi sana yılan gibi sokulur tısssss...
  • dokuzonbeş  (16.01.15 14:25:41) 
bir anda hepsine hanım diye hitap etmeye başla, kendini geri çek ve yalnız oturmanın seni onlardan daha çok mutlu ettiğini hissettirmeye çalış. Onlar biraz kıllansınlar. Nasıl olsa seni merak edip ağzından laf almaya çalışacaklar. O zaman zamanla herşeyi anlarsın.


  • laranja  (16.01.15 14:27:32) 
allahım ne taktikler duyuyorum klşişlkjh

herkeşe çok teşekkürler tüm taktikleri kombinleyip abandone edicem hepsini.

geliyorum ulan !! :D :D
  • kuul  (16.01.15 23:32:24 ~ 17.01.15 01:32:12) 
valla bunlara alış,

ben örtmenim, bizim branş 16 kişi, 10 hoca hatun. seçmece gelmişler, biriyle normal sağlam muhabbetim var, normal insan yani. diğerlerinden biri selam verirsen alır, görürse selam verir o kadar. diğer hepsi, selam versen karşılık vermez, selam vermezler. topluluk içinde seslensen, öyle mal gibi ortada lafınla bırakırlar seni.

bi de kasma kendini. kendin takıl, birlikte hareket etme, ekip olma falan dürtüsüne girme. kafana göre takıl.

kadın düşmanlığından değil, denk geliyo işte. sana da denk gelmiş:)

hele ki memuriyette statü farkı falan yok, bu yeni, bu tıfıl psikolojilerine girmelerine izin verme. şu an onu yapıyorlar sana.

bak mesela, devlet memuriyetinde ilk yılım olduğu için, stajyer görünüyorum (ama pratikte 30 yıllık hocayla iş tanımında hiç bir fark yok) eee stajyer, şu işi de sen yapcan artık dedi (beniim işim değil), salı günlerim boş, eve temizliğe de geleyim mi? dedim. :) bunun gibi davalar işte. onlara mecburmuşsun, çırakmışsın gibi hissettirme yeter, olay düzelir.
  • wilhelmwasmuss  (16.01.15 23:37:36 ~ 23:52:12) 
boşver sallama.ama neden ayrı takıldığınızı sorma sakın.aradaki buzlar daha da büyür.sallama işine bak.onlar aralarında tartışır bir kaç aya.birbirlerini kötülemeye senin yanına gelirler.üç dört bayan bi odada illa tartışır.


  • somali carsi alayina karsi  (17.01.15 20:36:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.