[]

Kokan arkadaşa çözüm?

ya iş yerine yeni bi mühendis aldılar, ilgilen dediler bana da öğreteyim falan diye işte ama sabahtan beri ter kokusundan ölmek üzereyim, bir şey de denmiyor. oturduğum yerden airwick sıka sıka bitirdim kutuyu, 8 kere balkona çıktım. tamam sen yap işte diyorum yapamıyor, mecbur yanına oturmak zorunda kalıyorum, oturduğum yerden bile geliyor koku, (yan masada kendisi de). vay bana bi çare panpalar, ben kendi üstümdeki mühendise söyledim ne diyelim dedi adam da haklı, napılır yahu buna. (bu arada bir günlük bir şey değil her gün aynı adam, daha geçen gün terle karışık yemek kokuyordu =((((( ) öliciiimmmmm :(((((




 
çok zor valla böyle şeyler söylenmesi ama çaktırmadan masasına kibar bir şekilde açıklayıcı bir not bıraksanız? kim olduğunuzu tahmin edemez hem?


  • dessy  (05.07.12 17:48:39 ~ 17:49:03) 
bizde yaşamıştık böyle bir sorun. en iyisi kenara çekip açıkça konuşmak.

bu arada bu mühendis makine mühendisi mi ?
  • readmymind  (05.07.12 17:49:47 ~ 17:51:04) 
biz ancak işten ayrıldığında kurtulabilmiştik, kendisi bunu bilmeden ve dikkat etmeden, sizin kendi çabalarınızla kurtulmanızın mümkün olduğunu sanmıyorum.


  • hypathia  (05.07.12 17:50:04) 
sabah o gelmeden masasına roll on koy.

ya da açık açık söyle. ama yanlış anlamaması için önden kısa bi konuşma yap.
  • el magico  (05.07.12 17:50:21) 
ayni durum bende de var. iyi bir oneri gelse de uygulasam. buram buram ter kokuyor adam!


  • Jaaaccckk  (05.07.12 17:52:47) 
''şu sıcaklarda 2 ayda bir duş almak bile yetmiyor bazen'' de.


  • Laplace  (05.07.12 17:52:56) 
yahu bunların hiç birisi denmez :(((( @want2die sen bu aralar çalışmıyordun gel bi 1 hafta çalış bizim ofiste panpa nolursun. hiç de umrunda değil arkadaş insan bi kendini koklar, şimdilik sadece kendinin yanında sağı solu kokluyorum alla alla falan diyip sağa sola kafamı çeviriyorum da yok hocu anlamıyor.


  • ekaterina  (05.07.12 17:56:04) 
  • yilmazyildirim  (05.07.12 17:57:37) 
direk söyle. alıncak bişey yok.


  • cha  (05.07.12 17:58:18) 
sende kok. onun kokusunu almazsın. ve ya onun kokusunu alıyorsan mantıken o da senin kokunu alır kendine gelir belki. kısasa kısas.


  • LoRdS31  (05.07.12 17:58:58) 
ik'ya söyle herkese mail atsın. yaz aylarında her gün yıkanmanızı, işe gelirken deodorant ıvır zıvırları üzerinize boca etmenizi, dermotolojik problemi olanların doktura danışmasını rica eder, önemle duyrurur, okumayanları kapı dışarı ederiz yazsınlar. olay çözülür. hem genel bilgilendirme olur.
işe yeni giren elemanlara ik böyle uyarı yapar aslında. ik yoksa sözü geçen abi/abla departman bazında yollasın maili.

  • thebug  (05.07.12 17:59:49) 
odaya parfüm sık.


  • sofrabezi  (05.07.12 18:00:17) 
yaşça büyük bir abiyle öğlen yemeane çıkartın orada o onu söylesin.

ya da bir erkek çalışan gelsin ofisteki kızları çekiştirirkene laf arasında söyleyiversien " kötü kokuyon olm bayaa. böyle yaparsan kızlar vermez " desin.

bizde de var bunun versiyonunudan 6 yıldır falan eleman bizde. kaç kez dedik olmyor. herif ayı gibi ve çok terliyor.alıştık artık. araba seyahetlerinde falan camı açıyom böyle.
  • wessago  (05.07.12 18:02:29 ~ 18:03:24) 
insana kendisi kokmaz hacı. o mühendis arkadaşın burunları artık o kokuyu duymuyor.o yüzden dışarıdan başka birisi söylemedikçe de anlamaz.

hatta bizim kokan arkadaşın olduğu odaya girdiğimizde, kokuya dayanamayan bir arkadaş burası çok pis kokuyor demişti ve kokan arkadaşta cevap olarak, evet senin çoraplar çok pis kokuyor demişti. bizde susmuştuk amk.
  • readmymind  (05.07.12 18:05:21) 
eğer iş hayatında da yeniyse açık açık konuşun. "müşteri karşısına çıkacaksın ileride", "patron kıl kapar" filan diyin. ama adamın kokusundan bahsederken suçu kişisel hijyene fazla yüklemeyin. "genç adamsın kendine bak" diye filan verin gazı.

ben ilk işe girdiğim zamanlar şefim açık açık fazla sarkastik konuştuğumu, milletin ironiden anlamayacağını kiminle nasıl konuşacağıma dikkat etmemi filan söylemişti. hiç öyle alınmıyor insan.
  • homo sapiens gotgobekus  (05.07.12 18:06:17) 
bizim yurtta vardı bu sene okula başlayan biri düştü bizim odaya ne desek anlamıyo kapıyı pencereyi açın ceryan yapsın filan diye bağırıyodum odaya girdiğinde ama anlamıyodu 2 ay kadar odamızda kaldı ve banyoya gittiğine tanık olmadım sabahları şampuan falan olmadan saçlarına krem sürmek için ıslatıyodu sadece allahın leşi sonra attık odadan ama diyeceğim o ki bunlar anlamıyo laf vurmayı falan,kendileri almıyo kokuyu sanırım biz attırdık kurtulduk ama sen direk söylemelisin sanırım yada en fazla sıcakları falan kullan "hava çok terletmiyomu ya leş gibi olduk gibi" şeyler ama bilemedim allah sabır versin sıcak havada çekilecek dert değil.


  • bunumu demek istedin  (05.07.12 18:12:57) 
bi vantilatör falan alsanız. söylenmez de öyle direk :/


  • c1b2k3  (05.07.12 18:13:43) 
@thebug'ın söylediği olabilir. Ama bu durumu umarım çok kişi bilmiyordur umarım. Yani adam şimdi alay konusu olmasın bütün şirkette.

Direk konuşup söyleyeceksen de şöyle bir yol izleyebilirsin;

- Ya benim burnum aşırı hassas, mesela metrobüse filan binemiyorum pek kokudan.
- Sanırım senden gelen koku alıyorum ve rahatsız ediyor benim bu durumumdan dolayı.
- Benim bir kuzende de vardı bu, biliyorum bazı insanların kokusu ağır oluyor. Hatta kuzenim X duş jelini ve Y deodorantı kullanıyordu ve her gün duş alıyordu sırf bundan dolayı, işe yaramıştı. (X ve Y'yi ciddi ciddi araştır. Duyuru'ya sor gerekirse)
- Yani biraz dikkat edersen çok sevineceğim. İşte fazla dikkat ediyorum böyle şeylere.

Gibi cümleler kur. Ilımlı yaklaşıp utangaç davranırsan darılmaz umarım. Konuşmayı da mesai sonuna yap ki o gün tekrar göz göze gelmeyin, ikiniz de utanabilirsiniz. Hatta cuma günü, mesai bitişinde konuş ki hafta sonu deodorantı filan alma şansı olsun.

Ağız kokusu (yemek kokusu) devam ederse, yanında mentollü sakız bulundur ve ikram et yemeklerden sonra.
  • long live rock n roll  (05.07.12 18:14:08) 
Nasıl söylenmez abi ya. 1 gün, 2 gün söylenmez. 3. gün abi deodorantı değiş istersen diye yavşanır. Çekilir mi be.


  • daddy  (05.07.12 18:18:23) 
oda kokusu al bence o varken üff ya falan diye tribe gir sık o tarafa doğru alttan mesajlar vercen madem söyleyemiyosun:) belki üzerine alınır.


  • strangerinhere  (05.07.12 18:20:01) 
@thebug iyi güzel demişsin ama küçük bir ofiste çalışıyorum, toplamda 5 kişiyiz zaten, ik falan yok.

@sofrabezi, odaya parfüm kesinlikle çözüm değil bugün bir kutu airwick bitti resmen.

@strangerinhere alınmıyor yaa, sağa sola kafamı çevirmekten boynum kopacaktı bugün.

@want2die peynirli :D

@c1b2k3 klima aldırdık yeni de, kapalı ortamda onun da etkisi yok yani.

@want2die ve nasıl söylenmez abiciler sağolsun iyi gaz aldım, çıkmadan patrona söyledim hallederiz dedi bakalım şimdi o düşünsün :D
  • ekaterina  (05.07.12 18:24:50 ~ 18:25:20) 
"Ya arkadaşlar odada çok ağır bir koku var,camı açalım,havalandıralım" gibi sözlerle alttan mesaj vermek +1


  • michael jackson  (05.07.12 18:25:55) 
adam bu yaşına kadar koktuğunun mutlaka farkına varmıştır ya da birisi mutlaka ona bunu hissettirmiştir eşek değil ya. ha eğer binde bir ihtimalle kendisini mis olarak zannediyorsa biri onu uyarmalı.


  • abartakus  (05.07.12 18:27:45) 
bizde aynı problem vardı. o arkadaşın patronuna söyledik. patron tamam ben kibarca hallederim dedi. sonra ne mi oldu:

e: eleman
p: patron.
e, p.nin odasına girmiştir, p ardından girer, odayı koklar:

p: snıff snıfff burda çok kötü bir koku var, çok kötü kokuyor burası ya bu ne
e: ben şimdi girdim valla p bey.
p: yok yok herhalde gömleğinden geliyor bu koku. yıkamıyor musun sen gömleğini?
e: yıkıyorum da.. bla bla

böylece patronun gerçekten böyle kibarlıkla(!) konuyu halletmesi üzerine sorun bir iki hafta kadar çözüldü. ama huylu huyundan vazgeçmiyor, söyleyeyim.
  • vejeteryan vampir  (05.07.12 18:48:19 ~ 19:04:57) 
Tuzlayın.


  • degisim90  (05.07.12 18:49:48) 
şirkette yeni ve şimdilik senin sorumluluğunda olması, seni en yakını haline getiriyor. böyle bir sorunu da senden duyması bence en iyisi olur. patronun tavrı kırıcı olabilir ve tüm gün senin yanında duran bir elemanın motivasyonu senin de huzurunu etkiler.
bence en mantıklısı; "durum ciddi olmasa uyarmak istemezdim ama hem diğer çalışanlara, hem de müşterilere karşı sorumluluklarımız gereği kişisel hijyenimize dikkat etmemiz lazım. başkası seni uyarmadan önce ben söyleyeyim istedim bıdıbıdıbıdı.." gibi bir konuşma yapman olacaktır. hem böylece gelecekte de sana saygı duyacak, söylediklerini önemseyecektir.

  • jonathan livingston  (05.07.12 19:26:45) 
şöyle keskin bi parfüm al, arkasından enseye boşalt hepsini, sonra hiçbir şey yokmuş gibi gidip otur.


  • mtrsykl  (05.07.12 19:34:43) 
hamama gidin beraber.
erkek misin bağyan mı ?

  • madman  (07.07.12 17:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.