[]

Oyun oynarken mide bulanması, baş dönmesi

Geçen sene bi oyun konsolu aldım, pandemi ile birlikte güzel güzel oyunlar oynarım diye hayal ediyordum ama hiç öyle olmadı.

pes, fifa ve araba yarışı oyunları dışında hiçbir oyunu oynayamıyorum. anında midem bulanıyor, başım dönüyor, kusma hissi geliyor. baktım ekşide bile başlığı varmış bu durumun "fps oynarken midenin bulanması" diye sayfalarca entry var, çok kişi muzdarip.

bunun bir çözümü falan yok mudur ya ben de call of duty oynamak istiyorum, korku oyunları oynamak istiyorum, battlefield oynamak istiyorum :/

oyun videolarını izlerken bu kadar olmuyor ama kendim oynadığımda çok daha fazla oluyor.

 
bende de oluyor ama surekli degil. bazen saatlerce oynadigim oluyor sabahtan aksama ya da aksamdan sabaha kadar ama bir sey olmuyor. bazen de actiktan hemen sonra bi bulanti ve bas donmesi hali oluyor. oyle olunca kapatiyorum o gin hic acmiyorum mesela. ertesi gun actigimda bir seyim kalmamis oluyor. surekli olan bir sey degilse boyle deneyebilirsin.


  • in vino veritas  (02.02.21 12:51:42) 
bilgisayarda da oyun oynamadınız mı hiç? bilgisayarda oynarken böyle bir problem olmadı mı?

televizyonunuzun renk ayarlarını kurcalayarak deneyin, kontrast düşürün, parlaklığı bir iki tık azaltın.
  • uuth  (02.02.21 12:56:33) 
Gözünüz bozuk olabilir mi? bir baktırın belki bununla alakalı olabilir.


  • veritaslibertas  (02.02.21 13:07:42) 
Çok çok önceden bilgisayarda doom 2 oynarken oluyordu. Baş dönmesi olmuyordu sanırım sadece mide bulantısı oluyordu. Tahminimce otobüsteki mide bulantısıyla aynı sebepten olmalı. Biz sabit duruken otobüs hareket ettiğinde beynimiz bunu doğru şekilde algılayamıyor otobüs giderken onu da sabit olarak çevreyi değişken olarak görüyoruz. Oyun oynarkende bir yerde geziyorsun ama aslında sabitsin.


  • rapisa  (02.02.21 13:26:18) 
Ortaokulda internet kafede fps oyunları oynarken fazlasıyla yaşıyordum bu durumu. Kalkıp kustuğu biliyorum. Ancak şu an böyle bir durum yaşamıyorum. Kendiliğinden geçti. Belki de kendi bilgisayarımlar internet kafedeki bilgisayarların farkından olabilir. Tavsiyem dönüş hassaslığını olabildiğince düşük tutun.


  • TerleyenBalik  (02.02.21 13:31:40) 
Bende geçilemeyen bölümlerde oluyor. Ya da çok fazla aynı şarkıyı dinlediğimde.

Örneğin call of duty’nin helikopter bölümünü geçmek için belki 20 kez çöl bölümünü oynadım. Kusma hissi ve aşırı terleme yaptı. Hırs işte.
Bir de kendi isteğimle değil de başkasının arabasında aynı şarkılara (serdar ortaç) maruz kalmıştım, çekindiğim için kapat da diyemedim. Yine aynı kusma hissi ateş ve aşırı terleme.
  • Unde bach canim  (02.02.21 13:32:52 ~ 13:34:01) 
3d algısıyla ilgili o sanıyorum. Benim normal bakabildiğim bir şeye "ay kamera dönünce içim garip oluyor" diyen duydum.

Bazı oyunlarda field of view gibi bi ayar olabiliyordu görüş açısını daraltıyor vs. Temel olarak kullanılan derinlik/sanal lensle ilgili bence. Biraz geniş açı olup en ufak harekette kamera çok hareket etmiş gibi olunca bazılarının beyni kaldırmıyor. (3d film izlerken midesi bulananlar da var)
  • nhk ni youkosu  (02.02.21 13:34:43) 
FOV ayarlarınızı iyi yapın. Tv parlaklığını iyi ayarlayın muhtemelen çözülür.


  • bahoho  (02.02.21 14:05:09) 
yaş kaç? yaş ilerledikçe bu tip şeyler olabiliyor.


  • nuisance  (02.02.21 14:26:46) 
Yas 30. Konsol alana kadar 10 yildir oyun oynamamistim ama hatirladigim eskiden pc'de oynarken de az da olsa yasiyordum. Ama bu kadar siddetli degildi. Oyunlari hep sabit grafik ayarlariyla oynuyordum, duzeltme yapmak hic aklima gelmedi bir de onlari degistirip deneyeyim.


  • akatreil  (02.02.21 17:30:31) 
hocam 30 yaş az değil, normal bence.
15 yaşındaki gibi olmuyor.

  • nuisance  (02.02.21 21:05:27) 
Çocukluğumu hatırlıyorum da gta vice city oynamak için internet cafelerden çıkmazdım. Çıktığımda baş ağrısı çekerdim ve terlemiş halde olurdum. Geçenlerde indirdim aynı oyunu halen aynıyım. Pek değişmiyor bu sanırım. Cs 1.6 bile oynayamıyorum.


  • heathen  (02.02.21 21:34:54) 
ps konsol açılırken girişte ufak puntoyla, adamı hasta eder yazıyor zaten, normal, geçmiş olsun


  • esref  (02.02.21 22:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.