[]

Sürücüyü Güvenle Kaldır

Usb diskleri bilgisayardan çıkarırken pat diye çekmeyip, önce taskbarda ki donanımı güvenle kaldır ikonuna tıkladıktan sonra çıkarmamız gerektiği aksi takdirde usb diskimizin zarar görebileceği söylenir.

Usb disk takınca taskbarda saatin orda donamımı kaldır dalgası çıkıyor fakat fotoğraf makinası yahut mp3 player bağladığımda öyle bişi çıkmıyor taskbarda. E o zaman bende çekerek çıkarmak zorunda kalıyorum. Fakat tırmıyorda değilim bişi olcak diye.

Böyle taskbarda o dalganın çıkmadığı durumlarda nasıl çıkartmak gerekir?

 
fotograf makinasi kapaliyken cikarilirsa bir zarar olusacagini dusunmuyorum.


  • ravioli  (22.09.07 22:43:18) 
Sandisk Titanium flash memory'nin kılavuzunda XP öncesi Windows sürümleri için donanımı güvenle kaldırı mutlaka kullanın yazıyor. XP ve sonrası için kullanılıp kullanılmaması farketmiyormuş, sadece veri yazarken/okurken çekmemek lazımmış. Muhtemelen tüm memory'lerde böyledir...


  • crown  (22.09.07 22:43:49) 
arkadaslarla dosya alısverisi birde uni. lab.ı sayesinde kullanmadıgım marka flaşdisk kalmadı nerdeyse. o an dosya transferi yoksa zarar gormuyor, dosya transferi varken de cıkardık 10'larca kez birşey olmadı. win98de yok bu zımbırtı hergun takıp cıkarıyorum yine birşey olmadı. içinde u3 varsa devamlı mesgul ediyor aleti. sadece bunlarda once iptal ediyorum onu da u3'ün içinden yapıyorum xp'ye gerek kalmıyor.


  • sourlemonade  (22.09.07 23:11:15) 
sirf bu yuzden sigortasi yanmis 60gb'lik bir usb harddiskim vardi benim. ondan beri donanimi guvenle kaldiririm, hatta guvenle kalkmamakta israr ederse bilgisayari kapatip oyle cikaririm (o derece tirstim).

taskbarda o simge cikmiyorsa bilgisayarim'a girip sozkonusu device'a sag tiklayin, orada "cikar" diye bir sey olmasi lazim.
  • gxix  (22.09.07 23:34:39) 
O sağ klikleyip çıkart şeyi (eject) usb stick de oluyor da fotoğraf mak. ve mp3 playerda olmuyor hiç bir yerde. Zaten o yüzden tırsıyorum.


  • 3200  (23.09.07 00:07:11) 
Ben eject olayını hiç kullanmadım. Bir sorunda yaşamadım. Mp3 player ve flash disk kullanırım senelerdir. Ailemde kullananlarda vardır xp de sorun yaşamadık hiç


  • sanio  (23.09.07 01:02:04) 
öncelikle şunu söyleyeyim: "sorun yaşamadık" diye bir referans olmaz bu tür ürünlerde. adamınki bozulmaz, sen 10 kere tak çıkar yaparsın elinde kalır. nice aletler kalıyor insanların elinde. onu bir kabul edelim.

usb disklerde zaten ibare çıkıyor da foto makinesi türü şeylerde makineyi kapattığınızda zaten aktarım kesilmiş oluyor. bir bağlantı kalmıyor bilgisayarla. ben mesela fotoğraf makinasını taktığımda donanımı güvenle kaldır ibaresi çıkıyor ama aktarımı tamamlayıp makineyi kapattığımda donanımı kaldır ibaresi kayboluyor kendiliğinden.
  • cha  (23.09.07 02:52:26) 
aygıt yönetisinde söz konusu aygıtın özelliklerinde "ilkeler" diye bir seçenek olması lazım ordan çabuk uzaklaştırma hede hödöyü seçerseniz (ki her zaman seçtirmiyor ya) "çotank" diye çıkarabilirsiniz usb aygıtları.


  • kofteburger  (23.09.07 03:09:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.