[]

avrupa'dan iphone almak

merhabalar,

apple türkiye zammından sonra türkiye'den telefon almak saçma olacak. acaba almanya veya ispanya'dan iphone 8 alsam vergi iadesini alabilir miyim? Global Blue noktalarına mı gitmem gerekiyor?

Türkiye'de sanırım garantisi geçmiyor ama global dedikleri sürümlerden mi almam gerekiyor.

Teşekkürler.

 
almanya'dan aralık ayında arkadaşım bana aldı iphone.

apple store'da söylüyorsun onlar sana belge vs veriyorlar. onunla hava alanından vergi iadesini alabilirsin ya da dediğin gibi global blue noktalarından alabilrsin.

türkiye'de garantisi aslında geçiyor. sadece apple store'larda geçmiyor. tron gibi premium seller'larda geçiyor garantisi.

hangi iphone 8 sürümünü alman gerektiğini bilmiyorum. onu bilenler yazar birazdan. türkiye'de satılan sürümden alman gerek ama istersen google'da bakabilirsin.

ek olarak nacizane tavsiyem, 8 değil 8 plus al.
  • washe  (23.07.18 10:46:45) 
global blue'ya gitmen gerekmiyor. beşiktaştaki adrese gerekli evrakları kargo ile gönderiyorsun. global blue'ya mail at ilgili evrakların listesini yazarlar.

pasaport fotokopisi, global blue formu, faturanın aslı vs vs

satın alırken vergi iadesi alacağını vs anlatman lazım satın aldığın yere. artık çıkış yerine göre de (havayolu, karayolu, denizyolu) sınır noktasında onaylatman gerekiyor.

aldıkları verginin bir bölümünü kesiyor global blue. tamamını alamıyorsun yani. benim 100 eur iade alacağım yerde 73 eur göndermişlerdi hesabıma. %25-30 eksiğini düşün yani.
  • canercuxy  (23.07.18 11:31:06) 
İspanya ve Fransa'dan aldım daha önce birden fazla.
Apple Store'dan alışverişi yaparken tax free belgesi hazırlamalarını istiyorum. Pasaport numaramı soruyorlar. Bir belge veriyorlar.
İspanya'da global blue'nun barcelona ve madrid'te şehir merkezinde ofislerine gidiyorum. %12 vergi iadesi yapıyorlar (bu iki ülkede de aynı oranları aldım. detaylı bilgi ve oranı global blue sitesinden bulabilirsin.). Diyelim bin euro alışveriş yapıldıysa 120 EUR iade ediyor. Tabi içinde bir kaç parça komisyon daha alıyor. Peşin ödedikleri için vs. Dilersen kredi kartına da iade ediyorlar ama peşin almak daha mantıklı. Birde zarf veriyorlar. Havalinanında gümrük kontrolü yaptırıyorsun ve mağazada verilen duty free belgesine kaşe vuruyorlar. kaşeli belgeyi ve diğer istenen belgeyi, zarfa koyup havalimanında posta kutusuna bırakıyorsun. bu kadar.
fransa'da lyon'da şehir merkezinde değil, havalinanında global blue yetkilisi bir exchange ofisinde yaptırdım aynı işlemleri.
garanti konusu ise washe +1
  • cliquot  (23.07.18 14:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.