[]

Kendi kendine evi süpüren supurgeler

Bunlardan alıp kullanan var mı? Yeni modelleri varmış, hem siliyor hem de süpürüyor. Yurtdisinda kullanımı baya yaygın ama Türkiye'de kullanan hiç görmedim. Performansı nasıldır? Dün akşamdan beri videolarını izliyoruz, çok mantıklı geldi. Sonuçta ben her gün evi supurup silemiyorum. Evden çıkmadan bunu ayarlasam her gün silse süpürse çok güzel olur gibi. Haftada bir de ben onun giremedigi yerleri supurup silerim. Muthiş zaman kazandırır bana ama düzgün süpürür mu, emin olamıyorum.

İyi bir elekttık süpürgesi alacaktım, bunu görünce kararsız kaldım. Ne dersiniz? Bu süpürgelerden mi alsam yoksa klasik süpürge alıp riske girmesem mi?


 
Arkadaşım kullanıyor amerikadan alıp getirdiler, onlarınki silmiyor ama süpürüyor ve çok memnunlar. Bi de evde kedi köpek varsa çok iyi oluyor, o tüyleri baya iyi topluyor. Toza pek faydası yok sanki onlarınkinin varsa da minimaldir ama yere düşen şeyleri ve köpek tüyünü toplaması yetiyor.


  • ekaterina  (04.08.17 13:03:47) 
ben de alcam onlardan ama 3500 tl benim beğendiğim modeli :(
hem süpürüp hem silini görmedim yalnız. benim baktığım sadece süpüren.
viledanın sanırım silen bişeyi varmış, bi arkadaş bişeyin yanında eşantiyon olarak almışlardı. kendi kendine siliyo güzel ama çok ağır lekeleri temizlemiyo diyordu. tabi onlarınki dandik bişey. öyle şarjı bitince gitsin istasyona, takla atınca düzelsin falan gibi özelliği yoktu. 3-4 yıl öncenin parasıyla 50 liralık bişeyin yanında verilmiş işte.

bir de silenlerin bezleri özel sonuçta, aletin kendisi kadar bezine de para vermek lazım.
  • halanne  (04.08.17 13:06:42) 
Veritas, o duyuruların en güncelı 2016 ağustos, malum bir senede yeni modeller çıkabiliyor :)

Ekaterina, halanne, aynen ben de amerika'dan getirtecegim alırsam ve son modellerde silme opsiyonu da eklenmiş sanırım. Bazısı supurup hemen ardından siliyor bazısı her yeri supurdukten sonra ayarlayınça siliyor. Gelecek ay büyük ihtimalle kedi gelecek eve, biraz da o yüzden istiyorum aslında.
  • fraise  (04.08.17 13:14:13 ~ 13:14:41) 
yabancilarda bizdeki gibi hali kilim olayi olmadigindan daha iyi. 5 santim kabarik merinos hali uzerinde cok verimli olmuyor o alerler.


  • icim urperiyor  (04.08.17 13:47:05) 
Silen makinalarla süpüren makinalar ayrı. En azından irobot'ta öyle. Roomba'lar süpürme için, Braava'lar silme için. Belki diğer firmalarda ikisini bir yapan vardır.

Normalde yerler ve normal halılar için çok başarılı olduğunu söylüyorlar ama numarası düşük olan modeller mpbilya bacaklarına, komodin (komidin?) gibi yerlere pat küt çarpma özelliğine sahipmiş. O yüzden yüksek modelleri öneriyorlar. Onlar engel görüp yavaşlama özelliğine sahipmiş.

Normal olmayan halıdan kastım da bu "shaggy" türü, kabarık tüylü halılar. Onlarda çok işe yaramadığını söylüyorlar. Alt modeller halıya çıkamıyormuş, üst modeller halıya çıkabiliyormuş ama "shaggy" halıları çok iyi temizlemediğini söylüyorlar.

Bunun dışında normal zeminde harikalar yaratıyormuş, yatak altlarında çok işe yarıyorlarmış özellikle, benim de hayalim bunlardan bir tane.
  • aychovsky  (04.08.17 13:56:22 ~ 13:58:28) 
senin detaylı temizliğin kadar olmaz ama genel olarak tozu alıyorlar.

xiaomi'nin süpürgesine bak kesinlikle, fiyatına göre çok çok iyi diyorlar.
  • mattiadestro  (04.08.17 13:57:55) 
Ben zaten yazın halıları komple kaldırıyorum (Mersinli bir aileye sahip olmanın getirdiği genler sağolsun :p), toza alerjim olduğu için de evdeki tüm halılar şu yeni çıkan tüysüz halılardan ve her yer hali değil. Minimum şekilde kullandık. Bir tek salondaki halim normal hali ki o da kısa tüylü. Bu durumda kullanımda çok sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.

Ya şimdi bir daha sordum erkek arkadaşıma 'evet silip hem süpürenler var, bir tık daha pahalı ama onlar' dedi. Videosunu izledim çünkü :)
  • fraise  (04.08.17 14:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.