[]

iRobot Roomba 560 temizlik robotu

yakın zamanda bu aletten almayı planlıyorum bir tane.
gördüğüm kadarıyla en güncel 560 serisi var, www.youtube.com adresinde izlenebilir.
Sanırım amazon'dan sipariş edeceğim ama çok da emin değilim bazı konularda. Bilen eden varsa danışmak istedim. Başka yerlerden de sipariş edebiliyorsam bilenler belirtirse bundan çok memnun kalırım.

Amazondan hep kitap sipariş ettim çok net bu tür donanımsal şeylerle ilgili nasıl bir olay söz konusu bilmiyorum. $400 gibi bir fiyatı var, acaba amazon'dan böyle bir sipariş gelir mi? amazon linki de şu sanırım: www.amazon.com

bir de kafama takılan soru şu, temizlenmesi nasıl oluyor biliyor musunuz? Yani mesela toz haznesi ne şekilde, toz torbası almak gerekiyor mu düzenli olarak. gerekiyorsa nereden nasıl bulunur?

bozulursa servis garanti maranti işleri nası olacak. Ya da kolay bozuluyor mu, taş gibi alet midir? nedir ne değildir?

 
Youtube da kullanan birinin yorumunu sizinle paylaşayaım..

"Wow !Roomba works great! I've had it amost 2 years and no problems (well it's side brush fell off had to buy a new one) It's great!

The only thing I would suggest is to have some sort of tone or beep noise so you can find it when it dies. Sometimes it's hours before I can find it. It gets stuck in the strangest places!

The best thing it goes under the bed. You know what a dust catcher that place is! "

herhalde bu sorularınıza biraz yanıt verebilmiştir.

Tabi nasıl temizlenir kısmını ben de bilmiyorum ama
(bkz: http://urun.gittigidiyor.com/iRobot-Roomba-560-Akilli-Supurge_W0QQidZZ14128118)

giderseniz üst kısımda satışı devam etmekte olan diğer roombaları göreceksiniz.Onların satıcılarına soru sorduğunuzda her türlü bilgiyi size verirler diye düşünüyorum.
  • afush  (28.05.09 13:11:36 ~ 13:14:18) 
Amazon bu ürünü Türkiye'ye göndermeyecektir. Gönderse de gümrüğe takılacaktır. Uğraşırsınız yani çok fazla.


  • ozdek  (28.05.09 13:13:12) 
Bende farkli modelleri var. En dandik serisini kendim kullaniyorum bi ust modelini annemlere almistim bu modelide(ya da 530) ev hediyesi aldim.

Oncelikle fiyat arama motorlarinda bir kiyaslama yapmani tavsiye ederim. Amazon genelde guzel fiyatlar sunuyor ama bazen indirimler olabiliyor baska yerlerde. (google product search mesala) www.overstock.com
Turkiyeye gondericek birilerini bulman biraz zor ebay'den belki cikabilir ama.

Roomba kesinlikle tavsiye edecegim bir alet. Ama 400 dolar deger mi bilmiyorum. Ev cok buyuk degilse standart modellerde gayet is goruyor. Sadece sarj cabuk bitiyor ve yavas sarj oluyor.

Aletin arkasi (pasta dilimi gibi dusunursen 100 derecelik bir bolge) cekince cikiyor. Toz haznesi burada. Torbasi yok. Filtre var haznenin ustunde ama ben 1 senedir hic degismedim arada bir yikiyorum. Onun haricinde altta donen fircasi var asil temizligi o yapiyor. Kenarindaki kucuk beyaz firca ile kenarlardaki pislikleri onune aliyor sonra digeri ile temizliyor. Asil firca baya bir sac vesaire toparliyor ama temizleme zimbirtisi ile cok zor olmuyor temizlemek.

En buyuk sorun bunlarin abd'den gelen adaptorlerinin 110 volt ile calismasi. Ve ucunu basit 220-110 volt cevirici taktiginizda sorun yaratmasi. Kilavuzunda ozellikle belirtmisler 220-110 cevirici ile kullanmayin diye. Tabii ben kullandim ve adaptor biraz yandi. Sonra internetten arattim adaptorun icinde degismesi gereken bir kapasitor varmis. Onu degistirttim (adaptor de yanmamis sigortasi atmis) ve suan sorunsuz calisiyor.
  • badseed  (28.05.09 17:32:32) 
Son kismini atlamisim. Genel olarak saglam bir alet denebilir ama sorun cikarabiliyor. Saginda solunda baya bi alici oldugundan bu alicilara birsey olursa alet manyiyor. Arkadaslarin tekerindeki alicada birsey var surekli geri gitmeye calisiyor mesala. Icini acip temizlemek gerek muhtemelen.


  • badseed  (28.05.09 17:36:22) 
@ozdek > "Amazon bu ürünü Türkiye'ye göndermeyecektir. Gönderse de gümrüğe takılacaktır. Uğraşırsınız yani çok fazla."

bunu daha once benzer bir durumda basina geldigi icin mi biliyorsun? Yoksa tahmin midir? Kitap gelirken kolilerce bir sorun olmazken bunda olmasinin sebebi elektronik alet olmasi midir?


@badseed
kafamdaki sorunlari cozdugun icin cok tesekkur ederim, 560 almak istememin sebebi tamamen usengeclik. Saat 10'da ben evden cikinca alet temizlesin istiyorum. Digerlerinde yoktu sanirim, yoksa var mi bu ozellik? Sen ne sekilde almistin bu arada?

@afush gittigidiyor'dan almak cok mantikli gelmedi shipping dahil amazon'dan 700 tl gibi bir fiyata denk geliyor, en az 200 kardayim gibi bir durum soz konusu, ama ozdek'in dedigi gibi bir gumruk problemi olacaksa ugrasmaktansa keske 200 lira daha verseymisim diyebilirim belki de...
  • 4ever  (28.05.09 22:15:34) 
Elektronik oldugu icin Amazon'un gonderecegini sanmiyorum. Sadece kitap cd dvd gonderiyor olmasi lazim. Yanliz gonderecek bir yer bulursan ve bayram yilbasi gibi bir tarihe getirirsen gumruge takilmama ihtimali var.

Asil soruya gelirsek programlama ozelligi sanirim o modellerde var. Birde sarj aletine kendi geri donup sarj oluyor isi bitince. Ama buyuk evlerde bulamayabilir sarj aletinin yerini. Birde virtual wall geliyor bu modelle. Programlama ozelligi guzel duruyor ama cok onemli degil benim icin. Evden cikarken calistirirsan zaten ayni hesaba gelmis olacak. Gurultu kismini dusunuyosan normal elektrik supurgesi kadar gurultu yapmiyor. Ben amerikadayim ondan ne sekilde alabilirsin kismindan emin degilim.
  • badseed  (29.05.09 18:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.