[]

ihbar süresi

5 ay 10 gün çalışılmış bir şirkette ihbar süresinin 2 hafta olduğunu biliyorum. bu, şu an çalışılan şirketin beni 2 hafta daha tutma hakkının olduğunu bildiriyor di mi? yani opsiyonel değil, şirket 2 hafta daha kal diyosa kalmak zorundayım?




 
Evet, zorundasınız. Tam tersi siz iki hafta kalmak isterseniz de şirket sizi 2 hafta tutmak zorunda. 1 taraf isterse diğer taraf uymak zorunda ihbar süresine.


  • perferil  (31.07.17 12:12:55) 
evet kalmak zorundasınız. genelde tutmazlar o kadar ama yöneticinizle aranız iyiyse ve konuşursanız. kalmazsanız ne olur, 3 gün gitmezseniz işe iş akdiniz feshedilir. dava açabilirler. 2 haftalık ücretimi bırakıyorum beni hemen çıkarın deme hakkınız da var avukatın söylediğine göre.
bir de günlük iş arama süreniz var, onu toplu şekilde de kullanabiliyorsunuz. bu sayede örneğin 2 gün erken ayrılmış olursunuz. ama sigortanız yine 2 haftalık süre sonunda kesilir.

  • veritaslibertas  (31.07.17 12:22:28) 
onu da soracaktım aslında unutmuşum. günlük iş arama izni ne kadar? ya da haftalık bi kota vardır belki.


  • duyuru  (31.07.17 12:28:08) 
günde iki saat iş arama iznin var, bunu toplu olarak da kullanabilirsin, her gün de kullanabilirsin. bu durumda iki gün öncesinde işten çıkabilirsin.


  • hosein  (31.07.17 12:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.