(2) 

Samsung A53 ve A73

dissendium #1552228 
Merhaba arkadaşlar. Samsung A53 ve A53 arasında kaldım. Kullanan varsa bilgi verebilir mi?

10 bin TL seviyesinde telefon önerilerinizi alırım. Sağ olun.

Önceliğim kameranın güzel bir olması.
(1) 

Telefon seçimi

dissendium #1552181 
Merhabalar.

Telefon almak istiyorum ama kafam karışık.

Şu anki telefonum beni kullanma artık diyor. Bu düşünceyle hemen 4 5 bin TL'ye telefon alabilirim. Ama almışken iyi olsun diyorum. 10 bin TL verebilirim. Ama bu sefer de 10 bin TL verecekken 3 4 bin TL daha ekleyip istediğim telefonu almak istiyorum. Çıkmaza girdim. Sizce ne yapayım?

Samsung A13 5 bin TL. Şimdiki telefonumun çok ötesinde ucuz olmasına rağmen.

Samsung A53 10 bin TL. Bunu almayı mantıklı buldum.

İstediğim telefon ise S20 FE ya da S21 FE.

S20 FE 12 bin TL. S21 FE 15 bin TL.

S21 FE alırsam bir maaş gidecek.

Hangisi mantıklı?

Bir de şunu anlamadım.

A53'ün ana kamerası 60 80 MP arası denmiş.

S20 FE'nin ana kamerası 10 15 MP arası.

MP düşük olup nasıl daha kaliteli oluyor?

Sağ olun.
(12) 

Çalışma masası

dissendium #1552107 
Merhabalar. Bir çalışma masası almak istiyorum.

Şu ürünü beğendim.

www.trendyol.com

Yalnız bu ürün 160 cm. Bana 120 cm ya da 140 cm yeter. Almışken 160 cm almak mantıklı mı?

Ürün basit gözüktüğü için sağlamlık konusunda şüphe ettim. Kullanan varsa bilgi verebilir mi?

Bu sadelikte başka ürün tavsiye eder misiniz? Raf olmasını istemiyorum. Sağ olun.
(9) 

Küçük lüksler

dissendium #1551985 
Merhabalar. İyi hafta sonları. Hayatınızda küçük lüksler olarak değerlendirdiğiniz neler var? Şunu demek istiyorum. Belki LCW'den ayakkabı alıp giymek yerine Nike ayakkabı almak bana göre küçük bir lüks. Bu şekilde 5 bin TL'ye kadar neler alıyorsunuz? Bir de iyi markaları tercih etmek sizi mutlu ediyor mu? Sağ olun.
(3) 

İş değişikliği

dissendium #1551916 
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım yerde 5. ayım bitecek. Önümde iki seçenek var.

1. Ben kalite kontrol sorumlusu olarak çalışıyorum. Makine mühendisiyim. Kalite işini sevmiyorum. Bu işte daha iyi bir yere geçme şansım olabilir. Maaşım artabilir. Ama belki ömür boyu sevmediğim bir işi yapacağım. Çünkü tecrübe kazandıkça iş üstüme yapışmış gibi oldu. Hatta tecrübem olduğu için başvuru yapınca görüşmeye çağırıyorlar, işe alabiliyorlar.

2. Mühendis olduğum için çizim, hesaplama yapabileceğim bir iş istiyorum. Ama bu işte bilgim, potansiyelim olmasına rağmen tecrübem yok. Bu işi seçersem öğrenene kadar maaşım düşük olacak. Ama işi sevme ihtimalim yüksek.

Bunların dışında yaşım genç olduğu için satış işini denemek istiyorum. Yaşım gençken deneyemeyeceksem ne zaman deneyeceğim.

İş değiştirme sürecini elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum. Bu durumda bana ne tavsiye edersiniz? Sağ olun.
(12) 

Maaşınızı nasıl değerlendiriyorsunuz

dissendium #1551632 
Merhabalar. Maaş yatınca paranın büyük bir kısmına dokunmuyorum. Kira yok, fatura yok, 3000 TL harcıyorum en fazla. Gerisi hep duruyor. Kalanı ya da kalanın bir kısmını faiz için kullanmak mantıklı mı? 25 30 bin TL için düşünebiliriz. Dolar euro mu alayım ya da? Siz nasıl yapıyorsunuz? Sağ olun.
(1) 

Özel hastanelerde enjeksiyon ücreti

dissendium #1551581 
Merhabalar. B12 iğnesi yaptırmam gerekiyor. Özel hastanelerde enjeksiyon ücreti ne kadar? Sağ olun.
(1) 

Kariyer yolu

dissendium #1551402 
Merhaba arkadaşlar. İyi hafta sonları. Umarım iyisinizdir. Bir süredir iş hayatında, hayatta ne istediğimi düşünüyorum. Makine mühendisiyim. Bir fabrikada kalite kontrol sorumlusu olarak çalışıyorum. Havacılık ve uzay konularına ilgim var. Kendimi bu konularda yetiştirmek istiyorum. Bir gün Baykar, Roketsan gibi şirketlerde çalışmak beni mutlu eder. Sizce bu şirketlere bir gün girebilme olasılığım nedir? 3, 5, 10 yıl çalışma hayatı sonrasında girebileceğim yerler mi? İngilizce biliyorum. Almanca öğreniyorum. Kendimi başka hangi konularda geliştirip iyi bir mühendis olabilirim? Sağ olun.
(3) 

1 2 günlük tatil

dissendium #1551235 
Kocaeli ve İstanbul'dan 1 2 günlük nereye kaçılabilir? Aklıma YHT ile Ankara geldi ama bilemedim. Sağ olun.
(4) 

Folbiol

dissendium #1551146 
Merhabalar. Vitamin B12 ve Folat değerlerim düşük çıktı. Doktor Vitamin B12 ve Folbiol verdi. Folbiol içinde 50 tane var. İnternette vitaminle beraber kullanılmalı denmiş. Her gün vitamin iğnesi yaptırmayacağım. Nasıl kullanmam gerekiyor? Daha önce kullanmış olanlar varsa bilgi verebilir misiniz? Sağ olun.
(6) 

Almanca kelime

dissendium #1551111 
Merhabalar. İşteyken Almanca kelime öğreniyorum. Bu kelimeleri kâğıda yazmak akılda kalma açısından faydalı olur mu? Hiç yazmadan sık okumak daha iyi olabilir mi?

Bir de kelimeyi hatırlamak için fazladan neler yazabilirim? Sağ olun.
(3) 

Maaş sorusu

dissendium #1551069 
Bir iş ilanında en fazla ücret 18 bin TL olarak yazılmış. Ben bu ilana başvurup direkt beklentim 18 bin TL desem nasıl karşılanır? En fazla ücret yazmanın mantığı ne burada? Ya da işi kaçırmamak için 17 bin TL istemek mantıklı mı?
(7) 

Güneş gözlüğü

dissendium #1550948 
Bir video izlemiştim. Güneş gözlüğü çıkarıldığında yakaya takılmamalı, kabına koyulmalı diyordu. Tarzla ilgili bir videoydu. Ben erkeğim. Kap taşıyamam. Çanta zaten yok. Kafama takmayı sevmem. Yakaya takmak şık olmayan bir görüntü mü? Hiç böyle bir şey duydunuz mu? Sağ olun.
(4) 

Hristiyanlık sorusu

dissendium #1550832 
Merhabalar.

Google Maps ile Meksika'yı gezerken şu fotoğrafa denk geldim.

i.hizliresim.com

Çocuklar sanırım İsa'nın çarmıha gerilişini canlandırıyorlar.

Ayakta olanlar sanırım Romalılar. Siyahlılar kimleri tasvir ediyor?

Romalıların bildiğim kadarıyla başta buna karşı çıkıp sonra Hristiyanlığın en büyük temsilcilerinden olması nasıl açıklanabilir? Son olarak Hristiyanlığın Meksika'da bu kadar tutulma sebebi sadece İspanyollar mı? Sağ olun.
(6) 

Atasun güneş gözlüğü

dissendium #1550679 
Merhabalar. Bir güneş gözlüğü almak istiyorum. Atasun internette 1800 TL'ye satıyor. Mağazada indirim olma şansı var mı? Başka nereden alabilirim? Kocaeli ve İstanbul Anadolu Yakası için öneri alabilirim. Marka Rayban. Açıkçası kâr oranının fazla olduğunu düşünüyorum. 100 TL bile indirim olsa daha iyi. Sağ olun.

Ek soru

Kışın güneş gözlüğü kullanıyor musunuz?
(9) 

İş sorusu

dissendium #1550516 
Merhabalar. Çalıştığım yer muhasebeci pozisyonu için birini arıyor. Ben kalite kontrol sorumlusuyum. Muhasebe bilgim sıfır ama öğrenebileceğimi düşünüyorum. Zaten yazılım kullanılıyor. Duyuru'da çok kafa şişirdiğim bir konu bu. Risk alıp bu pozisyon için konuşsam nasıl olur? Sağ olun.
(6) 

Arkanızdan söylenen şeyler

dissendium #1550449 
Merhabalar. Birinin sizin için sessiz şekilde gülerek yanındaki arkadaşına bir şey dediğini düşünün. Bu kişiler iş ortamında sizin altınız. Ezik gibi, yazık gibi bir şey duyuyorsunuz ama ne duyduğunuz konusunda emin değilsiniz. Bu kişilere daha sonra soruyorsunuz ama öyle bir şey söylemediklerini, söylemeyeceklerini diyorlar. Ama siz size söylendiğini düşünmüşsünüz. Bu durumda ne yapardınız? Böyle şeyleri umursar mısınız?
(17) 

Fast food için hiç şunu düşündünüz mü

dissendium #1550297 
Merhaba arkadaşlar. Derdimi şey edebilirsiniz ama aklıma hep şu geliyor. Bir fast food menüsüne 100 150 TL vermektense 100 TL'ye marketten fena olmayan bir sucuk alıp sucuk ekmek yiyebilirim. Ya da ne bileyim, kıyma alıp bayağı doyacağın kadar evde ızgara köfte yapabilirsin. Aile babası olma yaşım mı geldi acaba. Siz böyle şeyler yapıyor musunuz?
(15) 

Suşi güzel mi

dissendium #1550201 
Suşi yıllardır merak ettiğim bir şey. Denemek istiyorum ama kardeş bu ne deyip bırakmak istemiyorum. Biraz cins biriyim. Yemek seçerim çok. Ama suşiyi denemek istiyorum. Sizin yorumunuz nedir? Sağ olun.
(14) 

Nikita ismi

dissendium #1550127 
Nikita ismini kadın ismi sandım ama erkek ismi çıktı. Sizce de kadın ismi gibi değil mi? Ruslar sık kullanıyor sanırım.
(19) 

Deprem riskini umursamayan var mı

dissendium #1550063 
Merhaba arkadaşlar. Umarım iyisinizdir.

Deprem korkusu olan arkadaşları anlayışla karşılıyorum. Sorumdan rahatsız olmalarını ve beni yanlış anlamalarını istemem. Ben 1999 depremini yaşamış biri olarak depremden korkmamaya başladım. Depremden korkan kişiler aslında ölmekten korkuyorlar gördüğüm kadarıyla. İnancıma göre nasıl öleceğimizi Allah bilir. Sadece depreme odaklanmayı mantıksız buluyorum. İkincisi ne yaparsak yapalım öleceksek ölürüz. Deprem çantası hazırlasak da ölürüz. Üçüncüsü öldürmeyen Allah öldürmez. Depremden bir hafta sonra neredeyse 80 yaşında insan da enkazdan çıkabiliyor. Ölmeyeceksek ölmeyiz. Deprem gerçekten çok yıkıcı. Toz gibi olan evler her şeyi anlatıyor zaten. Söylenecek söz yok. Ama bir noktada yapabileceğimiz bir şey yok bir canlı olarak. Ülke olarak deprem korkusu biraz aşırı mı sanki? Depremi umursamayan var mı? Neler düşünüyorsunuz bu konuda? Ben de yatağımın yanına bir şişe su koyuyorum, deprem çantasını da yüzde 100 destekliyorum ama hayat öyle bir şey ki enkazda sıkışıp 10 cm ilerideki çantaya ulaşamama ihtimali bile var.
(14) 

Dolar sorusu

dissendium #1549922 
Dolar alım satımı konusunda bilgim yok. Dolar almak istiyorum.

Akbank alış 19.09 satış 18.75

Ben anladığım kadarıyla 19.09 olarak alacağım, 18.75 olarak satacağım. Doğru mu?

Doğruysa zarara girmiş olmuyor muyum?

19.09 olarak aldıktan sonra kâr etmem için doların bu değeri geçmesi gerekmiyor mu?

Sağ olun.
(6) 

Kitap masrafınız

dissendium #1549898 
Merhabalar. Aylık, yıllık kitap masrafınız ne kadar? Nerelerden satın alıyorsunuz? PDF olarak okumaya alışmıştım ama basılı kitap almak istiyorum. Sağ olun cevaplar için.
(2) 

Kısa vadede faiz ve dolar

dissendium #1549850 
Kısa vadede faiz mi mantıklı, dolar mı?

1 ayda Enpara 15 bin TL'ye 249 TL veriyor. 1 ayda dolar bu kadar kazandırır mı? Amaç paranın fazla erimemesi.

Ek soru

Faizle geçinmek gerçekten mümkün mü? 1 milyon TL'niz olsa 20 bin TL faizle geçinmeyi düşünür müsünüz?

Cevaplar için teşekkür ederim.
(4) 

iPhone, Android karşılaştırması

dissendium #1549711 
Merhaba arkadaşlar. 9 10 bin TL'ye sıfır Samsung almak mı mantıklı, kullanılmış iPhone 8 Plus almak mı mantıklı? iPhone 8 Plus eskidi ama kamerası iyi. iPhone hiç kullanmadım. Alışabilir miyim, bilmiyorum. Siz ne yapardınız? Belki iPhone 10 da olabilir. Üstüne 20 bin TL ekleyip şunu al gibi tavsiyeler istemiyorum. En fazla 12 bin olabilir. Sağ olun.
(6) 

İş değişikliği değerlendirme

dissendium #1549635 
Merhabalar. Umarım iyisinizdir.

Şu anki işimde bir fabrikada kalite kontrol sorumlusuyum. Tecrübem çok yok. Maaşım 13500. Hafta sonu tatil. Vardiya, fazla mesai yok. Fabrika ortamından kurtulmak istediğim için insan kaynakları, muhasebe alanlarında iş bulmayı düşünüyordum. Sürekli bu alanlarda iş ilanlarına bakıyorum. Tecrübeliyse 10 bin, 12 bin maaş teklif ediliyor ki benim bu alanlarda tecrübem yok. Tecrübesiz olduğum için 8500 TL bile teklif edilebilir. Bu durumda maaşım 5 bin TL düşecek ve neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ama fabrika ortamından kurtulmuş olacağım. Böyle bir değişiklik yapmam mantıklı olur mu? Geleceğim için nasıl bir kariyer planlaması yapmam daha iyi olur? Makine mühendisiyim. Roketsan'da çalışıp sadece işle ilgilenmek isterdim ama çalıştığım işlerde genelde yüzde 50 işle, yüzde 50 insanlarla uğraşıyorum. Bu da aslında mühendislikten uzaklaşmama neden oluyor. Siz aynı durumda olsaydınız ne yapardınız? Cevap veren olursa teşekkür ederim.
(5) 

İş yerinde haksızlık

dissendium #1549570 
İş yerinde haksızlıkla karşılaşınca ne yapıyorsunuz? Kendini bilmez bir görevli nedeniyle bir müdürle tartışma yaşadım. Beni şikâyet eder tarzda konuşmuş. Başka iş bulup çıkmak istiyorum ama bir yanım intikam istiyor. O kişiye kesinlikle yardımcı olmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemek mantıklı olur? Teşekkür ederim cevaplar için.
(1) 

Deprem bölgesindeki tanıdıklarınız

dissendium #1549411 
Merhaba arkadaşlar. Ülkemize geçmiş olsun. Umarım iyisinizdir. Askerde deprem bölgesinden arkadaşlar vardı. Telefon numarası yok hiçbirinin. Benzer durumda olanlar tanıdıklarına nasıl ulaştılar? Aklıma Instagram geliyor ama belki daha iyi fikirler vardır. Teşekkür ederim cevaplar için.
(2) 

Dolar, euro, altın

dissendium #1549335 
Paramı TL olarak tutmak istemiyorum. Amacım paramın erimemesi. Hangisi daha uygun olur? Cevaplar için teşekkür ederim.
(3) 

Kortizon içeren krem

dissendium #1549289 
Doktor kortizon içeren bir krem verdi. Sadece 10 gün kullanacağım. Kortizon için olumsuz bir izlenim var gördüğüm kadarıyla. 10 gün kullanmak sorun oluşturur mu? Bir de eczacı ilacı seyreltti. Bu şekilde cilde yayarak kullanmak mümkün mü? Teşekkür ederim.
(8) 

İstanbul akşam yemeği

dissendium #1549146 
İstanbul'da iyi sayılabilecek bir yerde (Boğaz olabilir) akşam yemeği ücreti ik kişi için ne kadar olur kabaca? Çok geniş bir soru olduğunun farkındayım ama az da olsa bilgi sahibi olmak istiyorum. Mekân ve ücret şeklinde yakın zamanda gittiğiniz yerleri yazsanız da olur. Teşekkür ederim cevaplar için.
(4) 

Devlet hastanesi, ücretli muayene

dissendium #1549026 
Merhabalar. Cildiye bölümünde gişeden randevu almaya çalışacağım pazartesi günü. Sigortam var. Randevu bulamazsam ücretli muayene olabilir miyim? Teşekkür ederim.
(3) 

Udemy kursu

dissendium #1548966 
Merhaba arkadaşlar. Udemy'de kurs vermek herkes için mümkün mü? AutoCAD, Solidworks gibi çizim programları için kurs oluşturmak istedim. Öğrencilere, çalışanlara faydalı olabileceğini düşünüyorum. Mühendisim ama akademisyen, öğretmen değilim. Para için yapmayı düşünmüyorum. Sembolik olarak ücret düşük olabilir. Bu mümkün mü? Bu şekilde kurs oluşturan var mı? Teşekkür ederim cevaplar için.
(3) 

Maaş sorusu

dissendium #1548935 
Merhabalar.

Asgari ücret 5500 TL iken benim maaşım 5500+A TL'ydi.

Asgari ücret 8500 TL olunca maaşım 8500+A+1370 TL oldu.

Bu durumdaki 1370 TL maaş artışı mı, enflasyon nedeniyle bir değeri olmayan bir para mı? A ikisinde olduğu için onu artış olarak görmedim. Bir de prim geldi ama onu saymıyorum. Her ay değil çünkü. Teşekkür ederim cevap verenlere.
(4) 

İnşaat mühendisleri nasıl iş buluyor

dissendium #1548601 
Merhabalar. Çalıştığım yerde inşaat projelerinden haberim oluyor. İnşaat işleri yoğun. Ama ilginç bir şekilde İşkur sitesinde inşaat mühendisi ilanı görmüyorum. En son üniversite puanları çakılmıştı. Son durum nedir? Teşekkür ederim cevaplar için.
(13) 

Okuduğunu anlama yüzdesi

dissendium #1548560 
Türkiye'de okuduğunu anlama yüzdesi gerçekten çok mu düşük?

Ekşi Sözlük'te bir bilgi paylaşmıştım. Biri mesaj atıp yanlış bir bilgi diyor. Aslında yanlış olan bir bilgi değil.

Şöyle düşünün.

Ekşi Sözlük'te Adidas spor ayakkabı üreten bir şirkettir yazıyorsunuz. Biri size mesaj atıp bu yanlış bir bilgi diyor. Neden diyorsunuz. Adidas tişört de üretiyor diyor... Aslında spor ayakkabı üretmesi yanlış bir bilgi değil. Buna sadece yetersiz bilgi denebilir. Ama zaten her bilgiyi paylaşmak gibi bir amacımız yok.

Başka ülkelerde böyle bir durum var mı?
(9) 

Maaş artışları

dissendium #1548421 
Merhabalar. Ocak ayının sonuna geldik. Maaş artışları belli olmuştur sanırım. Yüzde kaç aldınız? Memnun musunuz? Cevaplar için teşekkür ederim.
(2) 

Şirket bilgileri

dissendium #1548282 
Merhabalar. İki şirketten hangisinin daha büyük olduğunu hangi verilerle belirleyebilirim? Büyüklük dediğim şey yıllık satış olabilir, yıllık üretim olabilir. X alüminyum, Y çelik adında iki şirket düşünün. Bu şirketlerin bilgilerini yasal olarak nasıl öğrenebilirim? Teşekkür ederim.
(3) 

Tıpta, psikolojide bir durum

dissendium #1548205 
Merhabalar. Bir videoda yıllarca narkotik için çalışmış bir köpek vardı. Sahibi hatırladığım kadarıyla bir alışveriş listesi sayıyordu sanki telefonda biri varmış gibi ve araya kokain kelimesini sıkıştırınca köpek hemen bakıp havlıyordu. Bunun benzerine insanlarda da denk geldim. İş yerinde de şu oldu. Bir şirket adı söyleyince o şirketle ilgilenen kişi dönüp baktı hemen. Bu refleks mi? Bunun bir adı var mı? Cevaplar için sağ olun.
(12) 

Evli insanların flörtleşmesi

dissendium #1548124 
Ofisinizde evli insanların flörtleşmesine tanık oluyor musunuz? Bu sizi rahatsız ediyor mu? Bunu normal karşılıyor musunuz? Sizce bu normal karşılanmalı mı? Başınıza gelse nasıl tepki verirsiniz? Cevaplar için teşekkür ederim.
(6) 

Benzinli araç

dissendium #1547851 
Merhabalar. Ben ehliyetimi dizel araç kullanarak aldım. Benzinli araç hiç kullanmadım. Dizel araç sizin de bildiğiniz gibi debriyaja basılı tutup kontak çevirince çalışıyor. Benzinli araç da böyle mi? Olası bir durumda kullanmam gerekirse ve çalıştıramazsam skandal olur. Teşekkür ederim.
(4) 

Maaş beklentisi

dissendium #1547811 
Merhabalar. Bir yer iş görüşmesi için aradı. Maaşı telefonda söylemedi doğal olarak. Görüşmeye davet etti. Çalıştığım yer zam miktarını söylemedi. Sormak istemedim yeni olduğum için. Görüşme için arayan yere telefonda maaş beklentim şu kadar, sizin için uygunsa görüşmeye geleyim demem uygun olur mu? Açıkçası 1 2 bin TL için iş değiştirmek istemiyorum. Maaş aralığını görüşmeye gitmeden öğrenme şansım yok mu?
(5) 

İş değişikliği sebepleri

dissendium #1547600 
Merhabalar. İşinizden ayrılmak istediğinizi düşünün. Çalıştığınız yere iş yerindeki sorunları mı söylersiniz, bu konuya hiç girmeden başka bir iş arıyorum ya da buldum mu dersiniz? Sorunları söylerseniz düzelme ihtimali çok yok.

Bir de imajınızı önemser misiniz bu konuda? Sorun yaşayıp ayrılmakla daha iyi bir iş bulup ayrılmak bırakacağınız işteki imajınız için önemli mi?

Teşekkür ederim.
(7) 

Türkiye'nin en egzotik şehri

dissendium #1547427 
Türkiye'nin en egzotik şehri hangisi? Mardin, Hatay, Şanlıurfa, Mersin... Hiçbirine gitmedim. En beğendiğiniz hangisiydi? Teşekkür ederim.
(9) 

Müdürünüz kızınca nasıl tepki veriyorsunuz?

dissendium #1547342 
Müdürünüz bir konuda (bir hatanız için) kızınca nasıl tepki veriyorsunuz?
(1) 

Güneş gözlüğü, fikir

dissendium #1547246 
Merhabalar. Aşağıdaki gözlüklerden hangisi ya da hangileri diğerlerine göre daha iyi? Yüz şekline göre değişen bir şey olduğunun farkındayım. Aralarında çok fark olmadığının da farkındayım. Ama yine de fikir almak istedim. Teşekkür ederim. (29, E)

1. images.ray-ban.com

2. images.ray-ban.com

3. images.ray-ban.com

4. images.ray-ban.com

5. images.ray-ban.com

6. images.ray-ban.com

7. images.ray-ban.com

8. images.ray-ban.com
(2) 

Özel hastane

dissendium #1547219 
Merhabalar. Cildiye bölümü için özel hastaneye gitmek istiyorum ama iş çıkışı gitmek istiyorum. 18.00 19.00 saatlerinde açık olan özel hastane yok mudur? Muayenehaneler kaça kadar açık oluyor?
(4) 

Bacak kası

dissendium #1547086 
Aktif olduğum bir işim var. Bir günde yüzlerce adım atıyorum. 3 ayda bacak kaslarımın güçlendiğini, oluştuğunu fark ettim. Gerçekten sadece yürümek, merdiven çıkmak bacak kası oluşmasına fayda sağlar mı? Geçici bir durum mu? Teşekkür ederim.
(1) 

Çöp Adam dizisi

dissendium #1546936 
Merhabalar. Spoiler içerebilir.

*
*
*
*
*

Bu diziyi başından itibaren izlemedim. Ortasından biraz izledim. Adam gerçekten karısını mı aldatıyor? Olay ne? Özet geçebilir misiniz? Teşekkür ederim.
(2) 

Almanca, gramer sorusu

dissendium #1546890 
Merhaba Almanca bilenler.

Diese Schlacht offenbart Russlands drei große Schwächen

Şu cümlenin Russlands drei große Schwächen kısmını analiz edebilir misiniz? Genitiv olduğunu düşündüm ama kafam karıştı. Artikel yok. Hangi kelime tekil, hangi kelime çoğul, hangi kelime hangi durumda yazabilir misiniz? Cümleyi oluşturma aşamalarını yazabilirseniz daha iyi olur. Teşekkür ederim.

mobil görünümden çık