(5) 

Turkcell, yeni hat

dissendium #1546784 
Merhabalar. 15 yıllık bir Turkcell hattım var. Numaram değişmeden hattımı yenilemek istiyorum. Yine Turkcell olacak. Bu mümkün mü? Herhangi bir Turkcell şubesi kısa sürede yapar mı? Ücreti varsa nedir? WhatsApp için veri kaybı olur mu? Teşekkür ederim.
(2) 

Samsung, mesaj sorunu

dissendium #1546771 
Merhabalar. Samsung telefonumda Mesajlar sürekli olarak duruyor hatası var. Daha önce Instagram için aynı hata olmuştu. Uygulamayı kaldırıp yüklemiştim. Mesaj uygulamasını kaldırma seçeneğini bulamadım. Telefonuma mesaj gelmediği için sorun yaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Teşekkür ederim.

Ön belleği, verileri temizledim. Telefonu defalarca kapatıp açtım. Düzelmedi. Fabrika ayarlarına döndürmek en kötü seçenek.

Bir de hattım bayağı eski. 15 yıllık. Onunla bir ilgisi olabilir mi?
(10) 

Alışveriş isteği

dissendium #1546638 
Merhabalar. Her hafta sonu alışveriş yapma isteğiniz oluyor mu? Madem çalışıyorum, istediğimi alayım şeklinde bir düşünceniz var mı? Bir de her hafta sonu fast food istiyor musunuz, yiyor musunuz? Her hafta sonu fast food istemek bir bağımlılık mıdır? Teşekkür ederim.
(11) 

Sigara paketleri

dissendium #1546393 
Sigara kullanan biri değilim, sigara almıyorum ama buna rağmen sigara paketleri çok iğrenç değil mi ya? Markette gözüme takılıyor bazen. Ben ceset görmek zorunda değilim. Ya da bir çocuk denk gelse korkabilir. Eski paketler daha iyi değil miydi? Kullanmamama rağmen bazı paketleri hatırlıyorum ve bazı kutular şıktı. Siz bu uygulamadan memnun musunuz?
(5) 

Çok sayıda işe alım

dissendium #1546364 
Bir şirket İK, satış, mühendislik için çok sayıda işe alım yapıyorsa bu o şirketten birilerinin çıkarıldığını mı gösterir ya da şirketin büyüdüğünü mü gösterir? Pozisyonlar arasında müdür de var. Ne olmuş olabilir? Teşekkür ederim.
(2) 

Tek taş markaları

dissendium #1546223 
Merhabalar. Tek taş markaları arasında ne fark var? Zen ile Blue Diamond arasında ne fark var? Tek taş tecrübelerinizi duymak isterim. Teşekkür ederim.
(3) 

Çikolata tavsiyesi

dissendium #1546107 
Merhabalar. Şöyle kutuda 10 20 tane olan, lezzetli çikolataları nereden alıyorsunuz? Kahve Dünyası'nda tavsiye ettiğiniz var mı? Ama 400 500 TL olanlardan istemiyorum. En fazla 200 TL olsun. İstanbul Anadolu Yakası için yer önerebilirsiniz. İzmit de olur. Teşekkür ederim.
(14) 

İş hayatında kafa rahatlığı

dissendium #1546060 
Merhabalar. İşinizde bir bölümün sorumlusu olduğunuzu düşünün. Bu bölümde tecrübe kazanırsanız bir gün müdür olma şansınız var. Maaşınızın zamanla artma ihtimali yüksek. İşinizin mesleğinizle bağlantısı var. Böyle bir işi bırakıp kafanızın rahat olacağı bir işi tercih eder miydiniz? Bu iş üniversitede okuduğunuz bölümle bağlantılı değil. Teşekkür ederim.
(4) 

Balat

dissendium #1545926 
Balat gezmek için güvenli bir yer mi? Yarın gündüz tehlikeli olur mu? Şurayı görün, şu kısmı gezin şeklinde spesifik tavsiyeler alabilirim. Teşekkür ederim.
(19) 

İş kurmak

dissendium #1545833 
Merhabalar. En kolay kurulabilecek iş ne olabilir?

Ayrıntılı kısım aşağıda.

Bir şirkette çalışmayı çok bunaltıcı buluyorum. Emekli olana kadar bu şekilde çalışmak bana çok stresli ve verimsiz geliyor. Kendi işimi kurmak istiyorum. Fabrika müdürü olmak isteyen biriydim. Sorumsuzluğun ya da az sorumluluğun değerini anladığım için bu hedeften vazgeçtim neredeyse.

Yaşadığım yerde bir berber var. Kirası 500 TL'ymiş. Kirası bana çok düşük geldiği için bir yeri bir süre kiralamak geldi aklıma. Markette 3 TL'ye satılan suyu üreticisi 1 TL'ye satıyor. Bir sudan 2 TL kâr ediliyor. Bu düşünceler bana ticareti düşündürüyor.

Teşekkür ederim.
(13) 

İş yeriniz yeni yıl için bir şeyler veriyor mu?

dissendium #1545303 
Kola, kuru yemiş, çikolata, alkol, para gibi...
(3) 

Instagram, bilgisayar

dissendium #1545276 
Instagram, Facebook gibi uygulamaları bilgisayarda kullanıyor musunuz? Yoksa hep telefon mu? Askerlik yaparken Instagram'ı bilgisayardan kullanıyordum. Daha sonra hep telefondan kullandım. Sonra tekrar bilgisayardan kullanmayı denedim. Görüntüler çok kaliteli geldi gözüme. Siz nasıl kullanıyorsunuz?
(2) 

Şirket içi bölüm değişimi

dissendium #1545016 
Merhabalar. Şirket içinde kalite işinden satın alma işine geçmek istiyorum. Ama şu an satın alma için bir açık yok. Ben yine de kalan zamanımda o işle de ilgilenebileceğimi söylemek istiyorum. Bunu müdüre nasıl söyleyebilirim? Aslında olay satın alma değil. Genel olarak biraz daha bana değer katacak, idari işleri öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.
(1) 

Detaysoft, junior SAP danışmanlığı

dissendium #1544809 
Merhaba. Detaysoft, junior SAP danışmanlığı hakkında bilgi alabilir miyim? SAP danışmanlığı nasıl bir iş? Yazılım bilmek gerekiyor mu? 1 ve 5 yıl tecrübe için maaş ne olur? Teşekkür ederim.
(5) 

İhbar süresi

dissendium #1544683 
Merhabalar. Şu anki işimde iki ay deneme süresini bitirdim. Şimdi iş bulsam, gel başla deseler ihbar süresi sorununu nasıl çözeceğim? 15 gün çalışmak zorunda mıyım? Onlardan çıkarmalarını istesem çıkarırlar mı? Bir de yerime birini 3 günde bulduklarını düşünelim. Kalan sürede yine çalışmam mı gerekiyor? Teşekkür ederim.

İşte aldığınız sorumluluklar

dissendium #1544534 
Merhabalar. İşimde imza atmam gereken şeyler oluyor. Direkt o şeylerden sorumluyum. Bu biraz beni geriyor. Sizin de küçük ya da büyük ne tür sorumluluklarınız var? Hiç sorun yaşadınız mı? Size soruşturma, dava açıldı mı? Teşekkür ederim.

Muhasebe işleri

dissendium #1544470 
Merhabalar. Muhasebe sorusu görünce aklıma geldi. Bir muhasebecinin bir günde yaptığı işler nelerdir? İrsaliye hazırlanması, çeklerin kaydedilmesi muhasebe işleri mi? Kritiklik düzeyi nedir bu işlerde? Kritiklik dediğim şey hata nedeniyle yaşanabilecek sorunlar. Teşekkür ederim.
(8) 

IT soruları

dissendium #1544207 
Merhabalar. Makine mühendisi olarak IT alanında çalışmam için nasıl seçenekler var? Bilgisayar mühendisi olmayıp farklı bölümlerden bu alana geçen var mı? Bu alanda yazılım dillerinin ağırlığı nasıl? Teşekkür ederim.
(2) 

İş sorusu

dissendium #1543989 
Merhabalar. Satın alma bölümünde çalışmak istiyorum bir süredir. Şu anki işimde satın alma bölümüne biraz temas ettim. Satın alınacak ürünlerin araştırılmasına destek oldum. Teknik konular. Bunu CV'me eklesem olumlu bir katkısı olur mu? Başka neler bilmem gerekir? Teşekkür ederim.
(5) 

İK yazılımları

dissendium #1543978 
Merhabalar. İK çalışanları şirketinizde hangi yazılımları kullanıyorsunuz? Teşekkür ederim.
(1) 

Avatar 2

dissendium #1543907 
Avatar 2 ne zaman vizyona girecek? ABD için 16 Aralık denmiş. Türkiye de mi aynı? Sinemada izlemeyi düşünüyor musunuz? Bir de Anadolu Yakası'nda hangi sinemalar iyi? Teşekkür ederim.
(5) 

Göz ameliyatı

dissendium #1543858 
Sol gözüm uzağı iyi görürken sağ gözüm uzağı iyi göremiyor. Bu durumda tek göz için ameliyat olur mu? Gözlük kullanmayı istemiyorum. Lens hayatımda hiç kullanmadım. Ameliyat olmak mantıklı mı? Olanlar varsa tecrübelerini anlatabilirler mi? Ne zaman, ne kadar ödemiştiniz? Görmeniz tamamen düzeldi mi? Teşekkür ederim.
(4) 

Trendyol Express

dissendium #1543618 
Hızlı teslimat olan kargolar kaç günde geliyor? 4 gün yazıyor sistemde. 4 gün çok değil mi? Komşu ilden gelecek.
(2) 

Alışverişin zamanı mı

dissendium #1543506 
Merhabalar. Şu an alışverişin zamanı mı? Yeni yıldan sonra ya da yeni asgari ücret belirlendikten sonra fiyatlar çok artar mı? 1500 TL olan bir ürün kaç TL olabilir? Siz neler aldınız, alacaksınız? Teşekkür ederim.
(4) 

Tıraş makinesi seçimi

dissendium #1543351 
Hangisi daha iyi?

1. www.philips.com.tr

1300 TL. Parasına değer mi?

2. www.philips.com.tr

800 TL.

3. www.philips.com.tr

500 TL.

Teşekkür ederim.
(3) 

Almanca, iş

dissendium #1543104 
Merhabalar. Bir süredir Almanca öğreniyorum. Daha doğrusu her gün Almanca haber okuyup Almanca İngilizce kelime öğreniyorum. Benim için alışkanlık oldu. Başladığım günden beri faydasını gördüm. Google Çeviri kullanmadan bazı haberleri anlayabiliyorum. Ama sorun şu. Almanca konuşamıyorum çok. Şu an sadede reading seviyesindeyim. Sorum şu. Bazı iş ilanlarında German is a plus yazıyor. Şimdi ben okuduğumu anlıyorum ama konuşamıyorum desem sıkıntı yok, Alman dili yeterli bizim için (Organize İşler hehe) derler mi? Sanki Almanca bilmeyi hiç Almanca bilmeyen birini işe almamak için istiyorlar gibi geliyor bana.
(5) 

Philips tıraş makinesi

dissendium #1543007 
Philips tıraş makinelerinin bazılarında vücut için kullanılabileceği yazmıyor. Bunun sebebi nedir? Pazarlama stratejisi mi? Sakal için olan tıraş makinesi vücut için de kullanılamaz mı?
(14) 

İş hayatı

dissendium #1542926 
İş hayatı kaynaklı bunalmayı nasıl aşıyorsunuz? Hafta içi hafta sonunu beklemekle geçiyor. Hafta sonu da bir gün dinlenme, bir gün gezme. Sonra yine aynı şeyler.
(1) 

Direksiyon ders ücreti

dissendium #1542740 
Merhabalar. Yakın zamanda direksiyon dersi alanlar varsa fiyatlar ne durumda? Ehliyetim var. Sadece geliştirmek için istiyorum. Bir de nelere dikkat etmek gerekir? Arabanın sigortası falan. Teşekkür ederim.

Tıraş makinesi tavsiyesi

dissendium #1542553 
Vücut için de kullanabileceğim, su altında kullanılabilen tıraş makinesi tavsiyesi istiyorum. Saç için kullanmayacağım. 10 tane başlığı olmasına gerek yok. Şarj olma süresi de 1 gün gibi abartılı olmazsa iyi olur. Şarj 1 saat gitsin yeter. Bütçe 800 900 TL en fazla. Teşekkür ederim.
(8) 

Borsa

dissendium #1542454 
Borsa konusunda bilgim yok. 100 200 TL ile deneme yapmak istiyorum. Ana para zararı oluyor mu? Ben şöyle anladım. 50 TL olan bir hisse senedi olsun. Yarın 45 TL'ye düşünce 5 TL zarar etmiş oluyorum ama bir ay sonra hisse senedi 55 TL olunca 5 TL kâr etmiş oluyorum. Burada kritik nokta hissenin artmasını beklemek mi? Hisse iyi seviyede artınca hemen paraya mı dönüştürüyorsunuz? Nasıl yapıyorsunuz? Teşekkür ederim.
(2) 

Yer fıstığı yetiştirmek

dissendium #1542424 
Merhabalar. Yer fıstığı yetiştirmek istiyorum deneme amaçlı. Amacım biraz tarım bilgisine sahip olmak. Anneannemin bir tarlası var. Başarılı olursam belki ekim şansı olabilir. Bahçede küçük bir alana yer fıstığı ekmem için neler bilmem gerekiyor? Tohumu nereden alabilirim? Hedefim bir avuç kaliteli yer fıstığı elde etmek. Bir de mango Marmara Bölgesi'nde yetişir mi? Teşekkür ederim bilgi veren olursa. Bu işler için site, kitap tavsiyesi de alabilirim.
(3) 

Telefon tavsiyesi

dissendium #1542293 
Merhabalar. 5 6 bin lira seviyesinde telefon tavsiyesi alabilir miyim? Kamerası iyi olsun, hafızası iyi olsun yeter. Başka beklentim yok. Samsung olursa daha iyi. Teşekkür ederim.
(11) 

Deprem çantanız var mı

dissendium #1542207 
Her zamanki gibi depreme hazırlıksızız çoğumuz. Bir tane deprem çantası hazırlamak istiyorum. İçine su, ağrı kesici falan koymak istiyorum. Başka kritik neler koyulabilir? Sizde var mı?
(11) 

İnsanlarla tartışma biçiminiz

dissendium #1542071 
İnsanlarla tartışma biçiminiz nasıl?

İş hayatını düşünün. Çizginizi bozmaz mısınız? Muhatap olmaz mısınız? O kişinin seviyesine inip her dediğine karşılık mı verirsiniz? Hatta seviyenizi daha da düşürür müsünüz? Yaşı sizden büyükse durum değişir mi ya da karşı cinsse durum değişir mi? Teşekkür ederim.
(2) 

Hava sıcaklığı

dissendium #1542030 
Kasım ayında kısa kollu tişörtle geziyorum. Niye böyle oldu? Hava niye neredeyse 30 derece? Bu da mı iklim değişikliğinin etkisi? Şimdi dedeler gibi konuşmak istemiyorum ama eskiden kasım ayında soğuktan kemiklerim titrerdi. Durum ciddi galiba.
(4) 

Tekstil işçileri

dissendium #1541847 
Merhabalar. İstiklal Caddesi'ne bomba bırakan terörist tekstil işçisi olarak çalışmış. Tekstil sektörünün yabancı işçi çalıştırma konusundaki ayrıcalığı nereden geliyor? Bu kadar yabancı işçiye neden göz yumuluyor? Asgari ücretten daha bir düşük ücret mi alıyorlar?
(3) 

Açık renk mont

dissendium #1541708 
Açık renk mont pişmanlık mıdır?

Şu tarzdan bahsediyorum.

img-lcwaikiki.mncdn.com

Yağmur, çamur derken mahvolur mu?
(5) 

Verimliliğe kafayı takmam

dissendium #1541586 
Verimliliğe kafayı takmış durumdayım. En küçük boş zaman bulunca Almancamı geliştireyim, KPSS için çalışayım diyorum. Gerçekte bunlara hiç gerek yok. Üniversiteyi bitirdim. Askerliğimi yaptım. Çalışıyorum. Hiçbir şey yapmayıp boş boş yaşayabilirim ama boş olunca rahatsız oluyorum. Bunun orta yolu nedir?
(1) 

Tarkan konseri

dissendium #1541434 
Yav bu adam niye konser vermiyor? Ölmeden bir kere canlı dinlemek istiyorum. Bu yaz konser verir mi? En düşük kaç TL olur? Hemen kapmak mı gerekir?
(11) 

Bağlantı yoluyla iş kabul etme

dissendium #1541395 
Bir bağlantı sayesinde bir iş paylaşılıyor sizinle. Maaş 17 bin. Şu anki maaşınızdan fazla. Ama siz bu tip bir şeyi torpil olarak düşünür müydünüz? Ama hak etmediğiniz bir iş değil. Daha önce sektör ve pozisyon olarak tecrübenizin olduğu bir sektör. Gerçekten tecrübeli kişilerin arandığı bir sektör. Sadece keniniz başvurmadınız. Zaten ilan da yok. Açık pozisyonu size söylüyorlar.

Cevap verenlere teşekkür ederim.
(8) 

Kasada telefon numarası istenmesi

dissendium #1541354 
Giyim mağazalarında son zamanlarda kasada telefon numarası istiyorlar. Ne için diyorum. Kayıt için diyorlar. Telefon numaramı vermek istemiyorum. Bu zorunlu bir şey mi? Sizden de istiyorlar mı? Telefonum yok desem ne olacak? Yasal bir şey mi bu? Yasal değilse şikâyet edeyim.
(1) 

Mağazada çalan bir şarkı

dissendium #1541351 
voca.ro

Bu şarkıyı bilen var mı? Bulabilen olursa teşekkür ederim.
(4) 

Almanca cümle yapısı

dissendium #1541160 
Merhabalar. Şu tipteki cümle yapısını çok görüyorum. Bileşen olarak ayırır mısınız? İngilizce olarak da olur. Teşekkür ederim.


Hier erzählen die Familien ihre tragischen Geschichten
(13) 

Ödüllendirme

dissendium #1541086 
Merhabalar. Cuma günü iş çıkışı hafta bitince kendinizi ödüllendiriyor musunuz? Marketten kendinize cips gibi neler alıyorsunuz? Cevaplar için teşekkür ederim.
(8) 

İngilizce bilmeyen İtalyan

dissendium #1540953 
Avrupa ülkelerinde yaşayanların İngilizce iki kelimeyi yan yana getirememesi normal ya da yaygın bir durum mu? Başlıkta bahsettiğim kişiye denk geldim.
(3) 

Genel merkez, pozisyonlar

dissendium #1540861 
Merhabalar. Bir şirketin genel merkezinde olan pozisyonlar neler olabilir?
(13) 

Neler öğreniyorsunuz

dissendium #1540499 
Merhabalar. Yabancı dil, yazılım gibi öğrendiğiniz şeyler var mı? Ne kadar süre ayırıyorsunuz ve ne zamandan beri ilgileniyorsunuz?

1 aydır Almanca haber okumaya alıştım. Fırsatım oldukça öğreniyorum. Bunun yanına başka bir şey daha eklemek istiyorum. Sizce ne olabilir? Ud çalmayı öğren gibi bir şey olmazsa iyi olur. Telefondan her zaman bakabileceğim bir şey istiyorum. Teşekkür ederim.

Ayrıca okuduğunuz, araştırdığınız şeyleri de yazabilirsiniz.
(2) 

Almanya'da iş bulanlar

dissendium #1540442 
Merhabalar. Almanya'da iş bulup oraya taşınan mühendisler (özellikle makine), olaylar nasıl gelişti? Hatta soruyu genelleştirip iyi bir Avrupa ülkesine (Bulgaristan, Romanya falan değil) iş bulup taşınan kişilere de soruyorum. Teşekkür ederim.
(10) 

Sakız çiğniyor musunuz

dissendium #1540395 
Merhabalar.

Sakız çiğneme sıklığınız nedir?

Naneli sakız almak istiyorum.

First 200 tane 87 TL. Bunu alsam manyaklık mı olur?

Falım 100 tane 43 TL.

Hangisi mantıklı?

Dişlerimin çürümesini istemiyorum ama her gün bir tane çiğnemek istiyorum.

Teşekkür ederim.

mobil görünümden çık