(8) 

Şu olay komik mi

dissendium #1534645 
İş görüşmesinde en son hangi kitabı okudunuz sorusu soruldu. Franz Kafka dedim. Sonra da kitabın adını diyecektim ama o an bellek read olamadı ve hamam böceği vardı! dedim...

Sonra aklıma geldi ve Dönüşüm! dedim.

Görüşme iyiydi ama bu durum kafama takıldı. En azından kitap okuyormuş deyip geçerler mi?
(9) 

Hangi dil daha karizmatik

dissendium #1534478 
Hangi dilleri konuşan kişileri karizmatik buluyorsunuz?

Bir erkek için İtalyanca mı daha karizmatik yoksa İspanyolca mı?
(5) 

E ticaret işleri

dissendium #1534366 
Merhabalar. E ticaret işine merakım başladı. İlgili arkadaşlara sorularımı sorayım.

1. Nike cüzdan satmak istediğinizi düşünün. Cüzdanı ucuz olarak nereden alıyorsunuz? Üstüne ne kadar kâr ekleyip satıyorsunuz?

2. Şirket kurma işleri nasıl oluyor? Vergi ne kadar oluyor?

3. Alışveriş sitelerinde direkt hesap açıp satışa başlayabiliyor musunuz?

4. Her sipariş için kargoya mı gidiyorsunuz? Bu şekilde yorucu olmuyor mu? Kargo işleri ne kadar sürüyor?

5. İade edilen ürünlerle uğraşmak zor oluyor mu?

6. Bu şekilde ticarete başlamak mantıklı mı?

Teşekkür ederim bilgiler için.
(4) 

İş değişikliği nedeni

dissendium #1534319 
CV'mde iki aylık bir iş var. Bu işten neden ayrıldığımı olumsuz karşılanmayacak şekilde açıklamak istiyorum. Ne söyleyebilirim? Teşekkür ederim.

İş değişikliği nedenim performansımın altında işler olması. İngilizce biliyorum. Daha iyi işler yapabilirim. Bu cevabımı beğenmiyorlar. İlginç bir şekilde köle gibi çalışma, sürünme anlayışı var. Küçük yerler değil. Onlarca ülkeye satış yapan yerler. İK ile görüşme iyi geçiyor ama bölüm müdürü, genel müdür görüşmede olumsuz yaklaşıyor.
(3) 

Excel Vba, Sql

dissendium #1534129 
Bir iş ilanında Excel Vba, Sql istendiğini gördüm. Bunları orta seviyede öğrenmek ne kadar sürer? Üretimde bunlar ne için kullanılıyor? Kaynak paylaşırsanız güzel olur. Teşekkür ederim.
(8) 

Basketbol, spor

dissendium #1533711 
Uzun süredir spor yapamıyorum. Bir tane basketbol topu alıp haftada 1 saat basketbol oynasam faydası olur mu? Fayda dediğim biraz kilo verme, biraz form kazanma. Bir de kaliteli basketbol topu önerinizi alırım. Teşekkür ederim.
(2) 

Trendyol, kargo

dissendium #1533669 
Cumartesi ve pazar kargo gelir mi? Her saatte kargo geliyor mu?
(7) 

Örnek aldığınız kişiler

dissendium #1533513 
Giyim tarzı, davranış, karakter olarak Türk ya da yabancı kimleri kendinize örnek alıyorsunuz, takip ediyorsunuz? Cinsiyet yazarsanız iyi olur.

Ben erkeğim. Hiç benzemesem de Kıvanç Tatlıtuğ'u örnek alıyorum biraz.

Hemcinsiniz olmak zorunda değil. Erkek olup bir kadını da örnek alabilirsiniz. Yani bu da bir cevap olur.

Bir de örnek aldığınız kişinin neyini örnek alıyorsunuz? Şu oyuncu gibi gözlük takıp gezince kendimi iyi hissediyorum gibi şeyler demenizi bekliyorum.

Teşekkür ederim.
(9) 

Tatil maceralarınız

dissendium #1533336 
Ya üniversiteden bir arkadaş var. Çocuk birkaç bin lirayla otostop çeke çeke, çadırda uyuyarak, simitle beslenerek İstanbul'dan İzmir'e gitti. Yazıya İngilizce kelime sıkıştırmayı sevmem ama güzel bir "challenge" oluyor. Şu hayata bir kere geldik, böyle plansız bir şeyler denemeden ölmek istemiyorum. Sizin var mı bu şekilde maceralarınız? Tavsiye eder misiniz?
(2) 

AutoCAD, ölçülendirme soruları

dissendium #1533313 
Merhabalar. Eklediğim 1. görselde ölçüde G 3/8 yazıyor. Bu ölçülendirmeyi nasıl yapabilirim?

Bir de tolerans içeren ölçüler için ölçü tipi oluşturmadan toleransı direkt yazabileceğim bir yol var mı?

Toleransın üst sınırı +0, alt sınırı -0,2 olsun. Ben bu değerler için ölçü tipi oluşturmadan direkt bu değerleri girebilmek istiyorum.

Teşekkür ederim cevap veren olursa.

Almanya'ya gitmek

dissendium #1533158 
Merak ettiğim bir konu var. Ben makine mühendisiyim. Almanya'da tekniker gibi bir alt seviye işlerde çalışma şansım olur mu? Belki onların teknikeri bizim mühendisimizden daha iyidir ama eğitim düzeyi olarak soruyorum. Yoksa kardeşim sen mühendissin, burada o işi yapamazsın derler mi? Bu arada sadece tekniker olarak değil. Hep fabrikalarda çalıştığım için operatör olarak da çalışabilirim. Bunun bir yolu var mı? Teşekkür ederim.
(1) 

Tasarım, teknik çizim

dissendium #1533042 
Merhaba arkadaşlar. Pek umudum yok ama aranızda belki teknik çizim yapanlar varsa onlara birkaç sorum olacak. Teknik ressam, makine mühendisi, inşaat mühendisi, mimar varsa belki fikir verebilir.

1. Ofise gittiğinizde sabah çizimle ilgili olarak işe nasıl başlıyorsunuz? Kaç saat çizim yapıyorsunuz? Örnek olarak bir makine parçasının çizimini yapıp üretime hazır duruma getirmeniz ne kadar sürüyor? Çözemediğiniz bir sorun olunca birilerinden yardım alabiliyor musunuz?

2. Mimar, inşaat mühendisi arkadaşlar, konut, hastane gibi projelerin çizimleri nasıl ilerliyor? Bir günün tamamında çizim yapıyor musunuz? Kısaca bana bir gününüzü anlatır mısınız?

Bilgi veren olursa teşekkür ederim.
(1) 

Cüzdan değerlendirme

dissendium #1532947 
Şu cüzdan sizce orijinal midir?

www.trendyol.com

Almayı düşünüyorum. Satıcı orijinal demiş ama kopya ürün gönderirler mi diye düşündüm. Mağazadaki fiyatlarla sitedeki fiyatlar arasında çok fark var mı? Teşekkür ederim.
(1) 

AutoCAD indirme

dissendium #1532926 
AutoCAD ve birkaç program indirmek istiyorum ama indirmekle uğraşmak istemiyorum. Eskiden bilgisayarcılar DVD olarak satıyordu. Şu an yine böyle bir şey var mıdır?
(3) 

Bilgisayar kursu

dissendium #1532906 
Devletin yayımladığı bazı ilanlar için bilgisayar kursu sertifikası almak istiyorum. İnternette 3 ay süren yerler var. Bu bana fazla geldi. Excel zaten bildiğim bir şey. Şöyle kısa süreli kurs öneriniz var mı? Ücretli de olabilir. Şehir Kocaeli ama İstanbul Anadolu Yakası da olabilir.
(3) 

Masumiyet ve Ağır Roman filmleri hakkında

dissendium #1532663 
Merhabalar. Sorum spoiler içeriyor.

Masumiyet filminde Bekir'in yaşadığı aşk için "yolu yok, çekeceksin" demesi ile Ağır Roman filminde Salih'in yaşadığı aşk için ölüme gitmesi, yaşadığı yerden kurtulma şansının olması ancak kurtulmayı tercih etmemesi izleyicilere "diğer yolu tercih edin" mesajı veriyor olabilir mi? Bu filmlerden öğreticilik konusunda bunu çıkarabilir miyiz?
(5) 

Çalışma ortamında küfür

dissendium #1532461 
Merhabalar. Gerçekten kurumsal yerlerde (Toyota, Hyundai, Ford gibi büyük fabrikalar) mühendisler, işçiler çalışma ortamında küfürlü konuşuyorlar mı?
(1) 

Teknik resim kitap tavsiyesi

dissendium #1532342 
Teknik resim için kitap tavsiyesi verir misiniz?

Bir tane makine için istiyorum. Bir tane de mimarlık, inşaat mühendisliği için.

Teşekkür ederim.
(2) 

İptal edilen Kpss

dissendium #1532143 
İptal edilen Kpss'nin sonuçları açıklanmayacak mı? En azından puanımızı görmemiz için açıklanması gerekmez mi?
(6) 

Tam buğday makarna

dissendium #1531958 
Bu makarnaların lezzet olarak normal makarnalardan farkı nedir? Biraz daha koyu oluyor. Bir kez alıp denemek istiyorum ama kötüyse hiç almayayım.
(12) 

Kendinizi nasıl havalı hissediyorsunuz

dissendium #1531775 
Kendinizi nasıl havalı hissediyorsunuz? Benim aklıma hemen güzel bir parfüm geliyor. Siz nasıl kendinizi iyi/havalı/artist/gözler üstünüzdeymiş gibi hissediyorsunuz? Giyim tarzı olarak da anlatabilirsiniz. Cevaplar için teşekkür ederim.
(2) 

CV düzenleme

dissendium #1531632 
CV'ye çalışılan bütün işler yazılmalı mı? İlk işim gıda sektöründeydi. Onu artık yazmak istemiyorum. Bu durumda iş görüşmesinde neden söylemedin derler mi? Derlerse ne demem iyi olur? Bir de iyi bir şirkette stajım var. Onu da yazmamayı düşünüyorum. Bu mantıklı mı? Teşekkür ederim.
(9) 

İş görüşmesinde şu denir mi

dissendium #1531513 
Uzun süredir tasarım, satın alma, satış gibi ofiste çalışabileceğim işlere ilgi duyuyorum. Görüşmede ben ofis insanıyım desem nasıl karşılanır? Bu bölümler için önerileriniz neler? Ne gibi sorular sorulur? Nasıl hazırlanabilirim? Teşekkür ederim.
(6) 

Ananas suyu

dissendium #1531314 
Merhabalar. Ananas suyunu çok seviyorum. 1 litrelik ananas suyu alıyorum. Bir de ananasın suyunu kendim sıkmak istiyorum. Bir ananastan ne kadar su çıkar? Deneyen var mı? Sıktıktan sonra suyla seyreltip miktarı artırmak mümkün mü?

Pamuk döken çorap

dissendium #1531215 
Gittim rahat olsun diye pamuk çorap aldım. Şimdi de çorap pamuk döküyor. En uyuz olduğum şeylerden biri. Bu olayı nasıl çözerim. Şöyle 2 3 kez yıkansa düzelir mi?
(6) 

İtalya sanayisi

dissendium #1530941 
İtalya sanayisi nasıl bu kadar gelişti? Fabrikada çalışıyorum. 10 makineden 8 tanesi İtalyan makinesi. Almanya'yı anlıyorum. Başlarına Hitler gibi biri geçti. İtalya ne ara bu kadar uçtu? Sinsi sinsi çalıştılar mı? Okumak için yazı paylaşırsanız güzel olur. Teşekkür ederim.
(10) 

Çalışırken iş bakıyor musunuz

dissendium #1530818 
Merhabalar. Teknik, riskli bir işim var. Hata olunca çıkarılma ihtimalim yüksek. Sizce çalışırken iş bakmam mantıklı mı? Sizde durum nasıl? Kendinizi nasıl güvence altına alıyorsunuz?
(2) 

Sigortanın asgari ücret üzerinden yatırılması

dissendium #1530734 
Bu olayı duyuyorum hep. Nereden öğreniliyor bu? E-Devlet'te nereye bakıyoruz böyle bir şey olup olmadığını öğrenmek için?
(8) 

Bir ürünün ne için kullanıldığını bulmak

dissendium #1530529 
Merhabalar. Biraz teknik bir soru olacak. Devamını okumak istemeyenler için ilk olarak yazayım dedim.

Çalıştığım fabrika BSH grubuna (özellikle Siemens) bazı parçalar üretiyor. Ben bu parçaların bazılarının kalite kontrolünden sorumluyum ancak müşteriyle iletişimim yok. O kısımla başkaları ilgileniyor. Ben bu parçaların ne için kullanıldığını çok merak ediyorum. Yani ya çamaşır makinesi ya buzdolabı, çok seçenek yok. Bunu hangi yolla öğrenebilirim?
(2) 

Catia ve Inventor

dissendium #1530411 
Merhabalar. Mesleğimde tasarım bölümüne geçmek istiyorum. Bu iki programdan hangisini öğrenmem daha iyi olur? Bu seçeneklere Siemens NX de eklenebilir. Teşekkür ederim.
(5) 

Rüyanızda işinizi görüyor musunuz

dissendium #1530304 
Ben genelde görüyorum. Görmek istemiyorum. Siz?
(4) 

Kursa gitmek/gitmemek

dissendium #1530173 
Merhabalar. Uzun süredir yüz yüze İleri Excel kursuna katılmak istiyordum. Covid yüzünden kurslar iptal olmuştu. Şu an katılma şansım var. Ama şöyle bir sorun söz konusu. Kurs cumartesi pazar 09.00 14.00 arası ve 6 hafta sürecek. Çalıştığım için dinlenmek için sadece hafta sonum var. Hep erken kalkmış olacağım. Günümün yarısı kursta geçecek. Gidip gitmeme konusunda karar veremedim. Siz bu durumda ne yapardınız? Kursun avantajı yüz yüze olması, Meb onaylı sertifika vermesi, CV için bir katkı. Teşekkür ederim.
(2) 

Ciğerci tavsiyesi, İstanbul

dissendium #1529708 
İstanbul, Anadolu Yakası'nda, özellikle Kadıköy'de ciğerci tavsiyeniz var mı? Ekmek arası ciğer şeklinde de olur. Teşekkür ederim.
(5) 

Paket makarna tavsiyesi

dissendium #1529631 
Ortalama makarnalara göre biraz daha kaliteli, biraz daha pahalı hangi paket makarnaları tavsiye edersiniz? Barilla aldım en son ama Farfalle olan niyeyse biraz sert geldi.
(7) 

İzmir'e taşınmak

dissendium #1529521 
Sizce tatil yerlerine yakın olmak için İzmir, Antalya gibi yerlere taşınmak mantıklı mı? İzmir'de, Antalya'da yaşayanlar tatilin hakkını veriyorlar mı? Her fırsatta yüzmek gibi.
(4) 

Vadeli vs altın

dissendium #1529286 
Birikim için hangisi mantıklı? Doları düşündüm ama düştü yükseldi olaylarını takip etmek istemiyorum. Siyasete çok bağlı. Vadeli daha basit geliyor. Sizce doğru mu düşünüyorum? Altın almak mantıklı mı? Amacım para değerini çok kaybetmeden dursun, risk az olsun. Teşekkür ederim.
(2) 

İstanbul, gezilecek yer

dissendium #1529247 
Tek olarak İstanbul'da nereleri gezebilirim?

Kültürel bir şeyler olursa güzel olur. Özellikle Beyoğlu olursa daha güzel olur. Teşekkür ederim.
(17) 

Maaş alınca

dissendium #1529200 
1. Kendinize jest yapıyor musunuz? Yemek ısmarlıyorsanız bu genelde ne oluyor?

2. Annenize babanıza ihtiyaçları olmasa bile para veriyor musunuz?

3. Yardım yapıyor musunuz? Öğrenci olur, ekonomik durumu iyi olmayan biri olur... Sadece para olmak zorunda değil. Kitap, kıyafet de olabilir. Herkese açık şekilde yazmak istemiyorsanız bu soru için mesaj da atabilirsiniz. Teşekkür ederim.
(10) 

CV sorusu

dissendium #1529137 
Teknik bir işim var. Öğrendiğim şeyleri CV'me eklemek istiyorum ama CV'nin katı yapısına eklemekte zorlanıyorum.

Örnek şu. Kalite laboratuvarında yüzey pürüzlülük ölçüm cihazını kullanabiliyorum. Bunu nasıl yazmam uygun olur? Bu şekilde yapıyorum, ediyorum yazmak yerine biraz daha iyi bir anlatım arıyorum. Teşekkür ederim.
(6) 

Kablosuz kulaklık tavsiyesi

dissendium #1529107 
Bütçe söylemek istemiyorum. Çok pahalı olmayan, çok kalitesiz olmayan, fiyat performans ürünü tavsiye eder misiniz?
(9) 

İş soruları

dissendium #1529004 
1. Bir yerde en az çalışma süreniz ve en çok çalışma süreniz nedir?

2. Sizce ne kadar sürede iş değiştirilmeli?

3. Ortalama bir yerde 4 yıl çalışmak sizce çok mu?

4. Ortalama üstü bir yerde çok uzun süre çalışmak mantıklı mı?

5. Ortalama bir yerden ortalama üstü bir yere geçiş süresi ne olmalıdır?

Teşekkür ederim. Daha sonra soru silinebilir.
(6) 

Kadıköy Belediyesi

dissendium #1528789 
Kadıköy Belediyesi Kadıköy ile pek ilgilenmiyor mu? Kadıköy'de gördüğüm çoğu kilise atıl durumdaydı. Ne bir tanıtım, ne giriş imkânı, çok bakımsızdı. Beyoğlu hiç öyle değil. Yollar çukurdu hep. Anlam veremedim.
(5) 

Para biriktirmek

dissendium #1528508 
Para biriktirmek istiyorum. Ama para TL olarak durup erimesin de istiyorum. Enpara hesabım var. Bu hesaba para atmak istiyorum. En mantıklı yol ne? Diyelim 1000 TL attım denemek için. Vadeli hesap mı açayım? Enpara için siteden altın ya da dolar alabiliyor muyum? Dolar ya da euro mantıklı geliyor. Ama ihtiyacım olunca da TL'ye kolayca çevirmek istiyorum. Yapı Kredi ve Halkbank hesaplarım da var. Hiç anlamadığım işler. Kısaca anlatır mısınız? Teşekkür ederim.
(2) 

Yeni asgari ücret sonrası maaş

dissendium #1528467 
Şirket bire bir görüşme yapıp beklentimi mi soracak yoksa kendiliğinden yeni maaşı bildirecek mi? Nasıl oluyor? Bir de diyelim yeni maaş 10 Temmuz'da belli oldu. O güne kadar olan maaş eski asgari ücrete göre mi olacak?
(10) 

Aklınızda kalan saçma şeyler

dissendium #1528421 
Aklınızda kalan saçma şeyler var mı? Varsa neler?

Güldüğüm videoların neredeyse yüzde 80'i aklımda kalıyor.

Örnek olarak.

Benim adım Cafer. Boyum 1,50. Gözlerimin rengini bilmiyorum. Dayak yemeyi severim.

Ya da

Kırmızı şortli. Sen çok yanlış bir insansın.

falan.

Üniversitedeki formüllerin yüzde 90'ını hatırlamıyorum.

Siz neleri hatırlıyorsunuz?
(4) 

İdrar miktarı

dissendium #1528311 
Su içiyorum sık sık. Ama akşam eve gelince idrar miktarı az oluyor. İşe girişte iş yeri hekimi bol su iç demişti. Acaba terlemeyle mi atıyorum? Bir sorun olabilir mi? Olabilirse ne? Teşekkür ederim.
(4) 

Tabelalara ateş etme olayı

dissendium #1528215 
Tabelalara ateş etme olayı ne zamandan beri var? Bunu yapan kişilerin motivasyonu ne? Servisle giderken delik deşik tabelalar görüyorum hep. Tabela köy tabelası ama görüntü suç şehri gibi.
(1) 

İzin soruları

dissendium #1528103 
Bayram tatilini birleştirmek için iki gün ücretli izin verdiler. 13 14 Temmuz. Bir yıldan önce işten ayrılırsam sadece bu iki günü mü kesecekler yoksa resmî tatil olan günleri de mi kesecekler? Resmî tatillerde sigorta ve ücret yatıyormuş çalışmasak da. Bu doğru mu?
(3) 

Alan bulmaca

dissendium #1528000 
Merhaba arkadaşlar. İş hayatındaki alanlarla ilgili birkaç sorum var. Makine mühendisiyim. Kalite kontrol sorumlusu olarak çalışıyorum. Aslında istediğim, sevdiğim ama yorucu bir alan. Ben daha çok ofiste çalışabileceğim alanlara yönelmek istiyorum. O yüzden fikrinizi sormak istedim. Aklıma şunlar geldi. Değerlendirebilirseniz sevinirim.

1. İş güvenliği uzmanı olmak. Bu sayede iş yükünden biraz kaçabileceğimi, biraz daha rahat edebileceğimi umuyorum. Bu seçenek sizce mantıklı mı?

2. Mühendisler teknik öğretmen olabiliyormuş sanırım formasyon eğitimi alıp. Güncel durumu bilmiyorum. Öğretmen olmak aslında çok işime gelir. Bunun oluru var mı?

3. Satın alma, satış gibi alanlar. Satış alanı için görüşmeye gitmiştim. İş çok da uygundu ama dönüş olmadı. Bu alanlara nasıl geçiş yapabileceğimi bilmiyorum açıkçası.

4. İyi kötü demeden bütün memurlukları denemek. Fırsatım olmasına rağmen başvurmadığım ilanlar var. Şansıma kazanıp atanırsam aslında rahat edebilirim. Bu da son seçenek.

5. Sizin eklemek istediğiniz alan varsa duymak isterim.

Teşekkür ederim.
(5) 

Dinlenebiliyor musunuz

dissendium #1527890 
İşten gelince ne kadar dinlenebiliyorsunuz? Yatana kadar neler yapıyorsunuz?

Hafta sonu gezmekle geçiyor. Hafta sonu da tam dinlenmiş olmuyorum. Tam dinlenenler nasıl dinleniyor? 8'de uyuyan var mı?

Soru silinebilir. Cevap verenlere teşekkür ederim.

mobil görünümden çık