(8) 

Aktif çalışma süreniz

dissendium #1540112 
Merhabalar. Günlük ortalama aktif çalışma süreniz nedir? Ben bir fabrikada kalite kontrol sorumlusu olarak çalışıyorum. İşim fabrikayı gezip üretimde hata olup olmadığına bakmak. Başka bir şey yapmıyorum. Dışarıdan bakan biri boş boş gezdiğimi düşünebilir. Günlük ortalama aktif çalışma sürem 1 saat diyebilirim. Sadece gezdiğim için yorgunluk oluyor. Sizde durum nasıl? Teşekkür ederim.
(2) 

Almanca, gramer soruları

dissendium #1539953 
Merhabalar.

Über 70 Prozent der Besucher

Over 70 percent of the visitors

Burada der Besucher genitive plural mı oluyor?

Yani der Besucher = of the visitors mı oluyor?

Bir de anlatabilecek miyim bilmiyorum ama der Besucher hem nominative singular hem de genitive plural, bu durumda der Besucher görünce hangisi olduğunu nasıl anlayacağız?

Bir de artikeli bilmediğimizi düşünelim. Artikeli der ama biz salladık ve das dedik. Kafa göz yararak konuştuk. Anlaşılma ihtimalimiz yüzde kaç? Teşekkür ederim cevap veren olursa.
(6) 

Boxer markası önerisi

dissendium #1539860 
Vücuda yapışmayan boxer markası önerir misiniz? Ama dede donu gibi de olmasın.
(3) 

İş görüşmesi

dissendium #1539751 
Merhabalar. İşiniz varken nasıl iş görüşmesi yapıyorsunuz? Sizi görüşmeye çağırıyorlar. Ama siz maaşı bilmeden gitmek istemiyorsunuz. Telefonda ne söylenebilir? Maaş bilgisi paylaşamıyoruz derse ne olacak? Çalışırken nasıl iş değiştirmiştiniz? Teşekkür ederim.
(5) 

Mont yırtılması

dissendium #1539669 
Monttaki şu yırtığa yapılabilecek bir şey var mı?

i.hizliresim.com
(21) 

Maske kullanmaya devam eden var mı

dissendium #1539471 
Merhabalar. Maske kullanma zorunluluğu kalktı ama bazen maske kullanma ihtiyacı hissediyorum. Kullansam daha iyi olurmuş gibi hissediyorum. Siz kullanıyor musunuz? Özellikle insanlarla konuşulan bir işte kullanmak iyi olur mu?
(5) 

Almanca soruları

dissendium #1539370 
Merhabalar. Almanca İngilizce olarak kelime öğrenmeye karar vermiştim ama İngilizce olarak aklımda kalması konusunda tam performans alamadım. Dorf kelimesini village olarak değil de köy olarak bilince daha kolay geliyor. Sizce kendimi Almanca İngilizce konusunda zorlasam mı, alışır mıyım?
(3) 

Beynin arka planda çalışması

dissendium #1539286 
Merhabalar. Sık yaşadığım bir durum hakkında soru sormak istiyorum. Bazen bir konuyla ilgili o an aklıma gelmeyen önemli şeyler daha sonra bir anda aklıma geliyor. Dr House gibi. Son yaşadığım olayı paylaşayım. Boyanması gereken iki malzeme var. Bunların boya kodları farklı. Ama boyandıktan sonra renkler birbirine çok yakındı. Daha sonra bir anda "bunlar neredeyse aynı renk ama kodlar farklıydı, nasıl ayırt edilecek" sorusu geldi aklıma. Sanki beynim kendi kendine arka planda çalışmış ve önemli bir durumu benimle paylaşmış gibiydi. Size de böyle şeyler oluyor mu?

Yds Almanca

dissendium #1539203 
Herhangi bir Yds Almanca sınavına girmiş olan var mı? Kendim çalışarak Yds İngilizce sınavından 80 almıştım. Almanca için de 50 hedefi koydum kendime başlangıç için. Çıkmış sorulara bakınca bayağı kelime yakalıyorum. Sizce kaç bin kelime yeterli olur? Ne kadar süre gerekir? Teşekkür ederim.
(3) 

İş güvenliği uzmanı

dissendium #1539095 
Merhaba arkadaşlar. İş güvenliği uzmanı olmayı düşünüyorum. Makine mühendisiyim. Süreç hakkında kısaca bilgilendirir misiniz? Kurs ücretleri şu an ne durumda? Ne kadar sürüyor? Sınav nasıl? Teşekkür ederim cevap veren olursa.
(6) 

Bot giymeye başladınız mı

dissendium #1539080 
Hafta sonu giymiştim hava yağmurluyken. Artık yağmur olmasa da giymek garip olur mu?
(13) 

8 saat uyuyamama skandalı

dissendium #1538875 
Merhabalar. Genelde en az 8 saat uyuma öneriliyor sağlıklı bir yaşam için. Ama 8 saat uyuma şansı yok. 6'da uyanıyorum. 23'de uyusam bile 7 saat oluyor. Bu millet nasıl 8 saat uyuyacak? Türkiye'de çalışma saatleri çok fazla değil mi ya? Bir bana mı anormal geliyor bu durum? Siz kaçta uyanıp kaçta uyuyorsunuz?
(1) 

Şu istek nasıl karşılanır, iş

dissendium #1538794 
Merhabalar. Şirketteki alanınız X olsun. Bu alan için işe alındınız. Ama sizin Y, Z alanlarına ilginiz var. O alanlarda çalışmak, tecrübe kazanmak istiyorsunuz. Sizi işe alan kişiye ya da müdüre, patrona bu durumu söyleyip ben bu alanlarda ekstra iş yapabilirim diyorsunuz. Günde bir saat bile olsa olur. Amaç öğrenmek. Bu durum nasıl karşılanır? Kabul edilebilir bir şey mi? Teşekkür ederim.
(1) 

Almanca gramer

dissendium #1538658 
Merhabalar. Almanca çalıştığım için sık sık soru soruyorum. İşgal ediyorsam kusura bakmayın.

X und Y trotzen den gesellschaftlichen Vorurteilen in ihrem Land.

X ve Y, ülkelerindeki toplumsal önyargılara meydan okuyor.

Almancası iyi olan kişiler bu cümleyi hangi aşamalarla kurarsınız?

Ben şöyle düşündüm. Yanlışsa düzeltmenizi istiyorum.

1. trotzen, Türkçede "bir şeye meydan okumak" olarak kullandığımız için trotzen sonrasında -e hâli yani dativ gelmeli.

2. Dativ ve çoğul olması gerektiği için das Vorurteil, den Vourteilen olacak.

3. Sıfat gesellschaftlich çekimde -en alacak ve gesellschaftlichen olacak.

Bu düşünce sistemi doğru mu? Doğruysa bu kadar bilginin içinden nasıl çıkılacak?

Teşekkür ederim.
(4) 

Sürüş soruları

dissendium #1538600 
Merhabalar. Ben ehliyetimi mart ayında aldım ama sonra hiç kullanmadım. Kendime tam güvenemediğim için iş görüşmelerinde iyi süremiyorum diyorum. Şirket arabası bile kaçırdım. Bunu aşmak istiyorum. Özel ders almak istiyorum. Sorum şu. Ben nelere çalışayım, neyin pratiğini yapayım? Otoyol beni korkutuyor. Hep sağ şeridi kullansam, orta şeride bile geçmesem sorun olur mu? En sağda hızın kaç olması gerekir en az? Napıyorsun kardeşim sen deyip korna çalarlar mı? Bence çalmazlar çünkü zaten isteyen orta şeride geçebilir? Yanlış mı düşünüyorum? Teşekkür ederim.
(1) 

Sahte tablo

dissendium #1538525 
Bu tablo olayı popülerken uzun zamandır merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum. Ünlü tabloların sizce sahtesi sergileniyor olabilir mi? Tarihi eserleri ya da sanat eserlerini putlaştırmak doğru değil tabii ki ama bu kadar kolay ulaşılabilmesini, zarar verilebilmesini de saçma buluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
(4) 

Peygamberlik konusuna psikolojik yaklaşım

dissendium #1538489 
Merhabalar. Merak ettiğim bir konu var. Tarihteki peygamberlik konusuna psikiyatristler ve psikologlar nasıl yaklaşmışlar? Bu konuyu iyi şekilde incelemiş bilimsel makale paylaşır mısınız? Teşekkür ederim.
(7) 

Şirket ünü

dissendium #1538410 
Merhabalar. Şirket ünü sayesinde iş bulan ya da daha iyi işlere geçen var mı? İyi bir yerde 2 ay bile olsa çalışıp bunun faydasını gören oldu mu?
(3) 

Almanca soruları

dissendium #1538378 
1.

Klimawandel kelimesi için Google Çeviri şöyle bir açıklama yapmış.

Wandel des Klimas (1a)

Buradaki 1a ne oluyor?

2.

İngilizce defense kelimesinin Google Çeviri çevirilerinde die Abwehr var. Buradaki die artikeli doğru. Collins Dictionary sitesinden kontrol ettim. Türkçe savunma kelimesinin Google Çeviri çevirilerinde der Abwehr var. Bu bir hata mı? Bilmediğim bir şey mi var?

3. Bazı kelimelerin Türkçe çevirisi Google Çeviri'de yok.

Überflutung için taşkın çevirisi var ama sel çevirisi yok, İngilizce flood çevirisi var. Bu şekilde Almanca İngilizce Türkçe sırasında çeviri yapıp Überflutung sel çevirisini kabul etmek doğru olur mu?

4. Güvenilir ve site olarak bir Almanca Türkçe sözlük önerir misiniz?

Cevap veren olursa teşekkür ederim.
(3) 

Maaş hesabı

dissendium #1538245 
Maaş hesabının iş yerinin söylediği şubeden açılması zorunlu mu? Farklı şube olamaz mı?
(12) 

Bölüm tavsiyesi

dissendium #1538212 
Merhabalar. Bir üniversitede ikinci öğretim olarak iki yıllık muhasebe okumayı düşünüyorum. Amaç hem ikinci bir meslek kazanmak hem de satın alma, satış gibi işlere ilgimin olması nedeniyle bölümün faydasını göreceğimi düşünmem.

İkinci seçenek ise iş güvenliği uzmanı olmak.

Makine mühendisiyim. Amacım lisans sonrası kendime bir şeyler katmak. Yüksek lisans şu an uygun değil. Gündüz okula gidemem. Teşekkür ederim.
(6) 

Almanca, kelimelerin akılda kalmaması

dissendium #1538105 
Öğrendiğim bazı kelimeler aklımda kalmıyor. Başlarda bu normal mi? Angriff gibi kısa kelimeler akılda kalıyor ama Beschädigung tam aklımda kalmıyor. Bu zamanla düzelir mi?
(2) 

Almanca çeviri

dissendium #1537985 
Merhabalar. Almanca öğreniyorum. Aşağıdaki cümleyi kurmak istedim.

Şiddetli rüzgâr nedeniyle iniş imkânsız.

Die Landung ist unmöglich wegen starke Wind.

Bu çeviri doğru mu?

starke Wind kısmında artikel eksik mi?
(15) 

İşe alımların askıya alınması

dissendium #1537721 
Merhabalar. Bir iş görüşmesinden sonra arandım ve aynı gün ikinci görüşmeye çağrıldım. Uzak olduğu için bugün gelemem, yarın gelirim dedim. Sonra bunu sormak için kapattılar. Sonra tekrar arandım. Bunda da "sizinle çalışmaya karar verdik, maaş konusunu konuşmamız gerekiyor" dediler. Bu konuşma yaşanırken başka bir telefon görüşmesi yapmaları gerekti ve görüşmeyi sonlandırdık. Sonra tekrar arandım ve işe alımların askıya alındığı ve tekrar dönüş yapılacağı söylendi. Şimdi bu ne oluyor tam olarak? Ben hayatımda böyle bir şey duymadım. Yabancı bir şirket. Haber güya yurt dışından gelmiş. Bana inandırıcı gelmedi. Böyle bir şey olabilir mi gerçekten? Teşekkür ederim.
(6) 

İş görüşmesi sorusu

dissendium #1537629 
Sizi X ilanına yaptığınız başvurudan buluyorlar ama Y ilanı için görüşmek istiyorlar. X ilanında bilginiz var, Y ilanında bilginiz yok. CV'nizde de bu durum belli. Gideceğiniz yer çok uzak. İki otobüs ve yürüme. Çok uluslu bir şirket. Açıkçası işe alınma ihtimaliniz düşük. Yine de gidilmeli mi? Neden çağırmış olabilirler?
(9) 

Düz karın

dissendium #1537541 
Merhabalar. Karnımın tamamen düz olmasını istiyorum. 29 yaşında erkeğim. Spor ve beslenme olarak ne tavsiye edersiniz? Teşekkür ederim.

Kendimi biraz açlığa alıştırsam düzelme olur mu? Normalde 5 poğaça yiyen biriyim. Bundan vazgeçip 2 poğaça yesem düzelme olur mu? Bir de günde sadece iki kez yemek yesem nasıl olur?
(1) 

Almanca, kelime sorusu

dissendium #1537436 
Merhabalar.

Almanca bilgimi Almanca İngilizce olarak geliştirmeye karar vermiştim ama bir sorun var.

Versteckt kelimesini öğrendim. Savaş uçaklarını askerî olmayan bir havalimanına gizlemişler. Versteckt bu olayda gizli anlamında kullanılmıştı. Türkçede sorun yok. İngilizce için hangi çeviri uygun olur? Hidden var, secret var, concealed var, bir sürü çeviri var. Akılda tutma açısından nasıl bir yol izlemem mantıklı olur? Hepsini aklımda tutamam.

Teşekkür ederim cevap veren olursa.
(3) 

Almanca kelime öğrenme

dissendium #1537218 
Almanca kelime öğrenirken Almanca Türkçe şeklinde mi öğrensem daha iyi olur, Almanca İngilizce şeklinde mi?

Biraz daha ayrıntı yazayım. Zahlreich kelimesini öğrendim. Kelimeyi Türkçe "çok sayıda" olarak biliyorum ama İngilizce "numerous" olarak da aklımda kaldı. Hatta bazen merakımdan İspanyolcasına bakıyorum. O da aklımda kalıyor. Ama bu böyle gitmez. Birine odaklanmam lazım. Siz nasıl yapmıştınız?
(10) 

Sezen Aksu

dissendium #1537166 
Bu kadın çok gizemli değil mi? Bir sürü şarkının arkasından bu kadın çıkıyor. Evinde oturup şarkı mı yazıyor? Nasıl geliyor aklına? Televizyonda da görünmüyor hiç. Şarkı yazmak tabii ki yetenek işi ama ben o yolculuğu merak ediyorum. Alkolün de etkisi olabilir mi?
(6) 

Almanca soru

dissendium #1537092 
Experten gehen von einem Unfall aus.

Bu cümlede fiil gehen değil mi?

Google Çeviri düşünmek, varsaymak diyor.

Çözemedim.
(7) 

Sigara kullanımı

dissendium #1536948 
Merhabalar. Sanki son zamanlarda kadınların büyük bir kısmı sigara kullanıyormuş gibi geliyor. Yaş bayağı düşmüş gibi. Lise seviyesinde bile normal karşılandığını düşünüyorum. Sorum kadınlara. Siz kullanıyor musunuz? Ne zaman başlamıştınız? Lisede başlamayıp üniversitede başlayan var mı ya da üniversitede başlamayıp iş hayatında başlayan? Sebebiniz neydi?
(3) 

Üretim planlama, satın alma kurs

dissendium #1536791 
Merhaba arkadaşlar. Üretim planlama, satın alma alanları için kurs tavsiye eder misiniz? Ücretli ya da ücretsiz olabilir. Bu konularda çok bilgim yok ama en azından bir temel oluşturmak istiyorum.

Bir de zamanı olan arkadaşlar varsa birkaç örnek vererek bu departmanların faaliyetlerinden biraz bahsedebilirse güzel olur. Teşekkür ederim.
(1) 

Spam numara

dissendium #1536753 
Bir numara var. Aramadan, mesajdan engelledim. Sürekli sesli mesaj bırakıyor. Turkcell de bunun için mesaj atıyor. Sesli mesajınız var diyor. Bunu nasıl engelleyeceğim?
(4) 

Gibi sorusu, spoiler içerir

dissendium #1536741 
Merhabalar. Spoiler içeriyor.

*
*
*

İlkkan'ın babası kim olabilir? Acaba ipucu verildi de ben mi kaçırdım? Gerçekten havada mı bırakıldı?

*
*
*
(3) 

Piyano öğrenmek

dissendium #1536651 
Merhabalar. Klasik gitar kursuna gitmiştim ama kendi kendime geliştiremedim. Gitarı sevemedim. Piyano öğrenmeyi çok istiyorum. Kursa gitsem, ileride bir gün dijital piyano alınca kendi kendime geliştirme şansım olur mu? Nota bilgim var biraz. Ya da kendi kendime geliştirebileceğim hangi enstrüman olabilir? Telli istemiyorum.
(6) 

Burnunuz akıyor mu

dissendium #1536609 
Merhabalar. Havaların soğumasıyla burnum akmaya başladı. Hasta değilim. Ama niyeyse peçeteyle gezmeye başladım. Bende mi bir sorun var acaba? Sizin burnunuz havalar soğuyunca hemen akmaya başlıyor mu?
(13) 

Hiç maddi zarara uğradınız mı

dissendium #1536361 
Hiç maddi zarara uğradınız mı? Konu neydi? Miktar neydi? Durum düzeldi mi? Psikolojinizi etkiledi mi?

Teşekkür ederim cevaplar için.

Vakıf üniversiteleri kamu kurumu mu

dissendium #1536355 
Bir sertifika almam gerekiyor. Atama için gerekli. Sertifikayı en kısa sürede bir vakıf üniversitesinden alabiliyorum. Geçerli olur mu?
(3) 

Gibi sorusu

dissendium #1536315 
Bölüm sonunda neden Hazal Kaya'ya teşekkür ediliyor? Olay ne?
(14) 

İkinci yabancı dil

dissendium #1536069 
Merhabalar. 500 kez sorduğum sorulardan bir tanesi daha. Son durumda birkaç şey sormak istiyorum.

Şimdi ben mühendis olduğum için hep Almanca önerildi ikinci yabancı dil olarak. Ben de katılıyorum bu düşünceye. Gerçekten işime yarayabilir.

Ama Instagram'da İtalyanca hesapları çok ilgimi çekiyor. Kendimi istemeden kelime, cümle öğrenirken buluyorum. Doğal şekilde öğreniyorum resmen.

İlginç kısmı birçok şey aklımda kalıyor.

Oggi, ieri, domani falan basit ama sanki uzun süredir biliyormuşum gibi öğrendiğim kelimeler. Bir insan dolce, Versace derken zevk alır mı? Alıyorum...

Durum böyleyken yönümü yine Almancaya mı çevirsem?

Almanca sanki şakır şakır konuşabileceğim bir dilmiş gibi gelmiyor ama niyeyse İtalyanca sanki üstüne düşsem konuşabilirim gibi geliyor.

Sizce İtalyanca, İspanyolca öğrenmek Almanca varken gereksiz, boş uğraş mı?
(5) 

Gibi dizisi

dissendium #1535924 
Instagram'da diziden kısa paylaşımlar görüyorum hep. Keyifli buldum. Dizinin geneli böyle mi? Başlayayım mı? Siz izliyor musunuz? Beğeniyor musunuz? Teşekkür ederim.
(4) 

Dövme sorusu

dissendium #1535839 
Merhabalar. Normalde hiç sevmem ama kolumun iç tarafına geçici bir dövme fikrini mantıklı buldum. Böyle sakızdan çıkan tarzda, basit, 2 3 günde çıkan dövmeler nereden incelenebilir, satın alınabilir?
(3) 

Bu alerji mi ve alerjiniz var mı

dissendium #1535721 
Merhabalar. Son zamanlarda karpuz, kavun yiyince boğazımı kötü hissediyorum. Böyle karıncalanma gibi bir his oluyor. Daha önce kesinlikle böyle bir şey yoktu. Biraz zaman geçince düzeliyor. Bu alerji olabilir mi?

Sizin neye alerjiniz var? Bunu nasıl öğrendiniz?

Teşekkür ederim cevaplar için.
(10) 

Olumsuz iş görüşmeleri

dissendium #1535626 
Bu konuyu gerçekten çok merak ediyorum. Bayağı büyük fabrikalara iş görüşmesine gidiyorum. İngilizce konuşuyorum. İngilizce biliyorum deyip sadece adını, yaşını söyleyebilen kişilerden değilim. Hatta görüşme yapan müdürden daha akıcı konuştuğum da oldu. YDS'den 80 aldım. İyi kötü İngilizce bildiğimi kanıtladığım bir belge var elimde. CV'me sadece biliyorum yazıp geçmedim. İş tecrübem de var. Büyük yerlerde de çalıştım kısa süre de olsa. Çalıştığınız yerlerde hiç yenilik yaptınız mı gibi sorulara bile cevap verebiliyorum. CV'min çıktısını almışlar. CV'de bile uygunluk olarak yüzde 80 yazıyor. Site bile yüzde 80 uygun bulmuş. Ama görüşmeden sonra aramıyorlar. Bana çok ilginç geliyor bu olay. Hayırlısı deyip geçiyorum ama gerçekten çok saçma bir durum var. Biraz isyan ettiğim bir soru oldu. Bu durumun sebebi ne olabilir? İK çalışanları gerçekten ne arıyor, ne istiyor?
(10) 

Yatırım mantığı

dissendium #1535585 
Merhabalar. Bir şirket düşünelim. Üretim yapıyor. Ben bu şirketin sahibine gidip 1 milyon lira yatırım yapmak istiyorum. Bunun karşılığında neye göre ve ne kadar kazancım olur her ay? Türkler bu şekilde yatırım yapmayı bilmiyorlar mı?

Online kurs

dissendium #1535551 
Merhabalar. Online olarak bilgisayar işletmenliği kursu almak istiyorum. 450 TL ücreti. Arayıp bilgi de aldım ama size de sormak istedim.

Şu site sizce güvenli mi?

uzmansertifika.com

Sertifikanın geçersiz olma gibi bir durumu olabilir mi? Teşekkür ederim.

Bir de aynı kurs Gebze Teknik Üniversitesi de veriyordu. Devlet, vakıf fark eder mi?
(2) 

Bu sosyal fobi mi

dissendium #1535370 
Merhabalar. Kendimde olan bir durumdan bahsetmek istiyorum.

İş hayatında insanlardan kaçmak istiyorum. Aylardır ofiste çalışmak istiyorum diyorum. Ofiste çalışabileceğim bir iş denk gelince stres yaşıyorum. O kadar insanla bir arada nasıl çalışacağımı düşünüyorum. Bugün nasıl bitecek gibi. İnsanlardan kaçmak istiyorum. Hatta bu yüzden hep şikâyet ettiğim fabrika ortamı bile bana daha güven verici geliyor. Ofis gibi bir yerde durmak zorunda değilim. Bunalırsam dolaşabilirim. Muhabbetler küfürlü oluyor diyordum ama ofis muhabbetinden daha az kafa şişirebileceğini düşünmeye başladım. Ne bileyim, ofisteki Pelin Hanım yerine fabrikadaki Ali Usta ile iletişim kurmak daha kolay ve stressiz geliyor yav. Bende sosyal fobi mi başladı acaba?
(7) 

Google yorumları

dissendium #1535350 
Merhabalar. Google'da birkaç şirket, o şirketlerdeki insanlar hakkında yorum yazmak istiyorum. Bildiğiniz döşeyeceğim yazıyı. Amacım karalamak değil. İnsanlar bilgilensin istiyorum. Başıma iş gelir mi? Hakaret, küfür kesinlikle yok. Ama gereksiz insanlarla da uğraşmak istemiyorum.

Siz bu şekilde yorum yapıyor musunuz?
(1) 

Teknik çizim sorusu

dissendium #1535093 
Merhaba arkadaşlar. Pek umudum yok ama bilen olabilir. Eklediğim görselde G 3/8 ölçüsü var. Bu ölçünün ne olduğunu biliyorum. Halka diş mastar ile kontrol edilen bir ölçü. Ben bu ölçünün çizimdeki karşılığını öğrenmek istiyorum.

Diş üstü ve diş dibi çaplarını bilen var mı? Teşekkür ederim.
(6) 

Yakın ülkelerin dilleri

dissendium #1535033 
Merhabalar. İş görüşmesine gittiğim bazı şirketlerin Bulgaristan, Romanya, Sırbistan gibi yakın ülkelerde fabrikaları var. Almanca, İspanyolca gibi dilleri öğrenmek yerine bu ülkelerin dillerinden birini öğrenmek bir Türk için mantıklı olur mu? Bu bana kumar gibi geliyor biraz. Yüzde 90 tutmaz ama tutarsa da çok iyi olur gibi. Bu şekilde bu ülkelerin dillerinden birini bilip bu ülkelere taşınan var mı? Hatta oraya gitmeye de gerek yok. Direkt Rumence bilen satış görevlisi arayan da gördüm. Gözümüzü uzağa dikmek yerine Balkan ülkelerine dikmek mantıklı mı sizce? Teşekkür ederim.

mobil görünümden çık