(3) 

Roll on önerisi

dissendium #1557011 
Nivea roll on almıştım ama hiç memnun değilim. Rexona kullanmıştım. O daha iyiydi ama tam iyi değildi. Adidas en iyisiydi. Etkili roll on tavsiye eder misiniz? Erkeğim. Fiyat önemli değil. Sağ olun.
(5) 

İş görüşmesi, son maaş

dissendium #1556937 
İş görüşmesinde alınan son maaş söylenmeli mi? Şunu merak ediyorum. Son maaşın söylenmesi işveren açısından bu kişi bu maaşı alabilmiş, o zaman bilgisi iyi olarak yorumlanır mı? Sağ olun.
(6) 

ABD ceza sistemi

dissendium #1556760 
Şu siteyi inceliyordum.

www.tdcj.texas.gov

İdam edilen son kişi 1992 yılında söz konusu suçu işlemiş. 2023 yılına kadar mahkûmmuş. 30 yıl ceza çekmiş. Yıllarca ceza çektikten sonra idam edilmesinin mantığı ne? Son sözlerinde masum olduğunu söylemiş.

Bu kişiyi serbest bırakmak daha doğru olmaz mıydı?

Siz olsanız ne karar verirdiniz?
(10) 

Maden suyu zararlı mı

dissendium #1556611 
Merhabalar. Bim'de satılan Avşar maden suyunu çok seviyorum. Bim'e girip 6'lı alıp çıkıyorum. Alınca da her gün bir tane içmiş oluyorum doğal olarak. Bağımlı gibi oldum. Tadını da beğeniyorum. Her gün bir maden suyu bir şey yapar mı? Bu soruyu daha önce de sormuştum ama genç adamsın, bir şey olmaz tarzı yanıtlar gelmişti. Yaş 30 oldu. Böbrekleri paket yapmayalım.
(9) 

Maaş beklentisi

dissendium #1556461 
Merhabalar. Kariyer.net sitesinde bir işe başvurmuştum. Maaş aralığını 13 16 yapmıştım. Görüşmede de 15 dedim. Bir de 1000 TL'ye yakın yol ücreti var. Görüşme olumluydu ama dönüş olmadı. Pazartesi görüşmüştüm.

İşin dezavantajları

Fabrikada vardiya var. Gündüz çalışmayacaktım bir süre. 4 12 ve 12 8 vardiyaları var. Cumartesi de çalışma var.

İşin avantajı

Yürüyerek 10 dakika.

Dezavantajları dikkate alınca çok söylediğimi düşünmüyorum. Hatta az bile. Sırf evime çok yakın olduğu için istedim. 15 16 bin çok mu? Niye dönüş yapmamış olabilirler? Sağ olun.
(10) 

Kurtlar Vadisi

dissendium #1556253 
Ben bu diziyi zamanında hiç beğenmiyordum. Bazen ilgimi çekiyor. Kurtlar Vadisi müziğini de eskiden sevmezdim ama bence aslında başarılı bir müzik. Bu dizi izlenir mi? Tavsiye eder misiniz?
(21) 

Bir tişörte en fazla kaç para verirsiniz

dissendium #1556152 
Bir tişörte en fazla kaç para verirsiniz/verdiniz?

Bir tişört için 1500 TL fazla mı?

Pahalı şeylerden 1 2 tane mi alırsınız, hep mi alırsınız?

Sağ olun.
(1) 

İngilizce CV

dissendium #1555979 
Başvurduğum bir yer İngilizce CV istedi. CV uzun. Hepsini çevirirsem uzun sürer. Kısa sürede nasıl İngilizce CV oluşturabilirim? Kariyer.net gibi bilgileri doldurunca PDF olarak veren bir site var mı? Sağ olun.
(13) 

Memurluk

dissendium #1555839 
Merhabalar. Bir iş sorusu daha. Mesleğim (mühendis) dışındaki memurluklara başvursam pişman olur muyum? Adalet Bakanlığı'nın alımı var. Aklıma şu geliyor. Mesleğimi yapmıyor olsam da KPSS'ye tekrar çalışıp kendi bölümümden atabilirim. Aklıma bu geliyor.

Zabıt kâtipliği yapılmayacak iş mi? Özelden sıkıldım açıkçası. Memur olmak çok mantıklı geliyor. Değerli görüşlerinizi duymak isterim. Sağ olun. İyi geceler.
(13) 

Yurt dışına gitmek

dissendium #1555679 
Merhabalar. Yasal olarak yurt dışına nasıl gidebilirim? Amacım çalışmak, yaşamak. Makine mühendisiyim ama ABD, Almanya gibi ülkelerde kasiyer olarak da çalışabilirim. Sorun ettiğim bir şey değil. İngilizce biliyorum. Almanca öğreniyorum. Olası planlar neler? Teşekkür ederim.
(5) 

Tavuk çiftliği

dissendium #1555383 
Merhabalar. Küçük bir yerde 50 100 tane civciv beslemeye başlayarak zamanla tavuk çiftliği kurmak mümkün mü? Girişim fikri olarak bu konuda ne düşünürsünüz? Sağ olun.
(4) 

Filmlerin orijinali nerede çıkıyor

dissendium #1555193 
Dede sorusu gibi olacak ama gerçekten öğrenmek istiyorum. Eskiden sinemada bir film izledikten 6 ay sonra filmin VCD'si, DVD'si çıkıyordu. Filmi bir daha 6 ay sonra kaliteli bir şekilde izleyebiliyorduk. Bir süre önce Avatar 2'yi sinemada izlemiştim. Şimdi bu filmi nerede bulabilirim orijinal olarak? Sağ olun gençler.
(7) 

Kullandığınız uygulamalar

dissendium #1555133 
Merhabalar. Hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? Belki işime yarayacak uygulamalar bulabilirim.

Ben Strava kullanıyorum. Ben de paylaşmış olayım.

Oyun bile önerebilirsiniz. Sağ olun.

Smash Hit oyununu seviyordum ama sürümü eski olduğu için yüklenemiyor.
(1) 

Samsung, ekran koruyucu

dissendium #1554921 
Merhabalar. Yeni bir telefon aldım. Ekranda basit bir koruyucu var sanıyordum ama çıkaramadım. Sertmiş. Yeni telefonlar bu şekilde ekran koruyuculu olarak mı geliyor? Kaliteli midir? Çıkarttırıp yenisini taksam daha iyi mi olur? Sağ olun.
(3) 

Amazon, yurt dışından gönderilir

dissendium #1554809 
Merhabalar. Amazon'da yurt dışından gönderilir yazıyorsa vergi durumu oluyor mu? Oluyorsa ne kadar oluyor? Sağ olun.
(3) 

Ukrayna

dissendium #1554763 
Eskiden insanlar Kiev'e gidiyordu. Şimdi artık 5 10 yıl hayal mi oldu? Ukrayna'nın tamamı turistler için güvensiz mi? Turizm bitti mi tamamen?

Bilgisayar koltuğu kılıfı

dissendium #1554647 
Merhabalar. Bilgisayar koltuğu için kullanıp memnun olduğunuz ürün tavsiye eder misiniz? Direkt link atabilirsiniz. Sağ olun.
(4) 

Alışveriş için güvenli site

dissendium #1554583 
Merhabalar. Alışveriş yapmam gereken bir site var. Sitede yazılım şirketinin adı yazıyor. Sitenin güvenli olduğu yazıyor. Kart bilgilerinin çalınmaması için dikkat etmem gereken başka ne var?

Bir de hiç kart bilgilerim çalınmadı. Başınıza geldiyse olaylar nasıl gelişti? Bir noktada bankanın kartı kapatacağını düşünüyorum. Bu şekilde zarara uğrayan var mı?
(4) 

Evidea, masa parçası

dissendium #1554539 
Merhabalar. Trendyol'dan bir masa almıştım. Satıcı Evidea. İki tane parça hatalı çıktı. Fotoğrafını ekliyorum.

i.hizliresim.com

Soldaki ince olan doğru, sağdaki kalın olan yanlış.

Masanın yerle temas edeceği parça.

Evidea mağazası satmıyor, müşteri hizmetleri Trendyol siparişleri için parça gönderemiyoruz dedi. Koçtaş da satmıyor. Bir yerde buldum ama uygun değildi.

Bu parçayı nerede bulabilirim? Site tavsiyesi de verebilirsiniz. Sağ olun.
(6) 

Kendi işini yapanlar

dissendium #1554500 
Merhabalar. Kendi işini yapanların girişimcilik hikâyelerini merak ediyorum. Kabaca ne iş yapıyorsunuz, nasıl başladınız, gelirinizden memnun musunuz? Sağ olun.
(7) 

Evcil hayvanın ölümü

dissendium #1554291 
Balkonda bir kedi doğmuştu. Annesi yok. Kaç gün şırıngayla besledim. Ama öldü. Çok üzüldüm. Alışmıştım. Gözleri bile kapalıydı. Kalkıp yürüyeceği zamanı, hatta balık vereceğim zamanı hayal etmiştim ama olmadı. Daha da üzüldüğüm şey her şeyin fotoğrafını çekerken onun fotoğrafını çekmedim. Bir fotoğrafı bile yok. Öleceğini fark ettiğimde son kez bakıp sevmiştim. Ben bile bir haftada bu kadar üzüldüysem yıllarca kedi köpek besleyenler nasıl hissediyor acaba? Siz baktığınız hayvan ölünce nasıl hissetmiştiniz? Şu an açıkçası bu konuda yalnız olmadığımı duymaya ihtiyacım var.
(1) 

Şişecam

dissendium #1554247 
Merhabalar. Şişecam bağlantılı bir fabrikada 5 ay çalıştım. Bu Şişecam'a iş başvurusu yaptığımda katkı sağlar mı? İşe alım süreci hakkında bilgisi olan var mı? Girmek çok zor mu? Sağ olun.
(4) 

ABD, iPhone kullananlar

dissendium #1554195 
Bana ABD'lilerin hepsi iPhone kullanıyormuş gibi geliyor. Hepsi değilse yüzde 95'i falandır bence. Bunun doğruluk durumu nedir? Samsung falan kullanıyorlar mı?
(3) 

İngilizce sorusu

dissendium #1554134 
Basit bir soru ama Türkçe kafamı karıştırıyor.

Budget deficit, bütçe açığı ifadesindeki budget kelimesinin sözcük türü isim, değil mi? Sıfat olma ihtimali yok bence ama daha iyi bilenlere sormak istedim. Sağ olun.
(7) 

Yeni doğmuş kedi

dissendium #1554085 
Balkonda hamile bir kedi vardı. Dün doğurdu. Anası olacak kedi kaçmış gitmiş. Kutuya koyup içeri aldık. Süt verdik. Ciyaklıyor. Evde kedi maması da var. Ne yapılır bu kediye? Toparlayana kadar en azından nasıl besleyebiliriz. Kediden anlayan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Sağ olun.
(4) 

Sim kart yenileme

dissendium #1554052 
Daha önce sormuştum. Sim kartım eski. Yenilemek istiyorum. Turkcell. Yenileyince eski sim kartım kullanılamaz duruma mı geliyor? Bu geçişin mümkün olduğunca sorunsuz olmasını istiyorum. Bankayla işim oluyor. Siz değiştirme sürecinizi anlatır mısınız? Sağ olun.
(3) 

Telefon kılıfı ve ekran koruyucu

dissendium #1554001 
Telefon sorularımla bir süre darladım. Son sorum. Kaliteli telefon kılıfı ve ekran koruyucu markaları neler? Bir de kap olarak yumuşak almak mı mantıklı sert almak mı? Link atabilirsiniz. S20 FE için soruyorum. Sağ olun.
(2) 

Akbank, kartın kapatılması

dissendium #1553988 
Amazon'dan bir şey alacaktım. Alışveriş limiti yetersiz dedi. Onu artırdım. Bu sefer güvenlik nedeniyle kart kapatıldı. Talep oluşturuldu açılması için. Sizi ararlar dedi müşteri temsilcisi. Ne kadar sürer? Bu ne saçma bir şey. Başınıza böyle bir şey geldi mi? 2 dakikalık iş 1 saat oldu.
(13) 

Eşinizin siz öldükten sonra...

dissendium #1553941 
Merhabalar. Çok yakın bir zaman önce rahmetli ve ünlü bir şarkıcının doğum günüymüş. Eşi olan hanımefendi kendisini anmayı ihmal etmemiş. Eşi kendisinin ölümünden sonra başkasıyla evlenmiş. Yeni eşi bu anmadan rahatsız olmamış gördüğüm kadarıyla. Siz öldükten sonra eşinizin başkasıyla evlenmesini ister miydiniz? Ya da eşiniz öldükten sonra evlenir miydiniz? Ya da birinin yeni eşi olsanız ve eşiniz rahmetli eşini ansa bu sizi rahatsız eder miydi?

Şarkıcı eşine belki bir sürü şarkı yazdı. Zamanına göre anlamlıydı ama şu an çok boş geliyor bana. Ölenle ölünmez, kimse tek yaşamak zorunda değil gibi bir sürü şey sıralanabilir. Bunlar zaten bilinen şeyler. Ama bir tarafta kulağa çok sağlıklı gelmese de bir ihanet, bir değersizlik duygusu oluşmuyor mu? Kimsenin mutluluğunda gözüm yok bu arada. Umarım mutlu yaşarlar. Hatta eşinize ve size sağlıklı ve uzun ömürler. Ben burada çok temel bir kıskançlık duygusundan bahsediyorum.
(6) 

Amazon güvenilir mi

dissendium #1553917 
Telefon almayı düşünüyorum. Siz sorun yaşadınız mı? Sorun olduğunda iade nasıl oluyor? Sağ olun.
(2) 

Almanca (aslında İngilizce ve Türkçe) sorusu

dissendium #1553848 
Merhabalar. Untersuchung kelimesiyle ilgili sorularım var.

Investigation (soruşturma) çevirisiyle ilgili kullanım bulabiliyorum. (starten + Untersuchung)

Examination (muayene) çevirisiyle ilgili kullanım bulabiliyorum. (medizinisch + Untersuchung)

Kafamın karıştığı nokta şu. Examination kelimesinin soruşturma çevirisi de var ama ben examination kelimesinin soruşturma olarak çevrildiği bir kullanım bulamadım. Böyle bir kullanım varsa paylaşır mısınız?

Burada investigation ve examination arasındaki fark net mi? Sağ olun.
(5) 

Mühendislik birikimi en yüksek şirket

dissendium #1553815 
Merhabalar. Dünyada mühendislik birikimi en yüksek şirket sizce hangisi? Ben Lockheed Martin ve benzeri şirketlerle Microsoft, Intel gibi şirketler arasında kalıyorum. Şirket olmasa da bir şirkete benzeyen yapısıyla Nasa da olabilir diyorum. Sebep de yazarsanız sevinirim.

İkinci sorum Mercedes gibi çok tecrübeli şirketler neden havacılık ya da savunma sektörüne giriş yapmıyor? Savunma sektörüne bulaşmak istemiyor olabilirler ama en basit olarak Mercedes bir drone üretse su gibi satılmaz mı?
(3) 

İşten çıkış bildirgesi

dissendium #1553739 
28 Mart'ta istifa ettim. E-Devlet'te işten çıkış bildirgesi hâlâ gözükmüyor. Neyi bekliyorlar? İki hafta sürem vardı ama çalışmak istemedim. Bu konuda anlaştık. Sormam gerekir mi? Bekleyeyim mi? Sağ olun.
(8) 

Korku filmi önerisi

dissendium #1553682 
Merhabalar. Korku filmi önerir misiniz? Instagram'da denk geldiğim filmler var Barbarian, The Visit gibi. Yeni (son 10 yıl) filmlerden hangilerini beğenmiştiniz? Sağ olun.
(5) 

Define işleri

dissendium #1553660 
Takip ettiğim bir Youtube kullanıcısı var. Ormanda dedektörle gezip define buluyor. Bulduğu şeyler aşırı değerli. Bildiğiniz sanat eseri. Bu eğer gerçekse bu kişi bulduğu şeyleri nasıl satıyor? Devlet satın alıyor mu böyle şeyleri? Bu kişiyi şikâyet etmek bir sonuç verir mi? Aslında şikâyet etmek mantıklı gelmiyor. Çünkü o kişi çıkarmasa belki o şeyler hep toprak altında kalacak. Devlete veriyorsa aslında tarihe, arkeolojiye hizmet ediyor. Ne diyorsunuz bu duruma?
(3) 

Samsung S20 FE

dissendium #1553579 
Merhaba arkadaşlar. Samsung S20 FE almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Satıcı Trendyol olanı 12 bin. Satıcı Amazon olanı da 12 bin. Hangisinden almak daha iyi? Sağ olun.
(2) 

Telefon soruları

dissendium #1553431 
Merhabalar.

Dün telefon alacaktım. Teknosa ve MediaMarkt Samsung A73 ve S20 FE yok dedi. Zam nedeniyle yalan söylediklerini düşünüyorum ama yine de merak ettim. Bu telefonlar gerçekten olmayabilir mi? S20 FE kaliteli bir telefon. Telefona resmen çöp gibi davrandılar. Daha üst seviyede olanları satmak için mi bu şekilde konuşuyorlar? S20 FE A73'ten daha kaliteli olmasına rağmen fiyatı A73'ün gerisinde kaldı. Hatta yeni çıkan A54'ün de gerisinde kaldı. Bu telefonda bir sorun mu var?

Son olarak internette uygun fiyatlı S20 FE bulabiliyorum. Hiç düşünmeden alayım mı? En kötü nasıl bir sorun yaşayabilirim? Fiyatlardaki bu anlamsızlık ne zaman düzelir? Sağ olun.
(3) 

Telefon zam

dissendium #1553338 
Merhabalar. 28 Mart'ta telefonlara zam geleceği söyleniyor. Zam hemen yansır mı? Telefon almayı düşünüyordum. Bugün almak mantıklı mı? Fırsatçılar hemen zam yapmış olabilir mi ya da elimizde yok diyebilirler mi? Sağ olun.
(8) 

Telefon nereden alınmalı

dissendium #1553309 
Merhabalar. Bir telefon alacağım. Trendyol, Teknosa, MediaMarkt, Samsung seçenekler. İnternetten hiç bu kadar pahalı bir şey almadım. 12 13 bin TL. Nereden almak daha iyi olur? Teşhir ürünü satılma ihtimali var mı? Nasıl güveneceğim? Siz nereden almıştınız? Sağ olun.
(8) 

Ayakkabı seçimi

dissendium #1553273 
Merhabalar. Hangi ayakkabı daha hoş / çarpıcı (hehe) ? Erkeğim. Sağ olun.

www.trendyol.com

www.trendyol.com

www.trendyol.com

www.trendyol.com
(8) 

Nemlendirici tavsiyesi

dissendium #1553206 
Merhabalar. Bir cilt rahatsızlığım var. Cildim çok kuru. Nemlendirici tavsiye eder misiniz? İki üç günde bir kullansam yeter. Erkeğim. Sağ olun.
(1) 

THY mühendis ilanı

dissendium #1553036 
Merhabalar. THY mühendis ilanı görmüyorum uzun süredir. Büyük şirketlerin ilanı oluyor hep. Bu durumun nedeni nedir? Kimse istifa etmiyor mu? Sağ olun.
(13) 

Bisiklet sorusu

dissendium #1552840 
Merhabalar. Bisiklet almayı düşünüyorum. 30 yaşına geldim. Çekiniyorum açıkçası. Garip karşılanır mı? Uzak yerlere gitmeyi düşünmüyorum. 3 4 bin TL'ye Salcano bisiklet alabilirim. Daha ucuz önerileriniz varsa paylaşır mısınız? Son olarak bisikletiniz var mı, bisiklet kullanıyor musunuz? Yaş ve cinsiyet belirtirseniz daha iyi olur. Bir de nerede saklıyorsunuz? Sağ olun.
(3) 

İşle ilgili notlar

dissendium #1552664 
Merhabalar. İşle ilgili özellikle teknik bilgi içeren notlar alıyor musunuz? Yazılı bir birikiminiz var mı ya da her şey kafanızda mı? 5 yıl önce çalıştığınız bir işin teknik ayrıntılarını ya da önemli kısımlarını hatırlıyor musunuz? Sağ olun.
(4) 

İş değişikliği

dissendium #1552602 
Merhabalar. Şu anki işimde 5. ayı bitirdim. Sizce iş değişikliği için erken mi?

Olumsuz kısımlar

Fiziksel olarak çok yoruluyorum. Bir fabrikanın kalite kontrol sorumlusuyum. Yüzde 90 hareket hâlindeyim tüm gün.

İşçiden müdüre kadar tartışma yaşıyorum.

Bana bir şey katmamaya başladı.

Yapmaktan daha çok mutlu olabileceğim işler çıkıyor araştırma yaparken. Maaş düşebilir de yükselebilir de. Bu kısım şans. Ama işte daha hevesli, stressiz, mutlu olabilirim.

Bir de istifa ilk kime söylenir? Patrona mı, idari işler müdürüne mi? Patronla önceden konuşmak iyi mi kötü mü? Beklenmeyen bir istifa olacak büyük ihtimalle.

Sağ olun.
(5) 

Almanya'da yaşayan Türklerin Almancası

dissendium #1552575 
Merhabalar. Almanya'da yaşayıp Almanca bilmeyen Türklerin olduğu söyleniyor hep. Bunun gerçeklik durumu nedir? Almanya'da yaşayıp akıcı Almanca konuşan Türk tanıdıklarım var. Almanya'da yaşayan ortalama bir Türk hangi seviyede Almanca biliyor? Sağ olun.
(8) 

Almanca sorusu

dissendium #1552521 
Merhabalar. 4 aydır Almanca öğreniyorum. Cümle kurmaya çalışıyorum ama akmıyor. Bunu ne zaman aşarım? Almanca bilenler siz böyle bir durum yaşamış mıydınız? İngilizce bu dilin yanında bebek işi gibi gelmeye başladı. Bende mi sorun var acaba? Okuma olarak durum daha iyi. Sağ olun.
(2) 

Kalemli tablet önerisi

dissendium #1552508 
Merhabalar. Lenovo M10 Plus tablet almayı düşünüyorum. Lenovo tablet kullananlar yorum yapabilir mi? Apple dışında kalemli tablet önerir misiniz? Sağ olun.
(15) 

Okuduğunuz kitapları ne yapıyorsunuz

dissendium #1552345 
Merhabalar. Kitap okumayı çok isteyen biriyim. Ama evde kitap olmasını istemediğim için kitap almıyorum resmen. Odamda kitaplık istemiyorum. Toz olunca hiç hoşuma gitmiyor. Minimal yaşamayı seviyorum. Bunun için şunu düşündüm. Kitap alıp daha sonra okumak amacıyla fotoğrafını çekip (her sayfanın) sonra kitabı satsam ya da bağışlasam nasıl olur? E-kitap icat edildi. Onu biliyorum. Ama ben ilk okuyuşumda basılı okuyup sonra kurtulmak istiyorum. Nasıl fikir?
(3) 

Gömlek tavsiyesi

dissendium #1552329 
Merhabalar. İş görüşmesi, ciddi ortam gibi amaçlar için gömlek önerir misiniz? Erkeğim. Kareli gömlek sevmem. Siyah, mavi olabilir. Pantolonun içine sokmayı sevmem. Dışarıda duracak tarzda hangi markalar olabilir? Direkt link de atabilirsiniz. Sağ olun.

mobil görünümden çık